Inbakad fläskfilé

Portioner: 6
Förberdelse: 15 min + jäsning
Tillagning: ca 40 min

Detta behövs:

Deg:
75 g smör
1 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 tsk salt
5 dl vetemjöl

Fyllning:
500 g fläskfile (jag använde ca 300)
2 krm salt
1 krm peppar
2 tsk flytande margarin
100 g rökt skinka
1/2 purjolök
150 g skivade champinjoner
1 dl chilisås
2 dl riven ost
ägg till pensling

Gör så här:

Smula jästen i en bunke, smält smöret och tillsätt mjölken, se till att det är fingervarmt. Häll det i bunken tillsammans med jästen, tillsätt salt samt mjöl. Knåda ihop till en deg och låt jäsa i 30 minuter.

Skär köttet i 6 bitar och bryn dem i margarin. Salta och peppra. Strimla skinkan och purjolöken. Bryn skinka och svamp. Tillsätt purjon och låt den bli mjuk. Tillsätt chilisås och låt allt svalna.

Dela degen i 6 bitar, forma till runa bullar och kavla ut. Lägg ost nederst, därefter skinkblandningen och sist köttet. Vik ihop och knip ihop till runa paket och lägg dem på en plåt med skarven i botten. Låt jäsa 15-20 minuter. Pensla med ägg, strö lite vallmofrön över och grädda i ugn ca 20 minuter i 225 grader. Servera med sallad.

    
     
   


RSS 2.0