kirsten

Sanna mina ord

Tacogratäng

Publicerad 2013-11-21 09:00:03 i Mat & Bak,

Detta behövs:
1 röd lök
1 tsk olja
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
390 g pastasås, vitlök
3 tomater
1 burk majs
1 påse tortillachips
1 dl riven ost
1/2 gurka
1 1/2 dl gräddfil

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka lök och stek hälften av den och tillsätt färsen. Stek färdigt och tillsätt kryddan, rör runt och tillsätt därefter pastasåsen och låt koka upp. Häll upp färsen i en ugnsfast form, skiva tomaterna och lägg på färsen tillsammans med halva burken med majs. Krossa några nävar med chips och varva med riven ost. Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter. Servera med gräddfil, chips, majs, gurka och rödlök.


Himla gott var det! Jag gillar inte majs så det valde jag att ha bredvid till dem som ville ha det som tillbehör. Samt att vi gjorde en guacamole till istället för gräddfil. 

Falukorvsgryta

Publicerad 2013-11-18 17:00:00 i Mat & Bak,

Detta behövs:
900 g potatis
2 morötter
1 gul lök
550 g falukorv
1 tsk olja
1 dl grädde*
5 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning eller fond
1 tsk majsstärkelse
1 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
Salt & peppar
Gräslök, ca 20 g
 
Gör så här:
Koka potatisen. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Hacka löken och skär korven i bitar. Stek morötter, lök och korv i oljan. Tillsätt grädde, vatten och tomatpuré. Koka upp och smula ner buljongtärningen. Red av mec majsstärkelse utblandat i lite vatten. Krydda med spiskummin, paprikapulver, samt salt och peppar. Toppa grytan med hackad gräslök. Servera med potatis samt en god sallad.
 
* i ursprungsreceptet användes matgrädde, men då vi aldrig använder det så fick det bli vanlig grädde. 
 


Kyckling Paneng Curry

Publicerad 2013-11-17 12:30:26 i Mat & Bak,

Detta behövs:
4 portioner ris
1 gul paprika
1 gul lök
600 g strimlad kyckling
1 tsk olja
400 ml Paneng curry
Salt

Gör så här:
Koka riset. Skär paprikan i bitar och skala och klyfta löken. Fräs kyckling i oljan och tillsätt lök och paprika och låt det bli mjukt. Rör ner curryn och låt det koka upp. Salta. Servera med ris och sallad.


En himla god gryta som det går att tillsätta andra massa goda ingredienser i. Jag tillsatte champinjoner. Men skulle gärna ha haft i vattenkastanjer och bambuskott också. 

Upp, upp och iväg!

Publicerad 2013-11-16 21:15:11 i Life as we know it,

Imorrn mina vänner drar vi från detta tråkiga väder! Efter en vecka av VAB kan det inte komma mer lägligt! Sol och värme kanske kan bota Thildes envisa hosta. Denna vecka har vi verkligen kört allt, ögonfluss, förkylning och hosta och nu avlsutar vi det hela med lite mask i magen. Det är så härligt att vara förälder, är det inte?! Jag bad Martin köpa barnversionen av maskmedicinen, men han fick då med sig tablettform till henne med. Men det kanske inte finns flytande längre? Hur som, att vara orolig över om Thilde skulle ta den eller ej var ju inget att fundera på. För hon tyckte den var god och sög i sig den. Yuack! Hennes tunga och tänder var helt röda efteråt. Men men, i sig den fick hon ju och det får vi ju vara glada över.
 
Sitter och gör det sista, godkänner fakturor å styrelsens vägnar och packar det sista. Det där med att packa i tid har aldrig varit min grej ändå. Om 5 timmar är det dags att gå upp, så jag antar att det är dags att börja ta nån form av natt. Men ni vet ju hur det är...att sova när man ska upp mitt i natten är ju inte det lättaste, men sova måste jag ju på nåt sätt göra. Tydligen fler som har resfeber för lillfröken lyckas vi inte få att sova. Detta kommer bli en härlig flygresa tror jag bestämt!
 
Nä, men hörrni. Ha en fantasisk vecka, så hörs vi av när jag är hemma igen. Har efter önskemål lagt in lite recept som kommer upp under veckan. :)
 
 

Höstens första VAB

Publicerad 2013-11-12 19:54:01 i Life as we know it,

Man kommer liksom inte ifrån det, hur man än gör. För plötsligt knackar nån sjukdom på. För cirka två veckor sedan körde vi ett rejs magsjuka, eller ja, förskolan sa att Thilde var magsjuk men vi märkte inte av nåt alls. Förens efter att hon fått gå tillbaka i två dagar, då kräktes hon. Men ja, bättre att ta det säkra före det osäkra så klart. I fredags satt en liten fin lapp om ögonfluss på dörren och vi behövde inte mer än gå ut genom dörren för att inse att Thilde var drabbad. Men då vi hade oöppnad medicin kvar sen förra året så körde vi igång med den direkt och allt försvann direkt. För att sedan komma tillbaka på söndagskvällen. Då stod en igenkleggad liten tjej i dörren och kunde inte sova. Men vi ska inte klaga, har varit väldigt förskonade den här hösten. Peppar, peppar!
 
Att vara hemma med en tjej som börjar bli pigg men fortfarande svag är dock inte det roligaste. Det har varit ett himla gnäll här hemma idag. Missförstå mig rätt nu, att Thilde är ledsen för att hon mår dåligt är helt OK och precis som det ska. Men ni vet det här gnället som inte beror på nåt och som låter i samma tonläge konstant, det driver mig till vansinne! Imorrn kommer pappan att ta över stafettpinnen och jag får äntligen gå till jobbet och få prata med kollegor som ger mig ett svar och inte eaaaauuuuuuhhhhhaaa ;) Dessutom är det ju bara 3 dagar kvar, sen är det semester!!
 
Vad en gör med barnet när det är sjukt? Varför inte testa och se om det går att göra inbakade flätor?! Och visst gjorde det det :) Trots hennes klena hårväxt!
 
 

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela