kirsten

Sanna mina ord

Bra dag

Publicerad 2009-02-27 18:57:24 i Allmänt,

Idag försov jag mig inte, mitt hjärta lät mig stanna hemma och så åkte han iväg och besiktigade bilen. Gick igenom så när som på att ett bälte är lite miffo, det fungerar lite när det själv vill och idag ville det inte. Och bälten måste en bil ha på alla platser där det kan sitta folk så det blir till att ta sig en tur till verkstaden igen och så får de fixa detta. De är ju inte så dyra som tur är ;) Dagen har flutit på bra och solen utanför fönstret har hjälpt till mycket. Plus att maten idag var helt godkänd och fikat ska vi ju inte tala om, mmmm. Däremot verkar det som att magsjukan smugit sig in på jobbet och det är ju aldrig kul...hoppas på att klara mig även denna gång. Jag menar klarar man sig när kärestan åker på det så borde man ju typ vara immun eller hur?

Nu när jag kom hem var det meningen att vi skulle åka iväg och fixa med mat, men Martin satt och kollade på nåt inredningsprogram som är typ som en tävling där den bästa designern kommer stå segrande. Han ville verkligen se klart det så det var bara att sätta sig i soffan medan magen kurrade högre och högre. När programmet äntligen var slut och vi bestämt oss för att köpa Thai så ställer han sig upp med telefonen i handen för att ringa och beställa, men fastnar vid nästa program. Man kan ju bli galen för mindre!  Så typiskt Martin! Som plåster på såren slapp jag följa med och fick stanna kvar här hemma. Skönt det! Sen väntar bion, som jag längtat! Återkommer med en recension sen.

Disco verkar det vara utanför fönstret med, tror att det är en bil som poppar. Fatta vad högt det måste vara om jag hör det in till mig i en lägenhet en bit från vägen. Hörselskada ja visst!

Gravida drömmar

Publicerad 2009-02-26 22:41:20 i Allmänt,

Jag hinner med mycket i mina drömmar, det handlar om allt från döden, till resor, hemskheter och nu inatt födde jag barn. Kan ju vara lite trevligt så där. Dock inte i det här fallet då den lilla kom alldeles för tidigt. Nu har jag inga barn som det är idag, men när jag vaknade kom jag fortfarande ihåg känslan av att ha fött. Så frågan är var jag varit inatt? Nu gick det bra med bebisen, måste kanske säga det. Men den var väldigt väldigt liten. Varför drömmer jag om detta nu för? Kan ju kanske bero på att typ varenda kotte jag känner ska ha en bebis inom en snar framtid, eller också drömmer de om det som jag. Vet inte faktiskt. Jag ber nog min drömtyderska om hjälp här faktiskt :)

Idag har jag inte hunnit med mycket vettigt. Har vart på möte om Stockholms turister och det gjorde att halva dagen försvann, försökt fixa och dona med skrivare och det är inte lätt det där inte. Man är ju rätt beroende av dem när man jobbar med en dator dagarna i ända och ska skriva ut alla satans bokningar. Nu ska man kanske inte uttrycka sig på det viset då det är de som betalar min lön. Men för att ni ska förstå hur mycket bokningar det ändå handlar om så måste man trycka lite hårdare på orden. Jag tycker faktiskt bättre om när det händer mycket än när det är lugnt.
 
Men det har inte varit min dag idag, försov mig men gjorde så som man ska, tog det lugnt från det att jag klev ur sängen. För så har jag lärt mig att man ska göra för att inte hela dagen ska bli förstörd. Jag kan nu berätta att detta inte stämmer. Jag har tappat dörrar i kollegors ansikten, haft jobbiga mejl att ta hand om, trampat på enhäftklammer som fastnade i min fot då jag gick i strumplästen, ja mycket har som sagt gått fel idag.

Men hörrni, imorrn är det fredag och då ska jag och Martin på bio. Premiär av Män som hatar kvinnor. Det ska bli himla nice faktiskt! Älskade böckerna och har hört av en kollega att den var fantastiskt bra som film om än något otäck. Hon gick på en av kändispremiärerna om ni undrar varför hon redan sett den ;) Nu ska jag nog lägga mig och läsa en stund, har börjat läsa Låt den rätte komma in, fantastiskt bra bok! Sen sova, ska besiktiga bilen imorrn vid 6. Usch! Så tidigt har jag inte behövt gå upp sen i augusti då jag var hos min bror i London. Förresten, besök hans blogg vettja. Fantastiskt underbara bilder som han gjort finns att skåda där. Jo, det ÄR sant, det är han som målat dem!

Utmaning

Publicerad 2009-02-26 22:27:34 i Allmänt,

Jag blev utmanad av Saga

Jag har gjort enligt följande: Gå in där du förvarar dina bilder på din dator. Välj sedan den sjätte mappen och lägg sedan upp den sjätte bilden i den mappen här på bloggen och förklara.....



Det är här min kollega Linda på vår julfest med jobbet, där hon fick träffa en av sina största idoler Andreas Lundstedt. Jag lekte pressfotograf under den här kvällen och här är en av bilderna!

Jag utmanar: Ida S

Träningsvärk

Publicerad 2009-02-24 19:58:34 i Allmänt,

Jag kan knappt böja mig eller röra mig åt nåt håll egentligen. Passet i söndags pajade min kropp totalt. Längesen som jag kände sån smärta på grund av min träning. Men men, det är bara på det igen. Igår körde vi ett spinnpass, sista passet för instruktören och jag tackar för det! Äntligen kanske man kan se fram emot de passen. Som alla andra gånger vi varit på hennes pass och då menar jag verkligen alla, så hade hon glömt den nya musiken och blev tvungen att köra sitt gamla otroligt trista pass. Jag bangade det och gjorde mitt egna pass och jisses vad trött jag var efter det. ;) Fattar bara inte hur man kan köra samma grej varje gång. Kan ju bara erkänna från början och säga att jag är dum i huvudet och kan inte göra ett nytt pass. Usch. Men fick ett bra tips på långpass, så lördag om 2 veckor så kommer det att köras ett spinnpass på 3 timmar. Oh yes!

Blev inget med vår träning idag dock, Martin hade problem med magen och jag hade ont i huvudet som alltid och sen min sjuka träningsvärk. Så en dag med vila är nog inte helt fel. Har ju en massa andra pass inplanerade denna vecka så jag är inte direkt orolig. Vill dock att det ska bli vår snart så att jag kan ta cykeln och ge mig ut på långturer istället :)

Nu ska jag bänka mig vid TV:n och se på Den rätte för Rosing, känner nästan att jag måste följa det programmet då det spelats in på mitt jobb. Vill ju gärna se hur pass mycket vi syns och därefter kunna se om det gett oss nåt. Men det är väl som vanligt när det spelas in TV på hotell, man ser en snabb bild av ett rum och sen tackas man i slutet av programmet. Men det lilla jag sett inför programmet så syns vi en del. Eller ja, hotellet :) Så nu blir det dipp med morötter och gurka. Mums!

Fight med vikarie

Publicerad 2009-02-22 22:30:44 i Allmänt,

Usch, jag är helt slut i kroppen nu. Trodde jag väl aldrig när jag såg vikarien vi skulle ha idag. Byxorna uppe vid bröstet med tröjan instoppad, glasögon och typ 3 meter lång. När han sedan drog på sig svettbandet över pannan visste jag inte åt vilket håll jag skulle kolla. När uppvärmningen startade blev det inte mycket bättre. Knasiga slag och benen upp till huvudet. Men varm blev man. Tänkte att detta kan ju inte vara sant...hur kan den här mannen ha blivit instruktör?

När han sedan skulle börja instruera hur man skulle göra övningarna så valde han ut en av de få nya som försökskanin. De flesta instruktörer brukar ju visa övningarna lugnt och inte med så  hårda slag, här bara small det. När vi sedan började boxas så gick han runt och tillrättavisade de som gjorde fel. Då vi var jämna par så hade han ju verkligen tiden till det. Men när han inte gjorde det så hoppade han runt i mitten, kickade och vevade med armarna som en kanin på speed. Jag pallade inte av att stå med blicken åt det hållet för jag kunde bara inte koncentrera mig på min uppgift som mitshållare. När jag ser sånt här så minns jag varför jag aldrig tidigare börjat på Friskis...

Sedan var det dax att börja sparkas. Vikarien plockar fram den tjej som är bäst enligt mig. Hon brukar kunna parera slagen och vet hur instruktören kommer att visa alla oss andra. Men när han började med sina sparkar så flög hon bara bakåt. Helt galen man det där. Han kom senare fram till oss då Martin gjorde fel och skulle då visa honom hur han skulle göra. Trodde andan skulle gå ur mig...

Jaja, skoj var det i alla fall. Trött är jag ju med, så hur kroppen mår imorrn får tiden utvisa. Veckan är uppbokad med massa roliga pass. Eller imorrn är det ett mindre roligt pass, eller passet är skoj, men instruktören är värdelös. Spinning står på schemat. Tisdag är det dans och box light, alltså volym 1. Onsdag stänger jag, alltså ingen träning. Torsdag blir det medeljympa. Fredag ska det handlas på och sen blir det bio. Lördag spinningpuls och dejt med en gammal lärare. Söndag är det box 2 med vikarien igen. Japp, nu är jag på G.

Förresten var kvällen hur trevlig som helst igår. Melodifestival, hembakad pizza, Wii, chips, prat, godis och en massa skratt. Det måste göras om snart. Tyvärr ingen Persbrandt i sikte, men en annan gång kanske?

Queen in my heart

Publicerad 2009-02-22 15:38:42 i Allmänt,

Läste min brors blogg om att det ska komma en ny singstarskiva med Queen, me love! Jag bara älskar hans musik, lite mer musikalitet eller vad man ska säga, mot vad vi har idag. När jag var och hälsade på min bror i höstas i London passade Martin och jag på att gå på musikalen om Queen. Himla bra föreställning, man ville nästan ställa sig upp och shaka loss till vissa låtar. Här kommer några av mina favoriter.


Sista låten får mig verkligen att vilja börja dansa på allvar igen! Saknar det nåt fruktansvärt!

Aerobics och avslut

Publicerad 2009-02-20 22:13:42 i Allmänt,

Jag tycker om de fredagar då jag öppnar, jag tycker i och för sig o torsdagar med då jag öppnar. Men det jag vill säga är att dagen går så himla fort. Man har hand om mejlen och har man tur är den relativt lugn men att det ändå ploppar in några i timmen. Vissa dagar är den dock hysterisk och bara forsar ur sig bokningar. Idag kollade jag 21 sidor ankomstlista från Coop. Helt jäkla galet! Så kan en fredag se ut. Idag hade vi avtackning av bossen från O´learys så det blev en semla och en Cola. Mums! Fredagar är det dock alltid fika som gäller, mysigt.

Pallrade mig iväg till träningen efter jobbet med. Och det var ljust hela vägen dit och den börjar klockan 17.30 Helt underbart. Jag hade tänkt när jag provade detta pass första gången för ett par veckor sedan att jag inte skulle stå längst fram, för att liksom känna av det hela. Naturligtvis höll inte det. Jag pallar inte att stå längst bak. Det är bara så. Trots att det var min första gång då och min andra idag har jag intagit min plats längst fram. Jag kan ju det här! När jag dessutom hänger med bättre än instruktören själv så ;) Och när hon säger bra och tittar rätt på mig så tolkar jag det hela som att hon tycker att jag är duktig. Hahahah! Det enda tråkiga är att jag går ensam. Jag saknar att kunna kolla på min bror och nästan brista ut i ett gapflabb för att vi ser nån som gör fel och gör det på ett roligt sätt. Jag vet jag är hemsk! Men samtidigt kan vi börja gapskratta åt varandra med för att vi glömmer bort oss och gör helt fel saker på fel ställe. Syskonkärlek kalla det tror jag ;)

Imorrn ska jag testa ett nytt pass för mig. Spinningpuls. Alla i gruppen har alltså en varsin pulsklocka. Ska bli himla spännande! Tror att det kommer att sluta med att jag skaffar en egen så att jag kan klocka Vättern. Efter det lite vila och sen ut till Ingarö och leta efter Persbrandt. Hahah! Nej, ska på middag med Melodifestival och Wii. Härligt!

Efter önskemål från min bror kommer här en bild där halsbandet syns. Jag kan nu berätta att hon tycker väldigt mycket om det trots att hon ser så sur ut. Men jag tror att svarta katter har en tendens till att göra det...

Sally

Publicerad 2009-02-19 22:39:45 i Allmänt,

Haha, när vi var och handlade förut så köpte vi en förpackning med kattmat. Man fick då med ett halsband till katterna, ett reflexband som de kan ha när de vistas ute. Vilket i och för sig våra kissar inte gör så där fruktansvärt ofta. Var ju tvungen att testa det där med detsamma när vi kom hem. Så när maten var inpackad så fick Sally sin hals prydd med detta underbart vackra halsband. Haha, hon blev skitarg och la sig ner på spisen och vägrade gå därifrån. Men sen började hon tycka att hon var riktigt stilig i det och gick runt och mallade sig istället. Det enda hon inte riktigt var nöjd med var plinget som blev av den lilla skallran som sitter på. Hahah! Hon är ju för gó!

1 år sen

Publicerad 2009-02-19 22:06:38 i Allmänt,

Usch, vad tiden fullkomligt rasar iväg. För exakt ett år sedan satt vi på plan nummer 2, eller om vi kanske fortfarande var i luften på plan nummer 1. Men hur som helst, det har gått 1 år sen Martin och jag gjorde vår långresa. Jag får inte tjata om detta för Martin, han menar att jag tänker helt fel. Man ska inte tänka bakåt, man ska titta framåt. Jag antar att han med det menar att jag ska fokusera på vår kommande resa i höst. Men det är f-n inte lätt när den ena efter det andra kommer och säger att de ska resa hit och de ska resa dit. Jag vill också resa! Det är min passion! Men med tanke på hur fort det gångna året gått så är det ju snart oktober och det är dax för en tripp igen. :P

Och ca 6 månader efter det kommer nästa tripp, då Martins mamma fyller jämnt. Har hört rykten om en Greklandsresa, men inget är dock bestämt där ännu. Äntligen kan man bli en globetrotter ;) Men om vi då blickar framåt den närmsta tiden så är det ju Åre i april, inte direkt utomlands men det är ändå en liten resa. Efter det har vi maj och då blir det antingen en tripp till Tyskland med Köpingsgänget eller en tripp till London för att packa ihop min bror. Sen är det sommar och i och med att vi ska ta vår långresa i höst så blir det nog kanske ett köksbyte och eventuellt en tripp till hm, Tallin kanske. Sen är det faktiskt snart Oktober. Så det så. Jag kan blicka framåt om jag vill ;)

Idag åkte vantarna på, samt att vi ringde en av vaktmästarna och krävde att få ett extra element. Blev några grader varmare kanske. Vi kunde i alla fall gå till elementet och värma oss ;) Inte funkade det med träning heller, fick en migränattack...suck...men jag laddar inför morgondagen, aerobics! Kommer till och med hinna hem emellan. Fantastiskt!

Haha, bjuder på en bild från de första minuterna på hotellrummet i Thailand. Vi var trötta efter så många timmar kan man lugnt säga. Jag ser i och för sig snäppet värre ut än Martin ;)

Min dag

Publicerad 2009-02-19 15:16:16 i Allmänt,

I am a Front Desk Clerk..

I have advanced degrees in accounting, public relations, marketing, business, computer sciences, civil engineering and Swahili.

Of course I have the reservation you made six years ago, even though you do not have a confirmation number and think it was under a name that starts with an "S."

It isn't a problem for me to get two connecting, non-smoking, pool side, downstairs outside suites (with two king size beds in each), four rollaways, and yes, I would be happy to install a wet bar in each room and stock them at no charge.  Of course it is my fault we don't have a helicopter-landing pad.

I am a front desk clerk - I am expected to speak all languages.  It is obvious to me that when you booked your room for Friday, that you really meant Saturday.  My computer has entrusted me with all our financial information and decisions.  Of course I remember that when you were here four years ago we accidentally charged you for a 72 cent long distance call you hadn't made and will make sure it doesn't happen again.

I understand that MacGillegetty's Widget Manufacturing Corp. is a vast empire that can make or break our hotel.  Yes I am lying when I tell you we have no more rooms available.  It's not a problem for me to quickly build two more so we can accommodate you and this time I will include a helipad.

I am a front desk clerk - I am quite capable of checking three people in, two people out, taking five reservations, answering twelve telephone calls and unplugging the toilet in 420, all at the same time.

I also know where the best vegetarian, kosher, Mongolian BBQ restaurants are.  I also know exactly what to see and do in this city in less than fifteen minutes and at no cost.

I take personal blame for airline delays, traffic jams, rental car flat tires and the national debt.  I should have realized that you meant to make your reservation here and not the "Galaxy Delight Motel" down the street and that you are entitled to the special five dollar discount because you're a member of the Accounting and Bagel Club of North America.  Yes I will be happy to cash your Japanese travelers checque for 10,000 yen into Canadian currency.  Even though it is Sunday morning, I am constantly aware of the exchange rate for all the world's currencies, after all, I am a front desk clerk.

We are expected to smile, empathize, sympathize, console, upsell, downsell, (and know the difference), perform, sing, dance and fix the computer (all at the same time).

I am a front desk, I can do all things(and look busy when the boss is nearby).

Enda skillnaden är väl att jag jobbar back office...

Fryslort

Publicerad 2009-02-18 22:53:27 i Allmänt,

I dagens Metro läste jag att våren kommer att finnas i Stockholm om cirka 31 dagar. Helt underbart säger jag! Det handlar om 4 veckor, det är ju ingenting ju! Men vad gör jag, jo planerar in en tripp till Åre för att få mera snö. Idiotiskt. Men nu är det som det är, bye bye ballerinor och hej hej pjäxor. Ok, vi har inte sett det där med pjäxorna ännu. Har ju trots allt inte åkt utför på hm, 9 år! Eller kanske 8. Hur som helst, jag åker uppåt mot min död kan vi väl säga. Men hur som helst så längtar jag till våren. Vill ha lite värme på jobbet. Är trött på att behöva pälsa på mig en massa kläder för att inte frysa under en timme, när den timmen har gått åker nämligen fleecefilten på. Har man tur behövs det inga vantar, men ibland åker även de på.

Låter helt fullkomligt normalt eller hur? Vi har kollat tempen och vid fönstret där jag sitter är det ca 14 grader varmt. Det är ju strålande...kollar man dock längre in i lokalen är det varmare. Så det går dessvärre inte att åtgärda. Skoj. Jag gillar inte att frysa. Usch! När jag satt kvar ensam idag då det var min stängningsdag så blir det ju alltid satans kallt när alla gått hem för dagen, så jag satt där med stela fingrar och djupfrysta tår. Inte blir det bättre när man kommit hem heller, för man är redan så djupfryst så man tinar liksom inte...och detta händer på 2000-talet. Skandal!

Imorrn är det dax för träning igen. Denna vecka blev inte alls vad jag tänkt mig, då Martin åkte på nån elak bacill som inte velat släppa. Så alla pass har vi avbokat...så trist när man är så pepp. Men imorrn blir det jympa. På fredag är det aerobics, lördag spinning och på söndag ska det boxas igen. Så jag ska nog få ordning och fason på detta igen. Man mår ju så himla mycket bättre när man rör på sig. En kollega sa till mig för nån vecka sen att han inte behövde träna längre, för det hade han redan gjort så mycket under åren som gått...jag bara undrar hur tänkte han då?

Melodifestivalen och middag

Publicerad 2009-02-15 20:06:37 i Allmänt,

Vilken trött helg detta har varit, jag bara gäspar och gäspar. Men kan ju bero på att vi inte har snö som så många andra städer i detta avlånga land. Inte lika ljust. Men det börjar att ta sig med detta med. Ljust när man vaknar på morgonen och ljust vissa dagar när jag går hem från jobbet. Eller ja, går till t-banan ;) Igår plockade vi och donade lite, slängde ett ton på återvinningen och tog upp påsen med julsakler som stått i min garderob upp till vinden. Sen var det kväll och vi skulle käka middag med Martins föräldrar som hade glömt sina mobiler hemma...Vi gick rätt på dem! Hur stor är chansen att man gör det? Så vi knatade iväg och satte oss på en pub i väntan på att få gå till restaurangen. Mysigt. Restaurangen som vi åt på var Den gamle och havet, så himla gott! Men vi var så mätta när vi gick därifrån, Martins mamma somnade på t-banan hem, hehe rätt sött. Måste vara ett släktdrag för så gör Martin jämt.

Idag var det sportaffär som stod på schemat, så Familjen P och vi drog iväg för att hitta skidkläder till Martins mamma. 2 timmar och en massa bus senare gick vi ut från affären med ett skidställ, ett par skor, en jacka, solglasögon, strumpor, 4 par mössor...Jag tror att Martins pappa och han var de enda som inte köpte nåt, eller ja Martin betalade min mössa :) Sen bar det av hemåt för söndagmiddag hos Familjen P. Så himla gott var det där med, en kreolskgryta och en underbar dessert! Och så bebismys på det. Härliga söndag.

När vi kom hem till oss nu så lagade jag till en kladdkaka med dumle, mums! Blev lite väl kladdig kanske, men men, den stelnar nog till sig. Har fixat med kvällsdippet som vi ska ha till nån film, och sen kollat på reprisen av Melodifestivalen som jag missade igår. Jag visste inte ens fram tills nu vilka som gått vidare. Bra gjort! Jag trodde att det var de som gick vidare som skulle göra det. Bara det att jag trodde att Amy skulle gått direkt medan HEAT skulle ha gått till Andra chansen. Bra tippat ändå. Nu ska jag kolla på Mia och Klara och Scones och dricka te. Imorrn är det dax för jobb igen...

Alla hjärtans dag...

Publicerad 2009-02-14 17:21:47 i Allmänt,

Hm, jag är inte så mycket för den här dagen faktiskt. Tycker att det är rätt dumt med en speciell kärleksdag. Ska man inte vara kärleksfull alla dagar? För mig betyder i alla fall mycket mer om jag får blommor en helt vanlig dag, istället för att Martin skulle komma idag med ett fång rosor. En dag när det är bestämt att man ska få presenter för att man tycker om personen. Hmpf! Jag sa till Martin förut när vi åkte iväg för att köpa lunch att då kan vi kanske köpa några praliner eller så. Då svarade den ängeln med att du ska minsann få en present en helt vanlig dag då det INTE är ett kommersiellt jippo. Älskling! Han är fin min Martin.

Idag ska vi ut och äta med hans föräldrar som är här på besök. Var inte det lättaste att få bord om vi säger så och då började vi ändå i måndags förra veckan. Slutade med att det fick bli en fiskrestaurang och det kan ju verka dumt då Martins pappa är hyperallergisk mot fisk. Men ta det lugnt! De har kött där med. ;) Så inga rubriker i pressen imorrn, jag lovar. Vi ska bara lyckas hitta dem i vimmlet av alla teatergäster. De har glömt sina mobiler hos Martins bror. Kan bli spännande, men man lyckades ju förr inte sant?

Synd bara att man missar melodifestivalen idag. Kan hända att de visas på nätet med efter sändning. Då vet jag vad jag gör i natt i alla fall :) Kan bara inte missa det, måste veta precis hur showerna sett ut inför den stora festivalen som ska ses direkt i Globen! Nere på golvet minsann med. Ska bli SÅ kul!

Nu måste jag lätta! För nu går T-banan snart...

Ny färg och mera sjukdom

Publicerad 2009-02-12 22:50:10 i Allmänt,

Haha, jag tycker verkligen att detta är jätteskoj. Har i flera veckor fått höra att jag ser så annorlunda ut och att jag är så fin i håret och folk undrar vad jag har gjort. Och jag har verkligen inte gjort nåt alls. Varken fixat med håret eller hårdbantat som så många andra på jobbet. Men sen i fredags fixade jag till håret, la i en ljusare röd färg för att få bort all utväxt. Nu är ju jag rödhårig naturligt så det har väl kanske inte synts så mycket som jag själv tyckt med den där utväxen. Hur som helst, efter det har jag inte fått en endaste liten komplimang angående mitt hår ;) Visst, det syns inte jättemycket, men det är rätt komiskt ändå. Tills idag då en av tjejerna i repan kommenterade att det var jättefint. Hon skrattade gott åt min berättelse om allas tidigare komplimanger. Så det ska bli spännande att se om nån mer lägger märke till det. Nu läser ju en del av er detta så det gills inte ;)

Avbokade min träningstid idag och det verkar ha blivit ett av mina smartare drag. Kände att jag var tvungen att handla mat istället, då jag imorrn efter jobbet ska ta en afterwork med tjejerna och sen på lördag blir det eventuellt spinning och sen en massa bus med kidsen. Men åkte iväg och vägde mig och nu pekar det neråt precis som det ska. Bra av mig! Åkte hem från Ica och började laga mat. Här hamnar vi på ett mindre smart val, lät Martin göra pannkakssmeten och sen stekte jag dem. Började med att smälta stekspaden, jag vet att det kanske inte var så himla lämpligt att lägga plastdelen på själva plättlaggen. Men jag fick ju mitt straff, både en demolerad spade och en misshandlad hand. Åt och kort därefter börjar Martin klaga på att han mår illa. Sen börjar pendlingen till toaletten...suck...jag trodde vi skulle slippa detta. Men icke. Men det var ju skönt att vi INTE åkte och tränade då i alla fall.

Problemet nu är att jag då och då, jag antar att det beror på stress för jag hade detta problem väldigt ofta i Örebro, har problem med min mage. Det som hjälper är att sitta en miljard år på toaletten eller att värma en vetekudde att ha under baken. Så vi har det inte jättelyxigt här hemma idag. Typiskt är var det är. Bara att hoppas att detta inte är något som kommer att hålla i sig, för jag vill gärna inte bli sjuk igen...

Saknad

Publicerad 2009-02-08 15:48:29 i Allmänt,

Satt nyss och kollade på bilder som tagits genom åren. Vad lätt det är att dras tillbaka till den tiden och alla minnen gör att det känns som att det hände igår. Alla resor, fester eller mys med små bebiskatter. Man börjar fundera på hur folk som kunde vara så tighta inte alls umgås längre, folk växer ifrån varandra eller man skaffar nya umgängen som inte alls passar med varandra. Vissa har man som i en ask trots att man inte umgås dagligen, men man vet att vad som än händer så finns de där för varandra. En del trodde man sig ha där, men när det verkligen gäller så finns de inte alls där. Det är konstigt hur livet har sin gilla gång.

Var som sagt hemma hos Martins bror igår. Himla god mat och melodifestival och mys med bebis på det. Men när småttingarna somnat så fortsatte diskussionerna. De liksom vi förundras över att det nästan ses som en regel att det är vi som ska åka hem för att kunna umgås. De får samma frågor som vi, att när kommer ni nästa gång så att vi kan hitta på nåt? Vi frågade oss samma sak, varför kan inte de komma hit nån gång istället? Det är ju inte som att vi bor i Kiruna liksom. Men så kan det vara. Vissa vill, andra inte. En del är för bekväma och en del packar gladeligen väskan för en tripp till sina vänner. För problemet för oss är att vi inte hinner träffa alla som vill hinna ses när vi väl kommer hemåt.

Problemet för dem visade sig vara att de var dåliga på att bjuda hem sina vänner, problemet för oss är att vi bjuder och bjuder men ingen kommer... Man kan inte räcka ut en hand om ingen tar den. Man kan inte finnas där om alla vänder en ryggen. Man kan inte klaga när man inte ens försökt. Men den hemska sanningen är att man plötsligt sitter där ensam en dag. Man undrar vad som hände? Det räcker inte med att en i en vänskap försöker hela tiden, man är på precis som i ett förhållande, två om att vårda den...

Magsjuka

Publicerad 2009-02-07 15:24:33 i Allmänt,

Idag är det ingen rolig dag här i Stockholm, mulet och rent ut sagt skittrist. Ge mig vår istället nu, vintern känns passé nu. Kollar man i affärerna så är det ju endast vårkläder nu. Känns ju lagom kul att strutta runt i dem nu när det är så grått. Men den kommer väl snart får vi hoppas :) Vore ju knasigt annars.

Var iväg en sväng till Solna C med Martin nyss. Han ska bygga om igen. Han tycker att datorn är för seg och det ska fixas med nätverk hit och kablar dit. Då måste man ju ha kabellister och en massa annat för att få det att se snyggt ut. Suck. Men oftast brukar det ändå bli riktigt fint när han är klar, däremot är det inte lika kul när man ska flytta sen. För det sitter fast rätt bra. Men det är väl inget vi planerar att göra inom det kommande året heller så det är lugnt. Det tråkiga är att när han pysslar med det har jag nada att göra. Men jag har i och för sig börjat planera tapetbyte och färger till kök och sovrum så jag får väl pula med det. Roligast är när jag föreslog allt detta för Martin förut, då suckade han bara. Han ser allt jobb som det kommer innebära medan jag ser det roliga med inredningen. Medan jag suckar när han vill få ordning på alla sladdar ;) Hihi.

Meningen var att vi skulle ha en helhelg med Martins syskon, nu har dessvärre Örebroklanen blivit magsjuka. Typiskt! Så ikväll blir det Solnaborna som får träffas och umgås istället. Inte fy skam det heller. Men det är trist när man längtat efter helgen och att få träffa alla. Så klockan 18 blir det middag med både Fanta och Sprite, för det har Jullan sett till att vi ska få. Lilla snuttan! Martin och jag håller på och planerar en utflykt för henne, tror hon kommer tycka att det är skoj. För hon pratar fortfarande om Lek och bus som vi var på i julas. Blir kalas det. :)

Träna, måste träna

Publicerad 2009-02-06 22:16:31 i Allmänt,

Så var det fredag igen, veckan sa svosch. Kan bero på att måndag och tisdag spenderades hemma i soffan, illamående som attan. Men jag hann plöja bra många filmer under dessa dagar, enda fördelen med att vara sjuk faktiskt. Men annars är det rätt trist, klockan står still och det enda sällskap man har är två kissar som bara vill busa. Har hunnit med en föreställning Betnér med, veckans absoluta höjdpunkt måste jag säga! Han är en riktig rolig prick! Hann gå en sväng på bio, när vi varit duktiga på jobbet och sålt mer rum än budget så är vår lilla gåva en biobiljett, och dessa gick ut i onsdags. Så då blev det Valkyria, himla bra film! Rekommenderas! Roligast var när vi gick ut från den och de som vi satt bredvid diskuterade filmen. Kvinnan tyckte för visso att den var bra, men man var ju tvungen att tänka på att det var amerikaner som gjort denna film! Hur tänker man då? Detta är baserat på en verklig händelse! Men därmed inte sagt att allt detta hände på precis detta sätt som de filmat det...suck... Vissa saker måste man ju justera lite så att man får in lite spänning och så...blir så trött på människor ibland...

En annan sak med att vara sjuk är att man inte får träna. Jag som nu på riktigt kommit igång får nästan abstinens när jag inte får träna. Så idag satte jag mig på en buss och drog direkt till träningen efter jobbet. Rätt modigt gjort tycker jag när man inte hittar så bra. Men jag kom i tid och det blev ett roligt pass. Nåt jag bara inte förstår är folk som måste stå så himla nära hela tiden. Jag behöver utrymme! Jag vill kunna ta ut stegen utan att jag tacklar nåt annat miffo som inte kan röra på sig i takt. Usch! Jag gillar inte heller de som först tar ministeg och sen när man ska gå framåt helt plötsligt tar bauta kliv så man har dem uppe i baken...Finns gott om idioter som sagt...Men det funkade ändå :)

Imorrn skulle det ha blivit spinning, men det kommer att bli lyfta barn istället. Kan nog räkna det som ett träningspass det med ;) Martins syster med familj kommer, så det blir en riktig syskonträff denna helg. Skoj ska det bli! Melodifestival, guitar hero, singstar, ja you name it. ;)

Färgade håret idag med, numera kan jag stoltsera i en morotsgulröd färg. Enligt Martin ser jag ut som mig själv. Med det menar han min naturliga hårfärg. Aja, jag vänjer mig nog vid detta med ska ni se :)

Trött på idioter

Publicerad 2009-02-04 18:58:57 i Allmänt,

Idag är inte min dag. Antar att jag borde ha stannat hemma eftersom jag inte är helt 100 frisk ännu. Inte blir det bättre när man får höra att man ser lika blek och jävlig ut som man känner sig. Trots att man endast varit borta i 2 dagar så känns det som att man tappat tempot helt och hållet, man hittar inte all info som man vill komma åt och ja, det är tragiskt jag vet! Men men, dagen är snart över.

Den senaste timmen har jag varit med om den ena idioten efter den andra. Två killar i 10 års åldern har dessutom stått utan för och spottat med äckliga sugrörspapper över hela fönstret, när jag totalt ignorerade dem försökte de banka sönder fönstret. Till slut orkade jag bara inte utan blängde och sket i dem ännu mer, då tröttnade de. Men vad har deras föräldrar lärt dem?! Kul summa att få betala om rutan hade kraschat, är ju inget litet fönster...

Fruar som ringer och ska boka åt familjen men ändå envisas med att ge mannens namn. Vet inte hur många gånger det hänt att när man sedan av nån anledning ringer upp, eftersom de givetvis ger hans mobilnummer med, inte alls har en aning om att han har ett rum bokat. För det var ju minsann en överraskelse.

Eller så sitter den som bestämmer och skriker och tjoar i bakgrunden så att rätt saker bli sagda. Men vad tusan, ring själva då! En gav till och med sin man luren för hon tröttnade på att sitta emellan. En annan ringer men när han får höra priset så vill han inte ha det, men OM han hade fått det och det priset så hade det minsann gått jättebra. 5 minuter senare ringer han tillbaka och ska ha rummet för hoppsan hejsan precis som jag sa så finns det inga rum i Sthlm inatt! Idiot, ändå skulle han fortsätta att deala. Han kom ingen vart kan jag tala om. Usch! Att jag sedan absolut ska veta vem just denne gäst är är ju också en lätt match...suck...får ju inte 1 samtal i timmen direkt...

Himla tur att man själv är himla fantastisk och underbar hela tiden ;) Nu ska jag på bio, först en portion ravioli :)

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela