kirsten

Sanna mina ord

Ny dag, fylld med bus

Publicerad 2012-03-29 08:54:04 i Livet med bebis,

Mitt stackars lilla hjärta sov ju ungefär inget alls under gårdagen, så det var en mycket trött tjej som somnade i pappas famn igår kväll. Sov hela natten och vaknade vid 5, åt en slurk välling och sov till tjugo i åtta! Så vi har sovit gott allesammans vill jag lova! Tänkte packa ihop oss och knalla iväg till Öppnis så att hon får busa loss! Känner ju att jag missunnat henne en massa skoj under den tid jag pluggat, så nu jäklar ska det busas varje dag!

I eftermiddag ska jag röja och kanske baka bullar. Det stundar ju ett 1-årskalas runt kröken, så det är väl kanske läge att börja planera vad som ska bakas och så. Tänk för ett år sedan bakades det hejvilt inför Thildes födelse och för att jag skulle ha nåt att göra förstås. Nu ett år senare så bakas det för att fira hennes 1-årsdag. Det är galet!

Nej, det är nog dags att vi drar iväg. Thilde har nämligen hittat fjärrkontrollen och hon är en hejare på att byta kanal och att hitta nya funktioner. Just nu har hon två kanaler igång samtidigt. Teknisk tjej det här!

Busy

Publicerad 2012-03-28 22:38:55 i Livet med bebis,

Oj, vilken dag vi haft! Började med att pappaklant inte lyssnade till sin väckarklocka, jag sa till honom TRE gånger att han skulle stänga av den för att inte väcka Thilde. Vi kan väl säga som så att Thilde vaknade innan hennes pappa fått av den förbannade klockradion. I det här hushållet är det inga problem för oss att dela rum med Thilde, det är vi två som har problem med att dela rum med pappan och klockan ;) Eftersom han börjat cykla till jobbet igen så går han ju upp tidigare än vanligt med, så det blev en rätt tidig morgon om vi säger så. När Martin åkt iväg lyckades jag få henne att sova i ungefär 30 minuter till. Alltid nåt.

Sen bar det av till Hornstull och ett medeljympapass. Shit, jag tror att det var det jobbigaste passet jag varit på! Sånna övningar som verkligen bet på denna kropp! Skulle visa Martin en övning här hemma nu under kvällen och jag kom knappt upp från golvet igen ;) Efter passet drog Martina, jag och kidsen till fiiiiina Östermalm för att shoppa på en oulet. Rimmar fint va? Visar fynden imorrn, har inte lyckats ta mig från soffan sen jag kom hem. För efter shoppingen så gick vi till Karlaplan för att käka lunch. Så först träning och sen världens promenad. Konstigt att kroppen är mör va? När vi åt så hade ungarna en majskroksdejt, de var så söta!

Förra veckan hade vi tänkt passa på att köpa en ny barnstol till Thilde, men färgen vi ville ha var totalt slut och de visste inte när den skulle komma in igen. Så vi hoppade det. Var en bra deal annars, med 500:- rabatt på den. Tyvärr ville vi inte heller ha nån av de andra stolarna då vi sedan länge fastnat just för denna. Och efter samtal med en av säljarna där så var vi ännu mer fast i vårt beslut. Idag slog vi till. Då den kommit in i en web-butik och man får ett fint tillbehörspaket med. Av 3 av dessa saker, har vi redan 2 ;) men ändå. Har vi tur har vi den hemma innan helgen. Vore skönt, är så trött på babyskyddet och framförallt min rygg är det!


Denna godbit blev det :)

Varför inte bara koppla av en liten stund?

Publicerad 2012-03-27 16:56:05 i Livet med bebis,

Tog ett besök på ÖF efter lunchen. Kände att vi behövde komma ut och hitta på nåt skoj. Promenaden dit tog ungefär dubbelt så lång tid som vanligt då Thilde kommit på ett nytt sätt att retas. Dra av sig mössan och sitta och dingla med den över kanten på vagnen. Får man binda fast ungens händer undrar jag?! Jag stannar och sätter på bara för att sekunden senare mötas av den där upproriska minen och fnisset innan mössan dras av igen. Hon har dessutom dragit så mycket i den att den nu är ungefär 3 storlekar för stor. Kul när vi äntligen hade en mössa som faktiskt passade. Förgrymmade unge ;) En av gångerna när jag sa till henne på skarpen så kom det en annan mamma och gick förbi, den blick jag fick henne hade kunnat  mörda nån. Jisses kvinna, vänta du bara tills din unge börjar trotsa innan du dömer mig, tack!

På ÖF gick det vilt till som vanligt. Jisses, man har inte en lugn stund när man är ute med det där monstret. Hur har hon kunnat bli en sån vilde? Thilde den vilde passar verkligen på henne. Hon ramlade rakt in i en spegel som höll, jag höll på att sätta hjärtat i halsen men Thilde hon brydde sig inte nämnvärt. Inte ett pip kom det från henne. Hela pannan var illröd på henne, men hon verkar inte ha slagit sig mer än så. Mami som sjåpar för mycket tror jag ;) När sångstunden var över så skrek hon av ilska, hon ville sjunga mer. Så visst är hon söt ibland. Haha!

Nu sitter jag och vet inte vad jag ska göra. Thilde sover på balkongen (ja, i vagnen alltså) och jag känner nästan lite smått panik. Känns som att jag måste göra nåt hela tiden. Man får ju så mycket mer gjort än när hon är vaken ju. Men varför inte ta tillfället i akt och bara koppla av en liten stund. När gjorde jag det sist liksom?

Operation sälja lägenhet igång

Publicerad 2012-03-27 12:06:12 i Livet med bebis,

För två år sedan började vi fundera på om det inte var dags för något större. När vi flyttade hit till Solna flyttade vi från en tvåa på drygt 75 kvadrat till denna tvåa om 54 kvadrat. I Öret längtade vi efter en större trea, men här var det bara att glömma som det kändes då. Det ekonomiska läget var ju något bättre runt om i världen och ingen finanskris hade ägt rum ännu. Så vi kände ju oss inte direkt oroade, utan mer en lättnad över att ha fixat boendet så att vi hade nånstans att bo och inte bara ett nytt arbete åt mig då Martin redan arbetade här. Så för två år sedan som sagt, började vi leta. Vi hade sedan några månader tillbaka bestämt oss för att utöka vår familj och tyckte då att det vore smidigast att skaffa en större lägenhet innan bebisen skulle komma.

Vi hittade då drömboendet på 4 trappor i huset vi bor i. Smidigare flytt finns ju dessutom inte. Men mäklaren, som tyvärr än idag är det, var en katastrof. Så det blev ingen lägenhet för oss då. På nåt sätt gick musten ur oss och sen var jag gravid. Under förra året var vi fast i babybubblan och kände att det funkade så fint att bo i en tvåa. Thilde sov ju inte ens i egen säng så det fanns liksom ingen vits med eget rum för henne. Sen kom julen och alla julklappar. Även om inte hon själv behöver ett eget rum att sova i så behöver definitivt hennes leksaker det.

Så nu är vi igång igen. Vi har hittat tre mäklare som vi ska jämföra med varandra, en av dem var förvisso gravid och föder vilken dag som helst, så där får vi ta hennes ersättare. Ska nog gå fint det med. En träffade vi i helgen på en visning och vi fastnade för henne båda två. (Ja, lägenheten var också fin, haha, men inget för oss då badrummet var lite för litet) Sen är det en donna som inte svarat, men vi får kanske kontakta henne efter att dessa två varit här. På fredag blir första visningen och tisdag den andra. Sen är vi igång.

Helgens plan är att måla klart i köket, där vi målade om veckan innan Thilde föddes. Har ett fönster kvar och bakom kylskåpet. Planen är att måla om vardagsrummet också. Får se hur det blir med den saken.

Vardagslyx

Publicerad 2012-03-26 10:28:59 i Livet med bebis,

Idag jobbar pappan hemifrån. Anledningen till detta är att vi lämnat in bilen på service, att åka iväg dit ensam med Thilde kändes lite väl jobbigt. Men det började med att vi ordnade så att vi ska till tandläkaren samtidigt, eller ja tiderna efter varandra i alla fall. Det är ju inte helt lätt att göra sådana saker när man har en liten att ta hand om. Dessutom har vi en grabb som är så fruktansvärt rädd för tandläkaren att han behöver lite moraliskt stöd. Ok, jag gillar inte heller att gå till tandläkaren men jag ser det som ett nödvändigt ont. Så därför passade det ju bra att lämna in bilen också.

Även fast dessa två sysslor kanske inte är så lyxiga så är det fantastiskt att ha Martin hemma. I hans jobb så måste han inte sitta konstant vid datorn då han ibland måste starta upp saker och låta dem jobba själva en stund innan han kan göra nåt. Ja, typ så i alla fall. Så nu när Thilde skulle sova middag så tog han henne. Varannan blöja har bytts också. Ljuvligt! Att jag dessutom inte har nåt plugg att tänka på gör ju saken ännu bättre :) Vardagslyx i all sin enkelhet!

Uppgift

Publicerad 2012-03-25 22:54:24 i Livet,

I veckan bad min bror mig att göra en sak åt honom. Jag sa att det får vänta, måste lägga allt fokus på tentan. Senast söndag ville han ha det klart. Idag är det visst söndag. Nu på kvällen kom påminnelsen. Så det var bara att sätta sig ner och skriva. Uppgiften var att skriva en tårdrypande text om honom till hans examensarbete. Lättare sagt än gjort. Jag som alltid gillat att skriva och som brukar vara rätt duktig på det kunde knappt formulera mig. För visst är det så, när man verkligen vill få till det där lilla extra, ja då går det inte. Man låser sig bara.

Efter många kluddiga texter så är jag färdig. Nu ska jag bara skriva ner det till honom och skicka iväg det. Kanske inte så tårdrypande, men en sann text är det och jag hoppas att han blir nöjd!

Tentan avklarad

Publicerad 2012-03-23 15:09:12 i BVC,

Startade dagen vi 6 imorse. Packade ihop det sista och klockan 7 satt vi i bilen på väg mot Järfälla och tentan. Hittade nästan direkt och Martin släppte av mig. Väl inne i salen kändes allt helt ok.

Sen fick jag tentan och när jag fick öppna den kändes allt inte lika självklart längre. Mycket av det jag pluggat in var inte med och lika mycket "nytt" var med istället. Men är det inte alltid så man känner? Kunde jag inte ha pluggat åtminstonne lite till? En uppgift strök jag bara, fattade absolut inget alls. Fanns ingen logik som gjorde att jag ens kunde börja med uppgiften. Andra frågor har fått en del flummiga svar ;) läraren kanske får sig ett gott skratt i alla fall.

Gick det inte vägen så är det inte hela världen. Jag gjorde ett försök och mer kan man inte begära. Jag är inte mer än människa.

Nu är vi på väg mot Öret och en helg med familj och vänner väntar. Precis vad vi behöver. Solen skiner och jag känner mig glad!

Nervöst

Publicerad 2012-03-22 20:43:56 i Livet med bebis,

Sitter här, in i det sista och nöter. Inte helt korrekt kanske, men vad göra? Tiden finns inte att plugga andra tider, så det är bara att gilla läget och att det inte var som förr när man pluggade. Har ju en liten dam som går före allt annat. Men jag har ju inte pluggat hela dagen, vi har varit på 1-årskalas och därifrån rullade vi kan jag säga. En massa gott serverades!

Nej, dags att ta tag i räkenskaperna igen. Har dock kommit fram till att hur det än går så får jag ändock 5 timmar för mig själv. Det var ju ett bra tag sedan det hände sist. Så jag ska ändå försöka njuta en stund. Vi skämtade och sa att jag skulle strunta i tentan, ta med med mig datorn och sätta mig där och slösurfa under de 5 timmarna. Haha! "Nej, tack ingen tenta för mig, här ska jag sitta och bara lata mig..."


 

Uppe med tuppen

Publicerad 2012-03-22 09:31:47 i Livet med bebis,

Solen går upp åt det håll vi har vårt sovrum. För ett år sedan vaknade jag innan 5 varje morgon, Thilde kickade loss och jag kunde inte sova. Istället låg jag och kollade på hur ljuset förflyttades i lägenheten. För ljust kan jag lova att det blev. Men sen kunde man ju alltid vila en stund lite senare på dagen, ja jag var ju hemma vid den här tiden då. Numera är det inte jag som vaknar så tidigt, ja inte Thilde heller, hon vaknar runt 6-tiden ungefär. Men vad ska hon tro när solen skiner och det ser ut som världens sommardag där utanför? Det är den känslan man får i alla fall.

Just idag var det ju bra att gå upp så tidigt. Jag måste ju plugga. Nu har jag inte pluggat nåt ännu då jag väntat på att Thilde ska ta sin förmiddagsnap. Den har hon precis tagit, så nu ska det pluggas. Sen är det dags för kalas, 1-års kalas! :) Sen tillbaka hem och fortsätta plugga...skoj liv! Dock tror jag att vi fick tentan i vår hand igår. Inte säker, men kanske...

Thilde önskelista - leksaker

Publicerad 2012-03-21 22:09:51 i Dop och andra högtider,

Så där ja, då fortsätter vi med Thildes önskelista. Denna gång tar vi leksaker :)

När det gäller Barbapapa som gosedjur, så vill hon ha alla figurer, utom Barbamama för henne har hon redan. Hade tänkt att hon skulle ha hela familjen :) Naturligtvis vill hon heller inte ha båda bilarna, det räcker fint med en. Men lite tips fick ni här.

Duktiga morsan

Publicerad 2012-03-21 10:50:18 i Livet med bebis,

Igår såg jag att jag hade fått ett mejl från läraren. Ohoh tänkte jag då. Mejl kan liksom vara lika med kompletteringar eller att han kanske bara ville kommentera nåt lite extra. Så jag tog helt enkelt ett djupt andetag och så öppnade jag. Vet ni vad? Jag var godkänd! Han ville bara säga att jag hade klantat mig lite med källförteckningen. Jag gjorde den som jag gjorde för sex år sedan, så man gjorde på den tiden. Numera ska den se lite annorlunda ut. Helt ok ändå. Nu väntar jag bara svar från deluppgift nummer 2. Vore ju bra om den kom idag då han själv sagt att denna uppgift låg till grund inför tentan, så att han kan hjälpa en med det man har problem med innan tentan. Tentan är ju som bekant på fredag, så idag vore ju en ypperlig dag att få veta eventuella knasigheter på. Annars hinner man ju inte tänka om.

Jag har lagt övningsböckerna åt sidan och pluggar nu endast på övningstentan som vi fått. Jag tror att den vi kommer få kommer påminna mycket om denna nämligen. Om han inte gör som en gammal lärare gjorde. Vi hade då flera tentor att träna vår kunskap på, vilket gav oss en rätt stor bredd på tentan. När vi satte oss ner med den riktiga tentan hade han ändrat ALLT! Jag skojar inte! Jag tror 80 % kuggade på den så gissa om klassen var arg! Men så ska det INTE bli på fredag!

Thildes önskelista - kläder

Publicerad 2012-03-20 22:31:07 i Dop och andra högtider,

Kan knappt fatta att det endast är två veckor kvar tills liten blir stor. Eller det är ju inte så det funkar, men i alla fall, hon blir ett. Det där lilla knyttet kommer att ha en ålder och inte fylla månader. Galet! Jag förstår ju att det finns några som undrar vad en sån liten dam kan önska sig? Hon behöver ju egentligen inga kläder, men önska sig kan man ju faktiskt göra och man behöver ju inte välja en storlek hon kan ha idag. Hon kommer ju behöva kläder i höst med. Så här kommer det hon önskar sig i klädväg, leksaker kommer kanske imorrn.

Detta finner ni på Lindex:


Detta finner ni hos Polarn & PyretIdag använder hon storlek 74, så storlek 80 och uppåt vore ju kalas!

BVC avklarat

Publicerad 2012-03-20 11:57:38 i BVC,

Se så där ja! Har varit på BVC och hämtat nya droppar till lillan. Passade på att mäta och väga henne när vi ändå var där. 8200 tung eller ska man säga lätt kanske? 74,6 cm lång. Lång och smal. Hade ramlat ner ett snäpp på kurvan så återigen detta tjat om mer fett i maten. Suck. Fast denna donna pratade mycket om att de rör på sig så mycket nu så antagligen beror dippen på det. Får se om 3 veckor igen då det är dags för 1-års kollen. 1 år?! Vad hände?!

Kikade igenom lite butiker innan vi knallade hemåt. Blir nog en sväng dit när Martin slutat jobba kanske? Thilde behöver verkligen ett par skor! Så det så.

Eller varför inte en liten sommarhatt?

Tentaångest

Publicerad 2012-03-19 22:30:54 i Livet med bebis,

På fredag smäller det. Jag bävar och kallsvettas om vart annat och nånstans finns det en gnutta hopp om att det kan gå vägen. Det vore fantastiskt skönt. Omtenta rimmar inte lika bra som ett godkänt. Omtenta, det kommer för den delen aldrig att hända. Eller? Om ni undrar varför inte inläggen duggar tätt under denna vecka så beror det alltså på fredagens tenta.

Men jag försöker roa både mig och Thilde med spännande saker ändå. Idag har jag tränat och Thilde har tränat tanterna som vaktade henne under tiden. Fart och fläkt och beröm fick hon innan jag ens gått iväg för att träna. Stolt mamma eller vad? Att inte träna på ett par dagar, veckor vem försöker jag lura? Det sätter sina spår kan man säga. Men nu är vi igång igen!

Imorrn väntar ett besök på BVC då Thildes D-droppar tog slut idag. Sen bara plugg och mera plugg. Ska testa en tenta så får vi se vad poängen blir. Har satt upp mig på ett pass på kvällen, men vi får se, denna vecka går pluggandet före av giltiga skäl!

Heldag i naturen

Publicerad 2012-03-18 11:25:32 i Livet med bebis,

Igår var vi verkligen ute hela dagen! Planen var att åka iväg ett par timmar och sen tillbaka hem för att jag skulle få tid till att plugga. Så blev det icke. Vi begav oss hemifrån vid 11-tiden, Skansen skulle få sig ett besök av oss. Coop-medlemmar hade fritt inträde hela dagen och det är ju kalas. Tog tuben till Östermalmstorg och gick lite fel först men sen hamnade vi rätt. Knatade vidare och tillslut hade man till och med fått upp värmen vill jag lova. Väl framme så vaknade Thilde och det var dags för henne att få käk. Kan säga att det var riktigt svårt att hitta nånstans att käka då det var smockat med folk överallt. Slutade med att vi åt ute, skitkallt var det men vad skulle vi göra. Thilde åt en hel varmkorv med bröd! Jisses!

Efter det gick vi och kollade på djuren och Thilde skrattade så att hon kiknade. Så söt! Hade tänkt gå in på Skansen Akvariet också men det var så grymt mycket folk där inne så vi hoppade det, då lilla fröken bara ville sova då. Får bli tredje gången gillt helt enkelt, då vi missade det sist vi var där också.

Knatade tillbaka in till stan och kikade på vagnar, skor till Thilde och drack varm choklad. Väl hemma var det inte en tanke på att sätta sig ner och plugga. Vet inte när jag var så trött sist! Ångrar att jag inte hade appen Runkeeper igång under dagen, för jag tror att vi allt som allt knatat ungefär 1,5 mil. Blev bara matlagning och slapp i soffan.

Idag ska vi på en lägenhetsvisning, Thilde ska och simma och jag ska plugga. Får se om jag ens följer med till badhuset då jag har fått mig en trevligt snuva. Kanske är bättre att stanna hemma och plugga den tiden? Men å andra sidan är det ju kul att se Thilde i vattnet. Bada tänker jag inte vara med och göra, bättre att hålla sig på avstånd.

1 år

Publicerad 2012-03-16 17:59:13 i Livet med bebis,

För ett år sen hade jag bara några minuter kvar att arbeta. Det sista var packat och jag satt och längtade efter att min mammaledighet skulle börja. Ett år går hiskeligt fort. Men jädrar vilket bra år jag har haft. Vet ni vad det bästa är? Det är inte slut ännu!

Tröttsamt

Publicerad 2012-03-16 12:40:41 i Livet med bebis,

Thilde och jag har precis ätit lunch, det är ovanligt rent under hennes stol. Måste med andra ord betytt att maten smakade idag, lax med makaroner och banan till efterrätt. Jag tror att allt är gott så länge hon får sitta och pilla med det själv faktiskt. Att bli matad är nog det värsta som finns, gröt går ok för det tycker hon nog är för kladdigt. Köpta barnmatsburkar går inte heller hem antar att även de är för kladdiga när man vill äta själv. Men det är bara bra, då äter hon den maten vi äter, minus allt det hon inte kan äta förstås. Burkar är dock bra att ha när man ska bort nånstans där det inte finns möjlighet att sitta och kladda så som hon gör här hemma.

Har rensat min mejl med, är ju inte direkt prio om dagarna direkt. Hade idag fått svar av universitetet som jag mejlade för två veckor sedan. Så tröttsamt tycker jag. Man svarar väl direkt när man har det som hänvisning i sitt telefonsvar, eller? Nu har ju jag redan ringt och pratat med dem, men jag blir ändå lite smått irriterad över svaret. Plus att min allra första kontakt borde ha vetat att det inte gick från början, men han var med i svaret såg jag...suck. De hoppades att jag hade förståelse för det och bla bla. Jo, visst har jag väl förståelse, men som sagt jag fattar inte varför man inte svarar på mejlet direkt. Är det bättre att vänta till en vecka innan personen i fråga ska ha sin tenta? Sen kan jag även tycka att om universiteten ska ha distanskurser, ja då ska de också se till att det finns platser att skriva tentorna på. Annars får man ha hemtentamen istället eller andra uppgifter som ska lämnas in.

Nu ska vi klä på oss och bege oss ut i det gråmulna vädret som Solna bjuder på idag. Ska hämta kläderna från Me & I som kom igår. Yay! Så det blir nog en bra fredag det här ändå!

Nästa da Vinci?

Publicerad 2012-03-15 13:48:56 i Thilde 10-12 mån,

Imorse var vi på ÖF, målning med färg gjord av sojayoghurt stod på dagens schema. Kändes bättre att kladda med färg där än hemma om den lilla damen skulle tröttna snabbare än färgen torkade.

Hon var rätt skeptisk till att börja med. Men sen kom hon igång! Får visa resultaten en annan gång då alstren ligger kvar på torkning.

 

Knata och gå

Publicerad 2012-03-14 22:27:53 i Livet med bebis,

Idag skulle jag hem till en kompis och tänkte att det var smart att gå dit, så att Thilde kunde få sova sin förmiddagslur på vägen. Först ville hon inte somna, sen gick jag fel. Suck. Så det var bara för mig att vända och gå tillbaka. Man kom nämligen inte över på det stället då de bygger den nya arenan där. Åh! Men det var ju fint väder så det gjorde inte så mycket och så sen blev jag ju inte.

Det var trevligt att träffas, men jag måste nog lära Thilde mer hyfs. Hon är en lite lätt elak liten tjej. Man kan inte tro det då hon är så liten och söt. Men killar ger hon inte mycket för, de slår hon med allt hon hittar. Idag blev det en visp. Tjejkompisen fick sig en smäll med, men då använde hon sitt egna huvud. Inte okej hur som helst.

Blev en promenad hem också så jag har gått närmre 8 kilometer idag. Så de Oreos kexen jag mulade i mig är nog bortgångna vid det här laget. Haha! Hann med lite plugg när jag kom hem med och en veckohandling. Köpte även ett par stövlar till Thilde då de endast kostade 99:- på Ica. När vi kom hem satte vi på henne båda och hon tyckte hon var så fin. Haha, såg så skoj ut! Så nu behöver hon ett par promenadskor och regnkläder sen är hon kittad inför våren och sommaren :)

Skalkläder

Publicerad 2012-03-13 23:22:34 i Livet med bebis,

Igår knatade jag ju iväg upp till stan. Ja, jag gick faktiskt hela vägen från Solna till Kungsholmen. Det var skönt men blåsigt. Ett tips från coachen är att inte ha vinterjacka på sig när man ska gå långt och länge. Hade runkeeper igång och den visade att promenaden blev 7,14 km lång. Inte illa pinkat! Till saken hör att jag inte ens var trött efteråt! Träningen ger resultat vill jag lova!

Jag gick även förbi en butik med barnkläder innan jag hamnade på min slutdestination. Där testade jag en skaljacka på Thilde för att vara säker på att jag beställde rätt storlek. Slutade med att Martin kom och mötte mig när han slutat jobba och betalade kalaset. Nu är Thilde helt klart coolast i stan i sin nya utedress! Bara pjucksen kvar. Och kanske en liten halsduk med. Söt blev hon i alla fall. Fast det är hon ju alltid å andra sidan.

Sol!

Publicerad 2012-03-12 10:39:40 i Livet med bebis,

Idag bjöds det inte på nån sovmorgon direkt. Lite innan 6 tyckte vår lilla solstråle att det var dags att vakna. Välling var gott men inte särskilt uttröttande. Så det var bara att gilla läget. Hon satt i sin säng och lekte med nallar och jag låg i min säng och halvsov. Haha! Försökte att få henne att somna om när Martin gått till jobbet, med tanke på att han är expert på att väcka henne som ni kanske minns från förra veckan. Men nej nej, trots att hon kliade sig i ögonen och visade att hon var trött så skulle vi upp. Det är ju faktiskt på ett sätt skönt att gå upp tidigt, man får ju mycket gjort. Klockan 9 däckade hon dock och då passade jag på att duscha och så.

Väntar på att klockan ska slå lunch nu, då käkar vi och sen ni mina vänner blir det långpromme! Först knatar vi iväg till en butik som säljer barnkläder, ska testa en skaljacka på Thilde och se vilken storlek  som passar i ett visst märke. Då denna butik ligger nära mitt jobb så fortsätter vi dit och hälsar på :) Idag står nämligen solen högt på himlen och den är alldeles blå. Ja, himlen alltså inte solen ;) Ser ut att blåsa lite, men ska bli skönt att komma ut! Ikväll kommer våra fina vänner hit med, mys! Har saknat dem massor, är alldeles för längesedan vi sågs nu men ibland blir det så av olika anledningar. Och det är helt ok tycker jag! Man behöver liksom inte hänga jämt för att vara vänner :)

Me and I

Publicerad 2012-03-11 22:04:05 i Livet med bebis,

Idag har jag haft besök av en massa mammisar, så trevligt så! Det stod klädesshopping på tapeten och ja det blev nog mest barnkläder även om en och en annan passade på att shoppa lite till sig själva med. De har en himla massa fina kläder och man skulle gärna köpa allt, men det kostar ju en del med, så lite smått och gott blev det. Visar sen när jag fått hem det, blir roligare så.

Annars har vi inte gjort mycket här idag. Martin och Thilde åkte på babysim och det hade varit himla populärt hos den lilla damen. Är så skoj att hon tycker om vatten! Efter att hon bokstavligen somnade i matstolen så har vi bara hängt i varsin soffa, ja alltså Martin och jag, Thilde ligger skönt i sin säng! Ska snart krypa ner jag med, för ögonen går snart ihop här med. Ska bara...

EFIT

Publicerad 2012-03-10 10:13:28 i Livet,

Morning glory! Lördag och jag fick sovmorgon! Denna syn möttes jag av när jag gick upp. Trött och butter unge och glad pappa.

 

Solna centrum fick sig ett besök, skalkläder till Thilde skulle testas

Depåstopp

Thilde i matbutiken

Sovpaus

Muffinsbak

Busfrö efter en dusch

Dax för natta för den lilla stjärnan

Middag för de stora

Polly, I ♥ U

Schlagerparty! Heja Loreen och Danny!

Schlageryran är slut för denna gång, så även godiset. Rätt låt vann!

Tack och godnatt!

 

Utmanad! EFIT

Publicerad 2012-03-09 23:08:54 i Vardag,

Jahapp, så har lillebror utmanat mig. Imorrn blir det visst Ett Foto I Timmen. Skojigt! Hoppas ni är beredda på blogginlägg deluxe, imorrn får ni följa mig från det att jag går upp till jag går och lägger mig. Lyllos er!

Hick rap cha cha cha

Publicerad 2012-03-09 16:08:40 i Livet med bebis,

Imorse lyckades Martin väcka Thilde när han skulle in och slänga tvätt. Blev mindre glad då jag var helt slut! Men det var bara att masa sig upp för hon vart ju så klart superpigg på två röda. Tänkte att jag kan ju alltid krypa ner med henne när hon ska sova middag. Men icke! Bella tyckte annorlunda och vi möttes upp på Öppnis där det var galet mycket folk! Det är ju super att så många går dit så att det får finnas kvar, men det är ju trist när man knappt får plats med vagnen i förrådet ;) Sicka problem. Thilde sov aldrig nån middag och jag trodde att hon skulle kollapsa av trötthet, men icke! Det var bara under en låt som hon satte sig tillrätta och mös lite, men annars var det fultt ös på den lilla damen! Roligt att se tycker jag! Ska försöka pallra mig dit lite oftare nu för det gör henne så gott! Plugget hinner jag med ändå! På sångstunden sjöng vi en massa låtar, men det är bara en av dem som fastnat och därför går jag och sjunger för mig själv, hick rap cha cha cha hela tiden på repeat! Thilde tycker att det är helfestligt, men jag börjar tröttna minst sagt!

När vi gick hem så slocknade Thilde på två röda och vet ni vad, hon sov i 3 timmar! Helt galet! Men jag fick plugga ostört så jag hann med ett helt kapitel nästan! Härligt! En glad tjej vaknade och vi har nu hunnit käka mellis och jag har slängt ihop ytterliggare en kaka till på söndag. Detta börjar likna förra året när jag var hemma innan Thilde kom. Haha! Snart dags att börja baka ännu mer inför det stundande 1-års kalaset!

Här har ni hela sångtexten, mycket bra!

Björnarnas Cha-Cha

Tre små björnar ut i skogen,
går en dag på promenad,
Alla djuren hör dem komma,
för de hörs ju ganska bra

Hick rap cha cha cha,

hick rap cha cha cha
hick rap cha cha cha
hick rap cha cha cha


En har druckit ur en flaska,
en har ätit mycket lök.
En har lyssnat på en cha cha,
därför hörs de just ida.

Hick rap cha cha cha
hick rap cha cha cha
hick rap cha cha cha
hick rap cha cha cha.

Lugnat ned mig ett par hekto

Publicerad 2012-03-08 19:35:38 i Livet,

Ojoj, jag kände verkligen där ett tag att det finns ingen lösning på detta. Kista svarade att det var fullt, ringde till Högdalen lika fullt där. Tydligen så är det en stor tentadag detta, men hur ska man veta det? Sollentuna svarade inte på hela eftermiddagen och personalen visste inte var kontaktpersonen höll hus. Järfälla svarade inte de heller. Suck suck. Höll på att bryta ihop. Men så kom ett mejl från Järfälla, de tar egentligen inte emot studenter om man inte är folkbokförd där. Men hon var snäll och gjorde ett stort undantag. Snällt av henne! Tackade henne så mycket jag bara kunde.

Hade känts så meningslöst med allt slit med de två arbeten jag gjort och med bara två veckor kvar av kursen. Jag är inte sån, jag ger mig inte så lätt, men här kändes det verkligen omöjligt! Men nu blir det tenta den 23 och jag får åka några mil, men det får vara värt det!

Vi åkte och veckohandlade och jag kände där att min ilska inte var helt borta! En mamma med två barn var i vägen konstant. Affären hade inte allt vi behövde. Barn skrek. Äh fy! Jag skulle ha stannat hemma. I bilen på väg hem kom jag på att vi glömde handla till kvällens middag. Bara en sån sak. Suck igen. Så nu blir det hämtmat, för jag pallar inte att fixa nåt. Tror inte att jag skulle lyckas så bra!

Så tack för idag, så hoppas vi på en helt fantastisk dag imorrn! Men det måste den ju bli, det är ju fredag imorrn!!!

Tillåt mig skrika och slita av mig mitt hår!

Publicerad 2012-03-08 14:35:33 i Livet med bebis,

Alltså aldrig mer distans, ALDRIG! Vad är det med folk egentligen? Fick ju ett supertips av en kompis igår, mejlade direkt och nu ringde jag kundtjänsten för att jag inte orkade vänta längre. Fick prata med en supertrevlig kvinna som även gav mig telefonnummer till ett annat lärcentra i Högdalen om det inte skulle funka i Kista. Superservice verkligen! Hon kopplade mig även till Kista och där fick jag prata med en förvirrad kvinna som sa att kontakpersonen var där men hon visste inte var han befann sig. Så det slutade med att jag fick ett mobilnummer och fick ringa upp honom. Inga problem alls. Jag ringde direkt och en tystlåten man svarade och reagerade på mitt namn och sa att du har mejlat va? Japp, det har jag och jag måste få svar snarast, för min skola måste ha svaret senast imorrn. Varför i hela friden öppnar man ett mejl men inte svarar på det??? Han hade en si så där 20 stycken sa han. Jaha. Men svar skulle jag få idag. För han hade påbörjat ett svar. Men va fan, det hjälper inte mig det minsta. Jag menar om det nu inte skulle gå så måste jag ringa det andra stället och kanske även Järfälla och så kul är det ju inte att göra det i sista stund. Jaja. Det löser sig väl, men jag blir så trött! Beta av mejlen direkt när de kommer istället. Eller så kan de ju åtminstonde ha nån form av auto replay om att man får svar då och då...Galet!

Så galet arg!

Publicerad 2012-03-07 21:02:18 i Livet,

Jag ringde till universitetet idag då jag tröttnat på att vänta på att de skulle svara på mitt mejl, som jag skrev om tidigare. Kvinnan jag pratade med var väldigt trevlig, men det visade sig att jag inte alls har nån möjlighet att få skriva min tenta där. De hade slutat med att ta emot distanselever, men hon satt ändå och funderade på om hon kunde hjälpa mig ändå. Men det slutade ändå med att hon sa nej. Så kul då. Kul att den första snubben jag mejlade med sa att det funkade. Kul att de ens tar sig tid att svara på mitt mejl som jag tidigare skickat. Hon hade inte en aning om hur KTH ställer sig till det heller, så ja man kan säga att jag tyckte att det kändes minst sagt kört.

Som tur var hade jag fått ett mess av en kompis som ville ses, så jag tog en promenad hem till henne med riktigt bestämda steg. Så när jag väl var framme hade ilskan runnit av mig. Plugga sket jag fullständigt i kan jag säga. Kände liksom att vad finns det för mening om jag ändå inte får göra den viktigaste delen av kursen? Bättre att satsa på nåt som gör en glad istället. Blev en promenad på drygt 2 timmar allt som allt. Riktigt härligt!

Hemma så började baka till på söndag. Baka gör mig glad! Gott blev det nog med, höftade lite på måtten då alla våra matskedsmått är puts väck. Sen mejlade jag ett lärcentrum i Järfälla trots att det på hemsidan står att man måste vara skriven i deras förbannade kommun så får vi se vad de svarar. Ingen svarade i telefon nämligen. Skrev ett argt inlägg på fejjan och det visade sig vara ett smart drag. För en kompis som läst på distans svarade, så nu har jag mejlat en som arbetar på nåt lärcentra i Kista. Lite närmre än Järfälla liksom. Hoppas på svar imorrn! Så jag kan bli lite glad igen och tycka att det känns värt allt slit!

Men en sak är säker, ska jag läsa på distans igen så får det inte vara nån salstenta! Never again!

"Ledig" dag

Publicerad 2012-03-07 11:33:51 i Livet med bebis,

Martin jobbade natt natten till igår och jobbade därför hemma under dagen, härligt tyckte vi tjejer! Då han inte behövde jobba så mycket då han jobbat undan en del under natten medan han väntade på att saker skulle funka kändes det ännu bättre! Så därför packade vi ihop oss hela familjen och begav oss till Öppna förskolan. Hur mysigt var inte det då? Martin tyckte att det var superkul och Thilde levde rövare bokstavligt talat, hon hittade ett piratskepp och en massa piratgubbar, det och en rosa boll drog hon runt med. Haha! Det ena behöver ju inte utesluta det andra. Hur som var det skoj att gå dit tillsammans för en gångs skull. Tog en liten omväg hem förbi centrum, för att handla lite som saknades här hemma och så fick Thilde en längre stund att sova på med.

Hemma passade Thilde och jag på att busa lite till och Martin jobbade lite till, han skulle jobba natt igen och ville ha lite koll. Soft att kunna jobba hemifrån, inte behöva ta sig nånstans mitt i natten utan bara sitta hemma iklädd mjukisbrallor och en t-shirt. Inte helt fel. När Thilde somnat gjorde jag klart mitt arbete och kunde skicka in det dagen innan inlämning. Härligt värre! Så om allt går bra nu så har jag endast tentan kvar och det är mitt mission för idag, jag ska ringa och boka tid för den. Har försökt i några dagar här nu, skickade ett mejl till dem i fredags då det var det de sa att jag skulle göra. Men idag är det onsdag och jag har fortfarande inte fått nåt svar, så nu ringer jag igen. Fredag är nämligen sista dagen för att boka in det och så mycket i sista minuten behöver jag kanske inte vara. ;)

Sen ska vi nog bege oss ut i solen! Så härligt!

Härliga underbara helg!

Publicerad 2012-03-05 11:21:25 i Livet med bebis,

Så var ännu en härlig helg över! Trots att det gått i ett så känner jag mig konstigt nog utvilad, vilket är mycket märkligt med lång natt i lördags och hostande rumskompisar hela natten. Men jag tror att det är det fina vädret som gör det, man kan ju inte vara pådåligt humör när solen skiner som den gör eller hur?

Lördagen var helt underbar! Thildes farmor och farfar tog med henne ut på en riktig långpromenad efter lunchen, meningen var att vi skulle passa på att sova då men så blev det inte. Vilket så här i efterhand var rätt dumt, för den sömnen hade verkligen behövts! När de kom tillbaka från promenaden så fixade vi middag, svärfar var dessvärre inte så frisk, så han bestämde sig för att åka till hotellet och sova istället. Lika så bäst för honom, då han inte heller tål katterna. Hade hittat ett fantastiskt recept, kändes riktigt fräscht så det kommer serveras flera gånger här hemma kan jag lova! Vi fick Thilde att somna och sen bar det av till Globen. Kändes så skumt att inte ha med henne, att kunna röra sig fritt i tunnelbanan, att kunna sitta när man åkte, kunna gå i trappor, ja listan kan göras lång.

När vi kom dit ringlade sig kön lång! Tror aldrig jag sett en så lång kö innan, inte ens när det är Mello där! Vi slapp att stå i den då vi hade VIP-entré. Jag menar ska man göra nåt så ska man väl göra det ordentligt, right! Dock fick vi ändå stå där hur länge som helst innan de började släppa in. Kändes så där. Men när vi väl kom in så var det som bortblåst! Nåt jag dock undrar lite över är att det stod att det skulle vara trivsamt möblerat på vår plattform, kan verkligen ett par bord räknas som det? Trivsamt anser jag är att det går att sitta och chilla liksom. Att en av plattformarna rasade på fredagen kan jag faktiskt nästan förstå, visst de var förstärkta under lördagens spelning. Men när man såg hur mycket folk det var på den plattformen under lördagen så ja, jag kan tycka att det var lite för mycket folk på den faktiskt. Sen undrar jag lite över vad som händer med folk när de är ute, försvinner allt vett som de har i huvudet då? Eller är jag för gammal? På dessa plattformar var det åldersgräns på 20 år vilket jag tycke var bra när jag bokade, i lördags så gick det upp för mig att de flesta i alla fall var 10 år yngre än oss. Haha! Jag har liksom fastnat i 25-årsåldern, äldre blir jag inte ;) Det var många bra dj:s, men det kändes ändå lite segt att Avicii inte gick på förens vid tolv! Det passar inte direkt småbarnsföräldrar...Spelningen höll på till klockan 3, men vi drog vid halv 2. Det var grymt ändå!

Barnvaktandet hade gått bra det med, Thilde har ju fortfarande sin förbannade hosta så hon hade vaknat av den vid halv tio och hållt låda till halv tolv. Men det hade gått bra ändå. Hon är ju rätt lätt att ha att göra med ändå. :) Duktiga tjejen! Så det var inte sista gången vi hittar på nåt vill jag lova! Synd bara att ha familjen så långt bort. Gårdagen spenderades ute med långpromenad innan de skulle åka hem. Efter det kikade vi på Mellon och senare under kvällen gjorde vi klart det mesta av min arbetsuppgift. Så mycket lättare att göra den när man har nån att diskutera med. Blev några samtal till mamma och Martins bror med för att se om jag tänkte rätt. Så vi får se om läraren tycker att det är ok. Finns inte bara ETT rätt svar utan alla kan vara rätt bara man har en bra förklaring, vilket jag tycker gör det svårare...Jaja.

Fredagsnöje och första gången med barnvakt

Publicerad 2012-03-03 11:27:47 i Livet med bebis,

Fredagskvällen spenderades i soffan med mitt arbete. Jomenvisst, där satt vi tillsammans och radade upp alla poster och jag måste säga att jag tror att vi lyckades rätt bra. Har några frågetecken, men jag tänkte att det kanske löser sig idag. Ibland är det liksom dumt att sitta och stirra sig blind för då löser man verkligen ingenting. Men det hör ju inte till vanligheterna att man sitter och pluggar en fredagkväll vill jag lova. De gångerna är lätträknade.

Idag ska vi röja det sista nu när Thilde snart sover middag, då hon röjer hejvilt numera så lyfter vi hela tiden upp allt där hon inte når. Just nu köksbordet och vardagsrumsbordet, så de är helt översållade med saker. Fattar inte att man kan ha så mycket löst skräp! Sedan kommer Martins föräldrar hit. Det är dags för vår första ensamma kväll sen Thilde kom. Vi ska ha barnvakter på riktigt för första gången. Räknar inte riktigt en timme hit och en timme dit som ett riktigt barnvaktande.

Ikväll ska vi på Avicii, Martins julklapp från mig. Naturligtvist har jag ju bokat in oss på en av de där plattformarna som igår kväll rasade samman. Känns spännande. Nej, usch. Stackars ungdomar som ramlade igenom! Dock kan jag inte sluta hoppas på att kvällens spelning blir av! Skulle kännas lagom tråkigt om det blev inställt när vi längtat så länge efter detta och hållt på och roddat med barnvakter, hotellrum och jag vet inte allt.

Nu sover prinsessan så det är nog dags att starta operation röjning! Ha en fantastisk lördag! Det har vi i alla fall tänkt att ha, oavsett hur den slutar!

Full moon party, Koh Phangan 2008

Vad har jag fått gjort?

Publicerad 2012-03-02 15:41:43 i Livet med bebis,

Så fort jag avslutat mitt förra inlägg så satte jag igång med städningen. Martins föräldrar kommer imorgon så då kan det ju vara trevligt om det inte ser ut som att bomben slagit ner. Kommer få ta ett extra varv med dammsugaren ändå, då svärfar tyvärr är allergisk mot katterna. Så ju renare vi kan få desto bättre. Jag lyckades få Thilde att sova middag, jag kikade på en serie jag följer, pratade med min bror och när hon vaknade var det dags för lunch. Köket ser nu ostädat ut igen. Mata henne är bara att glömma så det är smällar man får ta. Hon är faktiskt rätt duktig, men en del hamnar ju på golvet. Efter det busade vi lite inne och hon har nu rivit ner alla cd-romskivor som jag ställde upp när jag städade. Haha! Efter det gick vi ut på en promenad, en vaken sådan till att börja med. Vi gungade och det älskades vill jag lova. Hon skrek av skratt så förbipasserande började skratta de med. Kul att man kan roa en liten på ett så enkelt sätt! När vi gick därifrån slockande hon direkt och med oss hade vi en hund som såg ut som en liten råtta. Mmm, den var okopplad. Puckon! Men jag tänkte att attackerar den mig så är det bara att sparka bort den. Fattar inte varför man ska ha en sån ful hund för. Ska man ha en ska den väl vara ordentlig åtminstonne. Eller har jag fel?

Nu har jag ringt Stockholms Universitet för att boka tid för min tenta, men receptionen kopplade mig till nån som inte har hand om just detta. Antar att den tantaluran var van för hon hade talat in ett meddelande innan man kom fram till henne och där fick jag en mejladress så nu har jag mejlat dem. Får se när jag får svar bara. Igår bokade jag inte bara om min tandläkartid, jag bokade även en åt Martin. Han är fullständigt livrädd för att gå dit. Så nu lyckades jag få tiden efter min. Då har han mig som stöd. Win-win. Plus att jag slipper svärmors tjat om att han måste boka en. Nu är det bara arbetet kvar, men det ska nog gå bra det med. Är ju riktigt produktiv när jag vill.

Härliga fredag!

Publicerad 2012-03-02 10:08:02 i Livet med bebis,

Solen bara strålar och livet känns så himla härligt! En sak som dämpar det goda humöret är dock de otroligt skitiga fönstrena! Jisses vad de behöver sig en omgång! Men det får nog bli till nästa helg är jag rädd, denna kommer det inte att hinnas med. Men en riktig långpromenad hoppas jag att jag hinner med idag i alla fall. Hatar verkligen att ha det det där skolarbetet hängande över mig konstant! Det är verkligen stora skillnader på att plugga på "riktigt" och att plugga på distans måste jag säga. Jag avsatte så mycker mer tid för pluggandet förra gången, nu har man liksom inga pluggkompisar vilket är det som gör det kul att plugga måste jag säga. Nu sitter man istället i sin lilla kokong och fattar man inget så är det ju synd, för då har man ingen att fråga. Visst kan jag slänga iväg ett mejl till läraren, men det är ju verkligen inte samma sak som att kunna fråga nån direkt. Jaja, vi får se var detta slutar!

Idag ska det då pluggas, städas, promeneras och veckohandlas. Några fler timmar på ett dygn skulle inte skada. Bäst att ta tag i den här dagen med! Och försöka förhindra att Thilde tar sig in i skåpet med finporslinet...

Inga planer

Publicerad 2012-03-01 11:30:39 i Livet med bebis,

Vi hade en trevlig dag med våra vänner igår! Måste verkligen se till att ses så mycket vi kan nu innan alla börjar jobba igen. Känns lite smått overkligt att det här året snart är slut, några månader har jag ju kvar ännu men jag kan inte förstå hur stora de blivit så snabbt? De bor jättenära den badplats som vi brukar besöka på somrarna så jag hoppas på flera baddejter i sommar, det är så vi får spendera helgerna då ;) För visst ska det väl bara vara fint väder hela sommaren va?

När vi åkte hemåt valde jag att ta en annan väg än den som GPS:en sa, då jag tror att den är lite närmre. Problemet är nog bara att den vägen är mer trafikerad då alla från Ekerö kommer den vägen med. Men det gick rätt snabbt ändå. Problemet kom när vi lämnat Bromma och var på väg mot Solna. Då kom en idiot och bara svängde rätt framför näsan på oss, tur vi har bra bromsar på bilen! Pucko rent ut sagt! När jag berättade det för Martin så undrade han om jag tutade på honom. Typiskt honom, man ska gärna tuta och hytta med näven åt de som gör så. Jag hade verkligen inte tid med nåt sånt, jag blev så chockad och blängde mest och svor högt. Tuta ville jag ju inte göra då Thilde sov så gott, inte hade jag en tanke på det heller. Haha!

Idag har vi däremot inga planer alls. Jag borde plugga, dagen för inlämning närmar sig. Jag borde också ringa och boka tid för tentan. Samt att jag borde ringa och ändra en tandläkartid. Många borden, får se hur många som blir gjorda idag. En promenad har jag tänkt mig också och senare ikväll ska jag åka iväg och träna. Då jag missade min egna kväll igår så tar jag den idag istället :) Så helt planlös är jag ju inte!

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela