kirsten

Sanna mina ord

Tjejsnack #33

Publicerad 2009-11-30 20:38:54 i Tjejsnack,

Låtar

1. En låt som betyder mycket för dig, av vilken anledning?
Beautiful girl med Rotvälta. En låt som Martin spelar för mig lite då och då. Nog för att jag lyssnar på den själv med, men extra speciellt blir det när han väljer att spela den för mig :)

2. En låt du aldrig mer vill höra, av vilken anledning?
Jag tror inte att jag har nån låt så där som jag verkligen inte tål. Så jag kan nog inte välja nån här faktiskt.

3. En låt du lyssnat på som du inte tycker är barnvänlig?
Heheh, de flesta ragga låtarna.

4. En låt som gick varm i din musikspelare under tonåren?
How much is the fish med Scooter. Oj, kunde spela den på repeat om och om igen :)

5. En låt som ger dig julstämning?
Jag kommer nog alltid att tycka om Last Christmas med Wham! :)

Tjejsnack

Gud bevare dig!

Publicerad 2009-11-27 20:29:27 i Allmänt,

Hahah, så sa en norrman till mig idag när jag förklarade vägen för den stackaren, när han hade hamnat på min gata i Solna när han skulle till en annan i Sumpan. Hahah! Han till och med slog ihop sina händer och skakade dem över huvudet :) Ja, jag är en snäll tjej jag.

Nu går jag på bio. Luftslottet som sprängdes. Gött!

Middag med svärmor

Publicerad 2009-11-26 23:23:54 i Allmänt,

Redan fredag imorrn hörrni!! Härligt! Ska vara hemma hela härliga helgen. Dona och fixa, fram med julsaker och städa sovrummet och upp på stan en sväng. Uttnyttja presentkort på restaurang och så ska vi väl hinna med en boxingmatch och inte att förglömma, premiären av tredje och sista delen i Millenium-trillogin. Sa jag att vi ska vara lediga?! Undrar var jag fick den tanken ifrån? Men det är skönt att slippa ha en tid att passa och kunna gå upp när man känner för det. Jag menar, hinner vi inte med stan har Kista öppet till klockan 22 alla dagar fram till jul. Gött!

Igår var det lattjo, brandlarmet satte igång en kvart innan jag skulle gå hem. Det slutade aldrig och jag trodde att öronen skulle trilla av! När jag kom ut till repan kryllade det av brandmän där och ja det var kaos. Men ingen större brand som tur var! Så alla kunde sova gott och jag behövde inte stanna överdrivet länge. Men skoj med lite action ;)

Idag har jag varit på middag med svärmor. Hon var här på besök, eller nej, hon var här genom jobbet kanske är närmre sanningen :) Så då passade hon på att bjuda ut mig och Martin på middag. Libanesiskt! Här blev det idag.18 meze beställde vi in och hon skulle prompt ha dessert med. Jag rullade därifrån. Men gott var det och trevligt för den delen. Min svärmor är en härlig kvinna!

Nej, dax att sova. Öppnar imorrn. Men jag har alltid varit en kvällspigg tjej och morgontrött. Men det är ändå härligare att öppna än att stänga :)

Inte sjuk

Publicerad 2009-11-24 22:29:55 i Allmänt,

Min kropp är lite i sin egen värld just nu. Men sjuk, nej det ska jag inte bli. Jag lovar Micaela!Jag kör på med mitt mantra och det verkar funka si så där varannan gång :)

Jag tror att vi får lite olika bud på svinis faktiskt, jag tror inte att Martins jobb skulle erbjuda alla anställda att vara hemma den stund som deras respektive är sjuka i svinis om man skulle få den versionen igen. Det är alldeles för kostsamt för dem. Sen kan det säkert bli som så att den muterar till en annan form, men då hjälper ju inte vaccinet heller eftersom man fått det mot den förra. I vår lilla familj kommer ingen att vaccinera sig. Det är för lite tester gjorda på det och kul om det skulle visa sig senare att man kanske fick en sjukdom på grund av det. Känns bara som att det är en himla hysteri kring detta, varje år dör det människor i influensor. Men de uppmärksammas inte ens. Men nu har media och läkemedelsindustrin en stor chans att tjäna en hacka, mitt i kristider och allt. Men alla får ju ta ställning utifrån sin situation. Varken Martin eller jag tillhör någon riskgrupp, så detta är vårt beslut.
Herre min je!

Publicerad 2009-11-23 22:24:21 i Allmänt,

Ojoj, nu är det dax. Jag är livrädd. Men mina rädslor har aldrig hindrat mig från att göra något och det kommer inte att ske denna gång heller. Kommer att bli en spännande tid framöver. När jag kan berätta mer så kommer jag att göra det. Så ni får snällt hålla er till tåls.

Börjar fundera på om jag snart kommer att bli sjuk med. Hat ont lite här och där i min kropp. Men å andra sidan. På mig bara, ge mig vad jag tål. Sen har jag haft det och då enligt vad de säger så kan man ju inte få det igen. Jaja, inte för att jag vill vara sjuk. Men blir man det så blir man det. :)

Resan är bokad!

Publicerad 2009-11-22 22:16:42 i Allmänt,

Finally! Jag tror lätt att det var bra att jag sa till på skarpen i måndags när jag pratade med mina föräldrar. Annars hade de väl suttit och funderat fortfarande ;) Känns himla bra, valde ett hotell i utkanten, men det känns helt klart värt det. Lite större rum, med jacuzzi på balkongen. Inte helt fel alls. 7 restauranger, spa och gym, spinning, yoga och pilates. Blir gött detta! 19 februari bär det iväg och vi kommer att vara borta i 2 veckor. Nu kan nedräkningen börja på riktigt!

Igår var det också trevligt. Inte för att jag på nåt sätt uppskattar öl och inte whiskey för den delen heller. Men jag hängde vid fudgen. Då kan det faktiskt vara gott med lite whiskey i. Blir lite fylligare smak då. Men Martin var nöjd och det är det viktiga för mig :) Åt lite burgare på Pitschers med. Smaskens! Sen var det meningen att vi skulle hem. Men väl hemma så bestämde vi oss för att inkräkta på en dejt. Så det blev charader och frågespel, vin och mer öl och portvin. Trevlig avslutning på kvällen.

Helgen är slut och en ny vecka väntar med noll planer. Lite gym och så kommer det nog att bli. Kanske en och en annan soldans med. Vill inte ha mer regn och rusk längre!

0 ♥♥

Fredagsmys

Publicerad 2009-11-20 21:04:16 i Allmänt,

Så var det fredag igen. Skönt. Mera ledigt åt folket! Ikväll har vi en "lugn" hemmakväll. Vilket innebär att Martin städat, det gillas mycket. Jag har lagat mat, det var gott. Tacos bjöds det på idag. Sedan kom jag på den briljanta idén att jag äntligen skulle ta tag i färgningen av mitt hår. Det jag inte tänkte på var att mitt hår är något längre än det var sist jag gjorde det själv hemma. Med tanke på att frisören fick blanda färg typ 4 gånger sist så borde jag kanske ha förstått att en förpackning inte räcker till mitt tjocka och långa hår. Så Martin fick först kladda i det som fanns och nu är han iväg till Ica och handlar en till. :) Det borde räcka. Kanske. Annars får jag ringa frisören. Så så mycket lugn och ro blev det här.

Imorrn bär det av hem till Öret. Ska på Öl- och Whiskeymässa. Jag hatar båda delarna, men Martin följer med mig på Ost- och vinmässa så det handlar om att ge och ta. Tror att det ska finnas en och en annan cider där med och fudge. Jag är inte ledsen ;) Boka resa står på tapeten med. Finns hopp om solen i februari. Hallelulija! Känns bra detta.

Nej, ta och skölja ur färgen kanske.

Förresten. Katterna fyller år idag :) Hurra hurra hurra hurra!!!

2 dagar ♥

Smärta!

Publicerad 2009-11-17 23:00:56 i Allmänt,

Idag skulle jag äntligen vara duktig och träna. Har varit så trött och svag de senaste veckorna så träningen har fått stå tillbaka lite tyvärr. Men det är vädret tar verkligen knäcken på mig. :( Men så bestämde vi att Martin skulle hämta mig från jobbet eftersom jag bytte pass och stängde idag. Åkte iväg och det var kul att äntligen få slåss lite. En toppen bra instruktör med så grym musik så man gick ju igång direkt. :) Precis som det ska vara!

Men så händer det som inte får hända. Under en övning då vi skulle stå på led och låta de andra i gruppen sparka och slåss med oss, så small det bara. Jag fick stå och hålla mina mitsar för sparkar. Kanske inte det mest ultimata, med de små mitsarna. Jaja, hur som haver. En kille träffar min arm och allt bara svartnar. Han ber inte om ursäkt utan bara fortsätter. Kul kille. Min arm svullnar upp och sen var det dax för honom att förflytta sig till nästa motståndare. 

Under en sån här övning är det rätt svårt att bara gå iväg så jag står ut under hela övningen, jag klarar av det under min tur och bara hoppas på att jag ska kunna ge igen på den där feta och dumma killen! Men han hade inte en sån övning tyvärr och jag skulle nog egentligen aldrig kunna ge igen heller. Men sen när vi byter övning och det är dax för Martin att slå igen så känner jag bara att det inte går längre. Armen bultar vid det här laget rätt hårt och när Martin kollar på den så är den helt svullen och röd. Då kan jag inte hålla tårarna tillbaka längre. Åh! Jag som verkligen älskar att gråta bland folk! Jag kutar ut och håller armen under kallt vatten för att få ned svullnaden och Martin kommer efter. 

Ja, jag vet att det är sånt som kan hända. Men det var inte det minsta skoj. Gör fortfarande ont, men jag hyser inga agg mot den där killen heller. Men nästa vecka, då jävlar ;)

1 ♥

Tjejsnack #32

Publicerad 2009-11-16 19:52:54 i Tjejsnack,

Favorit
…just nu, och av vilken anledning…

1. Färg?
Oj, jag gillar nästan alla färger, nästan som sagt ;) Men just nu är det mycket grått och lila och svart. Tycker om enkelt och stilrent helt enkelt.

2. Hobby/sysselsättning?
Jag tränar en hel del. Ok, det har varit lite si och så med moralen där. Men det ändå ett stort intresse. Och när jag väl kommer igång så är det svårt att få mig att sluta. Annars, hm läsa böcker ;) eller laga mat och baka. Tycker om att testa nya saker.

3. Artist?
Winnerbäck! Bara för att de flesta av mina vänner tycker att han är kass ;) men också för att han är alldeles alldeles underbar!

4. Blogg/hemsida -adress?
Jag läser mina vänners bloggar, tycker att det är kul att följa deras liv trots att vi kanske inte hörs så ofta. Men nu är saknade! Ida, Maria, Gelinda, Micaela bland andra.

5. TV-program?
Här kan vi rabbla i all oändlighet! DH, Greys, Brothers and sisters, Gossip girl, One tree hill, CSI Las Vegas, Heroes, Entourage med flera. Jag följer dem för att jag tycker om dem så klart.

Tjejsnack

Fredagen den 13:e

Publicerad 2009-11-13 23:25:40 i Allmänt,

Nej, jag kan nog inte påstå att det varit en otursdag detta. Inte alls faktiskt. Har varit en helt vanlig fredag. Det vill säga hysteriskt mycket att göra. Jag hade till exempel bokat in ett spapaket fel, så de hade fått tiderna igår när de skulle ha dem idag. Idag fanns inte dessa tider och jag fick med ljus och lykta försöka att få tag i gästerna som inte alls var från Sverige. Men som tur var hade jag fått gästens mobilnummer. Så det löste sig tillslut. De fick nya tider och en vip upp till sitt rum. Men detta gjorde ju att jag hamnade efter med en massa annat, som att svara på mejl och detta resulterade i att en galen japansk kvinna ringde en gång i kvarten med sin knaggliga engelska och gjorde mig tillslut irriterad.

Vad är det med folk egentligen? Varför mejla för att två sekunder senare ringa och fråga om man fått mejlet? Varför ringa och boka när man sedan vill ha det på mejl? Varför boka på nätet och ringa för att kolla om det verkligen gått igenom trots att du fått en bekräftelse på det? Jag förstår inte vad det är för fel på folk? Det gör mig galen!

Var iväg och kollade synen idag med. Gick helt okej och fel på ögonen har jag även om det inte är ett stort fel. Men ett litet fel får ju trots allt ögat att kämpa för att se och tillslut har man ett stort problem. Men inga glasögon behövs vid datorn, för den är för nära. Jag som trodde att det var fallet. Men icke, dessa ska användas när jag ser på tv, bio och kör bil. Gött mos! Bra där att jag valde två par då ;) Martin fick ta fram sitt Mastercard och betala för kalaset. Hehe! Skulle tro att slutnotan hamnar hos mig ändå förr eller senare. Han är bra min Martin.

Det roliga är att jag inte fick nåt förtroende för expediten. Jag brukar känna av folk rätt snabbt och tyvärr brukar jag ha rätt om de flesta. Så var det nu. Han valde ut det ena efter det andra paret som gjorde att jag antingen liknade mamma eller så blev det pappa. Värst var när han tog fram ett par som gjorde att jag såg ut som farfar. My Godness! Han hade ingen känsla. Medan det fanns en tjej där som jag hade velat få från början. Nu löste det sig ändå, jag valde ut några par och lät tjejen och optikern kolla på mig och när jag tog på mig ett av den första expeditens val så skakade optikern direkt på huvudet. Hahahah! Skoj! Det blev precis som jag trodde, att jag skulle gå därifrån med affärens dyraste bågar. Är nån förvånad? Det andra paret fick jag på köpet. Vill att de ska komma nu! Vill vänja mig vid att använda dem. :)

Det här har jag och Martin roat oss med ikväll,

tog ett jäkla tag, men nu sitter det där. Hoppas jag. Så klockren text. För det var så sagan om oss började :) och det kommer vara så den slutar!

Aj!

Publicerad 2009-11-12 21:48:05 i Allmänt,

Igår kände jag att nåt fastnade mellan mina tänder. Försökte få bort det, men helt utan resultat. Tyckte att det kändes mer och mer hela tiden. Blev galen! Inte var det ju bättre att jag satt fast på jobbet heller. Drog med tungan över det hela tiden. När jag kom hem tog jag en tandpetare och började pilla. Plötsligt lossnade värsta biten! Trodde jag fick upp hjärtat i halsgropen! För jag trodde att det var min tand som gick sönder. Men det var det inte puh! Nej, det var en bit tandsten. Kan inte säga att det blev mycket bättre heller tyvärr. För nu är det ännu mer irriterande och ojämt. Åh, nu måste jag ringa tandläkaren, det går inte att vänta längre. Det är bara dumt för nästa gång kommer det inte vara tandsten som lossnar, utan med all säkerhet en bit av tanden.

Har jag varit så duktig att jag beställt tid hos optikern efter bara en veckas betänketid, så ska jag väl klara av att gå till tandis med. Imorrn kommer det alltså att bära av till optikern. Gjorde ett syntest på Hälso-mässan och det var ju inte posituvt tyvärr. Jag har känt att det hänt nåt med min syn, orkar inte sitta vid datorn på jobbet så länge. Har ju ökat tiden framför den burken nåt kolosalt jämfört med jobbet i Örebro. Så det kommer nog bli bra att kolla vad som hänt. Och det finns ju en hel del snygga brillor numera. Inte som när jag skulle ha de där läsglasögonen. Jaja. Imorrn får vi veta hur jag ska fortskrida. :)

Helg är det snart med. Imorrn ska jag nog inte göra mycket när jag kommer hem. Ta ett varv med dammsugaren och laga lite med. På lördag ska det vaktas barn och sedan ska det spelas gitarr hjälte och sjungas sjung stjärna. Kalas! Söndagen ska det städas, ingen visning men däremot lite träning.

Så less!

Publicerad 2009-11-10 22:50:04 i Allmänt,

Usch, ge mig sol och värme. Jag förgås av detta väder! Det är bara grått, grått och så lite mer grått! Inte en gnutta sol på jag vet inte hur länge. Skiner solen så gör den det när jag är på jobbet. Åh! Jag hatar den här delen av året. Hösten kan vara fantastiskt underbart vacker med alla färger och så. Men nu när de fallit av träden och det bara är kala grenar, så nej tack!

Just i detta nu känns inget roligt. Jag är bara less. Jag behöver verkligen den där resan och det inom det snaraste. Jag orkar inte. Men hur ska det gå? Ja, vi får se. Det är många frågetecken just nu.

2 ♥

Tjejsnack #31

Publicerad 2009-11-09 19:09:42 i Tjejsnack,

Brottslighet

1. Din åsikt om att göra en dokussåpa som handlar om kriminella ungdomar som får prova på hur det är att vara inlåsta? Serien hette Inlåst, och man behöver inte ha sett serien för att ha en åsikt.
Jag kan ju börja med att säga att jag inte såg på detta. Men visst det kanske kan få dem att tänka till, behöver kanske dock inte vara en dokusåpa om deta hela. Tycker kanske att det börjar bli lite för mycket sånt på tv. Alla vill liksom visa upp sitt liv och sin vardag. Men helt självklart är det viktigt att få dessa ungdomar på rätt spår.

2. Tycker du att det borde finnas övervakningskameror i skolan?
Ja, varför inte egentligen? Kan man undvika bråk och förstörelse så absolut! Men det är ju endast i korridorer och på allmäna platser. Inte toaletter eller omklädningsrum!

3. Din åsikt om att drogtesta 13-åringar?
Helt rätt. Åldern spelar ju inte så stor roll. Kan man förhindra nån från att få en dålig start så är det ju bara att testa på och visar det sig att personen är ren så vet ju alla om det :)

4. Vad är det mest brottsliga du har gjort?
Jag tror inte att jag gjort nåt kriminellt alls. Om vi inte ska räkna att gå mot rött och så.

5. Hur resonerar du om dödsstraff?
Oj, detta är en riktigt svår fråga. Men på nåt sätt så tycker jag ändå inte att man ska det. Jag menar är man bättre själv då? Jag kommer ju aldrig få tillbaka den som mördats och jag kommer ju aldrig få tillbaka personen i fråga. Jag tycker nog att det är bättre att de får leva och plågas. Att varje dag leva och påminnas om vad man gjort är ett värre straff än döden.

Plus att om man inte har tagit rätt person så är det ju väldigt hemskt!

Tjejsnack

Jag är kär!

Publicerad 2009-11-05 22:44:04 i Allmänt,

Ojoj, veckan har gått fort! Kan bero på att vår kära kollega fortfarande ligger hemma däckad. Kraken! Har visst bihåleinflammation och "vanlig" influensa. Skönt att det inte är svinis i alla fall. Vilket vår arma granne drabbats av! Stackars Calle, 81 år, Kohl, har nyligen haft en hjärnblödning och så drabbas han av detta med. Den ena armen svällde visst upp och blev alldeles blå och allt hans fru kunde göra var att skratta åt eländet! I lördags ramlade han i t-banan med. Men inget skrämmer dessa. Kommer detta vara Martin och jag om 60 år? Så glada och lyckliga över de år vi fått tillsammans att inget skrämmer oss. De är så söta våra grannar ♥

Imorrn väntar Winnerbäck! Åh, vad jag längtat och så är vi redan här! otroligt! Packat biljetterna så att jag inte glömmer dem imorrn, för då skulle det blivit stressigt. Frågan är nu vad jag ska ha på mig? Alltid ett problem.

Ska sätta mig och beställa smycken nu, ska vara klart imorrn. Men tjejen la ut nya bilder idag så nu blev det ännu svårare. Ta gärna en titt Hon gör grymt mycket snyggt! Svårt val!

3 ♥

Städ och fix

Publicerad 2009-11-02 21:51:52 i Allmänt,

Usch, jag trodde väl aldrig att jag skulle bli så trött av att städa. Men allt jag vill är att sova. Fast vad fint det blir ändå! I köket ekar det numera ;) Har bara vardagsrummet och sovrummet kvar. Tar ju mer tid än vad man tror att torka lister och dra ut allt ur lådor och så. Men man blir ju så nöjd med sig själv sen!

Idag har vi varit en kvinna kort på jobbet. Det känns! Men det har gått över förväntan ändå. Blir det imorrn med, men då har man mer möjlighet att vara kvar en stund extra. Ska ju på Golden Hits med min kollega, och hon slutar 1 timma senare än mig imorrn, så hej övertid och extra timmar ;) Bäst att passa på medan man kan. Ska bli kul med Golden dock! Tycker om när vi blir bjudna så att vi kan rekommendera våra paket ännu mer!

På onsdag blir det bio med Gelinda, ska bli spännande. Hon tipsade om en film, 500 days of Summer. Ska bli skoj att gå på en riktig tjejfilm! Inte massa masslakter eller liknande ;) Ska bli kul att träffa henne med så klart! Var alldeles för länge sedan! På fredag är det Winnerbäck! Yeaaah! Lördag är det hälso och mat mässa och söndag tar vi de två sista rummen! Min vecka det :)

Här kommer bildbevis på min enorma skosamling. Förstår att ni väntat ;)Barry hjälper till med att packa lådor nedan, eller packa sig själv kanske ;)

Tjejsnack #30

Publicerad 2009-11-02 19:13:01 i Tjejsnack,

Högtider

1. Finns det någon helgdag som du tycker är helt onödig?
Nej, faktiskt inte. Alla fyller ju sin funktion på ett eller annat sätt. Mera ledigt åt folket :)

2. Om du skulle införa en helgdag, vilken/varför?
Jag skulle vilja ha tillbaka Annandag pingst. Saknar faktiskt att ha en långa helgen! Blev ju inte direkt bättre att få 6:e juni som man inte får som ledigt i mitt yrke. Fusk! Samt att vi i Sverige aldrig kommer att fira vår nationaldag på samma sätt som Norge.

3. Tycker du att skolavslutningar ska vara i kyrkan?
Jag har bara firat skolavslutningarna på julen i kyrkan. Dessa brukade man då gå i samlad trupp där de äldsta eleverna fick vara fackelbärare. Det var så himla mysigt! Men de sommaravslutningen behöver absolut inte vara i kyrkan.

4. Vilken högtid är din favorit, varför?
Julen och Midsommar. Julen för att det är den helg på året då verkligen hela familjen samlas. Javisstdet blir sjukt hektiskt. Men det är ändå mysigt. Midsommar för att det är sommar och en tid på året då jag samlas med mina vänner :) Har blivit en riktig tradition.
 
5. Vad tycker du om halloweenfirande?
Jag tycker att det är tokigt att det förväxlas med vår Alla helgona. Vi har ju aldrig firat Halloween på det sättet som England eller USA. Man kan ju undra om vår helgdag kommer att försvinna helt och alla glömmer bort att minnas sina avlidna släktingar? Att barnen som växer upp idag inte kommer att förstå att det är en annan typ av helgdag? Nej, jag tycker att om det ska vara så ska man antingen fira Halloween den 31 oktober då det är på riktigt eller helgen innan vår All helgona.

Tjejsnack

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela