Festkyckling med pasta

4 portioner

Detta behövs:

4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1/2 liter kantareller eller champinjoner
1 avokado
salt och peppar
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
1 dl fraiche


Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor, krydda med salt och peppar efter smak. Fräs dem så att de blir genomstekta, tag upp dem  och lägg dem på ett fat så länge. Stek de hackade vitlöksklyftorna tillsammans med svampen tills det är välstekt. Tag köttet ur avokadon, skär det i ganska stora bitar. Blanda kycklingen och avokadon. Häll på grädden och fraichen. Strö över grönsaksbuljongen. Låt alltsammans koka upp och koka i några minuter. Servera med kokt pasta och sallad.


291652-21

Själv tycker jag att det var helt hemskt att ha avokadon med i maten. Mycket godare att bara ha den bredvid. Annars var det supergott.

Kyckling i sötsursås

2 portioner

Detta behövs:
180 g stekt eller grillat kycklingkött utan skinn och ben
2-3 stjälkar bladselleri
1 burk krossade tomater
1/2 dl rödvinsvinäger
2 tsk farinsocker
1 tsk kapris
salt och peppar


Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar, skälj och strimla sellerin. Häll tomaterna i en kastrull. Tillsätta selleri, vinäger, socker och kapris. Låt allt koka på svag värme under lock i cirka 10 minuter. Lägg i kycklingen och låt det bli genomvarmt. Smaksätt med salt och peppar. Servera med kokt ris och en sallad med äpple, ananas och vitkål.


291652-25

RSS 2.0