kirsten

Sanna mina ord

9 år och fler ska det bli!

Publicerad 2012-01-31 22:24:14 i Familj,

Idag har tisdagen varit som vilken annan tisdag som helst, vaknade runt 8 snåret, Thilde åt gröt och jag yoghurt, vi busade och lekte och hon sov middag, vi fick besök av mamma-kompisar till mig och bebis-kompisar till Thilde, Thilde slocknade innan gästerna gått hem men vaknade när de gick, gick ut och gick för att köpa ett fång rosor men kom bara hem med tre, klippte och ritade och skrev en fin liten text på baksidan av hjärtat, ställde fram champagneglasen och väntade på att karln skulle komma hem, karln kom hem och hälsade glatt på sin familj och lämnade en ask med prima praliner till sin kvinna, han gav bebisen gröt och hittade hjärtat, läste texten och sa: Men vad är det här, friar du? ♥

Underbara fina Martin! Jag älskar dig till månen och tillbaka!

One love  one heart

Skönt trött

Publicerad 2012-01-30 19:56:10 i Träning,

Dagen började med ett pass med medeljympa och barnpassning. Thilde som slutat sova när vi åker dit om hon ens har gjort det nån gång, sov inte heller idag. Men hon var pigg och glad för en gångs skull. Men det är som att hon känner på sig att jag ska gå ifrån henne, när hon får sin lunch så är hon kaxig och sitt vanliga jag, men sen när vi sätter oss vid alla leksaker så kommer tårarna. Idag la jag ner henne i vagnen och "hennes" tant fick ta henne och köra runt med henne i hopp om att hon skulle somna. Jag fick träna hela passet så jag var så säker på att hon skulle sova när jag kom upp. Men icke. Hon satt där i tantens knä och lekte. Tanten berättade att hon absolut inte ville sova och att hon hade suttit på golvet under hela passet och lekt och ålat iväg. När jag tog henne från tanten förstod jag varför hon inte sovit ;) Fräschare blöja har jag ju bytt, haha!

Hemma duschade jag, åt mat och sen skalade jag ungefär 4 kilo äpplen om inte mer och så gjorde jag kompotter. Nu finns det äppelmos, äppel- och päronmos och äppel- och hallonmos. Var jag ska få plats med det har jag ingen aning om men det löser sig. Fick med oss den sista kartongen av Martins föräldrars äpplen, guld värt! Bättre äpplen går inte att få tag i!

När Martin kom hem lämnade jag över kaoset med kastruller och kompotter till honom och lilla hjärtat med förstås. Sen åkte jag iväg för dagens andra träning. Trodde inte att jag skulle hinna då det var långa köer. Men jag missade bara min bokade biljett men hann till passet. Har nog aldrig stressat så mycket tror jag. Passet var kul och jag kommer absolut att gå igen, för det är ju så hänger man inte med idag så kommer det gå bättre nästa gång. Men då blir det på en annan anläggning då det inte passar på måndag då Martin jobbar sent då.

Nu är jag helt död kan jag säga. Kommer nog inte att kunna röra mig imorrn ;) Men då vet jag ju att jag verkligen jobbade på bra idag! Kul att jag klarade av att dubbelträna, det är nog i alla fall en två år sen jag gjorde det sist. Imorrn blir det vila, eller ja så gott det går i alla fall. Får ju besök av en massa mammor och deras bebisar då. Fast bebisar kan vi nog inte kalla dem längre då de snart är 10 månader... :)

Men nu blir det slapp i soffan, orkar inget annat ;)

Hem ljuva hem

Publicerad 2012-01-29 22:45:30 i Livet med bebis,

Har varit hemma under helgen, därav min frånvaro. Tiden räcker liksom inte till för några inlägg där borta. För då är det att umgås som står på schemat och en massa flängande fram och tillbaka till än den ena än den andra. Men det är trevligt, jag klagar inte på det. Men ibland vore det kul om nån kunde ta och pallra sig hit också. Många tycker dessutom att när vi är hemma och hälsar på att vi bara ska komma förbi dem, det funkar inte. När vi åker iväg så är det med späckat schema och det finns liksom ingen tid till spontana aktiviteter, det är synd jag vet men för dem som vill träffa oss så får de bjuda hem oss till dem. Nu efter att vi fått barn så är det mor- och farföräldrar och kusiner till höger och vänster som står på tur för att mysa med Thilde :)

I helgen bjöds det på god fredagmiddag hos Martins föräldrar där vi även huserade, Thilde skulle inte sova när vi kom fram och det slutade med att jag satt på övervåningen och Martin på nedervåningen med sina sovande föräldrar i varsin fåtölj ;) Under lördagen bjöds det på långfrukost, en tur med mamma på Hindersmässan där det shoppades urgott godis, korv, brända mandlar och nästan ett halvt kilo kanel. (Det går åt som smör här hemma till Thildes kompotter) På kvällen umgicks vi med mina föräldrar och åt youvetsi. Thilde skulle minsann inte sova här heller... Pappa och Martin massakerade en fjärrkontroll och när de var färdiga med det undrade jag varför de inte använde den till min gamla TV som visst visade sig fungera till stor-TV:n med. De kunde ju bara ha frågat mig från början kan man tycka ;) Idag var det lite sovmorgon och söndagmiddag och så åkte vi hem. Så kan en helg i Öret spenderas :)

Imorrn börjar en ny spännande vecka. Vi börjar den i vanlig ordning med lite jympa! :)

Oro

Publicerad 2012-01-27 09:25:45 i Livet med bebis,

Haha, jag fortsätter väl att berätta om statusen på våra nätter ;) Thilde vaknade vid halv ett i natt och ville bara gosa med min arm. Så jag lyfte över henne till oss och det tog väl en stund innan hon somnade. Om jag inte minns felså tog Martin upp henne tillslut och vaggade henne till sömns. Varför sova när man kan vara vaken liksom? Hon vaknade vid fem igen och då ammade jag henne tills hon började bitas, då fick det vara nog. Då plockade jag upp henne och vaggade henne i en fem minuter tills hon slocknade. Sov till halv åtta. Inte illa ändå. Känner mig ändå rätt pigg idag. Bra det för idag har jag inte tid att gå och lägga mig med henne när hon ska sova här snart igen. För här ska det städas och packas, ikväll bär det av till Örebro för en helg med hindersmässa och familj. Mysigt värre!

Igår på Öppnis gick det kalas! Thilde som helt bojkottat min mat de senaste månaderna ville ha mer av allt! Fick hon det inte skrek hon bara rätt ut. Galna unge! Rev halva leksakshyllan gjorde hon också, drog tag i en sån där leksaktelefon och fick med sig den och två andra saker som träffade henne så klart. Skulle behöva vaddera hela henne tror jag. Så nu ska jag börja laga mat igen har jag tänkt, får vara slut på den där burkmaten nu. Fantastiskt som komplement, men jag vill att hon ska äta riktig mat nu!

Ja, och så har vi ju skolan med. Jag börjar på ett sätt undra hur jag tänkte när jag kom på att jag skulle plugga med ett barn hemma? Och att jag just valde nåt som ekonomi. När jag ser att det är jag och en massa ingenjörer som läser detta så blir jag ännu mer nervös. Att inte ha haft boken förens igår gör att jag redan ligger efter massor och var får jag tiden till att läsa ikapp det? När Martin går runt och säger att jag har ett läshuvud och inte behöver vara nervös så undrar jag vem han pratar om, jag läshuvud? Sen när då? Jag läser förvisso böcker i ett rasande tempo när jag väl kommer igång, men att få det till att jag har ett läshuvud är ju rätt långsökt. Fast å andra sidan, när jag väl kommer igång så kommer det säkert gå fint. Jag måste bara ta mig tiden att sätta mig och komma igång. Men för att vara en kurs på 7,5 poäng och på halvfart så tycker jag att det är lite väl mycket att göra. Två examinationsuppgifter och en tenta!

Nej, ta och byta en blöja och söva lilltjejen och sen sparkar vi igång denna dag! Det blir nog kalas detta!

Godmorgon!

Publicerad 2012-01-26 08:44:49 i Livet med bebis,

Inatt tyckte Thilde att det var dags att vakna vid 3, jag fattar inte vart hon får sina knasiga idéer ifrån men jobbigt är det. Flyttade över henne till oss och det brukar ju hjälpa men inte numera. Nu ställer hon sig i krypställning och står och gungar fram och tillbaka tills hon kommer till sängstommen och där fastnar hon ju så klart men slutar inte gunga för det. Ni kan ju tänka er att hon blir rätt sur då. Knasiga unge!

När man nu inte sovit ordentligt på flera nätter så gör man ju tillslut klantiga saker. Idag var inget undantag. Skulle precis till att börja ge Thilde gröten när jag tappar tallriken, naturligtvis hamnar den upp och ner och i mitt knä. Gröt är ju dessutom något kladdigt. Usch! Thilde hon tyckte dock att det var hur roligt som helst och satt bara och gapskrattade. Naturligtvis var byxorna helt nytvättade och vi tvättade igår. Haha!

Ska nog krypa ner med henne när det är dags för hennes förmiddagslur. Om inte annat bara för att få vila en liten stund, kan ju passa på att läsa lite i min bok. Senare ska vi iväg och hämta min skolbok som jag bokat på bibblan, lämna in kläderna vi inte ville ha från HM och sen till Öppnis för att laga mat. Rolig dag med andra ord :)

Skadad vilde

Publicerad 2012-01-25 20:14:48 i Livet med bebis,

Jag vet inte vad hon gjort eller hur hon fått det, men imorse när vi vaknade så hade Thilde ett stort rött märke i pannan och på det högra ögonlocket. Först trodde vi ju att hon legat konstigt och att kudden gett henne märket, men hon är fortfarande lika röd. Ser även ut som att det är små bubblor i det röda... Undrar vad det är? Hon verkar dock inte ha ont av det och det är väl för väl! Är det kvar på fredag och lika rött så ska jag ringa BVC för råd. Vad tror ni det kan vara?

Ny dag, nya möjligheter

Publicerad 2012-01-25 09:00:08 i Livet med bebis,

Igår passade jag på att sova när Thilde sov sin förmiddagslur. Jag förstår inte att jag kan vara så trött! Men det blir kanske lite så när man sover ok varannan natt? På eftermiddagen var min plan att vi skulle ha tagit en långpromenad, men vi hamnade på Öppnis istället. Inga fel med det heller. Det är så kul med Thilde bara, som tidigare var den kaxigaste av alla där numera så är det totalt livsfarligt och man måste veta exakt var mamma är! Säger nån hej till en så kommer krokodiltårarna nästan omgående och hon tittar på mig och liksom beklagar sig över att personen gjort nåt riktigt dumt. Haha! Igår var det dessutom öppet för alla och det innebär ju att Thilde och hennes kompis är bland de yngsta. Men det var kul att se hur spännande hon ändå tyckte att det var med de större barnen som gick omkring, se och lär hjärtat ;)

Idag vaknade Thilde vid halv fyra! Halv fyra!!! Vad ska hon vakna då för?! Igår vaknade hon ju liksom vid sju och det är ju helt ok, riktigt mänskligt, men halv fyra är inte det. En och en halvtimme skulle hon vara vaken med. Varannan natt som sagt. Dock så sov hon riktigt bra fram till halv fyra så man ska ju inte klaga på det, men man kan ju undra varför hon tror att det är dags att gå upp då? Jag skulle kunna förstå det mer när det blir vår och ljust på morgonen eftersom barn följer solens ljus, vaknar den kommer upp och sover när den går ner. Men nu är det ju beckmörkt ute! Knasiga unge. Men sen vaknade jag innan både Thilde och Martin. Känner att jag börjar komma tillbaka, får ha koll så att Martin kommer upp till jobbet som vanligt ;) Haha!

Ska ta och byta dagens första bajsblöja, sen ska jag klä på oss och bege oss ut på en promenad innan det är dags att ta tunnelbanan till träningen. Älskar verkligen att träna! Så skönt att vara igång igen! Nu ska jag bara lyckas komma iväg på lite andra pass, annars är det lätt att jag tröttnar. Lite synd att det endast är barnpassning när det är jympa och spinning. Skulle gärna se att det fanns lite andra pass att välja på med, men jag är så klart glad över att det ens finns. Så får vi hoppas på att den lilla damen behagar ta sig en lur innan passet börjar. Eller så kanske det är bättre att hon sover under passet nu när hon är så rädd för att jag försvinner? Mmm, vi får se.

Äckligt!

Publicerad 2012-01-24 12:24:36 i Allmänt,

Kollade på Unga mödrar i morse, ja man kan säga att jag är fast vi det programmet. Det är ett nytt par med och det som förvånar mig med dem är att de så himla gärna vill ha barn och efter två missfall så är hon gravid ändå sitter människan där och röker! Som om det skulle göra saken bättre liksom. Blir så arg! Sen lägenheten de bor i, maj gadd säger jag bara! De har djur överallt, både husdjur och parasiter. Ja, det sistnämna för att de inte städar. Det kryllar med äckliga bananflugor för att mat står kvar på diskbänken. Fy! Katten de hade bor i det rum de tänkt ge till sin kommande bebis, eller om de hade två, hur som helst så var den inte rumsren utan gjorde sina behov på golvet, vilket de inte tog upp med detsamma. Konstigt om den inte blir rumsren?! Deras uteplats användes av hunden och där låg det bajs överallt också. Är det verkligen ett bra hem för en liten bebis? Jag menar att de vill leva så är ju upp till dem, men att ha en bebis i den miljön är ju skadligt. Usch!

Jag blev chockad när jag såg det igår då man såg att hemmet såg ut som en soptipp genom att all deras reklam låg samlad som en matta på golven. Redan då tyckte jag att det var smutsigt och sen nu...jisses. Nä, de får nog ta och tänka om tror jag!

Yay!

Publicerad 2012-01-23 22:15:43 i Livet med bebis,

Imorse startade dagen vid halv fem! Halv fem! Då är man inte människa vill jag lova. Jag försökte få den lilla damen att somna i närmre 1,5 timme, jag är envis och ville verkligen inte gå upp då! Hon fick tillslut amma en sväng och sen tog Martin henne, men då sov jag som en gris på två sekunder. Sen gick vi upp lite innan åtta. Martin har kurs i dagarna tre och kommer då börja senare än vanligt och det tackar jag för. Speciellt om dagarna ska börja så här tidigt.

Måndag och det var dags för träning igen. Gick ut och gick innan jag skulle ta tunnelbanan, min tanke var att hon skulle somna då. Men det tyckte inte hon. Hon somnade inte heller under resan, suck. Gav henne käk när vi kom fram och sen gick vi in och började leka. Min tanke är att jag ska vara med och visa henne att det är kul innan och sen smita iväg. Gick inte. Jag fick försöka söva henne och jag lyckades, men samma visa som förra gången att hon vaknade när jag la ner henne. Så jag lät henne ligga kvar och vaggade henne i vagnen. När klockan var halv och passet började så sov hon fortfarande inte, men en av tanterna kom och tog över och jag sprang ner. Trodde hela passet att snart ropar de upp mitt nummer. Men det hände aldrig. Jag fick träna hela passet! Wow! När jag kom upp, då låg hon så fint där i vagnen och sov och hade så gjort i 45 minuter. Jag tackar jag! Duktiga lilla tjej!

Haha, viktstatusen vet jag inte om jag vågar nämna ;) För den visade på uppåt, inte bra, men jag har fortfarande ett minus på totalen. Har ju under veckan som gått äntligen kunnat äta utan att må illa och då äter man ju. Plus att jag syndade lite för mycket uppenbarligen. Men nu ger vi oss på det igen och på måndag om en vecka ska det stå minus igen. Eller hur!

Bada!

Publicerad 2012-01-22 20:06:57 i Livet med bebis,

Blev ingen photo shoot hos min bror idag, han hade en kompis som skulle dit och som faktiskt betalade för att få bilder till sin portfolio. Han tyckte att vi kunde komma runt 17, men det är lite sent för en bebis dessvärre. Så vi får se om det blir av om två veckor istället. Tror att det kanske är bättre att planera det i god tid innan. Istället drog vi iväg och badade. Vi hade ju egentligen tänkt att vi skulle ha gått fortsättningskursen, nummer 3 med start idag. Problemet är att den skulle ha startat klockan 18, vilket är toksent. Så vi hoppade det och hoppas att det blir bättre tider i mars annars väljer vi nåt annat ställe. För hon ska absolut gå, det är det inget tal om.

På badhuset var det trevligt. Man kan ju inte bada så där jättelänge med en sån här liten tjej. Men hon fick testa alla bassänger som fanns. På det allra djupaste testade vi lite dyk och det var ju inga som helst problem trots att det var kallare än kallast. Där hackade hon tänder, så vi gick in till barnbassängen igen. Hon tyckte det var extra spännande med alla andra barn, så roligt att se! I bebisbassängen försökte hon bli kompis med två killar, hon flirtade sitt allra bästa må jag säga för de satt som hypnotiserade framför henne och ville leka. Haha! Kunde dessvärre inte ta några foton där då det var fotoförbud. Sen knatade vi hem i snöstormen, jisses vad snö det kommit! Mysigt så länge den ligger som ett täcke :) Blir till att köpa en pulka i veckan. :) Bara därför kommer snön att försvinna, haha!

Nu ska vi ta kväll här då vi äntligen fått lillan att somna. Det satt väldigt långt inne. Så TV-mys och piroger serveras i soffan nu!

Bra natt!

Publicerad 2012-01-22 11:32:39 i Livet med bebis,

Thilde sov hela kvällen igår, inte ett endaste nappinstopp! Det ni! Dessutom sov hon hela natten och vaknade 7.15! Vad händer? Vad gjorde vi rätt igår? Eller har hon kanske äntligen kommit på hur skönt det är att sova? Ja, det hoppas vi ju på så klart! Lite egen tid är ju liksom inte fel, att hinna läsa några kapitel i en bok om kvällen innan man somnar. Fantastiskt och som jag saknat det!

Idag snöar det här. Jag tycker att det är både bra och dåligt. Det blir ju så mycket ljusare med snön, men halkan som kommer av det gillar jag inte. Samt att det kommer bli tyngre att dra vagnen, fast det kanske man ska se som ett stort plus istället för jisses vad stark jag kommer bli! Ska försöka starta den här dagen med, även fast vi varit uppe i flera timmar nu är det inte mycket vi hunnit med att göra. Tanken är att fota Thilde hos min bror idag, men vi får se hur det blir med den saken. Mycket bra att ha en fotograf i familjen, grym är han också!

Detta är en av de bilder han tog på mig som gravid, olala! ♥

Inte direkt äckligt

Publicerad 2012-01-21 22:52:09 i Musik,

Alltså, jag är kär i den här låten! Känner att jag måste börja lyssna på mer musik om dagarna! Nu ska Thilde lära sig dansa på riktigt! ;)

Slutammat?

Publicerad 2012-01-21 21:54:02 i Thilde 7-9 mån,

Jag har en riktigt retlig dotter här hemma. Hon vet precis hur hon ska jävlas. Jo, för det vet jag att hon är kapabel till och det har hon varit länge. Men idag tog hon priset! Vi var ute och åt tidigare idag och jag satt och busade med henne genom att precis innan hon fick sin majskrok i munnen så drog jag undan den för henne och hon skrattade så att hon kiknade. Vissa gångerlät jag henne få tag i den och när hon bet så drog jag i den. Ännu roligare var det då minsann. Knasiga unge!

När vi sen kom hem och det var dags att lägga sig så gjorde vi ju som vanligt, först lite gröt och sen var det dags att ammas. Bara det att hon då kom på att man kunde busa lite och kom ihåg hur vi gjorde innan med majskroken. Att göra det med ett bröst uppskattades inte av mamman! Satans unge var allt jag kunde tänka. Jag sa ifrån på skarpen, vad tror ni ungen gör? Hon tittar på mig och skrattar! Men jag tänkte att ok, en gång det kan jag ta och gör ett nytt försök. Efter försök tio så kände jag bara att nu fick det vara nog. Så jag packade ihop och hon fick så snällt somna utan amning.

Nu undrar jag om det är dags att ge sig? Är det slutammat nu? Har ju ändå lyckats att amma i snart 10 månader. Något som jag från start aldrig hade kunnat tro med tanke på hur det var då. Jag hade nöjt mig med 6 månader. Det var då. Nu hade jag ju bestämt att jag skulle göra det i 12. För jag måste ju erkänna att jag är livrädd för de där små sylvassa bissingarna hon har i underkäken. Men på morgnarna gör hon inte alls så, så kanske var detta bara för att ge igen för att jag busade med henne tidigare under dagen? Vem vet? Men jag ger det nog ett nytt försök imorrn igen. Jag är ju som sagt inte den som ger sig i första taget.

 

Fröken bus, alltid med ett nytt hyss på gång! ♥

Kladdmaja

Publicerad 2012-01-21 19:34:44 i Thilde 7-9 mån,

Jag är ju som ni förstått inte alls särskilt glad över kladd. Jag har alltid äcklats av det, så jag förstår så väl alla små barn som sitter där och spretar med sina kladdiga fingrar och vill att deras föräldrar ska torka bort det. Jag som annars älskar att baka och laga mat får ibland be Martin ta hand om den kladdiga delen, för jag klarar det inte alltid. Men nu när jag själv har en liten så är det ju upp till mig att låta henne lära känna maten, att få ta på den och samtidigt smaka på den och sen torka bort allt kladd från henne och möblerna. Ok möblen, då hon sitter där i sin Antilop som egentligen bara kan ställas in i duschen och spolas av ;)

För visst tycker jag att det är viktigt att hon lär sig själv. Idag hade vi en sån dag. Hon ville inte alls att jag skulle ge henne maten så efter ett par skedar så gav jag upp, då det mesta av maten hamnade i håret på henne då hon satt och skakade på huvudet. Så jag gav henne skeden och ställde ner burken med mat till henne. Nom nom sa hon då och käkade glatt upp nästan allt. Helt galet! Men då får det vara så. Efter en massa torkande så var både hon och köket någorlunda rent och ett bad senare så luktade hon gott igen och inte gammal fisk. Haha!

Så här kan det se ut:


I städartagen

Publicerad 2012-01-21 11:45:43 i Livet med bebis,

Så var det lördag igen då. Veckorna bara flyger förbi. Kan säga att det är med skräckblandad förtjusning! Men det är alltid härligt med helg, så att vi får ha Martin hemma hos oss. Helg betyder också sovmorgon för min del. Låter kanske lite elakt att det bara är jag som får det, men Martin vill gå upp med Thilde när han väl har möjlighet till det. Samtidigt så får ju faktiskt även han gå upp senare än under vardagar så det blir jämt ändå. När vi båda jobbar kommer det naturligtvis se helt annorlunda ut, men det tar vi då.

Har hitintills hunnit med att rensa avloppet i handfatet i badrummet, städat badrummet, diskat upp allt från gårdagens pizzabak och tömt och plockat i diskmaskinen. Vi är effektiva idag må jag säga. Thilde sover just nu, annars hade vi nog dragit igång dammsugaren med. Men då vi fick kämpa bägge två med att få henne att somna känns det inte särskilt aktuellt att göra det just nu. Bättre att hon får sova en stund så att hon är pigg sen.

Annars vet jag inte vad den här dagen har att erbjuda. Det som såg ut att bli en fin solig dag ser nu mest ut att bli mulen och tråkig, men det blir ju vad man gör det till. En promenad under eftermiddagen blir det allt i alla fall.




Att äta själv måste ju vara nåt av det roligaste som finns ♥

15 minuter

Publicerad 2012-01-20 14:48:27 i Träning,

Wow, Thilde ville verkligen inte sova igår kväll. Tror Martin nattade henne i närmre två timmar. Jag hade gett upp efter en kan jag säga. Så jag förstår ju vart hennes envishet kommer ifrån, även fast jag själv är sjukt envis jag med. Haha! Men detta gjorde ju att hon inte somnade förens klockan var på tok för sent. Hon vaknade som vanligt av att Martin skulle upp, men jag lyckades få henne att somna om. Tänkte att vi kanske kunde sova till 8 i alla fall. Haha, klockan 9 vaknade vi. Helt galet! Detta gjorde ju att jag blev rätt stressad inför träningen, men vi hann gott och väl ändå. Fast när jag var till att gå ner till träningen så blev Thilde ledsen. Men det lugnade ner sig ganska så snabbt. Så jag smet ner. Hann träna i en kvart, sen ropade de upp mig. Var bara att springa upp. En av tanterna kom och mötte mig i dörren och sa att hon var jätteledsen men nu har hon lugnat sig och somnat. Då ser jag den tanten som går runt med vagnen att hon bara skakar på huvudet. Thilde sov absolut inte.

Jag lyckades få henne att somna, men så fort jag la ner henne i vagnen igen så vaknade hon. Hon fattade säkert att jag tänkte gå igen. Så det var den träningen. Men man kan ju inte vara på topp jämt eller hur? På måndag går det säkert mycket bättre. Och då kanske vi kan få till det lite bättre med mat och sömn innan. För mycket beror ju faktiskt på det. Samt att hon nu är inne i en enorm mamma-period. Hon måste ha stenkoll på var jag är, annars blir hon ledsen. Ja, vi får se hur det går helt enkelt och 15 minuters träning är ju faktiskt bättre än ingen :)

Att bada är det bästa som finns! Men numera ska det göras både den ena och den andra konsten under tiden! Man har hjärtat i halsgropen hela tiden, haha!

Underbart

Publicerad 2012-01-19 10:51:57 i Livet med bebis,

Igår hade jag en riktigt trevlig kväll med mina fina kollegor! Vi var på Wallmans och såg deras nya show och åt fantastiskt gott! Det är en av de bästa sakerna med mitt jobb. För att kunna sälja paket så blir vi inbjudna till dessa shower och det blir ju faktiskt en riktig win-win situation. Det är ju så mycket lättare att berätta med inlevelse om hur showen är och hur man ser från de olika platserna. Ok, nu jobbar ju inte jag ännu. Men när jag börjar i sommar, så ja det är ju kanske inte så många av dessa paket man kommer sälja just då eftersom de har sommarstängt, men till hösten då jäklar! Det är dessutom kul att komma hemifrån lite och komma ur bebisbubblan. Få umgås med vuxna människor en stund och prata annat än barn. Nu är ju kanske inte mina kollegor de mest vuxna jag träffat, men i alla fall. Hellre barnasinnet kvar än en gaggig tanthög ;)

Idag ska vi på utflykt. Ska lämna Solna för Åkersberga. Jag längtar efter mina mammor och Thilde efter sina kompisar. Nåt jag inte längtar efter är att åka ensam med denna lilla tjej. Det är inte så uppskattat. Men idag har jag struntat i hennes förmiddagsvila och hoppas innerligt att det var smart och att hon slocknar så fort jag startar bilen. Annars blir det 30 minuters plåga och det vill vi inte! Nej, nu tänker vi positivt! Skoj ska det bli!

Sötnosen på upptäcksfärd! ♥

Trasig leksak

Publicerad 2012-01-18 15:19:29 i Livet med bebis,

Thilde fick ju en massa fint när hon döptes, bland annat två sånna här burkar som man ska matcha klossar i rätt hål på. Åldern på dem är egentligen 1,5 år men jag tycker inte att det spelar nån större roll så länge hon inte kan käka upp dem och sätta dem i halsen och det är klossarna alldeles för stora för. Men det som hänt med en av dem är att färgen lossnat på några av klossarna och jag ser ju ogärna att hon käkar färg liksom. Hon är ju jättenöjd när hon får nåt att gnaga på med för det kliar väl nåt grymt mycket med alla tänder som är på väg.

Så nu är den ena bortplockad och den andra framplockad så får vi se om färgen håller bättre på den nya. Den fattade hon direkt hur hon skulle öppna för att få ut klossarna. Får se hur lång tid det tar för henne att förstå att hon ska lägga tillbaka klossarna däri ;)

Helstekt kyckling

Publicerad 2012-01-18 13:22:47 i Mat & Bak,

I söndags åt vi den helstekta kycklingen. Så himla smarrigt är det! Inte särskilt svårt heller. Jag använder mig av en lergryta, men man kan ju lika gärna stoppa in kycklingen i en stekpåse eller så har man den helt enkelt bara i en form om man inte har nåt av det. :) Krydda med det man vill och så tjoff in i ugnen på 175C° och cirka 1,5 timme. Visst, det krävs en del planering men under tiden den står i ugnen hinner man ju med massa annat om man så vill.


Jag trycker i vitlöksklyftor och färsk timjan, gned in köttet med lite lime och så stoppade jag den med limen, morot och lite mer timjan. Lite smält smör med soya och tada!




Färdig, bara att stycka och göra en sås på skyn

Så gott! Servera med ris, sås, sallad och gelé

Mmmm!

Välkommen vår!

Publicerad 2012-01-18 12:49:43 i Livet med bebis,

Jag som igår blev så glad över att det fanns platser kvar till jympan idag! Men idag när jag vaknade innan 6 som tydligen är den nya tiden att vakna på numera så kände jag bara att nej jag vill inte! Lyckades få Thilde att somna om till halv nio och gick då faktiskt upp och avbokade passet. Kände att jag inte orkade hålla på och flänga och fara idag. Ska bort ikväll dessutom och då kändes det ännu viktigare att faktiskt spendera hela dagen med Thilde. Så när hon skulle sova middag så bäddade vi ner oss tillsammans och det är så mysigt! Dessvärre så höll den ena katten på med en massa sattyg, rev hon inte upplådor i sovrummet så skulle hon gå på lådan, ibland är det bra nära att de åker ut faktiskt! Jag är dock glad över att inte Thilde väcktes av alla dessa påhitt!

Hämtade paketet från HM igår och Thildes kläder är så söta! Men jag fattar inte att hon som är så liten ska kunna ha de där kläderna. Känns grymt stora! Men så är det ju inte riktigt dags att använda dem ännu heller. Köpte en tvådelad pyjamas bland annat och bara det gör ju att man inser att hon faktiskt inte är så liten längre. Vad bebistiden går fort ändå! Man tror ju inte riktigt det förens man själv är inne i karusellen!


Alla kläder till lilla damen


Pyjamaser


Underlinnen, tröja, body och söta lilla kaninen från Beatrix Potter (min favorit när jag var liten)


Jacka (färgen ser inte alls ut så på riktigt, mer mörkrosa/röd)


Den typiska "pojkbyxan"

Det saknades dock ett par jeans och ett par leggings till damen. Pappans ena byxor åker tillbaka och mamman skickar tillbaka en kjol och ett par byxor. Annars var allt till belåtenhet :) Kul med lite nytt!

Träningsvärk

Publicerad 2012-01-17 22:43:06 i Träning,

Igår var jag ju på ett jympapass, första efter sjukdomen. Det var skoj och jag gav allt! Älskar att träna! Blir ju inte sämre av att det är en av mina vänner som leder passet heller, gav en extra kämparglöd. Det känns idag kan jag säga! Att ha träningsvärk i vanliga fall är jobbigt, när man har barn är det snäppet värre. För man ska fortfarande vara där nere på golvet och leka och för att inte prata om när man ska bära runt och lyfta på dem! Ujuj. Men jag gillar denna typ av värk ändå, det känns verkligen att man har gjort nåt!

Idag blev det ingen träning då Martin slutade sent idag, men en timmes promenad blev det i alla fall. Inte fy skam det heller. Hade kunnat gå ut en sväng på eftermiddagen med, men jag valde faktiskt att sova tillsammans med Thilde då. Försöka få igen lite förlorad sömn. För den är ju viktig den med när man tränar! Men imorrn är vi på det igen, får hoppas att Thilde tycker att det är roligare då hela timmen :) Jag hoppas på att jag får henne att sova en stund innan så ska det nog gå fint det.




Stora tjejen i leggings och kjol :) och texten på tröjan stämmer så fint, känner verkligen en stor LYCKA när jag tittar på min skatt! ♥

Min lilla docka

Publicerad 2012-01-17 11:34:48 i Thilde 7-9 mån,

Förra veckan var ju som sagt magsjukan här och hälsade på. Thilde som var den som började det hela kräktes ju bara några gånger och sen var hon pigg igen. Men däremot så åt hon väldigt dåligt. I och med att den lilla loppan inte gått upp så där jättemycket varje gång vi varit på besök hos BVC gjorde att jag idag knatade iväg till deras drop in. Kände att jag vill ha koll på att det i alla fall går åt rätt håll. Tantaluran som jag var hos blev typ livrädd och gjorde korstecknet när jag började prata om magsjuka. Jag är ju inte så dum att jag går dit om vi skulle vara sjuka fortfarande heller! Knasiga lilla tant! :)

Hur som helst så såg allt fint ut, hon ligger på sina kurvor och allt är frid och fröjd. Dock ligger vikten ett snäpp under längden, men vad gör det när hon ändå följer sina kurvor? Hon tyckte att jag kunde ha i en extra klick smör i maten då hon inte äter hela burkar, men ja vi får se. Ser inte nån anledning till det när hon ändå går upp och mår bra? Jag tror ju säkert att vi skulle kunna få i henne den mängd mat som är i en burk, problemet är att hon tröttnar efter ungefär 2/3 av burken, men man kanske kan ge en extra macka som hon kan sitta och pilla med efteråt istället. Jag menar, tanken är ju ändå att hon ska äta själv om ett tag. Det känns mycket bättre än att tillsätta en massa fett i en redan komplett måltid. Dagens vikt var 7710 g och 71,5 cm lång :)


När mamma tittar bort kan jag ta av mig pyjamasen själv, så det så! ♥

Veckan som gått

Publicerad 2012-01-16 22:19:14 i Viktnoja,

Ja, jag förstår att ni väntat och att ni alla sitter och undrar hur gick det nu då? Blev det nåt minus på vågen eller gick människan upp i vikt? Efter att ha haft en dundervecka med många och långa power promenader och ett gymbesök så kom ju den där kräksjukan. Det var ju verkligen inte läge att ens göra ett försök till nån träning alls under den veckan. Nä, den gick ju snarare ut på att få tillbaka vätskebalansen och energin till kroppen och det lyckades jag fint med må jag säga.

Imorse var det så dags för domen. Jag visste ju att jag gått ner en hel del i och med min "detox" men jag vet ju också att så fort man börjar äta igen så går man ju upp det man förlorat. Men ser ni, vågen visade på hela minus 0,7 kilo! Av det jag vill gå ner till Thildes ettårsdag så är det hela 10 %, inte illa va?

Veckan som kommer blir ju ännu mer hälsosam än förra veckan med, så detta kommer bli toppen tror jag :) Och nej, jag gör inte detta för nån annan än mig själv! Plus att om jag inte gör detta så kommer jag ALDRIG orka med nån Klassiker!

Så där härligt trött

Publicerad 2012-01-16 16:25:30 i Livet med bebis,

Måndag då. Började dagen med att Thilde tyckte att det var dags att gå upp klockan 6. Jag godkände det inte då hon haft en krångelnatt igen. Martin försökte söva henne, men när han sen gick upp så höll han på med sin telefon så det lös upp hela sovrummet. Klant! Men efter lite mys med mig så somnade hon om igen. Blev livrädd att hon skulle vakna om när Martin kom in för att säga hejdå när han skulle gå, men det gjorde hon inte. Så jag somnade om jag med och vaknade vid halv nio! Helt galet, men så välkommet! Fattar inte att varannan natt funkar fint men inte de andra? Men nåt måste det ju bero på.

Idag stod det träning på schemat. Så härligt att vara frisk igen och komma iväg som vanligt. Kunde träna hela passet idag med, men när jag kom upp så var Thilde ledsen. Först trodde jag nån hade snott vagnen då jag inte såg den och sen även Thilde för hon satt inte på golvet. Haha! Men det var ju en av de snälla barnpassarna som var ute och gick med henne, eller ute, hon gick runt i lokalen. Thilde blev ännu mer ledsen när hon såg mig, för då kom hon väl på att jag varit borta. Sötnöten! Det lugnade sig rätt snabbt, men hon var ju så galet trött! Hon vill ju aldrig sova när vi åker iväg till träningen så hon är ju minus förmiddagsluren då. Vet inte hur man ska lösa det? Gå ut och gå en stund innan man ska åka kanske? Idag hanns det ju inte med, då vi hade sovmorgon. Jaja, det löser sig. Jag tror att hon har väldigt kul där i alla fall med alla nya spännande leksaker!

Att bli väckt på natten

Publicerad 2012-01-15 16:50:10 i Livet med bebis,

Inatt sov Thilde som en liten docka igen. Vi kör lite på det där med varannan natt. Man måste ju låta sina föräldrar sova och ta igen sig nån gång, eller hur? Fast har man då en sambo som är mer eller mindre förvirrad så gäller det inte. För då kan det bli som så att om man gnyr i sömnen så får man en napp instoppad i munnen och ett vändningsförsök så att man ligger på sidan, sen ska det vaggas. Behöver jag säga att jag blev rätt chockad när jag blev väckt av denna behandling? Knasboll! Jag försökte få Martin att förstå att jag INTE var Thilde, då vände han sig som tur var och fortsatte sova. Det händer alltid nåt spännande här hos oss må jag säga.

Thilde, ja hon sov gott i sin säng och vaknade först vid halv sju. Som straff fick pappan gå upp och underhålla henne och mamman fick sova vidare. Härliga helg!

Det där med att köpa kläder

Publicerad 2012-01-15 12:19:44 i Thilde 7-9 mån,

Häromdagen beställde jag lite kläder till oss i det här hushållet. Pappan i familjen sliter ut byxor på löpande band och mammans garderob innehåller inte många byxor som kan användas. Lilla tjejen har en större garderob än nån annan i det där här hemmet, men ändå fick hon lite nytt. Det är där problematiken kommer in. Då hon är en väldigt lång tjej med noll kurvor om man säger så. Hon är som en smal liten mask. Det gör att ska man ha kläder som passar på längden så är de för stora i omfånget, vill man ha kläder som sitter bra där ja då blir de för korta istället. Det gör det otroligt svårt att veta vad man ska ta för storlekar.

För er som inte är föräldrar säger detta inget alls, men för er som är så kan jag säga att den storlek som sitter bäst på henne är storlek 62, men då saknas det också en si sådär 10 centimeter på längden. Men tar man en 68, ja då tappar hon lätt byxorna. Får nog ta och skaffa hängslen till henne. Men det gör ju å andra sidan att man kan ha kläderna betydligt längre! Det är bara lite problematiskt nu när det är vinter, annars gör det ju mindre om leggingsarna är lite korta. Stackars lilla barn!

Åh, nej hon behöver egentligen inga nya kläder alls då hon har hur mycket som helst som hon ärvt och lånat av sina kusiner. Men det är ju samtidigt det som är det fina. Man kan liksom blanda upp och komplettera med det man tycker saknas. Samt att jag nästan aldrig köper kläder i den storleken hon har just nu utan istället köper i nästa eller näst nästa storlek.

Lördag

Publicerad 2012-01-14 16:55:36 i Livet med bebis,

Det är så skönt att vakna upp och inte vara sjuk längre! Dock kan jag ju inte säga att jag vaknade pigg. Thilde som natten till igår sov som en prinsessa sov inatt som jag vet inte vad. Vi fick gå in till henne många gånger under kvällen och när vi väl själva skulle till och sova så ville hon inte alls. Hon fick självklart komma över till oss. Men det gick inte mycket bättre. Det enda som funkade var att använda mig som napp och när hon inte gjorde det så låg hon på mig. Gärna sitt huvud på mitt. Inte skönt. Jag försökte vända på mig, men då låg hon ännu närmre och jag blev rädd att jag själv skulle vända mig över henne. Så jag låg hellre med sidan åt hennes håll. En av gångerna jag vaknade av att hon låg så nära, så låg hon så still så still att jag blev livrädd. När jag petade på henne reagerade hon inte ens. Jag skrek på Martin, ok, jag skrek inte men jag väckte honom för jag trodde ju att hon inte levde. Men det gjorde hon ju så klart och Martin bara skakade på huvudet åt sin virrpanna till tjej.

Klockan 7 ville damen gå upp och då såg jag i kors. Martin var snäll och gick upp med henne men inte kunde jag somna igen. Halvslumrade mest. När jag hörde på henne att hon började bli trött gick jag upp och hämtade henne och gick och la mig med henne igen. Denna lördag har jag varit trött.

Thildes farmor och farfar var på besök med. De ville så gärna gå ut och gå med henne, men Thilde ville annat och det är ju hon som bestämmer. Faktiskt. Längesedan som jag såg henne så arg och förtvivlad och det är aldrig roligt. Men det var trevligt med besök i alla fall och de fick sin dos av Thilde ändå :)

Här skulle det ha blivit helstekt kyckling idag, men när man glömmer hälften av ingredienserna så blir det lite svårare. Får bli morgondagens middag istället. Så vi tar och kör kotletter i ugn istället. Massa mums det med!

En bild från julafton

Fredagen den 13

Publicerad 2012-01-13 16:02:48 i Livet med bebis,

Idag var dagen som jag väntat på ett par veckor. Dagen då domen skulle ges. Ja, alltså innan jul så var jag med på en rättegång och vittnade åt en kompis. Det var väldigt läskigt, men det gick väldigt bra tycker jag själv. Det svåraste var att säga efter domaren, vilket får mig att oroa mig för vårt kommande bröllop. Ja, alltså inte domarens och mitt utan mitt och Martins. Hehe. Men när jag skickade mina styrkekramar till dem idag så fick jag veta att det var framflyttat då de inte hade kommit fram till nåt ännu. Jag hoppas verkligen att det går bra!

Jag var ju även iväg för att köpa de där böckerna. Vädret som såg så fint ut i morse, klar himmel och lite sol, ja det vädret försvann kan man säga. När jag åkte iväg så var det snöstorm! Tänkte först att det kanske bara var här det var så och att det skulle vara okej promenadväder på stan. Haha! Där var det värre! Men jag gick faktiskt och mötte den där tjejen, som inte alls var nån mördare utan väldigt trevlig! Nästan så att man skulle ha velat plugga med folk och inte med en dator ju ;) När det var avklarat så gick jag förbi jobbet. Hade lovat en av tjejerna att jag skulle kika förbi eftersom jag ändå var i närheten. Där kom min dåliga karaktär fram direkt då de skulle käka semlor. Var ju inte sen med att tacka ja till en sådan direkt. Men å andra sidan så har jag ju rört på mig massor idag och plockar ju ändå bort mer än hälften av själva semlan. (Äter inte mandelmassa)

Så nu är ju frågan om jag ska ta fram snabeldraken och ta mig en svängom eller om jag ska vänta tills Thilde vaknat eller att Martin har kommit hem. Lite svårt att dammsuga när hon sover måste jag ju säga. Rätt skönt att bara sitta här i soffan en stund med. Snart börjar ju Unga mödrar på Kanal 5. Rätt underhållande tidsfördriv.

Morning glory!

Publicerad 2012-01-13 08:11:18 i Livet med bebis,

Vi har ju börjat lägga Thilde i hennes egna säng när hon ska sova, vill ju inte riskera att denna spratteldam tar sig ur sängen en gång till. För att sedan om hon vaknar när vi går och lägger oss, lägga över henne till oss. Men de senaste nätterna har det inte behövts, kanske har hon förstått att vi varit sjuka? Så då har hon sovit själv till kanske 3-4 på morgonen och det är ju strålande bara det. Men inatt tog hon rekordet! Klockan 7 vaknade hon som först! Då hade Martin sedan länge gått upp och jag lyfte över henne till mig, i hopp om att hon som vanligt skulle sova till klockan 8. Men icke! Trots amning och mys så ville hon inte alls. Så det var bara att pallra sig upp. Vet att 7 inte är så tidigt för de flesta av er, men är man van vid  en tid så är man. Men vi ska nog vänja oss vid detta med.

Idag ska vi ta oss in till stan. Jag ska möta upp en tjej och köpa hennes skolböcker och sen ska vi förbi mitt jobb en sväng eftersom det är alldeles i närheten. Annars blir det nog mest lugnt!

Sakta men säkert

Publicerad 2012-01-12 16:58:08 i Livet,

Idag vaknade jag någorlunda pigg, men Martin som skulle tillbaka och jobba idag, han kom tillbaka och la sig. Han hade varit nere för att hämta tvätten och sen kände han sig inte alls helt ok. Men ju längre dagen lidit desto bättre har han mått. Jag tror dock att det är viktigt att man inte går iväg för tidigt till jobb eller skola för man vill ju inte riskera att smitta nån annan stackare.

Thilde njuter så mycket det bara går av att få full uppmärksamhet från två föräldrar och jag måste ju säga att jag tycker att det varit rätt skönt att vara två. Vissa dagar har jag massor av saker planerade och dagarna går i ett, medan andra är helt tomma och då är det faktiskt rätt skönt att ha nån att dela det med. Fast inte för att vi hade haft nåt val nu så klart. Det roliga är att se Martin på kvällarna när Thilde har somnat, han är helt slut. Haha! Jag tror att pappor ibland bara ser allt det mysiga med att vara hemma med sitt barn, inte allt jobb som man har under tiden ;) Han som tidigare planerat att de två ska kolla på OS och fotbollen i sommar, han har kommit på andra tankar och säger numera att de kommer hänga i alla parker de kan hitta! Thilde är mer vild än tam kan man säga.

Jag har under dessa dagar letat kurslitteratur, varför vara i tid när man kan göra allt i sista stund för? Kursen startar på måndag och jag har inga böcker. Hehe! Nu har jag emellertid lyckats få tag i övningsboken och lösningsboken som jag ska köpa av en tjej, men huvudboken var tydligen för bra för att säljas. Haha, jag kan ärligt säga att jag har massor med kurslitteratur här hemma som jag tyckte skulle vara bra att ha kvar. Hur många gånger har jag öppnat de böckerna igen? Noll. Jaja, en annan kompis tipsade om att boken fanns på bibblan så nu står jag i kö på den. Handlar ju trots allt bara om en distanskurs.

Lite bättre

Publicerad 2012-01-11 12:14:27 i Livet,

Fy, detta har lätt varit mina värsta dygn på länge! Det är knasigt det där, har inte haft nån magsjuka på det här sättet på säkert tio år men så fort man har en knodd i huset ja då smäller det till. Hon har inte ens börjat förskola ännu, så man kan ju tänka sig hur de kommande åren kommer bli. Vad jag längtar!

Efter att inte ha ätit ordentligt sen i söndags lunch så börjar jag bli väldigt vimmelkantig. Igår när vi skulle sova höll jag på att tuppa av, var bara ren tur att Martin hörde att jag sa nåt för annars hade jag smällt i golvet. Nu vågar jag knappt hålla i Thilde eftersom jag är lika svag idag. Men nu ska jag försöka börja äta normalt igen. Men det tar emot. Inget smakar liksom gott. Nä, hörrni nu bestämmer vi att jag blir frisk så här kan vi ju inte ha det!

Vinterkräk

Publicerad 2012-01-10 23:19:03 i Livet,

F-n, den kom och den segrade! Martin klarade sig faktiskt rätt fint, han var sjuk eller vad man ska kalla det under typ 6 timmar. Sen sov han bara. Klockan 21 var det min tur att ta över, ja i söndags klockan 21 och jag är fortfarande helt däckad. Det har lugnat sig något, men det är ännu inte bra. Sen i söndags klockan 12 har jag fått i mig saker jag kan räkna på en hand. Snälla nån, släpp bara taget om mig nu! Jag har tur i oturen att Martin ändå blev sjuk först vilket betyder att han inte får jobba på 48 timmar så han har tagit hand om Thilde. Annars vet jag inte hur det hade gått med det. Nä, låt mig bli frisk nu!

Oh no!!

Publicerad 2012-01-08 10:12:08 i Livet,

Nej nej nej nej nej nej nej!!!! Jag vill inte, vill inte, vill inte!! Magsjuka försvinn! Martin vaknade imorse och mådde pyton. Vem tror ni vaknade samtidigt så kissnödig som aldrig förr? Vem vaknade kort därefter och tyckte att ett kick i mammas mage maraton var lämpligt? Shit vilken morgon! Lyckades få den lilla damen att somna om, lyckades få komma in på toa och kissa och sen somna en timme igen. Nu sitter jag och funderar på hur vi ska kunna fly idag? Jag vill inte bli smittad, men jag vet inte hur jag ska lyckas med det. Fast allt går ju bara man vill! Eller hur? Nån som har nåt bra tips? Nu ska vi i alla fall bege oss ut på en promenad så är vi ju ute i friska luften en stund. Men sen då?

Promenera mera

Publicerad 2012-01-07 19:10:02 i Träning,

Fy, när jag vaknade imorse så funkade inte mina händer! Thilde hade kommit över till oss efter att hon vaknat under natten och så var hon på väg att krypa på upptäcksfärd farligt nära kanten. Skulle dra tag i hennes fötter och dra henne mot mig, men det orkade jag visst inte med. Så otäckt när man är så svag i händerna! Det är inte så här jämt, men man kan ju vara glad över att Martin låg bredvid och kunde fånga upp den upptäcksresande lilla damen. Blev ingen träning för min del, då jag kände mig alldeles för svag för det. Vill spara alla mina krafter till måndagens träningspass då en av mina vänner kommer leda passet. Har lovat att vara där och stötta och det kommer jag vara med. Men även för att jag verkligen måste röra på mig själv!

Idag blev det istället en promenad runt Sumpan. Jag var sugen på godis, hahahah, så vi tog en promenad till videobutiken Hemmakväll där. Lyckades visst få ihop en påse på 1 kilo vilket gav oss rabatt, haha! Shit, jag som skulle bli nyttigare minsann. Jaja, på helgen får man men jag lovar att det inte ska bli 1 kilo godis varje gång. Hade klätt mig mycket bättre idag, underställ på till och med och de varma skinnhandskarna jag köpte förra året när det var typ 20 grader kallt. Så idag blev det typ värmeslag istället, men å andra sidan så gick vi inte längs med nåt vatten idag.

Imorrn tänkte vi oss också en promenad, så vi tänkte ta bussen till Haga parken och spana efter kronprinsessan ;) Skämt å sido, jag är så fruktansvärt trött på att gå mina vanliga rundor, så jag vill se nåt nytt. Får se om vi kanske kan släpa med kameran då, Martin kan ju alltid fota lite änder eller nåt som han tycker om. Hehe.

Nu är det snart dax för oss vuxna att äta, kvällens meny erbjuder colakyckling. Massa mums!

Den missade dagen

Publicerad 2012-01-06 17:41:31 i Livet med bebis,

Häromdagen satt jag och kollade pass och öppettider på Friskis hemsida. Ja, när jag var så där taggad inför att börja träna igen. Men jag kunde ju bara inte förstå att en del av gymmen verkade ha stängt just idag. Varför då? Hade ju ingen almanacka hemma heller, så inte kunde jag kolla i den som annars styr mitt liv fullständigt. Tur att nätet finns då va? www.kalender.se brukar då rädda det mesta av våra dagar ;) för där såg jag ju att det var ju minsann röd dag och ledighet som gällde. Tur att jag kollade, annars kunde det lätt ha blivit en repris av i somras när Martin missat att han hade semester. Så går det när fröken som har koll inte bryr sig om ifall det är vardag eller helg längre. Nu finns det en fin kalender med fina rader för oss alla uppsatt i köket så nu ska vi inte missa viktiga dagar igen. Plus att jag köpte en liten till mig själv med. Ordning och reda!

Så vad har vi gjort på denna lediga dag då? Sovmorgon fick jag unna mig minsann, efter det var det lång och mysig frukost, sen sovtajm för Thillisen och sen mat och sen handling. Hann ut en sväng runt en av sjöarna med, blev dock bara en för jag höll på att frysa ihjäl! Galet kallt och rått, men fantastiskt fint med solen! Thilde hade inte sovit klart men vaknade ändå, så efter en stunds lek tog jag upp henne i famnen och hon började somna så fint. Så jag la mig till rätta i soffan för att kika lite på tv så länge medan jag sakta vaggade Thilde. Skulle jag inte ha gjort! För helt plötsligt så kaskadkräks hon över hela mig. Fy, det var så vidrigt! Det luktade verkligen kräks, alltså vuxenkräks! Ropade på Martin som inte fattade nåt medan jag försökte behålla lugnet, för varje gång jag inte andades lugnt höll jag på att kräkas själv. Medan Martin hämtade handdukar och papper så kom det bara mer och mer. Man kan säga att jag satt fast där. Usch! Thilde satte vi ner i badbaljan och jag fick klä av mig i duschen. Haha!

Nu är vi rena och fina igen kan man säga och stackars Martin tar hand om alla kläder, filtar och handdukar. För naturligtvis fanns det ingen ledig tvättid. Jag hoppas att detta kan få honom att förstå att vi måste ha en egen tvättmaskin! Och för er info brukar jag inte vara kräkmagad, men att bli så nerkräkt det klarade jag inte av. Så nu hoppas jag att det bara berodde på att jag gav henne för mycket yoghurt innan vi gick ut och att det i kombination med min vaggning gjorde att hon kräktes. Vill inte ha magsjuka i detta hem tack!

Härliga träningsvärk!

Publicerad 2012-01-05 09:32:33 i Livet med bebis,

Hahah, inatt vaknade jag vid 3 och trodde på riktigt att det var dags att gå upp för då var jag pigg. Jag har verkligen blivit duktig på det där med power naps ;) Nästa gång jag vaknade var klockan 5, då blev jag istället livrädd för att jag skulle väcka Thilde. När Martin gick upp började hon röra på sig och jag tänkte återigen NEJ! Men vet ni, hon sov till klockan 8. Det är en helt okej tid för morgontrött jag! Men idag får jag verkligen inte gå och lägga mig med henne, sån lyx får jag inte unna mig varje dag. Problemet är ju bara att hon kommit in i nån riktig trotsålder, hon vill inte äta, hon vill inte sova, ja listan kan göras lång. Sover det gör hon om jag lägger mig bredvid henne. Men jag får väl ligga och läsa då, det skulle ju vara massa mys! Har ju börjat på en ny bok som verkar lovande. Kommer inte ihåg vad den heter dock.

Jag kan knappt röra mig efter det där jympapasset igår. Men jag tycker ju bara att det är skönt! Jag tycker om känslan av att känna att jag rört på mig och att det gjort nån nytta! Är så taggad för att fortsätta med. Beach 2012 kanske kan vara nåt för en gångs skull? Problemet med träningsvärk just nu är ju att det är fruktansvärt jobbigt att bära eller lyfta upp Thilde. Men men, det blir nog bra så fort jag mjukat upp kroppen lite.

Medeljympa och barnpassning

Publicerad 2012-01-04 19:18:59 i Träning,

Vilken dag! Jag är verkligen helt slut, trots nästan 2,5 timmes sömn på eftermiddagen! Började dagen med att bojkotta frullen, ja inte jag men min kära dotter. Hon äter väldigt lite numera, man skulle kunna tro att hon avlagt ett nyårslöfte, haha! Skämt å sido så känns det så där när hon inte äter, men jag tänker då inte sitta och truga och truga och hon bara kniper igen läpparna. För antagligen så tycker hon att det räcker och då får det vara bra så. Idag ville damen inte heller sova nån förmiddagsvila, vilket gjorde mig väldigt nervös då jag skulle iväg och träna. Men det är ju hennes val det med, hon hade alla chanser att få vila, men det kanske räckte med att hänga där i vagnen bara?

Inlämningen av henne gick smärtfritt, ja alltså hon har fått varit på barnpassning idag för första gången. Hemma kan jag inte lämna rummet utan att hon blir ledsen, men här kunde jag bara gå därifrån och hon var nöjd så. Jag skulle tro att det var alldeles för spännande för att hon skulle hinna bli ledsen. För hon var minsann lika sprudlande glad när jag kom tillbaka för att hämta henne. Hela passet fick jag träna dessutom, bara en sån sak. Men jisses, var är min kondition? Däremot kan jag säga att denna fröken blivit galet stark i armarna, för just de övningarna var ju inte så jobbiga. Så lite glädje kan man ju känna i alla fall!

Nu ska vi bara få den lilla damen att soman för kvällen, sen kan man ta det lugnt resten av kvällen. Jag gav dock upp nattningsförsöket då hon verkligen inte ville, så Martin har tagit över, skönt att kunna dela när man känner att orken tryter.

Omslagstävling

Publicerad 2012-01-03 11:23:21 i Thilde 7-9 mån,

God förmiddag på er! Här har vi en segstartad dag måste jag säga. Trots en god natts sömn där Thilde faktiskt sovit den första delen av natten i egen säng! Det ni! Men det kändes bra knasigt att hon inte låg där bredvid och snusade, men när hon vakande vid 1 så flyttade jag över henne och så sov vi till klockan 7. Inte så illa va?

Har anmält henne till Vi föräldrars omslagstävling och jag vet ju hur goa ni är och kommer att lägga era röster på min lilla prinsessa :) Klicka HÄR för att rösta! Vi tackar ödmjukast på förhand!

Planerar

Publicerad 2012-01-02 19:55:53 i Vardag,

Nu är jag på hugget kan man säga. Jag har gjort upp en plan för den kommande våren. Eller ja, en start i alla fall. Dels ska jag ju plugga här i början, en distanskurs i industriell ekonomi. Sökte två kurser och kom in på den ena och stor som reserv nummer 9 på den andra. Har inte direkt några förhoppningar om att komma in på den, men jag tror också att det kanse räcker att endast ha en kurs för jag ska ju ha Thilde på heltid med så jag måste ju hinna med det jag tar mig an med. Fast det är ju sån här jag är, kör bara på som en ångvält och fattar aldrig varför jag är så trött. Allt eller inget liksom. Det är alltså plan ett. Fräscha upp och börja om.

Min andra del handlar om min hälsa. Ok, detta är inte alls nåt nyårslöfte eller så jag lovar. Men det är dags att ta tag i den där träningen igen. Jag som alltid varit så aktiv har liksom lagt av mig totalt och sitter här och häckar i soffan och fattar inte varför jag inte går ner det minsta längre. Vaddå räcker det inte med att amma 3 gånger per dygn alltså, haha! Skämt å sido, det känns som att det är läge att ta tag i detta nu. Thilde behöver inte mig vid sin sida konstant längre och det är bara bra om Martin får ta tag i det där med att ta hand om ett barn på egen hand. Han är mogen för det nu, hehe. Så här har jag suttit och kollat på både kvälls- och helgpass under våren. Shit, vad det ska bli skoj! Under den kommande månaden har jag tillgång till Martins SL-kort just på kvällar och helger då han för en stund åker tunnelbana till jobbet, då måste jag ju passa på. Efter det får jag kolla anläggningarna i närheten och cykla dit, eller ta bilen, haha! En kompis drar igång som ledare nästa vecka på jympapassen så då är det visst nån som lovat att vara med och stötta under passen, så ja det blir en vår i träningens tecken och det gillar jag! Mitt första delmål blir 7 kilo ner fram till Thildes 1-års dag, det ni! 14 veckor kvar ni kan räkna ut resten själva.

Ja, jag börjar så tror jag. Man kan inte ta på sig för mycket på en gång menar jag. Så nu tar jag tag i två saker som jag längtat efter. Hej 2012, är du redo för mig?

Gott Nytt 2012!!

Publicerad 2012-01-01 22:47:29 i Livet med bebis,

Hej kära vänner! Jag vet att jag varit frånvarande igen, jag har varit julledig kan vi kalla det. Jag åkte nämligen ifrån min sladd till datorn och på julafton tyckte vi att det var perfekt att lyssna på musik och slå in julklappar samtidigt...så ni kan ju tänka er, ingen sladd alltså ingen möjlighet att ladda batteriet. Skriva från mobilen hade ju varit en möjlighet, men njae, orken fanns inte riktigt där. Nu är jag hemma ett tag igen så nu ska ni få följa mig igen, jag lovar!

Jag brukar alltid skriva nån form av en årskrönika, men när jag hittade denna lista hos Maria så kände jag att det var perfekt även för mig. En lista och ändå en summering av 2011. Men mycket om det gångna året handlar ju så klart om att vår finaste tjej kom till oss. Underbara fina Thilde! (Ledsen Cissi, men jag lägger gärna till dessa extra ord, hahaha!)

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, det är klart att jag gjorde! För er som missat så damp det ner en liten tjej här den 9 april 11.33 och jag oroade mig som bara den över att hon skulle behaga komma på min födelsedag den 7:e och jag bryr mig egentligen inte om min egen födelsedag, men jag ville att hon skulle få en egen dag.

Höll du några av dina nyårslöften?
Åh, sånt sysslar jag inte med alls.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, både gamla och nyfunna vänner. Bebisarnas år!

Dog någon som stod dig nära?
Nej, och jag hoppas att jag ska slippa det även i år…

Vilka länder besökte du?

I år stannade vi på svensk mark hela året, hör inte till vanligheterna när det gäller oss. Men en roadtrip genom Sverige blev det och ett besök på shopping mekkat Ullared/Gekås.

Är det något du saknat 2011 som du vill ha år 2012?

Att få lite ensam tid med min karl, men jag klagar ändå inte för jag har fått dela honom med världens finaste dotter.

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?

Att jag blev snuvad på BF den 31 mars och att den finaste prinsessan ville bli ett aprilbarn även hon, så den 9 april är datumet med stort D!

Vad var din största framgång 2011?
Att jag fått mer tålamod! Det är stort och det vet de som känner mig väl. Bara att se på de två månader som jag kämpade och kämpade för att få amningen att fungera, utan tålamod och min grymma envishet hade det minsann inte gått!

Största misstaget?
När jag trodde att jag kunde göra för många saker samtidigt. Pumpa, flaskmata med det tidigare utpumpade och prata med Martin på MSN samtidigt. Resultat: Mjölkstockning…

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har haft grymma förkylningar, men annars hållt mig frisk. Skadat mig, hahahah! Tror aldrig att jag skadat mig så mycket som detta år! Dragit dörrar över stackars små tår. Fått en full brudgum över mig som tyckte att pole dancing var nåt han skulle lära sig under kvällen ;)

Bästa köpet?
Oj, det mesta till Thilde har varit värt varenda krona men jag kan liksom inte säga nåt speciellt så där.

Vad spenderade du mest pengar på?
Thilde alla kategorier

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Bara Thilde ler åt mig så blir jag riktigt glad J

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Svårt val. Krokodilen i bilen för att jag efter alla år äntligen har lärt mig den och för att Thilde älskar den! Men all musik i allmänhet kommer påminna mig om detta år, dels från det att Thilde bodde i magen och kickade hejvilt när det var nåt hon gillade och nu när hon bor på utsidan så dansas det varje gång hon hör nåt hon gillar. Så all musik är liksom viktig!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
På det stora hela har jag ju helt klart varit mycket gladare! Men jag har mycket lättare att bli rörd och tårögd och fälla ett par tårar nu än tidigare.

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat mer, varit mer i nuet.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Att jag inte tänkt så mycket på vad som komma skall.

Hur tillbringade du julen?
Julafton firades hos mina föräldrar och annandagen firades hos Martins föräldrar (i vanliga fall firas juldagen som julafton nummer två, men svägerskan var tvungen att jobba i år).

Blev du kär i år?
Jag blev väl liksom inte passionerat förälskad direkt, det kan man inte kräva efter våra snart 9 år tillsammans. Men Martin är och kommer alltid vara den man jag älskar mest på denna jord! Sen fick jag en ny sorts kärlek att ta hand om och den är ju så klart till min underbara dotter.

Läste du någon bra bok 2011?

Hm, jag har inte hunnit läsa så där överdrivet mycket böcker faktiskt. Jag som annars är en riktig bokmal! Men jag läste bland annat Liza Marklund och James Pattersons Postcard killers och den gillade jag.

Favoritprogram på tv?
Oj, det är många det! Ser på det mesta, men i år har jag kommit på mig själv med att kunna somna även fast jag tycker att det är bra ;) Den trötta mamman liksom…

Största musikaliska upptäckten?
Har nog inte direkt gjort nån, tyvärr.

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?

Hahaha, att Thilde INTE skulle födas på min dag. ;) Skämt å sido, jag fick ett par suveräna löparskor (fast de fick jag i september av min älskade), ett tårtfat, presentkort på kläder. Massa bra saker!

Något du önskade dig men inte fick?
Hm, listan är ju inte direkt lång numera…

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jag låg mest i soffan och var så galet trött, svarade i telefon och fick höra släktingars ljuva stämmor som sjöng för mig. Under natten drog förlossningen igång. J

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att vi hade blivit erbjudna en fantastisk lägenhet bara så där!

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Hahaha, det första kvartalet bodde jag i preggokläder. Det andra i leggings. Det tredje kom jag i mina vanliga kläder och ja nu fortsätter jag använda dem. Har ju liksom samma stil fortfarande som alltid.

Vad fick dig att må bra?

Att bara få vara!

Vilken kändis var du mest sugen på?

Hahaha, när man efter en förlossning knappt var sugen på sin egen man varför skulle jag då intressera mig för en kändis?!

Vem saknade du?
Ingen, har ju alla mina fina i min närhet.

Dom bästa nya människorna du träffade?

Alla nya fina mamma-vänner! Ingen nämnd ingen glömd för ni är alla fantastiska!

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela