Fisk med gräslökssås
4 port.
Detta behövs:
600 g vit fiskfilé
limesaft
8 dl gröna bönor
valfri mängd kokt potatis
Sås:
4 tsk flytande margarin
2 dl fiskbuljong
ca 8 tsk vitvinsvinäger
2 dl lättmjölk
8 tsk vetemjöl
gräslök, salt
Gör så här:
Pressa lime över fisken, krydda med salt och peppar. Lägg fisken i en ugnsfast form med lite vatten i botten. Lägg över aluminiumfolie och tillaga i ugn 200 grader, i ca 10 minuter (för mig tog det ca 25 min). Smält margarin, rör ner mjöl och späd med buljong och mjölk. Smaksätt med vinöger, hackad gräslök, salt och peppar. Låt sjuda i några minuter. (Jag fick späda med lite mer mjölk, blev på tok för tjockt) Servera med pressad potatis, gröna bönor och sås.
Detta var verkligen fantastiskt gott, speciellt såsen!

Detta behövs:
600 g vit fiskfilé
limesaft
8 dl gröna bönor
valfri mängd kokt potatis
Sås:
4 tsk flytande margarin
2 dl fiskbuljong
ca 8 tsk vitvinsvinäger
2 dl lättmjölk
8 tsk vetemjöl
gräslök, salt
Gör så här:
Pressa lime över fisken, krydda med salt och peppar. Lägg fisken i en ugnsfast form med lite vatten i botten. Lägg över aluminiumfolie och tillaga i ugn 200 grader, i ca 10 minuter (för mig tog det ca 25 min). Smält margarin, rör ner mjöl och späd med buljong och mjölk. Smaksätt med vinöger, hackad gräslök, salt och peppar. Låt sjuda i några minuter. (Jag fick späda med lite mer mjölk, blev på tok för tjockt) Servera med pressad potatis, gröna bönor och sås.
Detta var verkligen fantastiskt gott, speciellt såsen!

Kommentarer
Trackback