kirsten

Sanna mina ord

Sömnprat

Publicerad 2011-09-21 17:38:11 i BVC,

Ibland blir jag lite less på BVC-besöken. Man går dit i tron om att idag ska jag få med mig nåt matnyttigt hem, nåt som jag kan praktisera och se om det fungerar här hemma. Men just nu känns det som att jag blir besviken varje gång. Som att jag skulle få ut mer av att googla mina problem själv. Alltså missförstå mig rätt, jag tycker att det är toppen att träffa mammorna och prata. Men att bara få höra deras problem och så här ser det ut i deras familj, det hjälper inte mig så mycket mer än att jag får veta att det inte bara är vi här som har problem med en liten tjej som inte vill sova. Kanon liksom. Jag tycker att det är toppen att vi var och en får berätta att så här gör vi och så här funkar det, men efter det vill jag att BVC-sköterskan ska ge mer goda råd. Att har ni tänkt på detta, har ni testat det här. Ge mer råd. Men nej, inte då.

Det enda vi fick veta av henne idag var att si och så många timmar ska bebisar från 3-4 månader sova och så ska bebisar 6 månader - 1 år sova. Jahaja, min tös är minsann inget av det, hon är 5 månader. Det är ju liksom en sån sak som är väldigt lätt att googla själv. Hon målade också upp ett sovschema, alltså hur bebisarna sover. Djupsömn och lättsömn, vilket är ungefär varannan timme. Så därför vaknar många bebisar till den där timmen då de sover lätt. Hon visade samma schema för en vuxen och det skiljer sig ju en hel del. Ja, det var intressant. Men ge mig nåt mer konkret. Mer råd till hur man ska bete sig.

Jag fattar själv att om man ammar en bebis till sömns så tror bebisen att det är det som behövs för att somna igen. Likadant om man vaggar sitt barn till sömns så får man göra det när bebisen vaknar för att den tror att den behöver det för att somna igen. Jag vill liksom veta hur jag ska få henne att fortsätta sova när hon väl somnat. För här funkar det liksom 2 timmar i stöten, ungefär som när hon sover på dagen och så vill jag inte att hennes sovvanor ska se ut nattetid.

So let´s google it!

Kommentarer

Postat av: Josefine

Publicerad 2011-09-21 19:49:20

Har du testat med napp och puffa henne lite i rumpan när hon ligger på sidan i sängen? Alva somnar så fort vi lägger henne på sidan med nappen och snutten. Förstår att du vill ha lite mer konkreta tips, det är ju så självklart för de där människorna vissa gånger !

Postat av: Sofie

Publicerad 2011-09-21 21:37:42

Så svårt och förstå att man vill ha mer konkreta tips, något man kan ta med sig hem att testa och se om det fungerar. Tyvärr kan jag inte komma med några tips för vår lilla sover natten lång, men fortsätt att kämpa!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela