kirsten

Sanna mina ord

Här sitter jag fast minsann

Publicerad 2011-10-31 14:51:05 i Livet med bebis,

Man slutar aldrig att förvånas av den där lilla tjejen. I förmiddags tyckte hon att det räckte att sova i 30 minuter lite drygt. Försökte få henne att somna om men hon låg mest och skrattade. Gav upp och gav henne mellis istället. Vid halv tolv käkade hon lunch och var glad så pass att jag hann få i mig min lunch med. Var galet hungrig efter att ha startat dagen så pass tidigt. Så vid tjugo över tolv somnade hon nog tror jag och hon sover fortfarande! Har varit och kollat till henne flera gånger och hon sover så djupt! Hon sover dessutom på mage och det brukar då aldrig hända för så fort hon hamnar på mage så vaknar hon till. Fast jag måste ju säga att det ser så himla skönt ut där hon ligger och myser.

Hade ju tänkt att vi skulle gå ut i det fina vädret, men det kommer ju inte vara lika fint när hon väl vaknar och har fått i sig sin eftermiddagsmellis. Typiskt. Men så kan det vara ibland. Jag är glad att hon sover i alla fall även fast jag inte alls vet vad jag ska göra för nåt. Har än så länge bakat chokladmuffins och kollat ikapp Husfruarna och Gossip. Har plockat i badrummet och gjort fint bland alla oljor och badskum och jag vet inte allt vad Thilde har fått, men vi kommer aldrig behöva köpa en flaska själva den saken är ju säker. Men vad ska jag göra nå då?

Vintertid

Publicerad 2011-10-31 09:31:16 i Livet med bebis,

Ok, jag är inte nåt fan av hösten och har aldrig varit och inte av vintern heller för den delen. Jag tycker förvisso att alla årstider har sin charm. När årstiden börjar vill säga. Hösten kan vara magiskt vacker med alla färgexplosioner och vad vad vore väl en jul utan snö? Men nu när vi närmar oss november och mörkret känns det inget vidare alls faktiskt. För denna månad är verkligen bara grå och trist. Då blir det på nåt sätt som att man bara väntar på att snön ska komma så att det blir lite ljust igen.

Att gå om till vintertid har ju tidigare varit rätt skönt, en extra timme att få sova bort liksom. Eller så kan man ju tänka att man får tillbaka den timmen som snoddes tidigare i år när vi fick sommartid. Men nu när man har en liten här hemma så känns inte dessa tidsomställningar särskilt roliga. Alla rutiner man fått till bara vänds upp och ner på. Allt sker en timme tidigare mot förut. Jättekul. Imorse var det dags att gå upp klockan 7. Vet inte när jag var uppe den tiden sist? Bortskämt? Lite kanske. Men å andra sidan sover den lilla damen redan. I hennes värld är ju klockan mycket mer. Så vi får nog nåt positivt ur det här med. :)

Har börjat läsa boken "Somna utan gråt". Än så länge är den rätt intressant faktiskt. Även om man inte kan använda sig av allt så känns det ändå bättre än att använda sig av 5 minuters metoden, för det kommer då aldrig hända här hemma. Här myser vi oss till sömns istället, vill att det ska vara nåt man längtar efter inte nåt man kommer vara rädd för att göra.

Barnkammarboken

Publicerad 2011-10-30 19:09:31 i Tips!,

Här har vi haft en riktigt lugn helg. Meningen var att vi skulle ha åkt till Öret, men det blev inte så. Men vad är väl en Halloweenfest med sina vänner...Så ledsna över att det inte blev så denna gång, men vi får ses en annan gång! Behöver ju inte vara en big bauta fest direkt, lite dricka, chips och härliga vänner duger liksom fint!

Vi har varit på babysim som vanligt på lördagar. Vår lilla galning till dotter blir bara mer och mer galen för varje gång vi kommer dit. Så fort hon ser bassängen börjar hon sprattla och veva med armarna så mycket hon bara kan. Så fort hon kommer ner i vattnet börjar hon plaska och igår såg vi tydliga grodtag. Ungen är 6,5 månader gammal och visar simkunskaper! Simläraren var mycket imponerad och hur stolt blir man inte då?? Men att försöka hålla fast sig i kanten och ta sakerna där ovanför det gillades inte, då släppte hon bara och plumsade rätt ner i vattnet och blev bara sur. Hon ville ju ha leksaken men den försvann ju bara, konstigt va? Tror att vi kommer att gå tredje kursen med som det ser ut just nu. Det är en väldigt rolig grej att göra tillsammans! Plus att vi gärna ser att hon blir vattenvan och vet vad hon ska göra om hon ramlar i när hon blir äldre.

Köpte en overall igår, har länge gått och funderat på vilken vi skulle slå till på. Hade egentligen bestämt oss för den sötaste nalleoverallen från Åhléns. Men sen nånstans kände vi att vi i alla fall hellre ville ha den från Polaren och pyret. Då blev det istället svårt att bestämma färg, röd, blå eller grön. Det slutade faktiskt med att det blev den blåa. Vi kände att vi ville kunna kombinera med alla möjliga färger och det blir lite svårare i den röda. Vi har även en ännu tjockare overall, även den från Polaren, men som vi köpte i deras outlet som de hade under september månad. Så nu är vi garderade. Skulle det sen bli så att denna dam bestämmer sig för att det kan vara kul att gå under vintern så får vi låna en sån typ av overall av hennes kusiner. Perfekt!

I fredags när vi var och handlade fick vi med oss Barnkammarboken, eller boxen som de kallar det då det är en samlingsserie med skivor. Tyckte att det var helt perfekt, barnmusik som vi kan spela både hemma och i bilen och sjunga till tillsammans med Thilde. Har spelat skivan här nu under kvällen och hon blir ju så glad när man sjunger för henne. Hon sprattlar med benen och skakar på överkroppen, hon dansar helt enkelt. Det är 10 olika skivor tror jag och tillsammans med första skivan får man med en box att samla alla skivor i. Helt klart värt sina 59:-, ja man måste ju i och för sig lägga en slant på tidningen med. Det var helgens tips det!

Hetare än lava, habibi

Publicerad 2011-10-28 22:29:08 i Musik,

När en del killar vet att de gjort fel så köper de blommor eller uppvaktar med en fin middag eller nåt liknande. Kanske skickar iväg ett trevande sms för att se så att ordningen är återställd, eller för att se till att den blir det. Så funkar inte Martin, blommor har kommit nån gång men inte ofta. Nej, den här mannen han löser det på så sätt att han antingen via mejl skickar iväg ett youtube klipp med en låt som han tycker beskriver mig.

För ett par år sedan fick jag denna skickad till mig, jag blev ju rätt ställd och trodde att shit nu har nåt hänt. Då han varit på personalfest och kom hem typ 6 på morgonen utan det minsta levnadstecken under kvällen/natten. Nu var det ju inte så, utan som den reggaeälskande kille han är så tyckte han att både musiken och texten var passande. Fina du ♥



Så har vi då onsdagskvällen denna vecka som kunde ha slutat på samma sätt, då bjudningen sedan fortsatte till Spaybar med fri bar. Voine voine. Martin var ju vuxen nog att komma hem ;) Igår när han kom hem efter sin stund i källaren, ja alltså när han försökte få igång gatans internet- och tvanslutning. Ja, i alla fall. Då sa han att han hittat en låt som beskriver mig igen. Jag måste säga att jag först tyckte att den var så där. Tyckte liksom inte att man hörde vad de sjöng. Men så satte den sig så klart på hjärnan direkt och det behöver så klart inte betyda att låten är bra, men jo nu gillar jag den. Thilde gillar den och älskar när vi dansar till den. Vårt lilla musikälskande barn! Hon kommer kunna vara med i Liberoreklamen sen när hon kan stå! För där kommer det att skakas rumpa kan jag säga! Och ja, jag är både Martins habibi och hetare än lava!

 

Finally!

Publicerad 2011-10-28 20:33:27 i Livet med bebis,

Åh, vilken abstinens jag haft! Blir så trött på att det lovas att det ska vara klart då och då men så blir det inte så. Tillslut sa jag till Martin att jag tror på det när jag ser att tv:n fungerar igen. Det slutade med att Martin fick rycka ut igår efter jobbet när han lyckats få alla saker han behövde. Han fick det tyvärr inte att fungera för alla, men för oss i alla fall :P Det är ju egentligen skrämmande vad mycket man ser på tv och surfar! Idag fick han det att funka för alla andra med. Han är duktig min man! Jag har ju i och för sig aldrig trott nåt annat! Men det roliga är att han är självlärd, ingen högre utbildning där inte. Så kan man ju också göra, arbeta med sitt intresse eller hobby. Nä, jag är glad över att det fungerar!

Jag har också lugnat ner mig betydligt sen i onsdags. Att Martin är ute och roar sig tycker jag är helt rätt, jag vill att vi ska kunna göra saker trots att vi har ett barn att ta hand om med. Men just nu är ju som sagt Thilde inne i en otroligt jobbig fas och har man då fått en tid att den andra hälften ska komma hem då så räknar man ju ner timmarna och minuterna till det klockslaget. Blir det inte så sen så känns det ju som att hela livet brakar samman. Anledningen till att han stank öl var för att de haft ölprovning och sen upplever man ju det som en stank när man själv inte har druckit en droppe. Vill ju inte låta allt för bitter liksom.

Anledningen till att min facebook app inte funkade var ju på grund av den stora hacker-skandalen i veckan, det är ju toppen att de snabbt som tusan stänger ner ens konto då. Men man hinner ju bli lite lätt frustrerad innan man vet vad det handlar om. Så jag har fått roa mig med att byta varenda lösenord jag har som är kopplat till min mejl, man tackar! Man blir ju inte alls galen när man försöker logga in med det gamla och det inte funkar innan man kommer på att ja just det, jag har ju bytt. Jaja.

Har inte gjort så mycket under de dagar ni har missat mig. Har varit på BVC för mammaträff och pratat säkerhet och sjukdomar. Intressant var det! Vi har vägt vårt monster och hon har sen 6-månaders kollen gått upp hela 10 gram. Fantastiskt! Vilken tjockis! Men BVC-sköterskan sa att vi kunde vara lugna med tanke på vilket energiknippe till unge vi har, men att vi skulle börja med större portioner. Sista gången vi träffade henne på ett tag med, får sin andra bebis i dagarna, beräknat till på söndag. Coolt att jobba till två dagar innan! Respekt! Vi har varit på mammafika och snackat skit. Ungefär så.

Idag har vi varit hos min barnmorska för sista gången för att utvärdera hur månaderna med staven. Har absolut inget att klaga på där inte! Jag undrar bara varför jag inte började med den tidigare? Men hon sa då att det kanske inte allt hade varit rätt då när jag var yngre. Vad vet man, idag funkar den utmärkt i alla fall. Kändes lite trist att vara där för sista gången. Men vem vet, vi kanske ses igen? :) Thilde var i alla fall helt slut när vi åkte därifrån och vi var tillslut tvungna att väcka henne för att få i henne lite käk och för att inte rubba för mycket på tiderna.

Strandsatt

Publicerad 2011-10-26 20:00:45 i Livet med bebis,

Jag blir snart galen! Igår slogs vårt internet och vår tv ut eftersom de ligger på samma nät. Helt ok om det bara hade rört sig om en kväll. Men nu har det alltså legat nere sen igår eftermiddag vid 14!!! Katastrof! Martin försökte fixa det igår men han hade inte den nyckeln som behövdes. (han jobbar alltså på BB som är vår leverantör) Så idag var det ju meningen att nån tekniker skulle komma och från att de blir ombedda att åka ska de vara där inom 4 timmar. Men icke! Så förbannat surt! Inga hemmafruar igår och varken Greys eller nån bröstgala ikväll.

Martin kunde igår ha kopplat in oss på det analoga nätet men sladden låg visst på vinden i NÅN kartong...idag ångrar jag att jag inte sa åt honom att fixa det! För idag är han på AW med jobbet men lovade att komma hem innan 20 eftersom Thilde är så gnällig, för lite avlastning. När jag sms:ade honom förut om att det fortfarande inte funkar så fick jag höra att de skulle käka 20. Tack för den!

Som grädden på moset funkar inte min Facebook app så idag är jag bara trött på allt!

Nu kom han hem bara därför och stinker öl! Blir galen!!!

Långdraget

Publicerad 2011-10-25 09:35:46 i Thilde 4-6 mån,

Blir ingen träning för denna mamma idag heller. I alla fall inte på gymmet. Börjar kännas så där faktiskt. Men jag smittar som sagt ogärna ner andras bebisar. Nu vet jag ju inte om denna typ av förkylning smittar då jag tror att det har med Thildes tandsprickning att göra och inget annat då det är väldigt vanligt att de blir förkylda i samband med det. Men det är ju så tråkigt att ha det så här. Mest för att det är synd om Thilde vars näsa bara rinner. Det jobbiga är ju att det inte bara är näsan som rinner utan munnen dreglas det ju konstant ifrån med, man blir helt blöt själv när man sitter med henne. Man märker hur mycket det kliar med, för allt ska in i munnen. När vi låg och mös en stund i sängen imorse så åt hon upp halva min arm och det är ju inte som så att det bara blir lite blött, nejdå det är som om Niagarafallet varit och hälsat på. Så även om det inte smittar så skulle jag få hämta ett moppgarn för att torka upp floden från golvet på gymmet. Torsdag håller vi tummarna för istället då.

Det är ju inte bara jobbigt med snor och slem, nej det gnälls nåt så otroligt här hemma med. Spelar ingen roll vad vi gör. Inget är roligt. Jag förstår ju att det kliar och gör ont och att det bara är på det här sättet hon kan uttrycka sig och sin förtvivlan. Men usch, man får ju ont i öronen. Men men, snart är de förhoppningsvis uppe :)

Det där med surt

Publicerad 2011-10-24 15:00:25 i Thilde 4-6 mån,

Jag har kommit på det minsann. Vår dotter ogillar inte surt hon älskar det ju så klart. När jag vare gravid så åt jag allt surt jag kunde komma över, ju mer surt desto bättre. Min bror hatade vår godisskål till exempel eftersom det bara fanns sura godisar där. Satsumas som jag annars inte åt var en stor favorit och jag började tycka om grapefrukt. Jag läste i min nya barnmatsbibel dels att sura och beska smaker är nåt som man måste lära barn att tycka om MEN att det även beror på vad man åt som gravid. Ser ni vad jag kommit fram till ;) Jag ska göra ett försök med att få den där äckelminen på kort och det genom att ge henne ren citron. Elakt, ja kanske lite. Rolig bild, i alla högsta grad!

Men med tanke på ovan skrivna text så är det ju inte alls säkert att hon inte gillar det...hon kan ju likväl älska det...


Monsterförkylning

Publicerad 2011-10-24 09:36:21 i Thilde 4-6 mån,

Usch vilken natt vi har haft! Martin och Thilde har nog sovit gott i alla fall, men jag har lyssnat till deras skrovlanden och pipanden och nä usch! När jag gav Thilde mat nån gång runt 1 så höll jag på att bli galen. Hon låg och lekte med fötterna och kom plötsligt på att sparka mig i magen var ju jättekul. Detta gjorde att jag började må hysteriskt illa. Så efter ett tag gav jag faktiskt upp och Martin fick henne att somna om. Stackars barn. Hon vaknade vid 4 igen och det var bara att ge mat igen. Fattar inte, ena natten kan man sova från läggning till klockan 7 och så blir det så här igen. Det måste vara tänder, eller hur?

Hennes snoriga lilla näsa har blivit värre igen. Det är ju märkligt. Men hon verkar pigg i övrigt så jag är inte direkt orolig. Men jag tycker så synd om henne, ska det aldrig bli bättre liksom? Nu har hon slagits med Kerstin ett tag och jag ser att hon även slitit av sig strumpan, eller är det kanske Kerstin som gett igen ;)

Härlig höstdag!

Publicerad 2011-10-23 22:23:41 i Livet med bebis,

Nåt är inte som det brukar vara. Eller det vi vant oss vid numera kanske man ska säga istället. För visst är det väl så att när man väl vant sig vid en ny fas då går bebisen in i nästa. Jag tror att Thildes tänder som har varit på väg sen i somras nån gång verkligen är på väg nu. Vi lägger henne som vanligt om kvällarna runt 19 och ungefär en timme senare vaknar hon och är ofta otröstlig, det funkar inte alls om Martin går in då skriker hon oftast ännu mer. Hennes långvariga förkylning förklarade mamma som att det förmodligen är på grund av tandsprickningen och ja det kan ju faktiskt stämma. Mitt i natten har hon börjat vakna med och det enda som hjälper då är om jag tar upp henne i min famn och sitter och vaggar henne tills hon är så lugn att hon somnar. Ibland är det verkligen ett rent h-vete att vara förälder. Men det goda väger alltid över, som tur är.

Idag har det varit ett nytt storkok här hemma. Hon äter som en häst den lilla damen! Nästa gång det är dags ska jag börja trixa med kött har jag tänkt. För som det är nu har hon bara testat två köpta smaker och sen en gryta från Ella´s kitchen och det har ju gått hem! Idag blev det mer palsternacka och sen testade jag att göra en hallon- och äppelpuré. När jag smakade på den tänkte jag att det här kommer aldrig att gå! Den var så sur! Trots att den var smaksatt med kardemumma. Men vet ni vad? Efter första skeden slängde hon sig efter mer! Det är minsann ingen kräsen dam vi har och det är jag så glad över! Jag hoppas att hon kommer att äta även de få saker som jag och Martin inte gillar.

Vi passade även på att ta en riktig långpromenad med fina Jeanette. Så trevligt att komma ut med en icke-mamma. Ni vet så där så att man får prata en massa men inget handlar direkt om barn. Man får komma ut och vara sig själv för en stund. Det tror jag är väldigt viktigt! Man får inte tappa bort sin egen person liksom. Skönt att prata och röra på sig samtidigt med! Hoppas att detta blir en stående punkt!

Imorrn ska pappan i hemmet tillbaka till jobbet och det känns både skönt och inte skönt. Thilde och jag får tillbaka våra vardagliga rutiner men det kommer kännas tomt under lunchen när hon sover och jag inte har nåt matsällskap. Eller för den delen att bara ha nån att prata normalt med under dagen. Veckan kommer bjuda på träning igen, mammafika och ett återbesök hos min barnmorska för att prata om hur jag tyckt att staven fungerat. Men nu väntar sängen tror jag bestämt!

Möt Kerstin

Publicerad 2011-10-22 20:10:14 i Thilde 4-6 mån,

Thilde fick Sophie the giraffe när vi var på mässan i söndags, eller som vi valt att kalla den, Kerstin. Det var ett mycket bra köp må jag säga, trots att färgen ena örat släppte så fort hon fått in den i munnen. Men på dess hemsida går det att läsa att färgen minsann är ätbar så jag antar att det inte är nån fara. Men det är ju trist om Kerstin mister sin fina färg. Där går det också att läsa att den är bra under den stund bebisen får tänder då det ofta kliar i dess tandkött och det känns som det kan behövas i denna bebis mun. Att den sedan tål ett och ett annat slag är ju ännu bättre, då Thilde ena stunde tuggar på henne för att sedan slå henne i knät så hårt hon bara kan! Jag är dock glad så länge vi lyckas hitta leksaker till henne som hon verkligen gillar.

Så här såg det ut häromdagen:

Hoppgungan

Publicerad 2011-10-22 17:51:07 i Thilde 4-6 mån,

När Thilde fortfarande låg i min mage var vi hemma hos några kompisar till oss på en fika. Vi skulle även passa på att köpa deras babyskydd då de ändå hade ett som de ville bli av med. Win-win för oss bägge liksom. Då passade hon på att fylla en kartong med andra saker med, så vi hade halva vardagsrummet fyllt med saker tills för några veckor sedan då vi tog oss i kragen och kollade i lådan igen. Alltid bra att få saker ju. Så då kom hoppgungan upp.

Thilde hade några dagar tidigare sett sina kompisar sitta i en sådan och det var med stora ögon hon kikade på dem. Men då hon var på sitt sämsta humör just då var det inte läge att testa. Men hemma gick det fint och hon gillade den skarpt. Nu får hon inte sitta några längre stunder i den, men det är kul att se hur hon följer katterna på ett helt annat sätt än när hon bara sitter ner. Det är nästan som att hon vill springa efter dem. Stackars dem när hon kommer att jaga dem dagarna i ända.

Underbara lördag

Publicerad 2011-10-22 13:35:00 i Livet med bebis,

Vilken natt! Martin hostade sig igenom hela tror jag, han sov dock inte med oss utan fick snällt sova på soffan. Men Thilde kände ju att nåt inte var som vanligt och har sovit oroligt hela natten och velat ha mat titt som tätt. Vi som hade en sån bra natt natten innan. Men hon vakande pigg och glad och låg och pratade och bet i min armbåge och gjorde pruttljud på den. Jag skrattade så jag höll på att kissa på mig. Gulliga unge!

Lördag är ju lika med babysim för oss, så vi kollade hur hon verkade och bestämde oss för att åka iväg ändå. Martin fick dock hoppa badet idag så han var vår mästerfotograf istället. Idag var det läskigt, vi fick sätta bebisarna på en madrass. Ja, de andra bebisarna satt i alla fall. Thilde fick instruktören hålla i och sen släppa så dök hon rätt ner i vattnet från madrassen. Thilde bara skrattar när hon kommer upp. Hon kan se lite smått chockad ut, men sen flinar hon bara. Nästa gång ryktas det om att de ska dyka i från kanten. Det är ett rätt stort hopp för de små liven. Tills dess måste vi ha fixat en undervattenskamera med. En liten reminder till mig själv.

Martin är iväg och spelar upp vår vinst från förra veckan och jag väntar på att Thilde ska vakna. Det är ju ett stort plus med simningen, hon blir så trött av den. Fast nu får hon gärna vakna så att hon kan få i sig lite käk. Sen får vi se vad vi mer kan hinna med idag...

Förresten, Dumlekolorna var fantastiska! De kommer absolut att köpas igen. Jag sa till Martin igår att det var tur att de kom i år och inte förra. Det hade lätt blivit en gravidcraving annars. Fast de blir nog en craving ändå. Hahah!

Hiss eller diss nr 2?

Publicerad 2011-10-21 16:22:58 i Livet med bebis,

Så där, då den förra blev en diss hoppas jag att denna blir en hiss! Men jag menar det lär ju smaka som pepparkakskola och det älskar jag! Får veta senare när jag testat!

Äntligen fredag!

Publicerad 2011-10-21 12:02:39 i Livet med bebis,

Kan säga att det där med att handla innan alla andra handlade sket sig rätt rejält. Visst dit var inga problem och under handlingen var det rätt folktomt med. När vi sen skulle betala så började strulet, en kupong var spårlöst borta och Martin sprang runt och letade i butiken efter den och hittade den. (Från Smartson, jag ska testa en produkt) När vi fick hjälp att göra om köpet för att få in kupongen makulerades hela köpet. Vi fick hjälp av en ny kassör och det gick ju bra, men då var plötsligt vår bonus borta som vi skulle dra av. Fick gå till kundtjänst och de hade aldrig hört talas om detta problem, men hon ringde i alla fall och kollade och det visade sig då att det kommer ta upp till en vecka för oss att få tillbaka bonusen. Bra där! Dessa saker berodde ju på oss så det kan man inte skälla på andra för. Sen tog det oss närmre en timme att ta oss hem. Det var kaos! Bilar överallt. Det är ganska spännande att det är så många som inte kan köra i rondeller. Det är lika spännande att dessa människor skapar det kaoset utan att ens vara medvetna om att det beror på dem. Hade en mycket trött och hungrig Thilde i bilen kan jag säga. Stackars liten. Vi som bara ville att det skulle flyta.

Vi har även gjort ett test, vi har under fyra veckor handlat på Ica Maxi som ligger närmst oss och nu under två veckor har vi handlat på Coop som ligger en liten bit ifrån oss för att se vilka som är billigast. Vi trodde nog båda två att Coop skulle vinna, men efter att endast ha handlat där i två veckor nu så kan vi redan konstatera att Ica är billigare. Och med de köer som är i och med att de bygger på varenda väg till Coop så är det ju inte så svårt att gissa sig till var vi kommer att fortsätta att handla. Men det är ändå bra att vara en medveten konsument tycker jag.

Idag händer inte mycket här. Thildes envisa näsa rinner fortfarande, nån som har ett tips på att få den att sluta? Martin är fortfarande hemma från jobbet, fast han jobbar ju hemifrån ändå. Jag bara väntar på att den där förkylningen ska drabba mig med. Martin satt igår kväll och sa att nu rinner din näsa med och nu hostade du med, själv försöker jag ju att slå bort minsta lilla tanke om att en förkylning kan drabba mig med. Jag ska inte bli sjuk! Jag var ju förkyld i tre veckor för inte så längesedan, det räcker gott!

Ska dock ta tag i att städa så att det är fint till helgen. Undrar varför alla alltid städar till helgen för? Vill man inte alltid ha fint?!


Hahaha, anledningen till valda städtantbild är för att min pappa tycker att jag ser ut som Betty Boop, ligger väl en sanning i det. De kinderna har ju jag verkligen ;) och de har även Thilde ärvt från mig. Haha!

Lite smått galen må jag säga

Publicerad 2011-10-20 20:58:30 i Jobb,

Jag missade ju så klart den sista ansökningsdagen till universitetet i fredags. Det är ju verkligen inte konstigt, dels för att jag är jag och sen för att det är ett par år sedan man ens behövde tänka på en sån sak. Inte för att jag egentligen måste göra det nu heller. Har en väldigt fin utbildning i bagaget, men jag känner att för min egen skull måste jag läsa lite igen, friska upp minnet och uppdatera mig. I och med att jag ska vara hemma hela våren så känns det ju som ett ypperligt tillfälle att läsa lite, eller vad säger ni? Nu lyckades ju båda kurserna, ja visst är man galen så är man och då väljer man två kurser, gå samtidigt. Men det är ju inte heller säkert att jag kommer in på bägge med tanke på att jag är nästan en vecka sen med min ansökan. Men hoppas får man alltid göra. Båda kurserna är dessutom på distans, något annat hade ju inte funkat.

Nej, men jag känner att det vore kul. Hade ju egentligen tänkt pluggat redan nu under hösten. Men den ansökningsdagen försvann liksom i samband med Thildes födelse och alla problem som uppstod då. Jag mejlade VHS för att se om de ville ha kompletterande uppgifter så får vi se vad de svarar. Spännande!

Rösta mera!

Publicerad 2011-10-20 20:46:26 i Musik,

Min brors kompisar är med i ett band, eller ja de är bandet kan man ju faktiskt säga. De är med och tävlar om en plats i årets MTV-gala som går av stapeln den 6 november i år. Det är ju klart att jag vill att de ska vinna, särskilt då tjejen i bandet sjöng på Thilde dop och hon är så duktig. Vore jättetacksam om även ni vill hjälpa dem att vinna, de ligger just nu tvåa i omröstningen. Ni gör det genom att följa länken, klicka på rösta och sedan gilla Hyundai (vilket ni sedan kan ta bort om ni så önskar) Så kom igen nu, ni har till söndag på er!

Grinigt värre

Publicerad 2011-10-20 14:43:52 i Livet med bebis,

Blev ingen träning för mig idag, Thilde är fortfarande så snorig att jag inte vill ta ut henne bland andra barn. Och även om hon inte smittar längre så ska hon ju prompt ligga på mage konstant, lägger man över henne på rygg snurrar hon genast runt igen. Att ligga på mage med en snorig näsa funkar ju så där måste jag säga. Eller det beror ju på hur mycket snor man vill torka? Med tanke på min långpromenad igår så har jag nog tränat för resten av veckan.

Thilde vägrade idag att sova middag, det var ju kul. Hon kämpade och stretade emot så mycket hon bara kunde. Jag såg ju hur trött hon var och visste att hon behövde sova. Men det är ju som så att man kan ju missa nåt väldigt viktigt om man blundar för bara en sekund. Efter en timmes kämpande var det mamman som vann. Men jag tappade humöret* både en och två gånger, särskilt när hon låg och hånskrattade åt mig. Knasiga unge! När hon vaknade var det fröken solsken som var tillbaka och jisses vad mycket lättare allt blir då.

När hon nu ska ta sin eftermiddagsnap om en liten stund hoppas jag att det går bättre. Då ska vi också passa på att åka och handla. Ytterliggare en av fördelarna med att Martin jobbar hemifrån. Han bestämmer ju själv över tiderna han jobbar då, det viktiga är ju att han får ihop timmarna bara ja och att han får jobbet gjort så klart. Skönt att åka innan alla andra har slutat sina arbeten med. Så kanske borde ta och göra sig i ordning, tror inte att mitt hår mår så bra av att jag struntar i att borsta det för 4 dagen i rad...Kommer se ut som en svintoboll tillslut, inte konstigt att det har gått av. Måste verkligen beställa en tid hos frisören!

*att jag tappar humöret betyder bara att jag blir otroligt trött och irriterad på att det inte går som jag vill och inget annat! Plus att jag blir trött på mig själv att jag inte lyckas få Thilde att göra det hon behöver för att må bra.

Långpromenad

Publicerad 2011-10-19 16:06:30 i Livet med bebis,

Usch, vad segt allt blir när det är sånt här väder! Jag tycker ju absolut att varje årstid har sin charm, men den charmen för denna period tar nog slut nu. Hösten kan ju vara otroligt vacker med alla fina färger och så länge solen är här så är det ju fantastiskt. Men så fort regnet kommer så har jag lust att gå i ide. Snart kommer årets mest tråkiga månad, november. Tycker att vi bara kan hoppa över den faktiskt. Det är bara grått och trist då ändå. Eller vad säger ni?

Thilde har smittat Martin så nu är han manligt supersjuk ;) Han har dock fördelen att han kan arbeta hemifrån så det har han gjort idag. Bättre att vara hemma när man är sjuk och inte smitta hela kontoret. Plus att vi har haft sällskap hela dagen med och det är ju inte fel det heller. Thilde börjar att bli bättre, men näsan fortsätter att rinna och det är lite täppt från och till, men det är fart på henne igen. Fast för att vara på den säkra sidan har vi hållit oss utom räckhåll för andra barn idag med.

Jag tog en riktig långpromenad, gick till Willys och handlade och dit gick det väl an men hem! Satan vilka backar! Var tvungen att stanna mitt i en backe och flåsa lite och Thilde låg där i vagnen och bara skrattade ;) När vi gick hem kom det lite regn med, men det var helt ok. Nu när vi kommit hem så vräker det ner utanför fönstret så vi ska nog vara glada över att vi gick när vi gick. Nej, så mycket roligare än så här blir det nog inte idag.

Huggies

Publicerad 2011-10-18 19:53:36 i Tips!,

På mässan i söndags så fick vi prover med oss på Huggies blöjor, jag gick dit en gång när jag väntade på att Martin skulle ta ut pengar och sen gick han dit när jag stod i matkön. Man får ju vara smart eller hur? I alla fall så testade jag dem på Thilde idag, dock tror jag att de var från 7 kilo kanske och där är ju hon inte ännu så de kändes gigantiska på henne. Blev dock aldrig nån läcka eller så, men de var sjukt svåra att hantera efter en bajsning. Men annars tycker jag att de funkade fint. Hade hoppats på att vi skulle få testa dem under natten, men hon la en brakare till så det får vi inte veta. Dessa blöjor är ju billigare än Libero och jag känner att om de funkar lika bra så kan man ju lika gärna använda dem. Men känner jag mig själv rätt så går allt på gammal vana ;)

Ett stort plus är ju att det är Disneyfigurer på dem, jag älskar ju Disney. De hon hade nu var det Nalle Puh på. Me like a lot!

Skiiiiiit!

Publicerad 2011-10-18 12:03:05 i Livet med bebis,

Vill ni veta hur de smakade de där tomtarna? Ja, jag tänkte väl det :) Jag kommer aldrig mer att köpa en sån påse. Jag fick i mig en ynka tomte, annars brukar ju en hel påse slinka ner i magen utan problem. Så jag tror att ni förstår att jag inte gillade dem. De smakade fruktansvärt konstgjort och nä, usch! Trist för polka är ju annars är en god smak liksom. Men detta smakade inte polka! Fy!

Idag har Thilde bjudit på sovmorgon deluxe! Vi gick upp efter 10, tror inte att hon är i form riktigt ännu. Men hon är i alla fall inte lika snuvig längre vilket gör att man i alla fall kan sova någorlunda bra bredvid henne. Stackars liten. Idag har jag därför struntat i både träning och mammafika. Jag vill varken göra livet jobbigare för Thilde eller ge denna förkylning till nån annan liten bebis. Men man kryper lite lätt på väggarna här nu må jag säga!

Satt och läste en kompis blogg för en dryg timme sen och läste att hon var sjuk men att hon under gårdagen i alla fall hade varit ute för att flytta på bilen. Shit tänkte jag, det måste ju vi med göra idag allra helst redan igår. Så jag flög upp ur soffan, ringde Martin för att dubbelkolla ifall han av nån underlig anledning kommit på det själv, att det var dags att flytta bilen igen. Men det hade han ju inte. Förvånade? Slängde på mig och Thilde kläder och knatade upp till backen där bilen stod. Dansade av lycka när jag såg att det inte fanns nån bot på. Men det var blod på rutan, så fräscht! Så jag försökte få bort det med spolarvätskan men det gick icke och vad får jag se? En äcklig liten gul lapp satt där minsann. Men inte för att vi stod där man inte fick idag, nej utan för att Martin den superklanten parkerat där man inte alls får stå nån gång. Så boten kom redan igår. Jag hatar AIK och deras förbannade matcher! Ska bli så skönt när de flyttar till den andra stadion! (Jag sa faktiskt när vi parkerat där eftersom Martin var osäker på om han fick stå där eller ej att vi skulle parkera om bilen när matchen var slut, men det glömdes ju så klart bort. Därav kommer han att kallas superklanten i fortsättningen).

Nej, ska lägga Thilde nu. Är inte en glad version av henne jag har bredvid mig direkt.

Sjuk bebis

Publicerad 2011-10-17 10:55:46 i Livet med bebis,

Jahaja, vilken dag vi hade igår. Begav oss till Älvsjö tidigt tidigt, de skulle ju dela ut Goodiebags och det ville man ju inte missa. Hade inga problem varken med att hitta en parkeringsplats eller att få den eftertraktade bagen. Fanns en hel del roliga saker i den faktiskt. Mässan var rolig den med, men jag saknade en del saker men kom därifrån med massor med bra att ha saker. Bland annat en ny badbalja eftersom jag slog sönder den andra, denna var sänkt till halva priset men ändå inte billig. Det den här hade, som vår tidigare inte hade, var en sittdel kommer bli toppen när hon väl fattar att hon kan sitta själv.

Vi kikade även på mjukliften till vagnen, men kom tillsammans med säljaren fram till att det inte alls är läge för oss att köpa den. Thilde kommer ändå att vara för stor för den när det väl blir riktigt kallt så det blir bättre att endast ha åkpåsen. Härligt med säljare som säger som det är istället för att pracka på en saker. Fantastiskt! Vi klämde lite på deras sulky med och den kommer det garanterat att bli sen. Men det får vänta då den endast går att ha framåt, det går liksom inte att ha barnet vänt mot sig. Det enda minuset. Men det är inte riktigt nån brådska att byta ännu :)

Thilde har varit snorig hela veckan, det har varit klart snor och det har liksom inte blivit nåt mer med det. Förens igår kväll. Då kom febern och helt plötsligt när vi satt i soffan och mös efter amning så tokspydde hon bara. Det var som en fontän ur munnen på henne. Stackars liten! Ringde sjukvårdsupplysningen för att se vad vi skulle göra, men först hittade de henne inte och sen sa de bara att det inte var nån fara så länge hon inte fortsatte kräkas. Vilket hon inte gjorde, men hon sov på min arm hela kvällen för att underlätta andningen då det verkligen finns tokmycket snor i denna lilla näsa. Man vill bara ta över sjukdomen på sig själv, men man kan bara finnas där. Vilket inte är det lättaste när hon kollar anklagande på en. Idag är dock febern borta men fortfarande snuvig som bara den. Blir en innedag idag tror jag minsann. Måste i och för sig gå och hämta ett paket så vi får se om det blir en promenad på eftermiddagen när hon ska sova då eller om jag väntar tills Martin kommer hem? Han slutar dock sent idag....suck.

Dagens dubbel och babysim

Publicerad 2011-10-15 19:32:58 i Livet med bebis,

Vilken härlig lördag vi haft och ännu är den inte helt slut! Dagen började med att jag fick sovmorgon, Martin gick upp och busade med Thilde. Det är underbart att få en sån start på dagen må jag säga! Sen bar det iväg till babysimmet. Vi tränade mer dyk och idag fångade jag upp henne i vattnet. Men shit vad hjärtat slår innan och man tänker att nej jag kommer aldrig få tag i henne. Men det var ju inga problem. Men vilken vattengalning vi har till dotter. Hon bara slänger sig i. Ingen tvekan där inte! Kommer få vakta henne noga när vi är och badar! Men det är skönt att hon inte är rädd för vatten i alla fall.

Hemma lagade vi plättar till lunch, jag tycker att det är godare än pannkakor. Vet att det är samma smet och allt, men de är godare på nåt sätt när de är mindre. Knasigt jag vet. Sen gick vi ut på promenad, spelade på hästar och kikade in i centrum. Kom därifrån med en kofta till Thilde då hon inte äger nån tunnare variant och hon kändes så kall efter att hon sovit middag.

Hemma har det städats och donats och så kollade vi hur spelet gick och vet ni vad? Jag satte dagens dubbel. Jag har alltid hatat allt vad trav heter, då min pappa haft spelbutik hela mitt liv och när vi var små fick vi ALDRIG se det vi ville på TV:n utan endast detta sabla trav. Jaja, i somras spelade vi tillsammans med mina föräldrar och vi vann en slant då och vi sa då att detta kan vi ju göra varje vecka. Men så kom vi av oss och idag kom vi iväg och jag vinner! Ok, ingen större slant men det gör ändå att speldjävulen i mig kommer fram! Mycket vill ha mer! Så nu är vi igång kan man säga och storkovan ska vinnas så klart!

Nu blir det god middag för 2 då lillan sover och TV-mys! Härliga lördag!

Förtydligande

Publicerad 2011-10-14 11:55:59 i Livet med bebis,

Ok, jag märker att jag är otydlig inte bara gentemot Martin. När jag läser de kommentarer jag fått angående det här inlägget. Det jag var sur på är inte att Thilde inte äter, för det gör hon och hon går numera upp. Nej, jag är sur på Livsmedelsverkets nya regler gällande införande av smakisar. De tycker att man endast ska införa ett kryddmått med mat från 4 månader om man så gärna vill börja ge sin bebis mat och att man ska fortsätta amma och enbart amma de första 6 månaderna. För att inte börja med större smakportioner förens bebisen är 6 månader. Jag tycker absolut att man ska amma så länge det går och det känns bra, det handlar inte om det.

Men om jag gett Thilde endast ett kryddmått med mat så hade hon svultit eftersom min mjölk inte räcker till att mätta henne. Hur bra hade det varit?

Jag tycker att det är jättekul att jag har en sån matglad tjej och än så länge har jag bara sett att hon inte gillar broccoli (precis som sin far) och banan (gillade inte jag heller som bebis), så jag är inte orolig längre. Men jag tycker att man ska få ge sitt barn mer mat från det att det känns OK för mig inte för att nån annan säger att nu är det dags att börja ge. Det ska liksom bara vara ett råd och inte en regel!

Är jag otydlig?

Publicerad 2011-10-13 19:00:36 i Mat & Bak,

Jag skickade ett sms till Martin, eller egentligen skickade jag det genom Wordfeud, där jag bad honom köpa med sig champinjoner hem. Han svarade omedelbums att det skulle han absolut fixa. Jag skickade försäkerhetsskull ett till om att det inte skulle vara i burk utan äkta vara.

Martin ringer från Ica för att dubbelkolla så att det inte ska handlas mer så att han i så fall kunde ha tagit det direkt. Jag kollade igenom receptet för säkerhetsskull men inget mer skulle köpas. Han kommer hem och vi börjar med maten, jag frågar då var svampen är och den låg i hans väska. När jag plockar upp det han handlat så är det inga färska champinjoner utan en burk med hela svampar. Suck. Frågade då om han inte läst att det skulle vara riktiga plus att jag sa att om det skulle varit en burk så hade jag ju skrivit det från början. Han svarade då att vi aldrig köper färsk svamp. Va?! Ok, det är längesen och ja jag brukar köra med burksvamp i köttfärssåsen men annars är det alltid färsk vi köper. Han fick snällt gå tillbaka och köpa rätt.

Tror inte att burksvamp gör sig så bra tillsammans med resten av grönsakerna i ugnen ;)

Barnmat innan 6 månader??

Publicerad 2011-10-13 15:29:39 i Livet med bebis,

Jag hade redan bestämt mig när Thilde låg i magen. Jag skulle amma det fanns liksom inget annat. Varför slänga bort nåt som för det första finns i kroppen med allt vad min älskade bebis skulle behöva? Det skulle vara så praktiskt då man alltid har med sig maten och ja det verkade ju som att det funkar för alla, right? Thilde kom, hon var sjuk och ville inte äta. Hur mycket jag än trugade och hur mycket jag än kämpade så ville hon inte ha. Men jag hade ju bestämt mig, hon skulle ju ammas. Då jag hade mjölk så att det räckte och blev över fick jag pumpa och som jag pumpade! Jag kämpade med detta i två månader, jag var helt slut, men hon fick bara min mjölk och ingen ersättning alls. Det stod flaskor överallt i vår kyl med mjölk, på rad med den äldsta längst fram för att inte förvirra så att man tog fel. Vi hade ersättning med, men den hamnade tillslut längst in i skåpet innan vi gav bort den till en annan bebis som behövde den bättre.

Tillslut fick jag nog, Thilde var inte sjuk längre hon var bara lat. Vi hade ju lärt henne att tar man inte bröstet så kommer ju mjölken ändå i flaskan. Så tillslut bestämde jag mig för att hon inte skulle få flaskan längre utan endast bröstet. Så efter två månaders kämpande så funkade äntligen amningen. Det var absolut inte lätt och det var många tårar bakom. Men jag kände ju att alla andra kunde men inte jag och så skulle det inte vara. Men jag kan säga att under denna tid har jag fått veta att ingen har det lätt från start, det är alltid nåt som strular och det känns så skönt. Ingen är perfekt.

När Thilde blev 4 månader så kunde man ju börja med smakisar. Men där hade jag bestämt mig för att vänta. Min svägerska berättade då om deras minsting som de hade hoppat över detta med och det hade därefter varit väldigt svårt att få henne att börja äta vanlig mat. Så vi började i alla fall med mat, inga större mängder direkt och mycket kom ju ut igen. Men det var rätt kul att ge henne detta och att sen få börja laga det själv passade mig ju som handen i handsken. 

Thilde fattar inte längre vad man använder flaskan till, hon tror att det är nåt man tuggar på när man får den i munnen. Dessvärre får hon ingen vätska på så sätt. Vilket betyder att om vi hade velat ge henne ersättning nu så skulle hon aldrig få i sig det. På BVC har det visat sig att min lilla dam inte går upp så bra bara på att amma. Jag har massor med mjölk, men antagligen mättar den inte så mycket. Eller så har hon inte tid att äta vad vet jag? Det jag vill komma fram till är att om jag inte hade kunnat ge genne mer mat i form av smakportioner större än ett kryddmått från fyra månader så hade nog inte mitt lilla hjärta mått så bra. Då hon inte vill ta flaska och mjölken inte räcker. Jag undrar då hur de tänkt att man ska lösa det? Ska jag sitta och amma mitt barn hela dagen konstant? Funkar inte.

Jag har hela tiden under dessa två månader till idag gett först mat och sen amning direkt efter. I och med att hon inte får i sig vätska på annat sätt så har det inte varit nåt snack om den saken. Jag har alltså gjort min egen version av det där. Blir bara så trött på att det alltid bara ska finnas en väg att gå. Men om den inte funkar då?

Att man inte ska få flaskor i "present" innan bebisen kommer tycker jag också är lite larvigt. Jag hade full använding av mina till all mjölk som pumpades, skulle jag ha haft den i tillbringare annars eller? Nån gång kommer väl förmodligen bebisen att dricka välling eller om inte annat så kanske man vill ge sitt barn vatten från dem. Vad vet jag? Allt handlar ju inte alltid om att man ska ge ersättning. Barnmatsföretagen tjänar dessutom inte många kronor på mig då jag gör min egen mat.

Ibland blir jag bara trött.

Träningsdag

Publicerad 2011-10-13 13:12:38 i Träning,

Efter träningen i tisdags kände jag redan under kvällen att det började värka lite här och där, den instruktören visste vad hon gjorde minsann! Idag var jag på det igen. Jag älskar verkligen att träna, kan tycka att det känns lite jobbigt innan jag kommit iväg men väl under passet ångrar jag mig inte en sekund över att jag gick. Efteråt känns det ännu bättre :) Jag är glad att jag kommit igång igen för man mår ju så mycket bättre när man tränar. Jag kommer absolut att fortsätta knata och gå de dagar det inte är dessa pass, men man vet ju hur det blir när det bara regnar mest hela tiden och för den delen när all snö kommer. Men ju mer man håller igång nu desto lättare kommer det ju att vara att fortsätta. Man kommer att vara så mycket mer motiverad! Jag ska försöka komma iväg på andra pass med har jag tänkt, inte bara köra mamma core. Nog för att den typen av träning behövs den med men jag vill ha mer fart!

Idag lyckades jag dock sträcka mig, först bara på lårets insida och sen vandrade det uppåt. Så mysigt så! Kändes ungefär som att jag delades på mitten, så ont gjorde det. Känner fortfarande av lite men men, så kan det gå! Lätt att glömma bort att man inte är i samma form som innan graviditeten. Haha!

Thilde har snart sovit i två timmar och jag börjar undra vad jag ska hitta på. Känns dock som att om jag börjar med nåt så vaknar hon. Men borde börja fylla i alla de nya recept jag testat de senaste månaderna i min receptbok så att jag kan slänga tidningarna istället :) Så får det bli!

Massa mys

Publicerad 2011-10-12 19:48:30 i Livet med bebis,

Idag hade vi en riktig mysdag jag och Thilde. Hade ingen morgontid att passa idag inte och det var så skönt! Slippa stressa och bara vara! Så jag satt och kollade på TV samtidigt som Thilde gymmade loss och så pratade vi en massa, har dock ingen aning om vad vi pratade om men men så länge damen är nöjd är jag glad. Hon tog en liten nap och jag kollade på kärlekskranka bönder. Vad man gillar playfunktionen, både i datorn och i TV-boxen. Men att Martin skaffade 150 kanaler extra för ett år sedan var ju rätt onödigt kan man säga. Men det är ju som sagt rätt bra att en del av kanalerna har Play där i, smart drag!

På eftermiddagen knatade vi iväg till Öppnis för lite babylek och sång. Var inte en människa som jag kände där när jag kom, men ofta är det ju rätt lätt att hänga på de andras samtal. Sen kom min granne och en annan tjej från min BVC-grupp så då fick jag ju prata lite med dem i alla fall. Det är ju egentligen fantastiskt roligt att jag och min granne fick barn samtidigt, hennes lille pojk kom på min födelsedag så de är riktigt nära varande i ålder. Men det roliga är att jag hade ingen aning om att hon skulle ha barn förens kanske två-tre måndader innan de kom. Men jag trodde lätt att jag var längre gången än hon för hon var så himla pigg! Kommer så väl ihåg en dag när jag mer eller mindre kröp fram för att det dels var snorhalt och för att jag inte kunde gå snabbare även om jag ville i huvudet. Hade ju alldeles för mycket vatten i kroppen. Men hur som helst, hon kom och sprang, ja jag menar det hon sprang förbi mig!! Vi har pratat om den gången och hon berättade då för mig att hon under mer eller mindre hela graviditeten hade haft foglossning och allt hade varit förjävligt! En dag vaknade hon och hon hade inte minsta smärta och allt kändes så lätt så hon var så glad över att kunna röra sig igen :) Så det kan vara!

Kläderna som jag köpte igår handlade jag på Geggamoja, jag älskar de kläderna. Kanske inte så konstigt då det mesta av både mina och Martins kläder är randiga. Haha! Men i alla fall, för nån månad sen hade Groupon ett fantastiskt bra erbjudande, vilket de så klart ofta har, men detta fastnade jag för. Man kunde köpa ett presentkort värt 500:- för 250:- i denna butik och det var klart att jag gjorde det! När vi väl kom in i butiken ville jag ju ha det mesta, men fick ju välja med omsorg. Så det blev en fin tunika i storlek 74/80 och en mössa i storlek 6-12 månader. Jag är mer än nöjd och hon sa att de skulle ha ett sånt erbjudande igen så fort de fick chansen för att de hade haft en sån bra respons på det. Så bli medlem vettja! Nog för att butiken ligger i Stockholm, men då får ni ju chansen att åka hit med :)



Vilken dag!

Publicerad 2011-10-11 23:03:37 i Livet med bebis,

Klockan 6 tyckte Thilde att vi skulle gå upp idag, det tyckte varken jag eller hennes pappa. Pappan i hemmet fick henne att somna om till 7,30 i alla fall. Då var han redan på väg till jobbet så jag tänkte att vi kunde ha lite mys bara hon och jag så vi låg kvar, trots att det är en helt om tid att gå upp. Jag trodde att vi skulle leka med hennes lilla rosa kanin men det blev visst som så att vi somnade om båda två. Henne fick jag väcka 9.30 för då började det att blir brått för mamman som skulle iväg på sin tisdagsträning. Det känns dock aldrig kul att behöva väcka henne, men men. Vi kom iväg med all packning och passet idag var grymt! Börjar redan känna en antydan till träningsvärk! Efter passet begav vi oss upp till stan för att träffa min mammalediga arbetskollega för en lunch och en dejt efteråt med våra arbetande kollegor. Mycket trevligt!

Efter detta besök fortsatte vi till Martins jobb, för vi skulle shoppa lite kläder till Thilde. Oväntat va? Jag hade ju bestämt läst att butiken skulle finnas på söder där han jobbar och då var det ju smart att gå dit. Väl där så kollar han upp det lite mer noggrant och nä butiken låg inte alls på söder...den låg vid östermalm. Man tackar! Då Martin idag slutade 17 och butiken stänger 18 så kändes det lite smått stressat och när han sen inte klarar av att navigera kartan så höll jag på att gå i taket! Hur som helst, vi hann dit och kom därifrån med en superfin klänning och en urläcker mössa. Lovar att visa imorrn, orkar inte ta fram och ta kort nu. Vi passade även på att kika in på Åhléns men hittade nada så vi fortsatte att gå till Rådhuset för att ta tunnelbanan därifrån, på så sätt slapp vi ju ett byte. Trodde att det skulle vara hysteriskt med folk på tunnelbanan med tanke på matchen och vi bor en station ifrån stadion men det var nästan folktomt. Skönt det. Så idag har det både blivit passträning och en jäkla massa gående! Bra träningsdag! Men nu är jag trött!

Det där med barnmat

Publicerad 2011-10-10 15:38:11 i Mat & Bak,

När Thilde började äta puréer så köpte jag de smaker som fanns från Semper och Hipp för att se vad hon gillade för att sedan se vad hon gillade. Efter det så började jag göra puréerna själv. Jag menar det är inte direkt svårt att koka grönsaker och sedan mixa dem med mixerstaven eller köra den i matberedaren beroende på hur stort kok man gör. Min tanke var att jag, när Thilde sedan ska börja äta mat med kött, fisk och kyckling, skulle köpa färdiga burkar. Tyckte att det kändes för jobbigt att laga allt själv. Men så började jag tänka efter att ha läst om barnmat i böckerna "Den hemlige kocken" och "Äkta vara" av Mats-Eric Nilsson att nej, jag vill att hon ska få ren mat från början. Nog för att de inte lägger till så mycket tillsatser i barnmaten, men ändå. Jag som dessutom gillar att laga mat, varför skulle jag inte göra det till Thilde då för? Det mesta kommer ju hon att kunna äta som vi äter, så det är ju bara att plocka bort en del innan jag lägger till salt och så. När det gäller att inte ha tid eller vad det kan finnas för ursäkter så är det bara att prioritera bort lite annat, så svårt är det ju inte.

Jag har till exempel idag varit uppe sen tidig morgon, hann trots detta mysa med Thilde en lång stund innan vi faktiskt gick upp ur sängen. Vi har varit på Öppnis och sjungit med vackra stämmor och hunnit leka lite med de andra barnen. Thilde har sovit middag och sover nu för andra gången idag. Vi har hunnit käka lunch och lekt med pulvermått och en och en annan vanlig leksak. Thilde har suttit med mig i köket med sina mått och jag har under tiden kokat ihop både morots- och palsternackspuré då det för tillfället är hennes favoriter. Då hennes sista köpta fruktburk tog slut vid lunchen så har här kokats äppelmos utan socker på egenplockade äpplen, så ekologiskt det kan bli! Klockan är lite efter tre och jag har fortfarande en stor del av den här dagen kvar!

Så jag kommer att laga den mesta maten till henne i fortsättningen med. De gånger det kommer att funka attta med mina iskuber så kommer jag att göra det men de gånger det inte kommer att gå eller om det är helt slut i både frys och kyl så absolut, visst kommer jag att köpa burkar då. Jag tycker att det är ett bra komplement, men när man ofta ser att den första och största ingrediensen i burkarna är vatten så känner jag mest bara nej...

Anledningen till att jag endast köpt från Semper och Hipp är att jag bojkottar Nestlé, det har jag gjort i många många år då jag tycker att deras sätt att behandla vår värld inte är helt ok. Varken mot djur i djungeln eller mot barnen i Afrika. Här kan ni se en video från Greenpeace, men jag varnar känsliga för att se den...

Storstädningen är igång

Publicerad 2011-10-09 23:24:55 i Livet med bebis,

Man börjar se ett slut på storstädningen som vi dragit igång! Eller nu ljuger jag. Sovrummet är väl mer eller mindre klart, ska ta lite under Thildes säng imorrn och så en sista dammsugning, sen är jag nöjd. I alla fall med det rummet. Vardagsrummet är dammat, men fönstrena måste tas omhand. Där drar jag mig lite för det då jag vill ha nya gardiner och putsar jag fönstrena så vill jag ju gärna ha gardiner att sätta upp när jag är klar. Vilka problem ;) Kan ju ta köket under tiden kanske? Hur som helst blir allt mycket roligare i ett rent hem! Jag är dessutom inte längre lika sentimental när det gäller saker. Vill jag inte ha det kvar så slängs det nästan med detsamma och förr kunde jag lätt tänka att detta kan jag ju faktiskt behöva en vacker dag. Nä, nu ska skiten ut bara!

Vi har också hunnit med lite mindfulness och fotspa. Det var trevligt! Thilde har lekt och busat med en av sina killkompisar som hon inte träffat på länge, hon fick testa hans cross och lyckan var total. Så nu vet vi vad som måste köpas. Ja, alltså det var ju ingen riktig cross utan en gåstol som såg ut som en. Det blinkade och hade sig från alla möjliga små lampor så jag kan ju förstå att den gillades skarpt.

Väl hemma igen var det bara att slänga i ungen lite mat för att sen kastas i säng, då det var en övertrött liten krabat som inte själv visste vad hon ville. Då är det inte lätt inte. Vi lyckades också få i oss lite mat och sen började vi välja ut bilder till Thildes 6-månaders kollage som så snabbt skulle fixas i photoshop men det ville sig inte. Jag testade ett annat program och det höll på att göra mig totalt galen så nä ni får vänta till imorrn med det. Tänk ändå att min lilla tjej blivit så stor! 6 månader idag! Så galet som det kan bli och så snabbt som dessa månader har gått så är hon snart 1 år! Shit pommes!

Babysim 2

Publicerad 2011-10-08 21:57:05 i Thilde 4-6 mån,

Idag var det då dags för steg 2 på Thildes babysim. Då det sket sig med det på måndagar får vi nu ta det på lördagar. När vi kom dit var det fullt med större barn där så jag började bli orolig att vi tagit fel på dag och tid. Men många av de större barnen var på väg därifrån och när vi väl kom in i simhallen så var det mest bebisar som väntade på sin tur och två större barn. I bassängen var det barn i deras ålder så det visade sig sen att det av misstag hamnat i fel grupp. Kanske inte så kul med babysim när man är runt 4 år...

Vi fick en mycket bra instruktör som verkligen hade rätt jobb! Hon var inspirerande och peppande och visade att hon gillade barn, vilket är ett stort plus när man jobbar med detta. När Thilde kom i vattnet började hon nästan med detsamma att sprattla med benen och plaska med armarna så mycket hon kunde och skrattade så att hon tjöt. Då kändes det verkligen så rätt att vi fortsatte med kurs 2 direkt. Hon fick göra några vanliga dyk där man börjar att hälla vatten på kroppen och sedan huvudet för att sedan dra henne under vattnet mot sig. Det är en sån härlig syn när hon tittar upp mot en och har tungan ute och smakar på vattnet. Men detta är ju som sagt steg 2 och nu ska de utvecklas ännu mer de små liven. Så nu fick man ha dem i famnen ut mot i vårt fall pappa Martin, en leksak i vattnet som lockar, lutar de sig bestämt bak mot en så är de inte redo, men om de lutar sig utåt ner mot vattnet så är de redo. Vilket Thilde var! Hon slängde sig rätt ner i vattnet mot leksaken, tog några simtag under vattnet och fångades upp av Martin. Behöver jag säga att jag både var skräckslagen och grymt imponerad och stolt! Det är coolt att se sin dotter utvecklas så mycket! Underbara fina unge!

För att fortsätta med utvecklingen så sa hon idag mamma med, hon fick testa sin hoppgunga som hon fick av våra snälla vänner och där satt hon och tittade på mig och sa mamma och skrattade :) Kärlek! Hon tyckte att det var superspännande att stå där och komma i samma höjd som katterna och nästan kunna ta på dem de få gånger de vågade sig fram. Vi lyckades även få i henne vatten för första gången, eller hon har ju fått vatten tidigare, men denna gång med lite större dinapp så lyckades hon suga själv ur flaskan. Hon verkade dessutom tycka att det var gott!


Badtjejen!

Nu ska skiten bort

Publicerad 2011-10-07 21:14:08 i Livet med bebis,

Idag började operation storstädning i detta hem. Det ska bli så rent så att man bokstavligen kan äta direkt från golvet! Problemet är bara att det finns en liten tjej här som kräver så sjukt mycket uppmärksamhet så det är svårt att hinna med. Men alla papper som legat och slängt är nu ett minne blott och man ser numera byrån i hallen och sideboardet i vardagsrummet. Det har kommit upp ett elefanthuvud på väggen som inhandlades i Thailand 2008, ja jag säger då det. Ljuslyktor kom upp på väggen i köket. Ja, det ser ut som att det finns en möjlighet till att det blir rent nån gång i alla fall. Imorrn är vi dessutom två så en kan ju roa Thilde och den andra städar.

Jag och Thilde passade M idag med då hans mamma var tvungen att besöka tandläkaren. Det gick fint, satt där i väntrummet med två vagnar och inte ett pip från nån av dem trots att en annan unge smällde sin ballong en centimeter från oss och tandläkarna smällde i dörren in till undersökningsrummen. Att gå hemifrån utan regnskyddet till vagnen visade sig vara mindre smart då hela himlen hade öppnat sig när vi kom ut. Så jag fick snällt betala och åka tunnelbana hem, annars hade hela vagnen varit genomsur när vi kom hem. Det var den ändå kan jag meddela.

Imorrn börjar nästa steg på babysimmet. Ska bli mycket skoj! Då vi har en tjej som verkligen älskar att bada och särskilt alla ankor som åker runt i vattnet. De smakar gott hälsar hon med. Vi ska även iväg och köpa en ny badbalja åt henne eftersom jag hade sönder den gamla och så ska vi kika på en ny bilbarnsstol åt henne. Min rygg pallar inte av att kånka runt på babyskyddet längre. Så det känns som att det är läge att börja kika om inte annat. Det är morgondagens planer det.

Här kommer gårdagens shopping:


Den söta klänningen från Villervalla, älskar detta märke!


En sockersöt pyjamas


Det riktiga kapet!

Den andra dräkten får ni faktiskt vänta på ett tag till :)

Det där med broccoli

Publicerad 2011-10-07 16:02:46 i Thilde 4-6 mån,

Idag testade vi nåt nytt. Thildes favorit när det gäller mat är morot och palsternacka, när det serveras slänger hon sig efter tallriken och skeden. Men jag kände att det kanske blir lite enformigt. Så jag gjorde en frysrens och hittade både ärtor och broccoli. Ärtpurén gillades sådär, men hon åt i alla fall. Jag tror dock att det är mest jag som är rädd där eftersom det blir små små miniskal kvar och jag är rädd att hon ska sätta dem i halsen och kvävas. Så minsta lilla host så är jag där och ser till att hon andas. Idag testade vi broccoli, det gillades inte. Men eftersom stackaren var hungrig så åt hon upp det, med en och en annan kväljning som resultat. Dock så tyckte jag att det såg riktigt kul ut, tills hon satte i halsen. Då var det mamma-orolig som var här igen. Men de klarar ju rätt mycket själva faktiskt och de måste ju lära sig för hur ska det annars gå när det är dax för mat med bitar i? Elak som jag är så filmade jag spektaklet. Men de riktiga kväljningarna och så de kom först senare dock.

Det första ordet!

Publicerad 2011-10-07 14:56:03 i Thilde 4-6 mån,

Imorse när Thilde och jag låg och drog oss i sängen så pratade hon på som vanligt och jag hängde ju så klart på. Tänk den som skulle höra dessa samtal! Man låter ju inte riktigt klok när man sätter igång. Hur som helst, plötsligt låter det inte bara guuuuaaa blääääuuuu gaaaggaaa ja ni fattar va? Jag hör ett ord. Först tänkte jag att nej, det måste ju vara fel men så kommer det igen. Vårt lilla solsken kan prata! Hon är inte ens 6 månader gammal ännu och hon kan prata! Fattar ni? Ok hon blir 6 månader på söndag, men ändå. Så hela dagen idag har hon fortsatt med samma ord så det är ju liksom inte ett sammanträffande, det är verkligen nåt hon lärt sig! Åh, så stolt jag är! Mammas älskling! Undrar om det beror på att hennes moder också gillar att prata, är det slut på lugnet här hemma nu? ;)


Och ja, pappan har fått detta skickat till sig och ja han blev rörd...

Kap och sopplunch

Publicerad 2011-10-06 22:38:45 i Livet med bebis,

Idag lyckades jag få det lillabusfröet att somna om, då hon vaknade lite innan sex imorse. Nog för att det är hon som tycks bestämma i det här hushållet, men det var lite väl tidigt. Hade dock kunnat strypa Martin för när jag precis fått henne att somna om tände han lampor och prasslade med en brödpåse. Och då slogs de där fina blå ögonen upp igen. Men jag sa snällt att vi skulle fortsätta sova och då gjorde vi det till en åtta i alla fall. Lite mer human tid om ni frågar mig.

Trots att vi var uppe i tid blev det ändå stressigt när vi skulle iväg till Öppnis, skulle möta upp M & M vid 10 för att kika på deras loppis. Igår när vi var där för att betala deposition för nästa veckas föreläsning var det en tjej som kom med en massa fina saker i sina kassar, bland annat en bumbo som vi så gärna vill ha till Thilde. Jag tänkte när jag såg den att jag skulle erbjuda henne det dubbla priset vid försäljning där och då, men gjorde det inte. Tänkte dessutom att den med all säkerhet skulle vara borta när vi kom idag då det redan varit öppet en timme. Men vet ni vad, den stod kvar! Så idag blev vi med bumbo till det härliga priset 50:- inte illa pinkat! Den är i riktigt fint skick med! Hittade även en fin pyjamas, något stor ännu men hon växer ju i den. En klänning från Villervalla och så en pepparkaksdräkt som aldrig varit använd, med prislapp kvar och allt! Har gjort riktiga kap idag minsann! Ska visa bilder imorrn.

Gick hem till M & M en stund och drack den godaste jordgubbssaft jag nånsin druckit och gav våra vildar lite käk. Sen knatade vi hem till nästa mamma och hennes godbit till son. Sopplunch stod på schemat. Det var gott, men Thilde bestämde sig för att sätta sig på tvären. Inget jag gjorde var bra, maten spottade hon ut och fick hon ingen mat blev hon ännu argare. Ibland är det inte lätt att vara liten tror jag. Själv skulle jag bara vilja krypa in i hennes hjärna en stund för att se vad det är hon egentligen vill. Men det var ett bra initiativ med lunch istället för enbart fika. Frågan är bara vad man själv ska bjuda på när det är dags att vara här? Måste reka barnvagnsrummet innan med.

Lat - not so much

Publicerad 2011-10-05 22:30:10 i BVC,

Imorse bestämde den lilla versionen av mig att det var dags att gå upp vid 7! Det kändes som mitt i natten när man är van vid att hon alltid somnar om när Martin väl gått till jobbet. Men icke idag. Jag kan lova er att jag kämpade, men det gick inte. Det talades om allt möjligt, tänk om även jag kunde vara med i den diskussionen bara. Men å andra sidan hann hon sova en bra stund innan vi kom till BVC, var dags för 6-månaders kollen. Allt såg fint ut och hon går upp sakta men säkert men är nu tillbaka fint på sin födelsekurva och jag kan pusta ut. Hon var på väg att tippa ner på vikten på den sist och vi skulle ha stenkoll på det. Det är ju ingen tung madame jag bär runt på 6720 gram och 66,5 cm lång. Det roliga är att hon följer mina kurvor nästintill exakt. Tänk vad häftigt det kan vara.

Så idag har det blivit en hel del knatande, ja jag är lite rolig, har haft runkeeper igång varje liten promenad idag. Men på den första fick den en knäpp och tycker att jag gått 1 mil på 20 minuter. Hahah, bra jobbat eller hur ;) Men totalt idag har det blivit lite mer än en mils promenad. Så mig kan man inte kalla lat!

Imorrn blir det ingen träning. Ska kolla på kläder på Öppnis med M & M, jag hoppas vi hittar massor med bra saker! Efter det besöket ska vi på sopplunch hos en annan mamma. Gott hoppas jag att det blir! Om inte annat så blir det trevligt att träffa alla igen :)

Låt mig få presentera...

Publicerad 2011-10-04 10:54:11 i Träning,

...fröken latmask! Nä, så illa är det egentligen inte. Men när jag vaknade imorse mådde jag inte helt 100 och bredvid mig hade jag en sovande bebis. Dessa två tillsammans gjorde liksom att det inte blev läge att pallra sig upp för att byta om och åka iväg till träningen. Sjukt tråkigt, men så är det. Ny chans kommer på torsdag och då kommer jag iväg! Då är vi dessutom två som åker, så mycket lättare då. Är lite sugen på att testa nåt annat pass, men det kräver ju att Martin kommit hem och kan ta Thilde. Jag har dock lite krav på passet. Det ska för det första vara kul, sen ska det vara fartfyllt och gärna lite halvsvårt och utmanande. Det pass jag vill gåär på måndagar klockan 17 som verkar innehålla dessa krav. Undrar om jag kan få Martin att vara hemma innan dess så att jag hinner ta mig dit? Jag har även kollat upp när de har barnpassning och det är bara till lugna och sansade träningspass. Lite trist tycker jag. Inte har de barnpassning på gymmet närmast mig heller, vilket är ännu ett minus. Men på nåt sätt ska jag väl lösa det så att jag får gå på denna träning nån gång. :)

Stäng in mig och släng nyckeln

Publicerad 2011-10-03 21:18:08 i Livet med bebis,

Idag var det till att ställa en klocka, det var dags för Monday Morning i Kista vilket är en liten tillställning för föräldralediga. Man träffas en gång i månaden på ett stort fik i ett köpcentrum utanför Stockholm och så är det föreläsare som kommer från olika företag och man får fika och en liten goodiebag. Mycket trevligt! Kul att komma ut också och inte bara hänga i samma gamla tråkiga köpcentrum som finns på gångavstånd. När detta var slut begav vi oss vidare och käkade lunch.

Efter det gav jag mig av hemåt och ringde till Vattenhuset för att fråga vart vårt mejl tagit vägen som vi väntat på de senaste tre veckorna. De var helt ovetande om vad jag pratade  och den kurs som vår instruktör sagt skulle fortsätta skulle inte alls göra det på den tiden. Kändes lite snopet. Men vi bokade helt enkelt en annan dag, nu blev det lördagar vid halv elva så det blir nog bra det med. Vi har ju tyckt att det varit så roligt under dessa veckor och Thilde har ju tyckt det varit toppen med, så då vill vi ju så klart fortsätta. Kul att göra nåt tillsammans med.

Så idag åkte vi och hämtade de sista delarna till Martins cykel så att han nu kan bygga ihop den samt att vi veckohandlade. Det gick ju bra tills vi skulle scanna tuggummina som jag ville ha. Det hände inget och vi tryckte och tryckte och tillslut så blippade det till och det kom med i scannern. Betalade och gick därifrån. Av nån anledning så kikade jag på kvittot och vad ser jag? Vi hade scannat tuggummina 8 gånger! Jag hade en påse och den hade nu kostat mig 103:- billigt värre! Gick upp till kundtjänst och fick bort 7 av dem plus att hon snodde min påse, men den fick jag snabbt tillbaka eftersom jag ändå betalt för 1. Tog emot pengarna och gick. Då skrek killen som stod på kö efter mig att jag glömt min plånbok. Härligt med ärliga människor! Jag svarade då att det var säkrast att jag begav mig hemåt innan nåt mer skulle hända ;)

Tävlar!

Publicerad 2011-10-03 21:01:04 i Tips!,

Hittade en rolig tävling hos fina Josefine och den vill jag ju vara med i så klart och det tycker jag att ni ska vara ni med! Är ett fantastiskt fint pris må jag säga!



Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela