kirsten

Sanna mina ord

Ont i foten

Publicerad 2007-10-23 21:51:22 i Jobb,

Jag är så fruktansvärt klantig så det finns bara inte. Fixade nyss ihop två plocktallrikar till ett par gäster, slänger in spetten i ugnen så att de blir varma och lägger under tiden upp allt annat plock på tallrikarna. När jag är klar med detta bär jag ut tallrikarna till gästerna som snällt sätter igång att käka. Efter cirka 5 minuter kommer en av dem fram och frågar om det inte skulle vara spett till! My godness vad tankspridd man kan vara ibland då! Värmde snabbt på dem lite till och bar ut dem till dem. Haha! Förstår bara inte varför det tog så lång tid för dem att komma och fråga...

Igår var vi på relaxen med jobbet. Himla mysigt. Fast innan vi väl fick bada väntade, väntade och väntade vi på att resten av gänget skulle komma. Sen droppade en av dem in, och då ville vi ju inte lämna henne ensam så vi satt kvar med henne tills de andra två kom. Först tog vi forsen, helt förbaskat livsfarlig är den! Fattar inte riktigt varför man inte måste ha hjälm när man åker den med tanke på att det är så starka forsar. Första backen gick smärtfritt, i den andra blev det svårare att hålla badkläderna på plats och i den tredje fastnade jag med foten uppe i taket?! Japp, ni läste rätt...Fastnade och hamnade under vattnet och vred slutligen mig loss på nåt vänster. Men pajade foten. Himla skönt, verkligen.

Men inte gav jag upp för det. Hängde med upp i den stora rutschbanan och det gick ju sådär det med. Lyckades fastna längst ned. Där det är meningen att man ska åka ner...ja, jag säger då det. Efter det var det dax för toaletten. Ja, de kallar den det. För er som vart där som barn är det den gamla rutschbanan som de nu byggt om till en toalettliknande konstruktion. Det hela slutade ju inte så bra där heller för min del. Aja, det är bara att åka dit igen så ska vi nog ge backarna vad de tål. Fick sitta resten av tiden med damerna :) Inte fyskam det heller. Idag går jag med stödstrumpa. Så vackert så!

Happ, undrar var alla gäster är då? Alldeles för många kvar för att det ska vara bra! Den som lever får se!

Tjejsnack v 43

Publicerad 2007-10-23 21:19:41 i Tjejsnack,

Miljö


Är det viktigt att man gör något aktivt för att förbättra för miljön?
Ja, det tycker jag aboslut!


När du handlar mat, väljer du då kravmärkta varor framför de som inte är det?
Ibland gör jag det.


Väljer du att åka kollektivt om det finns möjlighet till det dit du ska?
Ja, absolut. Eller också försöker vi att samåka.


Vad väljer du helst, nyproducerat eller second hand?
Ny får jag nog tyvärr säga. Jag har lite svårt för second hand.


Kan du ge något tips på vad man kan göra för att förbättra för miljön?
Hm, jag själv har sparat alla scheman och andra papper som jag fått genom skolan och använder idag dem som kladdpapper eller shoppinglistor. På detta sätt använder jag pappren två gånger :)


http://mlilja.net/tjejsnack

Helgen snart över igen

Publicerad 2007-10-21 18:43:03 i Familjemys,

Förstår inte hur de kan gå så fort bara. Jag menar har ju knappt gjort nåt och ändå går tiden så fort! Står man på jobbet och inget händer så sniglar sig minsann tiden fram! Inte rättvist! I fredags vankades det födelsedagsmiddag hos svärföräldrarna, så himla gott och skönt att slippa laga mat själv! Händer tyvärr inte allt för ofta längre att det vankas middagar hos dem. Kanske det blir mer nu när det är höst, man kan ju alltid hoppas ;)

Igår var vi först upp på stan och åt lunch. Mysigt att bara vara Martin och jag med ibland. För sen bar det av hem till hans syster med familj. Där blev det inte en lugn stund. Ella lekte make-up artist med mig. Himla vackert blev det vill jag lova. Var kanske inte det bästa för min hud, men hey hon måste ju få träna ;) Sen åkte vi hem och lagade mat och kollade på film, först en av lillebrors filmer, Kiss kiss, bang bang hette den. Kanske inte den bästa film jag sett, men den var lite rolig. Efter det blev det älskade Beck, Det tysta skriket. Inte mycket som slår honom, eller Gunwald heller för den delen. " Åh, bara en Gunwald..."  Kunde inte ha sagt det mycket bättre själv. ;)

Idag har det vart storstädning av köket här. Så nu både glänser det och stinker av rengöringsmedel. Men men, rent är det. Så himla skönt. Tvättar för fullt med. :) Måste snart kolla i lådan med badkläder, åker till relaxen med jobbet imorrn. Måste ju se om jag har nåt som kommer att sitta på plats i alla rutschbanor ;) Får helt enkelt testa på badkarskanten som min bror och jag gjorde när vi var små ;)

Nej, dax för mat snart med. Har lovat Martin att han ska få pizza idag. Så jag får väl offra mig jag med...vågen  kommer att jubla ;)

image44

Tjejsnack v 42

Publicerad 2007-10-18 07:58:27 i Tjejsnack,

Relationer


Vem är den människa som du vet att du alltid kan komma till oavsett?
Min sambo Martin, han vet allt, nästan ;)


Vågar du rangordna dina vänner och bekanta i vilka som betyder mest? Kan man göra det eller inte?
Visst har man väl alltid nån man pratar mer med än andra, men jag tycker inte att man därför ska rangordna sina vänner. Alla är viktiga på sitt sätt.


Har du blivit sviken av en vän någon gång? Hur/När? Känns det fortfarande?
Jo, det är klart att jag har. Tror att vi alla blivit det. Inget jag känner för att ta upp, men visst känns det fortfarande.


Känner du att du har en bra relation till människor omkring dig?
Ja, det tycker jag.


Vad tror du andra tycker är din bästa/sämsta egenskap?
Min bästa är nog att jag bryr mig så mycket om mina vänner och att jag vill att de ska ha det bra. Den sämsta...mitt temperament. ;)

http://mlilja.net/tjejsnack

Tjejsnack v 41

Publicerad 2007-10-15 21:34:36 i Tjejsnack,

Vecka 41

Bröst

Kontrollerar du dina bröst ofta själv/går på mammografi när du ska?
Jag är faktiskt rätt dålig på det. Men det går i perioder. Man tänker extra mycket på det nu i oktober när det är så mycket kampanjer. Borde faktiskt vara det oftare!


Är du orolig för bröstcancer?
Jo, men det är jag nog!


Vad är bröst för dig? Något kvinnligt, något man matar sin bebis med, något sexigt, bara en jobbig sak, annat?
Skulle faktiskt kunna säga alla ovanstående påståenden.


Är du nöjd med dina bröst, eller skulle du vilja förminska, förstora, annat, varför?
Jag tror inte att man är nöjd hur man än ser ut. Men visst skulle jag kunna tänka mig att förminska dem. Dels för att de är i vägen och för att jag inte trivs med att de är så "stora".


Dolly Parton har ju försäkrat sina bröst, är det något du skulle kunna göra? Motivera.
Hm, nej.

http://mlilja.net/tjejsnack

Kasst

Publicerad 2007-10-15 21:01:47 i Livet,

Ja, jag är verkligen dålig på att uppdatera här. Förstår att det är jobbigt för er att inte få veta vad som händer här borta ;) Haha. Men det är just det, det händer nada! Har ju liksom inget att skriva om. På dagarna jobbar jag och sliter. Sliter dessutom mitt hår på grund av våra praktikanter. Ibland är det bara så skönt att få vara ensam! Inte ha nån som tjatar eller som inte fattar eller som bara är allmänt jobbig. Visst, ibland är det verkligen toppen med dem...men det är som sagt bara ibland ;)

Har hunnit besöka konserthuset i vår stad två gånger. Ena gången var det Jonas Gardell som besökt oss, och jisses vad rolig han var. Hel sjukt skoj! En man blev dock sur och gick efter 5 minuter, men bara det var ju ren humor ;) Vart lite arg för att han skvätte vatten på publiken! Typ. I lördags var det dax för Peter Jöback. Blev inbjudna då han, bodde hos oss. Coolt värre! Riktigt bra konsert var det med, faktiskt. Och vilken charmknutte! Synd att han är gay ;) Efter det bar det av till Wobblers Lounge, blev en riktigt trevlig lördagskväll :)

Nu är man tillbaka på jobbet igen. Har haft så många dryga gäster här ikväll! Fy tusan! Och ändå försöker man att vara så trevlig man bara kan emot dem. Inte helt lätt alla gånger. Fick trösta en gråtande praktikant med. Ja, jisses! Det är tur att man själv är så vuxen och kan hantera alla sina problem ;) Nej, ska jobba vidare nu. Ville bara säga hej och visa att jag lever ;)

Tjejsnack v 40

Publicerad 2007-10-04 22:16:52 i Tjejsnack,


Djur


*Vad har du för favorit djur?
Katter


*Vilket djur har du alltid drömt om att få träffa/se i det vilda?
Delfiner


*Vad för slags djur skulle du vara om du var ett djur, varför?
Svårt val, skulle vilja vara en fågel bara för att se hur det är att flyga. Skulle vilja vara en katt så jag kan sova en massa! Skulle kunna tänka mig en mängd andra djur med...

*Vilket djur är du mest rädd för, varför?
Hm, jag hatar småkryp just därför att de är äckliga. Men jag kan ju inte säga att jag är rädd för dem. Är livrädd för hästar eftersom de är så fruktansvärt stora. Hundar skrämmer mig med...och speciellt okopplade sådana...


*Har du några djur? Vad/vilka?
Japp, jag har två katter :)

http://mlilja.net/tjejsnack

Äta, jobba, sova...

Publicerad 2007-10-03 19:14:04 i Livet,

Känns inte som att jag hinner med så mycket mer för tillfället. Tycker bara att man är på jobbet, man gör sina tusen sysslor plus några andras uppgifter med och sen är man helt plötsligt hemma. Där man ska hinna diska, laga mat och hålla nån form av ordning. Men nånstans brister det, och för mig är det hemma just nu. Köket ser ut som om en bomb precis slagit ner, det ligger post, papper och recept precis överallt. Plus att det ser ut som att vi gått en vända på stan för att samla burakr. Blir galen av detta! På detta har jag hand om allt, städning, matlagning, tvättning. Hinner inte med mig själv. Precis så känns det.
 
Inte blir det bättre av att jag har två vilddjur här hemma. Just för tillfället hjälper de till ypperligt bra med att riva hela lägenheten. Har hittat nån spyfluga som de jagar runt hela lägenheten. Inte gör det dem det minsta att det råkar vara saker i vägen. Så det blir väl till att städa lite efter dem med är jag rädd. Förbaskat att man ska bo med nån som aldrig är hemma. Undrar om det sett ut så här om jag bott ensam med...tror fakiskt inte det.

Happ, ner till tvätten nu då. Sen äta. Ännu senare ska jag kollapsa i soffan och försöka att få nån ro...

Tjejsnack v 39

Publicerad 2007-10-01 18:43:22 i Tjejsnack,


Sommaren 2007

* Vad minns du mest (förutom regnet) från sommaren 2007?
Den roliga bilresan som min sambo och jag gjorde till Tyskland, besöket på tivolit där slog det mesta! Trots att det även regnade en hel där där ;)

* Har du haft en skön sommar? Motivera gärna!
Ja, den har inte vart så tokig faktiskt. Skulle dock ha velat haft lite mer ledigt, men jag har ju sparat mina veckor till i vinter i stället.


* Har du rest något, var? Eller stannat på hemmaplan?
Ja, var ju som sagt i Tyskland. Men annars har jag bara vart hemma.


* Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg?
Visst tycker jag att det är skönt att ligga på stranden. Men jag ligger aldrig och pressar i solen utan ligger hellre under ett parrasoll, då jag inte tål solen särskilt väl och man dessutom får finare bränna på det viset ;)


* Vad är din favoritsyssla på sommaren?
Grilla kanske, och spela kubb och brännboll. :)


http://mlilja.net/tjejsnack

Tjejsnack v 38

Publicerad 2007-10-01 18:37:04 i Tjejsnack,

Yrken/karriär

* Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det? Om du inte, vilket skulle du välja?

Jag jobbar som receptionschef, även det jag pluggade till bland annat. Valde det därför att jag alltid velat arbeta med människor och den branschen intresserade mig mest.

* Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte?
Absolut trivs jag med mitt val. Känner dock ibland att det är dax att ta steget vidare och byta jobb. Men det har inget med själva jobbet i sig att göra, utan med min utveckling.


* Trivs du med din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera!
Som jag skrev ovan börjar jag känna att det är dax att göra något nytt. Har jobbat på samma ställe i 5 år nu, inte med samma arbetsuppgifter dock. Men nåt nytt skulle inte skada. Men visst trivs jag!


* Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det?
Det yrket jag jobbar med nu ;) Samma svar som ovan det med, att jag ville jobba med människor.


* Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktigt för dig att kunna göra det? Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen?

Ja, visst har jag den möjligheten. Är ju rätt långt ner på stegen än så länge. Viktigt och viktigt, har ju trots allt vidareutbildat mig för att komma nånstans så visst vill jag väl klättra en bit till. ;)

http://mlilja.net/tjejsnack

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela