kirsten

Sanna mina ord

Hån

Publicerad 2012-04-29 23:08:52 i Livet med bebis,

Undrar hur mycket man som människa och speciellt moder ska orka med? Jag hade tjejkväll igår och Thilde fick hänga med pappan på killkväll. Supertrevligt på alla sätt hade vi, ett stort tack till de få tjejer som vågade sig hit! Ni är allt bra fina ni! Killkvällen slutade dock med att pappan blev matförgiftad. Kul. Eller inte. För pappan har sovit på soffan och ensam har jag tagit Thilde. Missförstå mig rätt, att Martin la sig på soffan var superbra och jag skulle vaka över Thilde varenda natt om så behövdes. Men jag är trött, jag är för att vara ärlig helt slut men ändå orkar jag. För att jag måste. Ibland undrar jag om papporna skulle det? Ärligt, så tror jag inte det. De skulle nog få hjälp från oväntat håll. En farmor som rycker in eller liknande.

Nu ska jag sova och jag hoppas på en hel natts sömn, inte för mycket begärt va? ;) Åh, nej Thilde är inte frisk ännu. Imorrn ringer jag VC och hoppas på mirakel!

Men orka!

Publicerad 2012-04-27 23:24:20 i Livet med bebis,

Thilde är dålig och mamman är trött. Jag är glad att det är helg och att vi är två om att ta hand om den lilla. Snälla hostan ta ditt pick och pack och försvinn härifrån. Har du inte fattat att du och ditt bihang inte är välkomna? Inte förut och inte nu! Dra!

Varannan dag är bra, varannan är dålig. Med dålig menar jag att hjärtat hostar till hon kräks. Det gör hon varannan måltid ungefär. Den lilla tjejen som var liten innan blir ju inte direkt större av denna kur. Enligt BVC kan detta hålla i sig i flera veckor och det anses som normalt. Hur kan det göra det undrar jag?! Hur normalt är det att hosta så att hela magsäcken är på väg upp?! När det är som värst låter det typ som att hon ska dö. Hon får liksom ingen luft. Heja mig för att jag gått HLR för barn, kunde inte ha kommit mer lägligt. För visst blir jag stressad när det är som värst, men jag behåller lugnet för att inte visa Thilde att jag blir rädd för då bekräftar jag bara hennes rädsla och det gör ju inte direkt saken bättre.

Är det inte bättre efter helgen så kommer jag ringa vårdcentralen för detta är inte normalt nånstans! Jag kan ta att hon kräks och är förkyld, nemas problemas. Men när det inte längre handlar om endast ett par dagar, utan veckor, ja då börjar det bli ett problem. Att vaka halva nätter flera gånger i veckan funkar inte, inte för nån. Jag är dock glad över att hon är sig själv mellan gångerna. Annars hade det varit outhärdligt.

Peuwh!

Publicerad 2012-04-26 21:43:38 i Livet,

Sitter här och pustar efter dagens hårda arbete. Att leva med en tidsoptimist är inte alla gånger det lättaste! Men när fotografen klev in genom dörren så var allt klart. Ok, jag gick in i rum för rum och tände ljus och så. Han var helt klart nöjd med allt vårt piff och impad över att det var så undanplockat.

Nu ska jag käka, sen drar jag iväg till kursdag två på HRL för barn. Härlig torsdag!


En bild på de obligatoriska citronerna och limen. La även dit lite avokados.

 

Stackars liten

Publicerad 2012-04-25 11:09:56 i Livet med bebis,

Igår var ingen rolig dag för fröken T. Efter morgonkräkset så kom det inget mer och efter ett samtal med BVC då vi var tvungna att avboka vaccineringen för andra gången så tyckte vår sköterska att symptomen lät mer som att allt berodde på den sabla hostan än på kräksjuka. För det kommer bara när hon hostar. Hon sov gott ett par timmar och när hon vaknade till kunde man nästan steka bacon på henne, så varm var hon. Så av med kläder och i med lite alvedon, så var hon fit for fight igen en stund.

Under kvällen så var hon äntligen tillbaka, fast äntligen är dumt att säga då hon var vaken till halv elva. Galna unge! Men vaknar så klart i vanlig ordning runt sju. Känns som att hon får för lite sömn minsann. Så idag har hon faktiskt fått sova nu under förmiddagen, trots att vi tagit bort den vilan. Hade inte gått att hålla henne vaken och då jag inte vill ha nån mer sjukdom så får hon sova om hon vill och behöver. Jag ska ut på balkongen och fixa och sen lite senare blir det en lunchdejt. För här hemma kan vi inte stanna, dels är det för rörigt och sen håller grannarna på och bygger om sin lägenhet så ni kan ju tänka er hur det låter.

Messade precis mäklaren och den 13 maj kommer det vara visning här. Nervöst!

Åh nej!

Publicerad 2012-04-24 11:30:07 i Livet med bebis,

Mitt i detta kaos med saker precis överallt och skurhinken bredvid en konstant, ja då väljer Thilde att bli sjuk. Hon har haft hosta i snart en månad och den släpper verkligen inte taget om henne. Inatt hostade hon till hon kräktes så mitt i natten var det bara att ta ett bad och bädda om i sängen. Imorse åt hon en halv flaska välling och den fick vara kvar och när vi vaknade igen så var det den vanliga Thilde som vaknat. Tills vi åt frukost, då började det om igen. Kräksjuka eller inte? Jobbigt hur som helst. Så nu är det inte bara städ och fix utan tre ton tvätt att ta hand om med. Tack för den!

Vi lever!

Publicerad 2012-04-23 11:13:06 i Livet med bebis,

Att tro att Martin har rätt är att ha helt fel! I fortsättningen tänker jag ta på mig den ledande rollen! Han trodde ju nämligen att det skulle räcka med två helger av plock och jag har sagt hela tiden att det inte kommer att räcka och att jag in i det sista kommer få slita häcken av mig. Så blir det med. Martin är nämligen ute och flänger med jobbet nu. Bra planerat! Jag vet att han måste i och med sitt nya jobb, men kunde han inte ha försökt att skjuta på det till nästa vecka åtminstonde? Jaja, jag är ju superkvinnan så det är bara att leva upp till det och vänja sig vid att fortsätta antar jag.

Hur som helst har vi hunnit med en hel del under helgen. Vi har besökt tippen, köpt mer penslar, shoppat stylingprodukter på Ikea, målat alla karmar som var kvar, ett fönster har också fått sig lite färg, badrummet är skinande rent och rensat på skräp, köket glänser så man kan spegla sig i kylskåpet. Det jag har kvar är sovrummet, som är halvklart, vardagsrummet som även det är halvklart och sen hallen där allt skit står. Yippie! Skulle ha tränat men då min PT är sjuk så stannade jag hemma och fortsätter i stöket istället. Vilket inte är det lättaste när man har en liten som ska hjälpa till men som snarare förvärrar saken hela tiden ;) Får bli en långpromme efter lunch så kanske hon sover ett par timmar och jag kan köra järnet då?

Ikväll ska jag plocka upp Martin på flygplatsen, får se hur det kommer gå? Sen drar vi till Bromma och kikar på tavlor. Då vi slängt byrån som stod i hallen så blev det galet tomt där och visst, det ska vara tomt, men väggen känns alldeles för kal. Då är det ju perfekt att ha en konstnär till vän :)

100 hundar gick på promenad, voff!

Publicerad 2012-04-20 23:10:27 i Livet med bebis,

Haha, man vet att man har vistats mycket på Öppnis när hela huvudet är fullt med barnsånger. Martin bara skakar på huvudet när jag drar igång, för visst sjunger jag dem högt också. Thilde bara flinar och Martin skäms. Drog en liten vers i parkeringshuset på Ica. Hahaha! Vad gör man inte för de man älskar ;)

Annars har dagen mest bestått av shopping, HM hade 10 % på allt och där hade jag 200:- i värdecheck, Lindex hade köp 3 betala för 2 på alla barnkläder så i dessa två butiker shoppade jag loss. Thilde behöver nämligen en sommargarderob så då passade jag på. Då värdechecken från Polarn satt kvar på kylskåpet så blev det inget därifrån idag, men de har säsongsrabatt på 30 % och plus 10 % för medlemmar. Nice! Så jag ska tillbaka innan helgen är slut och erbjudandet slutar gälla för att shoppa lite till.

På hemvägen fyndade jag lite leksaker och de gjorde succé hos det lilla hjärtat!

Imorrn fortsätter röjandet, ett besök hos fina Bella för att plocka upp lite mer kartonger, ett Ikea-besök för piffet och så en storstädning på det. Härligt med helg eller vad säger ni?

Spöken

Publicerad 2012-04-19 22:44:59 i Livet med bebis,

Haha, jag måste bara få berätta en rolig grej för er! Igår när vi skulle sova, så vaknade jag till nästan direkt när jag somnat. Så där lagom groggy så såg jag väldigt dåligt. Jag var helt säker på att vi hade spöken i sovrummet som skulle kidnappa Thilde. Ett av dem stod bakom gardinen precis vid min del av sängen. Det kändes som att gardinen låg intill sängkanten och rullgardinen såg helt böjd ut. Jag var nästan helt paralyserad av skräck för jag trodde verkligen att det var ett spöke där. På nåt sätt fick jag loss min hand och kunde väcka Martin för att visa honom spöket. Men han såg ju naturligtvist inget alls. Men han fnissade och klappade mig på armen sa typ "Såja lilla gumman nu sover vi..." Så roligt så här i efterhand men just då kan jag säga att det inte var kul. Jag tänkte liksom att vad f-n gör jag om Thilde blir ledsen under natten, jag kommer ju aldrig våga gå upp. Hahahah! Jag kan ju säga att skulle nåt hända med min älskade Thillis så skulle jag våga allt!

Mycket att göra

Publicerad 2012-04-19 16:48:10 i Livet med bebis,

Alltså hur mycket skit kan man ha i en lägenhet? I vårt fall är svaret tydligt! Vi har nu fyllt 8 flyttkartonger med saker som inte bör stå framme under fotograferingen och vi är inte klara ännu. Nu har dessutom kartongerna tagit slut, så nu har vi lite svårt att packa mer. Att bara plocka undan och ställa på golvet så länge är ju liksom inte att tänka på då Thilde river hela stället i så fall. Den lilla marodören! Men alla rum är mer eller mindre genomplockade i alla fall, lite kvar i sovrummet men det går snabbt. Imorrn tänkte jag rensa badrummet och eventuellt storstäda det med, beror på hur mycket Thilde låter mig hållas. Om hon som idag tar en tupplur på 3,5 timme så hinner jag massor ;)

Det där med tupplurar är ju en saga i sig. Jag försöker få henne att bara sova en gång om dagen och jag skulle tro att det är därför som passen blir så långa. Men jag tror att det ska bli bra det med. Att gå till öppna förskolan på förmiddagarna är ju guld värt, för där leker hon så det står härliga till. Antar att det blir där vi hänger nästa vecka då hon inte får härja som hon vill här hemma. Då ska vi nog ta ett besök hos polisen med och fixa pass till oss två, då semestern närmar sig så är det ju bra att ha dem redo.

Nu ska jag fixa käk, jag är hungrig och måste äta innan jag ska dra iväg på HLR-kurs för barn, men Martin kraken har lagat en tand och dragit ut två så han är rätt öm.

Snuttan i pappas keps, en något stor storlek ;)

Questions!

Publicerad 2012-04-18 19:54:10 i Livet,

Jag har blivit utmanad av Maria, så det är klart att jag antar utmaningen och även skickar den vidare! Enjoy!

– Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their “tagger” and post it on their blog.
– Then, choose 11 new people to tag and link them in your post.
– Create 11 new questions for the people you tag to answer.
– Go to their page and tell them they’ve been tagged!
– Do not tag back to the person who has already tagged you.


1. Vad heter du i andranamn och vad betyder det namnet för dig?
Jag heter Linda Maria Christine, jag skulle från allra första början heta Christoffer då mina föräldrar var helt säkra på att jag var en pöjk. Så när jag kikade ut med dunder och brak så hade de ett problem. Under tre månader, ja alltså under de månader man har på sig att bestämma ett namn hette jag HON. Efter lite tankeverksamhet kom mamma på att jag skulle heta Linda, men det gillade inte min moster och sa att jag skulle bli retad då och hittade på en ramsa, Linda sno och veva. Haha! Men mellannamn fick det bli. Maria heter jag för att alla kvinnliga medlemmar heter så i vår släkt. Att min mor prompt skulle välja att sätta namnen just i den ordningen kan jag tycka var onödigt, ni kan ju tro hur många namn de ropar upp hos tandläkaren ;)

2. När du var liten, vad ville du då bli när du blev stor?
I ettan fick vi en bok där vi skulle fylla i våra framtidsplaner. Min dröm var att arbeta som servitris. Jag hamnade inte så långt ifrån då jag jobbar inom hotellbranschen. Så en kan ju säga att jag alltid vetat vad jag vill.

3. Vilka fem saker gör dig riktigt glad, och varför?
* Min familj - big shocker va? Nu kan man kanske inte kalla dem för saker, men de gör mig glad varje dag!
* När våren kommer - att se allt spricka upp och komma till liv igen, vem blir inte glad av det?
* Fräscha blommor i lägenheten - ja för att det blir så färgglatt så klart!
* Choklad - Martins tips, men det är i och för sig sant ;) Gottegrisen!
* Ledighet - ja, vem gillar inte att vara ledig?!

4. Vad har du för favoritfärg?
Jag har nog egentligen ingen favoritfärg. Ska man se till kläder så blandar jag hejvilt, men det är ändå mest mörk tvätt. Haha! Men lila gillar jag mycket!

5. Tycker du om att röra på dig? Vad är i så fall ditt bästa träningstips?
Japp, jag älskar att röra på mig! Mitt bästa tips är att all träning som blir av är bra träning!

6. Vad har du på dig när du känner dig som snyggast?
Det beror egentligen inte så mycket på vad jag har på mig utan om HUR jag känner mig. Är jag på bra humör kan jag känna mig snygg i vad som helst, men är jag på taskigt humör är jag ful i allt! Även det jag var snygg i senast.

7. Varmt eller kallt? (Varsågod att tolka fritt)
Om vi tänker årstid så säger jag varm ljummen sommar, tänker vi en kopp te så ska den vara varm, ett glas läsk ska den vara iskall.

8. Vad kan du inte lämna hemmet utan?
Nycklar och mobil.

9. Om du var känd, vad skulle du då vara känd för?
Haha, mitt flamsande ;)

10. Har du någon särskild framtipsplan? Berätta om den!
Inom de fem kommande åren så kommer vi att ha först flyttat till en större lägenhet, gift oss, kiddo nummer 2 och eventuellt nummer 3 kommit, jag tror att vi även är tillbaka i Öret och bor i ett stort hus med en härlig trädgård, jag har äntligen börjat jobba med det jag vill och vad gäller Martin så vet man aldrig vad han har i kikaren, men så ser min spåkula ut i alla fall.

11. Ett drömscenario?
Att vi vann en stor summa och kan köpa allt vi villl, resa till alla ställen i världen vi vill besöka, betala alla skulder, ge bort till nära och kära och självklart en stor slant till välgörenhet.

Här kommer de härliga bloggarna som jag valt:
Josefine
Linda
Lina
Dessi
Richard
Maria
Michaela
Ida
Saga
Becki
Angeliqa

Mina elva frågor:
1. När började du blogga och varför?
2. Vilka andra bloggar influeras du av?
3. Har du barn och i så fall, hur många vill du ha?
4. Vad är din ställning i genusdebatten?
5. Om du bara fick se en reklamfilm resten av livet, vilken skulle det vara?
6. Vad är din favoritdryck?
7. Hur ser en typisk fredagkväll ut för dig?
8. Vad har du för drömresemål?
9. Vilken seriefigur skulle du vilja vara och varför just denna?
10. Vilken film är den bästa du sett?
11. Vad stör du dig mest på hos andra människor?

4 futtiga poäng

Publicerad 2012-04-18 16:37:22 i Livet,

Jag har ju väntat och väntat och börjat tycka att det är rätt konstigt att inte betyget för tentan kommit som jag skrev den 23 mars. Sidan som vi har tillgång till har knasat sig så den ser jättemärklig ut, så jag kommer inte åt allt jag kunde tidigare. Men igår satt jag och tryckte på alla flikar jag kunde hitta och kom då in på mina uppgifter, där fanns betyget. Dock inte ett G som jag hade hoppats på utan ett F, med andra ord underkänd. :( Jag mejlade läraren för att få veta hur många poäng jag fick så att jag för min egen skull kunde få veta hur långt ifrån jag var. Idag kom svaret. 4 poäng. Förstår ni? 4 poäng från att få ett godkänt. Suck.

Det är inte alls hela världen och jag behöver egentligen inte denna kurs då det inte alls handlar om nåt jag vill jobba med, så för den sakens skull spelar det liksom ingen roll. Men det är ju alltid bra att kunna visa att man är påläst om annat med. Jag kommer, trots att det bara handlade om 4 poäng inte att skriva omtentan. Jag har inte tid att plugga in det igen och jag kommer inte att finna nån plats att skriva på. Hade det varit viktigt för mig hade jag naturligtvis inte gett upp. Men jag har fortfarande fått ut nåt av det, jag känner mig självsäker igen och det var ju det jag ville från början. Fräscha upp mitt minne och det har jag ju gjort, eller ja jag har lärt mig en massa nytt men ändå fått användning av det jag en gång läst.

Men ändå, 4 futtiga små poäng...det grämer mig ändå det ska erkännas!


Varför all denna rensning?

Publicerad 2012-04-17 14:05:44 i Livet med bebis,

Vi plockar, rensar, slänger, flyttar, torkar, skänker, säljer och flyttar det vi la på ett ställe till ett annat. I vardagsrummet har vi fått ihop inte mindre än 3 flyttkartonger med saker, och det finns ytterliggare ett vitrinskåp som ska rensas ovanpå, inuti får allt stå kvar. Vi ska även slänga en lampa i detta rum då dels katterna och sen Thilde haft sönder. Idag ska kökets övre hyllor rensas bort så att vi i helgen kan torka och fixa det sista där. Sen sovrummet, där ska en bokhylla bort och så ska byrån rensas från alla saker/kläder som ligger ovanpå. Badrummet, där ska det storstädas så man ska kunna spegla sig i kaklet. Skötbordet ska tömmas så vi lätt kan flytta på det.

Anledningen? Jo, vi ska fota lägenheten på torsdag nästa vecka. Sen ska den säljas minsann. Vi börjar komma till den kritiska gräns för hur länge man pallar att bo i en tvåa med en ettåring. Visst skulle vi kunna fortsätta ett tag till, men Thildes saker börjar ta alldeles för stor plats. Vi vill att hon ska kunna ha ett eget krypin där alla fina saker får utrymme att lekas med. När det gäller sovandet är det inga problem, vi sover lika gott alla tre utan att vi störs av varandra. Och för att tänka ännu längre in i framtiden så kommer det väl komma ytterliggare ett barn med storken och då är ju en tvåa på tok för liten!

Så nu bor vi eller rättare sagt jag, på Hemnet varje dag. För nån dag här nu så kommer ju VÅR lägenhet som vi bara måste ha. Så nu vet ni vad som sker här just nu :)

Dagen

Publicerad 2012-04-16 22:35:37 i Livet med bebis,

Idag blev det stressigt minst sagt. Thilde bjöd på sovmorgon till 9, snällt kan tyckas, men idag passade det mindre bra. Hon bjöd på bajsfest deluxe så det slutade med en dusch för damen. Sen fick hon ren och påklädd käka frulle medan jag sprang runt och försökte klä mig själv. Vi hann med nöd och näppe till t-banan då mina gympaskor var spårlöst borta. Efter ett hysteriskt samtal till min käre sambo så lyckades jag hitta dem. Att leva i detta städandekaos börjar driva mig till vansinne!

Kom i god tid till träningen och Thilde busade loss med de andra ungarna. Tanterna undrade när jag kom upp efter passet om hon alltid är så go och glad, och ja för det mesta är hon ju det, men jag kan lova att hon har sina stunder hon med. Men det har vi väl alla? Passet som bästa Martina arbetat fram var kalas! Längesedan jag svettades så! Efter det bar det upp till stan och en lunch senare så passade jag Martinas son medan hon var på arbetsintervju. Som tur var sov de små sött i sina vagnar, lucky me! Undrar vad jag hade gjort om båda vaknat och gallskrikit?

Hemma lagades det mat som inte gick att äta, fast vi gjorde det ändå. Haha! Men receptet ligger i soporna så den rätten slipper vi se igen ;) Haha! Så kan det gå när man testar nya recept. Men oftast hittar vi nya guldkorn som sparas. Martin plockar och rensar, så det artar sig. Varför gör man inte detta oftare?



More music baby

Publicerad 2012-04-15 10:59:00 i Musik,

Alltså jag är helt kär i Avicii, jag skulle kunna lyssna enbart på denna musik. Jag tror dock att Martin skulle tröttna och då jag inte utökat mitt spotify till betalvarianten ännu så blir det ju svårt eftersom man bara får lyssna på låtarna ett visst antal gånger. Så min kvot skulle ju fyllas på en dag. Haha! Jag får dessutom ett sånt partysug så det är inte klokt! Jo, en trött morsa kan också ha den känslan faktiskt. Min lillebror har dessutom lovat mig en utekväll inom kort, så då ska det dansas!

Lyssna och njut! Eller varför inte ta ett par danssteg i vardagsrummet ;)



At our place

Publicerad 2012-04-15 10:04:22 i Livet,

Stor rensning pågår. Kan man lugnt säga! Massa kläder ska skänkas och ett och ett annat par skor, jag har ju som bekant en del. Haha! Men fint blir det, även om det är svårt att se det just nu.

Varför?!

Publicerad 2012-04-14 09:37:58 i Livet,

Detta hade inte jag beställt! Undrar vem som kan ha gjort det? Min pappa och några kompisar fyller år idag. Kan det vara de som önskat sig detta?! Dumt av dem i så fall!

Blir en innedag för oss, här ska det rensas inför den kommande fotograferingen. Mer om det senare.

Det där med att säga nej

Publicerad 2012-04-12 22:28:32 i Livet,

I förrgår ringde mäklare 2 ungefär 100 gånger innan jag lyckades svara. Ja, alltså det är inte det lättaste att svara alla gånger när man passar en liten. Vi sov dessutom så då var det ännu svårare, men när hemtelefonen ringt för ungefär 100:e gången så vaknade ju så klart Thilde. Jag visste ju dock inte att det var säljaren då personen jag fick fram inte hade nåt med henne att göra. Jag började fantisera ihop att det var en flamma som Martin träffat på jobbet och som nu ringde för att be mig låta Martin lämna mig och Thilde för att starta ett nytt liv med henne. Haha! Snacka om att jag inte har direkt mycket att göra om dagarna ;) När hon ringde igen så svarade jag i alla fall och det var ju bra det då hon inte fått tag i Martin, som egentligen är hennes kontaktperson. Berättade att vi kommit fram till att vi ville ha henne men att vi inte bestämt så mycket mer än det, trots vår deadline. Vilket inte gjorde nåt, hon gav mig bara en ny deadline.

Igår ringde mäklare nummer 2, men hann inte svara så hon lämnade meddelande om att jag skulle ringa upp henne. Vilket jag efter många om och men gjorde idag. Anledningen till det är att jag inte gillar att tala i telefon. Mitt arbete till trotts. Jag gillar inte heller att behöva göra folk besvikna. Ok, jag förstår att mäklare blir nekade lägenheter varje dag. Men jag är inte van vid att behöva vara den som nekar. Det är ju trots allt deras levebröd. I detta fall hade jag "tur" jag kom nämligen till hennes röstbrevlåda så jag talade in mitt meddelande där. Puh! Fegt, jag vet men nu gjorde jag så.

Status

Publicerad 2012-04-12 10:29:39 i Livet med bebis,

Thilde är nästan helt frisk nu, snoret är ju nåt man inte kommer ifrån under denna småbarnsperiod. Thildes farmor sa i helgen att denna period är den period då man ständigt går med snorfläckar på kläderna ;) Så sant. Vi får inte torka Thildes näsa heller så det bildas ständigt fina små samlingar under näsan. Fräscht. Hostan har inte riktigt släppt taget under nätterna, så det slutar oftast med att Thilde hamnar i vår säng för det är det enda sättet att få henne att glömma hostan och på så sätt får vi alla sova. Dagtid är det dock inga problem att sova själv, men då kommer inga hostattacker heller.

Idag ska vi ut på äventyr. Ska hem till en av mammorna och fika och en playdate för kidsen innan hon börjar jobba igen. Känns helt knasigt att vi börjar jobba en efter en nu. Kan inte förstå att ett år redan gått?

The ring

Publicerad 2012-04-12 08:45:05 i Bröllop,

Jag har verkligen hittat den, ringen med stort R. Naturligtvis den billigaste jag kunde hitta ;) Det värsta är ju att jag verkligen fastnat för den. Men vill jag ha en sån dyr ring? Jag kommer ju troligen att vara livrädd för att tappa den och ni som känner mig vet ju att jag är proffs på att lägga ifrån mig saker på de mest märkliga ställen. Men den är fantastiskt fin! Så om nån av er vänliga själar skulle se nåt liknande, tveka inte att höra av er.


Ringen är från Efva Attling

Ett år med Thilde

Publicerad 2012-04-11 12:46:51 i Thilde 10-12 mån,

Första dygnet



Månad ett

Månad två

Månad tre

Månad fyra

Månad fem

 



















Månad sex

 

 

 

Månad sju

Månad åtta

Månad nio

Månad tio

Månad elva

 

Månad tolv

Underbara fantastiska unge! ♥

 

 

 

 

 

 

Sjukstuga

Publicerad 2012-04-10 22:31:24 i Livet med bebis,

Det är inte många knop som blir gjorda här. Thilde är på bättringsvägen, men den där hostan kan nån annan få ta över. Usch fy, säger jag bara. Så vi har haft en innedag. En lång innedag. En sjuk liten tjej är en gnällig liten tjej. När eftermiddagsvilan inte blir så lång som den borde känns eftermiddagen extra lång. När man sedan märker att den andra hälften inte kommer hem i vanlig tid, ja då är det svårt att hitta mer ork.

Nu sover dockan och jag hoppas för hennes skull att hon får sova hela natten och sover bort denna förkylning och vaknar pigg! Mamin vill också vakna frisk, utvilad och pigg! Imorrn är det egentligen meningen att Thilde ska få sina 1-års sprutor, men är läget som idag så tror jag det blir inställt.

Thilde 1 år!

Publicerad 2012-04-09 22:16:24 i Thilde 10-12 mån,

Idag är det ett år sedan min fina underbara lilla tjej kom till världen. Hur gick det till undrar jag? Hur kan ett år gå så fort? Vi har firat i dagarna tre. Kan inte bli annat med så många födelsedagsbarn under denna månad. :) Thilde fick jordens brakförkylning och har inte varit sig själv riktigt under dessa dagar, Martin och jag har aldrig sett henne så dålig innan. Trots alla sjukdomar hon haft under sitt första levnadsår. Men att få komma till sin stora familj som mer än gärna tar hand om henne kan göra vem som helst frisk.

Dessvärre var det inte bara Thilde som var sjuk, ena kusinstyrkan däckade och fick stanna hemma från kalaset. Thildes farmor däckade efter kalaset. Jag vaknade imorse utan röst, men den kom tillbaka så sakteliga under dagen. Vilken fin helg vi haft minsann! Trots alla sjukdomar så har vi faktiskt haft det bra! Fina presenter har vi fått och mycket gott har vi ätit.

Men det är nu det kommer över en, jag har ingen liten bebis längre. Nu har jag ett barn, ett barn som för vaje dag blir busigare och busigare. En riktigt go liten unge som aldrig har långt till ett skratt. Året med dig har varit det absolut bästa i mitt liv! ♥

















För ett år sedan...

Publicerad 2012-04-08 22:01:21 i Thilde 10-12 mån,

Ja, då låg jag på BB. Hade precis blivit inskriven ordentligt fått byta rum från undersökningsrummet till det rum vi skulle vistas i bra många timmar till. Fast jag gick tillbaka till rum 1 och stod i duschen under 2 timmar!

Idag sitter jag här, 1 år senare och pustar ut efter dagens kalas. Tjejen ligger däckad i sin säng och är vad jag tror mycket nöjd med dagen. Hon fick ingen tårta för den som undrar, däremot en skål med jordgubbar, hallon, mango och lite grädde med vaniljsocker i. Slurp sa det så var skålen tom!

Många fina presenter har hon fått, men de får ni se en annan dag. :)

För det är ingen vanlig dag...

Publicerad 2012-04-07 16:27:49 i Familjemys,

...nej för det är min födelsedag! Hurra hurra hurra! Och än så länge har den varit fantastisk! Piggare unge och gladare sambo! Ja, för det tar på krafterna när liten är sjuk.

Här har det bakats tårta inför morgondagens kalas. Love it! Har fått en present och det var ett välfyllt påskägg :) Snart ska vi till mina föräldrar och där fortsätter firandet! Härliga dag!

Nya hallen

Publicerad 2012-04-05 13:29:59 i Livet,

Ja, det börjar likna nåt. Vi har bara sovrumsdörren kvar, men det är ju lite trixigt att få till den då den är stängd när Thilde sover och det oftast är då man har tid att fixa med saker. Jag hoppas dock på att få den klar under dagen, tänkte ställa Thilde på balkongen för hennes eftermiddagslur nämligen och då kan ju dörren stå öppen till sovrummet.

Nu när det gått några dagar och vi har vant oss lite så känns det faktiskt riktigt fint. Hallen känns framförallt så mycket ljusare och i och med det känns den ju så mycket större. Däremot känns ju möblemanget helt fel nu, alldeles för mörkt på nåt vis. Men byrån kommer få gå graven till mötes inom kort, då katterna tyckte att de kunde använda den som klösbräda. Morr. Inför en fotografering och kommande visning så ska den ju ändå väck liksom så att man känner att det är större än vad det är :)

Vad tycker ni? Blev det snäppet bättre? :)

Innan:


Efter:

Soliga dag!

Publicerad 2012-04-05 10:51:14 i Livet med bebis,

Vilken härlig dag det verkar bli :) Älskar att vakna och se att solen skiner ute. Spelar ingen roll om det är kallt eller varmt ute. För solen gör mig pigg! Så det kanske blir lite parkhäng idag? Vore ju bra för den lilla damen åtminstone. Annars ska jag bara baka. Så rolig är jag, haha! Började baka innan klockan åtta imorse, det gäller att vara effektiv. Fast idag tänker jag bara satsa på en kaka åt gången för att slippa fler misslyckanden ;) Än så länge ser det ut som att kakan håller måttet. Tänkte mig även hinna med två sorters småkakor kanske? Vi får se.

Ska även iväg och köpa present till Thildes äldsta kusin, som fyller idag! Hurra för henne! 8 år har tjejen hunnit bli och de åren har gått så fort! Hon var ju en bebis för inte så längesen ju. Har hittat den perfekta presenten så jag hoppas att hon blir glad :)

Härlig dag!

Publicerad 2012-04-04 22:49:39 i Livet med bebis,

Imorse fick jag sovmorgon, fram till klockan 8. Egentligen ljuger jag, för den lilla damen har denna veckan börjat vakna redan vid 4. Då kan jag berätta för er att det är väldigt mörkt. Så varför hon vaknar då förstår jag inte. Men där står hon varje morgon pigg och glad och stampar i sin säng tills nån vaknar och plockar upp henne. Den där nån är oftast jag. Dock tar Martin över och ger välling och lyckas oftast få henne att somna om relativt snabbt. Det är jag mycket glad över. Han ser det dock inte som ett måste utan en chans att få en mysig stund med sin dotter innan jobbet. Fint tycker jag. Hur vi ska få henne att sluta vakna denna okristiliga tid vet jag inte, men har ni tips ge oss dem gärna! Jag tror dock att det beror på att hon är i en utvecklingsfas och att det samtidigt ploppar upp tänder varje dag, den kombon...

Idag har vi besökt ÖF och det var high life som vanligt. Det bjöds på glass och frukt. Thilde ratade glassen direkt och gick all in på frukten. Haha! Efter det blev det en lunchdejt i Solna C och efter det en pratstund med grannen när jag sövde Thilde utanför huset. Medan Thilde fortsatte sova ute på balkongen så satte jag igång med baket inför hennes stundande 1-års kalas. Att göra två kakor samtidigt är inte en smart idé. En åkte i sopen direkt, då den flöt när jag hällde på garneringen. Nytt försök imorrn. Den andra blev inte heller helt 100, men den får duga.




Thildes nya pjuck, så galet söta! Och hon är så stolt över dem, haha!


Och så ett par sommarsandaler från samma märke :)

Hektiskt

Publicerad 2012-04-03 22:07:52 i Livet med bebis,

Man skulle ju kunna tro att det skulle bli lite lugnare när skolan väl var slut, men icke. Då fyller man helt enkelt bara på med nya saker att fylla dagarna med. De senaste dagarna har det handlat om att måla. Nog för att det är lättare i år utan en stor mage i vägen, men att måla dörrkarmar och kanter är kanske inte riktigt vad nån med mitt tålamod behöver. Men nu är det klart så när som på sovrumsdörren. Den är ju lite svår att ta då vi gärna ser att den är stängd när Thilde sover för natten. Men jag passade på imorse innan hennes förmiddagslur, så får vi ta resten imorrn. Hon tycker ju inte att det är så kul att behöva sitta still under den tiden man målar och det kan jag ju förstå, men jag vill inte att hon är på golvet heller. Ni kan ju tänka er hur vår lägenhet skulle se ut då ;)

Idag har vi även varit iväg på 1-årskalas. Fatta att våra små funnits hos oss i ett år! Jag fattar det knappt själv, men samtidigt är Thilde en sån självklar del hos oss. Thilde och födelsedagsbarnet showade loss för varandra, de var så söta! Kul att se hur de börjar uppskatta varandra :)

Vi har även haft besök av mäklare nummer två och nu ska vi bara lyckas välja en av dem. Det är lite svårt då Martin inte träffat den första. Men jag tror att det lutar mer åt nummer 2. Hon tyckte att vi kunde vänta med att göra om vardagsrummet och istället satsa på att skaffa lite färklickar i form av kuddar till soffan istället. Så snart är vi igång på riktigt! Spännande värre! Blev rekommenderade ett nytt område att leta efter ny bostad till oss, så där ska vi absolut kika! Ser fram emot detta!



Billiga katter

Publicerad 2012-04-02 17:54:04 i Vardag,

Åh, idag är katterna extra billiga! Blir så trött på dem. Inget får man ha ifred. Morr! Ja, det är delvis vårt egna fel då vi ställt lådorna till byrån inunder. Men de kan väl lära sig att de inte får röra väggdekoren nån gång. Hej Tradera, snart möts vi igen!

Helgen

Publicerad 2012-04-01 20:02:29 i Livet med bebis,

För ett år sedan var jag så där lagom bitter över att ha gått över tiden. Det var förvisso bara med en dag men samtidigt hade vi varit så inställde på att Kotten skulle komma innan beräknat datum. Så blev det icke. Så då varvi ju tvungna att hitta på nåt att göra för att fördriva tiden. Så vi valde att måla om köket, att vi inte gjorde det under den vecka som Martin faktiskt var ledig kan jag inte svara på. Men då hade ju jag nåt att fördriva mina dagar med när han var på jobbet. Minns hur jag stod där och balanserade på stegar med den tjocka magen, inget jag skulle råda nån annan blivande mamma att göra. Men där i slutet är man ju så förbannat trött på den där tjocka magen att man bryr sig mindre. Jag hade förvisso lovat Martin att INTE klättra på stegar, men men.

Så för att göra en liten repris av förra året så började vi måla om den här helgen, en liten favorit i repris kan man säga. Då vi går i säljtankar så måste ju alla skavanker fixas till och då kan man ju lika gärna passa på att fräscha upp allt man kan. Så nu har hallen målats vit. Men jag måste nog säga att jag tyckte den var mysigare och hemtrevligare innan. Vitt är fint på många ställen och kan verkligen lyfta ett rum, men njae här är jag inte så säker. Kanske blir det bättre när dörrar och karmar fått sig en målning med? Får hoppas på det.

Träffen med mäklaren gick fint i fredags. Vi är mer än nöjda med det hon sa. Så nu ska bara den andra komma på tisdag så får vi se om det blir nån av dem. Har ju även en tredje att kontakta igen, som inte svarat oss ännu. Bara det är kanske ett tecken på att vi inte ska ha henne?

Så mycket annat har vi inte hunnit med den här helgen. En film igår, Tintin, sågs förvisso och den var himla bra måste jag säga! Gillar Tintin, men det är ju rätt hemskt att den ses som en barnsaga...Idag har vi även varit iväg på lite babysim och det var succé som vanligt! Thilde älskar verkligen att bada och hennes glädjetjut gör en själv så himla gott!

Nä, nu lite vila i soffan känner jag!


En liten bild innan målningen satte igång. Färgen är lite lilabrun kan man säga. Eller var... Bilden efter målningen får ni se när det är helt klart.

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela