kirsten

Sanna mina ord

Det där med att köpa kläder

Publicerad 2012-01-15 12:19:44 i Thilde 7-9 mån,

Häromdagen beställde jag lite kläder till oss i det här hushållet. Pappan i familjen sliter ut byxor på löpande band och mammans garderob innehåller inte många byxor som kan användas. Lilla tjejen har en större garderob än nån annan i det där här hemmet, men ändå fick hon lite nytt. Det är där problematiken kommer in. Då hon är en väldigt lång tjej med noll kurvor om man säger så. Hon är som en smal liten mask. Det gör att ska man ha kläder som passar på längden så är de för stora i omfånget, vill man ha kläder som sitter bra där ja då blir de för korta istället. Det gör det otroligt svårt att veta vad man ska ta för storlekar.

För er som inte är föräldrar säger detta inget alls, men för er som är så kan jag säga att den storlek som sitter bäst på henne är storlek 62, men då saknas det också en si sådär 10 centimeter på längden. Men tar man en 68, ja då tappar hon lätt byxorna. Får nog ta och skaffa hängslen till henne. Men det gör ju å andra sidan att man kan ha kläderna betydligt längre! Det är bara lite problematiskt nu när det är vinter, annars gör det ju mindre om leggingsarna är lite korta. Stackars lilla barn!

Åh, nej hon behöver egentligen inga nya kläder alls då hon har hur mycket som helst som hon ärvt och lånat av sina kusiner. Men det är ju samtidigt det som är det fina. Man kan liksom blanda upp och komplettera med det man tycker saknas. Samt att jag nästan aldrig köper kläder i den storleken hon har just nu utan istället köper i nästa eller näst nästa storlek.

Kommentarer

Postat av: Lotta och Melwin

Publicerad 2012-01-15 13:36:03

Sen är de ju så otroligt skillnad mellan olika märken. St 74 är olika stora, små breda, långa etc beroende märket.



Vill också beställa lite kläder till mig, man glömmer bort sig själv ibland när man fått barn =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela