kirsten

Sanna mina ord

Vårflickan

Publicerad 2012-02-29 19:46:01 i Thilde 10-12 mån,

Då termometern visade på fem plus när vi skulle åka tidigare idag, så kändes det som att fleece overallen var för varm. Så det blev fleece jacka och ett par extra brallor över strumpbyxorna. Converse skor och en mössa till det. Sen kunde vi börja färden. Ja, vi åkte ju bil dit, annars hade hon nog haft lite mer kläder :) en liten rosa karamell kan man säga! Sötnöten!

Ut på äventyr!

Publicerad 2012-02-29 10:24:07 i Livet med bebis,

Imorse vaknade vi av att vi försovit oss, eller ja Thilde och jag kan ju knappast försova oss, men Martin. Vi tvättade igår kväll och då brukar vi alltid låta tvätten hänga i torkrummet under natten, platsen finns ju inte riktigt i lägenheten för en veckas tvätt för 3 personer. Så då måste man ju upp innan tvättiden börjar dagen efter klockan 7. Vi vaknade kvart över. Men det gick bra ändå, det är ju inte så många som börjar med att hänga sin tvätt direkt. Martin hade haft sällskap av grannen och deras son, som gärna ville se vad Martin pysslade med. Själv låg jag kvar i sängen och Thilde satt i sin spjälis och pratade med gosedjuren och katterna. Förstår inte att jag ska vara så seg på morgonen för? Borde nog lära mig att gå och lägga mig lite tidigare.

Idag ska vi ut på äventyr. En kompis har flyttat från Solna till Blackeberg, till ett nybyggt område som inte finns med på GPS:en. Känner att det kommer bli spännande. Men det ska nog gå bra. Kul att komma ut och busa lite. Känner att Thilde behöver det framförallt. Då de flesta andra är snoriga och hostiga så kände vi att det inte spelade så stor roll, men de behöver ju inte sitta och äta på samma leksaker kanske? Skoj ska det bli hur som helst!

Med näsan i böckerna

Publicerad 2012-02-28 18:46:53 i Livet med bebis,

Ja, det är väl så man kan säga att jag suttit under gårdagen i alla fall. Vårt internet slogs ut tidigt på morgonen då ett bygga grävt sönder en kabel och det var inte tillbaka förens vid fem. Så det plöjdes serier, busades med Thilde, promenerades och så pluggades det. Men det var rätt skönt faktiskt, att inte vara så bunden till datorn för det blir jag ju ändå under de kommande dagarna när deluppgift 2 ska in. V.I.L.L I.N.T.E men jag antar att jag måste ;) I och med att jag inte kunde använda datorn igår så kom jag ju inte heller åt uppgiften, bra där. Men å andra sidan har jag ju alla dessa förbannade uppgifter att lösa! Vill ni veta ytterliggare en dum sak med den här dumma kursen. Jo, man skulle ju skaffa en särskilt upplaga av boken och det gjorde jag. Men tror ni att läraren har den? Nej. Det gör att han inte kan berätta vilka uppgifter man ska lösa...bra där! Pucko!

Idag har det pluggats lite, men mest har jag busat och varit ute på en längre promenad. Så himla härligt väder! Trots att man vaknade upp till ett vinterland idag igen så var det ändå skönt att komma ut och efter en stund sken solen och det var hur varmt som helst. Ja, det kändes så i alla fall ;) Men runt en av sjöarna var det slaskigt och rätt halt på sina ställen. Mina stövlar läcker dessutom så det var ju mindre skoj att gå där, så jag valde att gå bort när jag hade möjlighet och körde backträning istället.

Tror ytterliggare en spärr har släppt hos Thilde. Hon har varit rätt feg av sig måste jag säga, tycker att det är otäckt när hon står upp och vet inte hur hon ska ta sig ner. Numera kan hon det och skriker inte så mycket, men idag tog hon några stapplande steg framåt när jag satt på golvet framför henne och höll henne i händerna. Så kul att se henne utvecklas! Hon har dessutom fått ett nytt skratt, det låter så kul! Något falskt, men ändå kan man inte låta bli att skratta själv!

Thilde på lillkussens 1-årskalas för några veckor sedan

Fyndardagen!

Publicerad 2012-02-26 21:04:01 i Livet med bebis,

Imorse fick jag lite välbehövlig sovmorgon. Jisses vad denna tjej kan hålla en vaken om nätterna! Kan det få ett slut nu tack. Vi vill inte ha den där här hostan längre, den är vräkt, nån annan får ta emot den istället! Man verkligen hör att det är en sån där hosta som liksom river sönder hela halsen, inte som den hon hade i december för den var liksom mer slemmig och skällande. Stackars vår lilla tjej! Men hon är tapper det lilla livet! Är den inte borta imorrn ska vi lägga en massa böcker under benen på sängen så att den lutar lite och hon kommer upp med huvudet. Martin tycker att vi då äntligen får lite nytta av mina böcker, haha! Jag tyckte snarare att det var synd att all kurslitteratur var nerpackad. Tycker bara att det är så märkligt att det inte hostas nåt på dagen men på natten när man ska sova då ska livet mer eller mindre hostas ur henne? Varför?

Dagens utflykt bar till Södertälje där det var barnloppis. Lite roligt faktiskt. Men det var så grymt mycket folk och dumma som en del är tog de med sig vagnen till sina ungar. Suck. Jag tycker att man under dessa månader har blivit ett med sin vagn och har full kontroll över den, det hade inte dessa människor vill jag lova. Det gjordes dock en del fynd, men det fanns också en massa skit. Men så är det väl? Samt att det jag tycker är skit kanske är vad nån annan verkligen är ute efter. En kompis sa även att hon kollade på de som sålde först och kläderna sen och så gör jag med. Vill ju inte att de ska se ut som sluskar heller! Ett par av strumbyxorna som jag hittade var helt nya! HELT NYA! Från Polarn och jag gav 20:- för dem, kan man inte klaga på va?

Annars har vi varit så roliga att vi städat och donat. Det var var vår söndag det :)

Dagens fynd! Thilde älskar telefonen och hammaren till bultbrädan, den använder hon till att slå på telefonen med, haha ;)

Det där tvivlet

Publicerad 2012-02-25 19:34:46 i Livet,

Jag är verkligen expert på att klanka ner på mig själv, en jäkel på att se andras kunskaper och peppa dem rätt, men mina egna de finns liksom inte. Jag har både en och typ 40 gånger funderat på att hoppa av kursen jag håller på med nu. Men på nåt så tar jag mig i kragen och fortsätter. Jag vet inte vem jag vill bevisa för att jag kan detta, kanske är det mig själv? För det finns ingen som skulle se ner på mig för att jag valde att inte plugga just nu. Ingen mer än mig själv vill säga. Det där det som är lite dumt. För varför ska jag själv göra det om ingen annan gör det? Men det är på nåt sätt som att jag kommer att tycka att jag är lite sämre än alla andra om jag inte klarar av vissa saker.

Inatt när Thilde valde att vara vaken några timmar så satt jag där när jag försökte få henne att somna och tänkte att nej, vad håller jag på med? Jag håller på att bli knäpp, nu slutar jag med det här så jag får en mindre sak att tänka på. Idag när vi vilat upp oss lite och varit ute på en promenad och käkat lunch, så satte vi oss tillsammans medan Thilde sov och så löste vi några uppgifter tillsammans ändå. Men även där flög pennan iväg och jag sa återigen att nej, jag hoppar av! Martin som är lugnet själv fick mig på andra tankar återigen och tillsammans har vi lagt upp en plan för nästa veckas studier så att jag får klart deluppgift nummer 2. Han är allt bra den där Martin.

Han är också den som fortsätter att peppa och försöker få mig att förstå när jag inte gör det själv, att jag faktiskt kan om jag vill. Att jag har ett läshuvud där inne om jag bara lägger manken till. Fast jag måste säga att jag fortfarande har mina tvivel om den där tentan, men dit är det ju några veckor ännu. Klarar jag den inte så har jag ju åtminstone försökt och det är ju det som räknas. Försöker jag inte, nej men då får jag ju heller inte veta om jag har den här kunskapen eller inte.

En sak jag kan är i alla fall att laga mat! Ikväll blir det Sherrymarinerad kyckling utan sherry ;) och grönsaker i ugn. För den som vill veta tog jag vin istället. Men den där flaskan med sherry måste nog inhandlas snart, för jag har en hel del rätter som det ska vara just sherry i och det blir faktiskt inte lika bra med vin i.

Fina underbara Martin, här under vår senaste Vätternrunda, även där pepparen själv! Ser ni all lera i hans ansikte? Haha! Det regnade konstant hela natten och ligger man på rulle ser man ut så ♥

Du är inte välkommen sa jag!

Publicerad 2012-02-24 16:48:05 i Livet med bebis,

Fy, denna vecka har gått i sjukdomens tecken. Började med en förkyld lillstrumpa, jag hade ont i halsen och så blev Martin dålig med. Härligt! Mitt halsonda försvann, Thilde blev lite bättre och Martin är ju man. Haha! Men igår blev jag snuvig och hängig med feber, Martin är fortfarande man och Thilde började hosta när hon sov. Yippie! Men vi hänger i ändå. Skippade promenaden idag kände att det var säkrast då jag blir snurrig när jag går runt i lägenheten bara. Thilde hostar inget på dagtid och det är ju skönt, bara att hoppas att den håller sig borta när hon ska sova för kvällen sen. Tar mycket hellre över hostan på mig själv också. Hennes stackars näsa rinner den med, men jag tror snarare att det är fler tänder på gång då det samtidigt dregglas konstant med.

Så nu på eftermiddagen när hon tog sin lur, som slutade på två timmar(!!), så passade jag på att plugga. Men alltså, jag vet inte vad jag ska säga. Boken är verkligen värdelös! Nu har jag kommit så pass långt att det är dags att börja räkna och inte bara finna svar på instuderingsfrågor. Hur som helst, till de nya uppgifterna finns det även ett facit. I detta facit står det för det första inte hur de kommit fram till svaret...så hur ska man veta det då? För det finns inte heller i faktaboken. Ska jag bara veta det av mig själv? I en annan fråga stod det så här, Ulf har en Volvo, vilka är hans fasta respektive rörliga kostnader? Inget mer. Jaha. I facit kunde man finna svaret att han bland annat hade garagehyra, hur F-N ska du kunna veta det?? Ulf kanske bor i hus med tillhörande garage? När det kommer till de rörliga kostnaderna fanns det inte ens med. Bra där! Trött blir jag.

Försöker även komma på vad vi ska laga till middag. Har en bit fläskfilé, men vad vi ska göra med den eller till den har jag ingen aning om. Känns liksom mindre viktigt när man inte har nån smak ;)

Firade vi Fettis-dagen?

Publicerad 2012-02-24 09:09:58 i Tips!,

Haha, när jag var liten så trodde jag på riktigt att dagen hette så! Fettis-dagen. Ja, varför inte? Det ska ju liksom finnas en dag för allt, så varför inte hylla fettet? Men det är väl kanske på ett sätt det man gör, för det är ju inte smala bullen direkt.

Jag tycker inte om semlor. Eller jag gillar ju själva bullen, men mandelmassa, yak! Mer än hälften av grädden försvinner också, yak. Men klart att vi firade dagen. Martin kom hem med semlor. Men inte vilka semlor som helst. Nej, precis som förra året testade vi en annan variant. Även detta år blev det en chokladvariant. Bullen var samma, grädden var samma men istället för mandelmassa var det en chokladmassa. På toppen var det både choklad och florsocker. Men den var på tok för mäktig. Så jag antar att det kanske är så det är för de som käkar vanliga semlor? De är ju inte små direkt.

7-eleven har ju en annan variant, en krämbulle med grädde på. Det kanske skulle kunna vara nåt? Men å andra sidan, det finns inte mycket som slår en helt vanlig nybakad kanelbulle!

 

Man ser det inte så väl, men det mörka mitt i i grädden är chokladkräm.

Sova, varför det?!

Publicerad 2012-02-23 10:46:19 i Livet med bebis,

Inatt vaknade min lilla tjej vid 2. Eller hon hade nog egentligen varit vaken en stund, men jag vaknade av att hon pratade då. När jag gick upp för att hämta henne så låg hon inte ner utan stod där och snackade. Efter det skulle hon inte sova, bara leka. Två väldigt trötta föräldrar försökte med allt för att få henne att fatta att vi skulle fortsätta sova. En och en halv timme senare var det sista gången jag kollade på klockan så jag antar att vi somnade kort därefter. Klockan 6 var det dags igen. Då var det välling-time och jag hoppades så på att hon skulle slockna direkt efter det. För det kan ju knappast bara vara jag som skulle behöva sova igen de timmarna? Men icke, i famnen var det inga problem där sov hon så sött. Men la jag ifrån mig henne så vaknade hon direkt. Suck. Kommer vara trött idag känner jag!

Man kan ju undra om hon vakade över den kunliga födseln imorse? Nu under förmiddagen har hon nämligen inte velat sova heller, så jag antar att hon vill följa mediedrevet. Haha! Knasiga unge! Men hur lycklig blir man inte över att det fötts ytterliggare ett mirakel? För så är det ju, alla små som föds är mirakel oavsett om de är kungliga eller "vanliga dödliga". Att få se prins Daniel så glad och rörd var ju helt fantastiskt! Vilken lycka! Sen kan man ju tycka att det är lite jobbigt att det är det enda som nyhetsmorgon handlar om, absolut!

Nehej, nu vaknade mini-me så det är väl bara att leka en stund nu då :)

Bokrea för en bokmal!

Publicerad 2012-02-22 15:21:39 i Livet med bebis,

Så där ja, då var vi hemma igen. Jag sållade rejält bland böckerna jag skrivit upp, så det blev kanske hälften av dem plus att jag fick med mig några andra som inte fanns med på listan. En bok var dessutom redan slut, men har vi tur lyckas Martin fixa den på vägen hem då det kanske finns större möjligheter att den finns kvar på stan? Solnas utbud är ju inte det största direkt. Hade det inte varit så förbaskat halt och jag inte hade haft förhoppningar om att Thilde skulle fortsätta sova när vi kom hem hade jag kanske knatat iväg till Sumpan.

Thilde drog till sig böcker själv på löpande band, en av dem en fin prinsessbok, knallrosa och illgrön. Så kul. Prinsesstokerierna ska börja tidigt minsann ;) Den fick dock inte följa med hem. Försökte flytta henne åt andra hållet, men då höll allt smink på att följa med i vagnen istället. Galna unge! Hon charmade alla som stod där och kikade på böcker med, satt och pratade och skrattade åt alla.

Thildes nya böcker

Föräldrarnas nya böcker

Tidiga morgnar

Publicerad 2012-02-22 09:22:03 i Livet med bebis,

Det där med att vällingen hjälpte och gjorde så att Thilde sov längre, det gällde bara förra veckan för den som vill veta. Denna vecka startar vi dagen runt 6 med välling och sen ska det busas. Då jag verkligen har valt den bästa pappan till mitt barn så tar han med sig henne upp när han gör sig i ordning för att gå till jobbet. På så sätt får de lite tid tillsammans innan han ska iväg och jag kan lyckas försöka bli någorlunda pigg. Win-Win för oss båda helt enkelt, eller kanske för oss alla 3? En annan sak som är bra med att hon går upp tidigt är att hon vill sova middag tidigt. Antingen har jag möjlighet att krypa ner en stund til i sängen jag med, eller så kan jag plugga eller kika på TV. Oftast sällar jag mig med henne. Bara för att jag kan och för att jag är så förbannat trött. Måste lära mig att lägga mig tidigare!

Idag ska vi på bokrea, höjdpunkten på den trista vintern tycker jag! Jag har räknat ihop vad kalaset kommer gå på och jag inser att jag måste plocka bort lite böcker. Frågan är om det blir från min lista eller Thildes. Haha! Men att shoppa böcker för närmre 1000:- när man går på mammapeng det funkar liksom inte. Återkommer senare med hur det gick.

Nej, lilla fröken här börjar ge upp ser jag. Så det är väl bara att packa ihop sig igen. Först byta bajsblöja, för doften luktar ju inte mumma direkt.

Tävlar!

Publicerad 2012-02-21 17:17:57 i Tips!,

Jag är med och tävlar om en mössa från MiMa Collection. Gör det du också vettja! Tävla kan du göra här.

Barnshopping

Publicerad 2012-02-21 12:49:30 i Tips!,

För några dagar sedan gick jag med i en sida på nätet där man har möjlighet att shoppa kläder, leksaker, accessoarer med mera till sina barn. Finns ju många sådana sidor, men här är det rabatterade priser för de som är medlemmar. Har ännu inte hittat nåt soom passar Thilde, men det är ju så nytt ännu och jag tror garanterat att det kommer dyka upp nåt. Shopping-galen som jag är!

Bli medlem ni också genom att gå in på Todster, fyll i era uppgifter och under personlig kod fyller ni i min e-postadress [email protected]

Mycket nöje!

Stora tjejen!

Publicerad 2012-02-20 21:57:44 i Livet med bebis,

Helgen i Öret blev härlig! En riktig familjehelg! Det enda som blir jobbigt är att Thildes tider blir helt upp- och nervända! Somna vanlig tid, nej skulle inte tro det när det finns så mycket annat spännande att utforska. Att få ihop mattider med restider är inte heller det lättaste. Hon fick en ny idol i en av sina kusiner också, så fort hon visade sig så började hon att gapskratta. Men med så mycket bus så kan jag förstå att Thilde tyckte att det var kul. Hon kan ju inte klaga över all uppmärksamhet hon får i alla fall. Haha!

Men nu är vi hemma igen och ska vara det ett tag med :) Skönt att slippa flänga på ett tag. Nästa helg blir det min mamma som får flänga hit istället, då det är dags för Martins julklapp! Men mer om det då. Imorse ålade Thilde runt i vardagsrummet, ena stunden låg hon och pillade med en förlängningskontakt och när jag kollade till henne nästa gång så SATT hon vid vardagsrumsbordet! Hon hade alltså helt själv satt sig upp! Min stora lilla tjej! Hon har gjort det flera gånger under dagen så det var inte bara nåt hon lyckades med av en slump. Ser himla kul ut när hon liksom flyttar runt benen och så sitter hon plötsligt. Skulle tro att det är en tidsfråga innan hon bara reser sig och knatar iväg. Verkar vara lite av hennes grej.

Annars har det tränats, pluggats och städats här hemma idag. Det är ju inga problem att få dagarna att gå direkt. Imorrn väntar promenad och bus med Melwin och hans mamma och jag ska laga mitt livs första LCHF-rätt. Får se hur det kommer gå. Visade min bror receptet och han tyckte att det verkade så där. Men vi får se. Testar jag inte får vi inte veta. Ska bli kul att ses hur som helst! :) Bara hoppas på att Thildes förkylning stannar vid en rinning näsa och att min hals slutar klia. För vi vill leka!

Äta gröt själv? Inga problem!

Klar!

Publicerad 2012-02-17 09:43:58 i Livet med bebis,

Jag blev klar tillslut igår. Men med en knasla i kroppen. Jaja, vi får se hur det går helt enkelt. Men skönt att skicka in det redan kvällen innan det ska vara klart. Klockan 16 idag är det deadline egentligen. Men jag bestämde mig ju för att det skulle vara klart igår. Fick ihop typ 5 sidor text och det skulle ju vara mellan 4-8 så jag hoppas detta räcker!

Ska göra oss i ordning för att bege oss iväg på mammafika idag. Ska bli trevligt! Först ska vi till centrum och inhandla en present till Thildes yngsta kusin som fyller år idag! Hipp hipp hurra! Imorrn blir det kalas för hela slanten och mys med familjen! Härlig helg med andra ord!

Nej, skrikmaskinen har inte tagit paus idag, nästan värre än nån annan dag innan så det är bäst att jag roar henne lite. :)

Kan själv sa jag! Och det är väl klart att hon får fixa lite själv!

Sista dagen

Publicerad 2012-02-16 09:32:35 i Livet,

Ikväll har jag deadline på mitt arbete. Jag tror på det där med att ha deadlines. Det gör att man vet när det ska vara klart och på nåt sätt så lyckas man alltid med det. Första deluppgiften är klar och den skulle vara mellan 2-4 sidor. Jag har 3, lucky me! Uppgift 2 har än så länge ungefär 1 sida så 2 sidor till ska jag väl klara av under dagen? Det beror ju helt och hållet på skrikmaskinen, men f-n det vore skönt att bara kunna slappa i soffan ikväll och låtsas att man är mammaledig på riktigt. :) Imorrn måste jag ju upp i ottan och påbörja veckans uppgifter istället. Nu handlar det inte längre endast om text och instuderingsfrågor, nej nu ska det räknas och göras tillämpningsuppgifter utöver instuderingsfrågorna. Shit, vilken kurs detta är! OM jag ska plugga igen när nästa barn kommit så tänker jag läsa nån flumkurs istället, eknomi är inte direkt flummigt...

Var finns mute knappen?

Publicerad 2012-02-15 16:01:50 i Livet med bebis,

Jag blir galen! Jag menar det, GALEN! Thilde har hittat ett nytt ljud, det innebär att skrika så att trumhinnorna spricker. Ja, hon kunde skrika innan med och det var högt. Men detta ljud får glas att spricka! Ska det vara så här nu undrar jag? Jag försökte plugga förut, använde den stora datorn för att kika på lite av mina gamla arbeten. För att vara snäll och för att skona min rygg satte jag mig på golvet hos Thilde. Behöver jag säga att jag hade en klättrande bebis över mig då? Hon skulle ha musen, hon skulle ha tangentbordet, hon skulle dra i dragkedjorna på min tröja och fick hon inte det så skrek hon. Galna unge! Hann hitta lite matnyttig i alla fall.

De gånger hon inte satt klistrad hos mig så kröp hon iväg och fastnade under saker och kunde inte ta sig loss och blev givetvis sur för det. Nu när jag skriver på arbetet kan jag ju inte heller låta henne kika på Baby Einstein eftersom jag behöver datorn själv. Försökte med stora datorn, men det funkade inte lika bra. Blev nog för högt upp, samt att hon helst ville driva mig till vansinne just då ;) Snart kommer Martin hem och då får han leka med skrikmaskinen så ska nog detta arbete bli klart.

Så snäll och beskedlig man kan se ut...eller så planeras det bara mera bus?

Testing testing

Publicerad 2012-02-15 11:13:50 i Buzz,

Så var det dags att buzza lite igen då! Denna gång är det välling, en fullkornsvälling från Nestlé. (Jo, jag vet vad jag tycker om det märket egentligen) Men jag tänkte att vi ska ge det en chans. En chans för att Thilde inte tyckte om välling alls för några veckor sedan när vi testade. Att då få möjlighet att testa denna är ju toppen. :) Vällingen är från 8 månader, osockrad, osaltad, fullkorn från våra svenska gårdar och mjölk från Gotland.

Det visade sig här hemma att Thilde tyckte om vällingen. Hon har fått testa den tre gånger nu och hon slukar flaskan direkt! Det har verkligen aldrig hänt förut, så det är väl ett gott betyg antar jag. :) Som tack för att man var med i denna kampanj fick man även en burk med välling från 12 månader. Då pappa-trött fixade med vällingen en av nätterna så fick hon den av misstag. Men den smakade visst gott den med, dock drack hon inte lika mycket av den så jag antar att den mättade mer. Haha!

Vill du få möjligheten till att få liknande erbjudanden, eller andra med för den delen, klicka här.


Sommarkepsen

Publicerad 2012-02-14 23:08:37 i Livet med bebis,

Förra veckan lyckades jag shoppa genom fejjan. Ja ni hör ju! Jag kan då hitta saker överallt ;) detta var genom en butik som även säljer via denna sida. En massa fina märkeskläder. Alla andra gånger har jag missat och svarat för sent så att storlekarna varit slut eller så har det helt enkelt sålt slut.

Denna gång hann jag med! En grym keps i samma stajl som hennes pappa kör på en del av sina kepsar. Han är en kepsgalning! Så jag köpte denna utan att ens fråga först, visade bara sen. Denna ska vara från ett år. Men jag tror den kommer passa nästa vinter snarare. Hon är dock så galet söt att jag vill äta upp henne! När hon sitter med sin nya hink som även den är grymt stor så ser hon så liten ut :)

Trams

Publicerad 2012-02-14 21:23:19 i Livet,

Så var den här igen då. Den mest onödiga dag ever. Jag klagade förra året och nä, jag har inte fått en av amors pilar skjuten i rumpan detta år heller. Jag tycker fortfarande att det är en onödig dag. Uppskattning visar man alla dagar annars kan det vara. Så romantiskt att få en bukett med blommor av sin karl just denna dag när han aldrig gör nåt resten av året. Grattis till det! Eller är det kanske mer värt den dagen som en blomma kostar sitt dubbla pris mot imorgon eller en dag om två månader? För då har man ju liksom bakat in två dagar i en? Ja, kanske.

Jag förväntade mig nada idag och hade varit lika glad oavsett om jag fick nåt eller inte. Martin är ju nämligen likadan som mig. Han tycker att det är en onödig dag och inte för att han inte vill köpa en blomsterkvast till mig. För det gör han. Lite nu och lite då. Men idag kom han hem med en bukett med tulpaner och en liten chokladkaka. Bara för att. Han skrattade så att han höll på att kissa på sig när han gav mig det. Haha! Inköpt på Ica. Så glammigt!

Själv bakade jag och Thilde en kladdkaka. Men bakar det gör ju jag rätt ofta så det är inte särskilt speciellt. Plus att jag hela tiden unnar mig en massa när jag pluggar, vilket är dumt! Jag vet, jag vet! Men idag blev det så och förmodligen imorrn med. Haha!

Hur som helst, det jag vill ha sagt är att låt inte endast en dag om året vara den dag du visar uppskattning hos dem du tycker om! Låt det ske alla årets dagar istället! ♥

Jodå, jag kan göra det lite fint jag med ;) OCH romantiskt...

Det där med fokus

Publicerad 2012-02-14 12:55:59 i Livet med bebis,

Jag vet inte vad det är med mig. Men jag kan inte fokusera på en sak åt gången, fast å andra sidan vem kan det som småbarnsförälder? När jag nu sitter här med det här tomma arket i Word och försöker komma fram till hur jag ska börja, ja då sitter jag istället och funderar på hur jag ska få tiden att skriva på nästa uppgift som vi fick igår, eller hur jag ska hinna plugga till tentan som är om några veckor, jag fastnar framför morgon-TV för att de pratar om ordet HEN och jag kan fortsätta med alla tankar som snurrar i mitt huvud ett bra tag till. Det enda jag vet är att i alla fall Thilde har mitt största fokus, hennes behov är prio ett och kanske är det just därför som jag inte får ner några ord i det där tomma dokumentet. För här går det ju bra, där tankarna kan flöda fritt och det inte gör så mycket att Thilde testar varje nytt ord hon kan komma på eller varför inte bara testa hur högt man kan skrika?

När jag pluggade då för 6 år sedan så kunde jag inte koncentrera mig hemma om inte disken var gjord. Idag bryr jag mig mindre om den saken. Men det var fortfarande nåt som gjorde att mitt fokus försvann från det jag skulle göra. Å andra sidan så har jag aldrig varit med om mer att läsa in och skriva som det är på denna kurs. Att den är på halvfart är för mig ett skämt!

Så lite fokus nu då!

Trött, tröttare, tröttast

Publicerad 2012-02-13 23:12:42 i Livet med bebis,

Thilde bestämde sig för att ta morgon innan fyra imorse. Det är på tok för tidigt! Jag lyckades få henne att somna om 3 gånger! Alla de gångerna bestämde sig Martin för att hjälpa till genom att börja buffa henne och vad händer tror ni?! Ja, så klart att hon vaknar. Efter tredje gången fick han snällt ta henne själv! Hon somnade om strax innan klockan slog 6. Kul för honom ;) med tanke på att han skulle upp strax därefter. Men ärligt får han faktiskt skylla sig själv! Hon sov alla gånger innan han la sig i.

Så nu skriker sängen efter mig! Är galet trött efter en dag med träning och en massa plugg!

Så här fina var de igår under förmiddagsvilan <3

Långa promenader

Publicerad 2012-02-12 17:49:31 i Livet med bebis,

Både igår och idag har vi passat på att ta riktiga långpromenader. Igår blev den dock något längre än idag, plus att vi igår avslutade promenaden med en mördarbacke. Jag hade redan lämnat över vagnen till Martin innan vi började gå men det slutade med att jag fick knuffa både Martin och vagnen uppför backen. Den var rätt hal om man säger så, så att vi ens kom på tanken att gå den vägen är ju rätt dum. Men upp kom vi. Idag gick vi runt istället så det blev ju en lite längre promenad istället på så sätt. Inga genvägar här inte.

Men idag har det ju verkligen varit ett helt fantastiskt väder ute! Så man ville ju knappt gå in. Många som satt längs med sjöarna på bänkarna och lapade sol. Jag fick ta av mig vantarna då fingrarna höll på att smälta bort! Men så fort solen försvann eller gick i moln så blev det kallt igen.

Annars då? Mmm, har pluggat ytterst lite. Sitter och försöker lägga ihop lite tankekartor i huvudet om hur jag ska bygga upp arbetet. Men längre än så har jag inte kommit. Hej nattarbete! Jag har kommit så pass långt att jag bestämt att del ett av uppgiften ska handla om mitt jobb och del två om Martins. Del två handlar nämligen om reklamer och mitt jobb har inte så värst många sådana. Martins däremot är ju riktigt festliga. Ja, nu tänker jag inte "Upplev mer..." utan den för Telenor som Felix Herngren gjort. Kanske ni har fått veta nåt nytt idag?

Mitt stora problem gällande detta arbete är att jag hängt upp mig på detaljen kring att det ska vara ett visst sidantal. Läraren har sagt att det ska vara minst 4 sidor och max 8. Skriver man 4 kommer man inte bli godkänd och det känns ju kul att veta att han gärna ser att man ordbajsar än att man skriver ett kort men innehållsrikt arbete. Man tackar för det liksom. Har man med stora modeller och diagram så räknas de bort och man måste alltså fylla ut med ännu mer text. Tycker att det är idiotiskt. Nu kommer inte mitt arbete innehålla en endaste bild det kan jag lova er, men i alla fall.

Usch, vad jag tjatar om detta plugg hela tiden. Så trist det måste vara att läsa om! Men det är ju det jag fyller mina dagar med. Det och en jäkla massa bus med Thilde!

Kvällens insikt

Publicerad 2012-02-11 19:56:21 i Livet med bebis,

Om en av de två tomaterna är möglig, tro då inte att den andra är ok. Stek absolut inte upp den och tro att den smakar ljuvlig stekt tomat. För då tror du helt fel!

Vilken kväll!

Publicerad 2012-02-11 18:37:54 i Livet med bebis,

Åh, vad det var trevligt igår! Jag är så glad över mina "nyfunna" vänner och nu när jag har dem kan jag verkligen inte tänka mig ett liv utan dem. Nätet är allt bra att ha ibland! Det bjöds på värmländsk dialekt och fina ljus och lyktor. Jag hade nog kunnat köpa allt, men som hemmamamma så funkar inte det alls överens med ekonomin. Det blev ett packe med ljus och jag är nöjd med det. Värdinnan Yasemine, bjöd på en utsökt buffé av läckerheter. Libanesisk mat måste ju vara nåt av det godaste som finns, hon har dessutom utlovat en kurs i matlagning, eller så var det jag som bestämde att hon skulle ha det. Haha! Hade lätt kunnat stanna ännu längre, men en kväll har alltid ett slut. Det var nog Martin glad över, för han hade haft en tuff kväll med en tjej som saknade sin mamma ;)

Idag har Martin ställt om Thildes tider. Man tackar för det, har ju bara kämpat hela veckan med att få dem att bli någorlunda bra och nästa helg åker vi till Öret och då ställs de om igen. Men vaddå, så svårt kan det väl inte vara tycker han tills han hör gnället som blir av en övertrött liten tjej. Suck. Jag som skulle plugga järnet idag. Jag har endast hunnit klart med sista kapitlet för veckan. Mitt arbete som ska vara på 4-8 sidor har jag inte ens börjat med ännu. Men det finns ju en morgondag!

Ikväll väntar Mellon och jag hoppas innerligt att det är bättre än förra veckan. Men å andra sidan kanske vi redan har vår vinnare i Loreen? Vore ju inte fy skam det heller! Kanske inte så mycket schlager, men min typ av musik helt klart!

Egen tid

Publicerad 2012-02-10 13:09:54 i Livet med bebis,

Åh, vad jag saknar mina sovmorgnar. Ja, att få vakna vid halv åtta menar jag. Kanske inte är sovmorgon i så mångas ögon, men att numera behöva vakna vid 6 är en mardröm för mig. Jo, jag vet också att det är mångas vardag och att jag inom en kort tid kommer att behöva göra det för att gå till jobbet men det är då och nu är nu. Jag kommer ju så klart att vänja mig vid att vakna klockan 6 med, för 7.30 har hon ju inte alltid vaknat tidigare heller och det vande jag mig ju vid. Men det är allt bra mörkt fortfarande vid klockan 6. Det är galet jobbigt. Innan klockan hade slagit åtta hade vi ätit frukost, startat en diskmaskin och jag satt och pluggade. När klockan var tio hade vi även hunnit sova en timme. Efter det lät jag den här lilla damen eller masken kanske man ska kalla henne, åla runt på golvet. Sen åt vi lunch, jag satte mig och pluggade igen och lilla kollade på Baby Einstein.

Nu har pappan kommit hem med och ska jobba resten av dagen hemifrån. Jag fick ett utbrott på honom i onsdags angående att han inte bytt sin teledag som han lovat, då jag idag ska åka till Södertälje och det UTAN barn! Jag såg direkt att jag fick ringa och avboka det jag så länge planerat. Nä, usch då var jag inget glad alls. Men igår sa han att han skulle åka från jobbet vid halv tolv och jobba resten av dagen hemifrån. Man tackar! Men ändå, om han gjort som jag bett honom om från början så hade han kanske i alla fall sluppit att ha teledagen hemma. Jaja, om cirkus 2 timmar blir jag upplockad och färden bär mot Södertälje. Ska bli så roligt! Vi ska käka god mat och dofta på ljus och känner jag mig rätt så har jag nog lagt en liten beställning på det hela med.

Haha, jag undrar hur det kommer att gå för honom idag alltså. Thilde sitter och skriker och gapar allt för att få uppmärksamhet. Så nu sitter han och pratar barn med den som ringer in. Haha! Men nu är det dags att sova middag så nu får han lugn och ro en stund...

10 månader med Thilde!

Publicerad 2012-02-09 21:18:33 i Thilde 10-12 mån,

Det är galet, men helt sant! Det har gått 10 månader sen den lyckligaste dagen i mitt liv inträffade. De där 10 månaderna som gått har varit mins lika lyckliga. Vissa dagar önskar jag som de flesta föräldrar att det skulle finnas nån form av återvinningscentral där man kan lämna in sina skrikmaskiner, för att nästa dag känna den där enorma kärleken och man knappt kan andas när man tänker på att man kanske inte skulle ha henne hos sig varenda dag.

Dagen har firats med att besöka BVC, det var dags för läkarkoll. Först mättes hon och vägdes, hon väger numera 7920 gram och är 72,1 cm lång. Blev dock lite arg på läkaren då hon sa att Thilde var liten...herre min je, hon ligger fint på SIN kurva och nä särskilt liten är hon inte. När hon kikade på Thilde igen så sa hon lite försiktigt att hon såg ju så fin och god ut. Men nämn då inte att hon är liten! Jag berättade för henne att hon följer mina kurvor och jag har då aldrig direkt lidit av att vara lite mindre...samt att jag tycker att man blir mer orolig när man får höra sånt och att man då börjar jämföra med andra bebisar i hennes ålder. Det tyckte ju läkaren var dumt, för så skulle man ju inte göra...suck. Alla barn är inte likadana, alla väger inte samma och vilken tur det är! BVC är bra många gånger, men riktigt kasst andra.

Hon fick godkänt av läkaren och efter det fick hon leka lite i väntrummet. Jag satte henne på en gunghäst eller vad man ska kalla det och vet ni vad, hon fattade direkt hur hon skulle använda den. Min duktiga tjej. Hon må vara liten men hon är banne mig inte dum! Hon var så nöjd när hon satt där och tjöt av skratt. Dags att införskaffa en gunghäst månne?


Klättra

Publicerad 2012-02-08 22:21:55 i Livet med bebis,

Jodå så att vi har ju att göra numera! Thilde träffade sin kompis Melwin igår, han är en hejare på att gå. Thilde vill inte vara sämre och visade sig på den styva linan idag. Att försöka klättra upp på en låda med kläder för att ta sig vidare ur i hallen var dagens största mission. Får nog lägga i blytyngder om det ska fortsätta så här ;)

Plugg, plugg och så ännu mera plugg

Publicerad 2012-02-08 11:06:25 i Livet med bebis,

Ja, som ni säkert förstått så har jag börjat plugga igen efter 6 år. Nu är det ju inte mer än en distanskurs på 7,5 poäng, men ändå. Den skulle vara på halvfart, men jag vet inte om jag håller med riktigt, eller så är det jag som legat av mig. Det kanske är så här mycket man ska klara av under den typen av kurs. För mig blir det ju lite annorlunda då jag ska roa en bebis på 10 månader med. Galet. Men det är endast en A-kurs och jag ser det som repetition på det jag redan läst inom ekonomin, men detta handlar om Industriell ekonomi. Var lite kul när alla presenterade sig på vår studiesida, det är jag och ingenjörer. Jo, jag tackar jag.

Då jag inte fick tag i huvudboken förens 1,5 vecka in på kursstarten så hamnade jag efter från start, att Thilde blev sjuk förra veckan gjorde inte saken bättre. Men vet ni vad, jag är 1,5 kapitel från att vara ikapp nu. Det betyder ju att jag kommer vara ikapp före imorrn som jag skrev igår. Thilde vaknade nämligen innan 6 imorse och skulle inte somna om. Trots att jag gjorde mitt bästa för att få henne att fatta att det var för tidigt. Så jag hann med en hel del under morgonen. Har till och med hunnit sova middag med mitt hjärta. Skulle ha tränat, men då Thilde är så kass i magen och inte vill ligga still vid blöjbyte hoppar jag det. Ser till att plugga ikapp istället ;) Duktiga jag!

Tredje gången gillt!

Publicerad 2012-02-07 22:05:25 i Livet med bebis,

Det är så synd om stackars Thilde. Den där tandsprickningen är inte att leka med och speciellt inte hennes lilla mage. Den har rasat minst sagt. Det är som nåt frätande medel i den där blöjan och hon vill inte att man ska försöka att få på en ny ren blöja. Doften ska vi inte ens prata om. Kvällarna vaknar hon lite då och då, ledsen som få. Låt bara de där tänderna ploppa upp så kan vi gå vidare tack!

Idag kom vi äntligen ut på vår promenad som blivit inställd två gånger tidgare. Trevligt värre var det :) Till och med den vanliga promenadrundan kändes roligare. Allt blir roligare när man är två som går och surrar. Bägge barnen passade på att slumra, de orkade väl inte med vårt pladder. Haha! Efter promenad var det lekdags för barnen och lunch för mammorna. Lyxig dag med andra ord! Som absolut måste göras om, men jag måste plugga in kosten lite så att jag kan bjuda igen ;) Men blomkålspuré kommer det lätt att serveras här hemma med nån gång, du frälste mig kan man säga. Trots att det var ost i, haha! (För er som inte vet det så äter jag INGEN ost alls, tycker inte om smaken, konsistensen nej inget med ost är gott)

Thilde sov gott när vi kom hem, så denna mami har pluggat en massa idag. Nu ligger jag två ynka kapitel efter och med den takt jag pluggat hitintills slår jag upp rätt kapitel på torsdag. :) Sen är vi på banan igen. Skönt det. Under helgen måste det dock råpluggas, ett arbete på minst 4 sidor (kommer ej bli godkänt) och max 8 sidor ska skrivas. Jag har inte skrivit ett arbete på 6 år. Kommer inte ihåg hur man gör ens. Men det löser sig nog det med. Har ju en datakunnig man. Hahah! Så det kanske finns ett hopp ändå om den här kursen...

Bitter

Publicerad 2012-02-06 13:23:25 i Livet med bebis,

Imorse fick jag sovmorgon, lyx på en måndag! Fast å andra sidan var jag vaken mellan strax innan 4 och 6. Kul värre! En liten tjej som bestämt skulle vara vaken och som tyckte att hon skulle köra en liten nattbajs. Undrar när det hände sist? Men så kass i magen som hon är och så svullet som hennes tandkött är så fattar man ju att det är tänderna som spökar. Har sett några vita små riskorn både här och där så snart exploderar det, inte så konstigt att hon hade feber under förra veckan. Stackarn! Här gnäller man själv om att det gör ont när visdomständerna spökar, tänk på hur de små måste ha det när det är flera bissingar på g samtidigt. Martin jobbade hemifrån på morgonen så han tog den lilla damen, skönt. Fast jag vaknade ju en stund senare och upptäckte att jag fått nån form av nackspärr. Härligt!

Knatade iväg till banken, hoppades på att Thilde skulle sova. Men icke. Kan säga att det blev ju ett så där lagom lattjo möte med en skrikande bebis i samma rum. Sen small det till i blöjan och Martin gick och böt och kom tillbaka med en tjej med nya kläder. Läcka deluxe! Mötet gick dock så där ändå utan att hon skrek, så det gjorde inte så mycket. Vi kom ungefär fram till att vi ska bjuda hit lite mäklare då våran värdering är för gammal. Jahapp! Thilde har i alla fall numera ett fint sparkonto blandat med fonder, aktier och kontanter. Tror det blir bra för henne. Men det var inte det lättaste att få till. Vår bankdam hade problem att få till det med all info och när vi väl kom ner till banken då hon inte fick handskas med kontanter så hade den snubben problem med att få till det också. Undrar vad de pysslar med egentligen?

Thilde somnade tillslut och har sovit en bra stund. Då kan man ju tycka att det hade varit en god idé för mig att plugga en stund. Men istället har jag surfat och läst andra bloggar, hur är det med den där karaktären egentligen? Får ta ett race nu tror jag, några sidor hinner jag nog innan hon vaknar och är hungrig igen.

Härliga söndag!

Publicerad 2012-02-05 22:19:16 i Livet med bebis,

Så kom söndagen och lika fort försvann den! Galet vad fort tiden går, men det är väl bara att vänja sig antar jag för fortare lär det väl gå?

Dagen har spenderats på Ikea, härligt eller inte det är ju frågan? Idag var det så många sega människor ute som liksom bara drog fötterna efter sig och stannade med kundvagnen och barnvagnar så att ingen annan kunde komma förbi. Suck! I restaurangen var det också kaos. Kände att jag i fortsättningen ska äta lunch vid fyra för då lär ju ingen annan göra det! Meningen var att vi skulle ha med oss en kista till Thildes alla leksaker, den kom inte med...Däremot massor med annat, fast bara sånt som stod på listan. Nåja, Thilde ryckte åt sig ett gosedjur som också fick följa med hem ;) blev lite svag när hon tog den och pussade den på nosen.

Vi passade även på att svänga förbi ett radhus vi kikat på. Men vi vet inte. Området kändes ok, men vi känner oss ju så hemma i Solna och ja nej. Vi får se. Imorrn ska vi i alla fall till banken. Får se om vi blir nåt klokare då. :)

Nedan en bild från lunchen på Ikea, Thilde skulle minsann inte sitta still. Bara skrattade åt oss när vi sa nej!

Bestämd liten dam

Publicerad 2012-02-05 10:58:13 i Livet med bebis,

Igår var äntligen vår Thilde tillbaka! Kändes så skönt att hon ville sitta själv och leka eller att vi satt med på golvet och lekte tillsammans. Något hon inte direkt vill än så länge är att sova i sin säng eller äta. Vår säng är det ställe som är bäst, men då sitter man ju istället med hjärtat i halsgropen orolig som den för att hon ska trilla ner. Vilket hon ju också gjorde, så klart! Fast denna gång ramlade hon ner i en IKEA-kasse med kläder så ingen skada skedd. Men det känns ju så där ändå. Äta, ja frukost går ner, lunch likaså, mellis nja inte jättegott, kvällsmat njae och så gröten som tidigare varit favvon går det ner två-tre skedar av. Inte ens när hon fick kladda själv gick det ner. Suck. Men hon somnade så fint ändå och sov faktiskt hela Mellon igenom, tack för det. Men sen vaknade hon precis när vi satt igång en film. Efter det skulle hon inte sova. Fantastiskt. Men jag tänkte att det kanske berodde på hunger och vi hade ju under fredagen köpt en tetra med välling och vet ni vad, tjejen som bara spottat och fräst när hon fått välling tidigare slukade 120 ml bara så där. Hungrig var hon nog. Men sova, nej tack!

Efter mer än en timmes kämpande gick vi och la oss. Tidig lördagkväll med andra ord. Men det var lättare för henne att somna när vi väl var där för att sova själva. Lite trist på ett sätt bara att när vi väl fått henne att sova ensam i sin säng så blir hon sjuk och så är hon tillbaka i vår säng. Men vad ska man göra? Bara att vara glad över den stunden hon faktiskt sover ensam. Sen är det ju faktiskt väldigt mysigt att ha henne nära, det ska jag inte sticka under stol med.

Idag ska vi bege oss ut en sväng. Måste köpa en sån där plastmatta som skyddar golvet, vi tänkte ha den under barnvagnen då den står uppe i lägenheten och det är ju inte direkt rätt årstid just nu för våra parkettgolv ;) Meningen är ju att vagnen ska stå i vårt förråd, men ofta när man är ute och går så somnar ju Thilde och då blir det ju som så att vagnen får följa med upp. Sen blir det säkert en massa annat smått och gott som inhandlas med, brukar ju bli så. Haha!

Intet nytt

Publicerad 2012-02-03 21:34:37 i Livet med bebis,

Stackars lilla Thilde! Hon har det inte lätt. Jag som igår eftermiddag verkligen trodde att nu minsann så mår hon ju bra. Hon mulade majskrokar och ja hon verkade tycka att livet var kul igen. Inatt har livet inte varit kul. Inte för Thilde och inte för mig, pappa Martin har som vanligt haft det lättast. Suck. Mitt i natten fick vi ge oss upp och byta tillknövlad blöja och ge lite alvedon. Om ni aldrig varit riktigt trött så förstår ni nog inte hur svårt det är att måtta upp alvedon och få rätt mängd. Men å andra sidan, riktigt trött, alltså jag menar verkligen riktigt trött det har man faktiskt aldrig varit förens man fått barn. Faktiskt.

Imorse verkade hon också helt ok. Hon var sval, bara en sån sak. Inte den lilla kamin jag haft bredvid mig två nätter igenom. Så vi gick bara upp och startade dagen. Men så enkelt var det ju inte. Tog tempen på henne efter att hon inte velat sova middag ordentligt och lunchen inte åts riktigt ordentligt. Då var den uppe i 39,3 igen. Kan tyckas att det inte är en sån hög temp, men i denna familj har vi bara runt 36 grader och då är det en hög summa. Att ta tempen är ingen hit, inte heller att få en supp instoppad i rumpan. Stackars liten!

Att hon sedan valde att lägga en stor blöja efter det, ja frågan är ju hur mycket hon hann få upp av den där suppen? Väntade i alla fall tills det gått fyra timmar innan hon fick den flytande versionen igen. När Martin kom hem från jobbet, försenad på grund av ett par klantarslen till säljare som inte kan sköta sitt jobb, så sken hon upp och var sitt glada jag igen. Middag ville hon inte ha, inte heller kvällsgröten. Känner att detta kommer bli en spännande natt. Sova i egen säng, nej nej, men inte heller sova ensam i stora sängen. Hon är en liten klängapa som allra helst ligger över sin kära moder och sover. Varmt och tryggt ska det vara. Men å andra sidan, vem vill inte ha det så?

Jag hoppas i alla fall att morgondagen bjuder på lite piggare stunder. Imorrn har jag ju å andra sidan hjälp och behöver inte klara hela dagen själv. Så imorrn ska jag passa på att plugga ikapp. Jag ligger redan en si så där 3 veckor efter. Suck.

Sjuk bebis

Publicerad 2012-02-02 19:17:17 i Livet med bebis,

Vilken natt vi haft här! Började runt 22 med att Martin inte fick henne att somna om, han bad då om hjälp efter en 30 minuter och jag tog över då han tyckte att hon kändes varm. Jag höll inte med utan tog bara upp henne och började vagga henne. Två sekunder senare kaskadkräks hon över mig. Tackar! Men efter det var hon ok, men vi fick ju ta ett bad för att få rent henne. Efter det fortsatte Martin att tjata om att hon var varm och ville ta tempen och så gjorde vi. Stackaren hade då 39.6. Kände mig något elak då när jag inte hade tyckt att hon var varm nog för att ha feber. Men en alvedon och lite mys senare så sov hon gott mellan oss. Men vaknade till då och då men var ändå inte helt vaken, men vaken nog att ligga och trycka med sina fötter mot mig tills jag blev galen. Martin tog upp henne och vaggade henne till sömns. Hon vaknade nån gång runt 7 och ammade lite och somnade om till 8.

Så febern har varit kvar idag, men legat runt 38.6. Bättre än igår kväll i alla fall. Inget mer kräks dock vilket känns mycket skönt. Så idag har det varit en lugn dag här hemma. Thilde har sovit massor, men bara i min famn. Tänkte då att ja, nu kan jag ju kolla ikapp lite serier...visst, om datorn hade varit inkopplad så hade det ju varit en god idé. Kollade istället på Den hemlige miljonären och Chefen undercover som jag hade spelat in under veckan, samt en film The Other Woman, även den inspelad sen tidgare. Himla bra med en massa lagringsutrymme på boxen måste jag säga!

Nu framåt kvällen har Thilde blivit piggare, så vi får väl se hur fint hon kommer sova inatt när hon sovit mer eller mindre hela dagen. Lilla hjärtat! Det är aldrig kul när de små är dåliga och särskilt inte nu när de inte kan säga om de har ont nånstans. Tycker mig ana två hörntänder där uppe och de övre framtänderna borde ju vara på ingång de med. Inte lätt att vara liten, men kanske kan denna sjukdom bero på tänderna ändå?

Det där med att fria

Publicerad 2012-02-01 19:00:47 i Bröllop,

Jag tror aldrig att jag fått så många grattis, eller jo när jag fyller och när Thilde kom till världen, då exploderar  fejjan och alla vill vara där med en lyckoönskning. Kul att kunna glädja alla vänner en vanlig tisdagskväll liksom. :)

Men det där frieriet var ju mest bara för att få det hela gjort. Det är skottår och jag såg min chans att hinna före Martin. För ni andra tjejer har väl inte missat att det är då vi "får" fria? Övriga år är det männens år. Nu är det ju också som så att vi för 7,5 år sen förlovade oss, hualigen vad fort tiden går! Att förlova sig innebär ju egentligen att man inom ett år ska vandra vägen till altaret men vi tyckte då att det räckte med varsin ring. För det har ju liksom aldrig varit nåt snack om saken att det för alltid skulle vara vi. Ibland vet man bara när det är rätt. :)

Sen kom vi ju på den hela idén med vilket år vi skulle gifta oss och nej det kommer inte bli i år. För det kommer ju krävas sin tid av planering. Men det var ju liksom redan bestämt att vi skulle gifta oss. Så jag behövde ju inte vara orolig över att få ett nej. Haha!

När jag sedan frågade hur han själv hade tänkt ställa frågan, då han i flera år pratat om att han hade en plan, så nu kände jag ju att jag ville veta. Hans svar var att han nog egentligen inte tänkt så mycket, men att han skulle ha fixat vigselringen och så skulle det ha vart klart. Som jag skrattade åt honom, han kan ju inte fixa en vigselring heller, den ska vi ju kolla på tillsammans. Han kände då att han nog hade behövt googlat om frierier. Haha! Underbara kille! Han förgyller verkligen mina dagar ska ni veta. Jag kan låta bitter ibland när jag skriver om honom, men det ligger bara på ytan. Innuti är han gjord av guld!

Ja, så nu kommer det bli en hel del prat om detta här med. Men riktigt allt kan jag ju inte berätta för er heller, då jag vet att en del av er som läser kommer vara med och förgylla vår dag. Det måste ju finnas en och en annan överraskning till er med! Men för er som har massor med idéer och tips, tveka inte att komma med dem!



Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela