kirsten

Sanna mina ord

Tjejsnack tillbaka v 1-3

Publicerad 2009-04-29 22:58:30 i Allmänt,

VÅREN


1. Vad är det bästa med våren?
Åh, alla blommor och färger som kommer fram!

2. Vad är det sämsta med våren?
Hm, att vädret kan vara rätt osäkert.

3. Har du/vill du köpa nya vårkläder, vad?
Hm, jag tror inte att jag köpt några direkta vårkläder, utan mer sommarkläder. Kjolar och linnen och klänningar :)

4. Har du sett några vårtecken än, vad?
Hm, de finns ju överallt nu eftersom jag är lite sen med att svara på detta...

5. Brukar du göra nåt speciellt på våren, vad?
Kan jag inte påstå. Fylla år :P

TV


1. Vad för typ av program ser du helst på TV?
Serier

2. Följer du någon TV-serie, vilken??
Alldeles för många. Grey´s, DH, CSI, Ugly Betty och många fler...

3. Finns det någon kanal du klarar dig utan, varför?
Hm, egentligen klarar man sig väl helt utan TV. Men kollar inte överdrivet ofta på SVT2

4. Finns det någon kanal du inte klarar dig utan, varför?
Hm, jag skulle tycka att det vore sjukt trist utan både 5:an och 3:an, då mina serier visas på dessa kanaler.

5. Har du platt-TV eller tjock-TV?
En platt


Kärlek


1. Berätta om din första kärlek?
Det var en kille som kom ny till min klass i lågstadiet. Vi fattade tycke för varandra båda två, men vågade inte riktigt erkänna det ens för varandra. Jag fick teckningar och ett jättefint armband av honom. Efter cirka ett år så blev vi slutligen tillsammans och var det ett tag.

2. Vad är kärlek för dig?
När hjärtat blir varmt, när det pirrar, när man längtar.

3. Vad är det mest romantiska någon gjort för dig?
Martin gör romantiska saker för mig varje dag. Behöver inte vara något stort, utan det är tanken bakom som räknas. Han kommer till exempel ofta och möter upp mig efter en utekväll för att han inte vill att jag ska ta mig hem ensam. Kärlek!

4. Hur ser ditt drömbröllop ut?
Sommar, i kyrkan, med familj och vänner samlade, en härlig fest och med Martin vid min sida :)

5. Är du kär nu?

Så in i...!


http://mlilja.net/tjejsnack

Blir galen!

Publicerad 2009-04-29 22:12:19 i Allmänt,

Imorse när jag tog min, vad jag trodde, lagade cykel och började trampa iväg upptäckte jag att det var nåt knasigt med den. Men trodde bara att det var att däcket satt skevt. Hm, det var nästan så. Fortsatte ändå att trampa men helt plötsligt så gick det inte. Åh, jag blev så arg! För det var riktigt långt kvar till jobbet och det finns inga tunnelbanestationer på vägen, alltså den vägen jag tar med cykeln. Jaja, det blev en promenad till jobbet och jag kom 20 minuter försent. Grattis! Men de var förvarnade, så att de inte skulle tro att jag glömt bort att jag skulle börja 1 timma tidigare idag eller att nåt hänt.

Martin kom när han slutat och konstaterade att däcket satt löst! Ja, men tackar älskling vill du att jag ska dö eller? Han hade inte testat att allt funkade som det skulle efter att han satt allt på plats igår. Klantigt tycker jag. Som tack fick han cykla hem den åt mig medan jag tog bilen. ;) På så sätt kunde han ju se om han lagat den korrekt och jag fick träna på att köra bil i rusningstrafik i Stockholm. Bra bra! Mindre skoj var det att det var match idag, halva Solna var avspärrat och vi som aldrig direkt använder bilen, man hittar inte direkt alla vägar då. Men jag lyckades och fick till jordens grymmaste fickparkering åt fel håll. Alltså åt det håll man inte är van vid att parkera åt. Jaja.

Skönt att det är sista dagen på jobbet nu och en långhelg! Inte för att jag ska vara ledig så mycket men i alla fall. Några cykelturer ska hinnas med, vi ska bygga golv på balkongen, plantera blomlådorna, jag måste hitta ett par jeans och så ska vi säkert hinna med nåt mer. Tvätta bilen vore ju en hit...suck...

Hål

Publicerad 2009-04-28 23:31:30 i Allmänt,

Okej, det var som jag misstänkte. Däcket har två hål, inte konstigt att det bli punka hela tiden! Martin har nu säkrat dem tills jag köper ett nytt däck. Bara att hålla tummarna för att det håller fram till dess. Dessutom putsade han den så nu skiner den som om den vore helt ny. Love it!

(Och nej, jag är inte lat. Jag kan laga punka helt själv, behöver kanske en aningens hjälp när det handlar om bakdäcket. Jag älskar att putsa och ta hand om min cykel så att den är skinande ren. Martin gjorde detta av helt egen fri vilja, då han tycker om att pula med saker i källaren. Själv fixade jag matlåda åt honom, helt av egen fri vilja det med. Man ger och man tar i ett förhållande.)

Nejmen hoppsan då!

Publicerad 2009-04-28 20:50:20 i Allmänt,

Jaja, 1,5 dag fick jag cykla på det nya däcket. Däcket innan det cyklade jag på i 2 dagar. Ser vi sedan på historiken från Örebro så är det många slangar förbrukade av Fröken Karlsson. Blir galen! Tror att antingen dras allt glas till min cykel eller så är det nån jävel som förföljer mig och punkterar mina däck på ren djävulsskap. Blev en redig promenad hem idag i alla fall, då jag slutade så pass sent så skulle jag inte ha fått med mig cykeln hem idag. Så jag släpade den mer eller mindre hem. Så Martin fick äran att fixa problemet, som tur är har jag hittat en rätt smart man. När han köpte den nya slangen sist så köpte han två direkt. Han vet ju hur det är. Så nu hoppas jag att jag får cykla i alla fall veckan ut, är ju trots allt bara två dagar kvar.

Men blir det punka igen så måste jag nog kolla om det inte är något större fel. Men man drar sig ju lite för att lämna in cykeln ändå. Har varit inne med den så många gånger redan. Är inte bara däcket som strulat. Så frågan är ju om jag inte fått ett måndagsexemplar...

Borde kanske lära mig att byta däck själv, men hm, nej jag tror jag hoppar det. Martin får sköta den delen av hushållet ;)

Premiär

Publicerad 2009-04-27 22:17:13 i Allmänt,

Igår gick mitt SL-kort ut och jag har för tillfället inga planer på att förlänga det. Martin fick lyfta upp min cykel igår då de bygger om här och har sprängt bort sten precis utanför cykelrummet. Den som sett min cykel förstår varför jag inte gjorde det själv. Den är alldeles för tung. Så nu får den sitta fast i ett räcke till partyrummet i huset bredvid då vi inte har några cykelställ heller för tillfället. Så idag var det premiär med cykeln till jobbet. Så himla skönt! Okej det är en och en annan uppförsbacke, både dit och hem så man ser ut som om man skulle ha sprungit ett marathonlopp eller så när man kommer fram. Men om några veckor är nog inte de backarna nåt att bråka om.

Det jag funderar mest på är alla människor som inte har hjälm, men som ändå inte följer en endaste regel, cyklar mot rött, cyklar på fel sida med mera. Fattar det inte. Nån som kan förklara? Har de en dödsönskan kanske? Visst, det är inte skitsexigt med hjälm, men själv hade jag tänkt att leva bra många år till. Men jag saknar faktiskt min racer. Det är bra mycket lättare att ta sig fram med den, går lite fortare, men nej tack för att sitta fast med fötterna inne i stan. Det var det där med att leva ett tag till.

Men jag hittade i alla fall och det är ju alltid nåt. Kanske kan hitta en bättre väg imorrn. Vi får se. Tyckte att Martin kunde åka hem med mig idag, men det funkar inte då han har flex och det har inte jag. Så jag frår väl ta en tur själv helt enkelt. Men bra att få denna extra träning varje dag. Varje kilometer är viktig nu. Den 9 maj, alltså nästa lördag går första loppet. Spännande! Och igår anmälde jag mig till Vårruset. Får se hur det kommer att gå. Mina knän är ju inte funtade som alla andras.

Reunion

Publicerad 2009-04-26 21:47:03 i Allmänt,

Så var man hemma igen efter ytterliggare en helg i Örebro. Denna gång för reunion med högstadiet. Började dock inte så bra, visste att mina föräldrar skulle iväg på lite ärenden under dagen, men trodde ju att de skulle komma hem under eftermiddagen. Men när vi kom fram så var de inte hemma utan i en helt annan stad! Hamnade tillslut på Marieberg och det verkar som att det fanns en mening med det. Hittade underbart fina smycken på Sisters. Kan varmt rekommendera dem, silversmycken med pärlor och berlocker som man kan byta ut. Helt perfekt ju! Synd att man inte visste att de fanns när man skrev önskelista till sin födelsedag.

Lyckades tillslut ta mig hem till mina päron för att göra mig iordning. Lånade mammas cykel och trampade över till Micke och pärondrinkarna. Så gott så :) Trevligt var det också. Sen bar det av till Harrys där reunionen hölls. Vi var totalt 3 personer från vår klass. En av klasserna döck inte upp alls, en annan var det 2 från och en av klasserna var ca 10 personer. Så vet inte om jag kan kalla det jättelyckat. Men det var skoj att träffa de som kom i alla fall. När stället sedan öppnade upp så dök det upp några fler. Vissa som inte vågade komma innan för risken för att vara ensam på plats och andra som tyckte att det var för dyrt. Men jag hade det trevligt, slöt upp med två av mina gamla vapendragare från mellanstadiet faktiskt. När jag vaknade imorse så hade jag sån grym träningsvärk i magen, så det måste ju vara ett gott betyg!

Har dock grymt ont i höger fot. En elak kille trampade mig på dansgolvet och när jag gav honom en arg blick så blängde han tillbaka och tyckte att det var mitt fel att han trampat på mig. Men vad gjorde jag för fel? Svullen och blå är den, så det var ingen lätt stamp. Suck. Lyckades ändå busa med Martins systerdotter. Världens sötaste lilla busunge, som tycker att jag är den stora favoriten. Martin får inte gå nära ;)

  

Hemskt ledsen men jag tog endast dessa två bilder...dåligt jag vet...men men, det brukar ju betyda att man haft skoj när man inte hinner ta några bilder. =0)

Sommar?

Publicerad 2009-04-25 11:33:07 i Allmänt,

Man skulle nästan kunna tro det. Funderade på att ta en kjol idag, men fegade ur, eftersom det endast är april ännu. Dumma tanke! Är det varmt så är det. Men har korta långbyxor ;) Så så feg är jag inte, haha! Frågan är bara vad jag ska ha till klänningen ikväll? Leggings eller inte...Blir nog bra i slutet ändå. Drinkar på Mickes balkong, ska se om han är en sån hejjare på det som han påstår sig vara. Sen blir det Harrys och reunion. Funkar inte det så blir det kanske Mickes balkong igen ;)

Nej, måste fortsätta att packa och sedan drar vi! Ha en underbar helg!

Brownie

Publicerad 2009-04-23 22:54:50 i Allmänt,

Jag är helt slut, längesedan jag var så trött. Fattar inte att jag inte tagit mig till sängen. Men när Gordon är på TV måste man ju kolla :) Plus att det är fredag imorrn, då får man vara trött. För sen är det helg. Men skulle tro att mycket av min trötthet idag beror på att jag varit hos en av SPA-tjejerna på jobbet. Skrubbats och sedan blev det en soldusch. Så nu är jag en riktig brownie. Försökte få med det på en bild, men man ser ändå inte riktigt HUR brunt det är. Ansiktet ser ut som om jag skulle ha doppat det i en tunna med choklad.

Ja, jag vet att det kommer se ljusare ut när jag duschat imorrn. Man var tvungen att vänta i 8 timmar innan man duschade. Men det är ju ändå inte skoj när ögonen och tänderna lyser vita. Haha! Får helt enkelt lägga upp en ny bild imorrn. Så får vi se.

Nej, time for bed! Haha, ser ni hur trött jag ser ut;)

Rekommendation

Publicerad 2009-04-22 18:56:47 i Allmänt,

Jag läser så ögonen blöder, kanske inte bokstavligt men boken jag läser är grymt spännande. Vill liksom inte gå till jobbet, bara vara hemma och läsa så jag får veta hur det går. Undrar hur detta ska gå när jag nästa vecka ska bli en cyklande inflyttad stockholmare? Får helt enkelt börja med talböcker, men det är inte samma njutning. Faktiskt. Hur som helst, boken jag läser nu är "Änglar och demoner" av Dan Brown. Helt fantastiskt vad den mannen lyckats med. Grymma böcker helt enkelt.

Ska bli spännande att se den som film sen. Var inte direkt supernöjd med Da vinci koden. Brukar ju dock vara så när man läst boken att man föredrar den. Allt går ju som sagt inte att ha med i en film.


Änglar och demoner 

Trött

Publicerad 2009-04-21 22:54:09 i Allmänt,

Jag förstår inte vad det är med mig? Nu är det vår och det är ljust och härligt när man vaknar och man vaknar allt som oftast pigg. Men sen när halva arbetsdagen har gått så sitter jag där och gäspar och skulle inte ha det minsta lilla problem med att somna på stuts. När kvällen sedan kommer, ja då somnar jag säkerligen en 4 gånger innan jag tillslut pallrar mig in till sängen. Bara för att känna att jag är pigg?! Vad är det frågan om? Jaja, så kan det vara är ju inte ensam direkt. De flesta på jobbet sitter likadant. Just nu är det sjukstuga. Undrar när det ska drabba mig? Det är liksom inte en fråga om om utan om när. Skoj.

Skippade träningen idag. Inte bra jag vet. Men det gör ont i varje muskel i min kropp och jag tror bestämt att det betyder att man borde vila en dag eller två. Tog mig en promenad i alla fall, alltid nåt. Men jag har lovat mig själv att det ska bli skärpning på denna punkt. Det är ett måste. Om 3 veckor cyklas det runt Hjälmaren och om cirkus 7 veckor cyklas det runt Vättern. Jag ska runt dem båda! Den ena i träningssyfte inför den något större sjön och den andra då är det fullt allvar.

Kärlek

Publicerad 2009-04-20 22:35:10 i Allmänt,

Tycker att det precis kändes som jag satte mig i bilen på väg mot Örebro i fredags. Nu är det redan måndag och den är på väg att ta slut. Fattar det inte! Svosch och snart har sommaren varit här med och vi fattar inget alls. Har haft en bra helg, fredagen spenderades hemma hos Martins föräldrar med filmtittande. Lördagen spenderades med resten av Örebroarna på slottet och årets Ost- och vinmässa. Himla trevligt, men sjukt mycket folk. Fick tillfälle att tacka Frexinet personligen för förra årets present från dem, plus att jag fick sista slurpen av deras otroligt goda roséskumpa. Så mumsigt så!

Hittade en massa andra goda viner och portviner, ja kalla mig gärna tant för detta. Men hur gott är det inte med ett glas portvin till desserten? Ojoj! Hittade en god korv som följde med hem med. Härligt när det är äkta vara och inte nån Scan-korv. Plus en massa choklad och fudge. Skulle kunna tro att man var iväg på en mat- och godismässa. ;) Trevligt var det i alla fall. Men hualigen vad illa jag mådde sen. Knatade hem till mina föräldrar och la mig i en av deras sköna fotöljer. Skulle kunna bo i en av dem och det gjorde jag ju faktiskt i helgen. Hade det inte varit för att pappa snarkade så mycket från soffan så hade jag nog slumrat ett bra tag jag med.

Söndag var det dags för ett besök hos Martins syster och en titt i deras nya hus. Så himla fint och så himla mysigt att få träffa dem. Har inte gjort det sedan jul. Att de fick pyssla med sitt medan jag passade barnen var nog helt perfekt för dem. Jag satte ned dem i minstingens barnsäng och så lekte vi kiosk där, när Anna fick se det undrade hon hur jag lyckats med den smarta idéen ;) Inte så svårt. Sen bar det av till Lillån och en helt underbar söndagmiddag. Man blir lite lätt bortskämd faktiskt. Efter maten passade svärmor och jag flickorna en liten stund, en promenad på åkrarna. När Ella klädde på sig hade vi det mysigaste samtalet.

Ella: Vilken tur att Lisa tycker om dig med!
Jag: Ja, visst är det.
Ella: Ja, och jag tycker också väldigt mycket om dig, så det är ju jättebra!
Jag: Ja, jag tycker väldigt mycket om er med.
Ella: Men vet du varför jag tycker så mycket om dig? Det är för att du är så himla gullig och söt.

Dör man inte bara? Barn säger så söta saker hela tiden och jag tror att de om några verkligen vet vad de pratar om. Just när det gäller känslor. De har liksom inte lärt sig att vara finkänsliga. :P

Klant!

Publicerad 2009-04-15 22:35:15 i Allmänt,

Oj, idag var jag dagens skratt på jobbet. Det som kunde gå fel gjorde det. Började dagen med att nästan missa tunnelbanan, hann precis in genom dörrarna innan de stängdes. Gick genom hela bakre vagnen för att komma närmre uppgången när jag väl kom fram. Satte mig och började läsa i min bok, var så inne i den att jag missade att gå av. Tittade upp och såg Rådhuset på en skylt. Så himla typiskt, men nån gång ska det väl hända. Fick åka vidare till T-Centralen och byta och åka tillbaka. Antar att det var meningen att jag skulle ha missat den första. Men men. Kom i tid till jobbet och det är ju huvudsaken. Att jag dessutom fick bjuda på lite skratt kan ju bara ses som positivt.

Annars är det inte mycket som har hänt. Bara jobbat och jobbat och jobbat. Har nedräkning inför en helg hemma. Skönt att få komma bort ett par dagar. Inte för att det kommer att bli någon vila, ska hinna med Ost- och vinmässan och lite födelsedagsfirande av alla aprilbarn. Härligt! Paket till mig :)

Kan inte sova?!

Publicerad 2009-04-14 23:23:13 i Allmänt,

Usch, jag vet inte vad det farit i mig. Men jag kan inte sova längre. Ligger och vrider och vänder på mig och irriterar mig på katterna som envisas med att vara uppe och leka när vi andra vill sova. Inatt spelade de tärning, det tyckte jag inte om! Min iPod laddare lyste upp hela lägenheten och det var inte heller så himla roligt. Minsta lilla sak och jag ligger och irriterar mig på den. Usch! Man mår inte så fint i knoppen dagen efter 2 sömnlösa nätter. Det flimmrar och det snurrar och huvudet bultar och man irriterar sig lite igen. Samtidigt som allt detta händer så har min mage fått fnatt och mår inte heller den bör. Den är svullen och bråkar konstant. Visst, jag förstår att det hänger ihop. Men vad tusan ska jag ta mig till? Det är inte så lätt att sova när magen krånglar. Funderar skarpt på att knapra upp mina Thailandstabletter, för jag tyer icke längre. Tur att det finns vetekuddar.

Dagen idag har ändå gått otroligt fort. Var mycket att göra på jobbet efter ledigheten. På kvällen bar det av till träningen på cykel. Skönt att få trampa lite faktiskt. Boxades och slogs hejvilt. I alla fall Martin. Han träffade mitt öga och under strechningen min hand. Jag kommer nog inte att gå levandes ur denna träning...På hemvägen ville inte cykeln vara med längre, punka för jag vet inte vilken gång i ordningen. Martin jublade inte. För han vet ju att det är han som får fixa det. Funderar på att byta ut hela däcket faktiskt. För det är inte normalt med så många punkteringar som jag får. Mumsade på en kiwi när jag kom hem och blev som besatt. Tyvärr är de slut och några nya väntas inte inhandlas förens på torsdag. My God! Vad ska jag ta mig till?

P.S. Jerker, Martin undrar hur många gånger du själv bytt däck på bilen? D.S

Utmanad igen

Publicerad 2009-04-14 23:11:10 i Allmänt,

Denna gång av Gelinda och namnet på denna lista är "Är du lycklig nu för i helvete?!"

Hur mår du?
Jo, man ska inte klaga. Lite trött i kroppen efter ett hårt träningspass.
Skrattar du?
Haha, alltid!
Gör du saker som får dig att må bra?
Jag försöker i alla fall, sen händer det väl att man gör fel val ibland.
Träffar du människor som får din mage att pirra?
Japp
Känner du dig starkare eller svagare än förut?
Starkare, man har ju varit med om mer saker nu än tidigare.
Saknar du?
Ja, man kan inte göra annat när man bor 20 mil från sina vänner och familj och mer därtill till sin bror...
Tar du hand om dina vänner?
Ja, det tycker jag att jag gör. Sen önskar man ju givetvis att man kunde finnas till hands ännu mer ofta.
Älskar du?
Javisst!
Gör du alla de saker du så länge sagt att du ska göra?
Ja, just nu är det många av de planerade bollarna i luften.
Håller du dina löften?
Ja!
Längtar du?
Ja, och speciellt nu under denna årstid!
Tänker du?
Ohja!
Brister du ut i öppna ärliga skratt som kommer ända från magen?
Minst en gång om dagen, blir så när man har härliga människor omkring sig.
Vill du?
Ja, men vad?
Önskar du att det var som förut?
Nej faktiskt inte.
Går du vidare?
Ja, har arbetat mycket på detta under de senaste åren och nu kan jag göra det. Släppa och gå vidare :)
Gråter du när ingen ser?
Oj, jag gråter väldigt ofta numera. Känner mig dock mest trygg att gråta framför Martin. Han vet att inget speciellt behöver ha hänt utan tårarna kommer ändå.
Vågar du?
Ja, jag är en tuff brud ;) (Men Gelinda, jag kommer nog dessvärre inte klara av ett åk i Insane... ;) )
Är du lycklig nu?
Ja, det måste jag säga att jag är.

Jag utmanar Saga, Ida och Jerker & Viktor

Världens starkaste man

Publicerad 2009-04-13 22:49:00 i Allmänt,

Jag börjar faktiskt undra om han inte bor hemma hos mig månne? I höstas när vinterdäcken skulle på bröt Martin av däckjärnet. Blev till att låna hans brors bil och åka till en mack i närheten och köpa ett nytt. Idag när jag kom hem blev jag lite fundersam då han skulle ha satt på sommardäcken och tvättat bilen medan jag var borta. När jag kommer gåendes på vår gata ser jag att däcken är utbytta men att den är lika smutsig som tidigare. När jag kommer hem får jag svaret. Denna gång har han brutit sönder två hjulbultar. Så han satt då och letade efter verkstäder, men kunde inte förstå varför ingen svarade när han ringde. Haha! Jag sa att han skulle få vänta med svar till imorrn eftersom det är en helgdag idag. Men nu vet ni var ni kan få tag i en stark kille när det behövs. Hoppas bara på att han får in den på en verkstad under veckan, annars blir det till att åka tåg i helgen. :)

Annars då, helgen har gått superfort trots att jag varit ledig i 5 hela dagar! Men de har varit välbehövliga. Har lyckats cykla lite, men alldeles för lite. Stockholm vill gärna se sig som en bra cykelstad, men jag kan lova er att det inte stämmer. För det är sand överallt. På ett ställe var det säkert en decimeter! Inte lätt att cykla med slicks då (smala cykeldäck) så vi fick vända hem och ta en löptur istället. Får ta cyklingen vid ett senare tillfälle. Gick ju det med. Har varit i Gustavsberg på Iittala Outlet. Martin råkade slå sönder ett glas för ett tag sen. Det är ju aldrig fulglasen som ryker heller, men då är det ju bra att det finns en outlet i närheten. :)

Idag har det varit en rundtur runt Djurgården med Gelinda. Gick bra trots att ingen av oss hittade särskilt bra där ute. God lunch på Rosendals trädgård. Härligt med tjejsnack med :) Tack för en trevlig dag! Skulle ha blivit ett spinnpass, men varken jag eller Martin var sugna på det så det får bli en annan dag helt enkelt. Har ju box imorrn med :) Och jobb...skönt att det är en kort vecka dock. Får se vad den har att bjuda på.

       

 
Livrädd

Publicerad 2009-04-10 20:45:35 i Allmänt,

Vad härligt det är när solen skiner när man vaknar och man sedan står och kliar sig i huvudet och undrar vad tusan man ska ta på sig? När man tycker att det är lite för kallt för att dra på sig ett par ballerinor, trots att man under hösten använder dem tills det är frost ute. Knasigt det där, men så är det. I förmiddags när vi åkte och handlade blandades det kolosalt, en luv-tröja och väst, kjol och leggings och vinterstövlar. Så sexigt så ;) Jag har ett par Converse som jag mycket väl skulle ha kunnat tagit istället, men jag trivs inte riktigt i dem. Tycker att jag får så stora fötter, ja ni hör, tjejen med storlek mini tycker att hon har stora fötter. Martin bara skrattar åt mig när jag provar skor och sållar bort dem trots att de är snygga bara just för att de gör att mina fötter ser stora ut. Hör ju själv hur knäppt det låter, men men...

Blev en cykeltur på cirka två mil med, så nu har jag satt Tensta, Rinkeby och Spånga på nära håll. Skulle cykla till Barkaby, men det var typ grusväg dit och med mina smala däck funkar det inte så bra. Men det kommer nog bli en toppenväg när de är färdiga med den. Men nåt jag förvånades stort över är alla barn som cyklar utan hjälm?! Det är ju lag på att man ska ha det upp till 15 men det verkar inte många föräldrar ha fattat. Tror att de skulle ta och göra om den lagen helt faktiskt så att alla måste ha det. Jag menar alla måste ju ha bälte i en bil, så det vore ju liksom inte konstigt alls. Tror att det skulle bli så mycket enklare för alla då med, inget tjat om att Pelle i 2B inte behöver ha hjälm. Men hua vad jag spännde mig. Tycker inte riktigt om att sitta fast i pedalerna, men det blir ju så mycket bättre tryck när man trampar så det är bara att gilla läget. Funkar dock mycket bättre under Vättern för då är det inte lika mycket folk i vägen som inte har på vägen att göra så att säga. Inte så mycket grus överallt heller.

Var ut en sväng med kissarna på gården med. Sally skulle man kunna gå ut och gå med, för hon tycker att det är så kul. Barry han lägger sig ner och vägrar gå en meter. Han skakar och jamar och hjärtat slår i 180. Kraken. Men jag tycker ändå att de måste ut lite, få lite luft och bli av med pälsen som de annars släpper inne. Har tvättat minst ett ton med tvätt, både kläder och vinterjackor, skönt det. Plockat ur en massa påsar som skulle ha tagits om hand för längesedan, men som gömts undan bakom en dörr. Men nu är det ordnat. Satt upp en hylla på nytt, så nu står alla spel där. Till och med mina barnspel, inte jag som ville ha dem där då jag tyckte att de kunde ställas upp på vinden. Men hallå det är ju Labyrint, det är ju skitkul sa Martin då. När jag visade att spel nummer 2 fanns med Masters Labyrint då var lyckan total. Så ja de får väl stå där då ;)

Sitter och spanar med ett halvt öga på Så ska det låta, och jisses vad grym Molly är på att sjunga. Martin kom och sa det han med att jisses vad hon kan! Och ja, det kan hon. :) Och Ellas idol är med också, fantastiskt ;)

Ledig!

Publicerad 2009-04-08 22:21:45 i Allmänt,

Trodde den här dagen skulle gå jättelångsamt med tanke på hur lugnt det var på jobbet. Man märker verkligen av alla lov när de väl är i gång. Men man tror alltid att det inte ska göra det eller att det ska bli bättre än året innan, men icke. Vi hade ett studiebesök inplanerat idag och mycket tack vare det så gick tiden snabbt. Var på Casino Cosmpool. Spännande var det att se hur det såg ut innanför. Men ett jäkla meck att ta sig in, fotas och så. och inga mobiler tillåtna. Men det är bra att säkerheten är så bra där tycker jag. Skulle inte vara skoj om man vann en massa pengar och nån rånar en när man går därifrån. Hemska tanke! Otroligt vackra målningar men ändå Las Vegas känsla. Kan nog tänkas bli en spelkväll där nån gång, om inte annat en middag i deras fina restaurang! Snygg och trevlig guide hade vi med, extra plus i kanten.

Kakorna och min tårta fick MVG, skoj. Kanske borde öppna ett eget fik istället? Tycker ju bara att det är kul att baka. Men jag tror inte att jag skulle orka ha ett fik. Haha. Alla var tvungna att spela in röstmeddelande i sin telefon innan påsk och i och med det var min sista dag innan påsken idag så fick jag fixa det när alla hade gått hem. Usch, jag har ju inte ens ett sådant i min mobil, just för att jag verkligen hatar att spela in min röst. Men fick till det efter ett tag. Råkade missa att spara det en gång med. Men blev helt nöjd tillslut så nu får det låta så ett tag.

Imorrn ska vi ut på äventyr, ska visst vara lite halvtaskigt väder så vi ska ta oss till Hälleforsnäs och shoppa lite. På fredag ska vi cykla till Ekerö. Så nu jäklar börjar träningen inför Vättern på allvar. :)

Hurra hurra!

Publicerad 2009-04-07 23:07:55 i Allmänt,

Vet ni vad? Martin kom ihåg att fixa frukost på sängen till mig idag. Klockan 6.35 kom han sjungandes med en bricka med smörgås och varm choklad och ett rosa paket. Kärlek det. Fick äntligen det halsband jag velat ha sedan jul. Oj, vad länge jag väntat ;) Men det var det värt. Jag gillar inte att bli firad när jag fyller, tycker att det känns jobbigt att få så mycket uppmärksamhet och särskilt när det börjar sjungas för en. Men ändå kan jag känna att jag saknade det idag när jag inte hade nån här mer än Martin. Visst jag har blivit grattad på jobbet, men det är liksom inte samma utan familjen. Ja, det är knasigt det där. Av tjejerna på bokningen fick jag en jättefin berlock till mitt armband, så himla glad :)

Fastän det varit min födelsedag idag så har det mer varit en otursdag. Missade tunnelbanan för jag vet inte vilken tur i ordningen, det är tur att de går så pass ofta! När jag var på toaletten på lunchen upptäckte jag att mina byxor spruckit, så det var bara att bege sig på byxletarjakt, hittade som tur var ett par nya. Men hur länge har jag gått runt med de trasiga? Visst kanske inte världens mest oturstyngda dag, men det kändes jobbigt ändå.

Hela Familjen P ringde från Åre och sjöng så vackert. (Inte lika jobbigt som när man själv är närvarande) Plus att de som sjöng mest är 5 och 4 år gamla. Då är det liksom bara sött. Fick en hel utläggning om hur många barbies 5-åringen fått och ja hon han med att berätta mycket. Lillsnuttan. Måste få till ett besök hos dem nästa helg, så vi får lämna vår present med. Har idag tagit det svåra beslutet att inte åka upp till dem i Åre. Känns tungt och jobbigt men nu får det bli så. Kommer ta den här helgen till pyssel, matlagning och en och en annan cykeltur. Är fan inte många veckor kvar nu alltså...

Nej, ska ta och packa in det jag bakat som ska med till jobbet imorrn. Hann ju inte med det igår då vi var på Reisen och åt 3-rätters. Billigt och bra :) Så jag fick godkänt på att ta med det imorrn, kan ju liksom dra ut på firandet. Hehe! Sen är jag ledig till på tisdag, wwwiiiieee!

Bebismys och utan presenter

Publicerad 2009-04-05 23:16:27 i Allmänt,

Oj, har endast varit borta ett dygn men det känns i huvudet och kroppen som om jag skulle varit borta i en vecka. Gick i och för sej upp tidigt igår för att dra oss hem mot vår hemstad. Hällde upp extra mycket mat till kissarna och så bar det iväg, en halvtimme lite drygt efter utsatt tid. Skönt att komma iväg hyfsat tidigt. Hann med en runda på stan, inhandlade födelsedagspresent till Martins ena systerdotter och presenter till mina kusinbarn. Blev serverad både planka och varma päron som jag fick guida iordning. Mums! Blev till och med några after eight kvar, brukar försvinna rätt snabbt när jag är närvarande.

Sen knatade vi hem till Lisa, hon bor på andra sidan stan. Kvällen till ära valde jag högklackat då jag kände att det skulle vara snyggt. Det var dock inte lika skönt att gå den biten i. Satt och pratade och pratade och helt plötsligt är klockan tolv och lite väl i senaste laget att gå ut så vi fortsatte att prata en stund till och sen gick vi till Donken. Vilken lördagkväll! Men det var skoj där med, värdar som höll på att bli nerslagna av invandrargäng och fjortistjejer som satt och rapade, en kille som såg ut att äta som en levande död enligt Lisa. Oj, vad vi skrattade!

Idag vaknade jag tidigt med. Men försökte somna om gång på gång, men tillslut gav jag upp och gick upp istället. Åkte hem till min kusin och hans familj för att se på nya huset och det lilla underveket. Massa mys för min del och ingen spya fick jag på mig. Fab! Hann få i oss lite mat innan det bar av hemåt och ett beslut om att inga presenter om man inte får tårta till. Så de får fint ligga kvar där tills jag kommer hem igen om två veckor. Mycket på ren trots då pappa sa att det kommer du aldrig att klara av. Joho du svarade jag! Så de ligger där de ligger och jag är inte det minsta nyfiken, däremot undrar jag vad Martin ska köpa till mig imorrn när jag är borta och om jag kommer få frukost på sängen på tisdag klockan 6.30 som lovat?

Härliga vår

Publicerad 2009-04-01 23:04:43 i Allmänt,

Fasiken vad man börjar vakna till liv nu. Slog upp mina gröna halv sex imorse och var pigg! Martin undrade vad det var för fel på mig när han sen gick upp och jag gick upp och var sprudlande glad. Men kan man vara annat när solen skiner och det börjar spritta av vår överallt? Själv var han bara trött och grinig. Själv gick jag och la mig en stund till när han gått eftersom det var min sovmorgonsdag idag :) Antar att han egentligen var rätt avis på den, men hey han var ledig igår.

Måste börja leta efter en vårjacka tror jag bestämt, var så varmt att ha vinterjackan när jag gick till jobbet, men det var helt okej att ha den på när jag gick hem. Ett av "problemen" med våren. Men men, måste ju ha den framme i alla fall fram tills nästa vecka då det bär upp till Åre. Helt galet egentligen att åka till snön när man inget annat vill än att ha vår och värme. Kan nog bli rätt gött ändå att sitta där i solen i backen.

Nej, dax att ta mig till sängen tror jag bestämt. Imorrn är det ingen sovmorgon dessvärre då jag öppnar. Passar på att slå ett slag för min otroligt dåligt uppdaterade matblogg, men det dyker upp ett och ett annat recept lite då och då. Lovar dock att bli bättre. Men det är inte lätt alla gånger, nu börjar det ju finnas så mycket annat att göra. http://kirsten.blogg.se/nyblogg


En liten bild på mina bullar som jag gjorde förra veckan :) Skulle kanske ha blivit konditor istället?

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela