kirsten

Sanna mina ord

Wallander och Valborg

Publicerad 2007-04-30 19:17:13 i Livet,

Jag börjar så smått undra varför de gjort filmerna Wallander för? Jag älskar verkligen Ola Rapace som skådespelare, men detta är ju för sorgligt. Skulle säkert tro att det inte alls är nåt fel på böckerna eller så, men dessa filmer får mig att somna! Det är bra storys men skådespelarna är ju för dåliga, det bara är så. Martin och jag har ni kollat på de tre de visat på fyran och vi undrar båda två varför de är så dåliga?? Nej, tacka vet jag Beck! Där händer det saker hela tiden och de kan spela sina roller väl! Jag menar hur troligt är det att INGEN polis på hela stationen pratar skånska när de befinner sig i Ystad? Eller att en kvinna kommer in och först pratar skånska men så plötsligt är dialekten som bortblåst! Jajaja...

Sitter här hemma och väntar på att bli upphämtad av Jerker och Satu. Ska iväg och grilla i Tybble, kan nog bli mycket trevligt :) Har lyckats pimpla i mig en drink snart med, tänkte att då behöver jag inte släpa med mig allt ju ;) Heheheh! Fast å andra sidan så känns det som att jag bör ta det lugnt. Imorrn väntar en cykeltur, den första utomhus för i år. Får se hur långt vi tar oss, kanske till Gusselby och mina päron eller ja...vi får se helt enkelt.

Over and out

Tjejsnack v 18

Publicerad 2007-04-30 19:11:26 i Tjejsnack,

Språk

·Pratar du något språk utöver svenska?
Engelska och tyska, förstår dock mer tyska än vad jag kan prata

·Vilka språk har du studerat?
Engelska och tyska utöver svenskan då ;)

·Har du någon gång läst en hel bok som inte varit på svenska?
Japp, både på engelska och tyska

·Tycker du att det är viktigt att kunna andra språk?
Ja, absolut och med tanke på mitt yrke så är det ovärdeerligt med engelskan

·Vilket språk önskar du att du kunde?
Jag skulle vilja kunna prata franska, spanska och italienska

http://tjejsnack.rebeccas.se/

Tjejsnack v. 17

Publicerad 2007-04-24 20:50:07 i Tjejsnack,


·Ska man drogtesta 13-åringar? Motivera ditt svar.
Hm, nej det vet jag inte direkt om jag tycker. Men samtidigt kan det ju vara bra för att förhindra att ungdomarna får problem med detta.

·Tycker du att man ska ha övervakningskameror i skolorna? Motivera ditt svar.
Det kan ju vara bra för att slippa ha det som de har det i USA eller i andra länder där de har problem i skolorna. Men det är ju rätt tungt att vara övervakad överallt.

·Tycker du att det är ok om det finns övervakningskameror på andra offentliga platser, som bussar, affärer, gator, taxi osv. Motivera ditt svar.
Kan man förhindra våld och liknande ser jag inga problem med detta.

·Ska du donera dina organ? Motivera ditt svar.
Min tanke är att jag ska göra det. Men jag kommer aldrig riktigt till skott att gå in och anmäla det.

·Vad tycker du om dödshjälp? Motivera ditt svar.
Om man inte har ett värdigt liv och är så pass allvarligt sjuk att man ändå inte kommer att överleva tycker jag absolut att det ska gå att få den hjälpen. Men detta ska vara en sista utväg, inget man bara kan få hur lätt som helst.

http://tjejsnack.rebeccas.se/

Födelsedagsbak

Publicerad 2007-04-21 18:05:36 i Familj,

Ojoj, vad jag och Martin kan när vi vill ;) Började dagen med en promenad eller egentligen började vi den med lite disk och kattsandsbyte, men i alla fall. Under den turen pratade vi en del om hur vi ville ha det. Ser ut att bli en flytt, men vi vet inte när eller om det kommer att passa mig. Det vi egentligen vet är att vi vill fortsätta att vara VI. Och vet vi bara det så går ju allt att lösa :) Får återkomma mer om detta när det blir aktuellt.

Sen åkte vi och handlade saker till allt bak vi skulle göra. Så nu har vi bakat, få se nu, 4 sorters kakor och imorrn bakar vi tårtan som ska vara i tre lager! Hör och häpna! Tyvärr blev den ena kaksorten helt mysslyckad, dumma potatismjöl och dumma Jonas som är glutenintolerant. Alltid ska nåt bli fel när vi ska baka nåt till honom. Fast idag skyller jag faktiskt på receptet eftersom det var ett recept för just glutenfria kakor! Så jag ska skriva i receptboken att det ej går UTAN formar ;) Så ska nog de kakorna gå att fixa igen, för de var goda. Men de är ju inte så läckra att lägga upp på ett fat kanske. Hehhe.

Happ, nu ska jag åka hem till mamsen och hämta hennes springformar så att jag kan fixa med tårtan imorrn. Tyvärr är den inte glutenfri och jag tänker faktiskt inte få den att bli det heller. Jag menar varför har man annars uppfunnit glasstårtan?! ;)

Förändringar

Publicerad 2007-04-20 21:54:47 i Jobb,

Oj, vad fort den här veckan har gått! Bara svischat förbi! Men det är samtidigt skönt att de gör det, men helgerna får gärna börja gå långsammare ;) Den här helgen händer det nog inte mycket, skulle som sagt behöva cykla. Men i den här blåsten så vette katten alltså om jag orkar! Imorrn ska jag baka inför söndagen, då la familia kommer på besök för att fira mig, som fyllde för 2 veckor sedan ;) Men då var jag ju i London så då var det ju lite svårt, hehe ;) Men annars ska vi nog bara ta det lugnt.

Igår var en riktig hatdag på jobbet. Hade noll lust till allt, sen blev det ju inte bättre då jag fick världens utskällning. Kände då att jag verkligen hoppades på att Martin skulle få jobbet i Stockholm så att det kunde bli lite förändringar i mitt liv. Sen ringde han idag från jobbet och berättade att han hade fått det! Så den 21 maj börjar han där. Tanken är att han ska pendla de första 6 månaderna för att se hur det fungerar och så. Men efter det måste vi väl se på en annan lösning antar jag. Just nu känner jag inte alls för några förändringar, men nästa vecka ryker jag väl ihop med karln igen och vill bort. Brukar vara så här tyvärr. Men jag är så himla glad för Martins skull, han har inte behövt sätta sig en extra dag i skolbänken som en annan och dratt på sig en massa skulder. Trots påbackningar från hans mamma. Så det känns extra bra att han lyckats utan utbildning, men med en massa kunskap. Så tji fick hans mamma som säger att man MÅSTE ha en utbildning för att komma nånstans idag. Men riktigt så är det ju inte. Och speciellt inte inom den bransch som Martin jobbar inom.

Happ, nej ska återgå till arbetet. Får ju snart gå hem som tur är :P

Var är sommaren?

Publicerad 2007-04-18 22:32:35 i Träning,

Jag vill ha tillbaka värmen som var, inte för att det är så där hysteriskt kallt nu. Men jag vill gärna ha bort blåsten! Men det kommer, får snällt ha på mig mina vantar när jag åker till jobbet ett tag till ;)

Känner att jag måste börja komma igång med min träning igen. Som det är nu kommer jag iväg högst en gång i veckan och det är alldeles för lite. Cyklingen blir verkligen lidande när Martin och jag jobbar om varandra. Inte bra alls, inte på nåt sätt. Men jag vågar inte åka ut själv. Jag menar man sitter fast med fötterna och jag är riktigt duktig på att vurpa eftersom jag inte tar bort fötterna i tid. Men men, måste nog ta tag i det ändå antar jag. Vättern närmar sig mer och mer för var dag som går och om vi ska lyckas med Hjälmaren runt på en bra tid så är det hög tid att sätta igång nu. Men vi är båda lediga i helgen så då blir det cykla av ska vi nog se. För i år ska jag banne mig runt!

Happ, nu väntar sängen. Men två låttips innan bara, har ni inte lyssnat på Mika ännu så är det hög tid för det nu. Mina två favoritlåtar är Any other world och Happy Ending :)

Uttråkad

Publicerad 2007-04-17 22:17:57 i Livet,

Här trodde man att det skulle bli sommar nu. Men icke, det fina vädret är som bortblåst och det är kallt och ruggigt här. Inte alls vad jag vill ha! Uschiamej! Men men, tänker man på det så är det inte heller dax för 25 grader varmt och sol. April brukar ju vara fin men kanske inte så här varmt som det vart. Man kan ju undra hur vädret i Sverige kommer att se ut om ca 10 år. Lite coolt, imorse pratade jag med en meteriolog på SVT, han bor hos oss på hotellet. Alltid kul att se "kända" personer live ;)

Happ, undrar vad jag ska göra nu då? Kanske lägga mig, ska ju faktiskt upp vid 5.30 imorrn. Men jag vill ju hinna träffa Martin innan ju. Annars skulle vi inte ses förens på fredag då vi jobbar om varandra hela veckan. Men men, så är det ibland. Bara att gilla läget! Men en bok och så, så håller jag mig ju vaken tills han kommer om ca 40 minuter. Så blir det inte för sent för mig heller. Frågan är bara hur jag lugnar ner mina bråkstakar till katter? Skönt att de är som vanligt förvisso, men ibland blir man bara så trött på att de ska leva loppan hela tiden. Jaja...

Godnatt!

Lista

Publicerad 2007-04-16 17:17:37 i Allmänt,

Hittade detta hos http://prinsessanzara.blogg.se/

UTSEENDE
[ ] jag är kortare än 160 cm.
[x] ibland tycker jag att jag är ful.
[ ] jag blir lätt brun.
[x ] jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[x ] jag har vänner som aldrig sett min naturliga hårfärg.
[x ] jag har en tatuering.
[x ] jag har fräknar.
[x] jag är osäker över mitt utseende.
[x ] jag har/har haft tandställning.
[ ] jag skulle göra en plastikoperation om det var enkelt och gratis.
[x] en helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[x] jag har mer än 2 piercingar. ( i öronen och naveln)

FAMILJ
[x] jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] jag har rymt hemifrån.
[ ] jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] jag har ett syskon som är under 1 år gammal.
[x] jag vill ha barn nån gång.
[ ] jag har barn.
[ ] jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[ ] jag studerar.
[x] jag jobbar.
[ ] jag har somnat i skolan/på jobbet.
[ ] jag gör alltid mina läxor och hemuppgifter.
[ ] jag har missat mer än en vecka i skolan
[ ] jag underkändes, eller avbröt mer än en kurs ifjol.
[ ] jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[ ] jag har sagt "lol" i en riktig diskussion
[x ] jag har gråtit när jag sett på disney-filmer.
[ ] jag har kissat på mig av skratt
[x] jag har limmat fast min hand i något
[x] jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[ ] mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.

HÄLSA
[ ] jag föddes med en sjukdom.
[ ] jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] jag har brutit ett ben.
[ ] mina tonciller har tagits bort.
[x] jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] mina visdomständer har tagits bort.
[ ] jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] jag har haft vattkoppor
[ ] jag har/har haft astma.
[x] jag har genomgått en CAT-scan (röntgen av hjärnan).

RESANDE
[x] jag har åkt mer än 300 km på en dag.
[x] jag har flugit.
[ ] jag har varit i ryssland.
[ ] jag har varit i kina.
[x] jag har varit i sverige.
[ ] jag har varit i afrika
[ ] jag har varit i Karibien
[ ] jag har varit i Finland
[x] jag har varit i Grekland
[x] jag har varit i Turkiet
[x] jag har varit i England
[x] jag har varit i Spanien
[ ] jag har varit i Portugal
[x] jag har varit i Danmark
[ ] jag har varit i Norge
[ ] jag har varit i mer än 15 länder. (Nej, men nästan typ 13 eller nåt liknande)

ERFARENHETER
[ ] jag har tappat bort mig i min egen stad
[x] jag har sett en fallande stjärna.
[x] jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x] jag har tryckt på alla knappar i en hiss
[x] jag har sparkat en kille mellan benen.
[x] jag har lekt "sanning eller konsekvens".
[ ] jag har krockat i en bil.
[x] jag har åkt skidor
[x] jag har medverkat i ett skådespel.
[x] jag har åkt snowboard
[x] jag har åkt taxi
[x] jag har ätit sushi.

FÖRHÅLLANDEN
[ ] jag är singel
[ ] jag befinner mig i ett förhållande
[x] jag är förlovad
[ ] jag är gift
[x] jag har varit på en blind date (men jag ångrade mig när jag kom dit och bad om ursäkt och gick ;) )
[ ] jag har blivit dumpad oftare än jag varit den som dumpar.
[x] jag saknar någon just nu.
[x] jag är rädd för att bli övergiven
[x jag har varit otrogen i ett förhållande
[x] jag har varit kär i någon som inte känt detsamma för mig.
[ ] jag har sagt att jag älskar någon och ljugit.
[x jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

SEXUALITET
[ ] jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[x] jag har varit förtjust i en lärare.
[x] jag har blivit kysst i regnet.
[ ] jag har kramat en till mig helt okänd person.
[ ] jag har kysst en till mig helt okänd person.

ÄRLIGHET
[x] jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra
[x] jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra
[x] jag kan inte svälja piller.
[x] jag har smugit ut utan lov.
[x] jag har ljugit om vart jag är för mina föräldrar.
[x] jag har en hemlighet som ingen annan vet om.
[x] jag har fuskat i ett spel
[ ] jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER
[x] jag har druckit alkohol.
[ ] jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] jag har mediciner mot depression.
[ ] jag har/har haft anorexi/bulimi.
[ ] jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] jag har somnat gråtandes.
[x] jag har vaknat gråtandes.

DÖDEN
[ ] jag är rädd för att dö (både och faktiskt)
[x] jag hatar begravningar
[ ] jag har sett någon dö.
[ ] någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] någon nära till mig har begått självmord

Tjejsnack v 16

Publicerad 2007-04-16 16:44:34 i Tjejsnack,

Snacks och snask

·Chips eller godis?
Eftersom jag inte gillar chips så får det bli godis.

·Absouta favoritgodiset?
Choklad helt klart, gärna med mint eller apelsin i

·Lösgodis eller påse?
Det beror sig alldeles på vad jag är sugen på. Men mer och mer av påsgodiset börjar ju komma som lösgodis nu :P

·Lakrits, sött, salt eller syrligt?
Jag tycker om allt!! Har ingen favorit...

·Favoritsnackset?
Cashewnötter

http://www.tjejsnack.rebeccas.se/

Grattis pappa

Publicerad 2007-04-14 16:15:44 i Familj,

Japp, idag är det pappas födelsedag. I min familj klarar vi av alla födelsedagar från april till juni. Om man inte lägger till min nya familj, alltså Martins ;) Bra jobbat tycker jag. Hur som haver så ska vi dit ikväll på lite middag och så. Härligt att slippa laga mat för en gångs skull med. Måste bara komma ihåg att köpa ett kort till honom som ska föreställa hans födelsedagspresent. Ett presentkort hos Ticnet, jag hade tänkt Rod Stewarts konsert. Men eftersom vi inte vet om de är lediga då så köper vi ett presentkort så kan man hinta lite i det om att den spelas då och då. Blir bra det.

För jag kan liksom inte direkt ta mig nånstans idag. Katterna mår visserligen bra, men jag är så rädd för att Sally ska bita upp såret. Men hon är en duktig misse, hon har slutat att bita vad jag kan se i alla fall. För vi måste ju faktiskt bege oss nånstans när vi åker hem till La familia ;) Men det är ju bara för några timmar. Nehej, vad ska jag göra nu då? Ta hand om disken kanske...

Stackars missar

Publicerad 2007-04-13 15:49:30 i Livet,

Blev till att gå upp tidigt imorse. Skulle vara hos djurkliniken vid åtta för att lämna in missarna, de blev helt chockade när de såg Barrington. De undrade om det verkligen stämde att de bara var 4 månader då, men jag sa nej de är faktiskt fem ;) Men han är grymt stor det måste jag faktiskt hålla med om. Veterinären bara skrattade när jag sa att vi inte säkert visste om de var en hane eller hona. Men nu är det bekräftat i alla fall. Så här har vi nu Barringon (Barry) och Sally :)

Hann med hem och sova en sväng emellan med, skulle även hinna handla och åka till Kilroy. Hann med allt, bara det att Kilroy inte fanns där det en gång låg. Så vi köpte glass istället, mumma var det. Sen åkte vi och hämtade missarna. Sköterskorna bara skrattade och sa att de har försökt att rymma bra länge nu, så det var på tiden att vi kom ;) Hemresan var mindre skoj då Sally verkligen HATAR att åka bil. Men vi klarade av den pärsen med. Så nu försöker vi bara att få dem att vila och ta det lugnt. Men de vill inte riktigt det ;) Bara om vi är i samma rum annars följer de efter oss. Slutade nyss med att både Martin och jag somnade, hehe. Aja, mys att kunna ligga och bara slappa en fredageftermiddag.

Nu ska jag skala lite räkor till middagen. Ska äta nån het melonsalsa med räkor eller nåt sånt :) MAT!!!

Medium

Publicerad 2007-04-12 23:13:56 i Livet,

Har ju alldeles glömt bort att berätta att jag var hos ett medium i tisdags. Väntade mig inte direkt nåt alls, men ville mest göra det för att jag länge pratat om att jag vill bli spådd och liknande. Sen kom en kvinna på jobbet som jag pratat mycket om just sånna saker och berättade att hon kände en kvinna som går en utbildning hos Terry Evans. Och att hon tyckte att jag skulle ringa denna och boka tid eftersom det ändå var gratis. Så jag ringde henne och hon hade plats för mig.

Så i tisdags begav jag mig dit. Var lite smått orolig över vad hon skulle säga och om jag ens skulle förstå nåt av det hon sa. Allt gick på drygt en halvtimme, och det hon sa i början förstod jag nada av. Men sen kom det...jag förstod vem det var hon pratade om. Eller tror mig veta i alla fall. Saker hon sa som ingen annan vet utom den person som tyvärr lämnat detta liv bland oss. Ja, det var grymt helt enkelt. Namn som hon inte hade kunnat veta...

Sen ska man ju absolut ta sånt här med en nypa salt. Alla kan det nog inte utan går mycket på hur de kan läsa av personen de har framför sig. Men namn är sådant som man liksom inte kan förklara så bra. För ett av namnen är rätt ovanligt om man säger så. Ja, skoj var det i alla fall. Skulle lätt kunna gå på en seans igen :)

Nu väntar sängen, ska bara plocka undan kissarnas mat först. Ska till veterinären imorrn bitti för kastrering. Vilken dag man valt till det...fredagen den 13:e. Men man ska inte vara vidskeplig, nej nej ;)

image14

London

Publicerad 2007-04-11 14:15:58 i Resor,

Oj, vilken resa det blev! Har inte riktigt hämtat mig sömnmässigt ännu ;) Kom dit rätt sent på onsdagsnatten då det tog en jädra lång tid att få passera passkontrollen. Väl framme hos lillebror bjöds det på browniekaka med glass och jordgubbar och hallon, mumma för magen det! Kunde inte gå till sängs direkt heller då Martin och jag skulle sova i soffan som fanns i allrummet. Så det var bara att vänta snällt tills de andra hade lust att sova.

Torsdagen bestod mest av shopping! Tror att vi hann med det mesta redan då. Köpte biljetter till musikalen Chicago med. Gick nästan en mil meddelade stegräknaren, men eftersom den fått en knäpp så litar jag inte riktigt på den. Missar typ 1000 steg hela tiden ;) Gick ut och åt på kvällen, italienskt blev det.

Fredagen spenaderade vi på Madame Tussauds, var lite festligt. Dock inte lika skoj med alla idioter som fanns där. Usch, vad trött jag blev på en del. Folk som inte förstod sig på sina kameror, snorungar som bara var i vägen och japaner med kameran smattrande i 180 hela tiden...ujuj. Efter det blev det Big Ben och London Eye, åkte dock aldrig upp i den. Gick förbi Trafalgar Squere och Piccadely Circus med. Sen var det dax för musikal. Himla skoj faktiskt. Verkar som att det var en del stora stjärnor med i den med. Typ 3 i alla fall, hehehe. Sen bar det av till Majas del av stan. Skulle lämna en film till henne. Hann inte stanna så länge eftersom vi skulle handla mat. Men när vi sedan kom till mataffären var den stängd. Så det blev makkedonkan till middag. Men det funkade det med. Var meningen att vi skulle gå ut, men Martin hade fått sån pollenallergi att vi inte kunde...

Lördagen, mer shopping. Och MIN födelsedag, så det så. Hehe. Fick mina presenter av lillebror redan på onsdagen, som var kläder ur Madonna-kollektionen. Fick byta allt då det var för smått. Av Martin fick jag en ipodhållare som jag kan ha när jag tränar och typ cyklar Vätternrunt ;) Ska få mer nu här hemma då allt inte gick att köpa i London, då deras elnät inte är som vårt här hemma med kontakter och så ;) Skulle ha gått ut på kvällen med, men vi fastnade hemma med spelet pictonary. Himla skoj var det!

Söndagen var det hemresa. Inte så himla rolig dag med andra ord. Fick en ordentlig kroppsvisitering och Martin den klanten hade glömt lite hårprodukter och så i handbagaget så hela hans väska genomsöktes. Ujuj. Men vi fick åka med tillslut ;)

Nehej, nu säger klockan att det är dax att gå till jobbet. Jag som har massor kvar att göra här hemma. Men men...får ta det sen, typ ringa Martin och be honom. Hehehe.

Imorrn bär det av

Publicerad 2007-04-03 21:34:37 i Resor,

London here I come! Hehe, japp imorrn åker vi. Ska bli så himla skoj och så himla härligt att komma bort härifrån för några dagar. Lämna all galenskap och samla lite krafter, låter nästan som att jag ska till nåt trevligt SPA. Men tror mer att det lutar åt galna nätter och lååånga dagar ;) En massa party planerat har jag fått reda på och om det inte passar bra så vet inte jag. We´re gonna party, cause´ it´s your birthday, tjo! Lite spänd över vad min galne bror planerat egentligen! Men det ska nog bli bra.

Först stannar vi ett par timmar i Stockholm. Martin ska på jobbintervju, sen passar vi på att hälsa på hos Familjen P. Ska bli massa mys att träffa Jullan innan vi åker med. Känner att jag börjar att få lite resfeber. Men det ska man väl ha antar jag. Måste sätta igång med packningen med. Men ska kolla klart på husfruarna först. Undrar om jag fr box 2 av lillebror i år??? För jag har ju kollat så mycket på den första, hehe...

Over and out

Tjejsnack V 14

Publicerad 2007-04-02 11:56:12 i Tjejsnack,

Påsk

·Hur firar du påsken?
Jag gillar egentligen inte påsken som högtid. Men i år kommer den att firas i London hos min bror. Fyller dessutom år på påskafton så då blir det tårta :P

·Vad klarar du dig inte utan i matväg under påsken?
Mammas sill

·Brukar du ge/få påskägg?
Japp, vi gömmer dem fortfarande hemma hos mina föräldrar, men i år kommer jag nog bara att ge bort ett...

·Brukar du skicka påskkort?
Nej, det brukar jag inte.

·Vad skulle den ultimata påskpresenten till dig vara i år?
Ja, eftersom jag fyller så får det ju bli nån fin present :) Men jag vet inte vad...hehehe...

http://www.tjejsnack.rebeccas.se/

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela