kirsten

Sanna mina ord

En sån där rensardag

Publicerad 2011-07-30 21:15:26 i Livet,

My God vad vi har varit effektiva idag! Thilde bjöd inte på någon sovmorgon att tala om, så vi var tidigt uppe. Åt frukost framför morgontv och hade en riktigt mysig morgon. När jag fått Thilde att sova förmiddag börjadde vi att rensa, jag tog sovrummet och Martin vår allt i allo låda i hallen. Thildes kläder får nämligen inte plats i de två lådor hon fått sen tidigare så det var liksom bara att börja plocka bort mer. Kom fram till att vi inte behöver ha alla lakan i lägenheten så då fick vi plötsligt loss en låda till. Lådan i hallen flyttades upp till ett skåp och alla kassar med ärvda/låne-kläder gicks igenom. Vi knatade även iväg till Solna C och köpte plastbackar till sorteringen, så en extra låda finns till Thildes egna urvuxna kläder.

Hade besök av Thildes vilda kusiner och deras pappa och då fick de tillbaka en kasse med urvuxna kläder. Helt galet att det går så fort egentligen att man redan börjar lämna tillbaka kläder. Den var visst packad med lite extra kläder som visst var de andra kusinernas och så en bonus i form av ett rosa nagellack. Bra att katterna kan hjälpa till att packa med ;)

Men det är grymt sköt att rensa, vet inte hur mycket skit vi slängde som vi inte direkt saknat under de år de legat där i. Ska nog ta allt i allo låda nummer två nån dag med. I den kan jag säga att det finns många bruksanvisningar som jag av nån anledning har tyckt varit vettigt att spara, alltså till Ikeamöbler och så ;)

Mystiskt väder

Publicerad 2011-07-29 16:21:11 i Livet,

Oftast tycker jag att min väderapp i telefonen brukar ha rätt, men de senaste två dagarna ska det ha regnat enligt den. Det kom en liten skur ugår morse, men efter det har det inte kommit en droppe till. Jag vet att jag inte skulle dö av att få lite regn på mig och inte heller vagnen, men då vi har den inne i lägenheten och endast parkettgolv känns det så där att gå ut och knalla om det skulle bli regn. Jag har hjulskydd förvisso, men jag är nog helt enkelt för bekväm av mig. Men visst är jag väl glad över att det inte regnat, hellre sol än regn.

Idag har jag roat mig med ett berg av strykning och så har jag kollat på film och bytt 100 blöjor. Man får ju dagen att gå i alla fall ;) Nu väntar vi på att Martin ska komma hem sen ska vi åka och handla.

Nu blev jag så där lat igen

Publicerad 2011-07-28 18:43:44 i Träning,

Tanken var att jag skulle möta upp Martin i Solna C och därifrån gå till Skytteholmsparken för att köra lite Zumba. Men så varnade telefonen för regn. Jag har inga problem att träna om det regnar, jag kan nästan tycka att det är härligare att träna då faktiskt. Men jag tyckte inte att Martin och Thilde skulle behöva hänga i parken om det regnade. Visst hade de väl kunnat gå hem i så fall, men då skulle ju jag ha fått gått hem själv och det var nånstans där som latheten satte in. Ingen Zumba för mig idag alltså. Suck.

Att få se världen

Publicerad 2011-07-28 13:39:39 i Thilde 0-3 mån,

Thilde älskar att sitta upp, hon vill under inga omständigheter ligga i nåns famn längre för då protesteras det hej vilt! Hennes mormor blev helt knäckt när hon satt med henne då vi besökte dem, hon ville mysa och Thilde ville testa allt nytt hon lärt sig. Det är rätt grymt att se hur stadig hon har blivit, men så är hon ju ingen liten bebis längre. Stora tjejen! Varför ligga och bara se rätt upp i taket eller längs med sidorna när man kan sitta och se sig omkring i världen? Vi vet ju själva att vi som vuxna skulle bli galna av frustration om vi bara låg ner hela dagarna eller hur? Då vår vagns liggdel går att räta upp så att bebisen kan sitta upp i den kände jag att det var dags att testa det på henne för att se vad hon skulle tycka om det. Resultatet syns nedan:


Okej, detta var ju nåt nytt. Hm, gillar jag det verkligen?


Hahaha, jo jag älskart!


Så här vill jag alltid sitta!

Vi gick sedan ut på en promenad ner till Gröna stugan för att käka middag, hon satt så här i ungefär 10 meter sen totalslocknade hon. Jag ville dock inte att hon skulle sitta upp och sova och bara fälla ner med selen på kändes inte ok det heller så jag skulle krångla av den. Skulle jag inte gjort... Damen blev totalt galen! Hon ville sitta. Men hon var ju så trött så jag lät henne ligga istället. Då somnade hon inte alls ;) Eller jo, men det tog ett tag. Vi hann i alla fall äta och njuta av maten innan hon bestämde sig för att det var nog. Selen kommer nu alltid att finnas med i vagnen så att hon kan få sitta när möjligheten finns :)

Det söta livet

Publicerad 2011-07-28 12:24:32 i Tips!,

Har fastnat i soffan, försöker få Thillis att somna och det är inte det lättaste. Är ju så mycket roligare att vara vaken med mamma. Först var det den dåliag såpan Våra bästa år som visades, en serie som man så lätt fastnar vid även fast man inte tycker att den är bra. När den var slut kikade jag efter vad som visades och såg att Undercover boss visades, fantastisk serie som idag avslutades med gråtkalas både på tv och i soffan ;) När det var slut började Det söta livet, en serie som min mor älskar. Och den är faktiskt inte så pjåkig, däremot är det inte nåt man ska kolla på om man är hungrig ;) Saker man normalt inte skulle gilla ser så fantastiskt gott ut! Rekommenderas!

Nya rutiner

Publicerad 2011-07-27 21:27:40 i Thilde 0-3 mån,

Thilde har de senaste dagarna inte betett sig som vanligt. Vi, eller snarare jag har otroligt svårt att få henne att somna för natten. Inget av det vanliga fungerar och det är så frustrerande. Några av kvällarna har jag sagt till Martin att vi gör så här, men han har gjort på ett annat sätt vilket resulterat i en ännu mer hysterisk tjej. Vilket har gjort att jag förbannat mig själv och känt att varför stod jag inte på mig mer för? Igår kväll var jag tvungen att ta en dusch, man måste ju det emellanåt. Istället för att ta lilltjejen in till sovrummet stannar han kvar i vardagsrummet och kollar på nån film som han bara hoppat rätt in i och som han inte alls är intresserad av egentligen. Vem tror ni gav upp när jag kom ut från duschen? Jag ammade, jag vyssjade jag gungade med henne i över en timme innan jag slet av henne pyjamasen och vaggade henne lite till. Hon somnade, jag la henne i sängen och kände att yes jag klarar allt! Två sekunder senare så vaknar hon igen och gallskriker.

Jag klädde då på mig packade ner henne i vagnen och gick runt kvarteret, stannade och rullade vagnen på gräsmattor lite här och var och då minsann somnade hon. Hon fortsatte till och med att sova när vi la henne i sängen.

Nu är klockan snart halv tio. Hon sover inte! Jag blir galen! Imorrn ska jag dessutom pallra mig upp, för mig i ottan, klockan 8 och lämna nycklar till en städfirma, för härliga Martin glömt bort att han skulle göra det och tagit en telefondag minsann. Man tackar! Det kommer vara mammatrött som masar sig iväg.

Jag förstår att det låter som Martin är dålig hjälp, men han är verkligen fantastisk med Thilde. Men ibland skulle det vara bra om han ville lyssna på mig som spenderar hela mina dagar med henne.

Semesterdieten

Publicerad 2011-07-26 16:48:31 i Träning,

För 3 år sedan, tänk att det gått så lång tid, så var jag och Martin i Thailand i cirkus 2 månader. Hur härligt och underbart som man kan tänka sig, Som alla vet är ju den thailändska kosten kanske inte den allra sundaste, i alla fall inte den som serveras till oss turister. Deras mat testade vi endast ett fåtal gånger, ja för det är ju inte samma som vi får om vi beställer en pad thai som i våra ögon är extremt thailändskt. Hur som helst, eftersom det var semester så åt jag allt, jag unnade mig så att säga. Trots att jag egentligen gick på viktväktardiet. Tänkte att jag fick ta de extra kilona när jag kom hem igen. När jag ställde mig på vågen tog jag ett djupt andetag och befarade det värsta. Det hade jag definitivt inte behövt göra, då vågen visade på minus 6 kilo! Galet värre!

Nu när vi åkte på vår tvåveckorstur tänkte jag på samma sätt, allt fick ätas oavsett om det var vardag eller helg. När jag ställde mig på vågen stod där minus 1 kilo. :)

Jag tror helt enkelt att jag ska starta semesterdieten. Den verkar ju fungera för mig i alla fall. Eftersom jag har en jäkligt lång "semester" nu så borde jag ju rimligtvis gå ner en massa kilon i vikt! Just nu är jag två kilo ifrån startvikten när jag plussade förra året. Två ynka kilo. De plus många fler ska gås bort.

Så då passar det väl ypperligt med att baka lite kladdiga och smarriga muffins nu då :P

Tråkväder

Publicerad 2011-07-25 12:14:29 i Livet,

Usch vilket trist väder att vakna upp till! Jag vill ju ha strålande sol och värme, men istället är det grått och trist med en del regn. Svensk sommar med andra ord. Funderar på vad jag ska hitta på idag, lockar ju inte direkt att bege sig ut på en promenad, men vi får se jag kanske trotsar vädret sen. Thilde sover ju trots allt fantastiskt bra när man är ute och går med henne. Funderar på att kika på en film, men vet inte vilken. Eller så kanske man ska baka, har en hel låda med roliga pappersformar nu. Eller så busar jag helt enkelt bara järnet med Thilde. Hon är på sitt allra bästa humör idag :) Nåt som är bra i alla fall!

Tyckte att det var himla bra av alla svenska kanaler att ha den tysta minuten för de omkomna i Norge nu klockan 12! Dagens plus!

Sista dagen

Publicerad 2011-07-24 22:03:09 i Familjemys,

Idag är det Martins sista dag på hans semester, eller det är inte helt sant, men det är den sista dagen på den första delen. Hian kommer nu att jobba en och en halv vecka sen drar vi till Uppsala på reggaefestival! Men det kommer gå fort dit, fast det kommer kännas bra märkligt att vara ensam dessa dagar fram tills dess. Idag har vi flängt som galningar, först ett besök på Ikea då Martin ville köpa en rullgardin så att han slipper hänga upp en filt för fönstret varje kväll då persiennerna inte räcker till för den lilla damen som bara vaknar hela tiden. Som vanligt när man kommer in i denna butik så är det ju inte bara en sak som följer med hem, men denna gång hör och häpna inga ljus ;) Sen var vi förbi Lindex och böt ett par brallor som jag fick tag i helt fel storlek på när vi köpte dem. Var även in i två barnbutiker för att kika på en mugghållare till vagnen, i slutändan blev det ingen sådan, men i bägge butikerna frågade försäljarna en massa frågor om vår vagn. Kul! Fick med oss ett par badbrallor till damen och en speldosetiger. Det här med shopping kan jag ;)


Mina två hjärtan i Järnbo

Inbjudningskorten

Publicerad 2011-07-23 20:47:22 i Dop och andra högtider,

Jag valde ju att göra mina kort själv till Thildes dop. Dels för att jag älskar att pyssla och dels för att jag ville ha min helt egna design på dem. Sen att de i slutändan ändå påminner om andras är ju inte så konstigt eftersom det handlar om ett dop. Svaren börjar trilla in och det känns så himla kul! Jag älskar festligheter och speciellt att planera dem! Nu är det inte så mycket vi kan planera själva, men mat, tårta, dukning, psalmer, ja det finns en hel del att klura på :)

Så här blev de i alla fall och jag är mer än nöjd.







Du hemska värld!

Publicerad 2011-07-23 18:42:48 i Livet,

Idag lider jag med vårt grannland Norge! Att något så hemskt och ofattbart kan hända så nära oss är otäckt. Oavsett om det är en person eller en hel drös med terrorister, det är LIKA hemskt ändå! Vi tror att vi lever så skyddat här, men det kan lika gärna hända hos oss vilken dag som helst. Finns puckon överallt tyvärr. När något sådant här händer kommer jag alltid på mig själv med att fastna vid TV:n, jag vill veta allt! Både på gott och ont, för visst är det bra att veta vad som händer men jag mår fruktansvärt dåligt av det. Sen kan man ju inte blunda sig igenom det heller. Nej, usch vilken tragedi!

Jag läste en tjejs blogginlägg om det hela, som hade varit en av de stackars ungdomar som flydde för sitt liv, som hade legat och spelat död när den hemska mannen skördade sina offer. När jag kom till stycket där hon berättar om när hon ringde sin mor och sa att de kanske aldrig mer skulle ses igen och att hon älskade henne brast det för mig. Vad gör man om man nån dag får ett sånt samtal själv? Jag skulle helt klart göra som fadern till denna flicka och kasta mig in i bilen och åka dit. Att jag själv kanske skulle möta döden skulle spela mindre roll om jag lyckades rädda min lilla flicka! Det känns hemskt att tänka att man inte alltid kommer att finnas där på plats för sitt eget barn...

Sen får man ju vara "glad" över att galningen inte hann ta livet av sig själv, att han kommer att få ett straff. Visst, det kommer aldrig att kunna ersätta familjerna med de familjemedlemmar de förlorat. Men de kan få ett avslut även om minnena alltid kommer att finnas där.

Nej, nu ska jag kramas lite mer med min fina familj! ♥

Hem ljuva hem

Publicerad 2011-07-22 20:15:10 i Resor,

Efter nästan två veckor på resande fot måste jag säga att det är riktigt skönt att vara hemma igen! Började vår resa med att ta oss ner till Söderköping och besöka Smultronstället. När vi närmade oss stod regnet som spön i backen och vi tänkte att yippie vad mumsigt med glass. Men tänkte att det kanske i alla fall skulle vara rätt folktomt. Precis när vi kom fram slutade det att regna (så har det sett ut under hela semestern mer eller mindre) och vi spatserade iväg till "restaurangen", var ungefär 4 personer före i kön så vi kom in relativt snabbt. Lagom tills vi fått in vår glass var kön väldigt lång in, timing! Efter glassen kan jag säga att jag aldrig mer vill äta så mycket glass! Vi fortsatte sedan mot Överlida där vi skulle sova för natten, på vägen stannade vi i Tranemo har med andra ord besökt två städer, eller ja städer?! Byhålor snarare, som jag ALDRIG mer vill besöka! Men vi hade ju nära till Ullared dagen efter. Ja, Ullared är ju nästan ett kapitel för sig själv! Thilde skötte sig bättre än många vuxna som kryllade där inne. Ja, man kan faktiskt jämföra det med en myrstack. Ingen kö in och ingen kö i kassorna men hualigen vad mycket folk det var i butiken. Men vi fick med oss mycket bra att ha saker så visst var det väl kanske värt det.

Nästa stopp blev Malmö där vi stannde i två nätter, passade på att hälsa på min gamla chef och hennes barn. Var en mycket trevlig dag och det var skoj att se Falsterbo och Skanör, men nästa gång, för ja det blir en nästa gång, vill vi gärna stanna längre så att vi hinner bada på de fina stränderna. Tänk att det finns så fina stränder i Sverige! Men att äta ute med barnvagn är minsann inte det lättaste. Man ser att de gärna vill få in oss som kunder, men inte barnvagnen. Men vi lyckades hitta två restauranger där på Lilla Torg som gick med på det och det tackar vi för. Vill ju inte gärna ha min lilla bebis på andra sidan ett staket heller!

Vår resa fortsatte därefter till Linköping, anledning till alla dessa stopp emellan är för att vi inte ville åka för långt i sträck med lilla stumpan. Plus att vi fick göra ett besök hos Cloetta med så vi klagar inte! Här åt vi på en toppenbra restaurang med, om man gillar Tapas vilket vi gör, Aioli för den som är intresserad.

Nästa stopp blev hos mina föräldrar och premiär för lilla Thillis att sova i husvagn. Det var trevligt även om inte vädret följde tidigare dagar. Men man ska inte klaga, var härligt att bara få koppla av! Inte var det tråkigt att diska heller, vilket var pest när man var yngre och blev ivägtvingad av mami och papi. Snarare så där avkopplande som de själva sagt att de tycker att det är. Vi besökte Linde och gjorde en liten shoppingrunda där, för vi hade ju inte redan hela bilen full efter Ullared ;)

Därefter drog vi till Martins föräldrars sommarstuga där även hans bror med familj var. Lika härliga dagar där! Årets första dopp togs med då man under INGA omständigheter får nyttja duschen där, man MÅSTE tvätta sig i älven som är ungefär minus 17 grader. Hallelulija! Jag gjorde minsann ett försök, men allt schampoo satt kvar i håret trots dyk och skrubb. Så det blev minsann en dusch i alla fall. Kunde ju inte gärna gå runt med det där i håret heller. Besökte Nora i hopp om att det skulle finnas god glass, men ingen av smakerna föll mig i smaken...

Japp, det var årets semester det! Nu ska det sparas kosing inför vinterns resa! Längtar redan! Men då måste jag sluta köpa ALLA fina kläder jag hittar till min älsklings madame! Jag borde helt enkelt endast få veckopeng av Martin, kanske inte vore så dumt ändå...tåls att fundera på.

Varför vara i tid?

Publicerad 2011-07-09 23:47:24 i Resor,

Hahaha, alltid när vi ska åka nånstans så packas det alltid i sista stund. Förstår inte varför det alltid blir så, men så är det. Ingen packningslista utan det bara packas febrilt. Imorrn drar vi på en liten roadtrip och varför packa lugnt och metodiskt när man kan packa nu på kvällen? Eller kväll och kväll, vi började vid 23 ;) Men nu ska vi ju endast vara borta i 11 dagar, men å andra sidan så är man ju inte van vid att packa till en liten bebis med. Jag tror vi fått med allt och lite därtill till både henne och om oss. Vi ska ju dessutom besöka shoppingmeckat Ullared, så det som inte finns det köper vi. Haha!

Ska bli skönt att komma iväg ett par dagar med, först neråt och sen hemåt en sväng. Härligt värre! Nej, sängen en stund kanske?

En olycka...

Publicerad 2011-07-09 12:42:07 i Thilde 0-3 mån,

...händer så lätt! Imorse vaknade den lilla damen runt 5, mamman gillade det inte lika mycket som vissa andra. Fast man kan ju inte låta bli att le själv när man möts av det där söta lilla leendet och som spricker upp i ett skratt när hon ser att man vaknat. Det är så mycket kärlek! Jag skulle vilja påstå att hon käkat hela morgonen, brukar vara ett säkert kort för att få henne att somna om. För hur gärna jag än vill gå upp och möta en ny dag med skatten så gör jag det helst inte klockan 5! Klockan 8 somnade hon om en stund i alla fall. Sen låg vi och pratade hela familjen i sängen, massa mys. Tränade att ligga på mage och förflytta oss med. Det hela slutade med att lillan bajsade, var den största bajs jag sett tror jag. Läckte igenom och rann ut i sängen, så mysigt så. Martin blev rätt chockad och visste inte vad han skulle göra. Hahaha! Stackaren ;)

När vi nu satt i soffan och Martin tyckte att Thilde var trött skulle han lägga henne i vagnen för att hon skulle få sova. Det uppskattades inte och istället blev det många tårar och bara mamma hjälpte. Så vi åt lite igen och Martin gick ner till tvätten. Då läcker en kissblöja istället. Börjar undra om Martin verkligen ska sätta på de där blöjorna i fortsättningen ;) Jag tror att det kanske är dags för nästa storlek helt enkelt. Vad hon växer skruttan!

Nu har jag fått henne att somna i alla fall. Så nu får vi se vad den här dagen bjuder på. Kanske drar och badar idag igen. Beror helt enkelt på hur hennes humör är.

Shopping

Publicerad 2011-07-08 22:44:47 i Livet,

Att jag gillar att shoppa är ju ingen nyhet direkt. Numera köps det inte mycket till mig själv eller hemmet, vilket faktiskt kan ses som rätt sunt. Jag har en överfull garderob där jag knappt använder hälften, borde verkligen rensa ur den igen. Men på nåt sätt så hamnar det mesta kvar hängandes på sina galgar. För man vet ju faktiskt inte när man kan få använding för dem igen. Att man istället kan köpa nåt nytt vid behov existerar inte i mitt huvud. Tror som sagt att det är sunt att inte handla så mycket till mig själv. Just nu handlar ju mycket om att inget direkt sitter snyggt heller av det jag har, men det är en annan historia.

Nej, numera går mina pengar till att köpa kläder till Thilde. Det är verkligen ett heltidsnöje att gå runt i butikerna och kika runt på de små härliga kläderna. Det är ofta så det börjar, jag går dit och kollar och sen några dagar eller veckor senare så köper jag det ;) Men nu har jag kommit på att hon behöver inga mer kläder hon heller. Dels för att det får inte plats i hennes lådor och sen för att hon även får låna en massa kläder från sina kusiner där godbitarna plockas ut. Jag skulle mycket väl kunna strunta i att köpa nåt alls åt henne då kassarna är fulla med fantastiska kläder, men det ju så kul att få köpa lite själv! Nu ska jag dock börja köpa leksaker till henne så att hon har nåt att leka med. Tror det kommer uppskattas mer av fröken själv. Gekås, fyll butiken för snart kommer vi!

Senaste inköpen syns nedan:


3-månaders vaccin

Publicerad 2011-07-08 22:00:57 i Thilde 0-3 mån,

Idag var det dags för lillan att besöka BVC igen. Vi hade innan vägt henne tillsammans med Martin på vågen, alltså han ställer sig där först och vi tar reda på hans vikt. Sen ställer han sig på vågen igen med henne i famnen och tada där har vi den nya vikten :) Längden tog vi i soffan, sträckte ut henne allt vad vi kunde och så mätte vi med ett måttband. Vi är ju inte sysslolösa när vi går hemma direkt och rätt uppfinningsrika måste jag ju säga. Vikten stämde sånär som på ett hekto! 5,3 kärlek bär vi runt på. Längden minns jag inte vad vi fick i soffan men 63 cm har hon hunnit bli, på 3 månader har hon vuxit 11 cm. Tänk den som växte det som vuxen ;)

Sen var det dags för vaccinet. Både jag och Martin är hysteriskt rädda för sprutor. Vi hade dock proppat Martin med frukost innan, så han inte skulle drabbas av blodsockerfall. Men väl där var det jag som stod och pratade med lilltjejen och höll henne glad,eller ja så glad man kan hålla en bebis som blir stucken i benen. Första sprutan gick med några få tårar, men den andra sprutan är lite starkare och gör att det spänner lite mer och då blev hon så ledsen så mammahjärtat sprack. Tydligen pappahjärtat med då Martin var tvungen att vända sig om då han inte ens klarade av att se på. Jag hade inte tid att bry mig om sprutorna då jag var fullt upptagen med att prata med Thilde och jag vill verkligen inte föra över min egen rädsla till henne! När jag sen lyfte upp henne så hittade vi en spegel att prata lite med och då glömde hon bort alla bekymmer. Så stolt! BVC-sköterskan gav oss mycket beröm för att vi klarat det så pass bra alla 3 med tanke på våra rädslor. Bra att ha den boosten till nästa gång då jag får gå själv.

Sen bar det av till jobbet en sväng. Förlängde ett presentkort och visade upp Thilde. Stannade till vid Pipersglass och mumsade lite med. Sen drog vi till Ängbybadet och somliga solade och andra badade. Ni kan ju gissa vem som gjorde vad. Hahah! Skruttan har sovit mer eller mindre hela dagen, men ingen feber som tur är. Har testat med termometer nämligen. Nåt som jag verkligen måste leta efter är en bättre bikini, eller ja i alla fall överdelen då underdelen sitter helt ok. Tror mig veta att de 3 kilon jag har kvar till ursprungsvikt sitter i tuttarna ;) Men det går ju smidigt att amma på stranden, inte så mycket kläder i vägen. Hahah!

Zumba

Publicerad 2011-07-07 22:53:28 i Livet,

Vilken dag jag haft! Började med att åka till barnmorskan och jag lugnade ner mig rätt fort,för att i hissen upp bli nervös igen då en av barnmorskorna som jobbar där sa att jag satt plåstren fel. Men hon sa att det vore bra om min barnmorska kollade ordentligt först, men att hon trodde att jag skulle få åka hem igen. Så rätt hon hade! Min barnmorska ojade sig och sa att hon faktiskt sagt till mig att jag inte skulle använda plåster UTAN kräm, men jag svarade att det var slut på lagret och att de sagt till mig på apoteket att detta funkade minst lika bra. Men det gjorde det alltså inte. Hon visade dock Martin hur han skulle sätta plåstren nästa gång om vi inte lyckades få tag i nån kräm. Den andra barnmorskan bara skrattade sen när jag sa att jag fick åka hem igen ;) och sa att det lätt blir så när man ammar. Alltså att man inte kommer ihåg det som sägs. Nu har jag dock lyckats få tag i en kräm, nu ska jag bara få en ny tid. Passade på att äta lite gott när vi ändå var där med.

När vi kom hem igen tog vi en sväng med Thilde så att hon fick sova en stund och så la vi oss i parken och mös. Jag älskar verkligen sommaren! På kvällen knatade vi iväg till en annan park i Solna och testade Zumba tillsammans med lillebror och hans kompisar. Så himla skoj! Mindre skoj när hans kompis som är instruktör i det började röra sig. Synd att han inte var med från början så man hade fattat alla rörelser ordentligt. Men detta blir det mer av i sommar helt klart! Efteråt gick vi till en härlig utsiktsplats hemma vid oss och åt sushi. Då fick killarna som inte var med på Zumban sig ett träningspass med då de fick bära upp vagnen för berget ;) När vi suttit där ett tag kom det en tjej och kollade om det gick att sitta nedanför oss och så började Thilde gapa och tjejen blev så rädd och undrade vad tusan det var som lät. Martin bara ja det är en bebis ;) Haha, jag dör lite varje gång jag tänker på hennes ansiktsuttryck! Ren chock! Men jag förstår henne för det var ett brant berg med kala stenar att gå uppför. Nerför var mindre skoj, men vi lyckades ta oss ner med.

Imorrn väntar vaccinering för lilltjejen, men där tror jag inte att vi kan misslyckas med nåt. Funderar på att dra och bada nånstans med om vädret är lika bra som idag. Får se hur hon hanterar sprutorna först bara.

Nervös

Publicerad 2011-07-07 10:50:25 i Livet,

Sitter här i soffan och har en nervös klump i magen. Känner mig inte direkt kaxig nu inte. Har satt på två Emla plåster och väntar på att de ska verka och sen ska vi iväg till barnmorskan och sätta in en p-stav. Nu kanske du tänker att men herregud tjejen har ju fött barn för jösse namn! Men jag kan säga att det är inte samma sak nånstans. Den dagen jag åkte in för att föda pumpade adrenalinet för fullt och jag var trött på att gå med kulan i vädret, att det skulle tas sprutor och sättas in infarter var liksom bara en liten del av det hela men nog så skrämmande. För där blev det ju inte mer smärtstillande än lustgas. Så javisst, tänker man så så kommer detta vara en piece of cake. Men till saken hör att jag är extremt spruträdd och då menar jag RÄDD! Jag vet att det kommer att gå bra och att jag inte kommer att dö, det enda som kan hända är att jag svimmar. Men ändå.

Nej, ska äta upp min macka nu så har jag i alla fall normalt blodsocker när vi är där ;) Martin får jag trycka i ett extra äpple då han är ännu mer rädd för sprutor än mig, hahaha!

SOL!!

Publicerad 2011-07-06 12:07:38 i Livet,

Äntligen är sommaren tillbaka! Egentligen har den väl aldrig varit helt borta, men solen har kommit tillbaka och inte tagit med sig den där kvalmiga luften som var tidigare. Jag gillar inte när det är FÖR varmt utan jag tar gärna lite moln och lite mer luft och vind så att man kan andas. Att livet blir enklare för Thilde är ju bara en bonus :)

Imorse bjöd Thilde på världens sovmorgon, jag vågar knappt skriva hur länge hon sov, men klockan 11 tyckte hon att det var dags att gå upp. Till saken hör att hon inte somnade om förens vid ett halv två i natt så det kanske inte är så konstigt att hon sov länge. Frukostmålet ville hon ha vid kvart i åtta och sen somnade hon om. Jag brukar ju alltid ta den sista amningen i sängen innan vi ska sova, för då somnar hon så fint och vaknar aldrig till. Men igår satt vi och kollade på Lost innan vi skulle gå och lägga oss och hon ville ha mat precis mitt i det.

Nu ska vi packa ihop oss här för att bege oss ut i det härliga vädret. Ska köpa med oss sallader och sen spela en runda minigolf. Mysigt värre! Jag vet ju att Martin kommer att vinna, men det är ändå kul att spela! Skulle ju gärna åka och bada nånstans, men då vi inte var uppe med tuppen imorse så känns det lite sent att åka nu. Kommer inte att finnas några parkeringsplatser och inga platser med skugga för Thilde. Får hoppas på fler dagar med fint väder helt enkelt :) Jag måste även se om jag ens kan ha min bikini...

Vakentid

Publicerad 2011-07-05 23:20:13 i Thilde 0-3 mån,

Jag vet inte vad det är med lilltjejen här numera. Men sova det passar sig inte. Ok, hon sover hela natten och halva förmiddagen så jag klagar inte på det utan det är sen under eftermiddagen som hon absolut inte kan tänka sig att ta sig en lur. Så istället gnälls det och konstras. Jag antar att det beror på att hon är inne i ett språng och att det kommer nåt bra utav detta. Men varje dag med lilla T är allt som oftast en fröjd!

Oh yes, fick henne precis att somna! Hoppas att det är för natten med! :)

Mammafika

Publicerad 2011-07-04 21:23:27 i Livet,

Jag förstår inte att man ska vara så trött jämt och ständigt? Jag har ju för sjuttom en dotter som sover som en stock om nätterna och gärna fortsätter att sova under förmiddagen efter sin frukost. Men ändå känns det som att jag aldrig sover, kanske sover för mycket helt enkelt? Ryggen var inte mycket bättre när jag vaknade imorse heller, Martin smörjde in med salva men den hjälpte inte ett skvatt. Jag tror de där salvorna bara är humbug! Typ som en placebo, men vad vet jag? Har en annan salva som är bra när man har ont i benhinnorna t.ex som värmer där det gör ont som hjälper så mycket bättre och det är alltså inte ens en smärtstillande effekt på den. Men nu använde jag Zon eller var det Voltaren? Den ena stod det så otydligt på om den funkade vid amning så den vågade jag inte använda. Men då denna salva inte hjälpte så tog jag tillslut en av Martins Citodon istället. Fick liksom nog av denna smärta! OK, det är ju kanske inte direkt bättre att ta en sån stark tablett när man ammar, men jag kände att en ynka tablett kan inte göra nån skillnad.

Däremot kände jag när jag påbörjade min promenad till dagens mammafika att smärtan dels försvann helt och att jag blev väldigt yr. Härliga smärtstillande tablett! Dock blev det ingen fika vid Gröna Stugan utan vi drog vidare till vårt vanliga place i Solna C. Får ta stugan vid ett annat tillfälle när solen skiner vilket den borde göra nån dag igen. Alltid lika trevligt att träffa mammorna!

Lyckades fastna i en rulltrappa idag med, eller som jag kallar dem tunnelbana ;) Vet inte hur många gånger jag sagt det till Martin, han har vid det här laget lärt sig vad jag menar. Som tur var kom Bella till undsättning då hela vagnen skulle ha vält och jag skulle ha blivit påkörd bakifrån annars. Vilken skön syn det skulle ha varit! Min puls slog i 180 men lilla T bara sov. Helt galet! Men skönt att allt gick bra! Färden ner gick dock utan problem. (Jag är livrädd för att åka rulltrappa själv utan vagn, hoppar i vanliga fall på och av)

Nu blir det filmkväll här, Sucker Punch.

Min rygg!

Publicerad 2011-07-03 17:42:53 i Livet,

Igår blev det inte många knop gjorda. Vi knatade iväg till storIca och köpte lite kattsand och så, men mer orkades det inte med i värmen. Eller jo, vi tvättade hela kvällen lång. Men det där sovrummet är lika dammigt som innan tyvärr. Men vem vill lyfta upp madrasser och dammsuga och ha sig när det är 30 grader varmt? Inte jag i alla fall. Jag satt och pulade med dopkorten istället, så länge som limmet räckte i alla fall. Men snart är de redo att postas :) Bild kommer på korten sen, vill bara att alla ska få dem först.

Idag har vi haft besök av finaste Shirin och Marcus, massa mys! Synd bara att tiden gick så snabbt och de skulle iväg till ett barnkalas. Skönt dock att de bor så nära! Nu är Martin ute och går med Thilde så att hon får sova en sväng, så fort hon legat hos mig har hon somnat men så fort vi lagt henne ensam har hon vaknat direkt. Jag skulle gärna ha följt med på promenaden men min rygg har pajat. Gör ont bara att sitta. Fattar inte vad jag gjort heller, men det blev säkert när jag satt så länge med korten igår. Ska smörja in den och lägga mig och läsa. Lånade en bok på biblioteket häromdagen. Första gången på typ 100 år som jag gör det! Alltså lånar en bok. Men då denna bok inte finns att köpa och den på Tradera skjuter i höjden prismässigt så passade jag på när vi var där och hämtade en present till Thilde.



Växa och upptäcka världen : sju utvecklingssprång under barnets första levnadsår (pocket)

Vilket väder

Publicerad 2011-07-01 18:33:15 i Musik,

Då lillan tog sovmorgon idag gjorde vi med det, enligt prognosen så skulle det ju ändå ha regnat idag. Fast här har det minsann inte kommit en droppe än så länge, eller jag tror att det regnat under natten men inget nu på dagen. Visst, man känner att åskan hänger i luften men inte mer än så. Det drog upp till regn när vi var ute och gick men inte heller då kom det nåt. Nej, istället sken solen. Så härligt så!

Men sen har vi suttit inne och fixat med dopkorten, det tar sig vill jag lova. Med posten idag kom även den bild vi valt på henne :) Världens charmigaste lilla troll! Martin tyckte dock inte att det var lika kul som mig så jag har klippt till majoriteten. Imorrn fortsätter vi med korten och så ska jag måla lite på dem och så ska det visst in en vägbeskrivning. Martin tror inte att folk kan kolla upp sådant själv, men då har ju han fått vara med och bestämma nåt med. Haha!

Nu ska vi bege oss till Grönan och lyssna på Ziggy Marley. Hoppas att vi har lika tur med vädret under kvällen som vi haft under dagen!

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela