kirsten

Sanna mina ord

Babypuréer

Publicerad 2011-08-31 13:51:51 i Mat & Bak,

I måndags var jag ju huslig och gjorde egna puréer till Thilde. Det kokades potatis, morötter och palsternacka i varsin kastrull. Efter det mixade jag dem var för sig, så att det blev en puré av varje. Därefter blandade jag dem lite så det blev en puré med potatis och palsternacka, en med potatis och morot, en med palsternacka och morot. Jag tycker faktiskt att det var riktigt kul! Det bästa är nog att Thilde älskade det! Nu har hon endast testat morot- och potatispurén.

Potatispurén blev dock som ett tapetklister, men man får väl helt enkelt blanda i lite mer vätska när man värmer det sen så blir det nog bra. :)

Jag blandade rotfrukterna med lite av vattnet som jag kokat det i och lite rapsolja och mixade det och så var det klart. Hade inte i nån bröstmjölk för det verkade inte behövas, varken för konsistensen eller för smaken. Duktiga tjej!





Hooked

Publicerad 2011-08-31 10:46:10 i Tips!,

Jag har börjat se en serie och nu kan jag inte sluta! Det är härligt när man hittar serier som gått ett tag på tv, för det betyder att man inte behöver vänta en vecka på att få se ett nytt avsnitt. Nej, nu kan man istället plöja! Fantastiskt! Och då de flesta serier som man annars följer har uppehåll så är det ju ännu bättre för det ger en möjligheten att faktiskt bara lägga ner tid på en serie i taget :) Serien jag ser just nu heter Parenthood, kan verkligen rekommendera den. Har snart sett hela första säsongen och vet ni vad? Det finns en till! Underbart!

Om ni har andra tips på vad man bör eller ska se, tipsa gärna! Som mammaledig har man ju faktiskt lite egen tid då och då och städa hela tiden har jag ingen lust med. Nästa serie, som även det är ett tips från en kompis är Pretty little liars och True Blood. Tillsammans med Martin ska jag plöja Dexter, började att kolla på det för en massa år sedan. Men det blev för många serier att följa så den glömdes bort. Men vad gör det? Nu har vi ju flera säsonger att se direkt. Sjukt bra!


Familjerna i serien Parenthood

Kvällsgröt

Publicerad 2011-08-31 10:22:04 i Thilde 4-6 mån,

Jag är så trött på att vakna vid 3 på natten av att Thilde är piggare än piggast och ligger och jollrar och pratar och skrattar! Jag är helt med på att hon får vakna på natten för att hon är hungrig och äter sitt nattmål och direkt somnar om, helt ok för mig. Men nej, hon är vaken runt en timme och när man sen ska gå upp på riktigt på morgonen är man helt död. Vilket betyder att man inte är den bästa mamman i världen.

Igår introducerade vi gröt för den lilla damen. Jag gjorde smakportionen enligt paketet och tyckte att det såg ut att vara hutlöst mycket! Frågade Martin om han tyckte att jag verkligen skulle ge henne allt och hans svar på det var "verkar hon intresserad fortfarande". Hm, här tänker jag på hennes lilla mage och att den ska klara av att ta hand om all den mat hon fick och han undrar om hon är intresserad. Klart att hon fortfarande var intresserad! Hon slänger sig liksom efter skeden, slickar sig runt munnen och viftar febrilt med armarna om skeden inte kommer tillbaka fort nog! Plötsligt var muggen tom och hon fick en slurk vatten och efter det lite amning.

Hur natten gick? Hon vaknade vid 2, ungefär 5 timmar efter att hon fått gröten, åt och somnade om direkt. Vaknade igen vid 8 åt och somnade om till cirkus 9. Idag är det mamma-pigg som sitter här! Synd bara att benet fortfarande strular, annars hade det blivit långpromenad deluxe! Istället får jag mysa med älskade lilla gullungen (får se hur länge jag tycker att hon är det idag, haha).

Jag funderar på om jag ska halta över till Ica och köpa jäst och baka bröd kanske? Är så förbaskat trött på brödet i affären igen! Men har ingen plats i frysen och på söndag landar 3,5 kilo kräftor där. Hm....

Stress, bröllop, fest och slå ijhäl tid

Publicerad 2011-08-30 11:58:05 i Dop och andra högtider,

Vi är hemma efter en fantastisk, helg på Gotland, vi kom iväg i god tid i fredags, kanske lite för god tid. Fick stå och vänta bra länge i hamnen på att båten först skulle komma och sen att vi skulle få åka på. Är inte det det värsta av allt med en båtresa? När man ska köra över den lilla del med vatten på en ramp som kanske skulle kunna brista? Jag sitter alltid med andan i halsen och tänker att "tänk om skiten brakar nu?" Nu hade jag dessutom dumma tankar om att Thilde satt fastspänd i stolen och vad tusan skulle jag göra om vi hamnade i vattnet, hur skulle jag få loss henne då? (När vi åkte hem satt hon i mitt knä istället)

Vi hade hyrt en villavagn, alltså en husvagn rustad som ett hus mer eller mindre. Tre sovrum, kök, vardagsrum, dusch och toalett. Så fräscht! Och så mysigt! Fredagen fyllde vi bara upp kylen med det som behövdes och så hängde vi på campingen, hade tänkt bada men det blåste verkligen storm så det blev inget med det. Vi grillade och jag testade en ny cider, en räckte fint i solskenet.

Lördagen då bröllopet stundade var vi verkligen i tid och vi åkte prick den tid vi sagt. Vi åkte åt det hållet som vi trodde att vi skulle till, men vände då gps:en sa att det var fel, åkte åt ett nytt håll men även det var fel. Kan säga att vi hann se halva Gotland under denna tur. Vi kom rätt tillslut, alltså där vi varit allra först, gps:er kan man inte lita på! Kvart över skulle vigseln börja och kvart över sprang vi in bland gästerna ;) Vi hann ju i alla fall! Det var så vackert att stå där och blicka ut över havet och prästen var så himla bra, han var präst men ändå inte. Det var lite Gud-snack och mycket kärlek! Festen och middagen hölls hemma hos dem och det var också himla trevligt! Men ett stort minus för alla mygg! Har inte fått ett endaste myggbett i år, förens nu och nu har jag typ 100. Och det kliar vill jag lova! Jag har nog kliat upp de flesta redan.

När man umgås med Martin och hans killkompisar måste man passa sig lite, för de är rätt jävliga mot varandra och det ena hysset efter det andra hittas på. I lördags skulle det visst dansas poledance i tältet. Kan säga att det slutade så där. Jag fick brudgummen över mig och mitt ben uppskattade det inte, det gjorde så ont att jag ett tag faktsikt funderade på om det var brutet. Kunde ju ha avslutat kvällen på ett roligare sett. Inte så skoj att vara chaufför dagen till ära heller, men det gick.

Jag trodde ju att det skulle kännas bättre på söndagen, jag menar man slår sig och det går över, eller hur? Men icke! Nu ändrades mina tankar till att benet gått ur led, för det gjorde liksom inte superont hela tiden utan mer när benet liksom knäcktes till. Men det var bara att bita ihop, städa villavagnen och bege sig ut på äventyr. Jag är ju rätt glad över att ha en vagn att hänga på i alla fall. Vår båt till fastlandet skulle gå runt halv åtta så det var ju rätt många timmar att slå ihjäl. På nåt sätt lyckades vi, trots att de flesta butiker i Visby var stängda. Men jag lyckades ändå köpa te för cirkus 200:- Jo, jag gillar te ;)

Då det var ännu mer storm på söndagen så kom inte båten som skulle gå innan vår iland för att ta emot alla passagerare. Det slutade med att de fick komma på vår båt och vi kom iväg nästan en timme senare. Så roligt så. Vi lyckades dock få bra platser att sitta vid och vi hann få mat innan alla andra bestämde sig för att käka. Vi löste korsord så det stod härliga till och sen brummade vi hemmåt och var hemma mitt i natten.

Igår satt jag här hemma och surade. Jag missade en utomhusträning för att jag inte kunde gå. Jag missade även mammafikan hemma hos en av mammorna. JÄVLA BEN!! Jag hade bestämt mig för att om det fortfarande gjorde lika ont skulle jag ringa vårdcentralen, men det gjorde inte lika ont så jag struntade i det. Men jag lagade puréer till Thilde och hade ändå saker att göra. Babysimmet lyckades jag hänga med på med, men Martin fick ta Thilde det mesta av tiden. I vattnet tog jag henne i lite, men det gjorde ont även i vattnet. Men jag ville ju inte gärna missa att vara med heller.

Idag gör det fortfarande ont, men absolut inte lika ont. Så idag ska jag försöka dammsuga här hemma. Det måste göras för katterna käkar upp allt damm och skit som ligger och sen kräks de. Suck.

Mot Gotland!

Publicerad 2011-08-26 08:11:56 i Resor,

Imorse ringde klockan, ja ni läste rätt! Klockan ställdes på ringning, tvätten skulle hämtas upp från torkningen och det skulle duschas och fixas innan vi drar. Även Thilde fick hänga med in i duschen, det skulle ju tränas med en massa vatten på huvudet inför nästa babysim och vi har inte gjort det, fy och skam! Men Thilde gillar vatten så det är inga problem faktiskt. Idag tränade hon även på att blås ut det ur munnen, det var ju fräckt!

För en gångs skull ligger vi bra till i planeringen, kanske inte så bra att jag har tid att sitta här egentligen. Men allt är packat och det är bara lite frukost i magen som saknas. Planen är att åka vid halv nio, kan tänkas att det bli några minuter senare. Vi ska ju ut på Essingeleden och den är ju rätt trafikerad och båten går från Nynäshamn vid 11.

Imorrn stundar bröllop nummer 2 för i år, när vi kommer till november kommer vi att ha gått på 4 bröllop inom ett år. Crazy! Nu i helgen är det en gammal skolkompis till mig som jag hade under låg- och högstadiet och Martins gymnasiekompis. Ska bli massa trevligt faktiskt! Och Gotland ska bli ännu trevligare att besöka, jag var där senast för en 22 år sedan. Nåt måste ju ha hänt sen dess?!

Doppresenter

Publicerad 2011-08-25 16:56:58 i Dop och andra högtider,

Ok, ni är några som undrat över vad Thilde vill ha i present när hon döps. Jag säger som så att köp vad ni vill så länge det INTE några tennsaker! Jag menar det verkligen, kan inte tänka mig nåt värre än det. Sen behöver hon ingen Boken om mig för det har hon redan en och hon behöver inte 10 till.

Jag har kollat lite med henne och detta kan hon tänka sig:


Allt ovan finns hos gullegrisen.com

Sen hittade vi även denna gunghäst som Thilde älskade, där man kan fylla i hennes namn och dop- eller födelsedag.

Hon vill gärna ha nån fin servis med bestick med för det saknas här hemma och kanske en tillhörande haklapp? Hon vill även ha Barnkammare-böckerna, hon tycker nämligen att mammas sångregister är lite för fattigt och pappas ska vi inte tala om! En stol skulle hon bli glad över att få, ni vet en sån som hennes namn står på. Fanns tidigare en mycket bra affär i Örebro som sålde dem, men de finns inte längre dessvärre, men ni som bor i nån annan stad kanske har nåt liknande?

Ja, där har ni lite tips i alla fall och som sagt INGA tennsaker eller Första året böcker :)





Mamma-jobb-träff

Publicerad 2011-08-25 11:14:28 i Livet med bebis,

Idag ska jag och Thilde bege oss upp på stan, det är inte ofta man åker in dit numera. Vet inte när jag gick på stan sist. Tar mig hellre ut till nån mysig galleria. Det är så skoj det där, för när vi skulle flytta hit så sa en av mina kompisars kompisar som bor här i Stockholm att jag skulle sluta att gå på stan. Jag tänkte att de var lite knäppa för vem vill inte gå på stan i Stockholm? Jag har ju alltid åkt hit på bussresor med mamma för att shoppa tidigare. Jag kan väl bara säga som så att de hade helt rätt! Bor man här så undviker man gärna stan och åker endast dit om det är nån speciell affär man ska besöka. Man orkar liksom inte med alla människor som är här och turistar eller som kommit med de där bussarna jag själv åkte med en gång i tiden ;)

Men nu ska vi i alla fall in till Kungsholmen, inte riktigt stan, men ändå. Ska käka lunch med min arbetskollega som också är hemma och mammaledig. Efter det ska vi hälsa på våra arbetande kollegor. Mycket trevlig dag hoppas jag på!

Nu ska jag bara klä oss och försöka få bort maten ur Thildes ögonfransar. Hon skulle hjälpa till när hon skulle få potatis- och palsternackspuré förut. Jag skrattade så att tårarna sprutade för hennes min såg så rolig ut! Blir kul sen när hon ska äta helt själv ;)

Underbara soliga dag!

Publicerad 2011-08-24 10:50:15 i Livet med bebis,

Även idag vaknade lilltjejen när det var dags för hennes pappa att gå till jobbet, behöver jag säga att jag inte alls har nån lust att gå upp då själv? Men även idag lyckades jag få henne att somna om. Skulle jag se att hon vore pigg på riktigt och vill gå upp så skulle vi ju så klart göra det, men när jag ser hur hon kliar sig i ögonen så vet jag ju att hon fortfarande är lika trött som mig.

Snart dags för en liten förmiddagsvila för henne, gör hon nåt annat än sover undrar ni kanske? Men absolut visst gör hon det, hon har spenderat en stund i sin babysitter och nu ligger hon och rullar fram och tillbaka i soffan. Hon testar sina nya ljud hon lärt sig med de senaste dagarna, det roligaste är att låta som en bil. Det är dock inte alltid det ljudet kommer, men det låter så kul när det väl kommer. När hon sover ska jag slänga mig in i duschen och sen lite lunch. För idag är det dags för ett besök hos BVC med mammagruppen, det ska talas om mat och smakportioner. Vi har ju redan börjat lite smått med det, men det ska bli kul att höra vad som sägs.

Härligt att solen är tillbaka! Hoppas den är här för att stanna! Jag vill ju ut och gå en massa!


Så här fin var hon efter sin första smakis :)

Hej baby!

Publicerad 2011-08-23 22:59:43 i Familj,

Idag var äntligen vår bild med i tidningen :) Det blev ju lite kaos första gången vi skulle ta bilden då Thilde bestämde sig för att bli sjuk, så det där med att ta denna bild tog ju lite längre tid än vad vi tänkt. Måste ju få schemat att passa med lillebror med, vår egna fotograf. Så perfekt att ha honom, det är liksom en win-win situation för oss båda. Han får träna på att ta kort på en livlig bebis och jag får fina bilder som tack. Jag klagar verkligen inte! För han är så otroligt duktig! Han ser saker som vi andra inte ser och han får med skuggor och ljus på ett sätt som ingen annan. Ja, sug åt dig lillebror! För både jag och Martin älskar dina bilder!

Här är bilden som var med i tidningen



och så här såg originalet ut



Lite skillnad i färg om man säger så, eller upplösning kanske man säger. Så jag ger er chansen att se bilden så fin som den är egentligen här :)

Om ni vill fotas av min bror eller kanske tillsammans med familjen eller kanske bara er bebis, hojta till så ska jag ge er han kontaktuppgifter!

Nya äventyr

Publicerad 2011-08-23 10:54:26 i Thilde 4-6 mån,

Idag vaknade den lilla solstrålen återigen i samband med att Martin skulle gå till jobbet. Förstår inte varför, för hon har ju inte vaknat av att han gått upp tidigare. Men det var en trött solstråle, så jag gav henne lite käk och så somnade hon faktiskt om. Jag var helt säker på att klockan var 9 när vi vaknade men vet ni vad, klockan var 10!! Så idag är det en något piggare mamma som kan försöka göra sin dotter nöjd :)

Det är dags för en ny roadtrip, idag ska vi ut till Åkersberga för att träffa internetmammorna igen. Det är lika bra att köra på när man är igång, eller hur? Tillslut lär väl rädslan för alla bilar försvinna? För jag älskar att köra bil, gärna fort med, dock inte när jag har bebisar med i bilen. Idag ska jag banne mig komma ihåg kameran och fota alla små underverk. Ska komma ihåg att ta med mig ersättning med till en av mammorna som jag lovat. Thilde behöver den ju i alla fall inte längre och då är det ju bättre att nån som behöver den får den.

Ska försöka att hålla lilltjejen vaken tills vi ska åka så sover hon fint i bilen sen, får se hur bra det går. Men nu har hon ju sovit länge på förmiddagen.

Bestämd liten fröken

Publicerad 2011-08-22 20:44:18 i Livet med bebis,

Åh vilken härlig helg det blev. Vi började lördagen med att vakna upp till ett hem utan vatten, vi tackade bägge två en högre makt för att vi varit smarta nog att duscha på fredagskvällen. Annars hade vi varit mindre fräscha. Vi kom iväg cirkus 17 minuter efter planerat avfärd, men det gick ju fint ändå. Det är himla svårt att planera med barn, för alltid är det nåt som händer med dem precis innan man ska till att åka. Det regnade mer eller mindre hela vägen till Järnbo och på ett ställe var vägen översvämmad så vi fick låtsas att bilen var en båt. Haha! Fanns liksom inte med i planeringen att inte kunna åka på vägarna. Men vi kom fram i tid, till och med innan dopsällskapet ;) Så Thilde hann få både mat och ny blöja innan det började. Nice!

I kyrkan skötte hon sig exemplariskt, inte minsta gnäll. Bara att hoppas att hon är lika snäll när hon själv ska döpas. Efter dopet tror jag inte vi gjorde nåt annat än att äta, det var pajer och det var chokladkakor och senare var det kräftor och jag vet inte hur mycket kantareller. Mums!

Igår skulle vi åka hem lagom i tid, det var nämligen match på Råsunda och det betyder att vi inte har någonstans att ställa bilen om man inte är hemma i tid. Vi hann hem för att lämna bilen men inte för att handla. Så vi gick faktiskt och veckohandlade, motion och allt i ett. Skulle ha blöjor med, men det förbannade skit-Icat beställer ju alltid in för lite blöjor i den aktuella storleken vi använder. Skulle tro att det kan ha varit en babyboom i Solna när Thilde kom. För det finns både mindre och större blöjor på hyllorna. Martin frågade om de hade på lagret, men icke. De skulle få in under natten, men vad hjälper det oss liksom? Idioti kallas det! Nu har vi blöjor så att det räcker till nästa storhandling, men det är alltid skönt att gardera så att det inte finns en möjlighet till att de tar slut.

Idag har Thilde varit på jordens sämsta humör, men underläppen hängandes mest hela tiden. Vad jag än gjort har det varit fel. Eller nej, om hon fick hänga på min arm då var on nöjd, men inte jag...för visst, det är ingen stor madame men det blir tungt tillslut ändå. Sova ville hon inte trots att hon var så trött så trött. Trodde nästan att hon skulle somna under babysimmet, men icke. Då skrattade hon och sprattlade som aldrig förr. Att hamna med huvudet under vattnet gjorde inget alls hon kom upp och bara skrattade ännu mer. Goa unge! Tänk att det räcker med ett leende eller en klapp på kinden så glömmer man att hon varit jobbig under dagen :) Men jisses vad glad jag är över att jag har Martin, att ha nån som kan avlasta en. Nån där hon trivs lika mycket som hos mig. Naturligtvis så sover hon ju när han äntligen är hemma ;)

Jag borde...

Publicerad 2011-08-19 16:48:29 i Livet med bebis,

Vilken dag! En kompis messade i morse och sa att hon ville bort från byggdamm och skit och undrade om vi ville hitta på nåt och det ville vi. Så vi har strosat runt lite i Solna C, ätit lunch och fikat. Med oss hem kom det färger, penslar och hårda vita papper. Här ska det målas på Thildes händer och fötter! Borde kanske kollat med dem om färgen funkade till sådant, så att hon slipper gå runt med färg överallt sen. Men det ska nog gå bra! Men vi får nog snällt vänta till pappan i hushållet kommer hem innan vi börjar kladda med det där. Dels för att få hjälp med att antingen hålla i henne eller att trycka pappret mot foten. Ska ha in det i hennes årsbok med.  Men även för att katterna, eller nej, katten har blivit galen. Hon gör allt för att bråka idag, hon är så förbannat trotsig att jag inte vet vad jag gör med henne snart. Så nej, vi väntar med sånna saker som att måla bebisar tills vi är två vuxna här hemma.

Jag borde börja packa en väska till morgondagens utflykt. Thildes kusin döps och tanken från början var att vi bara skulle åka över dagen, men hennes farfar övertalade mig att vi skulle stanna kvar över natten. Ska visst vara kräftskiva och jag är ju rätt svag för kräftor ;) Bara så svårt att packa. Ser ut som att det ska bli regn och då måste man ju tänka på det, men om det inte blir regn så måste man ju ha kläder som passar det vädret med. Tur att Thilde är en bebis fortfarande, annars skulle det varit betydligt svårare.

Jag borde också göra en matlista innan Martin kommer hem så att vi bara direkt kan dra och handla, men jag har noll fantasi idag och noll lust med för den delen. Undrar om det beror på att det bara vräker ned ute? Jag vill bara sitta inne och mysa med tända ljus, en filt över benen och en bra bok! Jaja, det löser sig!

Thilde roar sig i babygymmet, hon pratar med en sko och en fisk och slår dem så hårt hon bara kan. Ser så grymt roligt ut och så skäller hon på dem med. Hahaha! Men nej, nu blev hon visst trött och la sig och sov. Goa unge!

7-års jubileum

Publicerad 2011-08-18 21:17:23 i Dop och andra högtider,

Idag är det 7 år sen vi satt där fnissandes på balkongen på hotellet på Zakynthos. Att vi hade rymt utomlands och bara satt in en annons i tidningen var fantastiskt roligt. Så en minut över tolv den 18 augusti slog vi till. Ringarna sattes på plats och vi skålade i öl och bacardi breezers. Sen satt vi där och kikade på våra ringklädda fingrar. Att det var min tokiga idé och att Martin hakade på den är ju kanske inte så konstigt, då det oftast är jag som hittar på en massa tok. Men jag tror att det är det han tycker är det roliga med mig. Vi rymde för att förlova oss, men jag lovar, vi rymmer inte iväg för att gifta oss också. Även fast det lockar så mycket att få gifta sig på en strand. Det kommer inte heller att bli ett bröllop i samband med Thildes dop, även fast det är mycket roligt att retas med svärmor om detta. Som sagt jag gillar att busa!

För 2 år sedan när vi firade vår 5:e förlovningsdag skrev Martin detta fina inlägg till mig, han är allt fin min Martin.

Numera firas det inte ensamt, numera är cirkeln sluten. One love, one heart! Vår fantastiska och underbara dotter Thilde fick hänga med idag när vi åt en bit mat ute. Det var inget fancy alls, men det var ändå mysigt att gå ut och käka och utanför vräkte regnet ner. Vi köpte efterrätten på Ica och varsin cola trots att det bara är torsdag och så sprang vi skrattandes hem. Jag är så lycklig tillsammans med min lilla familj! Ni gör mig hel!


Jag älskar er! ♥

Nya äventyr

Publicerad 2011-08-18 11:42:19 i Livet med bebis,

Thilde var inte lätt att handskas med igår kväll. Efter Öppna förskolan sov hon i lite drygt 3 timmar!! Helt galet, men så blev det ju lite tokigt med eftermiddagsvilan då hon inte alls hade nån lust att sova på vägen dit. Så hon var toktrött på kvällen med, vilket är toppen. Men hon ville inte sova, hon kämpade allt hon kunde för att vara vaken. Tillslut gav jag upp och gick och la mig tillsammans med henne. När hon nästan hade somnat bestämde sig Martin för att komma in och tada tjejen var vaken igen. Sånna stunder vill man bara slita sitt hår, eller ja egentligen pappans för att han förstör ;) Visst, han trodde ju att jag lyckats få både henne och mig att somna, men så var det inte. Så ja, det var bara att gå upp igen och göra om allt.

Imorse var det lilla solstrålen som vaknade och då försvinner liksom allt det jobbiga som varit innan. Tänk att ett bebisleende kan göra så mycket för en mamma. :) Idag ska vi ut på äventyr. Ska hem till en av internetmammorna i Täby. Det betyder att Christine ska köra bil idag. Det kan sluta hur som helst. Alltså inte för att jag på nåt sätt kör dåligt, icke! Jag har körkort i 10 år och jag vet exakt var jag har bilen. Men i den här staden bor det en del mer människor och det betyder att det är mycket bilar ute och far. Sen ska jag hitta med och där i ligger det stora frågetecknet. Jag har lokalsinne som ingen annan och har jag bara varit på ett ställe en gång tidigare så hittar jag även fast ingen annan gör det. Men nu har det nog med min osäkerhet att göra. Jag tvivlar liksom på att jag ska klara detta och ja då funkar inget alls. Men kul ska det bli! Var ett tag sen vi träffades allesammans, ok vi är inte alla idag heller, men de som är med ska bli skoj att träffa :)

Öppna förskolan

Publicerad 2011-08-17 17:13:03 i Thilde 4-6 mån,

Så där då var vi tillbaka efter en mycket spännande dag! Tog gemensamt en promenad med två av de andra mammorna dit, trevlig promenad med en massa bebisprat. Kul att se vad de andra kan och inte kan och hur deras rutiner ser ut och så. Jag tror att det faktiskt är bra med föräldragrupper, man får liksom komma ut ur sin egna bubbla och höra andras förslag och hur de gör när deras bebisar är ledsna till exempel. Då kan man ju testa det själv sen och funkar det så är det ju perfekt, gör det inte det är det bara att strunta i det och gå vidare. Kul att se hur mycket de hade växt med, det var ju inte direkt förvånande att Thilde skulle vara minst. Eller ja, hon är inte kortast av alla där är hon med i toppen, men hon väger ju nästan 1 kilo mindre än de andra. Vi jämförde och höll i varandras bebisar för att få känna på skillnaden. Men tänk vilka muskler de andra tjejerna kommer att ha sen!

Öppna förskolan var så skoj! Jag gillade verkligen stället, det var fräscht och det var roliga nänniskor där. Både med bebisar i Thildes ålder och så några som var äldre. Så först låg de och lekte tillsammans i en hage, egentligen en madrass med en lite högre kant på. De tyckte att det var så spännande att ligga där och kika på varandra. Sötnosarna! Sen vid halv tre var det dags för sångstund. Fantastiskt! Dit kommer vi verkligen att gå igen, perfekt ställe att hänga på ju!

Spännande dag

Publicerad 2011-08-17 11:45:10 i Thilde 4-6 mån,

Idag ska jag och Thilde hänga med BVC-mammorna till Öppna förskolan, egentligen finns det även en träffa med bvc-sköterskan då vi ska gå dit gemensamt. Men en av mammorna hade tänkt gå dit idag och kollade läget om andra var intresserade med och det var vi förstås. Så här gör vi oss just nu redo ör en tur med mammorna. Jag såg ut som skrutt i håret och var tvungen att ta en dusch, som tur var fattade Thilde läget och sov hela tiden ;)

Ska bli spännande hur som helst och se om det är nåt att ha! Vi kommer komma dit lagom till sångstunden. Kan vara bra att träna in lite barnsånger, de flesta finns ju där i bakhuvudet trots allt. Så om ni som kommer på dopet läser detta, Barnkammaren-böcker vill prinsessan gärna ha så att hennes mamma och pappa med för den delen kan sjunga lite vackert för henne.

45 minuter var tydligen lagom att sova idag på förmiddagen. Bäst att jag går till den lilla solstrålen och ser om hon vill ha lite käk. Just nu ligger hon och pratar med nån i vagnen ;)

Sakta men säkert

Publicerad 2011-08-17 10:44:20 i Livet,

Pappan kom hem igår och tog det sista av tvätten, när de andra skulle fortsätta till ett annat ställe för att dricka öl för att de frös tog Martin förnuftet till fånga och åkte hem och avlastade den stackars modern ;) Han hade gärna fått stannat längre, men jag blev ändå glad över att han hellere ville hem till sin familj. Det dumma är ju bara att har nån av oss varit iväg så att vi inte haft vår kväll tillsammans blir det lätt att vi sitter uppe alldeles för länge och pratar. Men det är också mysigt!

Imorse vägde jag mig igen. Jag gör det lite då och då för att ha ett hum om hur det går. Jag fattar ju själv att jag går ner i vikt när jag kan köpa ett par byxor i en storlek mindre än vad jag hade innan jag blev gravid. Trots det säger vågen att jag har cirkus ett kilo kvar till min inskrivningsvikt. Även den är ett x antal kilon för mycket, men nu ska jag ta tag i detta tänkte jag. Jag vet att man ska ta det lugnt med viktnedgång när man ammar och det ska jag absolut göra! Jag ska äta allt som vanligt, men röra mer på mig. Tror att det kan vara en vinnande kombo. Då även Martin lagt på sig några extra kilon ska vi göra detta tillsammans, det tror jag ännu mer på. Nu kanske det inte är möjligt då jag inte tänkt utesluta nåt i kosten, men mitt mål är att gå ner 0,5 kilo i veckan. Då har jag cirka 10 kilo kvar som jag vill gå ner vid årsskiftet. Vad tror ni? Kan det vara ett vinnande koncept? Vi får se helt enkelt och ni får så klart följa mig på denna resa!

När pappan är ute ur boet

Publicerad 2011-08-16 20:42:02 i Livet med bebis,

Vilken hysterisk dag! Fram till dess att jag skulle tvätta har den varit fantastisk med besök av finaste Cissi. Men jag vet inte vad som hände där, plötsligt slutade allt att fungera. Jag kan inte föra över bilder till datorn för adaptern funkar inte, den blinkar till men sen är den död. Vill inte förstöra minneskortet heller ju. Kul att Martin kollat upp att mitt minneskort funkar innan han köper en dator till mig. Men det kanske är ett tecken på att jag ska använda systemkameran mer. Jag har dessutom jordens sämsta tålamod och vill att allt ska fungera direkt allra helst innan jag ens börjat med saken. Trist när det inte fungerar bara.

Att sen tvätta en tvätthög som närmade sig Mount Everest i storlek ensam med en bebis känner jag så här i efterhand kanske inte var mitt livs smartaste drag. Har tvättat ensam förut med henne men då var det betydligt mindre tvätt. Nu var jag helt svett när jag bara kommit ner till tvättstugan. Att jag sen mitt i allt var tvungen att gå och handla nåt ätbart till kvällen spädde ju bara på galenskapen ytterliggare.

Nu har jag lyckats få mat i magen och är lite lugnare ;) Men får lite smått panik över att det snart är dags att gå ner igen. Som den sista gången jag var nere för lite drygt en timme sedan så sover Thilde för natten, vilket i mitt fall är tur att hon gör det i vagnen. På så sätt kan jag ju ta med den ner och ställa nedanför trappen till tvättstugan utifall att hon vaknar.

Nej, nästa gång OM jag tvättar själv ska det vara betydligt mindre tvätt! Eller så får Martin faktiskt snart lyssna på mig om att vi faktiskt visst får plats med en tvättmaskin i vårt badrum. För detta funkar ju inte! Men å andra sidan blir jag ju grymt stark så som jag släpar.

Pappan i hushållet han är ute på bjudmiddag minsann, nej jag är inte det minsta bitter...och nej inte känner jag mig som värsta hemmafrun när jag både städat hela lägenheten, diskat, lagat mat, tvättat och umgåtts med en väninna ;)

Bombnedslag!

Publicerad 2011-08-16 11:01:10 i Livet med bebis,

Idag får jag och Thilde besök här hemma av en arbetskollega som är nyfiken både på hur vi bor och den egentliga anledningen till besöket att få mysa med Thilde ;) Men detta medför att jag MÅSTE städa! Ser ut som om bomben eller en tornado slagit ner här hemma. Jag förstår det inte heller, för jag plockar med nåt varje dag! Måste vara katterna som skitar ner så förbannat! Kan inte se nåt annat. Så disken är igång och jag har hunnit torka av toaletten, nu ska bara resten av badrummet tas. Men med en liten tjej som söker uppmärksamhet var och varannan minut tar allt lite längre tid. Men det är snart dags för henne att sova en stund och då kan jag feja på som jag vill.

Skoj ska det bli att träffa henne i alla fall! Då vädret ser rätt mörkt ut så blir det nog inte till att gå och fika på fiket jag tänkt, så undrar om jag hinner slänga ihop nåt här hemma kanske? Hon sa att jag inte behövde, men det är ett jäkla tjat om att jag ska baka nåt till jobbet när jag är där och hälsar på ;)

En saknad receptbok

Publicerad 2011-08-15 15:34:47 i Mat & Bak,

Jag har lyckats tappa bort två av mina kokböcker, den ena med smaskiga och lätta recept från Aftonbladets viktklubb, som jag kämpat med den boken. Testat recepten och om jag gillat dem har jag skrivit in dem för hand och klistrat in fina bilder på maträtterna. Sen en kladdkakebok, hann testa två av recepten i den den försvann den. Ingen aning om var men borta är den. För nu har jag ju hittat matrecepten i alla fall som tur är. Tänkte bjuda på ett av dem här, det recept som Martin saknat allra mest!

Indiska köttbullar i curry- och kokossås

Detta behövs:
400 g köttfärs (jag använder alltid nötfärs)
½ dl ströbröd
½ dl mjölk
1 ägg
2 tsk garam masala
2 msk mango chutney
1 tsk salt
2 msk olja
100 g finhackad gul lök
2 klyftor vitlök, finhackade
1 paprika i bitar
1 msk olja
2 tsk curry
2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
½ köttbuljongtärning (jag använder endast Renée Voltaires lantbuljong, så alltså ingen köttbuljongtärning)
2 tsk ketjap manis

Gör så här:
Blanda ströbröd och mjölk och låt det dra i cirka 10 minuter. Blanda ner nötfärs, ägg, garam masala, mango chutney och salt. Forma till köttbullar och stek i olja. (Jag slängde in dem i ugnen på 200°C i cirkus 30 minuter)
Sås: Fräs lök, vitlök och paprika i en stekpanna. Låt curryn fräsa med i någon minut. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljong och ketjap manis. Låt koka i några minuter. Servera med ris och en sallad.


Bilden gör inte direkt maten rättvis, men det är gott jag lovar!!

Tråkväder!

Publicerad 2011-08-15 11:25:15 i Livet med bebis,

Idag har jag och Thilde haft en riktigt mysig morgon. Hon vaknade vid 8 och var hungrig och var vaken till kanske 9 eller så och somnade därefter om en timme. Då jag själv inte fått så där jättemycket sömn under helgen så passade jag på att sova med henne den stunden. Under tiden så blev hela himlen svart och det var så där supermysigt att ligga där under täcket tillsammans, eller ja täcket har inget täcke i utan endast själva påslakanet just nu då det varit så varmt.

Gick upp och åt frukost och då öppnade sig hela himlen och jag såg alla dagens promenader ställas in. Jo, jag vet att man inte dör om man går ut när det regnar. Jag vet också att vagnen inte kommer att gå sönder av att bli blöt. Men däremot kommer vårt golv i lägenheten inte att må så himla bra av det. Visst, vi har sånna där hjulskydd men resten av vagnen då? Orkar och vill inte plasta in hela lägenheten heller. Kommer att fixa till vårt förråd som finns i bottenplan så att jag senare kan köra in vagnen där och då slipper jag ju detta problem med en vattenskadad lägenhet. För innerst inne älskar jag att vara ute när det regnar!

Flänger som aldrig förr

Publicerad 2011-08-14 19:55:24 i Livet,

Så var vi hemma igen. Åkte till Öret i torsdags för att Martin skulle på svensexa på fredagen. Jag hade mindre lust att stanna ensam kvar här och tyckte att det var bättre att följa med. Passa på att träffa mina föräldrar och visa upp barnbarnets tillväxt sen sist och så hade jag en heldag med finaste Lisa. Var ju tvungen att träna på att köra lite ensam med Thilde med. Nog för att Öret är en livsfarligt stad att köra bil i, förr har jag alltid tyckt att det är tryggt att köra där. Jag hittar överallt och det är liksom något mindre än Stockholm om man säger så. Men jisses vilka dårar vi mött i trafiken där under helgen. Tur att man själv har ninjareflexer ;)

Nu ska vi bara vara hemma hela veckan som kommer för en liten tur igen på lördagen då det är dax för dop i Järnbo för Thildes kusin. Eller ja, en av dem ska kanske tilläggas då hon har rätt många, betydligt fler än mor sin. Mer än dubbelt så många! Först hade vi bara tänkt dra dit över dagen, men svärfar övertalade mig eftersom de ska ha kräftskiva på kvällen, så nu stannar vi istället. Men det får det handla mer om en annan gång.

Idag har jag varit på jakt efter antingen en fin bikini eller en baddräkt. Då det första inte fanns nånstans i en passande storlek, man kan ju undra om man har jordens största bröst eller vad det är frågan om?! Ska det liksom inte finnas nåt som passar?! Och var i h-vete får alla andra storbystade tjejer tag i sina fina bikinis???? Att testa baddräkt var ju en resa i sig, har inte burit en sen jag kanske var 10 år och jag var till och med tvungen att fråga min mamma när jag var hemma hur man tar på sig en. Ja, hon tog fram en och demonstrerade ;) När jag stod där i provhytten höll jag ju på att smälta bort, för de sitter ju onekligen rätt tajt och man får ju dra för kung och fosterland för att få på sig dem! Men en inhandlades och imorrn kan jag utan problem hoppa ner i plurret tillsammans med miniälsklingen och storälsklingen för här ska det babysimmas!

Baby revolution

Publicerad 2011-08-11 16:40:08 i Livet,

Nu är vi hemma från vår mamma- och bebisfika. Vi blev totalt 2 mammor och 2 bebisar. Men vi hade lika trevligt för det :) Vi besökte affären och fiket Baby revoltuion på Kungsholmstorg i Stockholm. Ett bra koncept med både fik och affär i ett. Tyckte dock att det kanske var ett litet minus för fiket, det låg i en källarlokal och det var väldigt lyhört. Ni kan ju tänka er hur det blev med en massa barn och bebisar där. Sen hade de inte jättemycket att välja på, visst det behöver inte vara världens utbud och kalla mig gärna kräsen. Men allt var väldigt välgjort, tog en sallad och det var inga problem att plocka bort det man inte gillade och så fikade jag på en hemmagjord äppelpaj efteråt. Så på så sätt går det ju inte att klaga. Hellre hemgjort än fabriksgjort!

Jag klämde och kände på en Ergobaby med, den selen vi tänkt köpa. Måste bara komma till skott nån dag. Plus att jag köpte med mig en napp med som tydligen ska vara himla bra. Återkommer om den i ett eget inlägg sen r jag testat den :)

Hejdå härliga sovmorgnar!

Publicerad 2011-08-11 10:18:57 i Thilde 4-6 mån,

Thilde som alltid sovit så bra både på nätterna och på morgnarna har nu ändrat sina rutiner. Hon sover från cirka  20 till 23 sen är det dags för lite nattkäk, men efter det är det skittråkigt att sova och då ska man konstra och hitta på allt möjligt för att slippa. Om man märker när man käkar att man kommer att somna så slutar man äta och skrika istället. Eller så när man slutat att äta så ligger man och pillar mamma i näsan eller nyper henne det hårdaste man kan i kinden. Jättekul. Tidigare var det liksom bara att ge mat och så somnade hon om. Nu är hon vaken till tolv ungefär. Mamma- och pappatrött kallas vi numera.

Inatt vaknade hon dessutom klockan 2! Varför då? Men Martin fick henne att somna om snabbare än ögat, skönt det. Sen vaknade hon som vanligt runt 6-tiden för lite frukostmål. Somnade om och vaknade pigg som en lärka vid 8.30. Jo, jag vet att det är sovmorgon egentligen, men tidigare kunde hon utan problem sova till 10. Jaja, så kan det vara. Det jobbiga är inte att hon vaknar tidigt, för det är ju helt ok. Man får ju så mycket mer gjort på en dag ju tidigare man går upp. Nej, det är konstrandet på natten som är det jobbiga. Ja, alltså natt för henne. Då när vi själva går och lägger oss. Sa till Martin igår att vi nog får börja gå och lägga oss vid 20 vi med ;)

Idag ska jag och mina internetmammor, nåja några av dem i alla fall upp på stan och besöka en bebisaffär med tillhörande fik. Ska bli massa trevligt! Kommer dock sakna de som inte kan följa med av olika anledningar, men så är det. Man kan inte vara med jämt. Vi ska ses nästa vecka på deras sida av stan och då ska Thilde och jag ut och åka ensamma med bilen igen. Kan ju bli en spännande tripp.

Nej, nu är det dags för hm, mellanmål för tjejen :)

BVC

Publicerad 2011-08-10 13:03:57 i Thilde 4-6 mån,

Imorse bestämde lilla fröken att det var dags att vakna halv nio och det var ju förvisso bra eftersom vi skulle vara på BVC vid halv elva. Vi slapp ju stressa. Men det konstiga är att även fast jag är redo och klar så kommer vi oftast iväg försent i alla fall. Tar ca 20-30 minuter och promenera i ett lugnt tempo dit så att man har några minuter över innan man ska in. I tid kom vi i alla fall :) När vi satt där i väntrummet och väntade var det en luiten pojke som lekte framför oss i en rutschkana. Thilde tyckte att det var fantastiskt kul att kolla på honom och skrattade så att hon kiknade och gav ifrån sig en mängd glädjetjut. Mysigt!

Inne hos BVC-tjejen, ja numera kan jag inte kalla henne tant eftersom hon inte är många år äldre än mig själv, så gick det toppen. Hon växer inte lika snabbt på längden längre, vilket är skönt. Numera är hon 64,2 cm lång och väger 5810 gr. Sakta men säkert går det framåt. Men hon följer sin kurva fint så det fanns inget att klaga på. Där passade lilla T på att charma den nya tjejen så mycket hon kunde, log sitt allra största leende och var med och pratade på sitt sätt.

Nu vet jag inte vad vi ska hitta på, regnet öser ner ute. Kanske kan hitta nån serie att kika på eller läsa nån bok? Beror ju på vad lilla damen godkänner. Hon borde i och för sig ta sin eftermiddagslur snart, då hon tyckte att det räckte med en liten powernap på förmiddagen á 30 minuter ;)

4 månader

Publicerad 2011-08-09 20:50:58 i Thilde 4-6 mån,

Idag blir min älskade lilla tjej hela 4 månader! Förstår inget alls, men så är det. Om det går så här fort nu, hur fort kommer det inte att gå sen? Man märker dock att hon blir större och att hon klarar av så mycket mer för varje dag som går. Att ligga ner gillas inte, speciellt inte om man sitter i någons knä då ska man snarare luta sig lite framåt. När vi ändå pratar om att ligga så får hon snart inte plats i liggdelen på vagnen. Inte för att hon på något sätt blivit tjock, nej nej det här kommer att bli en lång och smal tjej. Det är kanske 10 cm kvar på längden. Galet! Hon kommer verkligen att bli längre än mig om det fortsätter i denna takt. Det gör det hela lite svårt med kläder. Storlek 62 är perfekt i längden men apstora i midjan och 56 är för korta i längden men okej i midjan. Ja, det är inte lätt inte. Men man kan ju inte säga att det stämmer med storlekarna att 56 till exempel är från 1-2 månader, eller 62 från 2-4 månader. Tur att man kan ha kläderna betydligt längre :)

Idag passade vi på att ta en lur tillsammans och sen då? Jag gick ut när det var dags för henne att sova sin eftermiddagslur, blev en härlig promenad på närmre 8 km. Nice! Sen kom lillebror hit och fotade hela familjen. Så snart mycket snart kommer ni som väntar att få se en bild av oss i tidningen :)  Annars tänkte jag nog ta en tidig kväll idag, men jag vet ju hur det blir med den saken...



Trött

Publicerad 2011-08-09 11:07:11 i Livet,

Idag är det inte min dag. Hade sån sjujäkla huvudvärk igår när vi skulle sova och inte blev det bättre av att lilltjejen inte ville sova och att hennes kära fader bara somnade ifrån allt som vanligt. Jag tar gärna varenda natt och alla dagar, men när en huvudvärk börjar likna migrän vill jag gärna ha hjälp. Jag tror jag somnade runt 3 och lilltjejen vaknade vid 6 för lite mat, som tur var somnade hon om igen så lite sovmorgon blev det. Det är inte ofta jag går och lägger mig när hon sover på dagarna, men idag känner jag att jag måste göra det. I alla fall nu när hon tar sin första lur. Sen tar jag nog en uppfriskande promenad om regnet håller sig borta. Plus att lillebror ska komma och fota oss. Synd bara att solen inte verkar vilja vara framme idag. Men det är ju några timmar kvar.

Rastafari

Publicerad 2011-08-08 22:00:04 i Resor,

Så var man hemma igen efter ett par dagar i Uppsala och årets reggaefestival. Nåväl, vi kom faktiskt hem igår men då var vi verkligen familjen trött. Som småbarnsförälder är man inte van vid så sena nätter och absolut inte flera på raken. Men det har varit så roligt och så bra musik och det har funkat så himla bra med Thilde! Säga vad man vill om reggaefolket och deras vanor med starkare krut i ciggaretterna, är det nåt de gillar så är det barn! En av artisterna (ja, det är klart att vi bodde där de bor ;) ) tyckte om vår reflex som vi har framtill på vagnen som är i form av en krona. Han tyckte att det var självklart att man skulle visa omvärlden att man körde runt på en prins, ok nu kör vi runt på en prinsessa men ändå :)

Det är väldigt stora ytor för barn att springa runt på, de har ett tält för dem där de kan leka eller bli målade i ansiktet eller för mammor som vill sätta sig nånstans att amma. Perfekt! Vi hade dock med oss våra brassestolar och en miljard filtar och annat smått och gott så att sitta där mitt bland publiken och amma var verkligen inget problem. Fast vi satt ju inte mitt i publiken heller. Nej, vi satt på långt avstånd bland de andra småbarnsföräldrarna. Thilde hade hörselkåpor på sig och hon var så söt i dem! Hennes söta små runda kinder trycktes ihop och när hon log kunde man inte annat än att skratta. Söta unge!

Hon fick till och med en kompis. En liten tjej på dryga året som ville sitta med oss hela tiden. Vet dock inte om det berodde på Thilde, hennes napp eller hennes leksaker ;) Men klappa henne och trösta henne när hon var ledsen ville hon. Thilde hon bara log och så var de bästisar. Tänk så lätt det måste vara i den åldern, de känner nog av en människa snabbare än ögat och gillar de dem så är de kompisar.

Hennes feber från onsdagen var helt puts väck men hade hon haft den kvar så hade vi inte åkt. Vill bara påpeka det!




Söta Thilde i sina kåpor och jag

Lämplig som förälder?

Publicerad 2011-08-04 11:33:40 i Thilde 0-3 mån,

Igår gav min lilla tjej mig nästan en hjärtattack! Jag låg och ammade henne då jag tänkte att vi tillsammans kunde ta en eftermiddagslur då jag själv var så trött att jag såg i kors. Helt plötsligt så blir hon ledsen och det är ju inget konstigt med det. Men jag får henne inte att sluta utan det bara eskalerar! Helt plötsligt hör jag hur det går över i nåt som liknar andnöd och när jag kollar läpparna och tungan har de en blåaktig färg. Så jag la henne på mage över mina ben utifall att det var nåt som behövde komma upp och ut men inget kom, men hon blev lugn av det så jag lyfte upp henne sittandes igen. Då börjar det hela om dock utan den blå färgen! Försöker komma på vad jag ska göra men vill inte stressa upp mig själv då jag inte ville stressa upp lillan mer.

Ringer Martin som inte har nåt headset med sig så han kan inte svara utan lägger på, PANIK! Ringer svägerskan som jobbar med bebisar, vilket hon antagligen gjorde då med för hon svarade inte. Ringer sedan en av mina fina vänner som är barnmorska, som satt mitt i middagen, men hon hjälpte mig så bra så. Visst, jag hade kunnat ringa 112, men då hon andades och var med igen så kändes det inte aktuellt. Hon gav mig dessutom rådet att åka in med henne om hon inte blev bättre, men att det är väldigt vanligt att detta kan hända just när man ammar.

Meningen var att min bror skulle ha fotat oss igår, blev ju inget av med det, för stackaren blev ju hysteriskt ledsen igen och då hon kändes skållhet så tog vi tempen på henne och visst hade hon feber. Vi försökte få i henne den rinnande varianten först, men Martin var inte bra på det vill jag lova. Det kom överallt förutom ner i magen på lilla T. Försökte få i en supp i rumpan, men då hon skrek så spjärnade hon emot hela tiden så jag hade den där alvedonen över hela handen tillslut. Så då testade jag att ge henne den orala lösningen istället och jag fick i henne det direkt. Efter det så sov hon sött och vaknade 4 timmar senare ochvar lika glad och gosig som vanligt.

Men jag kan ju säga att jag funderade både en och två gånger på om jag verkligen är lämplig som förälder? Jag är bara glad över att jag lyckades hålla mig lugn och inte låta paniken ta över. Vilket inte är lätt när det handlar om nån man älskar mest av allt. Har under natten vaknat en gång i timmen minst, kollat efter att hon andas som hon ska och varje gång har hon gett ifrån sig en suck. Som om hon tyckte att herregud, ge dig människa, jag sover faktiskt! Jag är bara glad över att det "bara" var feber som gjorde henne så ledsen.

Vilken underbar dag!

Publicerad 2011-08-03 14:49:00 i Livet,

Jag startade även denna morgon med en härlig sovmorgon. Då partypinglan var ute igår med sina föräldrar igen så behövdes det kan man lugnt säga, både för pinglan och hennes moder. Fadern fick snällt gå upp när klockan ringde och bege sig till jobbet. Fast det är inte så synd om honom egentligen. Jag skulle tro, eller nej, jag vet att jag gör mer än honom dagarna. Så vi kan gott ha sovmorgon ;)

Vi besökte prideområdet i Kungsan igår, skulle lyssna på lillebrors kompisar. Meningen var att de skulle gått på vid 21.30, senast 22. Men så blev det icke. De spelade vid 23.30 och endast en ynka liten låt som förvisso är riktigt bra, men då hade vi suttit och lyssnat på andra band innan som körde både 3 och 4 låtar.

Hitintills har jag hunnit tvätta 5 maskiner tvätt, går ju riktigt bra att tvätta själv i tvättstugan ensam. Har behövt lyfta med henne en gång bara, de andra har hon sovit eller varit helt inne i sina leksaker och jag har bara snabbt sprungit ner och bytt maskiner. Men visst vore det bättre med en maskin här i lägenheten. Jag hann även sitta en timme på balkongen i solen, tror att det räckte alldeles ypperligt bra till min känsliga hud. Funderar på att hoppa ut och sätta mig där igen och fortsätta läsa min spännande bok. Nu är det skugga där kan tilläggas ;)

Fröken effektiv

Publicerad 2011-08-02 13:21:11 i Livet,

Igår var vi ute och käkade med goda vänner som var på besök, en himla trevlig kväll och maten var underbar. Caliente bjuder alltid på god mat i och för sig :) Lyxade till det med två glas vin och man kan väl säga att det blev ett för mycket. Knatade även förbi Kungsan och Pridefestivalen, gick dock aldrig in på området då vi inte hade hörselkåporna med till Thilde och det var på tok för hög volym. Men ska dit ikväll igen för att lyssna på en av min lillebrors kompisar som spelar där.

Idag var Thilde trött, småpartyprinsessor blir väl det precis som vi vuxna, men klockan 9 tyckte hon att det räckte med skönhetssömnen och sa att det var dags att gå upp ;) Jo, jag tror faktiskt att det var det hon sa. Men man hinner få mycket gjort ju tidigare man går upp. Har idag hunnit med att boka hotell till helgens äventyr i Uppsala, bokat babysim till fröken och dammsugit lyan. Att det sen tagit mig två dagar att städa lägenheten hör inte hit, haha. Jag har fixat en nyttig lunch av det som fanns i kylskåpet och nu slösurfar jag bara. Funderar på vad jag mer kan hitta på.

Skulle behöva gå till nån affär och hitta en passande bikini eller kanske en baddräkt till babysimmet, den jag har förenas med tuttchocker lite titt som tätt och det passar sig inte riktigt. Men att testa sånt utan att nån är med och tittar till Thilde under tiden kan ju bli svårt. Plus att jag inte riktigt orkar när det är så varmt ute. Vilka problem man har ;)

Det där med skräckfilmer

Publicerad 2011-08-01 14:04:43 i Filmtips,

Vi har försökt att se en film två gånger tidigare, första gången var kvaliteten på filmen så dålig att vi inte pallade och jag andades ut. Andra gången hann vi se fem minuter, sen kom jag på att shit jag skulle ju duscha så det blev en trevlig serie istället.

Igår skulle vi se King Arthur, men av nån anledning så var ljudet helt knasigt. När de pratade var det tyst och när de inte sa nåt så var det ett himla liv. Så ja, helt plötsligt blev det skräckfilmen i alla fall. Jag hittade på massor med saker att göra under tiden. Hämtade muffins, ammade Thilde, kollade saker på internet och då och då kikade jag mellan fingrarna.

Varför jag plågar mig så här kan man ju fråga sig? Men nånstans så gillar jag ändå skräckfilmer, men jag mår psykiskt dåligt av att se dem. Jag inbillar mig många gånger att det där hemska i filmen faktiskt kan hända på riktigt, även fast jag fattar att det omöjligtvis kan det. Men jag kan inte sova själv efter att ha sett en sån här film, det går liksom bara inte. Och igår satt till och med Martin och sa att han tyckte att den var otäck, annars brukar han mest bara skratta åt mig.

Vilken film vi såg? Ja, för den som vill veta och som klarar av denna genre bättre än mig så var det Insidious. Själv ska jag inte se nån skräckis på bra länge!

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela