kirsten

Sanna mina ord

Hej ögoninflammation!

Publicerad 2012-11-30 22:28:06 i Life as we know it,

Ja, är det inte det ena så är det det andra. Jag har känt stickningar i ögat hela dagen, så när en av fröknarna på dagis sa att det fanns en stor chans att Thilde har fått en ögoninflammation tyckte jag inte att det var så konstigt. Mer ett konstaterande. Samtidigt som den här känslan kom igen, ska det aldrig ta slut? Hur många sjukdomar kan ett barn dra hem? Hur många kommer det att drabbas av själv? Jag trodde att min uppgift här i livet var att ta hand om min älskade plutta? Kan säga att det går inte med ett öga! Jag kan inte följa henne alls.

Kvällen har spenderats i soffan med en av Thildes gamla bebiskräkhanddukar över ögonen. Kul kväll! Jag hoppas att det är över imorrn...tur att detta inte hände förra helgen, man får vara glad för det lilla.

Känslan

Publicerad 2012-11-28 22:36:44 i Life as we know it,

Första dagen på dagis för lillfröken idag, inget samtal kom om att hon var sjuk igen. Men när jag sedan kom dit för att hämta henne så kom de och berättade att de befarade att det var magsjuka på g. Några av kidsen hade haft väldigt lösa blöjor idag och de ville därför varna. Jag tror inte att det är nån fara för vår del då jag kan tänka mig att Thilde reagerat på den medicin som hon fått några dagar nu för hostan. Men vi får se. Lovade att jag skulle ha koll och ni behöver inte vara oroliga jag lämnar inte ett barn med magsjuka till dagis. Aldrig! Och jag hoppas att Thildes kompisars föräldrar inte heller gör det. Men det har varit lugnt hela kvällen, inga blöjor har fyllts.
 
Men ni vet den där känslan när man pratar om just magsjukor. Ja, den fick jag när mamma nummer 2 kom för att hämta sitt barn. Finns ju verkligen ingen annan sjukdom där då snabbt får symptomen som magsjuka. Jag menar säger nån att oj nu har jag visst lite ont i huvudet så får du ju inte ont i huvudet själv. Men pratar nån om magsjuka börjar man genast må lite illa. Nä, den sjukan får gärna hålla sig så långt bort den bara kan tack! Dels för att jag inte vill ha den och för att jag inte orkar med mer trassel med försäkringskassan på ett tag nu. Vi har missuppfattat hur man vabbar tillsammans och nu ska vi försöka reda upp det, kul jobb. Men det är Martins problem.
 
Bjuder på en liten bild från helgens festligheter :) Min underbare karl och jag! Kärlek! ♥
 
(En kompis undrade på fejjan varför alla lägger på filter på sina bilder på Instagram, jag kan bara svara för min egen del och det beror på att min kamera är så värdelös att jag måste ljusa upp dem, men de blir ändå suddiga och ser därmed gamla ut)

Skrattretande!

Publicerad 2012-11-27 22:44:23 i Life as we know it,

Jag har i många år fått höra hur F-kassan strular när man får barn, uteblivna betalningar och noll förståelse från handläggarna. Jag var beredd på det värsta. Men inte en endaste liten gång strulade det under de nästan 1,5 åren jag var hemma inte heller vid skiftbytet mellan Martin och mig. Pengarna trillade in på rätt konton. Fram till nu då.
 
Ni minns kanske mitt förra inlägg om att de sa att jag fyllt i pappret fel som skulle visa att Thilde varit frånvarande? Det hade jag inte såg jag sen när jag vabbade andra gången. Men i alla fall. Jag ringde dem igen för att kolla hur jag skulle fylla i min nya arbetstid och lön då jag efter oktober gått ner i tid och jag ville att det skulle bli rätt från början. De förklarade och jag fyllde i. Men inga pengar kom. Oktober gick utan vare sig pengar eller någon ny sjukfrånvaro. November, dags för VAB igen. Fyllde i och skickade tillbaka. Passade även på att ändra kontonummer då jag bytt bank. Men inga pengar kom. Barnbidraget sattes in på mitt gamla konto trots bytet. Tur man har den gamla banken kvar...
 
Igår ringde F-kassan till mitt jobb och hamnade lägligt nog hos mig, men jag tyckte inte att det var särskilt klokt att jag skulle bekräfta min egen frånvaro från jobbet utan lämnade det till min chef. Tycker att det är smått komiskt att de ska ringa och jaga folk för att se så att man inte ljuger. Jo, jag vet att det finns tomtar där ute som gör det, men jag gör det inte och kommer inte att lura systemet heller.
 
Det verkar dock som att samtalet med min chef ledde till att jag fick mina pengar, för idag fanns de på kontot och dessutom hos den nya banken. Man tackar! Thilde var sjuk i september och i slutet av november får jag mina pengar. Bra jobbat! Och nej, de höll inte 30 dagars garantin från den dagen sett som jag anmälde sjukdomen. Idag när jag kom hem hade jag fått brev från dem, där det stod att de skickat papper till mitt jobb som ska fyllas i och har inte jag tagit tag i att de kommer dem tillhanda senast den 12 december så överväger de att bestämma min sjukpenninggrundande inkomst till noll. Man tackar! Antar att jag i min tur får ringa och jaga dem imorrn för att styra upp detta. Men jag tycker ju att det borde vara i sin ordning efter samtalet med min chef igår, då de pratade både frånvaro, lön och timmar.
 
Tycker bara det känns trist att det ska börja strula nu, jag hade ju bara gott att säga om dem innan. Men nu, not so much! Varför allt detta extra krångel för att få sina pengar? Har de inget vettigare för sig? Nu har inte jag lidit av att inte ha dessa pengar men i vissa familjer kanske hela ekonomin rasar, så är det för mycket begärt att de hör av sig lite tidigare om det är nåt som saknas?
 
 
 

För ett år sedan

Publicerad 2012-11-26 21:45:41 i Life as we know it,

Den 26 november 2011 kommer jag aldrig att glömma, aldrig någonsin. Det var egentligen som vilken lördag som helst till att börja med, men det skulle komma att ändras. Jag och Martin gjorde som vilken lördagmorgon som helst, ja efter att Thilde kommit till världen. Jag fick en välförtjänt sovmorgon medan Martin busade med lilla Thilde. Efter sovmorgonen och frukosten knatade vi ner till centrum när Thilde skulle sova. Hade väl egentligen inte tänkt köpa nåt särskilt, men det visade sig att det var ett jippo där så vi fick med oss både det ena och det andra hem. Men vad, det minns jag ärligt talat inte.
 
När Martin gick in och böt blöja på Thilde ringde min telefon och det var min mamma som ringde. Hon frågade vad vi gjorde och jag hörde i första meningen att nåt var fel, väldigt fel. Hon bad mig ringa upp när vi kom hem och det gjorde ju inte att tankarna slutade snurra direkt. Jag messade min bror och undrade om han hört nåt från dem, men nej det hade han inte. Vi gick hem och jag ringde upp direkt. Jag trodde att mina föräldrar efter alla dessa herrans år tillsammans hade bestämt sig för att ge upp, nu när barnen var utflugna. Ni vet så där som det kan vara i en del familjer. Men så var det inte. Jag minns inte vad vi hinner säga, men plötsligt sitter vi där och gråter. Min pappa, som jag sett sjuk en eller två gånger under hela mitt då 28-åriga liv hade fått cancer...
 
2011, som dittills hade varit mitt absolut livs lyckligaste år raserades som ett korthus. Allt jag kunde tänka var att nu kommer min pappa att dö. Han kommer inte att klara det här. Jag packade väskan direkt men efter mammas inrådan skulle vi åka på söndagen istället och så fick jag åka till min bror med budet. Ingen rolig uppgift. Men det gick. Om man får ser det riktigt krasst så var det ju "tur" att jag var mammaledig så jag hade möjlighet att vara i Örebro så mycket som jag kunde vara efteråt. För vi gick igenom pappas behandlingar tillsammans vill jag lova, nej jag kan inte säga att jag vet hur det känns att få behandlingarna, men efter att ha sett hur min store tjocke far förvandlades till en sparv var inget roligt och jag kan bara ana hur det kändes för honom. För i mig gjorde det ont, så fruktansvärt ont!
 
Behandlingarna avlöste varandra och i april var det klart. Nu skulle han vara frisk. Men han kände sig inte direkt frisk. Fast för oss som kom med jämna mellanrum kunde vi ändå se att det skett nåt nytt sen sist vi var där och sakta men säkert började han komma tillbaka till livet igen. Och när han sedan i somras fick beskedet om att läkarna fått bort allt, behöver jag förklara den glädje som jag kände?! Jag vet att han nu måste vara frisk utan några återfall under 5 år, för att få bli helt friskförklarad. Men vet ni, just nu så känns det som att han är helt frisk. Döden kom och knackade på, men vi valde att inte släppa in henom! Min roliga pappa är tillbaka och jag hoppas att jag får ha honom hos mig många, många år till! ♥
 
 

SHM!

Publicerad 2012-11-25 22:26:40 i Musik,

 
We came
We raved
We loved ♥

Otto Knows eller var det Olle Murr?!

Publicerad 2012-11-24 11:06:32 i Musik,

Igår när vi satt och pratade om idag så berättade jag för Martin vilka dj`s som skulle spela innan SHM och den första sa han inget direkt om men Otto Knows då lyste han minsann upp och sa att han är ju grym. Jag bara ok, men vi kan ju försöka se lite av honom då. Lite senare fick jag besked av de vi går med att vi ska ses en halvtimme tidigare och sa då till Martin att vad bra då hinner du ju se han Olle Murr. Martin bara kollade på mig som om jag vore helt tappad och svarade att du menar Otto Knows va, eller tror du att Olly Murs kommer och vickar på höfterna också? Och eftersom jag aldrig lär mig vad alla musiker heter så fick jag även höra att Chris Harris kanske kommer också, som jag fått för mig att Calvin Harris heter. Ja, jag säger då det! En grym kväll kommer det hur som helst att bli och det är det viktigaste och att jag vet vad SHM står för ;) För visst var det Svensk Hus Musik?!
 
 

Familjemys

Publicerad 2012-11-23 23:26:25 i Life as we know it,

Idag har vi en lugn kväll här hemma, liten tjej som vände från superglad och god till en skrikande jag vill inte göra nåt ni säger! Kanske den lättaste nattningen ever, ner i sängen och så sov hon. Antar att dessa två dagar efter hennes sjukvecka har tagit musten ur henne. Men under kvällen har det varit oroligt, men hellre ikväll än imorrn då hennes mormor och morfar kommer och passar henne.

Detta innebär att det kommer att bli en riktig familjemys helg! Imorrn väntar shopping på stan, ja jag tänker unna mig nåt själv faktiskt. Måste ha nån ny snygg klänning till kvällen då vi piffar till oss och är Martin och Christine för en kväll och inte sunkföräldrarna som hänger i mjukisar i soffan framför TV:n. SHM, och en helkväll står på agendan! Kommer bli drag! Söndagen ska visst spenderas på Skansens julmarknad. Två trötta föräldrar, men frågan är vilka föräldrar som kommer vara tröttast? ;)

Härligt ska det bli i alla fall!

Stambyte eller inte?

Publicerad 2012-11-22 20:04:57 i Life as we know it,

När vi var på visningen av lägenheten så ställde vi naturligtvis frågan om det var några planerade byggen, stambyten ja you name it och vi frågade! Men nej, det skulle inte vara nåt planerat. Det enda var att det varit på tal om ett eventuellt stambyte, men det lät mest på både mäklaren och tantaluran som bodde här att det var två i styrelsen som ville göra om sina badrum och att det var de som drev detta väldigt hårt, lite för hårt så de fick avgå. Naturligtvis lyssnar man ju på det, för man tror ju att de de säger ska stämma.
 
Så kom det en kallelse om en extra stämma och förra veckan damp inbjudan ner i lådan och med den hela undersökningen gällande stambytet. Kan ju säga som så att efter att ha läst om stammarna i det här huset så behövs det verkligen göras. Det handlar inte om 10 år bort utan det behövs göras nu. Men när man bor i en sådan här förening så måste ju alla medlemmar få säga sitt och idag är mötet. Jag fick äran att stanna hemma som gärna pratar mycket och när det kanske inte behövs och mannen som ofast är tyst men kan tala när det verkligen behövs ja han fick ju så klart gå. Vi har redan pratat ihop oss så vi vet vad vi vill så han kan med gott samvete lägga sin röst, eller hur det där nu kommer att funka.
 
Jag hoppas att alla röstar för och att det kan sätta igång till sommaren och inte senare. För oss vore det fantastiskt med ett nytt badrum, för det skulle behövas. Faktiskt. Allt är tip top i denna lägenhet utom just badrummet. Så håll tummarna med mig nu :)
 
När Thilde var sjuk satt jag precis här och tröstade henne, när jag sedan kollade satt hon där och tröstade sin sjuka och ledsna docka, snuttan!♥

Dessa dagisbaskilusker!

Publicerad 2012-11-21 20:55:15 i Life as we know it,

Nu har vi snart varit hemma en hel vecka. Jag klättrar på väggarna och det är inte långt ifrån att Thilde gör det heller. För det knasiga är att på dagarna så är hon pigg utan några allvarligare åkommor än en rinnande näsa, sen kommer kvällarna och då ändras det totalt. Från att inte ha några direkta symptom så hostas det, det blir andnöd då hostan blir till krupp, det är tårar och gnäll. Detta sker allra helst efter att hon sovit i cirkus en timme. Igår kväll hann jag vara hemma i cirkus en timme innan hon vaknade med panik i skriken. Hon hade så ont så ont, men att fråga en liten på 1,5 år var det gör ont nånstans, ja det är ju praktiskt taget omöjligt!
 
Vi försökte få i henne alvedon, men det ville hon inte veta av. Testade att blanda ut den med juice, men nej då ville hon inte dricka. Så tillslut fick vi ge henne en supp och det vill jag aldrig mer göra. Hon är ju så pass stor trots att hon ännu är så liten så hon kände ju att det inte alls var nåt hon ville vara med om. Jag förstår henne. Men man får tänka att det gör gott. Men kvällen slutade med att hon fick sitta hos mig och bli vaggad till sömns och vi fick ta beslutet att hon fick vara hemma idag med.
 
Jag tänker då inte släppa iväg mitt barn halvkrassligt till ett dagis fyllt med ännu fler baciller, både för hennes och de andra barnens skull. Bara för att hon varit pigg med oss här hemma så blir det ju annorlunda med 14 andra barn som stojar runt. För att lösa vabbandet så smidigt som möjligt har vi valt att vara hemma varannan dag, för att kunna pussla så smidigt som möjligt. På så sätt blir man inte helt galen på kuppen heller. Men imorrn är det så äntligen dags för henne att få leka med kompisarna igen.
 
Vi passade på att gå ut och lufta oss lite på förmiddagen idag och gräva med grävskopan var en riktig hit! ♥

Don´t jinx it!

Publicerad 2012-11-18 19:24:25 i Life as we know it,

För typ två veckor sedan pratade jag i telefon med en gammal kollega och han undrade hur allt var. Jag berättade glatt om hur mitt liv som småbarnsmamma är och att jag var så förvånad över hur lite Thilde varit sjuk. Jo,för så är det. Jag trodde faktiskt att hon skulle vara sjuk var och varannan vecka som resultat av alla nya dagisbaciller. Men så har det inte varit. Vi har fått vabba typ 3 dagar under hösten om ens det.

Men som ni vet, om man säger nåt som inte borde vara så positivt så vänder det. Så var det även nu. Förra veckan blev Thilde dålig över en natt och vaknade med feber, så det var bara att vara hemma två dagar. Så gick vi igen. I torsdags fick vi ett mejl från dagis där de bad de som kunde vara hemma med sina barn då 4 av pedagogerna låg hemma sjuka och de kunde inte få in tillräckligt med vikarier. Under natten blir Thilde dålig med feber och en hosta som jag helst skulle ta över själv. Inte har det blivit bättre under helgen heller. Suck.

Nästa gång nån frågar så ska jag bara svara jovars, det rullar och går. Ska inte säga ett ord om den lilla sjukfrånvaron vi haft. Fast det är klart, jag ska inte klaga ändå för det finns ju de som har det värre med alla basilusker!

Lugnet

Publicerad 2012-11-14 22:28:00 i Life as we know it,

Dagarna flyter ihop med varandra och ja, man kan väl lätt säga att man är mitt i det där ekorrhjulet. Tiden finns inte och allt hinns inte med. Tyvärr. Just nu ligger fokus på att fixa Thildes rum, det har ju fram till nu fungerat som nåt form av lager. Allt som vi inte vill ha eller som vi inte vet var vi ska ha, eller saker som ska upp när rummet är färdigt står så fint där inne. Men fint är det ju inte och absolut inte användbart! Det gör ju också att man inte alls får fram en bild av vad man vill göra av det där rummet. Men på söndag är det dags, jag och en kompis ska sälja skiten som står där samt hennes skit som står hemma hos henne. Sen ska här inredas för pengarna!

Annars då? Kvällen här hemma har varit lugn. Började med lite middagsbesök i form av Martins bror och pappa som kom hit för att se på fotbollen live. Så här har jag suttit i min ensamhet med en däckad Thilde i rummet bredvid. Skojigt värre ;) Ibland är det faktiskt rätt skönt att bara få vara ensam en stund med TV:n som sällskap. Imorrn är det jag som är borta en stund, tanken var att jag skulle göra comeback inom en viss sport men det får skjutas till nästa vecka då jag imorrn ska träffa fina Gabbi från mitt gamla jobb. Massa mys ju!

Bilden har inget med texten att göra, men åh så snuttig min lilla fialotta var i augusti förra året, på sin första reggaefestival! Det går alldeles för fort!

Mysigt värre!

Publicerad 2012-11-11 10:20:36 i Life as we know it,

Jag gillar helger, jag gillar dem inte bara för att jag får vara ledig. Nej, jag gillar dem för att det är då vi har tid tillsammans, tid att inte sitta i soffan och jobba eller massa annat fix. Inga stressiga morgnar när vi måste göra allt enligt schema för att hinna (nåväl i den här familjen stressas det inte direkt) i tid till dagis och jobb. En förälder har dessutom lyxen att få sig en liten sovmorgon, japp det delas flitigt på den lyxen. Varannan dag minsann! Dock var jag sjuk förra helgen och fick båda dagarna och så rättvisa vi är så har Martin den lyxen idag och igår. Jämställt eller vaddå?
 
Så igår mös jag och Thilde på morgonen, vi hade mysfrukost, mysmorgon-barnTV och vi vek all tvätt. Eller jag vek och Thilde bar runt med den vikta tvätten och la den på väl valda ställen, ovikt förstås. När pappan kom upp blev det mera bus och sen drog vi ut på lite äventyr. Först lite klädutförsäljning, självklart kläder till lillfröken, men innan ni säger nåt så växer hon så det knakar just nu. Kläder behövs därför verkligen! Dock var det väldigt urplockat och det fanns inte så mycket som föll oss i smaken. Efter klädshoppingen åkte vi till mässan för att gå på Mitt kök, himla gott och alldeles på tok för mycket folk! Fulla tanter i 60-årsåldern är inte att leka med! Vi var trots allt där redan vid lunch och ändå hade folk lyckats tanka så pass mycket. Annars gillade vi mässan och vi fick med oss en massa gottigt hem!
 
Väl hemma gjorde vi inte många knop, man blir rätt trött av en ledig lördag...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lamslaget

Publicerad 2012-11-06 23:05:13 i Life as we know it,

Idag hade vi strömavbrott här i Stockholm. Rätt festligt, men samtidigt väldigt läskigt hur sårbart allt är. Trafiken stod still och det kan verkligen lamslå hela Stockholm. I vårt fall blev det lite panik då Thilde var sjuk idag och jag skulle vara hemma halva dagen för att sedan bli avbytt av Martin. Han satt fast i Slussen och här hemma stod jag färdig med ett sovande barn. Alltså kunde jag inte packa ner henne i vagnen för att försöka möta upp med buss, inte för att de gick så vidare värst heller. Men tillslut efter en massa meck lyckades karlsloken ta sig hem. Hade planer på att ta bilen till jobbet, men Martin avrådde då det var kaos bland bilarna. Och t-banan hade börjat gå.

Rulltrapporna ned till t-banan stod dock still, så det blev till att gå ner. Framför mig hade jag en mor och en son, som gick liksom omlott, med andra ord, jag kom inte förbi. Mamman hade väldigt problem med att gå ner och ni vet när man har bråttom, man håller liksom på att gå ur linningen. Plötsligt stannar hon och ställer sig och pekar på de stackarna som går sakta uppför, för det är tungt mina vänner, riktigt tungt att gå uppför en stillastående rulltrappa! Stegen är inte direkt naturliga om vi säger så. Men det räcker inte med att hon pekar på dem, nej nej, här ställer hon sig och hånskrattar åt dem. Jag blev så förbannad! Här har hon problem att gå nedför, då ska hon väl inte håna andra? Eller? Dock fick jag min chans att gå förbi dem, men åh vad jag kokade! Jo, jag hade tänkt säga åt dem att man inte beter sig så, men jag hade så bråttom då jag redan var så sen till jobbet. Men karma säger jag! Karma!

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela