kirsten

Sanna mina ord

Orientalisk köttfärsrätt

Publicerad 2013-01-28 22:24:00 i Mat & Bak,

Detta behövs till 4 personer:
200 g grovt rivna morötter
200 g vitkål i strimlor
2 klyftor vitlök, pressade
2 msk margarin
300 g blandfärs
0,5 tsk kardemumma
salt och peppar
1 msk sojasås
1 msk senap
1 buljongtärning
2 dl vatten
Raita:
150 g gurka
salt
5 dl naturell yoghurt
1 msk finhackad färsk mynta
1 klyfta vitlök, finhackad
salt och peppar
cayennepeppar
3 dl jasminris
 
Gör så här:
Fräs moröttern, kålen och vitlöken i hälften av margarinet i en stekgryta. Ta upp grönsakerna och lägg dem åt sidan. Stek färsen i resten av margarinet. Rör ner grönsakerna, kardemumma, salt, peppar, soja, senap, buljong och vatten. Låt grytan koka i 10 minuter.
Raitan:
Riv gurkan grovt, strö över lite salt och låt stå i 5 minuter. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter (om ni använder turkisk yoghurt slipper ni detta moment) i cirka 30 minuter. Blanda yoghurt med urkramad gurka, mynta, vitlök, salt, peppar och ett uns cayennepeppar.
Koka ris och servera detta till.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela