kirsten

Sanna mina ord

Sista dagen som f-ledig

Publicerad 2012-05-31 22:20:46 i Life as we know it,

Så var dagen här. Sista dagen som föräldraledig efter 15 månader hemma. Känns galet konstigt måste jag säga. Ska inte jag få busa med mitt lilla monster dagarna i ända? Men samtidigt ska det bli skönt. Jag ska få gå tillbaka till vardagen och några timmar om dagen få vara mig själv och inte bara mamma. Få prata om allt mellan himmel och jord och i lugn och ro få sköta mina arbetssysslor utan att behöva vakta en unge samtidigt. Nog för att jag älskat det och jag kommer sakna hennes små hyss. På måndag när jag går av tunnelbanan kommer jag ju tro att jag har glömt nåt med tanke på att jag bara kommer att ha mig själv att se efter. Jag kommer tro att nån snott mitt barn, haha!

Dagen har spenderats först på Öppna förskolan. Trevligt som vanligt och Thilde var i sitt esse. Att sno saker från de andra barnen är liksom hennes grej. Efter det begav vi oss till mitt jobb för att hälsa på en sväng. Thilde vaknade direkt och sen var det high life och jag tror inte att hon missade ett endaste litet hörn att riva. Stackars kollegor! Jag tror att jag är efterlängtad då de visade mig högarna jag ska få ta hand om med start på måndag. My my! Men det är ett riktigt bra sätt att komma in i allt igen att bara sitta och mata.

Vi fortsatte sedan en repa över stan och fick med oss en påse jordgubbar hem, det är ett måste i vår kyl numera då det är Thildes absoluta favorit! Meningen var att vi skulle vänta på Martin och åka tillsammans hem. Men jag var inte klädd för den kyla som valde att komma. Plus att Thilde som bara sovit en timme under dagen lackade ur. Så vi åkte utan honom. Men på bussen charmade hon två tanter och när vi gått av bussen lyckades hon haffa en till. Tänk vad små barn kan lyckas med.

Imorrn "skolkar" jag från jobbet och ska roa mig med min familj som kommer hit över helgen. Både från min och Martins sida. Min bror är färdig med sitt pluggande och har vernissage och Martins bror springer maran på lördag. Så en riktig familjehelg står inför dörren. Kommer bli en bra sådan, bara att hoppas att vädret skärper till sig!

Så här busig har min donna varit idag. Oredan framför henne har hon helt och hållet ställt till med själv!

Typiskt

Publicerad 2012-05-30 22:27:27 i Life as we know it,

Idag jobbade Martin hemifrån. Meningen var att han skulle gå upp tidigt och därmed sluta tidigt. Thilde tyckte annorlunda då hon vaknade tidigt, kom över till oss och sen somnade om. Ni kan ju tänka er vad vi gjorde då. Vi vaknade vid 8. Så mycket för den tidiga morgonen för Martin. Haha! Ni behöver inte vara oroliga, Martin har jobbat in sin tid och han kommer även att arbeta inatt. Så han kommer att ha jobbat mer än de normala 8 timmarna på en dag. Han har dock endast en dag kvar att arbeta så så synd är det inte om honom.

Thilde och jag knatade iväg till Öppna förskolan där det var sommarfest idag. De bjöd på jordgubbar och glass och hade pyntat så fint med ballonger. Kommer kännas tråkigt att missa detta om dagarna när jag sitter instängd på ett kontor. Efter hennes sovstund var det meningen att vi skulle ha åkt till min brors skola och fotat Thilde. Men så blev det inte. Han ska ha vernissage på fredag och idag hängde de tavlor för glatta livet och det drog ut på tiden. Så nu ska vi försöka hinna med det nån annan dag innan han slutar. Så typiskt bara! Så vi roade oss med att åka och storhandla istället. Så kan jag åka till parken och träna Zumba imorrn istället. :)

Imorrn kör vi en repris av idag, börjar med ÖF men sen beger vi oss till mitt jobb och hälsar på och kollar in läget inför starten på måndag igen. Måste säga att jag börjar bli lite smått nervös. Nytt system, men gammalt för mig, fast det blir ju nytt ändå...4 år sen jag jobbade i det sist. Tur att jag har kvar mina härliga kollegor dock! :)

Gammal, men härlig bild från arkivet

Ont

Publicerad 2012-05-29 23:03:50 i Life as we know it,

Imorse var jag iväg till tandhygienisten. Det var det värsta jag varit med om på länge. Fy. Det gjorde så förbannat ont att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Den där profylaxandningen kom inte till nån nytta heller. Usch. Jag har så grymt lätt att få tandsten så det är sorgligt och nu var det dags att ta bort det och putsa upp tänderna en nyans. Visst, det blev stor skillnad, men den smärtan! Tantaluran som gjorde det sist gjorde inte ett bra jobb, så det satt nog kvar sen då. Hemska tant! Inte var hon kvar heller, så jag har ju mina aningar. Tjejen jag hade nu som såg så snäll och beskedlig ut, my my... ;) Denna gång ska jag verkligen skärpa mig med allt vad tandtråd och flourskölj heter!

Så imorrn hoppas jag att denna smärta är borta så jag kan äta ordentligt och så ska vi göra ett till försök med att fota Thilde. Denna gång på en lite mer human tid för tösabiten. Lyx med bror som är fotograf!

Ungefär så här kändes det idag ;)

Mammadejt

Publicerad 2012-05-28 19:46:13 i Life as we know it,

Imorse vaknade Thilde av att Martin gick upp. Börjar bli en vana, men idag var hon så trött så trött så jag gav henne lite välling och så somnade hon om och sov i lite mer än en timme till. Kändes som att hon behövde det och jag klagade inte! Packade ihop oss och begav oss till träningen. Den sista med Martina som ledare för denna termin och med barnpassning. Har jag tur kommer hon leda nåt pass i höst och på kvällstid :) Så idag tog jag i allt jag kunde, för man vet ju aldrig när tillfälle ges igen för en stunds träning.

Efter passet begav vi oss till ett café på söder, Glada barn, promenerade dit. Så idag har vi verkligen varit duktiga! På caféet kunde vi bara släppa kidsen vind för våg då det är helt anpassat för barn vilket jag tycker är ett vinnanade koncept, då det annars är mycket svårt att gå och fika med barn. Dock var deras meny inte direkt stor, så jag skulle säga att det är bättre att gå dit och fika snarare än för att äta lunch. Ändå tycker jag att det är väl värt ett besök!

Då Martina ville kika på en solhatt till sin son så letade vi reda på en butik som sålde dem och där visade det sig att butiken skulle upphöra, så de hade utförsäljning. Behöver väl inte säga att vi kom ut med mer än en solhatt va? Tror att det finns fler bra saker med att börja jobba, haha!

Så man kan säga att vi haft en riktig heldag. Var inte hemma förens runt 17.30! Men å andra sidan lär det dröja en stund innan vi ses igen, tyvärr! Det är en av de tråkiga sakerna med att börja jobba, när ska jag få möjlighet att träffa mina härliga mammor?

Njuter!

Publicerad 2012-05-27 21:58:05 i Life as we know it,

Jag har varit lite frånvarande, ber om ursäkt för detta. Den enda förklaringen är att det varit så fint väder att jag helt prioriterat bort datorn. I och med att det varit så fint så har vi spenderat mer eller mindre hela dagarna utomhus. Gör man det blir man trött. Vi har dessutom spenderat några dagar i Örebro, eller rättare sagt Thilde och jag har gjort det och Martin har jobbat i Karlskoga. Vi passade på att umgås och träffa våra härliga familjer och bara njuta. Precis som det ska vara helt enkelt.

Vi passade även på att träffa vänner och jag fick äntligen mina plånböcker som de fraktat från Thailand. Man tackar! Jag hade nämligen sönder min medan de var där och då fick de en bild på den och så köpte de några stycken till mig. Så nu klarar jag mig några år. Tack! :)

Jag var på födelsedagsmiddag med mina svägerskor och svärmor. Vi fyller nämligen i april och då tyckte svärisarna att det skulle passa med en middag. Mys! Att hela stan lystes upp av blixtar och dunder och avslutades med ett hällregn, ja det var bara mysigt. Vi hann sitta ute mer eller mindre hela kvällen ändå och maten smakade ljuvligt. Att blixten slagit ner i huset när vi kom hem och gjorde att boxar slagits ut och lampor blivit knasiga, ja det la ju lite sordin på det hela.

Det största som hände under dessa dagar var att vår lägenhet såldes innan visning och vi köptde den lägenheten vi suktat efter sen den dagen vi såg den på Hemnet! Helt galet, men så underbart att vi inte vet var vi ska ta vägen. Vi kan ju säga som så att det är väl mer eller mindre det enda vi pratar om här hemma. Om två månader går flytten och även fast vi kommer sakna lägenheten vi har idag och framför allt vår underbara granne, så väger lyckan över att få en större lägenhet över! Så igår morse gick vi upp i ottan för att åka till Stockholm för att skriva kontrakt för glatta livet. Man får ju träna på sin namnteckning minst sagt!

Att Sverige tog hem segern i ESC är ju en stor bonus! Jag fick ju aldrig möjlighet till att gå på vår final som jag gjort de senaste åren. Men nu kommer jag att få gå på den stora, det har Martin lovat :P Loreen gjorde verkligen ett fantastiskt jobb och det fanns ingen som kunde mäta sig med henne överhuvudtaget! Även fast jag hade en del andra favoriter :)

Nu ska jag sluta svamla och njuta av min sista söndag utan jobbångest. Nästa måndag börjar allvaret igen efter 15 månader hemma. Galet vad fort tiden gått!

Vi firade lite igår, först skumpa som vi vaskade då den smakade APA och sen en god nyhet, Hannas rosé

Underbart!

Publicerad 2012-05-20 22:31:15 i Life as we know it,

Alltså denna helg! Jag finner inga ord för att kunna beskriva hur underbar den varit. Att få vara lediga tillsammans och göra allt som jag annars är helt solo på, ja man kan ju nästan säga att jag varit ledig från mitt jobb. Fast bara nästan. Ibland kan jag komma på mig med att fundera på hur min käre karl ska klara sig själv om två veckor. Jag är helt säker på att han kommer klara det galant, det är inte det. Men vi kan väl säga som så att idag har lillfröken testat kattbajs...Mmm, ni förstår att jag undrar va? Fast visst, jag vill inte att han ska vara jätteförsiktig och säga nej en gång i sekunden som en pappa gjorde till sin son i lekplatsen häromdagen. Jag vill bara att han ska vara lite mer uppmärksam på vad som händer. Men det lär han sig nog får vi hoppas. Haha!

Idag har vädret varit lika fint som igår och jag har försökt bättra på min fina rand jag fick igår. Ser ut som jag har ett halsband på mig. Martin undrade om inte de jag redan har dög ;) Vi har även varit på lite visningar, men ingen är så bra som den vi kikade på förra veckan. Bara att fortsätta att hålla tummarna för den, för än är den inte såld! Vi sitter ju i den sitsen att vår måste väck först och det hoppas vi att vi lyckas med om en vecka.

Men först väntar en vecka i Öret och födelsedagsmiddag med svägerskorna och svärmor. Härligt värre!

Cyprus

Publicerad 2012-05-19 21:36:22 i Musik,

Tecknen blir bara fler och fler vart vi far i sommar.

Igår på förfesten spelades denna låt ett x antal gånger och redan första spelningen var jag fast och tänkte att jag MÅSTE komma ihåg att fråga min bror vad den heter. Det behövdes dock inte, för jag hittade den ändå då refrängen satt sig på hjärnan. Jag tror att denna låt kommer ta hem Eurovision i år om inte Loreen lyckas, men jisses vad bra den är! Martin är inte lika glad som jag över att den spelats ungefär 10 gånger den senaste timmen, men vem bryr sig ;)

Den där egna tiden

Publicerad 2012-05-19 20:49:32 i Life as we know it,

Som förälder har jag upptäckt att det är svårt att räcka till. Man vill vara med överallt, men det är praktiskt taget omöjligt att få till det. När min bror flyttade hit för 2 år sedan så var han så galet taggad över att vi skulle gå ut. Var ju bara som så att det fanns ett litet pyre i min mage då. När april kom så tyckte han att nu skulle jag minsann trycka ut den där lilla grodan och följa med ut och festa. Kanske inte riktigt det första jag sugen på direkt, inte direkt möjligt heller. Men i maj hängde vi med till Patricia och käkade födelsedagsmiddag, Thilde hängde på och sov sött i liggdelen till vagnen på en stol bredvid mig och vi lämnade båten innan partyt drog igång. Så nära en festkväll kom vi då.

Under hösten har jag bara känt mer och mer att nu vill jag ut, dansa och träffa folk. Men då jag ammade fortfarande så kändes det inte helt ok. Under våren har den där känslan att få gå ut en kväll växt sig större och större. Så när lillebror bjöd in till födelsedagsfest så var mitt svar självklart. Det här skulle jag inte missa! Nu gör ju inte vi så där jättemycket under helger så att Martin inte skulle ha kunnat ta Thilde var liksom inget problem.

Under dagen igår började jag dock känna mig mer och mer misspepp. En kompis som jag ville ha med var tvungen att jobba, så jag skulle alltså på denna festlighet själv. Ja, min bror fanns ju så klart där. Men är man huvudpersonen på en fest kan man ju inte sitta och underhålla sin syster heller. Jag kan säga att jag hade inte behövt vara det minsta orolig, för härligare människor är det länge sedan jag träffade. Jag hade så kul och det där med att jag skulle ta det lugnt, ja det sprack kan man säga. Jag drack upp det jag hade med mig själv och helt plötsligt fylldes glaset på av andra.

Klockan var plötsligt tolv och det började pratas om att det var dags att bege sig ut. Det tog dock sitt lilla tag att få ut alla ur lägenheten. Och naturligtvis kom inte alla med samma tunnelbana, så det var jag ensam med gräbsen. Ja, kvinnfolk var det rätt tomt på beroende på hur man ser det. In kom vi i alla fall och jag hamnade på VIP och min brors kompisar tog verkligen hand om mig. Det var en så himla trevlig kväll att jag faktiskt blev kvar tills de stängde. Som jag känner det nu så måste detta göras om snarast! Får inte dröja två år tills nästa gång, för även om många av min brors vänner var några år yngre än mig och några till ändå ;) så spelade det ingen roll. Vi hade skoj ändå!

Att gå hem i natten och se dagen nalkas, det är ju rätt häftigt ändå. Att sedan vakna tre timmar senare och känna sig pigg, ja det har en nog föräldraskapet att tacka för!

Fin bild, tagen av min bror ♥

I wanna praise you!

Publicerad 2012-05-18 09:48:50 i Life as we know it,

Åh, tack du som hörde min bön! Thilde vaknade klockan 07.30 imorse och jag var pigg! Tack som f-n! Eller hur brukar vinnarna säga?!

Bjuder på lite härlig sång och en skön dans!

Underbara dag!

Publicerad 2012-05-17 23:10:03 i Life as we know it,

Hur vi än gör så får vi inte Thilde att sova längre om morgnarna nu. Det är illa. Trots att hon igår körde vaken kväll fram till klockan 22 så vaknade hon ändå innan 6. Det är en glad liten lärka som vaknar dessutom. Tidigare när det var mörkt när man vaknade denna tid så var det lätt att ge henne en flarra välling och så slog hon igen sina blå igen. Men inte nu. Nej, nu ska det busas, nypas, bitas, ja allt funkar bara det får oss att reagera. Vi som hoppats på en härlig sovmorgon till en sju halv åtta i alla fall. Men icke. Nu är det ingen fara, jag har inga problem att gå upp med henne. Det handlar inte om det. Men jag känner att hon får för lite sömn. Somna 22 vakna innan 6 blir liksom inte tillräckligt många timmar för henne. Att hon sedan bara sover en gång om dagen numera gör att vi har en mycket gring unge här hemma under halva förmiddagen. Inte kul. Jag vet inte vad man ska göra faktiskt. Men jag antar att det bara är att gilla läget. Det ändras säkerligen lagom tills jag börjar jobba igen. Skönt för Martin!

Annars måste jag säga att dagen varit underbar! Jag gillar att ha en massa klämdagar och röda dagar så här. Det gör att våren går i ett himla tempo och sen har vi sommar! Fast på ett sätt stämmer det ju inte med mig i och med att jag gillar våren mer än sommren. Men men. Vi har idag veckohandlat, ätit lunch alla tillsammans, varit ute på långpromenad, ätit glass i solen, jag följde med min bror till tatueraren, jag och Thilde fick födelsedagspresenter av bror/morbror, vi åt god mat, mös framför tv:n. Härlig dag helt enkelt!

God mat

Publicerad 2012-05-17 19:45:46 i Mat & Bak,

När man har lite dåligt med fantasi och man inte alls har nån lust, ja då är det fantastiskt med receptsamlingar. Just nu går vi igenom en som kallas för "Billiga veckan" från Ica som innehåller 5 veckors recept från måndag till fredag. Ingredienserna må vara billiga men maten smakar fantastiskt!

Stress

Publicerad 2012-05-15 22:56:54 i Livet,

Jag är ledsen för dålig uppdatering härifrån. Vi har haft visningar av lägenheten och de har bokstavligen talat tagit musten ur mig. Vi har dock världens bästa granne som låtit oss konka in alla saker som inte fick stå i lägenheten till henne. Annars hade nog våra ryggar gått av.

Nu ska här sovas, ville mest bara komma hit och säga hej och låta er veta att vi lever om än något trötta. Det lutar dessutom åt omvisningar så om några veckor ska detta upplevas igen. Yippie...

Sista piffet

Publicerad 2012-05-12 12:04:54 i Livet med bebis,

Tandvärken och den andra smärtan släppte tillslut, den lilla skarven på den lagade tanden släppte som tur var igår när jag käkade lunch med två härliga mammisar. Det var lycka kan jag säga! Så idag funkar allt som det ska. Haha! Var ute hela dagen igår, eller ja hemifrån i alla fall. En av mammorna har börjat jobba och hade en ledig mammadag igår så då passade vi på att ses. Började med Öppna förskolan, knatade sen över till centrum och käkade lunch som sagt, vilket kanske inte var nån höjdare då köttet var segare än en kola. Men vad gör väl det när man har trevligt?! Efter det knatade vi vidare till en park i närheten och hann nästan käka varsin glass innan himlen öppnade sig. Efter det gick vi åt olika håll. Men en trevlig dag var det allt och det tror jag att våra kiddosar tyckte med :)

Jag åkte upp till stan och mötte upp Martin och fixade blomster till morgondagens visning. Och så lite druvor på det. Allt ser ju så gott ut när man står där på torget! Sen hem och in hann vi innan himlen öppnade sig igen. Hur härlig känsla är inte det? Grillade och plöjde inspelade program på boxen och zippade på varsitt glas med rosé. Har som mission att lära Martin att dricka det under denna sommar! Antar att jag får ta och lära mig att dricka öl då med ;)

Idag har det städats lite och piffats lite. Så imorrn kommer det bara vara småsaker kvar, som att flytta möbler in till grannen till exempel...så där lagom lätt och så. Ska efter vår lunch packa in oss i bilen och åka och fira världens bästa Hubson som fyllt 1 år. Kalasen verkligen hopar sig i april och maj! Ska bli så kul att se familjens nya hus med! Och Martin ska få hänga med också, bra dag! Ja, Thilde med förstås.

Smärta!

Publicerad 2012-05-10 22:00:46 i Livet med bebis,

Åh, jag har så ont i min mun efter lagningen igår :( Buhu! Det är liksom som en liten skarv som skaver mot tungan hela tiden. Nu har jag ont i hela höger sida, galet! Jag ger det nån dag till, sen ringer jag. För jag tror att jag kommer skava till det bara jag får äta och så. Så var det sist i alla fall. Jo, jag vet. Har man varit med om det förut kanske man borde ringa tillbaka tidigare när man märker att det skaver igen. Suck. Martin blev orolig över hur lite mat jag fick i mig till middagen. Men det går inte att äta. Gör för ont. Gnällis.

Jag tackar för mig och hoppas det är bättre imorrn!

Lycka!

Publicerad 2012-05-09 22:24:12 i Livet,

Jag visste att detta skulle bli en bra dag! Trots att den startade med att Thilde kräktes upp en oliv som hon bråkat med hela natten. Trots att jag skulle till tandläkaren och laga två hål. Trots att det regnade både dit och hem. Trots att mitt ansikte varit bortdomnat större delen av eftermiddagen. Trots att när bedövningen släppte och tandvärken från helvetet dök upp. Trots att Thilde inte alls ville sova när det var dags.

Kanske var det därför jag fick för mig att baka och att jag köpte en massa jordgubbar igår? För att kunna fira idag? Ja, idag var det allt en riktigt bra dag!

Yeah!

Publicerad 2012-05-08 09:04:47 i Livet med bebis,

Idag blir en bra dag! Jag har det på känn! Lägenheterna som vi kikade på i söndags kommer vi glömma bort, kommer inte att lägga det skambud vi tänkte oss först på den ena. För igår mina vänner, ja då kom VÅR nya lägenhet upp. Det står skrivet på hela sidan att den är till oss. Jag lovar. Visas på söndag, så jag antar att vi nästa vecka vet hur det gick. Så spännande!

Idag väntar ett besök hos banken, vi ska träffa en ny bank och diskutera igenom vår situation. Jag hoppas denna bank är mer samarbetsvillig. Eller så var det bara fel på tanten vi träffade på vår bank. Det får vi se.

Senare idag ska vi till min brors studio, ja alltså den han har i skolan vill säga. Han har ännu ingen egen, men det är väl en tidsfråga antar jag. För ett halvår sedan skulle han fota Thilde, idag blir det av. Men 6-månaders kort eller 1-års kort spelar väl mindre roll? Denna lilla räka ser ju ut som en bebis med tanke på hennes storlek, haha! Jag tror dock att bilderna kommer bli bättre nu då hon är något stadigare än för 6 månader sedan.

Nej, måste lägga på ett kol här nu. Piffa till oss lite så vi ser riktigt lovande ut på bankmötet ;)

Hörde jag skål?!

Gunga for life

Publicerad 2012-05-07 19:06:57 i Thilde 10-12 mån,

Thilde älskar att gunga! Så en sån stund försöker vi få in varje dag. I alla fall dagar då det inte vräker ned. När 4 lägenheter håller på och görs om vill man inte heller vara hemma. Suck! Så jag ber om fortsatt vackert väder. Men det ser fint ut på klart.se så vi hoppas den stämmer!

The toy

Publicerad 2012-05-07 14:37:53 i Livet med bebis,

Ni kommer ihåg att jag skrev om mitt kap till Thilde för ett par veckor sedan? Leksakerna? Mmm, just det ja :) Den ena som inte funkade, den funkar så fint fortfarande. Att inte få upp batteriluckan och sen säga att ljudet inte funkar, jo då kan man nog kalla sig oteknisk minst sagt! Tur att jag inte behöver sälla mig i det sällskapet minsann. Dock börjar den där musiken sätta sig på hjärnan och alla de 5 meningar den säger likaså. Men det viktiga är att Thilde gillar den och det vill jag lova att hon gör!

Ska nog bege mig dit snart igen för att se vad för kap jag kan hitta!

Vilken helg!

Publicerad 2012-05-07 08:48:47 i Livet med bebis,

Vill bara att det ska fortsätta vara helg så vi kan vara lediga alla tillsammans! Fortsätter vädret vara så här med så är det ju ännu en bonus! Kommer bli svårt att börja jobba och behålla motivationen att sitta inomhus. Fast å andra sidan blir man på väldigt bra humör när det är fint väder, så det skadar nog inte. Med tanke på att jag ska cykla med så vore det ju underbart med strålande väder och noll blåst tack!

Middagen var alldeles förträfflig i lördags med svärisarna! Thilde gjorde succé bland personalen och fick följa med in till köket och hälsa på! Inte illa. Men det var längesedan jag var så mätt! Och rund under fötterna ;) Thilde slocknade i vagnen två minuter hemifrån och utan att hon ens vaknade lyckades vi få av henne kläderna, sätta på en ny blöja, få på en pyjamas och lägga henne i sin säng! Då är man trött! Mamman slocknade i soffan och blev väckt för att förflyttas in till sovrummet. Vilken kväll!

Igår var det inte sämre! Svärisarna kom hit, vi åkte på visning av en lägenhet, vi åt vår hemmagjorda sallad utomhus, promenerade och kikade på dagiset Thilde fått plats på, gick på två visningar till, fikade i solen och sen bar det av hemåt för dem. Trevligt var det! Kvällen avslutades på en pizzeria och TV-mys i soffan.

Att pilla på pappas X-box är KUL! Att det pillats till det gått sönder tycker pappan är mindre kul!

"Det var inte jag?!"

Happy lördag!

Publicerad 2012-05-05 11:14:04 i Livet med bebis,

Åh, helg igen! Dagarna går så fort när det är klämdagar hit och röda dagar dit. Men det är det som är så fantastiskt med våren tycker jag! Massa ledigt och man kan hitta på så mycket mer. Jag är inte alls en vintermänniska, tycker att det räcker gott och väl med lite snö runt jul och nyår, sen kan vi vara utan. Våren och sommaren då bor man istället ute. När jag var liten och våren kom så har mamma berättat att då sa jag tack för mig och sen såg de mig knappt.

Idag var hela familjen uppe tidigt, lillskruttan vaknade dock först och stod och sjöng i sin säng. Kan inte kalla det annat än sång med tanke på hur glad hon var. Skulle tro att all sjukdom börjar lämna hennes lilla krop, ÄNTLIGEN! Hon har förändrats så under dessa veckor och det syntes så tydligt idag när hon var pigg. Stora tjejen! Så här har vi redan hunnit med att plocka undan och städa hela lägenheten (låter som vi bor i ett palats) och nu väntar vi bara på diskmaskinen. Hade tänkt oss ut till lekparken en liten kortis innan lunch och sen efter den ska vi nog ta oss en långpromenad. Ikväll väntar middag med Thildes farmor och farfar och det var minsann ingen dålig restaurang vi ska till. Mums!

Vi är ju mitt uppe i en försäljning av vår lägenhet och för er som är nyfikna eller kanske rentav intresserade av att köpa den, kika HÄR!

1 månad kvar...

Publicerad 2012-05-04 14:54:08 i Livet med bebis,

Japp, så är det! Endast en månad kvar på denna mammaledighet. Ledighet är ju i och för sig dumt att kalla det, för så många slappa dagar vet jag inte om jag haft. Skulle vara de dagar Martin varit hemma då ;) Förstår inte att tiden gått så snabbt och att Thilde funnits hos oss i mer än ett år nu. Hon är en sån självklar del av oss så samtidigt känns det som att hon alltid varit med. Konstigt nog. Men jag tror att det är många föräldrar som tycker som oss.

Så nu måste vi se till att fylla dagarna med roliga saker. Ingen mer sjukdom, bara massa skoj! Får hoppas att väderguden är med på vår sida med. Idag har vädret varit lite si så där. Vår utelek på förmiddagen blev rätt kort, för det blåste snorkallt. Gick ut en stund efter lunch för sovstunden, promenaden där blev något längre än jag tänkt så fröken T så klart vaknade när jag ringde några samtal så det var liksom bara att knata vidare. Hann med en solstund på en bänk med min bok, men det blåste upp till storm så jag gick in. Thilde sover lika bra i vagnen i hallen som tur är. Får inte ut henne på balkongen just nu för det står en förbannad grill i vägen.

Från att ha haft en helt oplanerad helg så blir det istället bus och lek med Thildes farmor och farfar som kommer hit för att ordna med veckorna till stugan i Åre. Mysigt! Får se vad vi hittar på dock. De ville komma hit, men jag hittar hellre på nåt annat då jag är rätt trött på dessa fyra väggar och lekparken och allt som finns i närheten. Kanske inte så konstigt ;)

Jag undrar när hon ska våga släppa taget om möblerna, nu slänger hon sig mellan dem och det farligaste som finns är när mamma och pappa bara håller en i EN hand när man är ute och går...

Yes!

Publicerad 2012-05-03 17:06:22 i Thilde 10-12 mån,

Joromensåatte, platsen var ju så klart vår om vi ville ha den :) Så nu är dagisplats klart för fröken T med. Härligt värre! Besöket idag var givande och jag tror att det kommer att bli en fantastisk plats för Thilde att ha sitt andra hem på. För visst måste man ändå se det som det, jag menar hon kommer ju vara där mer än hemma om veckodagarna. Känns lite jobbigt, men det är bara att gilla läget. Jobba måste man ju. Då det var en kille som skulle börja i storbarnsgruppen så kommer jag inte riktigt ihåg allt som gällde för vardera grupp, men jag minns i alla fall att småbarnsgruppen är på 15 barn och att det var 3 pedagoger. Känns väl helt ok antar jag. När vi såg dem in action ute på gården så hade de grym koll på vad som hände med kidsen så det är nog lugnt. Ett stort plus var att det fanns gungor på gården, ett minus var att det inte fanns nån babygunga, men men. Man kan kanske inte få allt? Öppettiderna var lite si så där också, småbarnsavdelningen är öppen 7.30-16, å andra sidan vill jag ju inte att hon ska gå längre än till 16 heller, men vi får lösa det på nåt sätt. En lämnar och en hämtar.

Vi får ju inte heller vänta med att skola in henne till oktober som vår plan var, men jag lyckades få det framskjutet en månad, från den 13 augusti till den 13 september. Så det blir ju helt ok ändå. Då vi ska ha semester hela augusti vill vi ju inte ha en inskolning mitt i då vi är på resande fot. Funkar ju lite sådär. Så de är ju inte helt omöjliga att ha att göra med heller. Blir bra detta tror jag. :)

Nu ska vi bara hitta lägenheten med stort L!

Mammas bankdosa är ju lätt en av topp tre "leksaker" ;)

När allt faller på plats

Publicerad 2012-05-02 19:55:55 i Livet med bebis,

I förmiddags begav vi oss till lekplatsen, Thilde var mer vild än tam och vi vill ju hålla nån form av ordning här fram till visningarna som går av stapeln nästa vecka. Att jag var mindre smart och tog vita byxor kanske jag skulle struntat i att nämna, haha! Nejdå, det blev ombyte för den lilla damen när vi kom in med. När vi satt där och lekte så ringde min telefon och ett nummer jag inte kände igen visades på displayen. Jag brukar som regel inte svara när jag inte känner igen numret men jag chansade och tänkte att är det en sån där säljare så går det nog att avstyra rätt fort.

Det var det icke. Det var förskolechefen från vårt förstahandsval av förskola för Thilde. Hon undrade om vi fortfarande var intresserade av att få en plats hos dem och det är väl klart att vi är! Det brukar vara svårt att komma in där så det vore ju underbart om hon får en plats där. Hon ville även att vi skulle komma förbi och hälsa på och gärna så fort som möjligt, så redan imorrn ska vi dit. Då skulle hon även träffa en pappa och hans son som skulle in i storbarnsgruppen. Åh, spännande! Dock så vill de att vi börjar tidigare med inskolning, så vi får se hur vi gör med allt. Ska komma på lite frågor till imorrn tänkte jag så får vi se. Jag antar att jag kan börja känna mig lugn gällande förskola och är så glad över att jag för en gångs skull har lite flyt.

I sandlådan satt jag och pratade med två pappor och det visade sig att de båda var på väg att sälja sina lägenheter, på VÅR gata och båda satt på varsin trea! Maj gadd! Hur bra är det inte? Den ena verkade dock mer intressant än den andra, men vad tusan vilken som blir nog bra!

Härliga underbara dag!

En av de otroligt fina liljorna som vi hade till fotograferingen

Tanten Christine

Publicerad 2012-05-02 09:26:35 i Livet,

På senare dagar har jag upptäckt en sak. Det är lite skrämmande faktiskt må jag säga. Som igår till exempel när jag testade alla par skor i en butik som jag tyckte var snygga och valet tillslut kommer till de som är mest fotriktiga. När jag står i kassan och betalar så påpekar expediten att det kan vara bra med en extra sula i då innerdelen är gjord av tyg och de då suger åt sig all fukt och hon pekar på en sula som är bra för platta skor. Jag står där och nickar och tycker att det låter som en god idé. Köpte dock inte till dem då jag har sånna där doftsulor hemma som jag kan lägga i.

När vi sedan kommer hem och promenerar från tunnelbanan så kommer det ett gäng unga killar i en bil och kör väldigt fort. Det påpekar jag också med att "måste de verkligen köra så fort..." Ok, där de körde så fort som de gjorde var det inte lämpligt att göra det då det dels är i ett bostadsområde och att man faktiskt inte ser nåt i det krönet som de var på väg mot.

Det jag vill komma fram till är att jag börjar bli tant. Jisses, inte ens 30 år fyllda och jag titulerar mig som tant ;) Men enligt min gamla kollega Ida så blir man tant när man fyller 25, vet inte om hon tycker så längre när hon faktiskt själv passerat åldern. Haha!

Som den tant jag är går jag in mina nya skor hemma ;)

Sa nån badkruka?!

Publicerad 2012-05-01 22:05:48 i Thilde 10-12 mån,

I söndags trotsade vi allt vad sjukdom hette och åkte och badade. För att vara korrekt var det jag och Thilde som badade, den sjuka pappan fick agera fotograf. Det var avslutning på babysimmet och det var nog avslutning för resten av simmandet med. Inte för att Thilde på nåt sätt och vis tycker att det är tråkigt, men vi tycker inte riktigt att det ger henne nåt mer just nu. När vi läser om nästa steg så känner vi bara nej. Vi kommer istället att skaffa klippkort på badhuset och fortsätta på det viset. Vi har en hel del i bagaget nu och vi kommer absolut att använda oss av det. Vi kommer göra så fram till dess att det är dags för nån form av badlekis, eller vad man kan kalla det. Kanske runt en 3-4 år så att hon kan börja lära sig simma och så. Men som sagt, vi kommer fortsätta att bada för vi har verkligen fått ett vattendjur!

Att plaska så att mamma får allt vatten i ögonen är superskoj!

Den färgglada bollen släpptes inte ur sikte!

Hoppa från kanten är lite läskigt, men väldigt roligt!

Tadaa!

Vattenkarusell

Var är de?

Tittut!

Att vara fri är inte alltid så roligt!

Du härliga Maj!

Publicerad 2012-05-01 18:04:47 i Livet med bebis,

Martin kvicknade till, efter ytterliggare en tallrik med yoghurt och lite resorb så. Ligga inne och sjåpa sig när det är så fint väder det går ju liksom bara inte. Jag tror i ärlighetens namn att det blev bättre med den friska luften, kände när vi kom hem att luften inte var helt tip top i lägenheten. Mycket går att bota genom en nypa frisk luft liksom. Hade han varit magsjuk så hade jag ju så klart inte dragit med mig honom ut, men nu lever han med sviterna av en matförgiftning.

Vårt första stopp blev Kungsan eller Körsbärsdalen för den som vill, så vackert! Sen tog vi ett glasstop och även Martin klämde en ;) Men vem kan tacka nej till lite Ben & Jerrys?! Sen bar det utför. Jag skulle köpa en hoodie och det var alles. Men från stan kom även en vällingburk, ett par skor och en fotkur. Ja, jag säger då det. Skor är ju inte direkt nåt jag saknar, men de flesta användbara par är puts väck, ja de är alltså bortpackade i ren panik inför förra veckans fotografering och nu hittar vi dem inte. Suck. Och när Martin insisterar på att jag ska köpa, ja då är det ju bara att lyda ;)



 

 

Valborg

Publicerad 2012-05-01 10:33:20 i Livet med bebis,

Ja, igår var det självaste Valborgsmässoafton. Hela april har gått och det var dags att välkomna våren på riktigt! För några år sedan hade man säkerligen festat till det, men igår var det lugnt. Nåja, vi var ju ute på en promenad som senare slutade med att vi totalt under dagen gått lite mer än 1,5 mil. Ett depåstopp med påfyllning av ett glas rosé var inte helt fel det heller. Så så lugnt tog vi det ju faktiskt inte. Kan inte direkt påstå att jag skulle sakna den där superfyllan heller faktiskt. Kvällen avslutades med en runda till Skytteholm och vi spanade in brasan. Efter det var Martin helt färdig och fick gå och lägga sig när vi kom hem. Att bli matförgiftad är inte hans grej riktigt. Att jag längtat efter långledigt och avlastning med fröken T, ja det var liksom bara att glömma. Jag hoppas dock att han piggnar till för tanken var idag att bege sig ut på lite äventyr.

Just nu ligger både pappan och Thilde och slumrar så jag passar på att ha lite egen tid och pustar ut. Kan behövas det med ibland. Frågan är bara alltid vad man kommer hinna göra? Dusch har hunnits med och lite fix, men hinner man måla naglarna med tro? :)

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela