kirsten

Sanna mina ord

Äntligen!

Publicerad 2011-09-30 11:27:16 i Thilde 4-6 mån,

Vi har ju kämpat de senaste veckorna med att få Thilde att sova ordentligt. Som det sett ut tidigare har vi ju fått stå och skakat vagnen i det oändliga för att hon ska sova. Men denna vecka har inte det funkat så jag fick nog och slängde in henne i hennes egen säng. Det funkade dock ännu sämre, för då låg hon bara och lekte och testade hur långt bort hon kunde slänga nappen. Man kan ju tro att den borde hamna i sängen, men icke så långt bort på golvet som möjligt. Suck. Så i förrgår testade jag istället att lägga henne i vår säng och låg kvar där en stund tills hon somnade ordentligt. Hon vaknade vi halv två på natten och hade då sovit sen halv åtta på kvällen. Fantastiskt! Igår somnade hon innan jag ens hunnit blinka och vaknade, hör och häpna klockan 4! Så himla skönt! Jag känner ingen stress över att hon inte sover i sin egen säng ännu. Det är rätt mysigt när hon borrar in sig och verkligen myser. Så kommer det så klart inte att låta senare, men som sagt, jag stör mig inte på det ännu. Bara hon sover ordentligt som hon ska så är jag nöjd. Hon sover ju trots allt lite då och då i sin egen säng på dagarna om vi inte är ute nånstans så att hon sover i vagnen.

Problemet idag är att hon inte alls ska sova nåt på dagen. Hon somnade vid bröstet och så skulle jag flytta över henne så att jag inte skulle behöva sitta med henne i famnen under den stund hon tänkt sova. Då vaknade hon och ville inte somna om. Hur trött får man bli? Vi ska bort ikväll med så vi kommer väl ha gängets mest skrikiga och tristaste unge. För hon kommer vara helt övertrött. Yippie! Eller så sover hon som en stock då istället, man kan ju få hoppas eller hur?

Denna väntan

Publicerad 2011-09-29 13:56:13 i Träning,

Idag kom jag iväg till träningen, känns så skönt! Så kul att komma igång och röra sig igen! Denna träning är ju menad att stärka upp kroppen efter en graviditet då man blir förslappad i en hel del muskler. Så det är allt från bäckenbottenträning till biceps, triceps, mage, rygg ja you name it och jag lovar vi tränar det ;) Vissa övningar är superlätta medan andra är supersvåra och man undrar var ens muskler har tagit vägen. Men det behövs sannerligen! Ska bli kul sen att kunna gå på nåt mer fartfyllt, jag vill ha mer aerobics och sånt ju. Men detta pass är ju super då man kan ta med sig sin lilla äskling med in på passet. Annars måste man ju se till att gå på ett pass i samband med att de har barnpassning och det kan ju bli lite klurigare. Eller så får Martin ta hand om henne. Funkar ju det med. Men om man vill träna innan han kommit hem och så. Blir nog bra det där.

Just nu sitter jag fast här hemma och väntar på att hans nya ram ska komma. Han håller på och bygger ihop en egen cykel då hans blev snodd tidigare i år. Han har på detta sätt lyckas få ihop delar och grejer så att han kommer att ha en bättre cykel än vad han hade tidigare. Frågade då om han tänkt att göra så med en racer med, att bygga den själv. Då skrattade han bara. Men det är grymt trist att sitta fast så här, de skulle komma nån gång mellan 12-15. Nu närmar sig klockan 14 och inte så mycket som ett samtal har jag fått om att de är på ingång. Kul när det är så fint väder, då vill man ju liksom passa på att vara ute. Men nej nej, inte jag inte. Synd att vi har skugga på vår sida av balkongen, annars hade man ju kunnat satt sig där åtminstonne.

Polly rocks

Publicerad 2011-09-28 21:31:20 i Testat,

Igår satt jag här hemma på kvällen och var så grymt sugen på choklad. Sa till och med till Martin att det var synd att jag inte var gravid längre för då skulle han ha fått gått och köpt en massa åt mig. Han bara skrattade. När jag sa det till min svägerska tyckte hon att jag skulle gå och köpa det så att jag fick lite egen tid en stund. Haha! Vilket pepp! Idag skulle jag hämta ut ett paket som kommit och när jag gick in i affären hade jag bestämt mig för att köpa vindruvor, för det är jag grymt sugen på mest varje dag numera men väl framme vid kassan. Ni vet där allt godis finns, kön var aplång och suget efter choklad kom åter. Då såg jag att de hade Pollys nyhet, en blandning med mjölkchoklad, citron och saltlaktits. Så den var jag ju faktiskt tvungen att ta. Att testa nya saker tycker jag är kul och ibland även gott. Detta var dock ingen hit enligt mig, här är originalet godare. Men då vet man det :)


Lugnat ned mig

Publicerad 2011-09-28 09:15:52 i Livet med bebis,

Det tog en stund igår, men sen lugnade jag ner mig. Vill bara poängtera att jag har inga som helst problem med att flytta på bilen. Jag är fullkomligt kapabel till det. Men det jag blir trött på är att det är jag som ska hålla koll på allt. Martin sa själv när han kom hem igår att han endast kommit ihåg att det är dags att flytta bilen 2 gånger, ja alltså inte under den senaste månaden utan under alla de 3 år vi bott här! Så ni kan ju tänka er. Han missade ju dessutom att han hade semester i somras så ni kan ju tänka er... Han visste dessutom att han gjort en riktig blunder, så han vågade inte ringa igen. Han skickade ett sms och tänkte att får jag ett svar på detta så vågar jag ringa. Jag svarade aldrig på det ;) Så när han kom hem och berättade detta så undrade jag om han ens hade vågat åka hem. Hahah!

Hade en mycket trevlig fika igår med. Jag hittade dessutom hem till henne utan gps:en som är kvar i Volvon. Jag körde till och med fel, men hittade ändå. Grymt! Min inbyggda gps är tillbaka, den som var borta under större delen av graviditeten. 
 
Vi hade en mycket trött tjej här igår som somnade innan 19, hör inte till vanligheterna direkt. Men så vaknade hon vid 21 igen och då fick jag nog. La in henne i sin säng i sovrummet och så hoppades jag på att hon skulle somna. Icke! Klockan 22 satte jag mig med henne i famnen och vaggade henne till sömns, då sov hon i tio minuter i sängen. Sen vaknade hon igen. Saken är den att hon är inte ledsen när hon vaknar utan ligger och pratar och skrattar. Kommer aldrig att köra några metoder på henne, klarar inte av att höra henne skrika, vilket hon sällan gör. När vi kom hem från fikat igår sov hon utan problem i sängen i säkert en timme. Så jag förstår inte vad det är. Slutade med att vi gick och la oss tidigt och efter lite vaggning i famnen sov hon som en stock igen.

I och med att vi gick och la oss så tidigt så trodde jag att hon sovit hela natten när hon vaknade 3.30 för en liten nattslurk. Det kändes liksom som att det var morgon i kroppen då. Men BVC-sköterskan sa att om de sover 5 timmar så är det en hel natts sömn för dem och detta var ju 5 timmar. Så kanske inte så konstigt att jag var pigg då...Nä, vi får helt enkelt fortsätta att traggla med sängen, nån gång kommer hon att acceptera den. Men vi har inte bråttom, hon får så gärna sova hos oss.

Irriterad

Publicerad 2011-09-27 10:33:49 i Livet med bebis,

Åh, tisdagar och torsdagar är mina nya favoritdagar. Det är då träning står på tapeten och är det nåt jag saknat under graviditeten och nu de senaste månaderna så är det just träning! Jag har förvisso tappat alla mina graviditetskilon, men nu är det dags att forma kroppen känner jag. Jag var inte på nåt sätt supersmal innan, snarare bar jag på lite extra bagage. Men även det ska bort nu och jag tror inte att det kommer att bli några problem. OM. och då menar jag OM jag bara får möjlighet att åka iväg. Under hela morgonen har jag gått och fixat med det som ska med och packat ur saker ur vagnen då man ska låsa den utomhus. Jag har plockat undan disk och gjort det någorlunda fint här med då vi direkt efter träningen ska på mammafika.

Jag gick till och med härifrån i god tid, så att jag inte skulle missa tunnelbanan. När jag kommer ut genom porten hör jag att de sopar gatan. Vilket de bara gör var fjärde vecka, med andra ord ska alla bilar vara borta från gatan då annars får man en trevlig liten gul sladdrig pappersremsa på vindrutan. Martin som tyckte att han skulle vara snäll imorse flyttade bilen så att den stod precis utanför huset. Där man inte får stå. Det är inte jättelattjo när man inser att här står jag med barnvagn och unge och har inte alls tid att flytta nån bil om jag vill hinna träna. Jag vågade inte chansa på att jag skulle hinna träna och sen hem för att flytta bilen då, så det var bara att ringa min träningskompis och ställa in och bege sig upp till lägenheten för att hämta babyskyddet.

Nu står bilen där den får och jag har släppat på tio kilo bebis och stol några 100 meter. Nu har jag tränat ;) det känns så i alla fall. Fattar inte att de ska göra dem så fruktansvärt otympliga, de går ju liksom inte att bära på nåt bra sätt. Och ja, jag har även ringt och skällt på Martin. Jag är trött på att vara den som ska ha koll på precis allt i den här familjen. Han erbjöd sig då att åka hem och flytta på bilen själv, vilket jag tyckte var idiotiskt. Han tyckte även att jag kunde ta bilen till träningen, man kan ju då undra om han vill att jag kommer hem igen då jag aldrig skulle ha hittat dit med bil. Man kan kanske tycka att jag skulle låtit bilen stå där och han kunde ha fått den där boten som en påminnelse på att han måste lära sig nån gång. Men det verkar dumt tycker jag. Så istället sitter jag här och är så jäkla bitter.

Första gungningen

Publicerad 2011-09-26 14:30:02 i Thilde 4-6 mån,

I lördags var vi ju barnvakter och var i lekparken och lekte. Då passade jag på att sätta Thilde i babygungan och gissa om hon gillade det. Hon är ännu något liten för att sitta bra och ramlar lätt till en dålig position som ni kan se i videon. Ber om ursäkt för mitt prat i videon, låter som att jag är mindre vetande. Men det är ju ofta så man låter när man pratar med bebisar ;)


Den trasiga bilen

Publicerad 2011-09-26 14:21:17 i Livet med bebis,

Det är rätt imponerande att man inte behöver säga till Martin vad han ska göra alla gånger. Han funkar helt själv. Men bara ibland, vill bara påpeka det ;) Hur som helst, jag skickade ett sms till honom imorse och påminde om att han skulle ringa om bilen. Då ringer han och säger att det redan är gjort och att han bara ville kolla med mig först om alternativet var bra. Då de kommer och plockar upp bilen åt en, då den inte är körduglig och de inte vill att man ska paja den allför mycket innan den kommer in till verkstan. Men då det kunde ta allt från 4 timmar till flera dagar innan den var klar ville han kolla med mig först. Jag tyckte ju inte att det var mycket att orda om, jag menar vågar han inte ta bilen till verkstan verkar det ju dumt att ta den till babysimmet ikväll eller hur. Då sa han att han skulle packa ihop och komma hem och fortsätta dagen med att jobba hemifrån. (Tänk den som hade det alternativet)

Så han kom hem och har tagit hand om allt vad den trasiga bilen heter. Den är nu hämtad av bärgare, vi äger den 12 bilen som kom in efter helgen med bärgningsbil. Vi kommer inte att få bilen idag och de hoppas på att den är klar innan veckan är slut. Under tre dagar har vi en hyrbil som vi betalat 90:- för att få ha. De ordnade dessutom med en likvärdig bil med den som vi har idag, för att vi ska få plats med babyskydd och vagn. Fantastiskt! Så jag som tidigare inte gillat varken Bilia eller Volvia börjar härmed att ändra åsikt. Från att ha krånglat sen dag ett när vi hade dem från början för några år sedan och vi tillslut gav upp och sa upp dem. När vi sedan köpte bilen för ett år sedan så var man tvungen att ha dem igen för att få alla förmåner med autigiro och liknande så tog vi dem trots att det kändes lite halvjobbigt. Funkade till för några månader sedan då räkningarna blev helt knasiga, Martin ringde och skällde på dem och de skällde tillbaka...suck, men nu funkar det igen. Och så kommer denna superservice som vi haft idag, så ja nu ligger de på plus igen :)

Kan ju inte klaga på att ha Martin hemma under dagen heller. Visst, han jobbar men jag kan lämna Thilde hos honom medan jag springer ner i tvättstugan och så. Annars brukar det vara rätt trasligt faktiskt.

Barnvakt

Publicerad 2011-09-25 20:22:18 i Livet med bebis,

Igår fick vi våra hästar varma. Martins bror skulle springa Lidingöloppet och kidsen hade ingenstans att vara då deras mamma jobbade, så det blev vår vår lott att passa dem. Vilket vi så gärna gjorde! Det är två härliga tjejer, en på 6 år och en på 3. Då Thilde sov när de kom så gick Martin ut med dem till lekparken och där mötte vi upp dem när T hade vaknat. Lekte en stund och i och med att det var lördag så skulle det inhandlas godis och det gjorde vi. Två velande tjejer vid godisdisken som gärna hade tagit allt! Efter det bar det av till Donken och lite mat i magen och en ansiktsmålning senare så åkte vi vidare till Lidingö. Vi hittade rätt på första försöket och vi lekte i parken en stund innan P äntligen kom! Där vi stod har löparna endast 5 kilometer kvar och har alltså 2,5 mil bakom sig. En del ser oförskämt fräscha ut medan en del har kramper eller knappt orkar ta sig en meter till.

Efter det drog vi vidare mot mål. Vi hann dessvärre inte se målgången. För man kan med ett enda ord förklara hur det ser ut med bilar där. K.A.O.S. Man undrar om alla som är där aldrig kört bil tidigare eller vad som är problemet. Vi mötte upp P och sen bar det av till bilarna igen. Att åka hem var än värre än att åka dit. Vi stod i kö i typ 2 timmar. Jag var gråtfärdig, kissnödig och hungrig. Usch. Men man kan väl i alla fall säga att dagen med 3 barn gick bra. Vi fick plats med tre barnstolar och tre ungar i baksätet, de äldre roade den minsta och det var rätt trevligt att åka bil ändå. Så ja, jag kan fortfarande tänka mig tre barn i vår familj.

Att vår bil bestämde sig för att gå sönder var ju trist. Vi fick inte se tjejerna springa knatteversionen av loppet idag. Vi vågade helt enkelt inte åka med bilen alls. Men vi fick träffa dem ändå, då vi fått packa ur lite saker i deras bagage för att få plats med vagnen. Annars har vi gått och storhandlat idag. Ja, det funkar faktiskt. Man får plats med en hel del under vagnen. Sen ville inte T sova middag, hon sov kanske 10 minuter under vår promenad så hon fick käka och sen la jag mig med henne i sovrummet. Jag hade tänkt max en timme för egen del. Vaknade upp 2,5 timme senare och fattade inget alls. Hade tyckt att Martin kunde ha sagt till lite tidigare, men men. Får se om jag kommer att kunna sova inatt sen...

Träningsvärk deluxe

Publicerad 2011-09-23 10:57:15 i Träning,

Åh, passet igår var väldigt roligt. Men precis som jag hade anat valde den lilla damen att bli hungrig mitt under passet. Visst, det är sånt man får räkna med men det kändes ändå surt. Så där satt jag mitt på golvet och ammade och såg de andra mammorna kämpa. Men trots att jag inte var med på allt har jag stora problem att röra mig idag. Missförstå mig inte, jag gillar träningsvärk. Att verkligen känna att man faktiskt tog i under passet. Så detta kommer det bli mer av! Varje tisdag och torsdag går passet och jag ska verkligen försöka att gå varje gång. Sen beror det ju på Thildes dagsform med, man måste ju se så att hon orkar med det också.

Idag skulle det behövas städas här så det ska jag väl ta tag i antar jag. Bara så svårt att dammsuga när man är ensam hemma. Sover Thilde vaknar hon och är hon vaken vill hon ha uppmärksamhet. Fint väder är det ute med, så en liten promenad kan ju tänkas med. Men det får bli under eftermiddagsluren.

Snurra snurra

Publicerad 2011-09-22 23:04:43 i Thilde 4-6 mån,

Lägger man Thilde på rygg numera tar det inte nån längre stund innan hon har snurrat över på mage. Vissa dagar funkar det toppen ioch hon kan ligga och pilla på sina leksaker hur länge som helst. Medan andra dagar är det som att hela världen går under om hon hamnar på mage. Idag innan träningen visade hon återigen att hon snart är redo att ställa sig på alla fyra. Om några veckor blir det full rulle här hemma kan jag tänka. Ojoj, kanske dags att börja plocka undan saker nu då?

I videon rullar min duktiga tjej dessutom uppåt i vår lätt sluttande soffa. Inte dåligt! Men först lite dans så klart :)


Äntligen!!

Publicerad 2011-09-22 09:07:03 i Träning,

Idag är det dags! Jag ska äntligen få träna! Jag är frisk, jag har inte ont i benet, hör och häpna! Fast det var lite knasigt i natt. När det var dags för nattmålet för lilltjejen så blev jag akut kissnödig så jag sprang upp först och på nåt sätt fastnade jag med ena lilltån under dörren när jag skulle stänka den. Kändes typ som att hela tån lossnade från foten. Börjar tro att det är en högre makt som inte vill att jag tränar. Tån gör förbaskat ont fortfarande, men jag tänker inte låta den stoppa mig! Skoj ska det bli! Mamma core kör vi idag.

Angående Thildes sömn så proppade jag henne med mat igår kväll. Först en smakis med gröt och sen en hel Hipp-fruktportion och så lite amning på det. Hon däckade totalt. Vilket gjorde att vi inte behövde hålla på och böka med henne under kvällen. Men sen när det var dags för oss att sova så vaknade hon så klart. Men det var ändå inte samma som tidigare kvällar då hon lätt har kunnat vara uppe i flera timmar. Så hon somnade kanske strax innan tolv, vaknade vid 3 igen och fick mat. Då somnade både hon och jag så jag vet inte alls hur länge hon var vaken då, men tidigare har hon hållit oss båda vakna den tiden. Hon vaknade igen strax innan 6 och ville ha frukostmålet och somnade om till lite efter åtta då hon käkade lite igen. Så jag tror på mer mat för den här tjejen. Idag ska jag testa att öka smakisarna under lunchen med så ska vi se var det hela slutar. To be continued!

Sömnprat

Publicerad 2011-09-21 17:38:11 i BVC,

Ibland blir jag lite less på BVC-besöken. Man går dit i tron om att idag ska jag få med mig nåt matnyttigt hem, nåt som jag kan praktisera och se om det fungerar här hemma. Men just nu känns det som att jag blir besviken varje gång. Som att jag skulle få ut mer av att googla mina problem själv. Alltså missförstå mig rätt, jag tycker att det är toppen att träffa mammorna och prata. Men att bara få höra deras problem och så här ser det ut i deras familj, det hjälper inte mig så mycket mer än att jag får veta att det inte bara är vi här som har problem med en liten tjej som inte vill sova. Kanon liksom. Jag tycker att det är toppen att vi var och en får berätta att så här gör vi och så här funkar det, men efter det vill jag att BVC-sköterskan ska ge mer goda råd. Att har ni tänkt på detta, har ni testat det här. Ge mer råd. Men nej, inte då.

Det enda vi fick veta av henne idag var att si och så många timmar ska bebisar från 3-4 månader sova och så ska bebisar 6 månader - 1 år sova. Jahaja, min tös är minsann inget av det, hon är 5 månader. Det är ju liksom en sån sak som är väldigt lätt att googla själv. Hon målade också upp ett sovschema, alltså hur bebisarna sover. Djupsömn och lättsömn, vilket är ungefär varannan timme. Så därför vaknar många bebisar till den där timmen då de sover lätt. Hon visade samma schema för en vuxen och det skiljer sig ju en hel del. Ja, det var intressant. Men ge mig nåt mer konkret. Mer råd till hur man ska bete sig.

Jag fattar själv att om man ammar en bebis till sömns så tror bebisen att det är det som behövs för att somna igen. Likadant om man vaggar sitt barn till sömns så får man göra det när bebisen vaknar för att den tror att den behöver det för att somna igen. Jag vill liksom veta hur jag ska få henne att fortsätta sova när hon väl somnat. För här funkar det liksom 2 timmar i stöten, ungefär som när hon sover på dagen och så vill jag inte att hennes sovvanor ska se ut nattetid.

So let´s google it!

Mysig dag

Publicerad 2011-09-21 10:20:40 i Livet med bebis,

Jag knatade iväg en stund innan jag skulle vara hemma hos mamman som stod för fikan igår så att jag skulle hinna in till Lindex i Sumpan där jag av nån anledning fått min check att hämta ut Libero-boxen. Kändes väldigt knasigt då jag inte alls tillhör Sumpan och jag bor närmre Solna C. Men men, nu är den hämtad i alla fall. Ska bli spännande att testa Up ´n go blöjorna då jag funderar starkt på att börja med dem istället för de andra man knäpper på, då Thilde är som en ål på skötbordet numera. Så jag tänkte att en blöja som man bara drar upp kommer underlätta betydligt? Men då kommer man ju till problemet att de förpackningarna innehåller färre blöjor än de andra förpackningarna. Och i och med att Thilde är så smal och nätt så kan hon ju utan problem ha storlek 3 än så länge och en bra stund till. Ja, den karamellen tåls att suga på ett tag.

Vi hade det i alla fall jättetrevligt, alltid lika skoj att få träffa mammorna! Gott fika bjöds det på med! Kul att se att nån har samma intressen som mig. Hon är grym på att virka dessutom! Tänk om man bara kunde det själv!

Idag ska vi till BVC och träffa den mammagruppen. Vi ska prata sömn och jisses vad det behövs i den här familjen. Inatt så skulle vi göra allt utan att sova och när hon dragit mig i håret för 100:e gången tappade jag humöret. Men det verkar som att det hjälpte att jag blev sur på henne, för efter det lugnade hon sig och slappnade av i mina armar och när jag la ner henne igen så sov hon. Men jag har ingen lust att kämpa livet ur mig själv för att få henne att somna. Det är som att hon tror att det är dag fortfarande och att man bara tar 2 timmar åt gången. Ja, vi får se vad vi får för tips sedan.

Ser att det regnar med. Usch. Hoppas på att det är uppehåll när jag knatar iväg åtminstonne :) Hoppas kan man ju liksom alltid göra!

Grinig bebis

Publicerad 2011-09-20 10:29:26 i Thilde 4-6 mån,

Jag förstår inte vad Thilde har börjat med? Hon vill inte sova, inte på kvällen och inte på natten. Sover ungefär en timme i stöten och sen ska det talas och snurras runt på mage. Man kan ju bli galen för mindre! När hon tyckte att det var morgon halv fem imorse ville jag bara gråta en skvätt. Det är tur att vi ska prata sömn med bvc imorrn! Måste verkligen ha tips och råd på vad vi kan göra! För detta resulterar i att hon är så sur som hon bara kan bli och inget är roligt om jag inte bär runt på henne vill säga. Men det orkar jag ju inte en hel dag! Men nu så sover hon, får hoppas på en gladare bebis sedan.

Ska knata iväg till Sumpan, först för att hämta ut del 2 i Liberos babybox och sen är det mammafika. Ska bli mycket trevligt då jag inte kunnat vara med på evigheter! Skulle ha hängt med och tränat idag med, men min varannan dag förkylning är ju som den är just nu. Med grinig bebis hade det inte blivit så mycket träning å andra sidan. Men torsdag är väl en bra träningsdag, right?

Thilde och skallran

Publicerad 2011-09-19 15:50:29 i Thilde 4-6 mån,

Thilde fick en sån fin skallra av familjen F och jag kan väl säga som så att hon älskar den. Det är inte alltid hon vet hur den fungerar och hon råkar slå sig själv i huvudet titt som tätt. Gott smakar den också så den är en hel del i munnen. Men det är hennes leksak så det är ju klart att hon får använda den som hon vill. Börjar tro att det blir en riktigt musikalisk tjej som kommer gilla båda musik och dans.

Skitväder

Publicerad 2011-09-19 14:50:41 i Familjemys,

Usch, redan imorse hörde jag hur det smattrade på rutan. Då var det skönt att slippa gå upp och bege sig ut i det och för en stund förtränga att vi skulle ut senare för att lämna tillbaka den där nyckeln som vi lånade till församlingshemmet. Men för en stund kunde vi ligga kvar Thilde och jag :) Det är nästan det bästa med att vara hemma, allt mys! Tog det lugnt hela morgonen. Jag fastnade framför tv:n som vanligt och Thilde sov en stund till. Kan säga att det var bra nära att jag tog med mig henne in till sängen igen för att få sova en stund själv. Men jag gjorde inte det.

Det fortsatte ju verkligen att regna hela förmiddagen, så jag bävade för min promenad till Kyrkans hus och satt och övervägde om jag skulle ta bilen. Men vet ni, jag gick och jag fick inte en droppe regn på mig! Så skönt att få en promenad i alla fall. Nu sitter vi i soffan tillsammans då Thilde har en sån där dag då hon inte alls kan tänka sig att vara ensam. Att ligga på golvet tillsammans med henne när hon gymmar kommer inte på fråga! Så hon leker med sin nya skallra eller tränar på att snurra runt. Film kommer på det lite senare. Hon försöker även ställa sig på knäna! Men det går så där och hon blir bara mer och mer irriterad så snart klarar hon det nog. Nej, nu har hon hittat datorn med så snart försvinner väl all denna text med, hahaha! Dataintresserad som far sin!

Slappt

Publicerad 2011-09-18 15:29:36 i Dop och andra högtider,

Idag är en riktig slappardag. Den är välkommen och som den behövs! Jag har trots att jag varit sjuk större delen av denna vecka som gått kämpat på och bakat, fixat och donat inför Thildes dop. Det hade tagit på krafterna utan ett virus i kroppen. Men jag gav aldrig upp utan kämpade glatt på. Jag var rädd att mycket inte skulle räcka, men insåg när allt stod uppdukat att det skulle inte vara några problem att mätta alla 60 gäster. Däremot nåt som tog slut och som min käre man sa skulle räcka var drickan. Den tog slut innan alla ätit upp. Nästa gång ska han lyssna på mig när det gäller ;) Som tur var är det inte långt mellan vår lägenhet och församlingshemmet så Martin kutade hem och hämtade sodastreamern och hallondryck. Så vi klarade det ändå :)

Thilde skötte sig exemplariskt, men jag hade nog egentligen inte trott nåt annat. Farmor fick henne inte att somna när de var ute och gick innan dopet så jag tänkte att det skulle bli ramaskri, men icke. Hon var så glad och tyckte att det var spännande med alla människor som kollade på henne. Plus att hon hade fullt sjå med att smaka på dopklänningens alla band. När Veronika sjöng så var hon helt koncentrerad på henne, hon älskar sång och musik! Och som hon sjöng! Så vackert, hade själv fullt sjå med att inte bryta ihop totalt. Henne kan jag varmt rekommendera!

Jag är riktigt nöjd med Thildes dag och vilka presenter hon fick! Vi har så många fina familjer, släktingar och vänner så det är inte klokt! Inte en tennsak eller nån bok om hennes första år, det är ju fantastiskt! Haha! Jag ska fota allt när jag får tid, bilder på dopet och bjudningen efteråt får vi vänta lite på. Min bror ska nog mixtra lite med dem om jag känner honom rätt innan jag får dem :) Film ska vi få med, då min pappa filmade dopet. Får se hur skakigt det blev...hehe.

Pysselkärring

Publicerad 2011-09-17 10:43:46 i Dop och andra högtider,

Kom i säng på tok för sent för en förkyld madame som ska orka vara värdinna hela dagen. Thilde vaknade vid halv sju imorse, hon är inställd på Martins väckning varje vardag. Man tackar! Men Martin lyckades få henne att somna om, tack! Har fått en sjukt jobbig hosta som drar upp både det ena och det andra, ursäkta äcklet. Men det är inte kul, speciellt inte idag när man ska stå framme i kyrkan. Vad gör jag om det händer då? Kan ju inte bara rusa iväg, kan inte heller ha en spottkopp där framme. Suck. Martin tyckte att jag skulle satsa på dopfunten då ;)

Började morgonen med att koka cirkus 2 kilo pasta, måste ju räcka inte sant? Sen skars det äckelost (jag hatar alla former av ost) och avokado. Jag har även pyntad två av tårtorna. När jag väl hade börjat med det kunde jag inte sluta. Så jag pyntade en tallrik varpå Martin sa att jag aldrig skulle få bort dem därifrån, så han fick ta fram ett bakplåtspapper och så fortsatte jag. Jag älskar att pyssla och det ska bli så kul att få baka första gången med Thilde.

Nu ska jag bara måla naglarna, sminka mig och fixa håret. Kan ju vara bra att klä mig med förstås...

Så hoppas jag att Thilde sköter sig idag :) Hon älskar ju vatten så jag tror inte att det kommer att bli ett problem och prästen verkar hon gilla. Jag tror att det kommer vara värre för mig och Martin. Vi har lyssnat igenom låten som Veronika ska sjunga och jag kan väl säga som så att vi bryter ihop bägge två. Stabilt!

Mycket att göra

Publicerad 2011-09-16 11:42:03 i Livet med bebis,

Idag var vi uppe tidigt jag och lilla T. Även fast man känner att man ska gå under av trötthet när man vaknar så kan man inte annat än att mjukna och bli lite piggare när man hör den lilla damens joller. Vi åt frukost och mös i soffan och sen fick hon gymma lite. Efter det knatade vi iväg till Kyrkans hus för att hämta nycklarna till församlingshemmet. Trodde att det skulle vara svårt att hitta men texten hade ju även en blind sett. Efter det hamnade jag på HM, skulle köpa en vit body med långa ärmar då vi bara har en med korta och vi inte vet vad som passar bäst till dopklänningen. Råkade få med mig en fin liten klänning till damen med, fattar inte att allt är så fint till de små! Var på väg att köpa ett bar ballerinor med, men där sa jag bestämt nej tillslut ;)

Nu måste jag byta en blöja trots att det var det första vi gjorde när vi kom hem, men men... Sen är det dags att börja baka igen och hacka grönsaker. Men allt är under kontroll. Fantastiskt!

Den försvunna nappen

Publicerad 2011-09-15 12:36:11 i Livet med bebis,

Hahaha, som mamma blir man lite smått förvirrad. Man tappar lätt bort saker och nej man har inte alltid koll på allt. Imorse när vi gick upp och böt blöja så hade Thilde nappen i munnen. Hon tog ur den och började leka med den. Vilket är mycket bra då hon ligger still så länge hon har nåt att pilla med. Annars rullar hon runt och tar tag i blöjor och tvättlappar och kläderna som hänger på väggen. När blöjan var på och likaså kläderna var nappen puts väck! Jag letade under handduken plockade bort blöjor och tvättlappar, kollade under skötbordet och i hennes kläder. Ingenstans fanns nappen. Gick tillslut och hämtade en ny för att leta efter nåt som inte finns är ju lönlöst. När Thilde skulle äta innan hon skulle sova middag så hittade jag nappen innanför hennes klänning! Inte konstigt att hon tyckte att det var trist att ligga på rygg på golvet i gymmet. Men det knasiga är ju att jag letade i hennes kläder men inte fann nån napp. Knasigt värre! Men nu är den funnen igen!

Det där med att börja träna

Publicerad 2011-09-15 10:38:52 i Viktnoja,

Inatt har det inte varit en bra natt. Vissa nätter är det så. Thilde vaknar, äter och så hoppas man att hon somnar om. Ofast gör hon det. Men inatt var det en sån natt då hon tyckte att hon skulle ligga och berätta en massa spännande saker för oss. Inte alls roligt. Hon låter jättesöt absolut, men där mitt i natten är det så viktigt att man själv får sova. Annars funkar man inte under dagen sedan. Det där med att gå och lägga mig tillsammans med henne funkar inte, då kan jag inte sova sen. Inte alltid i alla fall.

Idag var det meningen att vi skulle ha följt med en kompis och hennes son och tränat. Mammacore. Hade varoit sjukt roligt, men så valde ju Thilde att vara vaken när hon skulle sova. Så när det var dags för oss att gå upp då sov hon som en stock. Att väcka sitt sovande barn är ju inte det första man gör om man inte verkligen måste. Så det där med att börja träna verkar ju gå så där för mig. Har jag inte ett trasigt ben så är jag superförkyld eller så kör Thilde en riktigt vaken natt. Men jag ska komma iväg. Får helt enkelt dra iväg nästa vecka. För det är ju helt perfekt att vara två eller fler som går, för då måste man ju gå. Man känner liksom av trycket och pressen då och så kommer man iväg och är så där lycklig av alla endorfiner efteråt sen! Jag måste komma igång nu!

Thilde dansar

Publicerad 2011-09-14 11:53:42 i Thilde 4-6 mån,

I söndags när vi varit på picknick så busade vi med Thilde! Hon skrattade så att hon tjöt! När det sen kom en bra låt så ställde sig jag och Martin framför henne och så dansade vi loss. Det tyckte hon var ännu roligare och ville så klart vara med. Här ser ni resultatet, älskade lilla unge ♥

Mardrömmar

Publicerad 2011-09-14 10:09:57 i Livet med bebis,

Imorse bjöd Thilde på sovmorgon. Tio i nio tyckte hon att det var dags att gå upp, kan ju bero på att hon inte alls tyckte att hon skulle sova igår kväll. Hon behöver ju ändå sina timmar med sömn och de brukar ligga på runt en 12 timmar nattetid. Jag vaknade dock av att jag drömde en mardröm, så där så att man inte vet om den är på riktigt eller om man är vaken. Roligt värre!

Skoj att videon dök upp som jag försökte lägga upp från mobilen igår när jag egentligen skulle sova, men det funkade inte. Så jag la telefonen åt sidan tillslut. När jag sen kikade imorse så hade den laddats upp av sig själv. Tekniska under! Jag var ju som sagt inte med och badade i måndags då jag inte var helt frisk, så istället agerade jag fotograf och passade på att filma dyket! I babysim 2 så kommer hon få dyka helt själv, usch vad jag kommer att tycka att det är läskigt! I måndags fick hon ligga och guppa i en badring, ojoj! Då var det jobbigt att stå uppe på land och låta Martin ta hand om det själv! Men jag tror att det är bra för mig att få träna på det med, jag kan ju inte alltid finnas där för henne även fast jag gärna skulle vilja det.

Idag ska jag fortsätta att baka. En av kakorna som jag gjorde igår ser ut att bli helt misslyckad, trist för det var fantastiskt gott! Jag lovar att ni kommer få se bilder på allt sen och även få recept på godheterna, men då jag inte vill avslöja vad jag gör till dopet så får ni snällt vänta. När Martin kommer hem sen så ska vi dra iväg och handla allt som behövs till maten, undrar bara var vi ska få plats med allt...

Utan fötter

Publicerad 2011-09-13 18:38:27 i Mat & Bak,

Gick runt till varenda butik som kunde tänkas ha kakformar, men alla hade bara stora bakformar, muffinsformar eller sånna här i papper. Men mer liknande pepparkaksformar var det ingen som hade. Inte ens leksaksaffären. Så efter moget övervägande har jag bestämt mig för att strunta i fötterna. Det hade varit en rolig grej, men jag orkar inte leta mer. Hade tänkt åka till Bromma, men fröken tjurig kom på besök så det var bara att söva henne och fortsätta att baka det andra. Har några kakor kvar att baka, men det tar jag imorrn och sen är det "tårtorna" men de får tillverkas på fredag. Jag har koll känner jag. Tror att det blir ett bra dop trots att det blir utan fötter.

Nej, nu vaknar lillstumpan. Ska gå och se om hon är på bättre humör nu än innan hon somnade. Kan säga att den lilla damen har röstresurser i alla fall! Får nog skaffa öronproppar snart. Hahah!

Hektiska dagar

Publicerad 2011-09-13 10:08:11 i Livet,

På ett sätt är det ju rätt bra att jag blivit sjuk, faktiskt. Eller nu vill jag inte säga sjuk, jag har bara ont i halsen. Men det sätter ju käppar i hjulet för min träning. För man ska ju inte träna med halsont. Martin förbjöd mig dessutom från att följa med en kompis och träna idag, har ni hört på den? Jag 28 år gammal blir förbjuden att göra nåt! Fast han tänker ju ju bara på mitt bästa. Men hur som helst så är det ju bra att jag inte blir distraherad av annat, då kan jag satsa helhjärtat på att baka. Idag ska jag bege mig ut och leta efter en fot, alltså en kakform som ser ut som en fot. Hoppas att jag hittar en i Solna, annars får jag snällt bege mig till Kista och jag vet inte om jag orkar det. Men jag måste väl antar jag. För jag är inte så duktig att jag kan karva ut en fot själv i degen. För det är ju inte en fot jag ska göra heller...suck. Mina idéer kommer bli min död...

Baka

Publicerad 2011-09-12 11:44:01 i Livet med bebis,

Inatt har det inte blivit många timmars sömn, jag trodde att halsen skulle explodera och det värkte ända ut i örsnibbarna. Thilde kände av att jag inte var nöjd vilket resulterade i att hon inte heller ville sova. Usch. Klockan åtta var det dags att börja dagen med. Jag vet jag vet, det är en fantastisk tid att gå upp som mamma till en bebis. Men inte när man inte är på topp! Börjar göra mindre ont nu i alla fall så jag hoppas att det är på väg att ge sig. Blir ingen mammafika eller babysim för mig idag dock. Babysimmet följer jag med till och agerar fotograf. På så sätt håller jag mig borta från alla andra kids och kan assistera Martin med Thilde. Blir nog bra det.

Jag ska sätta igång och baka till dopet. Dock hittar jag inga formar som är som små fötter. Det gör mig galen! Det finns på en och en annan hemsida, men att beställa med så kort varsel vågar jag inte. Jag behöver den senast imorrn. Men men, annars får jag dra med en kniv eller nåt, hur svårt kan det vara?! ;) Men jag kan ju alltid börja med några simplare kakor.


Prickigt


Randigt


Rutigt och blommor


Rosa


En mörkblå overall


De fina nya skorna, maj gadd vad snabb jag kommer vara ;)

Hektisk dag

Publicerad 2011-09-11 22:01:14 i Livet med bebis,

Oj, vilken dag vi hade igår! Vi började med att åka till Ica och beställa korv och skinka i alla dess former, grämer mig fortfarande lite av att vi inte valde korven formad som ett hjärta. Hade ju varit perfekt! Sen bar det av till Vällingby där vi fått tips om att det skulle finnas en outlet med Polarn och pyret kläder och även Sisters, Brothers och JC fanns där. Blev inga kläder till oss, även om jag stod och klämde på en klänning jag kikat på tidigare. Men till lillsnuttan blev det desto mer! Roade mig nyss med att se hur mycket jag "tjänade", det totala priset om jag hade köpt det där hade blivit 2245:- och nu gav jag runt 700:- Helt galet och vilka fina kläder! De skulle visst få in nya kläder varje dag, så vem vet, när löningen kommer kanske man drar dit igen då de endast har öppet september ut.

Efter detta blev det en tripp till Ikea och vi köpte lite ljus och så en stol till Thilde och lite småplock till henne. Konstigt att det alltid blir så ;)Vi passade även på att käka lunch där för att sen bege oss till Bromma, där besökte vi ÖB och köpte dukar. Målet var att hitta rosa pappersdukar, men det fanns icke. Men hittade i samma färg som inbjudningskorten var i, så på med lite mer rosa på det så blir det kalas. Nästa stopp var XXL en sportaffär där jag stod och kikade på hör och häpna, kläder till Thilde ;) och skor!! Martin sa sen att vi kunde gå och kika på löparskor till mig då detta var min present från honom (jag fyllde i april) började testa och fastnade för ett par. Det kom en kille som jobbade där och hjälpte till och plötsligt satt jag där med ett beslut om att jag skulle ha med mig dem hem! Har kikat på dessa tidigare, MEN de har kostat runt 2000:- Lite dyrt tycker jag. Nu var de sänkta och det var liksom givet att jag skulle ha dem. Jag var helt inne på att ta 37,5 men säljaren bara skrek när han kände var min tå satt ;) så ett par 37 blev det. 

Sen var det storhandling som gällde. Var helt slut när vi kom hem. Vi bröt ihop totalt när vi såg att maten som skulle tillagas skulle ligga i marinad i tre timmar. Då klockan var 19 var liksom inte det ett alternativ. Blev hämtmat och tv-mys.

Idag har vi träffat prästen och pratat om det kommande dopet. Han känns så rätt så det är inte klokt! Kikade runt lite i lokalen och vi ska nog få till detta. Efter det åkte jag till Haga parken och gick på mammadejt med andra internetmammor. Fantastiskt trevligt och en urfin goodiebag fick vi med oss hem innehållande saker från Avent, Office Management, Lifestone.se och Polkapojkarna. Tack Alexandra för en underbar dag! 

Här hemma har vi mest sovit, busat och gjort hand- och fotavtryck. Nu blir det soffhäng innan det är dags för sängen igen.


Testar både nya stolen och fruktpuré, vet inte vad som är värst ;)

Bustrollet

Publicerad 2011-09-09 12:16:11 i Thilde 4-6 mån,

Idag är det finaste lilla Thildes 5-månadersdag! Tänk att hon blivit så stor! Min fina tjej ♥ Dock ska hon få den värsta presenten jag kan ge henne idag, det är nämligen dax för vaccinering nummer två. Sist klarade hon det så fint så, så jag hoppas att det blir samma idag. Ingen feber utan bara en extra trött liten tjej. Vore ju fantastiskt. Ska bli spännande att se vad hon väger med, igår när jag vägde mig själv så blev det fel på vågen och den hamnde på 6.1 kilo, så vem vet kanske är det hennes nya vikt? Återkommer med det senare!

Sova är inget hon tänkt göra idag när hon blivit stora tjejen! Tog sig en halvtimmes powernap förut, sen ringde nån jäkla säljare! Känner bara att låt mig vara! Är inte det minsta intresserad av det som säljs över telefon! Jag behöver väl inte säga att jag känner mig extra bitter över försäljare när de väcker Thilde? Nix i all ära, men en del får ju dessvärre ringa ändå. Så ja, vi får hoppas att hon tar sig en lur när vi går till BVC.

Nu ligger hon och busar i sitt gym. Sparkar och slår på allt. Man får liksom passa sig när man är med och leker numera. Eller när man ammar för den delen. En annan busig sak hon börjat med är att vrida och vända sig åt alla håll och kanter på skötbordet. Om det inte hade varit en liten höjd på kudden hade hon lätt kunnat rulla av! Inte det lättaste att byta blöja numera, man får vara snabb som den för att hinna torka överallt. Att sen spänna fast den nya blöjan, jisses man blir helt svett. Kanske dags att byta till Up and go blöjan? Bara att dra över benen så är det klart...tåls att funderas på.


Så här fina var vi i helgen :)

Hejdå mammakilon!

Publicerad 2011-09-08 18:42:31 i Viktnoja,

Idag på dagen är det ett år sedan som vi skrev in oss på MVC. Det hade varit en lång väntan till detta datum och när jag fick det när jag ringde in så tyckte jag att de var helt dumma i huvudet som inte tyckte att vi skulle komma in redan dagen efter. Det var ju liksom det jag räknat med. Istället kändes det som att det nu skulle gå åt fanders med alltihop. Man är ju lite hormonstinn som gravid så det var väl en början till det redan då. Allt gick ju fint och jag ska nog lära mig att coola ner lite grand. För allt behöver ju inte skita sig, faktiskt.

Idag ställde jag mig på vågen. Har slarvat lite med det där. Skulle ju väga mig en gång i veckan och vågen skulle ju peka 0,5 kilo ner varje vecka som ni kanske minns. Men idag ställde jag mig där, trots både frukost och lunch i magen och räknade inte med att jag skulle ha gått ner nåt. Har ju haft ett envist kilo kvar efter graviditeten och min inskrivningsvikt. Ett ynka kilo. Idag mina vänner var det borta! Jag har gått ner till min inskrivningsvikt! Gissa om jag är glad idag! Nu är det ju som så att kroppen ser ju inte riktigt likadan ut som innan graviditeten. Kilona har omfördelats lite kan man väl säga. Men ändå. Detta är ju på nåt sätt som att komma i mål. Jag har dock en bit kvar, men klarade jag av detta utan att ens tänka en tanke på vad jag stoppat i mig efter förlossningen så kan det ju inte gå annat än toppen när jag börjar tänka mig för. Så himla taggad!

Det där med att dricka ur flaska

Publicerad 2011-09-08 13:31:41 i Thilde 4-6 mån,

Vilken mysig morgon vi haft! Thilde vaknar alltid när hennes käre far ska gå till jobbet, vilket inte uppskattas av hennes moder. Men idag funkade det med lite morgonmål och så somnade damen ifråga om till halv tio, jomenvisst du läste rätt. Eller det var då jag gick upp, och då blev det väl kallt och ensamt i sängen kan tänkas så hon vaknade kanske tjugo i då. Min duktiga lilla tjej, som inte alls är så liten längre. Fort går det och det är ingen underdrift. Imorrn ska femmånadersdagen firas med pompa och ståt. Var tog de fem månderna vägen månne?

När Thilde föddes så var det ju inte helt oproblematiskt. Hon ville och kunde heller inte amma, hon var för slö och seg på grund av gulsoten. Så vi fick ge mat på flaska och det var inga som helst problem. Hon fattade genast vad hon skulle göra. Vi kämpade med detta i cirkus två månader och tillslut så fick jag nog och bestämde att innan detta datum skulle hon endast ammas, där med basta! Det gick ju fint det med. Men nu förstår ni så fattar hon inte alls vad hon ska göra med flaskan när hon får den i munnen. Hon tuggar bara på den. Böt till och med flaska till hennes första flaska som ska påminna om ett bröst, men samma visa där. Visst det kommer ut vatten och så, men det mesta hamnar ju utanför. Knasigt det kan vara. Men vi tragglar vidare. Blir lite svårt den dag hon ska få välling annars.

Fröken virrpanna i farten

Publicerad 2011-09-07 22:27:26 i Dop och andra högtider,

Så himla typiskt mig! Jag lämnade Thilde i babygymmet när jag skulle gå ut till köket för att hämta hennes mat och tänkte att nu när jag går ut kommer hon att snurra runt från mage till rygg. Vem tror ni ligger på rygg med jordens största leende när jag kommer in, jomenvisst det är sant! Så då satte jag mig ju genast på golvet och skulle få henne till att göra det igen och filmade och filmade. Men ingen ny vändning kom. Hon kollade in i kameran och smålog några gånger. Hon tänkte väl att det där kan hon ju hållas med.

Vi skulle till kyrkan för ett möte inför dopet som vi har om en vecka. Jag hade bara läst att det stod kyrkans namn där Thilde ska döpas och det är ju toppen med tanke på hur nära det ligger. Så Martin böt inte sin teledag utan skulle komma hem lagom tills det var dags att knata iväg. Så jag förberedde maten så att den skulle vara klar när vi kom hem därifrån. Packade ner Thilde i vagnen och så gick vi. Väl ute på gatan ser jag att det inte alls står det namnet på kyrkan utan en annan som ligger en bra bit ifrån oss. Kul att se det fem minuter innan vi skulle vara där. Så jag drog upp Thilde i vagnen för den jobbiga backen till bilen och Martin kutade upp i lägenheten och hämtade hennes bilskydd. Jag kan säga att vi var inte de sista som kom ;) och så här i efterhand var det helt bortkastat att åka dit! Det var som en dopgudstjänst där de pratade om de olika akterna och sjöng lite psalmer och lite låtar som förslag till solistlåtar. Vi har mer eller mindre allt sånt klart och väntar egentligen bara på att få träffa prästen, som vi ska göra på söndag. Det hade räckt så. Men det är ju inte lätt att veta innan.

Men man ska nog inte låta en ammande kvinna ha koll på saker alls. Vi gick till fel kontor när vi skulle bekräfta Martin som pappa och vi missade att Martin hade semester...som sagt det är jag som i vanliga fall har koll på allt i den här familjen. Detta händer när jag inte är alert! Kanske dax för Martin att lära sig nåt av detta...

Underbara man!

Publicerad 2011-09-07 10:58:41 i Livet med bebis,

I mitt kylskåp har jag en underbar medicin i form av en honung med smak av mint. Honung är annars något som jag ogillar skarpt. Men denna dunderhonung botar de flesta förkylningar illa kvickt! Nu ska jag inte påstå att man blir helt frisk direkt, men så känns det faktiskt. Så en kopp te med honungen i gjorde att jag kände mig rätt fräsch tillslut. Kalla mig gärna egoist när jag ogärna vill att min dotter på snart 5 månader ska behöva sitta inne en hel dag med dessa baciller. Utomhus är det dessutom mycket liten chans att man ska smitta någon då viruspartiklarna sprids med så mycket annat i luften. I väntrummet hos barnmorskan satte jag mig i ett eget hörn där det inte satt några människor och verkligen inte några barn eller gamla. Det många inte tänker på med sjukdomar är att de smittar som mest när man inte ens vet om att man bär på bakterien/sjukdomen. Nog om detta nu.

Hos barnmorskan gick allt bra. Jag är inte direkt nåt fan av dessa undersökningar och speciellt inte efter förlossningen då jag tyckte att undersökningarna var värre än själva förlossningen. Jag fick en barnmorskestudent och jag kände mig säker med henne från början, satte mig bara i stolen och började profylaxandas. Skoj att man kan ha nytta av den kursen även efter förlossningen. När hon sa att det skulle göra ont så kände jag inget alls så hon blev lite chockad och jag förklarade att jag satsade helt på andningen istället för att koncentrera mig på att det skulle göra ont. Den riktiga barnmorskan sa att jag tänkte helt rätt :) Tycker att det är fantastiskt att dessa undersökningar finns för oss kvinnor och även fast de inte är jätteroliga att göra så kan de ju förhindra att folk får cancer. Eller inte förhindra, men att man upptäcker den i tid.

Jag fick låna Martins sl-kort så jag slapp gå hem med mitt ben. Räckte fint att gå den vägen dit. Så tog han med sig Thilde så att hon fick fortsätta vara ute i friska luften och få sova en stund. Hemma fixade han även mat och efter maten städade han i ordning köket. Tror jag aldrig har hänt tidigare, jag brukar alltid ta det själv ;) Han föreslog även att vi skulle kolla på "Ensam mamma söker" tillsammans. Jag trodde ju inte att han ville se det så jag hade ju redan sett det under dagen. Han är bra härlig den där Martin ♥

Under isen

Publicerad 2011-09-06 13:09:45 i Livet med bebis,

Fy fy fy! Det är verkligen inte min dag idag! Har mått kasst hela natten, frusit och svettats om vartannat. Halsen har varit helt uppsvälld och det har sprängt öronen. Jag hatar att vara sjuk och nu blir jag rädd att Thilde ska bli smittad med. Hon är dock mer kinkig än vanligt och jag kan inte säga om det är för att hon är ledsen titt som tätt eller om det är riktig snuva, men lite rinnigt i näsan är det allt. Härligt värre. Lyckades få henne att sova till 9 imorse, men jag hade behövt sova minst 3 timmar till. Nu kan man ju då tycka att jag borde passa på nu när hon sover, men nej då passar jag på att plocka lite. Packat ur den väska som varit vårt liv den senaste månaden, så skönt att det inte ska resas på bra länge nu!

Hm, trodde att lilltjejen var på gång att vakna nu, har sovit i mer än 2 timmar nu! Så nog är vi inte helt fit for fight i denna familj inte. Om nån dag eller kanske lagom till dopet kommer Martin att vara däckad med ska ni se. Ska iväg till MVC sen, dags för cellprovstagning. Jag ser ju inte fram emot själva undersökningen, men att Martin kommer hem tidigare! Kände att det kunde bli lite svårt att klara undersökningen själv tillsammans med Thilde. Man vet ju liksom inte vilket humör hon kan tänkas vara på. Antingen skitglad, sover eller hysterisk. Så det blir bra att pappan i familjen får följa med också.

Thildes första dyk!

Publicerad 2011-09-05 22:58:00 i Livet med bebis,

Är egentligen helt slut och borde ligga och sova sen längesen. Men sån här är jag, jag är nattmänniska egentligen och sitter uppe och ugglar. Tur att jag och Martin är likadana! Helgen har varit fantastisk och bröllopet var så vackert! De hade sina barn som brudnäbbar och det var så sött! Då höll hjärtat på att brista och tårarna började nästan spruta! De hade svartvitt-tema och det var sjukt läckert! Jag kan förstå att de är nöjda med sin dag! Stort grattis än en gång! Tredje och sista bröllopet för i år! Galet! Men Thilde börjar ju bli en van bröllopsbesökerska! 5 månader (på fredag) och redan vart på tre bröllop, nog inte många som kan slå det. Hon var ju dessutom på ett när hon låg i magen, hehe.

Idag har vi varit på mamma-fika i Kista, det var trevligt, men nästa gång ska vi vara där mycket tidigare. Hade tur denna gång att några kom tidigare och tog bord. Så kul att få lite nya bekantskaper och även denna gång var de från Örebro. Skoj att man flyttar därifrån och så är alla nya vänner därifrån. Hahaha! Men då har vi ju nåt mer gemensamt än att vi har barn.

Trodde vi skulle få hoppa babysimmet idag för Thilde var skitsur när vi kom hem. Hon sov kanske nån timme och sen vaknade hon och vägrade vara ensam. Slutade med att jag bäddade ner oss båda i sängen och så sov vi en stund tillsammans. Sen fick hon hänga med på höften och när Martin kom hem tog han över. Så vi kom iväg tillslut för det vände och hon blev glad igen. Så idag har hon fått gjort sitt första dyk. Lite läskigt var det, men hon tyckte det var kul. I alla fall en stund. Vi hade med oss kameran idag och fotade lite, dock inte dyket för då var vi båda i vattnet. Blev himla fina bilder.


Kärlek ♥


Haha, sekunden efter råkade jag doppa henne under vattnet


Men lika glad var lilla Thilde för det!

Städnoja

Publicerad 2011-09-02 14:32:33 i Livet med bebis,

När Thilde tog sig en lur på förmiddagen och jag inte lyckats få hem det där avsnittet som jag saknar ljud till så var jag ju tvungen att hitta på nåt att göra. Började med att städa badrummet när det var klart började jag fixa med packningen (bara lite av Martins kläder kvar nu) och sen torkade jag ur skåpet under soppåsen. När jag gjort det ansåg jag att trasan var äcklig så jag slängde den och tog fram en ny. Plötsligt var jag i  färd med att torka av alla skåp i köket. Precis vad jag planerat att göra idag ;) Slängde teer som jag aldrig kommer att dricka upp och en massa annat skräp som legat på spisfläkten. Nu när jag är igång känner jag att jag vill fortsätta, hela lägenheten ska gås igenom. Synd att vi ska bort i helgen, annars hade det verkligen stått storstädning på tapeten. Hoppas jag har detta driv i mig nästa vecka med!
 
Nu sover Thilde igen, så jag har passat på att måla naglarna så den delen är klar imorrn. En sak mindre att tänka på. Ska slå in paket och sen är jag snart redo att åka. Men Martin måste komma hem först och lillebror ska ta sig hit. Undrar vem som kommer först...

På söndag måste jag innan vi åker tillbaka mot Stockholm besöka Lager 157, har hittat en så söt body till Thilde, en klänning till mig och en kofta...Tror dock inte att ekonomin tillåter allt det, men bodyn till Thilde ska med! Jag har lovat Martin att jag ska ta det lugnt med shoppandet och får bara köpa dyra saker till henne nu. Låter ju rätt sjukt, men på så sätt handlar jag inte allt jag ser till henne och vi har en fin blandning med billigt och dyrt. Ska ju ta och köpa lite värmande vinterplagg till henne med. Plus att hon har ett dop om två veckor som det ska fixas till. Jisses. Ska man inte vara ledig när man är just mammaledig ;) Hahaha!

Surt!

Publicerad 2011-09-02 09:54:00 i Livet med bebis,

Startade morgonen som alla andra morgnar, mys med Thilde innan vi gick upp, har redan hunnit byta 2 (!) bajsblöjor. Trodde att när de började käka mat att det liksom kanske skulle ta några dagar innan det kom ut, men inte på denna dam. Det är väl i och för sig bra, för då klarar ju hennes mage av maten. Jag skulle sätta mig för att äta frukost och kika på ett avsnitt av Parenthood medan Thilde busade i gymmet. Bara det att när jag sätter på avsnittet så finns det inget ljud...hallå? Man ser väl till att det finns ljud, eller? Försöker fixa detta, men det är inte helt lätt. Tar ju sån sabla tid. Får väl helt enkelt se avsnittet när Thilde sover sen.

Jag är så glad över att hon faktiskt gillar att ligga i gymmet. När hon var lite mindre var det inte alltid kul, men nu kan hon ligga där länge. Hon börjar hitta mer och mer av alla saker som finns där med, så kanske kan det vara en av anledningarna till att hon tycker om det mer? Hon kan dessutom snurra ett helt varv i det. Duktiga lilla tjej! Men det betyder ju också att hon snart inte kommer ligga kvar där man la ner henne. Stackars katter ;)

Ska ta och ta tag i packningen med. Men det mesta är ju redan packat eftersom vi inte packade upp väskan efter Gotlandsresan. Jag ska bara byta klänning, då den jag hade i lördags var mindre amningsvänlig. Även fast jag tycker att det är kul att åka bort och så, så måste jag erkänna att det är SÅ skönt att det är sista helgen på ett bra tag som vi ska åka nånstans. Får liksom vara bra nu! Det är ju liksom inte bara vi som ska behöva åka land och rike runt för att träffa alla. Nu har det ju varit för bröllop och dop och svensexa och så, men ändå.

Fast mellan fyra väggar

Publicerad 2011-09-01 10:11:25 i Livet med bebis,

Jag börjar bli trött på mitt ben. Jag börjar bli trött på att vara fast här hemma. Jag börjar bli trött på att se dessa fyra väggar. Börjar ni förstå att jag är trött ;) Men att inte ha varit ute ordentligt på snart en vecka börjar gå mig på nerverna. Igår blev jag medbjuden på en mamma-träning idag, tänkte att jo men det ska nog gå fint, men sa ändå att jag skulle höra av mig under kvällen så att jag fick en chans att känna efter ordentligt. Åkte och handlade med Martin och Thilde och kände direkt att det inte skulle gå. Jag haltar fortfarande lite och att stödja helt på foten är uteslutet. Fick snällt skicka iväg ett sms och säga att den här gången funkade det inte. Attans.

Jag behöver verkligen komma igång med träningen och att ha en träningskompis är ju det absolut bästa man kan ha. Är ju så lätt att strunta i det om man är själv och bara bädda ner sig i soffan igen, men har man en kompis så vill man ju inte svika den. Men det blir nog bra sen ska ni se :)

Idag ska vi ut och luftas ändå, ska bege oss till Öppna förskolan med BVC-gruppen. Sist vi var där gick vi ju dit på eget bevåg, men denna gång är det guidad tur på riktigt. Samt att det endast är för bebisar 0-5 månader, sist var det upp till 9 månader. Skoj ska det bli i alla fall. Om inte annat för mig att få träffa folk och inte leva mig in i seriernas värld. Sen blir det till att åka hem och packa igen. Dax för den sista flänghelgen på ett tag nu och årets sista (?) bröllop.

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela