Indonesisk kycklinggratäng

4 port.

Detta behövs:
1 grillad kyckling
1 stor grön paprika
2 dl mellangrädde
1 krossad vitlöksklyfta
1-2 tsk curry
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingen i bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg kycklingbitarna och paprikan i en ugnssäker form. Vispa grädden till ett löst skum. Rör i vitlök, curry, sambal oelek och mangochutney. Häll i grädden över kycklingen. Grädda i ca 20 minuter tills rätten fått fin färg. Servera med ris och grönsallad.

Detta är mycket gott :) Vi tog pasta istället för ris och det funkade det med!

291652-8

Fisk med gräslökssås

4 port.

Detta behövs:
600 g vit fiskfilé
limesaft
8 dl gröna bönor
valfri mängd kokt potatis

Sås:
4 tsk flytande margarin
2 dl fiskbuljong
ca 8 tsk vitvinsvinäger
2 dl lättmjölk
8 tsk vetemjöl
gräslök, salt

Gör så här:
Pressa lime över fisken, krydda med salt och peppar. Lägg fisken i en ugnsfast form med lite vatten i botten. Lägg över aluminiumfolie och tillaga i ugn 200 grader, i ca 10 minuter (för mig tog det ca 25 min). Smält margarin, rör ner mjöl och späd med buljong och mjölk. Smaksätt med vinöger, hackad gräslök, salt och peppar. Låt sjuda i några minuter. (Jag fick späda med lite mer mjölk, blev på tok för tjockt) Servera med pressad potatis, gröna bönor och sås.

Detta var verkligen fantastiskt gott, speciellt såsen!

291652-9

Röd sås till pasta

4 port.

Detta behövs:
4 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
4 tsk olja
8 tomater
2 paprikor
8 tsk tomatpuré
4 msk pinjenötter
4 krm sambal oelek
salt, chilipeppar
8 msk matlagningsgrädde
valfri mängd fullkornspasta

Gör så här:
Hacka löken och fräs i oljan, tärna tomat och paprika och låt det fräsa med löken. Hacka nötterna. Mixa grönsakerna och lägg i en kastrull, blanda ner tomatpuré, nötter, sambal, grädde och kryddor. Servera med pastan och en sallad.

Själv tycker jag inte att detta blev supergott, men sambon min tyckte om det så jag tänkte att det kanske finns fler som gillar det.

291652-7

Korvsås med hetta

4 port.

Detta behövs:
400 g korv (max 3%)
4 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
ca 20 champinjoner
8 msk vatten
4 tsk flytande margarin
2 dl matlagningsgrädde (max7%)
2 msk tomatpuré
2 tsk osötad senap
4 krm sambal oelek
salt och peppar
6 dl kokt ris

Gör så här:
Dela korven i tärningar, hacka löken och skiva svampen. Stek korv, lök och svamp i margarinet och tillsett de övriga ingredienserna. Låt koka upp. Servera med ris och sallad.

image6

RSS 2.0