kirsten

Sanna mina ord

Operation sälja lägenhet igång

Publicerad 2012-03-27 12:06:12 i Livet med bebis,

För två år sedan började vi fundera på om det inte var dags för något större. När vi flyttade hit till Solna flyttade vi från en tvåa på drygt 75 kvadrat till denna tvåa om 54 kvadrat. I Öret längtade vi efter en större trea, men här var det bara att glömma som det kändes då. Det ekonomiska läget var ju något bättre runt om i världen och ingen finanskris hade ägt rum ännu. Så vi kände ju oss inte direkt oroade, utan mer en lättnad över att ha fixat boendet så att vi hade nånstans att bo och inte bara ett nytt arbete åt mig då Martin redan arbetade här. Så för två år sedan som sagt, började vi leta. Vi hade sedan några månader tillbaka bestämt oss för att utöka vår familj och tyckte då att det vore smidigast att skaffa en större lägenhet innan bebisen skulle komma.

Vi hittade då drömboendet på 4 trappor i huset vi bor i. Smidigare flytt finns ju dessutom inte. Men mäklaren, som tyvärr än idag är det, var en katastrof. Så det blev ingen lägenhet för oss då. På nåt sätt gick musten ur oss och sen var jag gravid. Under förra året var vi fast i babybubblan och kände att det funkade så fint att bo i en tvåa. Thilde sov ju inte ens i egen säng så det fanns liksom ingen vits med eget rum för henne. Sen kom julen och alla julklappar. Även om inte hon själv behöver ett eget rum att sova i så behöver definitivt hennes leksaker det.

Så nu är vi igång igen. Vi har hittat tre mäklare som vi ska jämföra med varandra, en av dem var förvisso gravid och föder vilken dag som helst, så där får vi ta hennes ersättare. Ska nog gå fint det med. En träffade vi i helgen på en visning och vi fastnade för henne båda två. (Ja, lägenheten var också fin, haha, men inget för oss då badrummet var lite för litet) Sen är det en donna som inte svarat, men vi får kanske kontakta henne efter att dessa två varit här. På fredag blir första visningen och tisdag den andra. Sen är vi igång.

Helgens plan är att måla klart i köket, där vi målade om veckan innan Thilde föddes. Har ett fönster kvar och bakom kylskåpet. Planen är att måla om vardagsrummet också. Får se hur det blir med den saken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela