kirsten

Sanna mina ord

FRI!!

Publicerad 2007-07-31 23:44:52 i Jobb,

Ujuj, nu har jag semester! 2,5 veckor av ledig tid som visserligen ska fyllas med en massa skoj, men jag slipper det där stället för ett tag. Fick dock beröm av chefen, händer lite då och då tro det eller ej. Väldigt sällan dock. Men han var imponerad av att jag ensam skötit hela stället. Men hade jag så mycket val? Nej, skulle inte tro det. Så i år har jag med andra ord varit min roll som receptionschef, har även varit husfru och tagit hand om all den personalen utöver min egna. Sett till att det kommit varor, tvätt och you name it. Plus att jag haft chefens jobb, lucky me! Men nu är jag som sagt ledig, ska inte ägna en minut extra till det stället nu, ska bara gå in på min mejl och visa att jag har semester.

Nu ska jag snart sova, ska ensam köra till huvudstaden imorrn. Blir visst till att bo på hotell då, eftersom Martins bror GLÖMT bort att han och frugan firar 10 år ;) Hahaha! Men det blir ju nära för min man, ca 200 meter istället för 20 mil ;) Så skänk mig en tanke imorrn, kommer att behövas!

Endast EN dag kvar!

Publicerad 2007-07-30 20:42:55 i Livet,

Ojoj, nu är den nära. Väldigt nära! Jag talar om min efterlängtade semester! Ska bli så himla skönt! Fattar bara inte att dagen ätnligen är här! Jag har läntat så! Jobbar eftermiddag imorrn med, så jag hade tänkt att jag skulle hinna rensa mitt fack och så, så att allt är tip top! Kommer bli lovely. På onsdag bär det av till Stockholm, ska låta Martin få sova där så att han slipper pendla några dagar och då passar det ju utmärkt att jag stannar där med. Umgås lite med den delen av familjen med. Ska kanske försöka få till en dejt med Helena med om hon har tid övers :)

Annars då? Helgen har rullat på som vanligt, i fredags passade jag och Martin på att ta det lite lugnt. Kollade på lite inspelat och sen la vi oss relativt tidigt. Skulle upp och hjälpa en kompis att flytta. Klarade av det på mindre än 3 timmar! My my! Kändes i söndags vill jag lova! Var uppe en sväng på Örebro festen, vissa gick hem lite tidigare än andra, men de som stannade kvar trots kylan hade det riktigt trevligt! Bar vidare av mot Bishop när området stängde eftersom Björnis hade lite för lång kö för oss som verkligen behövde ett besök på damernas. Pitschers hade fullt! Så det blev Bishop helt enkelt, men det var inte fy skam det heller!

Igår åkte Martin och jag till Raw, handlade lite och jag bytte en klänning då den storlek jag fått tag i definitivt inte passade! Efter det bar det av upp på stan en sväng. Men där hittade vi verkligen inget alls. Men som sagt så bär det ju av till huvudstaden så det blir ju säkerligen en del shopping där ;)

Happ, tänkte lägga upp lite bilder nu :)


Detta är från vår bowlingkväll med utgång därefter


Detta är mina älskade kissar, den svarta är Sally och den vit/svarta är Barry (Barrington), matskålen visar bara vilka busar de är ;) De andra bilderna innan är från balkongen vår, och de två sista bilderna visar två helt utslagna kissar efter en tur utomhus ;)

Det var allt för nu! Over and out!

Tjejsnack v 31

Publicerad 2007-07-30 19:56:16 i Tjejsnack,

 

Vecka 31

Fordon

 • Har du körkort och hur länge har du haft det? Om inte, ska/vill du ta? Motivera!
  Japp, har haft det i 6 år måste det väl bli nu. Ojoj, gammal man är ;)
 • Äger du en bil, vilket märke? Om inte, skulle du vilja ha en bil om du hade körkort? Motivera!
  Japp, jag äger en bil tillsammans med min sambo. En renault clio från 2000
 • Vilken är din favoritbil? Motivera!
  Oj, det beror lite på. Volvo är ju alltid bra om man har familj och så. Men jag skulle vilja ha en peogeut 307 eller vad den kan heta. Väldigt lik min bil ;)
 • På vilka sätt tar du dig oftast fram?
  Med cykel ellet till fots. Men det beror ju alldeles på VAR jag ska ;)
 • Vilka fordon har du åkt/skulle vilja åka? (Ex. bil, båt, buss, flyg, spårvagn osv...)
 • Hm, jag har åkt alla alternativ. Skulle vilja testa att åka helikopter!

http://mlilja.net/tjejsnack/

Tjejsnack v 30

Publicerad 2007-07-29 18:29:21 i Tjejsnack,

 

Vecka 30
Underverk (Klickbara länkar i frågorna)

 • Vilka av Sveriges [7 underverk] har du besökt/vill besöka?
  Jag har varit vid Göta Kanal, men aldrig åkt i den, jag har varit vid ringmuren i Visby även fast det är länge sedan nu. Regalskeppet Vasa har jag sett så många gånger att jag inte kan räkna till det ;) Ishotellet vill jag väldigt gärna besöka! Turning Torso har jag aldrig besökt, vet ej om det är nåt jag vill heller faktiskt. Öresundsbron har jag åkt över med la familia, och Globen var jag senast och besökte i februari.
 • Vilka av Världens [7 underverk] har du besökt/vill besöka?
  Kinesiska muren vill jag absolut besöka. Colosseum kanske det eventuellt blir ett besök till i höst får se om jag lyckas få ledigt och om pengarna räcker dit. Cichen Itza kanske vi besöker om ett år då mamma fyller 50 vi får se, hennes dröm är att få åka till just Mexico. Hm, Kristusstatyn vore kanske coolt att se nån gång, även Machu Picchu...Taj Mahal får det bli när vi åker jorden runt ;) Hm och Jordan, jag vette katten om jag vill åka dit alltså för att se staden Petra...
 • Vilken plats/byggnad skulle du vilja kalla ett riktigt underverk och varför?
  Eifeltornet tycker jag är coolt, tycker att det är en himla vacker byggnad och ja behöver man säga så mycket mer egentligen?
 • Vilken artist skulle du kalla för ett riktigt underverk och varför?
  Oj, den var svår. Just nu är jag ett riktigt fan av Mika, han ser bra ut och han sjunger gudomligt ;)
 • Har du gjort något som i dina ögon är ett underverk, vad?
 • Det alla vänner har gjort nån gång, funnits där för nån som verkligen har behövt det. Men jag har aldrig byggt nåt eller så som skulle kunna kallas underverk. Det har jag en bror till ;)

http://mlilja.net/tjejsnack/

Nedräkningen har börjat

Publicerad 2007-07-23 18:57:37 i Jobb,

Börjar kännas helt okej nu. Igår kunde jag ha slagit sönder nåt, så himla arg blev jag! Stackars Martin fick höra både det ena och det andra, men han var ett superbra bollplank och sa precis rätt saker. Eller ja, kanske inte när han började berätta om sitt jobb då. För det kan inte jämföras med mitt. Har ni inte redan förstått så handlade mitt utbrott om mitt kära jobb.

Jag har absolut inga som helst problem med att mina tjejer ringer till mig under min lediga tid så länge det handlar om vettiga saker. För det är klart att de ska ha hjälp om de behöver det, inget mer med det liksom. Men igår ringer en av dem och ber om hjälp, jag svarar och berättar PRECIS hur hon ska göra. Men hon fattade inte, drog hela baletten igen, men hon fattade ändå inte. (Till och med Martin visste nu hur han skulle göra om han skulle ha gjort denna sak) Jag blir då lite smått irriterad på tjejen eftersom hon ändå faktiskt STÖR på min LEDIGA tid och säger då att om det ska vara så svårt att lyssna när de ringer och ber om hjälp så behöver hon inte ringa mig mer! För då spelar det ju liksom ingen roll vad jag säger! Hon svarar då att men du kanske kan visa mig nån annan dag. Hallå! Gästerna checkade ut imorse, hur ska jag då kunna visa henne en annan dag?! Jag bara undrar?

Jag förklarar då en tredje gång hur hon ska göra och ber henne då om att skriva ner allt jag säger. Fattar liksom inte hur man kan vara så dum egentligen. Skulle det ha varit jag som ringde min chef och frågade om nåt på dennes dyrbara lediga tid skulle jag verkligen lyssna och koncentrera mig på det som sades. För annars, nästa gång samma sak händer kommer jag ju att bli tvungen att ringa igen och det är ju rätt pinsamt, enligt mig i alla fall.
Nu är jag dock lugn igen. Men var inte det när jag kom in tills mitt pass började då jag hade ca 20 papper i min korg om saker som de gjort fel i helgen. Bara att ta ett djupt andetag och sen fråga varför de inte ringde för. Hm, var visst upptaget. Men jag pratade inte i telefon på hela helgen förutom när jag pratade med dem. Så hur kan det ha vrt upptaget? Vissa saker kan inte ens jag rätt till, då det måste göras samma dag innan man nattkör. Woine, woine...

Vad gäller mitt illamående förra veckan mår jag bra nu ;) Gästerna som var skumma funkade det helt okej med, eller ja nästan. Rummet är fortfarande helt och rent, men jag var allt bra rädd om våra spritflaskor i receptionen. Men de står kvar de med ;)  Så allt är i sin ordning!

Nedräkningen inför min semester har börjat den med. Jobbar denna vecka och sen måndag-tisdag nästa vecka. Sen är det ledigt. Ska bli ljuvligt faktiskt!

Illa...

Publicerad 2007-07-19 20:58:46 i Jobb,

...ja, jag mår faktiskt riktigt illa just nu. Nästan så där så att man inte vet var man ska vägen nånstans, typ superilla med andra ord. Det kanske inte skulle ha gjort så där jättemycket om jag hade haft den här känslan hemma, men så bra har jag det inte. Sitter fast på jobbet, och det är bara att härda ut. Har gjort det förr, då detta händer nån gång i kvartalet. Samma känsla, samma typ av illamående. Inte skoj, inte alls faktiskt. Men har bara en gäst kvar som ska komma. Bara att hoppas på att människorna behagar dyka upp inom de närmsta 45 minuterna så att jag kan gå hem till 22.

Gjorde nyss den största tabben man kan tänka sig att göra som receptionist. Släppte in en gäst som inte hade alla hästar hemma. Men hur ska man hinna se det när man själv knappt står på benen och man sekunderna innan hade jordens snyggaste killar framför sig? Vad kan man begära då liksom?! Vad sägs om fokus kanske? Ja, så borde jag ha agerat. "Så himla ledsen, men jag kan inte hitta din bokning och inga dubbelrum kvar..." Sen le lite snällt och hoppas på att det skulle ha löst sig för dem på nåt annat hotell. Men problemet var liksom det att den ena var helt normal, ska man då neka dem? Svårt dilemma faktiskt. Bara att hoppas att rummet är i sin ordning under dessa dagar. Tror egentligen bara att det kanske blivit en droppe för mycket för damen ifråga. Sen kan man ju inte rå för hur man ser ut, eller hur?

Jag menar jag har ju ingen som helst aning om vad folk tror om mig när jag går in genom en dörr. Man ska inte ha så förhastade slutsatser jämt. Även fast de ibland faktiskt kan visa sig vara sanningen. ;) Aja, det är ju jag som är här imorrn bitti med. Får väl agera utkastare annars. Heheh, eller ringa Maria vars dröm var att få åka runt och avbryta fylleslag i lägenheter så sent som idag. Haha!

Nej, nu ska jag leta reda på gästens mobilnummer då denne har världens mest underliga efternamn så borde ju inte det vara allt för svårt ;)

Jobba, jobba...

Publicerad 2007-07-18 19:27:01 i Jobb,

Uj, redan onsdag idag. Var tar tiden vägen? Tycker för visso att det är riktigt skönt att det snart är helg, för den här veckan kanske inte riktigt blev som jag tänkt mig den. Man tror att man uttrycker sig riktigt tydligt, bara för att sedan upptäcka att inget gått in där man trodde. Vilket för mig betyder en massa merjobb. Inte alls så skoj, och det blir inget skoj för de som jobbar med mig heller. Förstår bara inte riktigt tänket att man bara lämnar saker och ting, för nån kommer ju i slutändan att få ta hand om det istället. Tycker att det är helt galet! Men men, jag jobbar bara 2veckor till. Sen ska jag vila ;)

Startade en ny blogg alldeles nyss. Mina kära kollegor på jobbet blir alltid så sugna på mina matlådor, har fått ta med mig både det ena och det andra receptet till dem ;) Men det är bara kul. Så därför tänkte jag istället fylla i recepten där så kan ju vem som helst ta dem därifrån. Både mina egna och andras ;) Ska försöka att lägga till bilder där med, men det är fasiken inte det lättaste att få till dem. Men håll till godo :)

Nu ska här jobbas lite till. :)

Tjejsnack v 29

Publicerad 2007-07-18 16:25:26 i Tjejsnack,

Vecka 29

Vad har du alltid hemma?

* I Skafferiet?
Ja, hm, det är mycket det. Pasta, ris, mjöl, socker (denna lista kommer bli lång) så jag säger nu bara kort och gott, alla basvaror.

* I kylen?
Hm, smör, mjölk, naturell yoghurt, saft, Pepsi Max, sylt, soja och massa annat som måste stå kallt.


* I frysen
Ja, vad har jag jämt där? Matlådor, veckans matvaror som ska tillagas ;)

* I kryddhyllan
Tror att jag har över 50 kryddor som står där jämt ;)


* I fruktskålen
Beror ju lite på säsong det där. Men just idag finns det 1 honungsmelon, nektariner, äpplen, apelsiner och bananer :)

http://mlilja.net/tjejsnack/


Väntan dag 2

Publicerad 2007-07-14 18:04:31 i Livet,

Ja, inte sitter jag och väntar på dem fortfarande, även fast jag gör det. Men de dök upp igår i alla fall, typ 1,5 timme försent ;) Nu väntar jag på dem igen. Ska iväg och bowla, men först skulle vi ses här och umgås lite. Och eftersom vi idag har en tid att passa efteråt kan man ju faktiskt tycka att de borde vara här i tid, men icke! Förstår inte vad det är som gör att det tar så lång tid? Har jag själv en tid att passa så ser jag till att göra mig i ordning i god tid innan, så att jag har en chans att hinna i tid. Sen att jag allt som oftast kommer några minuter sent ändå är ju som det är ;) Men som sagt, det handlar om minuter, detta handlar om halv timmar som lätt blir till timmar....zzzZZZzzzzZZ

Nej, ska nog dippa mig lite morötter nu, eller tankomater som jag kallade dem häromdagen på jobbet ;) Behöver kanske inte säga att jag var oerhört trött då ;)

Väntan

Publicerad 2007-07-13 22:03:52 i Livet,

Är det nåt jag hatar mer än idiotiska supportrar så är det att vänta! Kan bli galen för mindre ju! Inte för att det idag egentligen var nån som helst tid bestämd eller så, inte ens jag som bjudit hem personerna i fråga utan de själva. Men säger de att de ska komma strax efter nio kan man tycka att det borde handla om cirka en halvtimme efter själva klockslaget. Men nu sitter jag här och de har fortfarande inte dykt upp! Börjar mer och mer känna att det är bortkastat med tid att vänta. Jag börjar bli trött, skulle vilja sova. Men det är ju inte så snällt, eller hur. Men är det då så snällt att låta mig vänta på det här sättet?

Nej, jag skulle knappast tro det! Blir galen...

Tjejsnack v 28

Publicerad 2007-07-09 18:56:26 i Tjejsnack,


Internet/snigelpost

Har du internetbank, vilken? Om inte, varför?
Japp, det har jag. Swedbank.


Brukar du posta något med snigelposten, vad? Om inte, varför?
Hm, inte hemma. Men på jobbet gör jag det. Fakturor och grejer.

Brukar du handla, eller skulle kunna tänka dig att handla på internet? Vilken typ av saker? Varför inte?
Japp, H&M och filmer.


Har du sålt något på internet, eller skulle du kunna tänka dig att göra det? Vad/varför inte?
Jodå, det skulle jag kunna tänka mig. Beror väl på vad jag har som jag inte vill ha längre ;)


Vad är det bästa OCH sämsta med snigelpost? Med mail? Vilket föredrar du?
Det beror ju alldeles på vad det är man ska skicka. Man kan ju inte skicka saker via mail till exempel. Men ska man bara skriva ett brev går det ju lika bra att göra det över mail.

http://mlilja.net/tjejsnack/

Supporth-vete

Publicerad 2007-07-06 22:12:38 i Jobb,

Usch, idag var verkligen inte min dag. Vaknade med samma sprängande hvudvärk som jag somnade med. Oh yes, verkligen vad man behöver liksom. Inte blir det bättre av att Martin rumlar runt och gör en massa oväsen, frågar om han kan ta matlådan i kylen. Som jag faktiskt sa igår var till honom. Gjorde mig ändå i ordning för att pallra mig till jobbet. Inge regn i alla fall vilket var positivt. Kommer till jobbet och möts av de drygaste gästerna någonsin. Tror alltid att det är så med de som mot alla odds ska ha frukost tidigare än vad som är angivet. De kan liksom inte visa nån respekt mot sina medmänniskor. Inte blir det ju bättre av att det inte finns nån betalningshänvisning på dem. Så efter lite tjafs lyckas vi få till det, men de ville att JAG skulle ringa DERAS jobb och fråga! Sikka människor det finns.

Ungefär så fortsätter det med de flesta företagsgäster. Plus ett drygt stockholmspar, jag är ledsen men jag har inte mycket till övers för stockholmare. Inte för de som bor på hotell i alla fall. Min Julia är bäst, men just nu kan alla andra bara dra! För så klart skiter det sig med en gruppblock som var gjord, dock inte av mig från början ;) Men jag vart i alla fall tvungen att ringa supporten, som såklart har sitt säte i just Stockholm. Flertalet gånger när man ringer dem får man till svar att nej det är DU som gjort fel, eller nej så går det inte att göra. Men så kollar de, de tar sig mödan att faktiskt logga in sig på vårt system för att kolla vad felet är. För att då upptäcka att nån server eller liknande inte är igång hos dem. Något pinsamt för dem när de då får erkänna att det visst inte var vi som gjort fel utan DE. Men den j-veln jag pratade med idag lyssnade inte ens på vad jag sa! Fick upprepa samma sak typ en miljard gånger! Till och med gästen jag slutligen hade framför mig kunde ju frågan!

Fick tillslut be honom vänta, för att jag skulle kunna ha en chans att ta hand om stackarn som väntade på att få checka ut. Men han bara skrattade och sa att det inte var några problem. Han visste hur det var med supportrar som inte fattar ;) Ringde upp killen igen, men inte blev det bättre för det. Hade vart bättre för mig att radera bokningen och börjat om från början. Men så kan jag inte säga till mina tjejer. Jag måste vara den som kan det där, hur man ska göra när man gör fel. Men det fattar inte den där supporten. Men men, nästa gång ska jag lyssna på mina egna råd och göra som jag tycker från början. Eller hoppas på att jag får prata med den som verkligen fattar på det där stället. Som själv har stått bakom disken och vart med om när allt skiter sig. Istället för en dryg snubbe i kostym som bara pratar dataspråk...blä! Simon tyckte dock att jag skötte mig fint. En receptionschef måste våga vara bitchig och ställa krav på sina leverantörer som han så snällt sa ;)

Annars är jag glad, faktiskt.

Bra dag :)

Publicerad 2007-07-04 20:22:16 i Livet,

Ojoj, vaknade inatt av att det lät som att nån skulle bryta sig in. Ja, jag erkänner jag är LIVRÄDD för att vara ensam om nätterna! Har allitd varit och kommer nog alltid att vara det med. Blir ju lättare och lättare för varje gång jag tvingas vara ensam, men jag gillar det inte för det! Men när jag väl upptäckte att det endast var regnet som smattrade mot fönsterbläcket kunde jag somna om igen ;) Brukar ju tycka att det är skönt att ha katterna, men vad ska man skylla alla konstiga ljud på när de ligger i sängen hos mig och sover djupt? Heheh!

Sov lite för länge idag, tycker att det är rätt mysigt när man kan ligga där och filosofera lite och bara känna små briser av luft som kommer från fönstret. Då blir det lätt som så att jag ligger där för länge. Men kom upp till slut i alla fall. Åt frukost, pratade lite med lillebror på msn. Sen bar det av för vägningen. Trodde inte att det skulle ha gått bra alls eftersom jag var ute i lördags, åt pizza i söndags, visserligen bara en halv, men i alla fall. Kinamat har jag ätit i dagarna tre. Så det är ju inte konstigt om jag skulle ha gått upp snarare än ner. Men se det hade jag! Nästan 1 kilo! Duktiga jag! Så idag fick jag en guldstjärna! Totalt har jag nu gått ner 3,1 kilo. :P

Bara att fortsätta att kämpa. Jag vet att jag kan nå mitt mål om jag bara vill och det vill jag! :)

Tjejsnack v 27

Publicerad 2007-07-04 19:46:08 i Tjejsnack,

Vecka 27
Nycklar

Vart går nycklarna på din nyckelknippa?
Jag har två, en som går till hemmet och min cykel och den andra går till jobbet.Har du fler saker på nyckelknippan än bara nycklar, vad?
Jag har en Mirandanalle som jag delat med Martin. Snart ska min nyaste nyckelring på från Disneyaffären i London :)


Vems nyckel skulle du vilja ha, om så bara för en liten stund, och varför?
Oj, vad svårt. Kanske mina föräldrar så att jag slipper åka och låna den när de behöver kattvakt. Men det känns ju trist att svara det...Kanske till GB Glace, så skulle vi kunna åka dit och käka så mycket glass vi vill ;)


Var förvarar du dina nycklar, när du inte bär dem med dig?
Det beror på var jag befinner mig, hemma finns de i nyckelskåpet eller på byrån. På jobbet ligger de i väskan.


Vem har förtroendet att låna din hemnyckel och av vilken anledning skulle du låna ut den?
Min familj har vår extranyckel eftersom de ibland kommer och matar våra katter om vi inte är hemma. Dessutom känns det tryggt att veta att den finns där ifall att man skulle bli utelåst. Men annars får nog vem som helst av mina vänner låna den.

http://mlilja.net/tjejsnack/

Karatefylla

Publicerad 2007-07-03 19:26:47 i Livet,

Hm, ja det blev visst en sådan i lördags. Jag som verkligen tänkt att jag skulle ta det lugnt. Men icke. Drogs med av stämningen helt enkelt. Inte blev det bättre av att vi fick sitta och vänta på några, då blev det ju bara som så att man hann få i sig både det ena och det andra innan. Köpte ju den nya Absolut päron med, kan varmt rekommendera den. Så himla gott blev det! Kul att få komma ut och dansa med för en gångs skull. Grymt mycket folk var det! Men så skoj ;)

Söndagen var väl kanske inte lika rolig, sov nog till halv två eller så! Sen var det bara en enda lång väntan på att först åka in till jobbet för att sitta där då tjejen som jobbade inte är 18 ännu. Sen väntan på jobbet. Men det gick rätt snabbt ändå.

Redan tisdag. Fattar det inte. Tiden går äckligt fort just nu. Snart kommer sommaren att vara över med...men först lite semester, dock 4 veckor kvar. Inte så farligt egentligen... :)

Happ, nu kanske man skulle ta och jobba eller nåt...händer nada här just nu!

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela