kirsten

Sanna mina ord

Lite bättre

Publicerad 2010-11-28 23:02:58 i Livet,

Idag mådde jag lite bättre än igår. Eller mycket. Jag har lyckats komma utanför dörren inte mindre än två gånger. :) Först bar det av till Kista för lite shopping. En av våra adventsljusstakar gav upp förra året, sista veckan som den skulle vara framme så bara dog den. Men det hade vi glömt bort, man kan ju tycka att det är lite korkat att packa ner den och ställa upp den på vinden igen. Men så gjorde vi. Så en sådan inhandlades. Lyckades hitta en riktigt snygg tillslut! Jag är lite kräsen kan man väl säga. Nya jeans fick jag med, så att jag har nåt att byta mellan. Och så det största missionet vi hade var att hitta en BH åt mig, gick igenom varenda förbannade butik och allt är bara spets och ryschpysch och gärna lite push up med. Inget som jag varken vill ha eller behöver. På Åhléns lyckades jag tillslut. Så nu kan jag andas igen ;)

Sen bar det av till buggen. Noll motivation eftersom det mesta av min kraft gick åt till shoppingrundan. Men det var sista gången och då ville man ju gärna vara där. Men det går inte att dansa utan ork. Dansade några danser, men annars satt jag mest bara och kollade på de andra. Jag är i alla fall väldigt glad över att vi gick denna kurs så att Martin fick lära sig lite mer snurrar än de han kunde sen tidigare, ja jag med för den delen.

Om en stund ska jag ta min nästa järntablett och jag ber till en högre makt om att det ska gå bättre denna gång! Snälla magen, rasa inte! Sen är det dags för sängen och en ny vecka. Meningen var att vi skulle ha gått på afrojympa imorrn, men det får vänta tills nästa vecka. Jag måste få mer kraft först!

Järntabletter

Publicerad 2010-11-27 14:35:17 i Bebis,

I måndags när vi träffade barnmorskan ordinerade hon järntabletter till mig. Det var ju lättare sagt än gjort att hitta de där förbannade tabletterna. Men vi lyckades tillslut efter lite hjälp från snälla vänner. Men när jag väl hade dem i min hand fegade jag ur och vågade inte ta dem. Dels för att jag har världens fobi för att svälja tabletter, men också för att jag var rädd för vad som skulle hända med min mage. Onsdagen gick torsdagen kom och då hade jag sån värk i min mage och ett hysteriskt illamående att jag inte klarade av att göra annat än att ligga i soffan när jag kom hem. När jag varit på jobbet en stund igår så förstod jag den oerhörda smärta jag känt, magen hade svullnat rejält. Syntes till och med genom den tjocka vinterjackan! En kollega som jag inte träffat å en vecka bara skakade på huvudet och undrade vad jag gjort med magen under denna vecka ;)

När jag kom hem så fixade vi mat och sen tog jag tabletten tillsammans med min vitamintablett. Kan säga att den smärta jag hade i min mage hela kvällen igår var 1000 gånger värre än den jag hade i torsdags. Kunde inte resa mig själv för det smärtade, jag kunde inte vända på mig i sängen för det smärtade...buhu. Halv sju imorse morrade magen igång och jag spenderade i runda slängar 2 timmar på toa :( Förbannade tabletter! Men jag hoppas på att det börjar lugna sig nu, fast det är klart. Jag har ju inget kvar i magen ;) Får se om det fortsätter så här för då får jag nog hitta på nåt annat järnalternativ...

Skulle ha åkt till affären som säljer den barnvagn vi bestämt oss för, tänkte att jag skulle ha samlat kraft för att orka det eftersom de har så tokiga öppettider. Men de hade stängt idag. Fanns nog en mening med det med. Så nu börjar vi med ett bak istället. Hittade ett recept på lussekatter som jag knappt förstår mig på i min kakbok så det ska bli mycket spännande att se vad det blir av denna deg...

Bilder i halvtid

Publicerad 2010-11-23 22:19:26 i Bebis,

Var ju hos lillebror och fotades förra veckan. Har tagit lite tid för honom att fixa dem, men nu är de färdiga. Tror jag ;) Om ni ska på Idol på torsdag och fredag i Malmö har ni möjlighet att träffa honom live, då han är där och fotar för, så då kan ni få er en profilbild att ha på dena sida.




Porträttbilder











Jag har nog inte riktigt förstått att magen faktiskt syns så mycket som den gör. Men tänk att man kan vara glad över att vara en tjockis ;) Ska bli kul att ta bilder senare i graviditeten med, men då blir det nog mer hud. Denna gång kände jag inte för det alls faktiskt. Jag är bara så grymt stolt över min bror, han är så duktig! Vill ni se mer av hans alster kan ni besöka hans blogg

Hemska november

Publicerad 2010-11-21 17:02:54 i Livet,

Kan inte den här månaden bara vara över snart? Jag hatar november! Så grymt tråkig och meningslös månad. Bara regn och grått och så himla himla trist! Jag vaknar aldrig och jag menar aldrig, jag går som i ett töcken hela förbannade dagen. Jo, jag vet att jag är gravid och att det gör sitt till med just nu. Men jag är alltid trött denna förbannade månad. Nej, ge mig december med detsamma så den förbannade snön kan komma så man får lite julkänsla istället ;) Sen kan det gärna bli vår igen.

Idag drog vi iväg till Ikea, tänkte att vi kunde ta mått på en bebissäng. Men det tyckte visste inte de var en bra idé för de höll på med nåt bygge så det var en sabla röra och inga sängar föll oss i smaken. Jag tror att det kan bero på att jag redan har hittat drömsängen, men den är dyr...så dyr...snyft. Kanske får ta Kungens kurva nån dag istället och hoppas på mer ordning och reda där. Kom hem med en kasse ljus och en pall som jag verkligen behöver om jag ska kunna ta på mig skor. Kommer inte ner till golvet. Martin tyckte att jag kunde ta ett par lägre skor, men jag menade på att det är ju de höga stövlarna som jag når dragkedjan i men inte nere vid golvet och då hjälper ju inte lägre skor heller ;) Han är rolig. Köpte äppelglögg, fast jag vill kalla den must hela tiden. Den var supergod. 19:- kostade den för den som är intresserad.

Nu sitter jag och spelar musik för kotten. Vissa låtar pangar det till i magen och andra så är det bara tyst. Hahaha! Men snart ska vi gå över till trollen så att deras föräldrar får gå på bio. De skulle ha sett Skäringer, men eftersom hon gått in i väggen så får det bli bio istället :)

Bröllop

Publicerad 2010-11-20 09:44:13 i Livet,

Ojoj, borde inte sitta här för tiden finns inte. Borde egetnligen börja dra ur allt papper ur håret för att se hur lockarna blev, eller kanske äta frukost. Men jag orkar inte :P Martin ha sagt att jag har världens bästa bortförklaring till allt nu, jag är gravid ;) Undrar om han tycker att det vore bra av mig att använda den frasen nu? Tror inte det va? Inte har jag testat om jag kan ha klänningen heller, men det borde gå eftersom det är ett resårband i midjan. Hoppas hoppas!

Ska bli kul med bröllop. Martins farbror som gifter sig efter 15,5 år. Undrar om vi ska göra så med kanske? Slopa vår plan helt och vänta lite längre. Mohahah! Skämtåsido så tror jag att det kommer att bli en trevlig dag och jag tycker verkligen att det var på tiden att de gjorde slag i saken. :)

Ha en toppendag!

Tomtar

Publicerad 2010-11-18 21:44:44 i Jul,

Världen bästa pappa, det har jag det. Jag älskar julskum och då speciellt de där stora Julenisser som man kan köpa i kiosker för cirkus 5 kronor styck. Det blir ju lite dyrt om jag ska göra det med min craving för dessa godbitar runt jul. Blir ju en hel del påsar under denna årstid, men det är ju inte de som är godast men dock ett bra substitut. När jag tidigare frågat pappa så har han alltid sagt nej när jag vill beställa en låda med de stora tomtarna, men nu tänkte jag att jag skulle göra ett försök igen. Så jag ringde honom mitt under Robinson och efter klockan 21, fy skäms Christine! Han hade sagt till mamma att det är nån j-a 08 som ringer så den personen vill nog egentligen inte prata med oss ;) Hahahaha! Mamma gick och kikade på displayen och såg att det var jag som ringde. Jag skrattade gott åt detta.

Well well, jag fick göra min beställning. Men pappa kunde inte lova nåt till 100 % eftersom de som tagit över butiken är muslimer och det är ju gelatin i detta godis. Men de behöver ju inte äta, det är ju jag som ska ha det och jag som ska betala ju. Då kan de ha sin religion i fred och jag och lillkotten kan vara nöjda och glada när vi sitter där med vår kartong. Kul att han gav med sig i alla fall och kunde tänka sig att göra en beställning av detta. Många fördelar med att vara gravid, är inte många säger nej till mig. Mohahahah!

Otrohet

Publicerad 2010-11-17 20:56:24 i Livet,

Oj, vilka diskussioner vi har på jobbet. En av tjejerna menar att alla killar är svin och jag menar att det inte alls är så. Visst, det finns många killar som svinar, men ärligt, finns det inte lika många tjejer?! Har mycket svårt att se att alla killar skulle vara otrogna för jag vet att alla tjejer inte är det och så olika är vi inte.

Hursomhelst, detta snack på jobbet har fått mig att ta upp det hemma för att se vad Martin tycker och tänker och han säger precis som mig. Han menar också att han aldrig skulle vara otrogen för det intresserar honom inte. Han skulle aldrig orka med ytterliggare en tjej (hahahahah) och allt smussel det skulle innebära. Jag skrattade gott när det första han sa var att han inte skulle orka, inte att han var så underbart förälskad utan för att det skulle vara för jobbigt. Tack älskling ;) Äh, jag är inte särskilt oroad, jag menar händer det så var det väl inte meningen att det skulle vara vi och då får det vara så då. Men jag tror inte att det nånsin kommer att hända. Vi har det helt enkelt för bra. ♥

Sitter och kikar på Arga snickaren på Kanal 5 och jag blir så arg. Man kan ju inte tycka att ens djur är viktigare än sitt barn! Jag har visserligen två katter som jag värdesätter väldigt högt, men jag skulle ju inte ha dem kvar om jag var tvungen att välja bort att ha tjänligt vatten och ett tak som inte läcker in. Och när fackmän berättar att saker kommer att ta si och så lång tid att bygga, ja då skulle jag tro dem. Inte tro att de överdriver. Tröttsamt är vad det är!

Har fått de första bilderna av lillebror, dock inga på magen. Men de kommer. Se och njut av de han fixat till hitintills. Jag är riktigt grymt stolt över min duktiga lillebror!






Modell

Publicerad 2010-11-15 23:08:00 i Livet,

Oj, igår var vi verkligen helt slut! Att passa två troll när man varit på fest kvällen innan skulle man kunna tänka sig skulle sluta i katastrof. Men min älskade M var riktigt pigg när vi gick iväg. Åkte och badade och det var riktigt härligt! Kul att se de små leka och busa och verkligen trivas i vattnet! Stortjejen så duktig med, kunde simma helt själva både ovan och under vattnet. När det sedan var dags för oss att pallra oss hemåt var M inte lika pigg längre. Han var grön i ansiktet och låg bara i soffan. Blev ingen bugg. Trist men så är det ibland.

Idag efter jobbet åkte jag till lillebrors skola. Han hade en uppgift som var tvungen att göras om och jag fick agera modell. Men det mina vänner var inte lätt. Jag skulle ligga på golvet lite halvt på magen men ändå vänd mot kameran. Att göra detta med en mage som är ivägen var skitsvårt för att vara ärlig. Är inte så skönt att ligga på mage på ett stenhårt golv heller, för att inte tala om hur oskönt det var för brösten. Shit! Jag låg där tills armarna domnat och nacken satt fast i en och samma ställning. Hoppas verkligen att han fick bra bilder! Sen skulle det fotas porträtt kan vi kanske kalla det. Jag känner mig alltid som en död fisk då. Tycker bara att allt blir stelt och tillgjort. Men men, det blir som det blir.

Fick fota privat sen med. Så nu finns det en massa bilder på magen i halvtid. Perfekt. Fick till och med M på en del bilder. Ska bli kul sen när vi ska fota magen när den är större. Ska göra en likadan bild då fast då kommer nog inte M´s armar räcka runt ordentligt ;)

Bjuder på en bild från i lördags efter festen. Magen var så stor och spänd så vi bara kollade chockat på varandra och undrade vad som skett. Kan nog äntligen säga att det är en redig bebismage :)

Späckad helg

Publicerad 2010-11-12 22:45:06 i Livet,

Först vill jag börja med att be om ursäkt! Var inte meningen att skrämma er med mitt förra inlägg. Synen har de senaste två dagarna varit helt ok. Så jag tror att det helt enkelt var glasögon och mer pauser från datorn som gällde. :) För annars är ju allt toppen.

Men det är ändå väldigt skönt med helg, fast den är så fullbokad som den bara kan bli. Imorrn väntar en dag på hälsomässan och en sväng på matmässan. De kör 3 mässor samtidigt och vi kommer att gå på 2 av dem eftersom det är de som intresserar i alla fall mig. Ok, jag är väl inte värsta hälsofreaket just nu. Men kul ska det bli ändå. På kvällen vankas det inflyttningsfest, kommer bli kalas! Söndag ska vi vara barnvakt till trollen då Martins bror åker till Kanada med jobbet och svägerskan jobbar och på kvällen är det bugg. Är det inte dessa söndagar hela tiden? Tyckte att vi nyss var och buggade.

Men nånstans i denna späckade helg kanske man kan hinna vila?! Hoppas det...

UL & flimmer

Publicerad 2010-11-11 19:24:40 i Bebis,

Åhå, det gick så fint så i måndags. Var så där alldeles pirrig i hela magen när vi åkte dit, som tur var så blev det lite bråttom så vi slapp sitta där och vänta hur länge som helst. Inte ofta man tycker att det är bra! Det tråkiga är att när man kommer dit så kan man antingen ta en hiss eller trappor, ja som på de flesta ställen. MVC ligger på tredje våningen, på andra våningen har Lernia nån svenska för invandrare vilket gör att det alltid är kö till den där förbannade hissen! Tror ni att nån bryr sig när det kommer en gravid? Nej. Inte. Alls. För de ska ju åka hiss. Så Christine, otymplig med flås är den som tar trapporna. Upp till andra våningen kan jag säga att det är helt ok även för mig. Så varför i hela fridens dar kan inte de som är friska och krya ta trapporna? När jag kommer upp till tredje våningen flåsar jag som om jag vore på väg att dö. Men till saken hör att jag gärna tar trapporna, så länge jag kan kommer jag nog ta de där trapporna. Får kanske bara vara där mer i tid än vanligt.

Allt såg fint ut med kotten. Var lite äldre och större än beräknat bara. Men när barnmorskan började prata om att flytta bak mig så tänkte jag att nej, jag vill inte föda senare! Men så var det ju inte. Jag är en vecka längre gången helt enkelt. Detta kan ju bli spännande! Första dag som beräknad födsel var den 7 april, min födelsedag. Inte så troligt att kotten skulle kika ut då eller hur? Men nu, nytt datum 31 mars. Min födelsedag är hotad på riktigt. Barnmorskan sa bara lite lätt att ju äldre man blir desto mindre vill man fylla år ;) Njae, jag vill nog ha min dag själv. Martins brorsdotter såg ju ett problem med detta med om vi skulle dela födelsedag kotten och jag, stackars Martin skulle ju få gå upp på morgonen själv för att sjunga och gratta oss. Sötis! Men det nya datumet stämmer mer med hur jag trodde att det var. Vet ju precis när kotten blev till ;) Jojo.

Jag hade det dock lite jobbigt när jag skulle torka bort kladdet från magen. Jag är allergisk mot kladd. Jag mår illa när jag måste röra kladd. Hahaha! Var bra nära att jag bad Martin torka bort det åt mig. Men jag sansade mig och torkade i en evighet. Förbannade kladd! På vägen hem kunde jag inte sluta le. Jag log och log. Att bli bakåtflyttad har ju andra fördelar med, helt plötsligt är vi nu i v 21. Halvlek! Tjoho! På måndag ska vi till lillebrors skola och fota magen. Tänkte att det ska bli en halvleksbild och sen ska vi ta en i slutet med. Kul att ha sen. Plus att lillebror är så duktig på att fota!

Har haft knas med synen ett par dagar med, därför jag inte uppdaterat förens nu. I tisdags blev det så illa att jag fick ringa Martin som fick komma och hämta mig på jobbet och följa mig hem. Jag såg inget, var yr, fick huvudvärk av att anstränga ögonen. Väl hemma sov jag i 2 timmar. Med mjukisar, collegetröja, mitt OCH Martins duntäcken. Tror att nåt var lite fel. Var på jobbet igår igen och flimret kom tillbaka. Men jag stannade. Jag tror att jag behöver gå ifrån datorn lite oftare på jobbet, använda mina glasögon mer och ja ta fler pauser. Jag orkar helt enkelt inte lika mycket som vanligt. Bara att inse det.

Här får ni en liten tjuvtitt på kotten, och nej, vi vet inte om det är en han eller en hon. ;)

Nervös!

Publicerad 2010-11-07 22:14:18 i Livet,

Åh vilken härlig helg! I fredags var vi bara hemma och kollade på Idol. Rätt skönt att inte ha några stora planer en fredag. Lördagen var systrarna Carlson här och vi gick och gick och gick och gick ungefär 100 mil kändes det som. Nej, men det var lätt en mil. Efter det satt det fint med en brunch som var målet för vårt knatande. Tack snälla Anna för att du puttade mig upp för några backar! Brunchen var helt ok, även fast jag inte var lika glad över desserten som de fina flickorna var. Våfflor är aldrig nåt som lockat mig, men det fanns ju både apelsinklyftor och vindruvor. Heheh! Ok så nyttig var jag inte. Fanns allt några små kladdiga chokladkakor med. På kvällen fylldes magen ännu mer av gott kött från Tjurskallen. Martins föräldrar passade småtrollen och vi var med en stund. Tills jag bara ville sova. Vilket är väldigt tidigt numera.

Idag hängde vi med dem för att käka lunch tillsammans med de dagen efter trötta föräldrarna. Kul att se att andra är slitna och man själv mår toppen. Hahaha! Efter det bar det av iväg till Kungens kurva. Lillebror skulle kolla på kamera. Eller köpa. Men då den skiljde sig så mycket i pris från internet blev det att vi endast kikade. Vi fick med oss en ny telefon hem. Vår gamla är så trasig som den bara kan bli. Illa när den behövs för att öppna porten. Sen blev det bio. Sammys äventyr i 3D. En pappa lackade ur på några tonåringar som inte störde nån, men han tyckte att de minsann skulle stänga av sina mobiler. Att han själv satt och steppade under hela filmen var tydligen ok. Suck...

Imorrn är det dagen D. Dags för ultraljud. Måste bara jobba mig igenom hela dagen. Har inte tid förens klockan 18. Tyckte att det var en bra tid då man slipper ta ut komptimmar eller ledighet från jobbet. Nejdå, det blir nog bra. Hoppas bara att kotten mår bra och att allt är som det ska. Det är min största oro just nu.

Var tog veckan vägen?

Publicerad 2010-11-04 21:54:31 i Bebis,

Började inte denna vecka precis? Nu är det redan torsdag och konstigt nog så är jag pigg! Första morgonen på en evighet som jag var pigg när klockan ringde. Galet! Undrar om jag kommer vara lika pigg imorrn då jag ska upp betydligt tidigare? Hoppas! Vill inte gå i denna dvala längre. Tyvärr är det ju november, typ årets tristaste månad. Men vad ska jag man göra? Bara att gilla läget. Snart december och då blir det ju lite ljusare med alla adventsstakar och stjärnor. Längtar lite faktiskt. Har dock börjat tjuva på julmusten och juleskummet. Nu får jag ;)

Har nedräkning inför måndag med. Då är det äntligen dax för ett ultraljud. Jag är både nervös och galet nyfiken! Nervös för att nåt ska visa sig vara fel och vad för ställningar man ska behöva ta då? Och nyfiken på att få se det lilla livet. Och nej, vi kommer fortfarande inte att ta reda på vem som bor där inne. Får komma som en glad överraskning senare. Men det är inte ofta man längtar efter en måndag direkt ;)

Galen helg

Publicerad 2010-11-01 19:25:39 i Fest,

I fredags försökte jag bara bearbeta det som hände i tosdags. Jag lyckades rätt bra tror jag. Får jag bara älta och tjata hål i huvudet på folk så brukar det kännas bättre sen. Jag vet att det inte är så kul för de som måste lyssna på mig, men oftast är det ju Martin som får ta smällen. Mina andra vänner som får lyssna, ja de lyssnar ju jag på när de behöver hjälp. Det är väl så vänskap fungerar med. På kvällen blev det tacos med lillebror och Martin. Förra veckan när Martin förelsog att vi skulle äta tacos på fredagen så började jag stortjuta. Dessa hormoner säger jag bara!

På lördagen sprang vi runt halva stan. Kläder till kvällen skulle hittas. Var inte det lättaste kan jag säga. Jag var helt slut när vi kom hem och fick sova i soffan en stund. Men kvällen blev alldeles underbart galen! Utav närmre 20 personer var det 1 som kom utan utklädnad. Måste ju vara ett godkänt resultat, eller hur? Sen kan jag kju säga att ju längre kvällen led och ju fullare de andra blev desto mer ville jag hem. Jo, det är kul att se när de andra beter sig dumt och säger knasiga saker. Men bara ett litet tag. Så vi drog hem vid halv ett. Kändes lagom.

Igår låg jag däckad i soffan det mesta av dagen. Är så galet förkyld att jag inte vet var jag ska ta vägen. Följde med till buggen och var med på lite nya snurrar och så, men annars satt jag bara och kollade på. Bra för Martin att få träning med, och inte bara med mig. Jag vet ju hur jag ska gå i snurrarna och gör det automatiskt utan att han för mig. Så när jag sen dansar med honom efter att han dansat med andra så märker jag ju hur mycket bättre och säkrare han blivit. Kul!

Nu ska jag njuta av mina juleskum och julmusten som min älskade Martin kom med. Mums! Och ladda för en heldags shopping med min familj som kommer imorrn. Skoj ska det bli!

Här kommer lite bilder från lördagens festligheter











Kotten kommer att vara så stolt över sina stiliga föräldrar ;)

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela