kirsten

Sanna mina ord

Härlig höstdag!

Publicerad 2011-10-23 22:23:41 i Livet med bebis,

Nåt är inte som det brukar vara. Eller det vi vant oss vid numera kanske man ska säga istället. För visst är det väl så att när man väl vant sig vid en ny fas då går bebisen in i nästa. Jag tror att Thildes tänder som har varit på väg sen i somras nån gång verkligen är på väg nu. Vi lägger henne som vanligt om kvällarna runt 19 och ungefär en timme senare vaknar hon och är ofta otröstlig, det funkar inte alls om Martin går in då skriker hon oftast ännu mer. Hennes långvariga förkylning förklarade mamma som att det förmodligen är på grund av tandsprickningen och ja det kan ju faktiskt stämma. Mitt i natten har hon börjat vakna med och det enda som hjälper då är om jag tar upp henne i min famn och sitter och vaggar henne tills hon är så lugn att hon somnar. Ibland är det verkligen ett rent h-vete att vara förälder. Men det goda väger alltid över, som tur är.

Idag har det varit ett nytt storkok här hemma. Hon äter som en häst den lilla damen! Nästa gång det är dags ska jag börja trixa med kött har jag tänkt. För som det är nu har hon bara testat två köpta smaker och sen en gryta från Ella´s kitchen och det har ju gått hem! Idag blev det mer palsternacka och sen testade jag att göra en hallon- och äppelpuré. När jag smakade på den tänkte jag att det här kommer aldrig att gå! Den var så sur! Trots att den var smaksatt med kardemumma. Men vet ni vad? Efter första skeden slängde hon sig efter mer! Det är minsann ingen kräsen dam vi har och det är jag så glad över! Jag hoppas att hon kommer att äta även de få saker som jag och Martin inte gillar.

Vi passade även på att ta en riktig långpromenad med fina Jeanette. Så trevligt att komma ut med en icke-mamma. Ni vet så där så att man får prata en massa men inget handlar direkt om barn. Man får komma ut och vara sig själv för en stund. Det tror jag är väldigt viktigt! Man får inte tappa bort sin egen person liksom. Skönt att prata och röra på sig samtidigt med! Hoppas att detta blir en stående punkt!

Imorrn ska pappan i hemmet tillbaka till jobbet och det känns både skönt och inte skönt. Thilde och jag får tillbaka våra vardagliga rutiner men det kommer kännas tomt under lunchen när hon sover och jag inte har nåt matsällskap. Eller för den delen att bara ha nån att prata normalt med under dagen. Veckan kommer bjuda på träning igen, mammafika och ett återbesök hos min barnmorska för att prata om hur jag tyckt att staven fungerat. Men nu väntar sängen tror jag bestämt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela