kirsten

Sanna mina ord

Flyttat, installerat och klart! Eller?!

Publicerad 2012-07-29 21:07:52 i Life as we know it,

Peuwh! Man kan säga att vi slitit i flera dagar nu, minst sagt, kanske flera veckor...men de slitigaste och tuffaste dagarna började i torsdags. Samma dag nycklarna kvitterades ut och miljonerna bytt konto så började lassen att gå. I torsdags av Martin själv, i fredags av mig och Martin och sen igår gick det stora flyttlasset då våra underbara familjer slöt upp för att släpa, bära, passa kids och äta gott. För visst är det väl så att man måste fylla på lagren under tiden för att man ska orka? Här bjöds det på pastasallad ute i det fria, invigde vår nya innergård och som vanligt när man ordnat med sallad så är hälften kvar. I denna stund är det ju rätt fantastiskt då man i röran inte direkt lockas av att laga mat.

Mycket hann packas upp redan igår, då min snälla svärmor slet som bara den i köket för att få bort kartonger och fylla skåp. Ytterliggare en anledning till att vi inte lagar så mycket mat, vi vet inte riktigt var vi har alla våra saker. Haha! Så många kartonger är tömda vilket känns himla bra! Som ett avslut på en fantastisk dag så skålade vi in lägenheten med skumpa, kaffe, bulle och lite vattenmelon. En helt normal flytt med andra ord!

Thilde gillade visst nya lägenheten så mycket att hon tog sovmorgon till klockan 8 imorse, själv vaknade jag av mig själv vid 7 och var pigg och kunde inte somna om. Så där låg jag och filosoferade en stund innan det var dags att gå upp och fortsätta att packa upp lådor.

Dock tog vi en halv dags paus och åkte ut till Fjäderholmarna med min familj, vilket jag tror behövdes. Man orkar helt enkelt se en massa flyttlådor en hel dag till. Jag har alltid trott att det ska vara en stor ö med typ en sandstrand och grejer, men den där lilla holmen gick vi ju runt rätt fort. Däremot hade de fantastiska rökta räkor så bara för dem kan jag tänka mig en tripp dit igen :)

Nu är Martin iväg och fixar det sista finliret i gamla lyan, målar det vi missat och nån glömde visst bort att vi hade en säng uppe i vindsförrådet så lite mer har packats. Himla tur att mina föräldrar inte lämnar stan förens på tisdag...Annars hade den nye ägaren fått sig en ny säng. Hehe. Och själv har jag packat upp ytterliggare en låda. Man märker dock att vi hade ett något större badrumsskåp i förra lägenheten då jag fortfarande har en kartong för badrum ouppackad och jag inte har en aning om var jag ska ställa de sakerna...Åh, vad det är ljuvligt att flytta ;)

Djurvännen Thilde för en månad sedan på släktkalas

Det där lugnet

Publicerad 2012-07-24 22:41:57 i Life as we know it,

I vanliga fall så brukar jag stressa upp mig för minsta lilla, eller nej kanske inte minsta lilla, men när jag tycker att vi ligger efter med saker. Inför en flytt så är det ju en del som måste fixas med, inte bara själva packandet utan alla små saker runt omkring. Men så här två dagar innan vi får nycklarna i vår hand så är jag lugnet själv. Jag känner att jag har koll på saker och att tiden räcker till. Det mesta är packat och det som inte är det, ja det kommer vi hinna få ner i kartonger och annat ska inte ens ner i några. Underbart! Martin är riktigt chockad över detta lugn, han är mer van vid att det bara exploderar eller att det liksom ryker om mig. Haha! Stackars karl! Hur orkar han egentligen?! Men jag måste ju ha mina ljusa stunder jag med och då är de sälkert extra ljusa. ;)

Igår när jag satt på jobbet fick jag sms av min käre man, det är ju fint av honom att han visar bevis på att han inte är tillräckligt uppmärksam på vad vår kära dotter hittar på för bus om man lämnar henne ensam i mer än en sekund. Igår hörde han hur duschen sattes igång och kort därefter var det visst nån som skrek till. Hahaha!

Så mycket starkare

Publicerad 2012-07-23 22:02:36 i Life as we know it,

Alltså den här utmaningen. Maj Gadd, vad det är jobbigt! Det är inte bara jobbigt på det vis att det är tungt, för det säger ju sig självt att det är att spänna sig till en planka i 12 minuter. Men det är även svårt att få tiden till det. Ikväll har jag till exempel kört alla tre rundor med en timmes mellanrum, det ultimata vore ju att få till det frukost, lunch och middag. Hur som helst så är det skoj! Och så mycket starkare man hinner bli på en vecka, det är galet egentligen! Väntar med spänning på att få se resultatet av dessa veckor!

Tiden räcker inte heller till för bloggen, jag vet att det är trist, men så är det. Många tar semesterledigt från sina bloggar, här är det istället flyttledigt. På torsdag får vi nycklarna till nya lyan så det packas frenetiskt här hemma. Vi börjar så smått redan på torsdag när jag slutat jobba, och jag jobbar halvdag på fredag men det stora lasset går på lördag. Spännande, men samtidigt lite ledsamt. Kommer sakna denna lägenhet och framför allt vår härliga Märta!

Helgen spenderades dock inte med näsan i några flyttlådor. Nej, här har vi varit iväg med Martins familj på golfresa i Trosa. Himla mysigt! Dock skulle vandrarhemmet behöva sig ett lyft. Bästa läget i stan, men betyget faller på den obefintliga städningen och de sunkiga madrasserna. Annars var det topp med trevlig personal och som sagt läget. :) Thilde har varit i himlen med alla sina kusiner samlade och så mycket bus de har haft för sig. Älskade ungar!

Skalman, fungerar precis som min käre sambo ;)

Plågsam utmaning

Publicerad 2012-07-16 22:45:55 i Life as we know it,

Martin och jag har utmanat varandra lite inför den kommande semestern, minns knappt om jag berättat om det tidigare, har jag det så får ni helt enkelt läsa det igen. Vår semester börjar om 3 veckor. Och i förra veckan, alltså 4 veckor innan så bestämde vi att vi fram till dess ska ha gått ner 2 kilo var. Alltså 0,5 kilo i veckan. Inte helt omöjligt med andra ord. Som en liten extra morot la jag till att jag skulle minska 5 centimeter i midjan. Men nånstans inom mig så ringde en liten klocka att det kommer aldrig att gå. Men man kan ju alltid försöka, eller hur?

Hur som helst så har vi i två månaders tid mätt oss och vet ni vad? För en månad sen hade jag en 4 centimeter bredare eller ska vi vi säga rundare mage? Så visst går det!

Därför blev jag lite extra glad när jag läste Marias blogg och där fick mig en utmaning som hette duga! Plankan i 12 minuter om dagen! Kunde inte ha kommit lägligare! Så ni förstå att jag nu även dragit med mig Martin på detta jippo. Igår hann vi endast med 2 minuter, men man måste börja nånstans. Sen funderade jag på hur jag skulle lyckas idag. Skulle ju ändå jobba som vanligt. Men jag lyckades. Först cyklade jag som vanligt till jobbet, lite morgonträning är alltid bra. I och med att jag var ensam på kontoret så körde jag 4 minuter planka då, delade upp den i 4 delar med 2 minuters vila emellan där jag sprang upp och fixade och donade och så ner på golvet igen när klockan ringde. Peuh!

Cyklade hem, och så direkt ner på golvet med en klängande Thilde runt mig. Kan ju inte bli bättre! Samma upplägg som imorse, 1 minut planka, vila 2 minuter och så på det igen. Funkar fint faktiskt! Ska bli spännande att mäta sig om några veckor igen för att se vad vi fått för resultat.

Lucky me!

Publicerad 2012-07-15 20:56:53 i Life as we know it,

Idag hade vi planer på att träffa min bror, men då han inte svarade på sms:et (han var ute igår, därför ringde jag honom inte i för honom ottan) så drog vi iväg på äventyr ensamma istället. Jag gjorde världens rensning i min underklädeslåda i våras då vi gjorde oss av med en stor byrå för att få loss mer plats. Så då rök alla mina bikinisar. Det handlade dock inte enbart om platsbrist utan att jag kände att ingen av dem passade. Nu är det enligt kalendern sommar och man borde vara ute och bada, vädret säger nåt annat dock. Men jag kände ändå att jag var tvungen att ta hand om detta nu. Så Sollentuna Centrum fick sig ett besök idag. Då de är ett av få köpcentrum här i Stockholmstrakten som har underklädesbutiken Change.

Väl där var det tyvärr rätt utplockat, men jag lyckades få tag i ett set i alla fall och att det var halva priset gjorde ju inte mig direkt ledsen. Skulle dock önska att alla deras bikinisar fanns i alla storlekar. Min favorit fanns till exempel inte, det visste jag ju redan, men det är synd ändå tycker jag. Tjejen som jobbade där var i alla fall helt rätt tjej på rätt ställe. Så service minded! Hon rekommenderade mig även att besöka hennes blogg och tipsade mig om en engelsk sida som hon handlat ifrån och var så himla nöjd. Jag var inne och kikade och jag kommer lätt att handla därifrån inom kort. Just nu hade de rea fram till midnatt, så passa på och gå in och kika!

Då vi blev kvar där en stund så passade vi på att käka och lät Thilde sova sin vila och passade då på att kika in resten av utbudet. Gick in på Satdium för att leta efter en vattenflaska till lillfröken, men kom därifrån med ytterliggare en bikini! Där var det också rea, köp 3 betala för 2. Bikinin jag hittade kostade 49:-/del och så tog jag ett par brallor till för 99:-

Snacka om bra shopping! Jag som inte hittat en bikini på år och dar springer inom loppet av några timmar på 2 stycken! Lucky me!


Halterneck


med möjlighet att knyta banden runt ryggen också, från Change


Randig bikini från Stadium

Med möjlighet att lägga banden i bh:n ;)

Ulva-gubben

Publicerad 2012-07-14 23:15:13 i Life as we know it,

Idag har vi varit ute på äventyr! Morgonen började som vanligt vid 7 och det var två mosiga föräldrar som masade sig upp med en piggelin unge. Vart får hon orken ifrån? Vi käkade frulle i vanlig ordning och för ovanlighetens skull så hamnade det mesta i magen och golvet var rent. Kanske kände hon på sig att det var säkrast att hon var mätt? För efter frukosten packade vi in oss i bilen och åkte mot Uppsala och Ulva-gubben för att plocka jordgubbar. Jag har aldrig gjort det tidigare annat än i det lilla land som vi hade när jag bodde hemma. Detta var något helt annat! Mängder med plantor och fantastiska gubbar! Ja, jag skojar inte för detta är helt klart de absolut godaste jordgubbarna jag ätit i mitt liv! Vi var där i drygt en timme och fyllde nästan två 10-liters hinkar. Vid vägningen visade det sig vara 7 kilo!

Efter plockandet stannade vi till vid Max och käkade och Thilde åt sitt första barnmål på en hamburgerbar. Pommes visste vi sen tidigare att hon gillade, idag slank även nuggets ner. Och lite bea. Vilket blev rätt kladdigt, men rätt gulligt när hon satt där och doppade. Nu hör det inte till vanligheterna att Thilde äter skräpmat, så ni behöver inte vara oroliga. ;)

Vi gjorde även Uppsala centrum. Vi kommer ju inte att besöka staden i augusti som vanligt då reggaefestivalen bytt destination i år, så det kommer inte ens att bli en festival för oss. Men nu har vi i alla fall besökt Uppsala. ;) Blev pyttelite shopping, men mest bara mysigt att strosa omkring medan Thilde sov sin stund.

Det var vår lördag det, för hemma var det som vanligt. Thilde busar, Thilde går ut i köket medan pappan kollar på TV och mamman är på toa, pappan tycker att det är ovanligt tyst, pappan går ut i köket för att se efter vad som är på gång, finner Thilde sittandes på bordet med vass kniv i handen som hon hackar i jordgubbsrenset...om inte jag snart får en hjärtattack så har jag nerver av stål! Hon var bebis nyss, nu drar hon ut stolar och klättrar upp på bordet...vad händer nästa gång? Svingar hon sig mellan skåpdörrarna i köket?!



Hur går det nu då?

Publicerad 2012-07-12 22:04:10 i Life as we know it,

Jaha, så var snart ytterliggare en vecka över. De liksom bara svischar förbi. Både på gott och ont får man väl säga. Snart är det dags för nya rutiner och scheman för Thilde som man inte är van vid. Att börja dagis stort och skrämmande, men samtidigt väldigt spännande. Jag tror att det kommer att vara värre för oss än för henne, för hon kommer att ha så kul med de andra barnen. Helt lätt och smärtfritt kommer det ju inte att vara, men vad är det? Men några veckor är det kvar och en efterlängtad semester. Jo, man kan längta efter en semester trots att man precis varit föräldraledig. Testa ett år själva så får ni se hur lediga man är. Sen kan vi snacka.

Idag dammades cykeln av igen. Jag försöker att samla mod till mig att ta racern istället för att låta den stå i köket. Ja, visst. Här bor vi i en tvåa på 54 kvadrat och jag har en cykel i köket. Helt logiskt. Det är så enkelt att Martin fixade till den åt mig i förra veckan och sen blev den kvar där. Meningen var att jag skulle testköra den i helgen, men en massa annat kom emellan och ja där står den alltså än. Men det kommer ju en ny helg och jag har ju trots allt min 100-kilos cykel att trampa på under tiden. Har promenerat hem en dag med. Fantastiskt! Och det där med att inte äta sötsaker och sånt under veckorna, det går det också bra med. Visst, nån bit har slunkit ner och så. Men att fylla kontoret med goda frukter visade sig vara ett bra drag!

Thilde och en av hennes kusiner busar loss!

Regnar det här inne?

Publicerad 2012-07-09 21:45:39 i Life as we know it,

Igår var vi ju som sagt på kalas och innan det var vi tvungna att fixa en present till födelsedagsbarnet. Då jag helt klart trodde att de öppnade klockan 10 så såg vi ju till att vara där kort efter öppning, det var ju bara det att de inte öppnade förens klockan 11. Grattis! Vet ni hur trist det är att gå runt i ett stängt köpcentrum? Vi knatade iväg till nya lyan och spanade, tog tid på hur lång tid det tar till tunnelbanan. Ja, helt normalt jag vet. Hur lång tid det tar? Jo, men 4 minuter ser ni. Gött. Efter det shoppade vi loss på Ica. Mumsade i oss lite körsbär och sen, halleluleja så öppnade det. Presenten valdes, godkändes av fröken T, betalades och så var det klart.

Besökte även HM, och där hände nåt så pinsamt. Thilde ballade ur för det var ju hennes lunchtid då, så hon fick en smoothie med sugrör som hon snabbt surplade i sig. När några ungdomar ska gå förbi oss så ser ju hur Thilde skvätter med den där smoothien och det liksom bara flyger droppar. Då säger en av tjejerna till de andra, "Regnar det här inne?" Martin och jag kollar på varandra och kan knappt hålla oss för skratt. Dels för den så urbota korkade repliken och dels för Thildes skvättande. Hahahahaah!

Idag har det jobbats och ja, det är väl det som hunnits med.

Lilla badtokan på förra veckans släktkalas

Jasså...

Publicerad 2012-07-08 08:56:18 i Life as we know it,

...hade jag en blogg med? Den här veckan går nog till den mest trötta nånsin. Att sätta sig i soffan efter nattning av fröken T och middag i magen ja, det har inte slutat bättre än att jag slocknat på två röda. Känner att jag är ett så fantastiskt sällskap till min käre man så det är inte klokt. Jag vet ju själv hur mycket man längtade efter att han skulle komma hem när jag var hemma, så att man äntligen fick nån att prata med. Att prata med fröken T en hel dag är ju mer eller mindre som en envägs kommunikation. Så det känns ju rätt ruttet att jag är så trött. Men jag hoppas att det blir bättre.

Femkampen gick som väntat, vinst för mitt lag och jag vann även totalen. Inte illa. Mina kära dåliga förlorare till kollegor tyckte ju så klart att jag fuskat. Men herre, se till att träna vänner så ska ni se att det går bättre. Fast just ja, en av dem har ju varit där typ varje kväll och tränat... ;)

Annars då? Har blivit av med vageln i ögat, äntligen! För det gjorde ont! Jag har både cyklat till jobbet och gått hem ytterliggare en gång. Så träningen börjar sakta men säkert igång igen och vet ni, jag känner mig stark! Skönt att ha den känslan kvar, trots att det var en stund sen jag tränade sist. Vi myst med våra gravida vänner och jag längtar så tills den lilla pärlan trillar ut. Thilde längtar efter sin BFF to be, jo det är sant, hon sa det igår! Hemma hos dem tog hon en riktig långpromenad, så skönt att det börjar släppa för henne. Är ju betydligt skönare att gå och hålla henne i en hand än böjd som en ostbåge.

Idag väntar kalas för den sista lilla tjejen i gänget, som fyller 1 på tisdag. Jisses, vad tiden gått fort! Kul ska det bli! Var alldeles för längesedan vi träffade dem med. Så väntar på att klockan ska bli dags, sen ska jag packa ner hjärtat i vagnen och gå till centrum och fixa present. Pappan i huset har fått en efterlängtad sovmorgon, så vi får se när han behagar gå upp. Härlig dag på g tror jag bestämt!

För precis ett år sedan, så mycket som hänt sen dess. Älskade lilla tös!♥

Promenad

Publicerad 2012-07-02 22:10:09 i Life as we know it,

Imorse vaknade jag upp med ett svullet öga. Gjorde galet ont och kunde inte se åt sidan med det onda ögat. Att bege sig ut i trafiken i ett sådant tillstånd kändes mindre smart, så jag tog faktiskt tunnelbanan. Men sa till Martin att det kanske vore en idé att mötas upp när jag slutat jobbet och gå hem.

Efter en galen dag i vanlig ordning så kändes det som en mycket bra idé. Blev en liten nätt promenad på 8 kilometer, med glasspaus och en titt utanför vår nya lya. Härlig dag med andra ord. Om mindre än en månad bor vi där på riktigt. Hemma blev det en titt hos granntanten som målat om i hallen. Hon blev lite inspirerad av oss, men hon valde visst en hiskeligt ful grön färg. Men hur säger man det på ett snällt sätt? Hjälpte henne att byta batteri på brandvarnaren och satte hallspegeln på sin plats. Älskade fina granne! Henne kommer jag sakna så mycket! Hon är den farmorn/mormorn som jag inte längre har kvar.

Svullnaden i ögat har lagt sig något, och det ser ut som att det är en vagel som stört min syn. Ont gör det i alla fall. Men det är väl bara att vänta ut den antar jag. Martin tipsade om en varm handduk, kanske ska testa det? För imorrn väntar Grönan och årets vinst, eller? Mohahaha!

Bjuder på en riktigt gammal bild på oss två, från en av våra roliga fester hos våra kära vänner C och K ♥

Hem ljuva hem!

Publicerad 2012-07-01 22:04:07 i Life as we know it,

I fredags  fick vi känna av hur det känns att ha en unge bilen som skriker konstant i tre timmar. Ja, det var ju kanske inte riktigt tre timmar, då vi hade matstopp och så emellan. Men det var visst inte kul att åka bil just då. Mutorna tog slut och mitt tålamod fanns inte ens med från början. Satt där bak och muttrade om att det var ju väldigt taktiskt av Martin att välja att köra minsann. Haha! Jag hade kunnat gjort vad som helst för att ha fått köra istället för att roa lillfröken. Men jag orkade inte med ytterliggare ett stopp.

Att sedan sova tills det var dags att gå upp var inget hon tyckte vi skulle tillbringa lördagen med heller. Nehej, det var uppgång innan 6 minsann. Martin och jag kämpade i omgångar med att få henne att somna om. Vagga en kvart, byte och sen sova en kvart. Haha! Klockan sju eller nåt liknande tyckte grannarna att det var dags att dra igång en cirkelsåg eller vad tusan det nu än heter, lät gjorde den i alla fall. Men det var bara att gilla läget och försöka fånga dagen så att säga. Släktträff och festligheter stod på tapeten. Det var fullt ös hela dagen minst sagt. Thilde var på upptäcksfärd mer eller mindre hela dagen med sina kusiner. Det är så kul att se dem tilsammans och de skratt som de tar fram ur Thilde gör att hela jag blir alldeles varm. Kärlek!

Halv tio fick vi henne i säng och då mina vänner sov hon som en stock! Att kusinerna lekte precis utanför det väckte henne inte alls. När vi kom in och la oss vaknade hon inte heller. Runt 7 så gnydde hon lite och letade efter nappen men somnade om lagom tills jag trasslat mig ur sängen. Sen vaknade hon vid 9 igen. Den där lantluften har gjort henne gott!

Dagen började med god frukost och sedan åkte vi till en gruva, lite lunch på det och sen bar det av mot Stockholm igen. Så kul att vara borta en sväng, men så skönt att komma hem igen! Thilde knatade runt lit här hemma och lekte med en stor vas och så plötsligt var olyckan framme och min älskade lilla tjej flög bokstavligen över den där vasen. Jag trodde att hon bröt armen för det såg så knasigt ut när hon landade på den, men när Martin fick upp henne så var den hel men det forsade blod ur munnen på henne. Skräck! Martin tål inte blod och klarade inte av att hålla i henne och gav henne till mig som fick lugna henne och försöka se hur stor skada det blivit. Ingen större fara, men en fin fläskläpp har hon fått. Lilla vilden!

Nu är det dags att göra sig redo för en ny arbetsvecka. Men för varje vecka jag gör, desto närmre kommer vi semestern :) Ja, jag vet. Jag har precis börjat jobba, men å andra sidan kan jag lätt säga att det varit mer jobb under mitt mamma"lediga" år än det är när man jobbar. Finns ju liksom ingen ledig tid, mamma är man 24/7.

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela