kirsten

Sanna mina ord

Helt slut!

Publicerad 2010-03-30 19:29:24 i Vardag,

Igår testade jag på nåt nytt! Var på Afro-jympa, nej visst det är inte något nytt men det var första gången som jag testade det. Jag är frälst efter ett pass. Jisses, vad skoj det var! Tror att det kommer att bli ännu roligare med tiden när man får in stegen och inte behöver stanna upp och fundera hela tiden på vad det är instruktören gör, utan att man mer går in i sig själv. Underbart! Det är dock inte i vår egen förening, men eftersom det tillhör Stockholm så tränar vi gratis där med våra kort, eller gratis, men vi behöver inte betala nåt extra. Dock får man ju ta sig lite längre, men men, det är värt det! Idag känns det i varje muskel i hela kroppen. Men det är skönt! Fick dock strunta i boxen, hade aldrig gått att hålla emot mitsarna för alla slag och jag vet ju var det skulle sluta för egen del. Blev en kort promenad i alla fall. Huvudsaken är att man rör på sig inte vad man gör :)

I helgen ska jag promenera iväg med min dumma cykel med. Jag lämnade in den för lagning i höstas, den höll en vecka sen var problemet ännu värre än tidigare. Nu minns jag dock inte riktigt vad felet var. Men de lovade att de skulle rätta till det. Bara att hoppas att det gäller fortfarande. För snart är det adjöss till tuben för ett par månader och hej hej cykeln. Skönt att slippa passa tider och skönt att få lite gratis motion. Sen är det himla trist att inte få läsa när man åker till jobbet. Lite svårt att höra vad de säger i en talbok tyvärr. Men musik funkar ju fint.

Nej, dax att se till maten. Lovar att det kommer lite recept inom kort. Måste bara hitta motivationen för att plita ner dem. :)

Älskling, det är livet!

Publicerad 2010-03-28 22:26:09 i Vardag,

Jag får inte denna låt ur min hjärna. Nej, det gör inget alls. Jag vill höra den hela tiden. Men ni vet när man fått en text på hjärnan så är det oftast just den raden man kan och så kanske nån rad till. Man vill ju kunna allt! Men får väl lyssna några gånger till så :)

Har haft en perfekt helg. Så där som helger ska vara. Härliga sovmorgnar, ingen press eller stress, shopping och mys, god mat och sällskap, lek och bus med Martins brorsbarn. Ja, helt enkelt perfekt. Jag känner att jag befinner mig i ett lyckorus just nu och jag hoppas att det kommer att stanna kvar länge!

Ny vecka och nya utmaningar. Ska bli spännande att se vad den har att bjuda på. Kan ju omöjligt bli sämre än förra veckan i alla fall.

Tjej & killsnack #50

Publicerad 2010-03-28 20:10:52 i Tjejsnack,

Djur

1. Vad har du haft för husdjur?
Katt, fiskar, grodyngel, myggyngel?! och sniglar?! Jomenvisst, man måste ju testa ;)

2. Vad skulle du vilja ha för husdjur?
Katt och kanske en hund, men nej det är för mycket jobb med det sistnämnda samt att de är lite otäcka! Eller mycket...

3. Finns det något husdjur du ALDRIG skulle kunna tänka dig, varför?
Alla kräldjur, ormar, råttor, vandrande pinnar och inte fiskar igen tack!

4. Är du rädd för något djur, vilket & varför?
Alla kräldjur, ormar, hundar. De två första för att de är äckliga och det andra för att de bits och är elaka mot mig.

5. Om du var tvungen… vilket djurs personlighet skulle du identifiera dig med?
Skulle nog säga katt ändå, de är självständiga och gör som de själva tycker och vill.

Tjejsnack

Personlighetstest

Publicerad 2010-03-27 18:09:19 i Vardag,

Här har ni mig, coolt hur ett simpelt test kan visa vem man är!


Din personlighetstyp:
Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.


Karriärer som skulle kunna passa dig:
Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.


Gör ett du med

Är så kär!

Publicerad 2010-03-26 22:27:42 i Musik,

Efter Göteborgsresan och chansen att äntligen få poppa Kent många timmar i bilen så ändrade jag fakstiskt lite uppfattning om deras senaste skiva. Har tyckt att den har varit lite, vad ska jag säga? Konstig och inte dem, har låtit som en resa tillbaka till 80-talet. Men som med så mycket annat, ger man det en chans och lite tid så börjar man tycka om det mer och mer. Att jag hade gissat vilket låt konserten skulle dra igång med ser jag som ett stort plus! Är en av mina favoriter på skivan faktiskt.

Här har ni den:En annan favorit:


Ojoj, när de drog i gång denna, har aldrig varit med om en sån bas!


Enjoy!

Tänkvärt

Publicerad 2010-03-23 19:21:44 i Allmänt,

Detta är vad som får mig att bojkotta allt som har med Nestlé att göra och jag kommer att fortsätta in i det längsta med det också. Det som är skrattretande med det hela är att de samtidigt kan ge mjölkersättning till de fattiga i Afrika. Dubbelmoral eller vad?!

Tycker du att jag är konstig?

Publicerad 2010-03-22 21:28:32 i Vardag,

Med de orden stoppade en kvinna vid tunnelbanan mig idag när jag var på väg hem från jobbet. Hon stod där ensam med sin ciderburk i handen. Detta var allstå anledningen till att hon stoppade mig. Hon var inte alls bekväm i sin "fyllo" roll. Måste säga att jag tyckte synd om henne. Det är nog inte helt lätt att vara i den sitsen. För visst tycker vi att de är lite konstiga, att det inte är helt normalt att stå ute och dricka mitt på ljusan dag? Visst kollar vi lite snett på dem när vi går förbi och skakar i det tysta på våra huvuden. Men vad är det som säger att inte du eller jag kommer att hamna där? Nej, det är inte bara förlorare som blir alkoholister. Vem som helst kan sitta där en dag.

Men sen har vi alla ett val. Vi kan göra allt vi kan för att inte hamna där. Du kan välja att ta det där extra glaset eller att inte göra det innan det är försent. Det tror jag på. Men jag tror inte att det alltid är så lätt. Tyvärr. För när man väl fått sug för nåt så är det inte mycket som kan hindra en för att få det...

Tjej & killsnack #49

Publicerad 2010-03-22 20:42:36 i Tjejsnack,

Rutiner

1. Hur ser dina inköpsvanor ut?
Vi storhandlar en gång i veckan. Men sen blir det lite småköp ändå, man lyckas ju alltid glömma nåt. ;)

2. Dina sömnvanor?
Min förhoppning är att varje kväll gå och lägga mig i tid. Det händer aldrig! Fruktansvärt, jag vet!

3. Dina kvalitetstidsvanor?
Eftersom jag ännu inte har några barn, så känns det som att jag alltid har det. Kvalitetstid alltså.

4. Dina matvanor?
Har lärt mig att äta frukost äntligen. Eller det var kanske att ta i, men jag tvingar i mig en macka i alla fall. ;) Sen försöker jag att äta nån frukt, men oftast hinns det inte med för helt plötsligt är det dax för lunch. Så går det några timmar och så är det dax för nåt mellanmål. Just nu har jag halkat in i nåt onyttigt träsk så det blir alldeles för dåligt mellanmål :S Sen är det middag hemma. Ja, där har ni min dag ;)

5. Hur får du vardagen smidig?
Hm, samma svar här som på fråga 3. Det är ju bara Martin och jag så vi delar lika på det mesta. Nåja, jag gör kanske några fler saker. Men han blir bara bättre och bättre.

Tjej- och killsnack

Long time

Publicerad 2010-03-18 22:58:46 i Vardag,

Jag är ledsen mina vänner, jag vet att ni gärna vill att jag uppdaterar här lite då och då. Jag vet att ni är riktigt intresserade av vad som händer här. Men jag måste göra er besvikna, för det händer verkligen nada. Om vi inte ska ta upp allt deppigt, men hur kul är det? Kan ju kanske vara därför jag håller mig borta. För att ni ska slippa min förpestade tillvaro. ;) Nejdå, så illa är det inte och ni behöver inte vara oroliga. Jag får proffshjälp från andra sidan jordklotet och det gör mig gott! Att få spy galla och ställa dumma frågor utan att någon dömmer en är ibland så oerhört befriande. Jag är så himla glad över att du finns och att vi hittat varandra igen. Du har varit en saknad vän!

Nu blev det inte så glatt ändå känner jag. Låter som att jag inte tycker att ni andra fina underbara vänner är nåt att hänga i julgranen, men det tycker jag. Ni är alla viktiga i mitt liv :)

Vi vänder detta inlägg tycker jag. För det har visst hänt roliga saker. I lördags var jag på finalen av Mello på plats i Globen. Det var lysstavar, ballonger och nummer man skulle hålla reda på och nånstans i havet av ljus såg man pluppar till artister som man hejade på, vissa mer än andra. Bredvid mig hade jag en smått galen dam som satt och pratade, antingen med mig eller sig själv. Darin var hennes favorit fick jag veta av dessa smått underliga samtal. Snett nedanför mig hade jag partyeliten som hade varit med förr, där var det småflaskor med sprit som så fint smugglades ner i muggarna med cola. Att de kunde varenda bidrag ser jag som en bonus.

Imorrn jobbas det några timmar och lite nytt om ekonomin ska bankas in, sen styr jag min kosa västerut mot Sveriges framsida som det så fint kallas. Dax för mys med det minsta av mina kusinbarn och det ska umgås med kusinen själv med familj och så kanske en tripp på stan och slutligen en konsert. Kent! Me like a lot! Det händer roliga saker i mitt liv trots allt!

Tjej & killsnack #48

Publicerad 2010-03-15 21:37:11 i Tjejsnack,

Städvanor

1. Hur ofta byter du sängkläder?
Varannan vecka.

2. Hur ofta dammsuger du?
I gång i veckan

3. Hur ofta dammar du av hyllor, saker etc?
Alldeles för sällan!

4. Hur ofta skurar du toaletten och badrummet?
I gång i veckan

5. Hur ser dina diskvanor ut?
Diskar porslin kanske 2 eller 3 gånger i veckan eller när maskinen är full helt enkelt. Kastruller och pannor varje dag.

Tjej & Killsnack

Sparlåga

Publicerad 2010-03-10 22:33:09 i Allmänt,

Börjar bli jobbigt detta. Jag är fortfarande inställd på Mexicansk tid. Detta gör att när jag ska sova är jag skitpigg, när jag somnat vaknar jag efter några timmar och när jag sen ska upp är jag död. Det funkar inte att ha det så längre. Jag ska ju vara pigg och alert och göra mitt jobb. Igår var det första dagen, första dagen på två veckor som jag var tvungen att använda min hjärna till nåt viktigt. Det gick så där. Mitt i ett samtal med en svensk gäst byter jag plötsligt språk och fortsätter på engelska. Som tur var förstod han mig ändå och bara skrattade åt det hela. Jag tappade ord och websidor, så min kollega på andra sidan datorn fick sitta och viska i bakgrunden. När jag skulle justera min stol hamnade jag på golvet. Ja, misstag finns det många. Snälla nån, när ska jag bli pigg igen? Skönt med kort vecka i alla fall.

Upp upp och ivääääääg!

Publicerad 2010-03-08 21:38:24 i Allmänt,

Hemma igen efter 2 härliga veckor i paradiset. Kanske var lite för mycket paradis dock, hade gärna sett mer av landet än att bara ligga och plaska vid poolbaren. Allt vi var iväg på var ju förskönat för att passa, även Chitzen Itza var tillgjort, inte själva pyramiden och de andra byggnaderna, men allt annat runt omkring. Nog för att jag är glad att jag har sett det, har ju bara 6 stycken moment kvar bland de 7 nya underverken att se. Men ändå. Men pappa ville inte åka ut i djungeln för att se den mer dolda pyramiden, så då fick det bli så. Besöken i Playa del Carmen var inte heller mycket att hänga i julgranen då allt där är så förbaskat amerikaniserat. Man märkte rätt tydligt bara av att befinna sig på resorten att det vär här de hängde. Majoriteten kom från Canada och det blev ett himla hallå så fort nån sa att de kom därifrån. Med andra ord, jag är döv ;)

Vill man betala nåt tar de för givet att man vill göra det i dollar, man får helt enkelt fråga om man vill betala med pesos. Galet! Vi blev dock rekommenderade en restaurang av vår reseledare som inte tillhörde deras katalog och där åt Martin och jag vår absolut bästa måltid under hela resan. Fantastiskt! Menyn var helt på spanska så det var inte många ord vi förstod, men vi litade helt på servitörens rekommendation och det kunde ju så klart ha slutat hur illa som helst. Men icke! Precis så som det ska vara. :)

Att flyga så länge är ju inte heller så där jätteskoj, man blir rätt trött på det. 12 timmar dit och 10,30 hem. Tjoho! Att vända så på dygnet fram och tillbaka gör att man blir alldeles vimmelkantig. Tror att det är först nu när jag är hemma som jag kommit in i den Mexicanska tiden och det är ju så dax! På ditvägen var alla resande barn så snälla så man trodde inte att det var sant, på vägen hem tror jag att de blivit utbytta mot vildingar. Framför oss satt 4-års trotsiga barn som gjorde tvärtemot vad deras föräldrar sa, att de i sin tur gav barnen chips precis innan de skulle sova kan ju ha gjort saken värre än vad det behövde vara. Bakom om oss satt tonårs trotsiga ungar. När den ena lugnade sig satte den andre igång med nåt tjuvnyp. ÅH!!! Man började faktiskt undra om man verkligen vill ha barn själv?! Eller om de ska få följa med en på långresor? Så himla glad över min iPod under hemresan! Lyckades till och med somna under några timmar.

Men i det stora hela har det varit en alldeles alldeles underbar semester, som säkert många av er redan förstått som följt resan i vår resdagbok. Jag kan ändå rekommendera er alla en visit i Mexico, guacans hemland! Men att man är beredd på att det är väldigt amerikaniserat som sagt.

 

Catalonia Riviera Maya
Resorten vi bodde på

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela