kirsten

Sanna mina ord

Long time, no see

Publicerad 2012-08-30 12:56:33 i Life as we know it,

Si så där ja, blev ett något längre avbrott än vad jag hade tänkt mig det. Men så blir det ibland, man har så mycket annat på gång att man inte hinner med allt och då får man helt enkelt välja bort vissa saker.

Sen sist har vi hunnit med massor. Vi har varit på Uggla, jag har myst med min fina vän Lisa, vi har varit på Kent, vi har varit på Cypern, vi har varit på Winnerbäck, vi har lekt på ÖF och bara varit. Så det har varit hektiskt som ni förstår ;)

Nu börjar dock denna semester lida mot sitt slut och vi avslutar med ytterliggare en liten resa. Varför ta det lugnt de sista dagarna för? Denna gång går bilen mot Öret och dags för lite familje- och vänmys! Ska även passa på att shoppa vinteroutfit till lillan. Perfekt avslut med andra ord!

Men först väntar ett föräldramöte på dagis och det känns himla nervöst måste jag säga och framförallt väldigt vuxet! På måndag drar det stora allvaret igång! :)

Besök på dagis och utflykt

Publicerad 2012-08-14 23:39:53 i Life as we know it,

Idag klockan nio började en ny era av Thildes liv. Hon skulle besöka sitt nya dagis, jo men visst förstår ni, i min värld heter det dagis och inte förskola. Och vet ni vad, jag tycker inte att det klingar sämre i mina öron, jag tycker inte att personalen är sämre eller gör ett mindre pedagogiskt jobb. Saker blir faktiskt inte bättre bara för att man sätter andra ord på det. För visst blir väl ändå personalen kallad fröken ändå? Förskola för mig, det är när barnet kanske närmar sig 5-årsåldern eller kanske till och med 6 år när barnet börjar lekis. Men det kanske man inte heller får säga i dagens samhälle? Ojoj, vilka fel jag begår!

Hur som helst, vi knatade dit och vi, ja alltså Martin och jag, var synnerligen nervösa! Vår lilla tjej, börja dagis? Vad hände? Kom hon inte nyss? Låg vi inte där i det där lilla rummet och betraktade det vi skapat? Vad hände med det här året som gått? Men där, när vi väl kom in på gården och Thilde fick syn på sandlådan fylld med roliga leksaker, ja då insåg vi hur stor hon faktiskt blivit. Den där kavata lilla tjejen, som bara hoppade ur sin pappas famn och bara rusade fram till leksakerna. De andra föräldrarna som kom dit igår satt redan uppradade i parkbänkarna, den ena med en skrikandes kille i famnen och den andra ensam med full koll på sin lille kille som lekte med en av fröknarna. Då kändes det ändå som att vi lyckats, vår lilla tjej hon behövde inte våra trygga famnar eller en fröken vid sin sida, hon satt där själv och lekte. Lyckan blev dock total när en liten tjej kom fram och satte sig vid henne, klappade henne på kinden och började leka. Thildes nya kompis!

Vi fick sedan gå in och utforska lokalerna och även där drog lillfröken iväg. Inga föräldrar behövdes där heller! Inte fick vi vara med heller då vi bara skulle finnas där utifall nåt gick snett. Men ser ni, det gjorde det aldrig. Eller jo, under fruktstunden. Thilde satt fint på sin plats som hon blivit tilldelad och när hon såg frukten kunde hon inte hejda sig. Hon slängde sig över den och tryckte in en bananbit i munnen. Det var bara det att först skulle de sjunga 3 ramsor och sen var det varsågod. Men när hon fick ett nej så blev hon arg. Så arg att hon sen inte ville ha när det bjöds. Men det släppte efter en liten stund. Annars skötte hon sig exemplariskt. Vi var där i ungefär 1,5 timme, och när vi skulle gå då blev hon ledsen. För det var alldeles för roligt där. Med oss fick vi beröm av den ansvariga fröken, Thilde var helt underbar tyckte hon. En kaxig men snäll tjej som är lätt att ha att göra med ;) Jo, men så att det känns ju prima. Nu är det dock lite ledigt igen fram till den 3:e september. Då börjar den riktiga inskolningen.

Efter lunchen åkte vi iväg på en liten utflykt. Liten och liten, det blev totalt 35 mils bilresa men ändå ;) Vi åkte till Söderköping och åt glass. Ja, det är ju inte vilken glass som helst utan den är väl värd sin resa. Vi besökte nämligen Smultronstället, en glassrestaurang. Så det har kanske inte varit den mest nyttiga dagen vi haft, men vad tusan lite njutning måste man ju få ha i livet!

Semesterlunk

Publicerad 2012-08-13 14:45:49 i Life as we know it,

Kan inte påstå att det händer så där jättemycket. Vi sitter här med våra kartonger och kliar oss i skallen och undrar vad vi ska göra med dem. Det som är kvar just nu är dels en hel del badrumsgrejer och städskåpssaker men resten, ja det är mest skit antar jag. Därför drar man sig för att börja med dem. Men det är väl bara att hugga tag i en och tömma ut skiten på golvet och sen rensa. Släng, sparas och säljas. Jo, för visst ser ni jag ska stå på loppis i höst tänkte jag. Mitt skit kan ju vara precis vad nån annan letar efter, eller hur?

I lördags var det sol så vi passade på att åka iväg och bada en sväng. Ja, Martin och Thilde badade, jag stod mest och huttrade vid strandkanten. Inte var det direkt skönt att ligga och sola sen heller då det blåste en hel del. Men bränna ryggen det lyckades jag med. Huvudsaken var att lillfröken hade en kul dag och det kan jag med glädje berätta att hon hade! Bada är det bästa som finns!

Igår kom våra fina vänner Shirin och Marcus på besök, de var så nyfikna på hur lägenheten såg ut och de var så välkomna så. Med sig hade de sin lilla skatt Alicia, 5 dagar gammal. Maj gadd! Jag minns knappt hur det var att hålla en sån liten krabat! Och så stor Thilde blev med ens, galet! Jag förstår nu alla som sagt till mig att deras småttingar minsann inte varit lika små som Thilde när de såg henne som mini. För jag minns då inte att Thilde, som i mina ögon fortfarande är en liten bebis, varit så liten. Massa mys var det i alla fall. Min längtan efter en liten till blev ju inte mindre efter det besöket direkt. Men det får allt vänta.

Nu ska vi trycka i Thilde lite mellis och sen ska vi ut i blåbärsskogen tänkte vi. Med hopp om att det finns några bär kvar. Kan nog bli en spännande utflykt för lilla damen :)

Gott med korv!

Du härliga semester!

Publicerad 2012-08-09 21:22:14 i Life as we know it,

Det var inte särskilt svårt att komma in i semesterlunken direkt. Jag tror helt klart att det är en stor fördel med att ha barn. För så fort man lämnar jobbet så försvinner alla tankar som har med jobbet att göra och allt handlar om familjen. Hon är en guldgruva den där lilla damen. Nog för att den där gruvan har sina brister också, som att vakna vid 6 när det är sommarlov och man ska passa på att sova. Men det gäller väl att ta vara på all ledig tid man har. Eller vad tror ni?

Idag testade vi Kyrkans öppna förskola, den ligger granne med oss och är en av få som har öppet i vårt område så vi tänkte ge den en chans. Vi har ju hela tiden hängt på Råsundas öppna och har trivts himla bra där, så allt jämfördes ju med den så klart. När de öppnar nästa vecka kommer det vara där vi hänger igen. Men det är bra att det finns alternativ!

Annars görs det inte mycket. Vi testar nya recept och lägger upp en plan för den kommande hösten. Här ska det ätas nyttigt minsann. Så just därför unnar vi oss en hel del gott blandat med en hel del nyttigt nu. Det är ju trots allt semester och den lilla pinglan får ju inte ta del av allt osunt heller. Bra kombo!

Var och hämtade ut mina brillor som kom idag med. Kommer ta ett tag att vänja sig vid dem, men fina är de. Ska fota så får ni se :) Men man kan ju säga att det gick fort. De sa att det skulle ta runt 10 arbetsdagar i måndags och idag kom de! Undrar när resten av linserna kommer, de som enligt säljaren skulle gå fortast? Men han är knasig, lika knasig som sist när han plockade fram bågar som inte alls passade mig.

Nu blir det film och vår semesterdrink Mojitos!

Gammal bild, men en Mojito är det allt i glaset!

Den suddiga synen

Publicerad 2012-08-07 20:42:20 i Life as we know it,

I december fick jag en "kallelse" till optikern, de tyckte att det var dags att komma dit ioch kolla läget. Det tyckte inte jag då jag ammade fortfarande och det då inte är lämpligt att göra synundersökningar. I april kom en påminnelse, men då tyckte jag inte att tiden fanns. Sen började jag jobba och ja, ni förstår ju att det fanns ännu mindre tid då. Problemet har dock varit att jag tycker att jag sett sämre. Utan glasögon ser jag väldigt dåligt tycker jag men även med dem på.

Så jag slog slag i saken och bokade en tid till igår. Tänkte att jag även kunde passa på att skaffa linser då glasögonen är i vägen när jag cyklar eller tränar, egentligen är de allt som ofast i vägen när jag tänker efter. Så jag valde att boka en tid för det men skrev att jag även ville ha en vanlig synundersökning. Ni kan ju tänka er själva vad det var jag fick bokat. Så det var bara att knata dit idag igen...

Igår fick jag i alla fall veta att jag har bättre syn än vad jag hade innan så jag behöver inte denna styrka som jag har. Så då vet vi varför jag ser suddigt med mina glasögon jag har idag. Tänk så det kan bli! Idag fick jag testa linserna och träna på att sätta i och ta ur dem. Ena ögat var inga problem medan det andra ögat trilskades både när jag satte i linsen och när jag tog ur den. Men övning ger färdighet. Efter det valde jag även ett par nya bågar då de jag använder dagligen nu är slitna och extraparet är för stora så jag tappar dem hela tiden. Dags för nytt tänkte jag då. Men jag valde av de "billigare" bågarna istället för bland designerbågarna. Lite smart så där. Meningen är ju att jag ska gå över till att använda linser dagligen som sagt var.

Efter det knatade vi iväg och beställde tapeter till Thildes rum. Köket får vänta, liksom vårt sovrum då vi inte kan enas. Och Thildes rum är viktigast tycker vi. De ska komma redan imorrn så vi får väl se när vi ska ta itu med det. Eftersom vi ändå var igång med shoppingen så införskaffades det en micro. Välbehövligt kan tyckas, men jag vill inte ha den där klumpen framme! Jaja, det blir nog bra.

Pride

Publicerad 2012-08-04 23:16:11 i Life as we know it,

I år, efter flera år på URF så fick jag äntligen gå och se Prideparaden! Som jag längtat! Inget fel på URF, men i år är det ju inget så vad passade då bättre än att få gå och se paraden? Dessvärre var det inte lika kul som de gånger jag sett det tidigare, det kändes mest som en chans för partierna att visa att gillar olika. Men visst fanns det guldkorn och jag tycker ändå att det är värt att se och supporta!

Vår höjdpunkt var ju så klart när min bror och hans vänner kom! Så snygga! Om en kunde vara så läcker i en klänning så skulle en vara mycket nöjd! När de gått förbi så lackade Thilde totalt, att stå still och kolla var liksom inte längre möjligt så istället gick vi ikapp gänget och gick med dem i tåget en bit! Det var visst mer populärt. Att vi gick bakom en lastbil med musik kan ha varit en av orsakerna, för musik är lillfrökens favorit. Hon körde stekararmen och klappade händer till allas förtjusning.

Vi hoppade ur tåget vid Mariatorget och gick sedan till Medis för att käka en sen lunch. Dock tog det så lång tid att det fick ses som kvällsmat och vi höll aldrig på att komma därifrån då servicen var under all kritik. I personalen var det två som stack ut och var helt underbara! De andra skulle nog ta och lära sig ett och annat av dem. Maten var god dock, men saknade ungefär hälften av alla ingredienser.

Imorrn väntar en dag av ordning och reda. Det ska inhandlas trådbackar, korgar och ja you name it. Här ska det bli fint! På måndag kommer några av mina mammor på besök och de ska slippa att sitta bland alla kartonger. Bra att boka upp och stressa upp uppackandet lite tycker jag :) Annars blir det lugnt, har ju semester nu. Äntligen!!




Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela