kirsten

Sanna mina ord

Den galna helgen

Publicerad 2011-05-30 18:41:00 i Fest,

Nu kan jag äntligen andas ut, har ju varit ett himla smussel och hemlighetsmakeri de senaste veckorna! En av mina bästa tjejkompisar ska gifta sig nästa helg och i fredags var hennes möhippa. Har varit så svårt att inte skriva nåt om den eller nämna nåt om att vi skulle bege oss till Öret av den anledningen. För det var ju ändå rätt speciellt, då Thilde för första gången skulle åka bil så långt. Alla premiärer vill man ju på nåt sätt berätta om, men just i detta fall var det bara att hålla tyst ;) Att min kära vän blev alldeles chockad över att vi kom kan jag förstå med, inte alla som får äran att ha en 7 veckors bebis med på sin möhippa! Det blev i alla fall jättelyckat och hon verkade ha så kul! Det är ju trots allt det viktigaste att den blivande bruden har skoj! Thilde skötte sig fint hon med :)

I lördags drog vi tillbaka tidigt på morgonen till Stockholm för att se på Martins bror när han sprang Stockholm Marathon, jisses vad vi flängde runt genom hela stan. Stackars lilla T undrade väl vad vi höll på med, ingen ro på två dagar. Har aldrig varit med om en tröttare och hungrigare bebis. När hon väl fick käk så släppte hon aldrig greppet ;) Efter målgång var det middag hos Martins farbror och det var nog den godaste lasange jag ätit! Bechamelsåsen var precis som jag ville ha den, bra jobbat farbror T! Blev dock en tidig kväll då jag höll på att somna vid matbordet.

Igår var det som bekant morsdag och det firades på restaurang med Martins bror med familj och hans föräldrar. Massa mys! Efter maten drog vi iväg till Kista för lite shopping. Jag har inga byxor som jag kan ha, gravidbrallorna kan vi bara glömma då de är alldeles för stora och mina "smalbyxor" jag hade innan jag blev gravid, ja de är för stora även de. Kan dra av dem utan att ens knäppa upp knappen. Kul är det absolut, men lite trist när det inte finns några byxor som passar. Jag hittade dock inte en enda byxa som föll mig i smaken. Eller så hittade jag några, men de fanns inte i min storlek. Dock fick jag med mig lite tunikor och en bra tröja med knappar. Annars blev det mest saker till lilla T :) Konstigt va?

Idag har jag varit och fikat med mina internetmammor som jag kallar dem, då det är på nätet vi träffats. Inte bara kärleken går att hitta på nätet med andra ord! Nu väntar jag på att Martin ska komma hem, han hjälper min bror att köra tavlor till deras lokal där de ska ha sin vernissage imorrn.

Nej, nu får jag visst inte sitta här längre för den lilla damen!


Bröllopskläder, check!


Sommarhatt, check!


Lite nya kläder :)

Att byta namn

Publicerad 2011-05-26 11:39:53 i Livet,

Det var ju riktigt trevligt igår! Alltid kul att lära känna nya människor och en del av dem bor ju riktigt nära med. Fick veta att grannen hör Thilde ibland och vi hör ju deras lilla pojk ibland med, men det är ju inte så att man störs av det. I alla fall inte från vår sida. Så nästa gång vi ska ses blir det en promenad, vilken liga vi kommer vara då! Vi gjorde i ordning en lista med våra namn, telefonnummer och mailadresser. Men vad gör jag? Precis innan Thilde föddes bytte ju jag efternamn, detta är inte helt lätt må jag säga. Jag presenterar mig fortfarande med mitt gamla efternamn, signerar papper med mitt gamla namn. Ja, så när jag fyllde i den där lappen så blev det med mitt gamla efternamn. Suck. Men nån gång fastnar det väl.

Jag ska ju signera mitt nya körkort. Har tagit bilden, satt fast den och nu väntar alltså bara min signatur. För det första är jag alltså rädd att jag ska skriva mitt gamla namn och för det andra så har jag inte fått kläm på den nya signaturen. Har faktiskt suttit och tränat, men det blir inget bra! Jag hade rätt nyligen fått till min signatur med mitt gamla namn, så det kommer väl att ta ett tag att få till detta med.

Här står städning och packning på schemat. Men det är inte det lättaste med en liten bebis som inte vill vara ensam längre stunder. Men vi tar en sak i taget. Har hitintills lyckats bädda sängen och städat badrummet, har bara duschen kvar. Mellan varven springer jag och stoppar in nappen som envisas med att trilla ur. Men vi har ju hela eftermiddagen på oss, fast jag skulle ju förstås vilja hinna ut på en promenad med! Jaja, nåt hinner vi väl med.


Hahaha, Thildes reggaemössa ser verkligen ut som en fat cap

Spännande!

Publicerad 2011-05-25 10:44:44 i Livet,

Vad tråkigt väder vi fått! Visst det är uppehåll men inte så mycket mer än så. Att man dessutom riskerar att flyga all världens väg gör ju det hela så mycket mer spännande när man ska gå ut. Tur man har ett säkerhetsrep på vagnen ;) Idag väntar en tur till BVC för att börja vår mammagrupp. Tror det kommer bli kalas. Såg listan med alla de som ska vara med och det är en hel del nyblivna mammor på min gata, den närmsta bor vägg i vägg med oss. Det tokiga är bara tiden, klockan 13. Dels för att jag typ äter lunch då i vanliga fall och sen för att det kommer bli precis i lilltjejens matpaus med. Men det löser sig. Bara att hoppas på att hon är på bra humör, hon brukar ju inte vara det på BVC direkt.

No more pump

Publicerad 2011-05-23 21:58:41 i Träning,

Idag tog jag mig en redig promenad. Skulle bege mig till sjukhuset och lämna tillbaka pumpen som jag hyrt där. Då jag inte kände att jag skulle klara av att bära Thilde i babyskyddet och pumpen så fick det bli en promenad. Jag trodde ju helt klart att den skulle få plats under vagnen, men det gick inte! Så jag packade ner lilltjejen i vagnen och la pumpen ovanpå vagnen istället. Fick många konstiga blickar och de kollade flera gånger ner i vagnen för att se om det låg nån där. Jisses, jag hade koll kan jag säga. Fattar inte vad folk ska vara dömande. Men vi kom fram tillslut och nu behöver jag inte ha det stressmomentet här hemma längre. Skönt det. En timmes promenad blev det dit ungefär. När vi skulle hem tog vi bussen. Premiärturen! Chauffören var galen, men vi klarade oss helskinnade till centrum.

I centrum tog jag en sväng förbi Gina för att se vad jag ska spendera mitt presentkort på. Mamma och pappa var kloka som valde en affär där jag inte kan lägga pengarna på Thilde ;) Men det fanns en massa fint så vi ska nog lyckas shoppa upp det där kortet. Så blev det en promenad hem därifrån med. Jisses vad vi går!

Nu på kvällen har lillstumpan fått lekt i sitt gym en liten stund och vi har fotat mig till mitt nya körkort. Ska bara printa det och träna på min nya signatur med och det är inte det lättaste. Testade en ny glass igen med, vi är mycket för att testa nya saker i den här familjen ;) Men denna var riktigt god och den kan jag rekommendera! Men originalet är ju så klart godast!

paronsplitt_v18



Tvillingar

Publicerad 2011-05-23 19:06:44 i Bebis,

I helgen fyllde vi i en enkät efter vår profylaxkurs och vad vi tyckte att den gett oss under förlossningen. Man skulle då ta fram sin journal för att kunna ge så korrekta svar som möjligt, man kommer ju liksom inte ihåg allt. Hur som helst, när jag sitter och läser om moderkakan så går det upp en sak för mig. Jag fattar vad jag läser, när jag låg där i sängen på sjukhuset och läste var det liksom inte allt som gick in. Trots att jag sa till Martin att vi skulle ha fått tvillingar, men sen sa att jag hade fel för att jag fattat pappret fel. Men så nu när jag läser om min moderkaka så ser jag ju att det står att jag hade två. Det som vi varit oroliga för innan vi hade vårt första ultraljud hade kunnat vara sant, att vi nu skulle ha haft två barn. Nu kan jag inte säga att jag är ledsen över att det inte blev så, för jag har världens mest underbara dotter och det räcker gott med henne. Men frågan är hur stor möjligheten är att vi kan få det nästa gång? Ja, för en nästa gång blir det men inte än på ett tag. Måste kolla upp allt detta när jag ska på min efterkoll hos barnmorskan. Coolt i alla fall.

Vad är det med alla kärringar?!

Publicerad 2011-05-22 21:48:54 i Livet,

Idag skjutsade vi ut lillebror till Ikea då han skulle inhandla ramar till sin vernissage. När vi kommer fram har vi sån flax att en bil åker precis vid ingången och vi väntar snällt på att bilen ska kunna ta sig ut från rutan. Då kommer det en kärring och snor platsen! Martin blev galen, men han lyckades sansa sig. Hade ingen lust med att han skulle ge sig ut och bråka med tanten. Men bra fräckt tycker jag allt att det var. Som tur var var det en annan bil som flyttade sig bredvid, så de tutade på oss och visade att de skulle åka. Vi hittade i alla fall allt vi skulle ha och vi kunde åka därifrån glada. Men vi tror på karma! Och om ni vill veta var tantens bil väldigt repad, Martin trodde att hon betett sig likadant tidigare och att nån blivit arg, väldigt arg. ;)

Har hunnit med en liten promenad så här på kvällskvisten med. Mina fötter höll nästan hela vägen, men jag ska inte låta dem vinna. Mohahaha! Och nu har vi myst med TV och glass. GB har nya smaker i sina 0,5 liters förpackningar med glass. Idag testade vi lakritspuck. Men den var alldeles för jolmig.

lakritspuck

Promenad deluxe

Publicerad 2011-05-21 22:10:57 i Träning,

Igår var vi ju som sagt och hälsade på Martin på hans jobb. Han hade styrt upp det så fint att alla kom och fikade med oss, vet ej om det var det att de skulle få fika eller kika bebis som lockade mest. För mer barnkära killar har jag nog aldrig träffat. Ok, han jobbar inte bara med killar, men det är inte lika vanligt vad jag varit med om att killarna flockas vid vagnen. Men det var trevligt att få träffa dem och få ansikten på alla namn som jag annars hör dagligen. Efter blöjbyte på Martins skrivbord så knatade vi ut i det fina vädret igen. Passade på att gå förbi mitt jobb och lämna lite fika med. Kan säga att det blev en redig promenad! Men jag är stolt över att jag hittade på första försöket, var ju inte så svårt ändå. När jag kom hem och tog av mig sandalerna ville jag bara gråta. Hade en blåsa i en gammal blåsa, en ny blåsa på en annan tå och under foten hade en blåsa spruckit och blivit ett stort köttsår. Så ont!

 Lät det lufta under natten, men satte på "bandage" på morgonen för att kunna gå ut. Funkade icke! Fick gå på sidan av skon för att kunna ta mig fram och hänga på kundvagnen när vi handlade. Vilken syn! På apoteket fanns det inga större sånna där ringar man kan sätta på för att avlasta, så Martin åkte till ett större apotek men där var de slut. Hem kom han med en skumgummimatta som man kan klippa till. Kan säga att jag somnade i soffan istället för att sätta på det där. Nu kan jag i alla fall stödja lite på foten, men imorrn får jag väl kanske sätta på den där mattan då vi ska iväg på längre utflykter.

Vi grillade idag för första gången och testade en ny vad jag trodde var marinad, men nu när jag googlade produkten så visade det sig vara en glaze. Kan säga att jag hällde på den och lät kycklingen marinera i det och det funkade fint. God var den också så vill passa på att rekommendera den för er :)

BBQ Glaze Sweet Pineapple

Sabla kärring!

Publicerad 2011-05-20 12:26:12 i Thilde 0-3 mån,

Igår hade jag en tanke om att åka till Täby för att träffa två mammor, för att vara korrekt en mamma och en blivande mamma. Men jag gav upp tanken. Tur var nog det. För Martin hade glömt berätta för mig att hans mamma hade tänkt komma redan på dagen och inte på kvällen som jag trodde. Så det blev att umgås lite med svärmor så där en vanlig torsdag. Men det var bara trevligt :) Hon tog med sig Thilde ut på en promenad och då passade jag på att dammsuga, det som var kvar av min städning. Men det där är Martin i ett nötskal, ska man planera nåt med oss så är det bäst att ta det med mig så blir allt som det ska.

Idag har vi hunnit med ett besök på BVC, har ju fått gått en gång i veckan då hon inte växt till sig som hon ska. Men idag kom äntligen OK-stämpeln! Kändes så fantastiskt underbart och då har vi alltså till 90 % bara ammat. Så nästa vecka är det inget besök utan hon tyckte att det räckte att vi kommer när vi ska på vår 2-månaders kontroll den 1 juni.

När jag gick dit så var det en kvinna på cykel och en tant i permobil som hade mage att klaga på mig! Jag kollar mig alltid 100 gånger om när jag ska över en väg för jag vet att folk kör som galningar! Men när de kom och susade förbi mig så hör jag hur cykeltanten säger till den andra att det är så dåligt med mammor som inte ser sig för när de är ute i trafiken! Kärring! Jag var på väg att gapa efter henne men jag insåg hur lönlöst det skulle vara. Att de sedan bara drog rätt ut i gatan utan att se sig för det verkade inte bekomma dem...

Hann baka igår med så strax ska jag packa ihop oss och ta med oss godsakerna till Martins jobb så han får visa upp sin lilla prinsessa! Och jag vill så klart tacka hans fina arbetskollegor för de fina presenterna vi fick. Ska visa när jag kommer hem sen.

Nej, sessan har bajsat så det är bara att göra sin plikt!

Och nej, kärringen i rubriken är INTE min svärmor, för hon är alldeles underbar!

Tråkväder

Publicerad 2011-05-19 12:04:15 i Thilde 0-3 mån,

Åh, jag som hade hoppats på att denna dag skulle bli solig och fin! Men icke. Regnet öser ner emellanåt och detta gör att jag inte alls har nån lust att gå ut idag. Jag hoppas dock att solen kommer fram i eftermiddag så kanske man kan ta sig en tur då. Annars har jag ett hem som måste städas, är lite sugen på att baka, har en mängd avsnitt av olika serier att se och så kan jag ju mysa med min ängel också så klart. Hon ligger just nu i sitt babygym och pratar med pingvinerna. Har ingen aning om vad de pratar om för jag får visst inte vara med.

Vi har fått in helt underbara sovrutiner och jag hoppas verkligen att de fortsätter så. Vi ger det sista målet mat vid 23 och sen sover hon, hör och häpna fram till klockan 3-3.30 ibland kan klockan till och med visa på 4! Då byts det blöja och sen ges det käk, så beroende på när hon vaknat så sover vi vidare till en 8.30. Det är verkligen helt perfekt. Så jag antar att den här amningen ÄNTLIGEN fungerar som den ska! Får se på fredag då vi ska tillbaka till BVC och utvärdera veckan som gått.

Nej, nån börjar tycka att det är trist i gymmet. Antar att pingvinerna slutat prata ;)

Idiot!

Publicerad 2011-05-18 22:23:01 i Livet,

Usch vad seg jag varit idag! Har liksom aldrig vaknat känns det som. Så tråkigt att ha sånna dagar tycker jag för man får liksom inget gjort. Jag rensade dock Thildes låda som svämmar över av kläder och vi får inte plats med de hon använder så jag tog alla kläder som är för stora och la i en påse så länge. Passade då på att märka alla kläder med. Duktigt va? Så nu är lådan mer eller mindre tom, det känns så i alla fall då man nu kan öppna och stänga den utan problem.

Idag på min promenad så höll jag på att lacka ur totalt. Då man på ena sidan inte får cykla över huvudtaget och på den andra sidan av sjön får cykla men inte snabbare än 15 km/h och på gångarnas villkor. När jag kom till cykelsidan och går på rätt sida så kommer det jordens pucko farandes, jag flyttar mig inte då jag går där jag ska och han lätt kunde ha cyklat vid sidan om mig. Men det gör han inte, istället plingar han som en galning och blänger och jag blänger tillbaka. Men tillsist inser jag att då han är den idiot han är så kommer han inte att flytta på sig och jag ville inte att han skulle köra in i vagnen så jag flyttar på mig och rundar honom istället. Då visar det sig att snett bakom mig går det 3 killar på rad! Detta gör ju att vi tillsammans tar upp hela vägen. Men det är ju fortfarande inte mig han skulle ha blängt på utan på dem istället! Men alla cyklister som kom efter honom gjorde samma fel och då hade jag inte killarna bakom mig längre. Ärligt talat så tycker jag att det borde finnas ett cykelkörkort! Likväl som att det borde vara lag på att ha cykelhjälm. Men det är ju vad jag tycker.

Underbart

Publicerad 2011-05-16 22:21:02 i Familj,

Igår var det min fantastiske underbare lillebrors födelsedag! Och det firade vi så klart! Ok, killen fick ingen födelsedagspresent igår men då jag blev utsedd till en hönsmamma av min käre sambo så kan ni ju tänka er att jag redan förutspått att han skulle supa bort den ;) Nej, den får han allt när familjen kommer nästa helg. Hade nog med att få med Thildes alla saker och särskilt då vi inte fick ta med vagnen upp till restaurangen. Men det löste sig ändå och vi fick ta med liggdelen och efter lite tjafs med stans bitchigaste hovmästare så löste det sig uppe i restaurangen med. Det var en kul middag, lillebrors kompisar fattade inte vilka jag och Martin var och dissade oss först och när det väl gick upp att jag var hans syster så fattade de varför vi satt så nära dem. Det gav många skratt i vår hörna! Jag skulle också ha undrat om två främlingar med en bebis skulle sätta sig bredvid mig och dessutom be mig flytta in så att de fick plats ännu närmre ;)

En av killarna gav mig en sån fin komplimang, ja alltså förutom alla komplimanger om hur söt Thilde är, bara där skulle det ju liksom ha räckt! Men nej, han tittar på mig och undrar om det verkligen är sant att hon kom för bara 5 veckor sedan? Och det är ju sant. Han säger då att han tycker att det är helt otroligt att jag kan ha kommit i form så fort! Ja, det gjorde mig glad :)

Nej, dax att ge lilltösen käk!

Bjuder på lite bilder på sötnöten





Ett leende fångat på bild!


Jag och lillebror i Stockholmsnatten, ja natt för vissa av oss i alla fall ;)

Hemska gårdag!

Publicerad 2011-05-14 20:33:03 i Livet,

Igår skulle jag och Thilde besöka BVC för hennes veckokoll. Så jag försökte få till det med matning så att hon inte skulle vara helt rabiat som hon varit de tidigare gångerna. Kände när jag packat ner henne i vagnen att jag inte kände mig helt ok och kände bara att det skulle vara så skönt att vara hemma istället. Men jag knatade iväg och kände mig ännu sämre efter 200 meter, men det var ju liksom bara att knalla vidare. När jag sedan kommer in i centrum så känns det som att benen ska vika sig under mig och när jag står i hissen på väg upp till BVC och jag kollar i spegeln möts jag av ett helt vitt ansikte. Men jag tar en klunk vatten och tänker att det går nog över. När vi sedan mäter och väger så flimrar det bara för ögonen på mig och när jag ska klä på henne igen så känner jag att jag är på väg att svimma. Men den underbara BVC-sköterskan är snabbt där med en stol och en massa vatten och en hand på Thilde. Så typiskt, den dagen Thilde är supersnäll så är det jag som ska hitta på nåt tok. Vågade mig inte på att gå hem så jag tog tunnelbanan en station och promenaden hem som i vanliga fall tar cirka 5 minuter tog då cirka 20. Ringde hem Martin med för jag kände att jag inte skulle klara av att ta hand om Thilde själv.

Lyckades somna i soffan och hade henne bredvid mig och hon sov nästan hela tiden, så underbar är hon. Men hon kände väl att jag inte mådde bra. Då jag kände mig febrig och hade superont i ena bröstet så antar jag att det är mjölkstockning, så jag har gjort allt för att hålla det varmt och masserat till förbannelse och även pumpat under natten.
Idag känner jag mig mycket bättre om än väldigt trött. Så jag la mig och sov 1,5 timme och Martin hade Thilde under tiden, han tog till och med ut henne på en liten promenad. Roligare än så har vi inte haft det idag. Nu väntar ESC och vi får se hur länge man orkar vara vaken ;) Jag och Thilde hejar på Eric Saade! Det var faktiskt det enda bidrag hon höll sig lugn till under torsdagens semi, de andra gillade hon antagligen inte! Haha!

Bra jobbat!

Publicerad 2011-05-12 13:14:32 i Livet,

Usch, vad jag blir sur! När Thilde föddes hade hon fel på höften och vi skulle ju få en remiss på detta. När vi kom hem så väntade vi och väntade vi men ingen remiss kom. När vi var på återbesök på sjukhuset sa de att de jobbade på det så vi fortsatte ju att vänta. Sen fick jag ett samtalt från sjukhuset om att vi missat vår tid och att de fått tillbaka de 2 remisser som de skickat till oss. Allt detta för att jag nylien bytt efternamn, men så fort vi kommit hem från sjukhuset satte jag upp en lapp på dörren så att vi skulle få posten adresserad till mig. Vi har två företag som lämnar post hos oss och det ena var duktiga och satte upp en lapp i trapphuset om att de inte kunnat hitta mig och bad mig ringa och när de kom dagen efter fotade de dörren för att kollegorna skulle kunna veta var de skulle lämna min post. Men det andra, största bolaget har inte handlat på detta vis. Och det är ju alltså de som haft remisserna med sig och nu även papper från skatteverket om Thildes namn.

När jag pratade med dem så blev de alldeles chockade och sa att de hade skickat ut dem, så jag fick förklara hur det låg till. Nu är det ju gott om tid kvar innan dessa papper ska vara inne, men jag blir bara så trött på den arrogans de har! Jag undrar hur mycket post som inte kommer fram dit den ska på grund av att vissa brevbärare är för lata?

Min stackars tå!

Publicerad 2011-05-11 21:59:33 i Livet,

Idag har det varit ytterliggare en fantastisk dag! Tog en tupplur medan lilltjejen sov på förmiddagen, sen blev det stressigt. Hon ville aldrig sluta äta och när vi väl slutat äta så kräktes vi och så höll vi på! Vi skulle nämligen och fika med våra nya vänner från internet. Det var så trevligt så vi umgicks i närmare fyra timmar! De är så härliga och fina dessa mammor och jag är glad att vi gjorde slag i saken att ses :) Har för första gången ammat offentligt och det gick faktiskt riktigt bra! Skönt det :)

Jag mitt smartskaft tänkte inte på att jag hade sandaler på mig idag och hanterade vagnen precis som jag brukar. Det gjorde ont kan jag lova. När jag skulle släppa bromsen så petade jag under foten precis siom jag brukar och sen tänkte jag inte mer på det annat än att ja det gjorde ont. När jag satt i soffan här hemma så kände jag att det kändes konstigt och så kände jag på tån och kände då att nageln lossnat lite. Usch! Det är bara en spricka så det är inget allvarligt och nageln kommer inte att ramla av, men jag var ju så klart tvungen att pilla bort nagelbiten trots att Martin sa att det var oklokt. Han sa även att jag inte behöver peta under foten för att lossa spärren. Jag trodde ju honom så klart inte och testade, barfota så klart. Vad tror ni händer? Jo, jag klämmer alla tår ;) Men nej, han hade rätt. Man kan bara trampa till på ovansidan av bromsen. Så nu vet jag det.

Härliga väder!

Publicerad 2011-05-10 22:44:45 i Livet,

Idag har jag verkligen njutit av att vara mammaledig! Den här värmen är mer än välkommen! Så härligt att slippa bylsa på sig en massa kläder. Problemet är dock att min garderob som har en massa kläder är inget för mig just nu, det är väldigt lite som passar. Den bistra sanningen! Men som min svägerska ska idag när jag beklagade mig över min pösmage så är det bara en månad sen jag födde. Man får helt enkelt ge det lite tid. Fortsätter jag som igår med en massa promenader så är snart påsen borta :)

Idag har jag varit ute mer eller mindre hela dagen. Började dagen med att käka lunch med svägerskan, härligt att ha nån att prata med! Gick hem en sväng och sen gick vi ut igen och mötte upp svägerskan och Thildes kusiner. Härlig dag! Kan säga att den gått väldigt fort! När Martin kom hem så gick vi till sushin vid oss och käkade. Mums!

Sitter och kollar på första semifinalen av ESC och jag undrar vad det är för bidrag i år? Den ena är sämre än den andra! Jag undrar dessutom vad de gjort med ljudet? Sången är superhög och musiken jättelåg. Knasigt!

1 månad

Publicerad 2011-05-09 21:56:17 i Thilde 0-3 mån,

Idag blir min lilla skatt 1 månad! Kan inte fatta att det gått så lång tid, men samtidigt känns det på nåt vis som att hon alltid funnits med oss. Vi har firat denna dag med att ta inte mindre än 3 promenader och så har vi suttit ute på balkongen. Det har varit en fantastisk dag på alla sätt och vis. ♥


Thilde i vagnen och på sig har hon sin mors sparkdräkt från -83. Så cool!


Hahah, vilka passande strumpor va ;)

Bränd

Publicerad 2011-05-07 19:00:29 i Livet,

Vad härligt det är med helg! Jo, jag är mycket väl medveten om att jag är hemma oavsett om det är helg eller ej, men helg betyder att Martin är hemma och ledig med. Och för den som tror att jag sitter hemma och endast rullar tummarna om dagarna har mycket fel! Så därför är det extra skönt när helgerna kommer och jag får lite avlastning. Tar på krafterna när det ska ammas, ges ersättning och sedan pumpas. Men jag märker ju ändå att vi har fått in en rutin på det Thilde och jag för det blir lite tokigt ändå när Martin hjälper till då det inte blir på det sätt hon vant sig vid. Men det är ju bra det med för då vänjer hon sig ju vid att andra ger henne mat med.

Idag ville hon dock knappt äta och det gjorde mig mycket orolig då det är viktigt att hon äter nu så att hon går upp i vikt och BVC blir nöjda. Så tillsut packade vi ner henne i vagnen då hon ändå bara somnade både vid bröstet och vid flaskan och tog en promenad runt en av sjöarna här och sedan passade vi på att fika med. Massa mys! Sen när vi kom hem igen så var hon redo för att käka. Skönt det. Fikastunden resulterade i att jag brände mig med. Härliga hud! Jag hoppas verkligen att Thilde slipper den och får Martins hudtyp istället.

Får se vad kvällen har att erbjuda mer. Helstekt kyckling står på menyn i alla fall :) Mums!

Vilken dag!

Publicerad 2011-05-06 20:28:40 i Thilde 0-3 mån,

Imorse var det dags för ett återbesök hos amningshjälpen. Var så fruktansvärt orolig för att ta mig dit då jag skulle åka ensam denna gång. För det första är det typ 100 år sedan jag körde bil själv då magen av förklarliga anledningar varit i vägen. Sen skulle jag alltså ensam köra med Thilde, men det visade sig vara lugnt på ditvägen då hon slocknade direkt, hem var det mindre skoj då hon höll låda hela vägen. Nästa projekt var parkeringen, då den nästan alltid är full och så var det idag med så jag fick ta mig in i helvetesgaraget. Men vet ni, jag klarade det galant! Hade till och med fem minuters marginal när jag väl satte mig i väntrummet! Helt galet! Så jag hann prata lite med nyblivna föräldrar och det var massa mys! När vi sedan kom in till tanten så hade hon bara gott att säga. Hon var grymt imponerad över vad vi lyckats med under dessa två veckor. Hon hade inte trott att det skulle ha gått så pass bra. Snacka om att jag var stolt när jag därifrån!

Sen var det dags för BVC. Kom iväg toksent då lillan tyckte att det var en smart idé att fylla hela blöjan precis när jag lagt ner henne i vagnen och var redo att gå. Tokfia! Så det var ju bara att byta i 180. När jag sen var ute i trapphuset kom barnmorskan som bor i huset och hon slutade aldrig att prata! Men hon vill ju bara väl och det är ju guld värt att ha henne i trapphuset :) Vi kom dock bara fem minuter försent. BVC är inte ett ställe Thilde gillar dock. Hon skriker som om hon måste göra sig hörd i hela Solna! Men här gick det inte riktigt lika bra. Längd och huvudomfång ser fint ut, där ligger hon lite över medelkurvan och det är ju fint. Men vikten kommer lite efter, på en vecka hade hon bara gått upp 90 gram och de ska ju gärna gå upp mellan 150-200 gram i veckan. Här ligger hon precis på medelkurvan. Sköterskan undrade om jag verkligen hade tillräckligt med mjölk och ja det kan man ju lugnt säga att jag har! Är ju som en annan mjölkossa! Så det blir till att fortsätta med amning, ersättning och pumpning. Jaja, allt för lillan :)

Men jag som varit så glad innan var inte alls lika glad när jag gick därifrån. Men nu ska jag släppa det och tänka positivt, för annars kommer detta inte att gå i alla fall.


Har lyckats få en någorlunda bra bild på bajsminen ;)

Och denna var bara så rolig och söt! Sötnöten! ♥

Dagens

Publicerad 2011-05-04 19:43:20 i Vardag,

Idag har vi haft en innedag jag och Thilde, har varit tråkväder idag med. Så inget besök på banken idag heller. Men jag tar det på fredag när jag ändå ska ner till centrum för att besöka BVC. Så idag har vi bara myst då lilltjejen haft en bra dag. Hon började dock morgonen med att spy ner hela sig själv och hennes fina filt. Tur dock att den låg i soffan så att det inte var den som blev träffad. Lite lättare att ta hand om en filt än hela soffan. Men jag tyckte så synd om henne då spyorna även kom ur hennes näsa. Efter det var hon lite orolig, men sedan har hon mest sovit och ätit. Så det blir spännande att se hur denna natt kommer att bli?

Imorrn ska vi till mitt jobb och hälsa på. Blir spännande att ta den första turen med tunnelbanan själv. Speciellt att ta sig ner till den. Hatar att åka hiss och sen luktar de alltid så illa. Men att ta rulltrappan känns inte riktigt som ett alternativ ännu då jag inte riktigt är i form efter förlossningen. Men men, det kommer gå så fint så! Ska bli kul att få träffa alla kollegor igen :)


Hahaha, se så stor Barry ser ut i jämförelse med Thilde!


Precis som mor sin så kan hon ligga på saker utan att märka dem!

Idag invigdes babygymmet och ja hon gillade det :)

Min graviditet

Publicerad 2011-05-04 12:56:38 i Bebis,

Den här listan hittade jag hos Josefine , som för övrigt har en väldigt trevlig och intressant blogg!

1. När fick du reda på att du var gravid? Juli 2010, dagen innan vi åkte till Tunisien på semester.
2. Hur gammal var du? 27.
3. Hur tog din partner det? Då vi försökt bra länge så blev han superglad!
4. Mådde du mycket illa? Njae, jag mådde visserligen inte tip top, men oftast handlade det om att jag inte ätit som jag borde och borsta tänderna var galet svårt!
5. Var du känslig? Jo, absolut. Tårarna kom mycket lättare :P
6. När kände du bebisens första sparkar? Hm, jag kände nåt redan v14, galet tidigt men de riktiga sparkarna kom inte förens runt v 20.
7. Var du ofta orolig? Ja, jag var orolig mest hela tiden. Martin var det inte alls. Så vi kompletterade varandra bra där.
8. Sparkade bebisen mycket? Ja, mest hela tiden!
9. När började du läcka bröstmjölk? Oj, det var tidigt och inte alls särskilt kul!
10. Fick du bristningar? Japp, alldeles för många. Men de bleker väl med tiden får vi hoppas.
11. Blödde du någon gång? Ja, precis i början. Men inget efter det.
12. Hur många Ultraljud gjorde du? 3 stycken, först RUL i v20, sedan två stycken extra i slutet för att se så att bebisen verkligen hade vänt på sig och låg med huvudet nedåt.
13. Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag hade från örjan bestämt mig för att klara mig på endast lustgas, min andning och TENS. OM jag inte klarade mig på det så ville jag eventuellt ha EDA.
14. Hur började din förlossning? Jag vaknade vid 3.30 på morgonen av att jag behövde gå på toaletten och då gick slemproppen, direkt efter detta så startade värkarna. Vattnet gick inte förens vid 01.00 natten efter.
15. Hur många timmar tog din förlossningen? Om vi räknar på från när vi kom in till sjukhuset så tog det totalt 18 timmar!
16. Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Vaginalt
17. Hur mycket var du öppen när du kom in? 3 cm
18. Vilken smärtlindring tog du? Jag tog endast lustgasen då vi fick ta bort TENS:en direkt efter att vattnet gått då de var tvungna att mäta bebisens hjärtljud hela tiden.
19. Dragen med sugklocka? Nej
20. Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? Ca en timme
21. Blev det komplikationer? Nej
22. Vad tyckte du var jobbigast? När de skulle undersöka mig och när de skulle tappa mig på kiss.
23. Var du rädd för något? Nej, jag var aldrig rädd faktiskt.
24. Skrek du? Hahaha, ja det kan man säga! Men det var för att få fram mitt jävlar anamma!
25. Hur många var inne i förlossningsrummet? 1 barnmorska, 1 undersköterska, 1 barnmorskestudent, Martin och jag. Sen med jämna mellanrum kom det in en extra barnmorska som berättade var läkaren sagt om det värkstimulerande.
 
26. Hade du någon nära med dig? Min underbare Martin!
27. Fick du sy? Ja, några stygn blev det. Men barnmorskan sa att det var väldigt ovanligt att en förstagångsföderska sprack så lite :)
28. Vilken vecka födde du i? V 41+1
29. Vad var vikt och längd på bebisen? 3565 gram, 52 cm lång
30. Ammar du? Ja, plus att vi ger ersättning.
31. Hur gammal är bebisen nu? 3 veckor och 4 dagar
32. Vad tyckte du om förlossningen? Jag är riktigt nöjd med min förlossning. Visst, den tog tid men jag klarade mig på endast lustgas och under det krystningsarbetet så var jag helt utan smärtstillande. Det är grymt vilka krafter vi besitter!
33. När kommer nästa barn? Hahah, direkt efter förlossningen så kände jag att ALDRIG nånsin kommer det att bli ett barn till. Men nu kan jag absolut tänka mig att gå igenom detta en gång till. Men det får vänta några år :)


Sista bilden på magen, togs den 2 april

Skitväder

Publicerad 2011-05-03 12:02:23 i Vardag,

Men åh! Vad hände med vädret? Detta hade jag verkligen inte beställt. Min plan för dagen var att ta mig ner till centrum för att skälla lite på min bank. Beställde nämligen ett nytt kort förra veckan då mitt blivit avstängt på grund av mitt namnbyte. Kom riktigt fort måste jag säga. MEN när jag öppnar kuvertet och tar fram kortet så är det mitt gamla efternamn på det! Hur är det ens möjligt?! Loggar jag in på mitt konto så ser jag ju att namnbytet finns där. Försökte ringa banken men det gick inte då man var tvungen att ha nån kod och det hade visst inte jag. Fyllde i nåt kontaktformulär på internet för att de skulle ta kontakt med mig och detta skulle ske innan  24 timmar, nu har det gått 48. Så nej det är väl bara att inse att man får vara lite gammalmodig av sig och knalla iväg till bankkontoret. Blir så trött bara. Jag hade ju dessutom gjort ett sånt där fint kort på kort, med en fin bild på Thilde. Jag lovar att det kommer att strula det med sen och att jag får ett vanligt kort...

Skruttan sov som en ängel inatt! Vi fick sova i 4-timmars intervaller och jisses vad mycket piggare man känner sig då! Däremot verkar hon ha lite problem med magen då den knorrar och låter mest hela tiden. Plus att jag fick byta två fulla bajsblöjor i loppet av 20 minuter. Vi brukar behöva byta en sådan blöja om dagen och typ 100 kissblöjor. Stackars liten.

I helgen var Martins syster med familj här och hälsade på och så kom Martins bror med barnen över med. Var fullt hus här kan man säga! Allt fika som jag bakat under min gravida tid är slut nu kan man säga ;) Har lite hårda kakor kvar bara. Grymt! Mys att få träffa dem i alla fall och kul att se hur mycket Oskar växt. Det skiljer ju ungefär 1,5 månad mellan honom och Thilde och ja man kan säga att han är stor och Thilde välidgt liten. Men snart är vi där vi med!


Faster myser med lilla Thilde


Äldsta kusinen och minsta kusinen


Guitar hero gjorde succé, iaf för vissa, andra roade sig på golvet


De bästa kusinerna kommer funka fin fint som barnvakter en vacker dag


Varför sova?

Publicerad 2011-05-02 20:49:56 i Thilde 0-3 mån,

Vi har fått en liten tjej som ofast sover fyra timmar i sträck nattetid, vaknar för lite mat, sover vidare i kanske tre timmar och har man tur sover hon vidare efter nästa matstund. Inatt var det inte så. Hon vaknade halv fyra och vi matade och matade, vi böt blöja två gånger. Martin somnade och kvar var jag och Thilde, som VÄGRADE somna. Jag testade allt. Jag strök henne över pannan vilket alltid funkar annars, jag la henne på min mage men då klättrade hon hejvilt och rev mig överallt, jag gick tillslut upp med henne och la henne i vagnen och stod och drog den fram och tillbaka, skakade på den. Men helt utan resultat, där låg hon lika glatt som innan och jollrade. Suck. Tillslut lyfte jag upp henne och satte mig i soffan igen för att amma. Då minsann slocknade hon. Tackar för den. Klockan hade då hunnit bli halv sju och Martin skulle upp till jobbet. Men varför sova när man kan vara vaken? Jag vet, hon är superlik mig. Jag kunde inte heller sova när jag var liten för man kan ju missa nåt. Nyfiken i en strut.

Jag hoppas verkligen att denna natt blir bättre!


Dagens Thilde i alldeles för stora byxor. Inte mycket som passar på denna lilla dam...

Sådan moder, sådan dotter

Publicerad 2011-05-01 21:49:44 i Thilde 0-3 mån,

När jag sover kan jag inte ha fötterna innanför täcket, då dör jag av värmeslag! Spelar ingen roll om det är mitt i smällkalla vintern eller en varm sommardag, de måste vara utanför! Under förlossningen tyckte en av undersköterskorna att jag skulle ha ett par strumpor på mig, aldrig i livet var mitt svar. När de kom och bäddade om mig med jämna mellanrum så fick Martin snabbt vara där för att dra ut mina fötter. Men i andra fall är jag en riktig fryslort som kan sitta med en filt runt mig när jag kollar på tv mitt i sommaren. Knasigt jag vet. Mina föräldrar berättar gärna och ofta om hur jag hade sån äcklig fotsvett när jag var bebis och ja jag antar att den värmen alltid har funnits. Därmed inte sagt att jag går runt med dyngsura fötter hela tiden. Men jag tror att jag helt enkelt reglerar värmen därifrån big time :)

Det roliga är när man tittar på Thilde när hon sover, för hur många gånger man än stoppar om de små fossingarna så är de lika snabbt utanför täcket. Så jag antar att hon är rätt lik mig där och jag borde kanske lyssna mer på vad hon vill där. Men nej, när jag känner att fötterna är kalla så måste jag bara stoppa in dem under täcket i tron om att hon fryser annars. Stackars Thilde!


Som sagt, fötterna utanför täcket


Så söt mitt lilla hjärtegull!

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela