kirsten

Sanna mina ord

Hektiskt

Publicerad 2008-09-30 22:29:16 i Allmänt,

Om jag innan tyckt att det var mycket att göra på jobbet är det nu snäppet värre. Vi är numera en man kort och det medför att det blir mer till oss alla att göra. Skoj? Hm, nej inte direkt. Men det ska nog gå bra, vi får jobba ihop oss till ett ännu tightare team helt enkelt. Samtidigt som man börjar fundera på hur det kommer att gå för en själv. I december kommer min egen dom. Men vad jag får höra så ska det inte vara några problem för min del. ;) Man gör vad man kan för att bättra på sina chanser eller hur?

Har även haft en otroligt hektisk helg här i Stockholm. Martins familj har varit här. Alltid lika trevligt, men samtidigt skönt när man väl blir ensam igen. 4 barn och 8 vuxna det tar på krafterna vill jag lova. Att jag på nåt sätt blivit barnens favorit är skoj i si så där 10 minuter, efter det vill jag bara bryta ihop. Att få chansen att prata med de vuxna är liksom bara att glömma. Då det ska klättras, leka kurragömma, bråkas, och jag vet inte vad de små liven hittar på. Jag älskar barn, det gör jag verkligen. Men kanske inte 4 samtidigt, 4 barn som inte är mina egna, men som ändå ska passas upp. Nu är det ju egentligen de 2 äldsta som slåss om min uppmärksamhet men det räcker. Jag lovar...Det kändes i mina armar när jag vaknade igår morse, träningsvärk efter allt bärande och släpande. ;)

Har tagit över provisionerna på jobbet, tänkte att det kunde vara en bra idé. Tycker att det kan vara rätt skoj med siffror och så ibland. Men det var lite mer jobb än jag väntat mig, som med så mycket annat här i storstan. Hehe. I Örebro var denna lista på kanske 5-6 sidor då de kommer månadsvis. Här är de mellan 15-25 sidor! Jag skojar inte! Det tar sin lilla tid att gå igenom. Plus att profilerna endast finns kvar i 3 månader så i och med att vi ligger något efter med dessa listor så kommer det att ta sin lilla tid att gå igenom. Men det kommer att bli bra när vi ligger i fas med dem. :)

Utmaning

Publicerad 2008-09-26 21:02:57 i Allmänt,

Jag blev utmanad av:
Saga
5 saker i min frys:
 
En jäkla massa matlådor, korv, frysta grönsaker, rostebröd och lite glass
5 saker i min garderob:
Kläder, en massa massa skor, väskor, strykbräda, torkställ
5 saker i min väska:
Pendelkort, mobil, pocketbok, Metro, passerkort
5 saker i badrumsskåpet:
 
Smink, ansiktskrämer, mediciner, sax, plåster
5 saker i min bil:
 
Kartbok, p-skiva, första hjälpen väska, varningstriangel, musik
Jag ska skicka utmaningen vidare till:
Maria och Ida

Wallmans och Djurgårdsidioter

Publicerad 2008-09-24 23:01:13 i Allmänt,

Så var det onsdag, halva veckan har gått och det med en ryslig fart. I måndags blev jag hemma, var snurrig det mesta av dagen och i halsen hade jag en fotboll tror jag. Men i tisdags hade jag ingen lust att vara hemma, dels för att det är tråkigt och så för att de håller på med balkongerna här hemma. Låter alldeles för högt för att man ska klara av det ljudet i flera timmar. Men så skulle vi ju även på Wallmans på kvällen, så trots erbjudande om att få jobba endast halvdag så höll jag ut och hängde med. Har alltid velat gå på just Wallmans och blir man bjuden på det är det ju snäppet bättre. Skulle få 2-rätters enligt inbjudan men blev serverade en 3-rätters, jo man tackar :) Showen var också bra, hade sina stunder. Plus att man fick se en del ö-kändisar ;) Var ju ett tag sedan som man såg på Fame Factory och Floor Filler, hehe. Vi fick dessutom veta att vi bara behöver slå en signal för att få komma dit och hänga i baren! Börjar mer och mer undra varför man inte flyttat hit tidigare ;) Att vi även kan göra så på Golden Hits är ju ett ännu större plus.

Imorse fick jag gå den sista biten då tunnelbanan bestämde sig för att strula igen. Men det är rätt skönt att få sig en promenad när man sedan ska sitta hela dagen. Men att behöva komma försent på kuppen är ju mindre kul. Har varit en rätt bra dag på jobbet med, började den dock med en huvudvärk som var på väg att bli en härlig migrän. Men en tablett så var det fixat. En bonusnatt till såldes och jag kände lite mer klirr i kassan ;) Kommer bli en bra månad detta! Eller ja, det syns ju inte förens på nästa lön men i alla fall. När jag sedan skulle hem glömde jag att koppla telefonen, här gör det inte lika mycket som när man glömde det i Örebro då slingan stängs av klockan 19 då man slutar. Men det blir mindre kul imorrn bitti, så jag sprang tillbaka och fixade det. När jag sedan kom ner i tunnelbanan så var det hysteriskt mycket folk. Skulle visst vara derby hemma hos mig, mellan AIK-Djurgården minsann. Det är aldrig kul att åka hem när det är match här. Men just idag var det extra jobbigt. Tror inte att det finns några supportrar som är jobbigare och odrägligare än just Djurgårdens! När man väl äntligen kommer fram till Solna C så måste de ju visa hur tuffa de är så det sparkar sönder en vagn. Eller ja, de pajade dörren så vi fick stå still där i närmre 20 minuter.

Polisen kom och fick ta vittnesmål och tillslut kom även Securitas. Behöver jag säga att poliserna inte var size zero direkt. Nej de kom från det större allerteriet. Biffiga värre. Coolt med män i uniform :P Jaja, när de väl gjort vad de kunde så fick vi vänta på att den stackars tjejen som körde tunnelbanan skulle försöka laga tåget. Men det gick inte så det fick komma nån från trafikledningen innan vi kunde lämna Solna C. Jag hade för visso kunnat gå därifrån, men jag kände inte för att gå upp där när det är derby. Och sen sitter man ju och tänker att reser jag på mig nu så åker den...

Kom ju hem tillslut i alla fall. Men jag blir bara så irriterad, supportra gärna sporten men förstör inte för alla andra tack! Men jag hann hem till Idol och det är huvudsaken. :)

Nehej sova lite nu kanske?!

Martin och Christine ser på skräckfilm...

Publicerad 2008-09-21 23:38:14 i Allmänt,

För några veckor sedan blev jag rekommenderad en skräckfilm av min bror. Jag sa genast till Martin att ta hem den och så gjorde han ju så klart. Han brukar göra som jag ber honom. Men den glömdes bort och han har hållt på och mixtrat och fixat med sitt köra Xbox. Så jag har med glädje kollat på Sex and the city och annat roligt. Men ikväll var det verkligen inget på tv, så idag bestämde vi att vi skulle kolla på denna film, Strangers.

Ni som känner mig vet att jag inte alls är en sån person som klarar av att se skräckfilmer, jag har fortfarande men av The ring som jag såg för väldigt många år sedan nu ;) Men det blev i alla fall en skräckfilm...

Som i många andra skräckfilmer vet man precis vad som kommer att hända när en person går framåt och drar undan gardiner och så också i denna film. Varpå jag alltid kryper mig närmre och närmre Martin som tillslut inte har nån plats kvar och min ände av soffan är tom för att jag mer eller mindre sitter i hans knä. Idag satt jag och vevade med händerna för att han skulle ta tag i dem, men han fattade ju så klart inte det och jag skrek håll mig i handen då för fan...ja, visst det kunde han ju göra, men varför sa jag inte bara det från början istället för att vifta som en besatt tyckte han?!

När det sedan blev ännu läskigare så gömde jag mig bakom honom, alltså jag tryckte in mitt huvud bakom hans rygg.
- Men för fan Christine, om du ska sitta så där så kan vi ju lika gärna stänga av!
- Jag tycker bara att det är lite läskigt, men jag lovar jag ska kolla...
-Aj som fan! Vad gör du? Du kan ju inte nypas så där heller...aj!
-Oj förlåt, jag ska sluta...men det är så läskigt.

Jag lider aldrig av nån handsvett, men när jag håller Martin i handen så skulle det behövas en handduk vid sidan av för det blir varmt. Men idag rann de rätt bra ensamma. Förstår inte att det är så otäckt att se på skräckfilmer ;) Men detta var en sådan med sann bakgrund. De är lite jobbigare för mig som måste kunna förklara dessa filmer med att det faktisk inte kan hända på riktigt.

När filmen sedan var slut så kunde man äntligen pusta ut och börja diskutera filmen...
- Det är ju bra att du tycker att det är lika läskigt som mig att kolla på skräckfilmer. Men att du inte kan sitta still och att du nöp mig så där...Du fick ju verkligen ett ordentligt tag och sen bara tryckte du till...Det gjorde ju ont som fan. Rätt i gäddhänget...
- Men vaddå det var ju läskigt och jag var ju tvungen att hålla mig i något.

Vilken kärlek det spirar mellan oss va? Att man inte ens får nypas när man kollar på film ;) hahaha! Ok jag kanske inte hade behövt gömma mig bakom honom när det var lite läskigt. Men helt krasst borde jag verkligen sluta kolla på denna typ av genre. Jag vågar liksom inte ens gå iväg till toaletten just nu...och det börjar bli jobbigt...

London finns ju alltid...

Publicerad 2008-09-18 20:34:32 i Allmänt,

Idag hade jag en riktigt bra dag på jobbet. Jag kände mig så jäkla bra, lyckades öppna upp bokningen helt på egen hand och ALLA mina bonusgäster kom. Alltså de som jag "tjänar" pengar på! Helt klockrent ju! Det betyder att min lön i oktober kommer bli fin :) Att maten som serverades till lunchen slank ner utan någon osmak gör ju också det dagen till en höjdare. Men det som satte pricken över i:et för mig idag var ett samtal. Ett samtal från London. Ungefär vartannat samtal som jag får varje dag innebär att jag får träna på min engelska vilket gjort att jag slipat upp den rätt bra igen.

Nu undrar ni säkert vad jag svamlar om och det ska jag komma till. En av de resebyråerna som jag tidigare bojkottat ringde idag och det var en kille som ville ha lite hjälp med att kolla upp lite saker och när jag svarat så undrade han hur jag kunde vara så trevlig hela tiden. Och när jag sa att jag var sån bara så ville han genast att jag skulle börja hos dem istället. Dels för att jag var så trevlig och för mitt fina uttal. Jo, man tackar! Han tyckte dessutom att det behövdes fler som mig. Behöver jag säga att jag blev smickrad och liiite generad. När han sen skulle bokstavera den krångliga gästens namn så sa han till och med C for Christine. Charmigt :)

När jag sedan skrattat mig igenom ett samtal tillsammans med en gäst då hon var rätt trött, så sa min chef "Vad har vi sagt om att ha roligt på jobbet?" Detta för att vi tidigare skämtat om detta, för självklart får man ha skoj på jobbet! Men hur som helst så skämtade jag tillbaka och sa att Ja, men du London finns ju alltid. Hahaha, sen så fort det blev lite mer hårda ord mot mig så sa alla att ja London finns ju alltid. Men varför inte...alltid bra att ha en fot inne lite överallt. Men att ta mitt pick och pack och flytta till London vet jag inte...jag är i helt fel tidpunkt i mitt liv. Då planerna går åt ett helt annat håll...

Fjortis igen

Publicerad 2008-09-16 20:30:13 i Allmänt,

Jahaja, så var helgen över och två dagar på en ny vecka avklarade. Går fort dte här hörrni, snart jul igen ;) Vart hela det här året tagit vägen har jag ingen som helst aning om. Men det känns som att det tog slut direkt när jag kom hem från Thailand och tog ett av det största besluten jag tagit i mitt liv. Men det är bra. I lördags var jag tillsammans med några tjejer från jobbet på Uggla/Rheborg/Ulevson som dessvärre var en STOR besvikelse. Det var inte alls vad jag hade förväntat mig. Jag menar jag älskar dessa humoristiska personer, men nej, de var inte roliga. Eller jo, vissa saker var jätteroliga men andra saker var bara BLÄ! Vissa saker skämtar man inte om, och speciellt inte när man lägger sordin på hela föreställningen. Så ett tips, se den inte!

Efter det hamnade vi på vårt systerhotell där vi började med vin och en förrätt, tror aldrig att jag ätit en så god skagenröra i mitt liv! Den kan jag däremot varmt rekommendera. Efter det bar det av till La Famiglia, en himla bra och god italiensk restaurang på Kungskolmen. Efter det var det meningen att vi skulle dansa hela natten lång till schlagers men alla var så trötta så vi åkte hem var och en till sitt.

Igår var det dax för lite teater igen då, eller egentligen ska man nog kalla det musikal, för det var det det var. Nu var det dags för "Det våras för Hitler". Inför denna föreställning hade jag inga som helst förhoppningar om den, men den var helt underbar. Kanske något lång, men annars var allt bra! Så den kan jag rekommendera er som vill se en bra show i höst! Jag älskar verkligen Ola Forsmed! På denna föreställning var det så klart en massa kändisar i publiken. Bland annat Tobbe "trollkarl" Blom, som jag förövrigt stod precis bredvid och man bli ju helt knäsvag. Han är helt underbar, en riktigt söt människa helt enkelt. :) Man blir helt enkelt som en liten fjortis.

Nästa vecka blir det Wallmans med jobbet. Jag har alltid velat gå på en sådan show och nu ska jag det! Blir även bjudna på en tvårätters. Inga problem alls ju :) Man börjar undra faktiskt, varför man inte börjat arbeta på ett hotell i Stockholm tidigare faktiskt. De i repan ska se Footloose, verkar ju så himla bra den med.

Har hört att ni vill se lite bilder från lägenheten och jag lovar att det kommer inom kort. Måste bara städa upp lite här först, så kanske att de kan komma till helgen :)

NEJ!

Publicerad 2008-09-13 11:12:16 i Allmänt,

Igår försökte jag att komma iväg tidigare till jobbet, men jag var verkligen helt död. Så jag tog ett senare tåg, så istället för att börja vid kvart över sju så började jag vid en halv åtta ;) Skulle ha börjat åtta, så jag kom ju lite tidigare i alla fall. Men jag gick som i et vakuum hela dagen. Är himla rörigt på jobbet nu eftersom hela staden är invaderad av jobbiga och dryga läkare som inte verkar kunna göra annat än att klaga. Eller egentligen tror jag inte att det är de som klagar utan deras tour leaders, som får sina övriga anställda att bryta ihop och är allmänt jävliga mot allt och alla. Usch för att leva med en sådan attityd! Däckade mer eller mindre i soffan efter handlingen. Orkade inte ens fixa håret som jag tänkt mig. Får helt enkelt ta det en annan dag.

Imorse vaknade jag upp och kände att mitt huvud känns som en ballong. Jag håller på att få världens förkylning. Känner mig inte alls tip top, men jag har inte tid att vara sjuk idag. Ska ju ut med tjejerna och killen från jobbet idag. Så jag tänker strunta i att min enda önskan just nu vore att få lägga mig i sängen och sova bort hela dagen. Efter en dusch ska nog det gå bra med ;) Måste dock komma på vad jag ska hapå mig? Alltid lika svårt tycker jag. Vet ju inte ens var vi kommer at hamna efter showen och hur man "BÖR" vara klädd där? Men det kommer att bli skoj tror jag. Jag menar kan det inte bli det om man ska på Uggla? NEJ!

På måndag ska vi på Det våras för Hitler med. Mycket som händer nu minsann. :) Får inte bli sjuk.

After work

Publicerad 2008-09-11 21:00:09 i Allmänt,

Nästan precis hemkommen från after worken. Var himla trevligt. Inte varje dag man får fri dricka och mat efter jobbet, så det tackar man för. Dock fick man endast sitta fram till klockan 19 för då var vi tvungna att ställa oss i baren i stället. Knas, men ändå rätt skönt för då kommer man hem i tid. Men det är ett himla bra sätt att bli en i gänget, blir liksom mer avslappnat så mer av detta tack! Men det blir det, på lördag ska vi på Uggla/Rheborg/Ulvesson, bokningen har blivit inbjudna så vi är ett gäng som ska dit. Matiné föreställning dock, men det blir en desto trevligare helkväll efteråt ;) De tappra som orkar hänga med.

Har ju alldels glömt bort att berätta att en ny kille har börjat inne hos oss, himla trevlig prick. Roligast är att han kommer från Västerås men har jobbat på Elite i Örebro, så vi har pratat en hel del i telefon innan. Verkar som att de flesta "kändisar" byter hotell eller till och med flyttar. Men det är kul för man kan prata om en del hemsaker, som ingen annan vet nåt om. Ja, det är kul det. Han bodde dessutom nästan granne med mig i Örebro. Denna värld är inte stor när man väl börjar se efter. Nu har han fått nys om en lägenhet här i Stockholm med så han slipper pendla från Västerås och gissa var? Ja, men så klart i Solna ;) Tror bestämt att jag har en stalker på halsen, hahahahah!

Nu har kongressveckorna dragit i gång här i storstan och det är helt sjukt. Jag tycker att jag innan varit med om att det ringt mycket och så. Men då har man alltid jobbat ensam och haft allt annat att tänka på i repan. Nu sitter vi 5 personer och mer eller mindre bara svarar i telefon och det är kö hela tiden! mellan 8-18 Helt galet! När vi sedan gått för dagen är det repan som tar över vid 19, och de har då hand om incheck samtidigt så ett tips när ni ska boka hotell i Stockholm, ring aldrig på kvällen! Nog för att jag gillar att ha mycket att göra, men ibland vore det skönt med en liten andningspaus. Imorrn ska jag dessutom in och jobba tidigare än vad schemat säger, för att det är så mycket att göra. Mymy, men det blir nog bra. Behöver lite plustid så att vi kan dra till Tyskland inom kort.

För festen kommer att bli av, den är bara framflyttad lite till. Så håll ut! Inbjudan kommer. Måste bara få den lokal vi vill ha först! :)

Galen kväll

Publicerad 2008-09-07 21:01:57 i Allmänt,

Så har den här helgen nåt sitt slut. Jag fattar inte var de tar vägen? Tycker att de börjar och sen helt plötsligt är det söndagkväll och man sitter och undrar vad man gjort under sin ledighet.  Precis så är det idag när jag sitter här. Jag vet ju precis vad jag gjort men jag fattar ändå inte att tiden kan gå så fort!

I fredags hade vi vår MYG-uppföljning och det var trevligt, man får liksom mer inspiritation till att fortsätta att hela tiden vara glad och trevlig. Men som alltid drar det ut på tiden och man kommer inte ifrån när man borde ha slutat. Var egentligen hur trött och hungrig som helst när jag väl kom ifrån jobbet. Men så satt två av tjejerna på O´learys och jag är ju inte den som är den så jag tackade ja till att ta ett glas vin med dem. Behöver jag säga att det slutade med att jag var kvar tills de stängde och att jag inte kom hem med tunnelbanan för att det var ett stopp halvvägs? Det är himla tur att man har en sån bra pojkvän så att han släpper allt för att komma och hämta mig :) Han är verkligen bäst!

Igår låg jag i sängen halva dagen och min underbare man tog hand om tvätten. Jag behövde inte göra nåt med den :) Hade inte direkt varit till nån hjälp i alla fall ;) Åkte ut till Ikea och köpte på oss lite smått och gott för att kunna fortsätta att göra i ordning här hemma. Fick dessvärre inte plats i bilen med en hylla som är det vi egentligen behöver mest. Men men det får bli nästa gång.

Idag har jag fixat med blommor till balkongen och vi har även åkt vilse med bilen så vi hamnade i slutändan mitt inne i centrum. Himla tur att det inte var jag som körde ;) Gick även över till  Martins bror och fikade lite och busade med stora tjejen. Så mysigt med barn.

Nej, nu ska jag kolla på film :)

Aldrig mera hiss

Publicerad 2008-09-04 21:40:48 i Allmänt,

En stor rädsla jag har i livet är trånga utrymmen, jag får panik av dem. Att sitta längst in på en rad med endast en utgång får mitt hjärta att slå lite hårdare och min andning att bli lite tyngre. Jag har lärt mig att leva med detta och försöker att undvika att försätta mig i dessa situationer så gott det går. Men nu på jobbet har hissen kommit igång igen och så som jag förstått det är det en hiss vi ska använda oss av för att inte gå ut för mycket bland gästerna med disk och så. Så idag tänkte jag att jag skulle vara duktig och använda den.

Stod där och väntade och väntade, då denna hiss används flitigt av städet. Så jag blev ju inte ensam med att vänta och tyckte att det kändes helt ok att slippa att åka eländet själv. Men vad händer, jo hissen gå förbi mitt stopp så jag får åka mellan alla våningar som städet skulle till. När det slutligen blir min tur så öppnas dörrarna åt fel håll, åt ett håll där man inte kan gå ut. Men åt det andra hållet är dörrarna stängda...Hissen hade med andra ord fastnat och vi kom ingenstans. Tjejerna som jag åkte med försökte att hoppa igång den?! Mycket smart. Behöver jag säga att dessa tjejer inte talar mer än två ord svenska? Så jag kunde ju inte direkt säga åt dem att det inte funkar att göra på det viset.

Efter typ 5 minuter så hoppade den igång igen då jag pekat och visat att de skulle trycka på larmknappen. Jag gick direkt ur och tog trapporna upp till lobbyn. Kommer aldrig mer att sätta min fot i den där hissen.

Imorgon är det dax för Mystery Guest uppföljning. Ska bli spännande eftersom jag själv kan ha blivit utsatt för ett sådant samtal nu. Mycket spännande :) Ska bli intressant att se vad de har för feedback denna gång. 

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela