kirsten

Sanna mina ord

Sjuk

Publicerad 2009-07-30 22:00:30 i Allmänt,

Igår var jag hurtig och gick hem från jobbet, en promenad på ca 7 km. Inte illa. Hade dessutom glömt min iPod hemma så jag fick helt enkelt en stund med mig själv. Gick och funderade på alla de människor som cyklade förbi, räknade att mer än 50% av de som cyklade förbi mig hade hjälm. De som inte hade det var jag på väg att stoppa och fråga varför de inte är mer rädda om sig själva. Men jag hade inte mod nog att göra det. Nej, fram med en hjälmlag. Ska man ha bälte på sig i en bil är det väl lika viktigt att skydda knoppen när man cyklar. Så det så!

Men när kvällen kom och vi satt och kollade på tv var jag inte alls med. Mådde som en rutten sill. Allt jag kunde tänka snälla kräks inte! Hann se mitt program färdigt, borstade tänderna och gick och la mig. Men jag var så orolig i kroppen så jag visste att det inte skulle gå att komma undan så lätt. Runt halv ett fick jag börja springa, men så fort jag försökte få upp nåt så mådde jag prima, eller ja så bra man kan må. Knatade iväg till sängen och la mig och fick resa mig lika snabbt men nej, inte denna gång heller. Lyckades somna, men vaknade en timma senare av att det var dags igen. Precis vad jag ville, men när allt kommit upp, förlåt mig för detta osmakliga inlägg, men ialla fall när ALLT kommit upp, galla och allt i ett enda drag så mådde jag okej nog för att gå och lägga mig. Aldrig varit med om att få upp allt med detsamma...jaja.

Stannade hemma för säkerhetsskull idag, var duktig och satte mejlen på out of office och gick och la mig igen. När jag sedan ringde jobbet för att berätta att jag mådde bättre och att jag skulle komma imorrn. Så sa de att min inställning på mejlen inte var helt ok, numret jag givit var inte rätt så nån stackars kille hade fått alla mina samtal fram tills dess. Hahahah! När jag sedan gick in och checkade läget var mycket riktigt en siffra fel. Hahah!

Nej, ska plöja ytterliggare ett avsnitt av Entourage nu. Har ni inte sett den serien, gör det! Jag trodde inte alls att jag skulle gilla den, men ack så fel jag hade! Victory!

Dagen efter

Publicerad 2009-07-28 22:55:46 i Allmänt,

Fick komma upp på röntgen till slut igår, men usch vad lång tid det tog! Ibland blir man rätt mörkrädd, man söker för att man skadat sig men man får vänta i ett år för att få hjälp. Man kan tycka att när nån voltat med sin cykel, flugit några meter och sedan landat på sitt huvud så borde det prioriteras något högre än Vera som kommer in två gånger i veckan. Nej, men jag tror att ni förstår hur jag menar. När jag sedan går fram för att fråga om Martin kan få nåt mot smärtan så var det en väldigt lång procedur där sköterskan var tvungen att fråga doktorn. Men vi hann ju åka upp på röntgen innan nån lindring kom. När vi sedan var färdiga där så fick vi åka ner och stå mitt i en gång eller ja jag stod Martin låg med nackkrage och grejer fortfarande och smärtan är ännu värre. Så jag säger till för andra gången att nu måste han få nåt. Ja, jag ska bara kolla...suck...När läkaren sedan kommer och börjar babbla om att inget är brutet och så vidare så säger han att det var bra att Martin fick nåt mot smärtan. Hallå?! Vad har de för koll?

Fick åka hem med några citodon på fickan istället för den morfin han skulle ha fått innan vi försvann till röntgen. Tur är att inget var brutet, inga skador nånstans som kommer ge några men. Men en blödning i ryggen och några dagar hemma så ska han vara ok igen. Jag är bara så glad över att han hade hjälm på sig annars hade jag nog inte haft nån Martin längre. Det är sånt man inte tänker på när man sätter sig på sin cykel och trampar iväg. Hjälm är ju nåt barn använder. Men ramlar man i den farten Martin gjorde och landar på huvudet så kan det gå riktigt illa. Klarar du dig från döden så är du nog inte dig själv nåt mer. Jag kommer ALDRIG mer cykla utan hjälm och jag tycker att ni som cyklar utan idag borde tänka till en gång till...

akuten med martin

Publicerad 2009-07-27 20:02:36 i Allmänt,

DÖr snart av uttråkning, är med martin på akuten. Förvisso rätt,obehaglig anledning då han flög av sin cykel i full fart. Landade på huvudet och började gå hemåt, man blir ju alldeles mörkrädd. Så här sitter vi och väntar och väntar. Så uttråkad. Martin med nackkrage och thstare än vanligt. Jag är glad som kan leka med hans telefon. Åh, kan de inte ta in honom på röntgen snart. Kissnödig är jag med, men jag vågar inte flytta på mig för då hittar jag honom väl aldrig igen... Men det har varit lite action med,nån brottsling med väktare och grejer. Hehe.

akuten med martin

Publicerad 2009-07-27 19:59:21 i Allmänt,

DÖr snart av uttråkning, är med martin på akuten. Förvisso rätt,obehaglig anledning då han flög av sin cykel i full fart. Landade på huvudet och började gå hemåt, man blir ju alldeles mörkrädd. Så här sitter vi och väntar och väntar. Så uttråkad. Martin med nackkrage och thstare än vanligt. Jag är glad som kan leka med hans telefon. Åh, kan de inte ta in honom på röntgen snart. Kissnödig är jag med, men jag vågar inte flytta på mig för då hittar jag honom väl aldrig igen... Men det har varit lite action med,nån brottsling med väktare och grejer. Hehe.

Tjejsnack #16

Publicerad 2009-07-27 17:38:23 i Tjejsnack,

Sommar


1. Jobbar du eller är du ledig?
Jag jobbar, har dock haft två veckors semester där en spenderades i Åre.

2. Vad gjorde du på midsommar?
Var hemma hos några vänner i Köping, åt gott och mös med bebis och hade det riktigt trevligt.

3. Vad är det här årets sommarhöjdpunkter för dig?
Att få träffa alla bebisar som kommit under våren, att jag för 3:e gången gillt lyckades ta mig runt Vättern på cykel, att vi äntligen fick komma upp och se lägenheten i Åre. Finns massor. Sommaren bjuder alltid på så många höjdpunkter :)

4. Vad har du på fötterna på sommaren?
Det beror lite på vädret. Tofflor, ballerinor, sandaler, högklackat, gympaskor. Ja, jag använder nog allt utom vinterskor ;)

5. Tycker du om att bada?
Japp, men det ska helst vara fint väder då ;) så att man har en möjlighet att torka på land.

Tjejsnacks sida

Tjejsnack #15

Publicerad 2009-07-20 22:10:45 i Tjejsnack,

Din stad


1. Vilken stad bor du i?
Jag bor i Solna, men kommer ursprungligen från Örebro.

2. Berätta om något din stad är känd för?
AIK, Solna korv, Haga parken, Robert Broberg, Ulriksdals slott

3. Hur länge har du bott i din stad?
I lite mer än ett år.

4. Vad är det bästa med din stad?
Här finns allt! Och finns det inte här är det inte långt in till Stockholm C.

5. Vad saknar du i din stad?
Mina vänner så klart!

Tjejsnack

Bränd husmoder

Publicerad 2009-07-19 19:48:09 i Allmänt,

Jahaja inne på den sista dagen av semestern för denna period. 2 härliga veckor väntar i höst nån gång. Om min kära familj skulle kunna bestämma datum snart så skulle man veta exakt hur lång tid man måste längta sig bort till varmare breddgrader. Inte för att jag klagar nu, nej oh nej! Jag klarar inte av solen! Jag har bränt mig så illa att jag inte kan ha kläder på mig, men gråter jag ut i kvällspressen för det? Nej, oh nej! Blir bara trött och irriterad på de som gör det. Lär er att smörja in er rätt innan ni klagar. Efter 26 år med solproblem kan och vet jag hur man gör. Men ibland lyder jag inte under de regler jag lärt mig. Som nu dessa två dagar då jag lapat sol. Hittade ett underbart bad i Vaxholm. Något kallt i vattnet men jag tror att man får räkna med det i Sverige. Men klantmaja som jag var så smörjde jag mig först på stranden och inte inomhus utan kläder. Så där jag missat kan man säga att det syns. Ont gör det med! Usch!

Så idag är jag rätt nöjd med att det är mulet och lite regn. Kunde inte ha varit bättre för min del. Faktiskt. Spenderade några timmar på stan i hopp om att hitta nåt reafynd. Men så blir det ju aldrig när man vill ha nåt med sig hem. Åt god pasta och sedan en marängsvissglass från Donken. Sen gjorde vi fynd på Hötorget i form av jordgubbar. Så som den söta husmoder jag är gjorde jag sylt på dem. Tror att jag nästan har lyckats få till min mammas recept. Faktiskt. Nog för att hon berättade hur jag skulle göra, men det blev inte riktigt som hennes ändå. Ska bli skoj att smaka.

Lider med en tjej på TV:n som tatuerar sina fötter, ser ut som att hon ska smälla av. Förstår precis hennes känsla. Tatuerade ju min fot när jag var i Thailand förra året. Har en sen innan på ryggen och den var helt ok att göra. Men foten. Aldrig mer! Haha, säger jag nu i alla fall.

Imorrn börjar jobbet igen. Som den lyx jag har ska jag öppna bygget med. Precis vad jag känner för när jag är van vid sovmorgnar nu efter en vecka utan barn. Men det är nog bra å andra sidan, då hinner jag komma in i barntempo igen inför lördag-söndag då vi ska passa Martins brorsdöttrar. De lär ju inte vakna i vuxentid direkt ;)

Äntligen

Publicerad 2009-07-16 12:46:34 i Allmänt,

Vad härligt det är när solen skiner! Vill ha mer! Igår åkte vi och badade med Martins bror med familj, ett litet mysigt bad vid Ulriksdals slott. Var där ett par timmar och sen bar det av hemåt för lite mera slappande. Tror inte att jag gjort så mycket annat under min semester ;) Stämmer kanske inte riktigt. Tidiga morgnar och utflykter till höger och vänster har stått på tapeten. Men det har varit skoj. Men jag njuter rätt mycket av att inte vakna upp mitt i natten av att ett barn gallskriker för att det sovit för mycket under dagen under bilresor. Men Åre på sommaren kan jag varmt rekommendera. Finns massor att göra! Faktiskt. Och huset som svärmor skaffat går inte av för hackor det heller. :)

I tisdags spenderade vi närmare 4 timmar på Ikea. Vi tyckte att vi var supersmarta som åkte dit nu när det är semestertider. Men det var visst några fler som hade samma tanke. Vi kände oss dock smarta över att vi åt lunch där innan vi började planeringen av köket. Då det tog närmre 2 timmar med väntan och vidare planering med ett proffs. Ja, vårt kök kommer att bli läckert! Nu ska vi bara samtala lite med vår bankman och se om han godkänner detta inköp. Men jag tror inte att det ska vara några problem. Vi sköter ju vårt lån vi har idag med bravur, amorterar ju till och med.

Hittade en massa smått och gott på Ikea med, brukar ju bli så när man är där. Hittade världens roligaste kakformar med älgar och andra svenska djur på. Ett superfint lakan. Krukor och galgar. Ja, som sagt lite smått och gott. Innan vi åkte till Ikea var vi inne på Barkaby Outlet. Brukar inte direkt hitta nåt där, men vi startade på Hemtex där de sålde ut alla sina reasaker. Jag har länge letat efter gardiner till vårt knasiga vardagsrum där jag behöver 3 paneler och alltid när jag hittar snygga gardiner som passar till våra färger så kostar de multum. Men nu hittade jag ett par som jag kunde köpa två förpackningar av, summan för dessa 60:- totalt. Lyckades även hitta ett par till sovrummet för 50:- så kalaset där slutade på 110:- Dessa gardiner skulle annars ha kostat över 1000:- tillsammans. Jag är nöjd! Martin hittade ett par skor inne på Vagabond, ett likadant par nästan som han hade förut. Men som fick slängas efter Fullmoon Partyt i Thailand. Han är också nöjd :)

Nu ska jag åka ut till Ingarö och mysa med bebis. Åh, vad härligt! Efter det ska vi fixa en blomsterkvast och ge till vår underbare granne som fyller 81 år idag! Hurra hurra hurra hurra!

Galenpanna

Publicerad 2009-07-15 00:00:45 i Allmänt,

Jag är riktigt dålig med detta bloggande under min semester. Jag vet. Men semester handlar om att vara ledig och inte ha några som helst måsten. Därför undrar jag varför jag under min semester inte haft en enda sovmorgon? Nej, jag har varit uppe med tuppen varenda dag. Under min vecka i Åre lärde jag mig att barn inte alls har samma sovrutiner som mig. Nej, de vaknar hellre precis när alla vuxna precis somnat efter spelkvällar och liknande. Man jublar verkligen när skriken inte tystnar, man vet hur mycket deras föräldrar kämpar men ändå vill barnen inte somna om. Men ändå när man möter dessa gaphalsar på morgonen och de kommer springande emot en med armarna utsträckta för att få till den perfekta barnkramen så smälter man dirket. När man sedan hivat upp barnet i famnen och får den blöta pussen med, ja då är lyckan total. Det första jag tänkte på när jag vaknade i söndagsmorse på hotellet i Falun var just barnen :) Men att sen få somna om en stund till var rätt skönt det med.

Imorse var det dags att ta hand om tvätten från semestern, alltid lika skoj. Men för en gångs skull är allt uppackat på rekordtid. Men i alla fall, vi hade morgontiden vilket innebär att det tvättas mellan 7-11 och sen har man möjlighet till att torka tvätten i torkrummet i ytterliggare en timme. Maskinerna vi har är inte det minsta synkade så den ena blir klar jättefort och den andra är megaseg. Så man väntar in den nya maskinen så att man slipper gå ner flera gånger under en timme. Vid en halv 10 var vi nere för att hänga tvätten. Då stormar en tant in i tvättstugan, det är alltså två olika rum. Martin och jag kollar på varandra och undrar vad hon sysslar med så klart. Jag går in  och ser efter, då börjar hon ställa en miljard frågor om hur dessa maskiner fungerar och hur hon får igång dem, samt om det verkligen är sant att det inte finns nån torktumlare. Jag svarar snällt på alla dessa frågor och då går hon därifrån tillslut men lämnar en påse med tvätt. När vi har gjort vårt där så låser vi och går upp till oss igen för att invänta att nästa tvätt ska bli klar och går ner en sisådär tio i elva, alltså 10 minuter innan vi ska vara ute ur tvättstugan.
 
Då möter vi denna märkliga hemtjänstdam i trappen. Hon är helt hysterisk och fattar inte varför hon inte kan komma in tvättstugan?! Jag svarar att det kanske inte är så konstigt eftersom vi låst den. Då berättar hon att hon minsann fått veta att man kommer in med den nyckeln hon fått, men att det inte alls går som de sagt till henne. Kanske inte så konstigt eftersom det inte är samma nyckel kan man tycka. Men jo, hennes tant hade faktiskt sagt att hon kom in med den nyckeln som gick in till själva tvättstugan. Men så är det inte! Höll på att bli galen på kvinnan. Hade ju varit en sak om vi gått över tiden eller så, men det hade vi inte alls. Så jag var bara tvungen att säga till henne att man sedan har torkrummet i ytterliggare en timme efter det att tvättiden är slut. Men det förstod hon hör och häpna! Det var ju liksom en självklarhet att man skulle få tvätten torr efter att man tvättat klart. Fattar noll faktiskt. Jag menar hon fattar inte att hennes tid inte börjar innan 11 men att man har torkrummet i ytterliggare en timme är självklart?! Knasiga kärring!

Tror att det börjar bli dags att ta tag i våra planer på vårt badrum nu snarast! Så man kan få tvätta ifred utan galna hemtjänsttanter!

Tjejsnack #14

Publicerad 2009-07-14 23:06:43 i Tjejsnack,

Pinsamt


1. Berätta om nåt pinsamt du blivit påkommen med?
Jag har aldrig blivit påkommen med att göra nåt pinsamt. Men jag kan berätta om en pinsam sak jag var med om istället. Var i Polen med skolan och var med en europeisk jultävling, man tävlade i bästa framträdande om sitt julfirande typ. Jag var den som skulle hålla tal i vår grupp uppklädd i en Sverigedräkt. Väldigt fint var det. Jag greppar micken och ska börja prata men inget ljud kommer så jag säger Ho-hooo i micken, varpå den hoppar igång och cirka 400 personer börjar gapskratta och applådera. Behöver jag säga att detta TV-sändes med?

2. Vad får dig att rodna?
När jag gör saker som jag tycker är idiotiska. När jag tycker att jag gör fel.

3. I vilket läge skulle du skämmas för en vän?
Om vännen med flit skulle säga något elakt till nån annan, eller bete sig dumt på andra sätt.

4. Vad är för pinsamt för att du skulle göra det?
Finns nog egentligen inget som jag tycker skulle vara FÖR pinsamt att göra. Jag kan nog göra det mesta.

5. Vad skulle du tycka om att stå framför en folkmängd & framföra något?
Det är väl kanske inget jag gillar att göra så där, men jag har ju gjort det och överlevt alla gånger ;) Jag tycker om uppmärksamhet så länge jag inte tänker på att jag har den.

Tjejsnacks sida

Ringlös

Publicerad 2009-07-07 10:29:33 i Allmänt,

Var har solen tagit vägen? Jag har semester, kan inte vädret förstå det? Snälla rara! :) Nog för att det är rätt skönt att det inte är så tryckande som det har varit, men det behöver ju inte bli så här kallt som det är nu. Igår hade vi en heldag på stan. Jag som inte skulle köpa nåt annat än ett par tröjor då min garderob består av svarta t-shirtar endast. Kom jag hem med några tröjor? Nej, inte alls. Hittade inga som jag ville ha. Brukar ju faktiskt vara så, när man verkligen behöver nåt så hittar man det inte. Men fick med mig lite örhängen, hårband (mitt flög av när jag badade förra helgen), en underbar skulptur till sovrummet och sist men inte minst ett par skor! Haha! Jag dör. Jag behöver absolut inga fler par skor, men dessa har jag gått och kikat på sen de kom in i butiken. Nu var det 50 % rabatt på priset så då var det liksom inget att orda om. Jag skulle ha dem. Martin godkände till och med köpet ;)

När jag och Martin cyklade runt Hjämaren pajade jag mitt ringfinger. Det blev ett sånt tryck av handskarna mot ringen samt att det var rätt varmt den dagen, så det blev som ett sår. De resulterade i att jag fick skippa min förlovningsring ett par veckor. Sen skulle vi på fest och då ville jag ha den på mig igen, den dagen var det också varmt så såret kom tillbaka. Så det var bara att ta av sig ringen igen. Så roligt att gå runt med den i ett halsband som en änka som förlorat sin man. Sen tog jag på mig den igen och det funkade till igår. Då kom såret tillbaka och började dessutom att vara! Så nu struntar jag i den där sabla ringen! Med tanke på det illröda streck jag har där så ser nog alla att jag hör ihop med nån ;) Såret måste bort innan jag sätter på mig ringen igen. Inte minsta streck ska synas.

Är färdigpackad inför Åreresan nu med. Har aldrig varit klar så tidigt. Har diskat och nu väntar vi bara på att laga lunch så att vi kan åka. Kan man äta lunch halv elva på dagen månne? Fattar knappt att vi äntligen ska få komma upp dit och se stugan och allt. Kommer bli helt underbart, även fast det inte kommer vara någon solresa. Ska eventuellt åka down hill, har nog trots allt blivit en riktig cykeltjej ;) Resan avslutas med att Martin simmar Vansbro, i sina otroligt heta speedos! My Godness! Nej, nu ska jag klippa Martin. Långhårigare kille får man leta efter. Hörs om en vecka!

Tjejsnack #13

Publicerad 2009-07-06 20:17:12 i Tjejsnack,

Barndom


1. Ditt första barndomsminne?
Jag kommer ihåg den dagen min bror föddes. Då var jag 3 år och skulle iväg till min moster tror jag. Och pappa var helt uppe i varv, för mamma hade redan åkt iväg med ambulansen och han skulle skjutsa mig till moster. Sen kommer jag ihåg när han hade kommit hem, min bror alltså och jag var världen stoltaste storasyster. :)

2. Vad samlade du på som barn?
Bokmärken, manicklar, suddgummin, frimärken, brevpapper och säkert ännu fler saker.

3. Vad lekte du för lekar som barn?
Kurragömma, datten, dunk, hoppade hage, hoppade hoprep, twist, gungleken, brännboll spelade vi mycket också.

4. Var du ett snällt eller busigt barn?
Jag var nog lite både och. Speciellt när jag fick ett syskon, för då kunde vi hitta på både det ena och det andra tillsammans. Cyklade iväg ensam på en campingplats, som 3-åring utan att berätta och det gjorde ju mina föräldrar väldigt oroliga eftersom de inte trodde att jag hittade tillbaka. Så när pappa hittade mig efter mycket letande så sa han åt mig att jag inte fick göra så för jag inte skulle hitta hem. Ingen fara svarade jag. Pappa tyckte då att jag skulle få visa vägen för att visa att jag inte hittade, men jag trampade på direkt till husvagnen och mamma. Pappa hade aldrig hittat tillbaka så snabbt, det är sant faktiskt!

5. Har du någon slags relation med någon barndomsvän ännu?
Absolut, flera stycken faktiskt. En av tjejerna har jag känt sen lekis till och från, en annan från mellanstadiet. Sen är många av dem som jag lärt känna genom åren fortfarande kvar så att man ses ibland och andra hälsar man och pratar med när man ses ute.

http://mlilja.net/tjejsnack

Barnvakt deluxe

Publicerad 2009-07-05 20:37:08 i Allmänt,

Vilken start på semestern, mulet och regn, jo jag tackar jag! Precis vad som stod på min önskelista. Att det ska vara 5 grader varmt och mulet uppe i Åre glädjer mig ännu mer. Vad hände med min solsemester? Men vädergudarna har ju haft fel förr så vi hoppas väl på det nu med. Annars finns det ju massor att fixa med här hemma, så jag går nog inte sysslolös.

Helgen började med att Martins systerdotter Ella kom, då hon skulle spendera den med oss ensam för första gången. Bilen tog oss till grannstaden Södertälje och Tom Tits, där det lektes och stojades hela dagen. Men skoj var det! Även för mig och Martin. Men det var ett trött gäng som brummade hemåt i regnet. Väl hemma promenerade vi hem till Familjen P, där det busades och stojades lite till. Så det var ett ännu tröttare gäng som gick hem. Lyckades natta Ella nästan med detsamma, bravo!

Var rätt orolig att det skulle bli en tidig morgon runt 6-tiden, men nej, lilltjejen sov snällt till klockan halv åtta. Det kan man inte klaga på! Jag är rätt nöjd med att ha en så klok mamma som jag har med, som nästan skrek nej när jag tyckte att vi skulle ha en 160 säng. "Det går inte Christinte, tänk när ni får små barn..." Inatt fattade jag varför. Jag och Martin har legat klistrade till varsinn kant medan Ella rullat runt som en galning.

Idag blev det Mulle Meck parken med Familjen P. Himla mysig dag! Och vilken park. Helt uppbyggd av gammalt skräp i plåt. Fantastiskt! Men nu är jag trött, helt slut rent ut sagt. Hade planerat en lugn och mysig kväll med jordgubbar, chips och dip och en film. Martin han tänkte annorlunda och gick ut och sprang. Rolig kille man har! Så nu funderar jag på att låta tröttheten ta över och strunta i allt gott och somna. Så trött är jag!

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela