kirsten

Sanna mina ord

Förändring

Publicerad 2011-11-30 22:45:51 i Livet med bebis,

Jag har länge känt att det varit dags, att jag inte riktigt trivdes med det. Men jag kunde inte bestämma mig för vad jag skulle göra. Valet stod mellan ny färg eller att helt enkelt kapa det. Färg köptes, men tiden missades, visst vore det bra att som småbarnsförälder kunna köpa sig mer av den varan? Så den bara står där hemma i hyllan. Att lyckas med att få den stunden för sig själv som krävs för det andra alternativet är inte det lättaste. Martin jobbar och står i på vardagarna och på helgerna har det stället jag kikat ut dessvärre stängt. Så även det har runnit ut i sanden.

Så här stod jag då med min risiga kalufs som stod åt alla håll. Jo, den gjorde faktiskt det och speciellt om jag satte upp det, för ni förstår mitt undre hår hade nån slitit av. Ja, på huvudet alltså. Så man kunde liksom inte dölja det på nåt fint sätt.

I måndags när jag var ute och promenerade gck jag helt enkelt in till frisören och fick en tid redan dagen efter, ja alltså igår. Martin var fortfarande kvar då och jobbade hemifrån fast bortifrån eftersom vi inte befinner oss hemma, så han tog Thilde under tiden. Och vet ni, jag är så nöjd! Det blev så bra och det känns som en stor tyngd släppt från mina axlar, i alla fall en av dem.

Jag är inte direkt feg och särskilt inte när jag bestämt mig, så jag satte mig där och sa klipp av det bara! Ja, men hur kort svarade hon då, ja men typ till axlarna eller? Mmm, eller kortare ;) Och vet ni, nu tillhör jag mammaklubben på riktigt! Jag har numera håret klippt i en praktisk mammafrisyr, den tar ingen tid att fixa till (om jag inte vill) och Thilde har inte så mycket att dra i.  Super win!! Jag kan dessutom fortfarande sätta upp det i en minitofs om jag vill. Haha!

Hörde jag nån be om bilder?! Ja, men här kommer de!

Framifrån föreBakifrån före


Framifrån efter


Bakifrån efter


Japp, typ en halvmeter hår försvann ;) Bara så där!

Frånvarande

Publicerad 2011-11-29 10:47:51 i Livet,

Jag ber om ursäkt för att jag inte berättat nåt om vad som händer i mitt liv de senaste dagarna. Tiden bara flyger iväg och Thilde lika så. Jag har liksom inte samma tid längre, hemma har hon redan lyckats riva halva vardagsrummet så där behövs det verkligen rensas när vi kommer hem. Är just nu hemma hos mina föräldrar i Öret och kommer stanna ett tag. Har inte bestämt hur länge ännu. Så alla vänner här hemma som vill träffa mig och Thilde, boka en tid vettja :) Vi kan i princip när som helst!

Nu måste jag rusa, är man hemma i stan så får man ju passa på att göra besök på vissa ställen som man inte kan annars ;) Återkommer med mer om det senare!

Dumt

Publicerad 2011-11-25 10:49:43 i Livet,

Äntligen fredag! Eller vad säger ni? Även om jag har fredag hela veckan och inte behöver tänka på att behöva gå till jobbet dagen därpå så är det ändå så skönt när helgen kommer. Martin är hemma och vi kan mysa hela familjen! En extra bonus är att jag brukar få sova lite längre på morgnarna med och det kommer jag verkligen att utnyttja i helgen, nu ska jag bli frisk! Det går ju lite hand i hand det, att sova och blir frisk och med en liten som inte riktigt har hajat det där med att man ska sova när det natt så blir det lite svårare.

Igår tog jag mig en promenad på cikrus 5 kilometer, det var inte så smart känner jag. Förkylningen har nu brutit ut ännu mer och jag är inte längre bara snorig utan nu börjar halsen att knorra med. Det kliar och jag hostar. Typiskt! Eller så kanske jag hjälpte den på traven helt enkelt? Det är ju det som är det värsta med förkylningar ibland, att inget händer. Man liksom bara går och känner sig hängig i flera veckor. Nej, då blir jag hellre supersjuk för att sedan bli bra snabbare. Idag stannar jag inne. Ska fixa lite med veckans matsedel och kanske plocka lite. Annars blir det mest lugnt. Vila, vila och vila lite till :)

Lilla monstret

Publicerad 2011-11-24 10:26:36 i Thilde 7-9 mån,

Idag var det inget gå upp klockan åtta som gällde. Nej, nu är vi visst friska och då ska det vara som vanligt, att man har en sjuk moder det bryr man sig mindre om. För här ska det lekas! Får man inte leka finns det vissa knep att ta till om mamman försöker låtsas som att barnet inte vaknat och försöker sova ändå. Antingen kan man ta tag i håret, gärna så lite strån som möjligt så att det gör så ont som möjligt på mamman, dra det hårdaste du kan, en bonus är när håret lossnar och man ligger där med tovan i munnen. Eller och detta mina vänner är riktigt bra, ta tag i lite lite hud på mammans bröst och sen kniper du åt och vrider, lite så där som tusen nålar ni vet, vaknar mamman inte då då är det nåt fel på henne. Man kan också när mamman försöker kramas och mysa lite banka sitt huvud emot hennes, det gör rätt ont på oss med men förhoppningsvis mer på mamman. När mamman blir lite ledsen i ögat för att hon inte får sova, le och håna henne så mycket ni bara kan!

Ja, så har vår morgon sett ut. Man kan ju försöka i alla fall, eller hur? Folk kommer ju snart tro att det är Martin som misshandlar mig, men icke det är vår underbara dotter. Fattar inte var de små får kraften ifrån, men stark det är hon vill jag lova! Samtidigt som man blir trött på henne så kan man inte annat än le när hon strålar och firar av leende på leende.

Hon får numera ligga på ett stort täcke på golvet för att det ska vara en större yta som är mjuk. Jag tror hon uppskattar det mycket, hon kan numera ta sig fram åt alla håll hon vill. Pappas teknikprylar är det som är mest intressant. Att hitta gömda luckor på datorn, inga problem skulle det vara svårt menar ni? Hitta kontroller till tv-spelen, inga problem. Inga gömställen är svåra nog!

Hör allt att hon rivit ur bordet nu, måste skynda mig dit för att se vad hon ställt till med!

Hur gick det nu då??

Publicerad 2011-11-23 22:18:53 i Livet med bebis,

Jag trodde verkligen att jag gjorde ett smart drag när jag väntade in Thildes sovstund när jag skulle till Kronans kontor förut. En lugn Thilde i bilen gör det så mycket lättare att koncentrera sig på körningen. Det gick jättebra först, hon slocknade direkt. Men sen vaknade hon och skrek, somnade till igen men sen vaknade hon och skrek och grät. Så jag sjöng, ja jisses vad jag sjöng. Det är inte det lättaste att ha henne där bak och inte kunna klappa henne på kinden eller visa att man är där mer än att hon bara hör min röst. Vi kom dock fram helskinnade och hon charmade ju så klart personalen så mycket hon bara kunde :) Mitt lilla hjärta!

Vagnen då? Ja, vad ska jag säga... Suffletten var mycket riktigt knasig. De böt fästen, men det funkade inte ändå, så då vände de på bågarna och då minsann så funkade det :) När det gällde åkpåsen så hade de visst inte riktigt tänkt klart på utformnigen, men de funderar på att göra hål i åkpåsen så att man kan trycka igenom knapparna där. Så kul för de som köper vagnen sen då. Selen då? Jo, men förstå ni på en del vagnar så har den tydligen råkat bli lite för kort, så jag fick nya band att fästa i så ska det funka fint sen. Men det tar inte slut ännu. Nej, för precis när vi var klara så känner en av tjejerna på huvuddelen och kommer fram till att den inte heller är rätt. För när Thilde vuxit och blivit längre så skulle hon få sitta böjd med huvudet då själva kudden skulle trycka ihop henne. Maj gadd! Så en ny sådan kommer med posten om några dagar. Så jag kan alltså inte sätta i de nya banden till selen förens jag fått den, för det är ju mycket onödigt att fästa dem flera gånger.

Ett stort plus är att de är så fruktansvärt serviceminded! De vill verkligen hjälpa när man har problem och det uppskattas! Det gör liksom att man inte direkt blir arg när problem uppstår. Vi bor ju också så pass nära att det inte är några problem att svänga förbi dem när problem uppstår. Hade ju varit en helt annan sak om vi hade bott i en annan stad.

Fast jag måste säga att vagnen blev så mycket klumpigare nu än med liggdelen. Jag trodde ju att den skulle bli smidigare att hantera. Visst, det är lättare att lyfta i och ur vagnen ur bilen. Fast att få in den är inte det lättaste dock. Har för liten bil minsann ;) Hissen ska vi bara inte tala om, sover Thilde så kommer hon lätt att vakna när jag ska vrida, vända och lyfta in den. Sitter hon upp är det dock inga problem. Härligt värre! Ska dock låta det gå några dagar så ska vi se om det flyter bättre. Allt handlar ju ändå om vana :)

Mantra

Publicerad 2011-11-23 09:47:04 i Livet med bebis,

När jag känner att jag börjar bli sjuk så brukar jag köra ett mantra. Jag upprepar för mig själv ungefär 100 gånger i minuten att jag inte är sjuk och att jag inte ska bli sjuk. Tillsammans med detta så tar jag en kopp te med mirakelhonungen i och så blir jag inte sjuk. Igår mantrade jag så att det stod härliga till, men jag tackade nej till honungen. Jag tror att detta blev mitt fall. För idag är jag sjuk. Jag har ont i huvudet, halsen och ögonen rinner. Man tackar. Precis vad en mamma behöver som ska ta hand om sitt snoriga barn. Tack så himla mycket du högre makt! Fast Thilde mår så mycket bättre idag, hon vaknade några gånger under kvällen men kunde sova ensam i alla fall. Sen vaknade hon till kanske en timme efter att vi lagt oss, ammade lite och sen sov hon mina vänner! Ni kan inte ana hur länge hon sov och frågan är om ni kommer tro mig? Hon sov nämligen till klockan 8!! Jag förstår ju att det beror på att hon är sjuk, men som den sjukling jag själv blivit så kändes det skönt.

Ska bege mig ut i regnrusket nu och åka till Kronans kontor för att se om de kan fixa vagnen. Jag hoppas det. Det roliga är dock att när vi satte på den delen igår igen så ser den mycket bättre ut än vad den gjorde i lördags. Vore ju komiskt om de inte tycker att det är nåt fel på den nu ;) Nej, klä på sig och ungen och sen packa in oss i bilen sen drar vi!

Sjukstuga

Publicerad 2011-11-22 13:16:51 i Livet med bebis,

Åh, stackars Thillisen! Från ingenstans när gästerna gått hem från lunchen igår så blev hon superförkyld! Jag tror mig veta källan från denna förkylning och denna gång kommer den från svärmor. Suck. Allt var okej ändå när hon var uppe, för då kan ju allt rinna fritt så att säga. Men sen när hon skulle sova funkade det fint när hon låg i min famn och kom till ro. Jag gick in och la henne i sängen och det tog kanske 15 minuter så vaknade hon och gallskrek. Martin gick in och fick henne att komma till ro. Hann sätta oss ner och börja äta och så skrek hon igen, men denna gång lugnade hon sig inte förens hon fick komma till mig. Så hon fick ligga i min famn och sova istället. Men vaknade så klart till och vägrade sova. Martin tog över en stund men klantarslet rent ut sagt vänder henne mot TV:n och sen hade vi fröken sprallmaja på besök. Så det var bara att ta över igen.

Gick och la oss och fick faktisk sova i två timmar innan hon vaknade och var hysterisk igen. Vi höll på så i ungefär 1,5 timme. Sova, skrika, vagga, sova, skrika, vagga. Fick nog, gick upp och la mig i högläge med henne i soffan istället. Lite lättare att bulla upp kuddarna där än i sängen. Sov där i en timme kanske och lyckades sen ta oss till sängen igen då näsan inte verkade vara lika snorig längre. Lyckades få sova i 3 timmar till, plus en amning och en bonustimme.

Jag är helt mör i kroppen idag. Det tar ut sin rätt att ha haft en nästan 7-kilos klump liggandes på armen och man inte kan röra sig i rädsla för att hon ska klämmas nånstans. Thilde hon är pigg, men röd i ögonen och snorig som den. Stackars liten. Jag gör så klart allt jag kan för att hon ska må bättre, men det tar på krafterna. Vi försökte med koksaltlösning under kvällen, men det blev ren panik från Thilde och så fort hon såg Martin sen så skrek hon bara. Stackars liten. Skulle hellre ta över denna förkylning på mig själv istället. Och ja, jag sov en stund när hon sov middag förut. Annars skulle jag nog inte palla.

När man talar om sovning så hälsar Thilde att hon vill ha sin mamma igen så att hon kan få sova. ;)

Måndag morgon

Publicerad 2011-11-21 09:42:59 i Thilde 7-9 mån,

Vilket otroligt grått och trist väder vi har idag! Precis som Martins föräldrar sa igår så skulle detta väder komma till oss som de hade hos sig igår. Nu har de två istället mellan 15-20 grader varmt, behöver jag säga att jag också vill resa iväg och det snarast!

Har en liten donna som ligger i gymmet och pratar med en sko. Låter så fruktansvärt roligt att jag inte kan sluta le åt henne. Tänk hur många gånger om dagen man skulle kunna slita av sig sitt hår för att man blir så trö tt på henne, men sen gör hon nåt sånt här och man bara smälter och alla trötta tankar på henne bara försvinner bort i tomma intet. Hon är verkligen fantastisk på alla sätt och vis! Hon skrämde dock slag på oss igår. Hon kryptränar i sömnen ibland, eller ja varje natt. Ofta vaknar hon av att hon fastnat med huvudet i kudden eller nåt liknande eller att hon tappat nappen. Men inte igår. Nej. Jag ville få ut en av katterna som prompt skulle in när jag la henne i sängen, kan bli galen för mindre! Så jag gick och kollade med jämna mellanrum om hon kommit fram till dörren. En av de gångerna så såg jag att Thilde inte låg i mitten av sängen, nej hon låg med huvudet mot ena kanten. Hon var alltså på väg ut ur sängen! Vilken puls jag fick då! Så istället för att kolla efter den sabla katten gick jag och kollade till att Thilde låg i mitten av sängen. Usch, kunde ha gått illa! Så nu ska vi verkligen försöka ännu mer med att vänja henne vid sin säng, för jag riskerar verkligen inte att hon tar sig ur vår säng då våra vallar av täcken och kuddar tydligen inte räcker. Då får hon hellre komma över till oss när vi går och lägger oss istället. För finns det nåt mysigare än att få somna med henne tätt intill?

Ska få den lilla damen att sova förmiddag här nu och sen ska jag börja fixa inför lunchen. Blir inte så många då många blivit krassliga, men vi kan nog ha kul ändå ;)

Vilken helg!

Publicerad 2011-11-20 20:56:03 i Livet med bebis,

I fredags var jag och Thilde på kalas, vi hade så trevligt att jag glömde bort att äta lunch! Det var mindre bra då kvällen slutade i en migränattack. Precis så man önskar sig en fredagkväll liksom. Så det blev väldigt lugnt.

Igår babysimmade vi för sista gången på den här kursen och för den här hösten. Då det blir julledigt och grejer om man hoppar på den direkt så valde vi att hoppa det nu och fortsätta i januari istället. Tror det blir kalas. Så behöver vi inte boka upp alla helger igen utan kan fara och flänga som vi vill. Bestämde oss även för att det var dags att byta från liggdelen på vagnen till sittdelen. Det funkade inget vidare. Suffletten hamnade mitt i vägen för att man ens skulle ha en chans att se Thilde i den och man kunde inte fälla tillbaka den. Som om inte det vore nog strulade åkpåsen och usch! Slutade med att vi åkte till Kronan och försökte få hjälp. Där jobbade en höggravid tjej som inte hade det så lätt med att komma åt och inte nån större koll på hur det skulle vara dessvärre. Tillsammans kom vi dock fram till att suffletten är trasig, eller inte trasig men byglarna var felvända vilket gjorde att den inte gick att få till. Åkpåsen funkade bättre när Thilde väl satt i vagnen och blev en tyngd, men vi kan inte ha bältet på om hon ska ligga ner för då är hon fjättrad i vagnen. Har skickat dem ett mejl så det kommer ju lösa sig och de ligger typ 10 minuters bilfärd från oss så det är liksom inga problem att ta sig dit heller. Bara så surt när man väl valt att ta tag i det och så funkar det inte.

Martin körde fel också så vi hamnade inne i Stockholm istället för Solna C. Super! Funkade mindre bra då jag inte hade mina glasögon på mig så jag såg inte vad som stod på skyltarna, men tillslut lyckades vi komma rätt. Hann köpa både pannband och halk-kryp-sockor åt Thilde, samt en massa godis ;) Thilde fick även testa att sitta i kundvagnens barnstol. Hon var så söt och fick både en och tre att le lite :) Sötis! Vi fick ju så klart gå och hålla i henne då det var helt öppet på sidorna och så stadig är hon inte ännu.

Idag har vi haft Martins föräldrar här. De hade Thilde-abstinens och hade riktigt svårt att slita sig när de väl behövde åka för att inte missa sitt flyg. Hon var väldigt skeptiskt till dem först, men sen släppte det. Mys! Skulle åka iväg och testa en bärsele innan vi åkte hem till ett par kompisar, men de hade den inte där. Bara tråk-Björn. Konstigt att en kedja inte har samma produkter i sina butiker. Dåligt! Men det var trevligt hemma hos våra vänner, trots att en av dem inte mådde bra. Stackarn!

Nu tror jag att jag fått med hela vår helg som ni missat på grund av dålig uppdatering ;) Imorrn kommer härliga mammor och mysiga bebisar hem till oss på sopplunch. Men känner jag mig själv rätt kommer det att bjudas på nån kaka med. Nåt ska jag nog komma på tror jag minsann. Nu blir det i alla fall glass och Pan Am!

Egen tid

Publicerad 2011-11-17 22:36:05 i Livet med bebis,

Torsdag och jag har tränat. Idag gjorde jag nåt väldigt knasigt. Det kom en gravid tjej och var med och tränade. Jag tänkte då att henne måste jag vara bättre än. Varför kan man undra? Jag såg ju att hon hållit igång hela tiden och det har jag verkligen inte gjort under min graviditet. Nej, jag sa heller inte till henne att jag tävlade mot henne. Tävla låter dumt med. Man kan säga att jag pressade mig extra mycket i varje övning och det tror jag på ett sätt är sunt, för på så sätt blir du ju starkare. Men man kan inte tävla med en gravid kvinna. Man får faktiskt tävla med en med samma premisser som en själv. Annars är det orättvist. Tycker ändå att det var strongt av den här tjejen att komma till detta pass där alla redan är mödrar och har sina små bredvid sig. Kan ångra att jag inte själv gjorde det faktiskt. Fast jag hade ju inte nån som helst möjlighet att gå och träna mitt på blanka dan heller.

Fick ett sms av en kompis idag och blev medbjuden på en SPA-kväll. Jag kände direkt att jag ville hänga med på det och ringde Martin och styrde upp det hela. Så idag är första gången jag haft en egen stund som varat längre än en timme utan Thilde. Det kändes fantastiskt. Både att få vara sig själv en stund, men också att få pyssla om sig själv lite. Är så len och fin i mitt ansikte nu att jag känner att jag bara strålar. :) Helt klart värt det!

Tror att det är viktigt att man får en egen stund ibland med. Jag är inte bara mamma även fast det ibland kan kännas så. Så nu undrar jag vad jag ska hitta på nästa gång jag får en stund för mig själv? Har ju en föreläsning inbokad i december, men undrar om jag kanske kan gå på bio nån kväll kanske? Nån som har lust?

För er som undrar så klarade Martin sig fint. Thilde hade bråkat lite vid läggningen, men tillslut gett upp eftersom hon faktiskt var trött. Kändes bra att veta att de klarar sig, men också att hon faktiskt saknar mig ;) (det vet jag eftersom jag sällan har problem att lägga henne vid nattningen)

Nej, dags för sängen här. Imorrn ska jag och fira födelsedagsbarn och sen måste jag hem och röja. Svärisarna kommer på lördag och då får det inte se ut som sju svåra år här. Nej, ärligt talat så måste jag få bort allt katthår då svärfar är allergisk mot kissarna. Men det gör jag så gärna så. Ska få låne- och arvekläder med, bra att hinna gå igenom kassarna innan den lilla damen behöver en ny storlek så att jag vet vad jag kan komplettera med. Samt en massa äpplen då Thilde redan ätit upp två stora pappkassar, hon älskar äppelmos! Kul att nåt passar som jag gör i alla fall ;)

Tävla, tävla!!

Publicerad 2011-11-16 22:04:50 i Tips!,

Jag älskar att tävla, i alla former av tävlingar. Har en riktig vinnarskalle! Tävlar gärna både mot mig själv och mot andra. Denna gång är vinsten en napp från Namnnappen.se och som ni vet kan ju en småbarnsförälder aldrig får för många av den varan (om barnet använder napp vill säga) och tävlar det gör man hos Josefine. Gör det du med vettja!

Snackpåse

Publicerad 2011-11-16 17:04:11 i Thilde 7-9 mån,

Här hemma är det full rulle kan man säga. Från den ena dagen till den andra har Thilde lärt sig att åla sig framåt. Om hon bara fattade att hon kan använda benen samtidigt så skulle hon krypa. Så ikväll blir det rensning av alla saker i hennes höjd och en bit ovanför det. I alla fall om Martin vill ha kvar sina kontroller till sina TV-spel för det är just nu de som är mest intressanta.

Har varit och busat på Öppnis idag med. Känner att Thilde behöver det, mamma är inte rolig hela dagarna direkt. Samt att det är större ytor där att träna på krypningen och man faktiskt får ta sakerna på hyllorna där ;) Plus att vi fick sjunga lite med.

Thilde har upptäckt katterna ännu mer, förut kunde hon följa dem med blicken och sen var det bra. Nu skäller hon på dem, pratar med dem och klappar dem. Hon försöker även att följa efter dem. De kommer nog bli som ler och långhalm sen, men just nu uppskattar hon dem mer än vad de gillar henne. Hahah! Men det är bara för dem att vänja sig.

                                         

Träna mera!

Publicerad 2011-11-15 19:06:36 i Träning,

Tisdag och idag stod det träning på tapeten. Tycker att det är så härligt! Men snart måste jag börja ladda med ännu mer kondition, nån gång måste man ju börja liksom. Får se om jag tar jympapass, för till dem har de ju trots allt barnpassning. Men sen om jag orkar det är ju en annan femma. Med tanke på det flås man hinner få upp i de få konditionsövningar som är på detta pass så förstår man att man tappat en del. Martin har lovat att han ska komma hem tidigare nån måndag så att jag får testa danspasset med som jag vill gå på. Det är snällt tycker jag. Han har ju sånna där friskvårdstimmar att ta ut och då kan han ju gå ut och promenera med Thilde en timme medan jag tränar. Vara "barnvakt" så att säga ;)

Min bror ska visst dra med mig på en massa pass här med. Han tränar på Sats och där har de minsann fått kort att ge till sina vänner så att man under en vecka kan testa alla deras pass. Så det ska vi göra. Kommer vara som på den gamla goda tiden. Längst fram och bäst så klart! Men efter den veckan kommer jag nog vara slut, och några kilo lättare förhoppningsvis. Haha!

Men varför denna hets med träning kan man undra? Jo, så här är det. Dels vill jag träna för att må bra, det mest uppenbara så klart. Jag har länge saknat min träning och det var längesedan jag tränade så lite som jag gör nu eller gjorde. Vill komma i form och gå ner mina onödiga kilon som jag dragit på mig sen jag och Martin träffades och detta för att ja, kalla det 30-års kris om ni vill. Men jag har bestämt mig för att göra klassikern. Jo, nu är det sagt. Jag ska alltså inte göra fjösvarianten, den så kallade tjejklassikern, ja all heder åt alla kvinnor där ute som gjort den. Jag ska inte heller göra halva. Nej, jag ska göra den riktiga. Så det börjar redan i september nästa år med 3 mils löpning eller stånkning för den som så önskar. Detta för att jag på så sätt har två chanser att klara den förbannade löpningen. Nej, jag gillar inte att springa. Jag tycker att det är tråkigt! Men nu har jag sagt att jag ska göra detta så nu ska jag också klara det :)

Fotogenique

Publicerad 2011-11-14 22:37:07 i Thilde 7-9 mån,

Thilde och jag har haft en riktig mysdag idag. Meningen var att jag skulle ta mig en riktig långpromenad när hon sov sin eftermiddagslur. Men hon hann somna innan jag ens ätit upp min lunch så det var liksom bara att glömma. Då hon även kommit på att hon inte ska sova några längre stunder, men ändå är skittrött när hon vaknar upp så la jag mig bredvid henne och så fortsatte den lilla damen att sova ytterliggare en timme och då var hon glad.

Hon har kommit på att min mat inte är god längre. Så nu får hon äppelmoset tillsammans med maten. Känns inte så jättebra, men hon måste ju äta. Så underst på skeden hamnar maten och som en topping äppelmoset. På så sätt känner hon ju lukten av nåt hon gillar och luras att äta. Ibland går det bra, ibland inte. Idag fick jag hälften utspottat på mig, det var mat överallt. Lilla monstret. Köpemat det går däremot ner fint. Knasiga unge. Men jag ger mig inte. För det är ju samma saker i maten, bara det att jag inte får till konsistensen så där som masstillverkarna.

Vi har även varit till babysimmet och fotat Thilde. Det gick till som så att Martin fick vara med i vattnet tillsammans med fotograferna. Den ena av dem fotade och den andra tog Thilde och drog henne genom ett dyk, klick och så upp till Martin. Man hade tre bilder på sig, med en förhoppning om att en av dem skulle bli bra. Vi fick trebra bilder, vilket var en skräll. Vanligtvis ska man tydligen vara glad om man får en bra. Det roliga med Thilde är att hon spärrar upp ögonen så mycket hon kan och sen lipar hon. Så söt! Vårt lilla fotogenique barn! Man undrar vad det kommer bli av den där lilla damen! Efter fotograferingen fick Martin och Thilde vara kvar en stund i bassängen och Thilde blev så glad, speciellt när hon fick tag i en av fiskarna som åkte runt. Ni får se en film på det imorrn. 

Nu, dags för sängen och ladda inför morgondagens träningspass! Älskart!

Smart tjej

Publicerad 2011-11-14 09:31:11 i Livet,

Idag har jag fått mejl från VHS, dags att kontrollera mina uppgifter. Så här high tech var det verkligen inte när jag pluggade sist! Kan ni förstå att det är 6 år sedan jag fick min examen. Jag gör det inte i alla fall. Eller ja, nu är det 5,5 år men i vår är det minsann 6! Jag har kontrollerat och allt stämmer. Kollade också mitt meritvärde och jag har två "poäng" från att ha maxvärde! I båda kurserna och det står att jag har vad som krävs för att konkurrera om en plats på båda utbildningarna. Jag tror att jag måste sluta klanka ner på mig själv och bli mer självsäker och förstå att jag faktiskt är smart! Men det är inte alltid det lättaste. Men min dag blev genast så mycket bättre! Sen är det ju inte säkert att jag kommer in ändå, med sen anmälan och allt. Minns jag inte fel så var det platsgaranti, men det gäller ju bara för dem som anmäler sig i tid. Hoppas hoppas hoppas!

Fars dag

Publicerad 2011-11-13 12:12:35 i Livet med bebis,

Jag är inte mycket för dessa kommersiella jippon. Visst, jag tycker att vi ska visa vår uppskattning till de som står oss nära, men jag tycker inte att det behöver finnas speciella dagar till det. Tycker liksom att det är finare och roligare att få nåt en annan helt vanlig grå söndag eller en tisdag med för den delen. Tanken är fin, att mamman, pappan och kärleken ska ha en egen dag. Men affärerna gör det till nåt annat.

Jag har förvisso köpt två presenter till Martin idag från Thilde. Men inga större saker, han fick en mugg med texter som världens gulligaste pappa, världens coolaste pappa och så vidare. I muggen hade jag tryckt ner en förpackning med strumpor ;) Han blev glad. Men han hade blivit minst lika glad över att ha fått en slempuss av henne.

Att Martin glömt bort morsdag har inget med detta att göra ;) Hahah, jag fick ju en massa lotter trots allt. Dock utan vinst!

Apropå vinst. Vi vann på travet igår :) Ingen större vinst, hade fem rätt och vann 400:- men ändå. Hade vi haft ett rätt till hade det varit 7000:- och sju rätt gav 1,2 miljoner. Men vi är glada för de pengar vi trots allt vann.

Nu ska vi göra oss i ordning. Kom på att vi ska vara kulturella och gå på museum minsann. Thilde kommer älska den här idén, jag riktigt känner det på mig!

Lördag igen

Publicerad 2011-11-12 12:33:10 i Livet med bebis,

Maj gadd, vad fort tiden går! Redan lördag! I den här takten så är snart min mammaledighet över! Fast det är ju ett tag kvar till juni trots allt. Fast januari är ju snart här och går det min väg så börjar ju jag att plugga igen då. Vad har jag gett mig in på? Två kurser parallellt, men det ska gå!

Här har vi hunnit med morgonmys i form av att Thilde busade loss, käkade gröt med pappsen och medan vi åt frulle så hade hon morgongymnastik. Jag förstår ärligt talat inte var hon får all energi ifrån. Vi har varit och simmat och hon är alldeles galen i vattnet. Idag fick vi testa en ny form av dyk, från en tubliknande sak. Hon var helt chockad när hon kom upp igen. Hahah! Sen fick vi testa att ha dem på ryggen, det var nog Thildes favvo. Hon skrek så det tjöt i öronen på mig. Ja, alltså glädjetjut kom det ur henne. När man börjar på babysim tre så tar man dyket med dem på ryggen. Ojoj. Spännande det kommer att bli. Jag blev nästan sugen på att testa redan idag ;) Men jag höll mig. Vi ska dit på måndag igen och fota, ska bli skoj!

Nu ska jag baka och om några timmar kommer lite mammor hem hit för att fika och se på kläder. Härlig lördag!

11-11-11

Publicerad 2011-11-11 11:16:40 i Livet med bebis,

Förra året när jag jobbade så började bokningarna för detta datum trilla in, så kul att skriva in bokningsnumret, bara en massa ettor. Man blir lite förvirrad minst sagt! Men det är ju ett lätt datum att komma ihåg ;) Undrar om det är därför många väljer att gifta sig eller förlova sig dessa datum, för att de inte skulle komma ihåg dagarna annars. Haha! Själv har jag en annan tanke med året vi valt för vårt bröllop, men det tänker jag inte avslöja nu. För gifta oss, det ska vi, men inte riktigt än.

Väntar på att Thillis ska vakna så att hon kan käka och sen ska vi bege oss ut för att hitta den perfekta farsdagspresenten. Har ingen aning om vad, men nåt blir det. Hon har dock börjat konstra så när det gäller mat, inte ens gröt duger längre allt annat är mycket mera spännande. Eller så är hon helt enkelt inget hungrig när vi sätter oss, vad vet jag. Kan ju vara som så att mammas hemlagade mat inte duger helt plötsligt. Nåt som plötsligt fungerar är att dricka ur flaskan. Har ju testat med pipmuggen ett par veckor nu och plockade ur droppstoppen och det har funkat fint. Igår testade jag flaskan och hon drack! Skam den som ger sig!

Thilde 7 månader!

Publicerad 2011-11-10 13:50:09 i Thilde 7-9 mån,

Thilde blev en stor tjej igår minsann! Nu kan man inte längre kalla henne en liten bebis, 7 månader. Var tog alla dessa månader vägen undrar jag? Kom hon inte precis? Lämnade vi inte BB för några veckor sedan och alla vi mötte kikade ner på vår lilla ängel i babyskyddet och pekade och sa titta vilken liten bebis? Var inte det alldels nyss? Nu är hon istället nämre ett år än bebis. Galet! Men det är så fantastiskt att få följa henne, se alla nya saker hon lär sig varje dag. Hon är så upptagen med att lära sig nya saker att hon alldeles glömmer bort att sova. Under nätterna tränar hon numera på att krypa, ja i sömnen och vaknar till av att hon slår i huvudet i madrassen när hon ramlar omkull eller fastnar under ett täcke. Men det ser rätt roligt ut och vi kan inte låta bli att le lite och titta på varandra och säga att jisses vad hon är söt.Fem minuter senare kan man få ett psykbryt för att hon vägrar somna om. ;) Underbart att vara förälder!

Igår kväll sov hon så sött, i alla fall fram till klockan 23. Inte ett endaste nappinstopp fram tills dess, men sen förstår ni var det slut på friden. Då ammade jag henne till sömns och hon sov till 2. Sen var det färdigsovet. Jag ammade, jag puffade och jag försökte sova men det gick inte det heller. Hon fattade inte piken ;) Så det var en trött mamma som gick upp idag. Hade tankar på att strunta i träning, men gaskade upp mig och tänkte att det blir bra bara vi kommer dit och så blev det ju med. Efter träningen har nu Thilde sovit i snart 2 timmar, så min förhoppning är att natten blir bra nu, är dagen bra blir natten bra :) För även om man nu fyllt 7 månader så behöver man trots allt sin sömn!

Tävlar igen!

Publicerad 2011-11-09 23:13:02 i Tips!,

Får avsluta denna dag och kväll som faktiskt varit helt underbar i sömnbarhet hos den lilla damen :) med att tipsa om en tävling hos Josefine! Roliga mössor är vinsten denna gång och de går väl åt om nåt på de små.

Mössa

Så trött

Publicerad 2011-11-09 11:34:47 i Livet med bebis,

Åh, igår var det inte min dag alls. Thilde var vaken större delen av natten och vi sov kanske 3 timmar totalt. Så härligt! Precis vad man behöver känner jag. När jag gick upp, ja för Thilde var ju vaken och pigg vid sju så det var ju bara att pallra sig upp då, jag kände mig onykter. Blev en vila med henne när hon sov förmiddagsvilan. Annars hade jag inte hållit ihop alls. Men då sov hon två timmar i alla fall, jag sov en ;)

På eftermiddagen var jag ute och gick med BVC-mammorna och det var massa mys, efter promenaden var vi här och fikade. Testade en ny äppelkaka som jag hittade i Buffé tidningen från Ica. Så god! Var lite skeptisk först då man skulle ha en massa flingsalt i, men jisses vad gott det blev!

Kvällen, ja jisses var ska vi börja? Thilde har kommit på att det inte funkar om Martin söver henne. Antingen så spjärnar hon emot allt hon kan och bara skriker och tillslut får jag komma och hon somnar direkt. Eller så somnar hon, men vaknar kort därpå eftersom hon då kommit på att det inte var jag som nattade henne. Suck. Så igår var jag inne en gång i kvarten ungefär. Tillslut satte jag mig och ammade henne igen och då somnade hon och sov i 40 minuter, men då räckte det med ett nappinstopp så fortsatte hon att sova. Hon fortsatte även att sova när vi gick och la oss och den senaste veckan har hon vaknat när vi lagt oss. Hon vaknade vid 1 och var hungrig, men lyckades somna om igen efter amningen trots att Martin låg och pratade i sömnen ;) Sen vaknade hon igen vid 4, ammade och somnade om. Sen vaknade hon vid sju igen. Helt ok eller hur? Visst skulle jag gärna se att hon sover hela natten, men nu är vi ändå tillbaka där vi var innan den här helvetesveckan som varit!

Men jag tror ju fortfarande på att det är hennes tänder som spökar. Hon har ju varit på g med dem sen i somras men inget har hänt. Igår lyckades jag dock få mig en ordentlig titt i hennes mun och visst är det svullet! Imorse dregglade hon loss i sängen och när vi gick upp var hon helt röd på hakan. Har läst att det är ett tecken det med ;) Kom nu små bissingar, så att dessa nätter kommer kännas värda nåt!

Små hinder

Publicerad 2011-11-07 19:23:59 i Thilde 4-6 mån,

Hahaha, Thilde försöker nå saker som ligger alldeles för långt ifrån hennes små armar och det ser så kul ut. Men hon är ju inte dum, nej hon gör sitt yttersta att förflytta sig och hon lyckas ta sig åt alla möjliga håll men inte framåt. Eller det går framåt och man tror att nu så, nu tar hon ett steg till men nej hon åker bakåt istället. Fast hon blir oftast inte så ledsen för det, hon hittar nåt nytt att leka med. Hon är för härlig!

Tröttare än tröttast

Publicerad 2011-11-07 15:18:06 i Livet med bebis,

Ni får snällt fortsätta att följa med på den här sömnresan, för den verkar inte ge med sig och då mitt liv just nu kretsar vid att få sömn så är det det jag skriver om. Inatt vaknade Thilde återigen när vi gick och la oss, ja jag skriver natt för i hennes värld är det natt. Jag försökte vagga och vyssja men det funkade inte. Till slut blev det att jag ammade ändå och så fick jag vagga och vyssja igen, slutligen en timme senare så sov hon. Jag kollar en sista gång på henne för att vara säker, då ser jag att Martin plötsligt rest sig upp. Blev totalt livrädd, trodde att han var ett spöke som skulle kidnappa mitt barn. Tror att jag somnade under den minuten jag la mig ner ;) Blev ju dessutom livrädd att han skulle råka väcka henne när jag väl fattade att det var Martin och inget spöke. Men hon sov gott. Men vaknade kanske vid 4 igen för att återigen vilja äta lite. Så mycket som den här tjejen käkar så fattar jag fakiskt inte hur hon kan vara så smal?!

Men efter den där måltiden vid 4 så somnade hon om och vaknade strax innan 7. Helt ok egentligen. Men jag skulle så gärna vilja att hon inte vaknar när vi väl går och lägger oss. Annars får jag kanske börja gå och lägga mig en timme tidigare själv så att hon somnat om lagom tills jag egentligen vill gå och sova ;) Fast då skulle hon ju aldrig vakna av att jag la mig.

Idag har vi varit i Kista och vi begav oss hemifrån vid 9, jag tänkte att hon då skulle hinna somna innan tunnelbanan kom. Men icke. Jag tänkte att hon skulle somna innan Monday Morning började. Icke. Jag vaggade henne i en timme och hon somnade inte. Jag böt blöja, hon somnade inte. Jag gav mat, hon somnade inte. Ögonen var knallröda och humöret på svaj. Hon var ju så trött, men ville inte sova. Men tillslut lyckades jag få henne att somna. En kvart-tjugo minuter senare vaknade hon av att hennes kompis blev ledsen. Så då var det vaket igen. Klockan 14, hemma där det var tyst och lugnt lyckades vi tillslut och hon sover fortfarande. Egentligen borde jag passa på att sova en stund jag med, men jag borde också baka den där kakan tills imorrn då hemmet invarderas av BVC-mammor.

Jag har i alla fall handlat årets 3:e julklapp. Thildes första två inhandlades i onsdags när jag beställde från Polarn, ja man måste ju hitta lite svepskäl till att få handla ;) Och idag köpte jag Martins. Jag började med den redan förra veckan också genom att messa med mamma och få henne att vara barnvakt. Jomenvisst ser ni, Martin och jag ska äntligen göra nåt skoj bara vi två. Eller ja, i detta fall kommer det vara flera 1000 till. Men det ska bli så kul och han har inte den blekaste om det. Men ni kan tro att det varit svårt att hålla tyst om detta och det är mer än en månad kvar...suck...

Ord

Publicerad 2011-11-06 23:04:43 i Livet,

Jag har alltid älskat ord och tycker fortfarande om att skriva. Nåt som ni kanske inte vet om mig är att jag skrev både noveller och dikter förut. Jag tycker att det är skönt att skriva av mig när nåt har hänt och jag gillar att drömma mig bort. När min farmor gick bort efter ett halvårs sjukdom, egentligen hade hon haft sjukdomen i över femton år men den hade inte brutit ut förens julen 96, juni 97 dog hon på på min skolavslutning. Jag är ändå glad över att det gick så fort som det gjorde, hon var inte riktigt dålig förens på slutet. Men nu var det inte det det skulle handla om egentligen. Jag gjorde som jag brukade då, skrev av mig mina känslor men denna gång glömde jag pappret med det som i mina ögon var klotter. Mamma hittade detta och blev alldeles rörd, så tillsammans med dödsannonsen kom den med tillsammans med en bild som min artist till lillebror gjort av farmors favoritfågel, sädesärlan. Efter begravningen kom en av mina släktingar fram och sa att jag hade talang och att jag aldrig skulle sluta skriva. Jag skriver fortfarande, men inte alls som då. Det känns trist! Nånstans känns det som att jag svikit mig själv och dem.

Nu ska jag sluta svamla och gå och lägga mig. Snälla älskade unge, vakna inte fem tack då är det fortfarande natt enligt mamma ;)

åhnej!

Publicerad 2011-11-06 11:30:56 i Livet med bebis,

Nej, det var inte det nya att vakna vid 8 igen :( Nej, förstår ni idag var det 5 som gällde. Så roligt! Hon var vaken till 7 då jag lyckades få henne att somna en stund igen. Jag tror att Martin gick upp med henne vid halv nio och gav henne lite gröt, jag fick äran att ligga kvar och sova en stund till. Men vet ni, trots att jag var så trött sov jag inget vidare. Sov fem minuter, vaknade, sov tio minuter, vaknade och så höll jag på tills jag gav upp och gick upp istället. Jag hoppas att jag ikväll kan vara duktig och gå och lägga mig i tid, men jag vet ju hur det brukar bli.

Nu står det städning på vårt schema. För en gångs skull är det inte jag ensam som ska städa utan idag hjälper även Martin till. Blir så mycket roligare då. Sen att det mestadels är hans räkningar som täcker hela köksbordet kan ju vara en av anledningarna. Ja, räkningarna är alltså betalda men inte insatta i hans pärm på ett x antal månader. Nej, bäst att passa på nu medan Thillis sover!

Härlig promenad!

Publicerad 2011-11-05 19:54:02 i Livet med bebis,

Ibland är det så fantastiskt mysigt att få ta en riktig promenad med en härlig kompis vid sin sida. Att få prata om allt och inget och få vara sig själv för en stund. Så var min eftermiddag. Nog för att vi kanske inte promenerade så där jättemycket utan fikade desto mer, men det är ändå skönt att bara umgås. Nog för att Thillis var med, men hon gör ju inte så mycket väsen av sig. Ja, förutom den stunden hon satt och ropade efter pappa. Vi hittade dessutom ett så bra fik, ett fik utan en bas av Delicato och då är det bra enligt mig! Nej, här var det ett riktigt hederligt konditori med så goda biskvier att vi bestämde oss för att vi skulle gå dit igen.

Blev medbjuden att hänga med upp på stan för att ta ett glas vin, men då jag inte ätit så avböjde jag. Men jag känner att jag gärna hänger med snart! Börjar bli dags för det. Thillis klarar sig så fint med sin pappa så!

Här blir det snart käk och sen "Så mycket bättre", så härligt att det är igång igen!

Badtjejen

Publicerad 2011-11-05 13:23:33 i Thilde 4-6 mån,

Igår var det uppe med tuppen som gällde, idag sov lillstrumpan till åtta! Så skönt att få sova, men man tror ju inte sina ögon när man kollar på klockan och den är så pass mycket! Särskilt inte efter dessa dagar. Men kanske är vi på väg att komma tillbaka till de vanliga rutinerna igen, kanske tar runt en vecka efter att man ställt om klockan? Vad vet jag? Får se om det blir sovmorgon imorrn med?

Lördag är ju lika med baddag för oss. Det är så kul! Man ser i bilen på vägen dit att hon egentligen är skittrött, så kommer vi in i badhallen och hennes ögon blir så stora och hela hon blir sprallig. Väl i vattnet så börjar hon plaska och nu trampar hon även vatten med benen. Håller man henne rakt så blir det nästan som simtag med benen. Galet! Det är kul att se hur hon utvecklas! Vissa saker går hon inte med på, som att hålla sig i kanten. Men jag tror att den är alldeles för högt upp, för testar man på en matta i vattnet så funkar det. Dyken börjar hon bli riktigt duktig på med, hon bara skrattar när hon kommer upp och simläraren ger henne massor med beröm för att hon är så med. Hon kniper igen munnen och sluter ögonen precis innan hon hoppar i vattnet. Ja, för man måste nästan kalla det hopp numera.

Efter simningen lämnade vi av pappan i Kista, han skulle på TV-spelsmässa. Hoppas på att han får en trevlig dag med pojkarna från Öret. Vad jag och Thilde ska hitta på har jag ingen aning om. Hon sover och sover. Men när hon vaknar så ska hon käka lunch och sen får vi väl busa en stund och kanske gå ut på en promenad. Blir ju mörkt så fort bara, så jag hoppas att hon vaknar snart! Hinner inte med nåt spel på hästarna idag i alla fall, eftersom jag är ensam och de stänger spelet vid 14. Blir något snärjigt då, så idag går vi säkert miste om storkovan. Får slå till på några triss imorrn istället ;)

Lite bilder från simningen för två veckor sedan:


Först lite mys på mattan


Så sätter vi oss till rätta


Plums ner i vattnet


Så lite kontroll att allt är ok

Seg dag

Publicerad 2011-11-04 21:12:06 i Livet med bebis,

Urk, man blir så där pigg av att vara vaken så tidigt på dygnet. Visst jag fick sova en stund till, men man blir väck ändå. Detta har gjort att jag inte lämnat lägenheten mer än för att slänga soporna idag. Annars har jag stått vid spisen och puréat. Jag har gjort mer äppelmos då det börjar ta slut i frysen, jag har gjort en päron- och äppelkompott, hallon- och äppelmos och så en liten kycklinggryta! Så visst har jag varit aktiv ändå. Thilde hängde med i sin stol eller i babygymmet eller så sov hon.

Då hon inte ville sova på eftermiddagen så offrade jag mig och gick och la mig med henne. Så sov hon i alla fall en timme till. Jag vaknade pigg men hysteriskt illamående och räknade minuterna tills Martin kom hem. Det är först nu, tre timmar senare som jag börjar bli människa igen. Så nu blir det soffhäng resten av kvällen och så hoppas jag att morgondagen blir bättre, för då kör jag och Thilde solo igen. Pappan ska på TV-spelsmässa minsann.


Hahaha, sånna här arga blickar kan man få av fröken när hon inte får som hon vill.

Klagomur

Publicerad 2011-11-04 11:17:34 i Thilde 4-6 mån,

Hahaha, jag som tyckte att det har varit tidigt att masa sig upp klockan 6. Inatt blev det tidigare än så, ja jag väljer att kalla det natt då klockan var 4 när Thilde tyckte att det var dags att gå upp. Jisses. Försökte amma, vilket brukar göra att hon somnar på stört men icke. Vi böt blöja och sen satte sig Martin med henne i famnen och fick henne att somna. Tror jag i alla fall. Jag var död så jag somnade så fort jag la huvudet på kudden. Sen sov hon i alla fall till en kvart i åtta eller nåt, ja efter lite amning vid 7. Hade det här varit när sommartiden börjat så hade det nog känts lite lättare då det är ljust på morgonen, nu är det totalt beckmörkt! Så tänkte jag att idag gör det ju inte så mycket, jag kan ju gå och lägga mig med henne och sova en stund. Bara det att hon hann vakna igen innan jag ens kommit till sängen själv. Men jag känner mig rätt pigg nu, mycket piggare än igår.

Nej, dags för käk för den unga damen. Idag står det en hemlagad kycklinggryta på menyn. Ska bli intressant och se om hon äter den, för jag gillade den nämligen inte själv. Men det är väl bara att testa antar jag ;)

Irriterande!

Publicerad 2011-11-03 14:24:04 i Livet,

Alltså nu börjar jag bli lite smått förbannad här hemma. De där som skulle komma och spola stammarna har fortfarande inte varit här. En granne i huset hade tillslut ringt dem och frågat vad de pysslade med, de hade visst blivit lite försenade. Jo tjena! Min närmsta granne hade ringt dem igår för att kolla när de skulle vara här, det är en äldre dam som ogärna lämnar ifrån sig sina nycklar och ville då veta när de skulle komma. Hennes make ligger på sjukhus och mår så där just nu, vilket så klart gör både mig och Martin väldigt ledsna. Så hon åker ju och besöker honom dagligen, hon hade igår fått till svar att de skulle komma under förmiddagen. Men se så har det ju inte blivit.

Konstigt att man kan åka iväg på lunch och sen inte komma tillbaka på några timmar, det är lite märkligt tycker jag. Min andra granne kom och också och ringde på, hon hade somnat en stund med sin son och var rädd att hon hade missat dem. Men icke. Hon sitter precis som mig fast med en liten bebis som skulle må bra av att få gå ut en stund och sova i vagnen. Men nej.

Enligt pappret som de la i våra brevlådor skulle de SENAST vara klara vid 16. I grannhuset höll de på betydligt längre än den 1,5 timme som är kvar tills klockan slår 16. Jag lovar att de inte hinner och att man får sitta fast så här en annan dag igen. Kul. Eller så kommer de och så håller de igång fram till 19 ikväll. Lattjo.

Tidigare och tidigare

Publicerad 2011-11-03 08:14:22 i Thilde 4-6 mån,

Jag blir galen snart! Ge mig tillbaka sommartiden, tack! Trodde väl aldrig att jag skulle tänka så. För varje dag eller snarare morgon som går så vaknar Thilde tidigare och tidigare. Hon vaknar INNAN Martins klocka ringer. Det är illa! Imorse var det i och för sig en bajsblöja som var tvungen att bytas, men efter det brukar hon liksom kunna somna om. Jag satt och vaggade henne i en halvtimme, hon somnade till och så smällde katterna till nåt. Jag vaggar igen, hon nickar till och katterna ska prompt krafsa sanden så mycket de bara kan. De åker ut snart... Tillslut insåg jag att jag lika gärna kunde strunta i det då jag var tvungen att gå upp och göra mina morgonbehov.

Idag kommer nämligen en massa gubbar och ska spola stammarna i köken här i byggnaden, då man inte vet exakt vilken tid de kommer så vill man ju inte sitta på toa när de kommer. Hade det inte varit för att de ska komma så hade man ju kunnat sova när Thilde sover, men nu får jag vara vaken istället. Åh, jag hoppas att det räcker med att de kommer in en gång hos oss och att de är klara sen.

Vet inte vad jag ska hitta på idag. Blir ju en innedag i alla fall. Men det behövs plockas en hel del här då jag kommit på den smarta idén att bjuda hem BVC-mammorna nästa vecka. Undrar vad jag tänkte med egentligen?


Thilde i sin nya badbalja där hon kan sitta själv! (Den uppskattas dock inte)

Grå höstdag

Publicerad 2011-11-02 09:29:10 i Livet med bebis,

Jahaja, här börjar vi numera varenda dag klockan 7. Det är verkligen underbart! Eller inte. Fast imorrn då de ska spola stammarna här mellan 7.30-16 då kommer nog Thilde att sova som en stock på morgonen, bara för att vi måste gå upp. Eller ja, det är ju egentligen bara jag som måste vara uppe. Jag tycker inte om när man får en sådan tid, hur svårt kan det vara att skriva vilken tid de kommer till oss? Jag förstår att de kanske måste komma tillbaka eller kunna komma in innan den tiden också utifall att det blir övertryck och det blir översvämningar. Men annars får man ju sånna tider med. Flumigt! Funderar på om jag ska lämna in nycklarna ändå, annars måste jag ju vara hemma hela dagen och det är ju träning imorrn. Det blir ju också ett problem i så fall, då måste jag duscha där, inte så kul att stå i duschen när de kommer hit. Suck. Vilka problem för en småbarnsmorsa ;) Blir nog bra ändå tillslut.

Har shoppat lite på morgonkvisten med. När man ändå är uppe tidigt så kan man ju hinna med en hel del. Polarn och pyret släpper sin jubileumskollektion samt många av deras randiga plagg till lite förmånligare priser idag. Det randiga till exempel är det 35 % rabatt på. Lite surt då vi köpte Thildes overall i helgen och nu är den nedsatt. Morr. Men jag fick tag i fina vantar, vintertofflor, en body och en mössa som ska användas i vår har jag tänkt. Så shoppa du med till en billig peng!

Thilde sover förmiddagslur och jag ska börja göra mig i ordning för dagen tänkte jag. Ska ner till centrum och träffa Bella och hennes lille grabb. Härlig dag trots det gråa och tråkiga vädret!

Natusan bedtime

Publicerad 2011-11-01 20:07:08 i Buzz,

Jag är en buzzador, med detta menas att jag då och då får vara med och testa nya produkter på marknanden. Ibland får man så att man själv får testa det och sen ge ut rabattkuponger och ibland får man småprover av produkten att dela ut bland vänner och bekanta för att på så sätt få se vad fler tycker om prdukten. Detta är väldigt roligt och jag gillar att få testa nya saker. Ibland hittar man ju nåt nytt som man kan tänka sig att fortsätta att använda och då har det ju verkligen lyckats. 

Denna gång har jag fått hem produkter ur Natusans nya Bedtime serie, en tvål och en olja. Dessa produkter ska enligt deras reklam få min lilla tjej, ja alla andra bebisar också så klart, att sova bättre. Den ska med andra ord ha lugnande och avslappnande egenskaper som främjar nattsömnen. Tvålen ska vara så bra att det inte gör ont för bebisen att få den i ögonen, enligt hemsidan så ska det visst vara lika milt som vatten. Oljan ska användas direkt efter badet eller varför inte efter ett blöjbyte? Så att man får rutin på att använda den. Eller varför inte till en liten massage? Båda dessa är parfyrmerade och har doften Natural calm, vilket alltså ska vara endoft av lavendel som tydligen ska vara avslappnande.

Ja, vi får väl se. Jag tror ju på rutiner, men sen vet jag inte om jag tror på att bada varje dag. Det känns också lite si så där att produkterna är parfymerade, nog för att det är den sista ingrediensen men ändå. Barnprodukter behöver enligt min mening inte vara det, de luktar så gott ändå.

Här kan ni läsa mer om produkterna och här kan ni bli buzzadorer.

Unge på rymmen!

Publicerad 2011-11-01 14:44:57 i Livet med bebis,

Nu får man börja passa sig! Drar hon sig inte upp för vårt tebord med ljuslyktor är det gardinerna hon är på. Nu testade hon att rulla ur och dra sig ifrån babygymmet. Hörde jag nån säga dax att börja barnsäkra hemmet?!

Lilla bebishuvudet

Publicerad 2011-11-01 13:21:39 i Thilde 4-6 mån,

Vi köpte ju en ny mössa hos Geggamoja för några veckor sedan. Superläcker på alla sätt och vis. Det som är lite dumt med mössan, men samtidigt lite bra är att den är från 6 till 12 månader. Det bra är ju att den kostade en slant och då är det ju perfekt att man kan använda den ett tag, det mindre bra är att den är alldeles för stor just nu. Den kommer nog att vara lagom när hon är 1 år. Hahaha!


Vem släckte ljuset?!

Familjen Converse

Publicerad 2011-11-01 09:11:56 i Livet med bebis,


Hahaha, sött eller hur!

När Thilde föddes var Martins bror i Las Vegas och besökte en stor outletbutik och där hittade han Converse till den lilla prinsessan. De är dock fortfarande för stora, det står att de är från 6 månader men jag kan tänka att den lilla donnan fått sin mors fötter. Ja inte bokstavligt talat alltså.

Jag har egentligen aldrig gillat dessa skor, jag tycker att de ser för klumpiga ut på mig men aldrig på nån annan. Det är rätt märkligt faktiskt. Men nu har jag slutat noja och plockat fram dem, de är ju ändå 3,5 år gamla och nu får de sluta samla damm. Jag skulle egentligen hellre ha de med smalare sula, på så sätt ser de nättare ut. Jaja, fåfängan igen.

Thilde är i alla fall riktigt cool i sina skor!

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela