Chokladmuffins
ca 15 st
Detta behövs:
Gör så här:
Så där riktigt kladdiga och goda!
Tortillalasagne
6 tortillabröd
4 kycklingfiléer
2 paprikor
15 champinjoner
1 gul lök
1 tsk margarin
1 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl riven ost
1 påse tacokrydda
1 1/2 dl tacosås
Gör så här:
Dela kyckling, paprika, svamp och lök och bryn i margarinet. Strö på tacokrydda och vetemjöl och häll över mjölk och tacosås. Låt koka ihop. Varva sedan blandningen, ost och tortillabröd i en ugnsfast form och grädda i 200 grader i ungefär 20 minuter. Tips! Servera med guacamole och tzatziki.

Exotisk kyckling
4 kycklingfiléer
1 tsk margarin
1 tsk curry
1 röd paprika
1 gul paprika
2 dl hönsbuljong
1 dl creme fraiche
2 krm sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1/2 msk soya
1 msk honung
1 1/2 msk vetemjöl
salt & peppar
vindruvor
kiwi
papaya
Gör så här:
Dela kycklingen i bitar och bryn i margarinet. Krydda med salt, peppar samt curry. Lägg över kycklingen tillsammans med paprikan i en gryta och tillsätt samtliga ingredienser och låt koka upp under omrörning i cirka 5-10 minuter. Servera tillsammans med frukten och ris. Tips! Tillsätt jordnötter, blev en mycket godare smak då!

Jordgubbssylt
ca 1,5 kg jordgubbar
ca 4 dl strösocker
Gör så här:
Blanda jordgubbar och socker och koka på svag värme i cirka 15 minuter. Skumma om det behövs. Låt stå och svalna i cirka 15 minuter och häll sedan i byttor.
Obs! Tänk på att denna sylt inte håller sig i kylskåp mer än cirka en vecka då det inte är några konserveringsmedel i. Förvara i frys för längre hållbarhet.



Lax med kräftfyllning
Detta behövs:
4 laxfiléer
50 g löjrom
Fyllning:
2 dl kräftstjärtar
4 msk creme fraiche
1 msk majonnäs
1 dl hackad dill
1 krm tabasco
Gör så här:
Hacka kräftstjärtarna och rör ihop med övriga ingredienser. Lägg laxen i en ugnssäker form, skär ett snitt i den och lägg i fyllningen. Tillaga i ugn 225 grader i cirka 15 minuter. Toppa med en klick rom och dill. Servera med potatismos och sockerärtor.

Inbakad fläskfilé
Förberdelse: 15 min + jäsning
Tillagning: ca 40 min
Detta behövs:
Deg:
75 g smör
1 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 tsk salt
5 dl vetemjöl
Fyllning:
500 g fläskfile (jag använde ca 300)
2 krm salt
1 krm peppar
2 tsk flytande margarin
100 g rökt skinka
1/2 purjolök
150 g skivade champinjoner
1 dl chilisås
2 dl riven ost
ägg till pensling
Gör så här:
Smula jästen i en bunke, smält smöret och tillsätt mjölken, se till att det är fingervarmt. Häll det i bunken tillsammans med jästen, tillsätt salt samt mjöl. Knåda ihop till en deg och låt jäsa i 30 minuter.
Skär köttet i 6 bitar och bryn dem i margarin. Salta och peppra. Strimla skinkan och purjolöken. Bryn skinka och svamp. Tillsätt purjon och låt den bli mjuk. Tillsätt chilisås och låt allt svalna.
Dela degen i 6 bitar, forma till runa bullar och kavla ut. Lägg ost nederst, därefter skinkblandningen och sist köttet. Vik ihop och knip ihop till runa paket och lägg dem på en plåt med skarven i botten. Låt jäsa 15-20 minuter. Pensla med ägg, strö lite vallmofrön över och grädda i ugn ca 20 minuter i 225 grader. Servera med sallad.















Festkyckling med pasta
Detta behövs:
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1/2 liter kantareller eller champinjoner
1 avokado
salt och peppar
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
1 dl fraiche
Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor, krydda med salt och peppar efter smak. Fräs dem så att de blir genomstekta, tag upp dem och lägg dem på ett fat så länge. Stek de hackade vitlöksklyftorna tillsammans med svampen tills det är välstekt. Tag köttet ur avokadon, skär det i ganska stora bitar. Blanda kycklingen och avokadon. Häll på grädden och fraichen. Strö över grönsaksbuljongen. Låt alltsammans koka upp och koka i några minuter. Servera med kokt pasta och sallad.

Själv tycker jag att det var helt hemskt att ha avokadon med i maten. Mycket godare att bara ha den bredvid. Annars var det supergott.
Kyckling i sötsursås
Detta behövs:
180 g stekt eller grillat kycklingkött utan skinn och ben
2-3 stjälkar bladselleri
1 burk krossade tomater
1/2 dl rödvinsvinäger
2 tsk farinsocker
1 tsk kapris
salt och peppar
Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar, skälj och strimla sellerin. Häll tomaterna i en kastrull. Tillsätta selleri, vinäger, socker och kapris. Låt allt koka på svag värme under lock i cirka 10 minuter. Lägg i kycklingen och låt det bli genomvarmt. Smaksätt med salt och peppar. Servera med kokt ris och en sallad med äpple, ananas och vitkål.

Indonesisk kycklinggratäng
Detta behövs:
1 grillad kyckling
1 stor grön paprika
2 dl mellangrädde
1 krossad vitlöksklyfta
1-2 tsk curry
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingen i bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg kycklingbitarna och paprikan i en ugnssäker form. Vispa grädden till ett löst skum. Rör i vitlök, curry, sambal oelek och mangochutney. Häll i grädden över kycklingen. Grädda i ca 20 minuter tills rätten fått fin färg. Servera med ris och grönsallad.
Detta är mycket gott :) Vi tog pasta istället för ris och det funkade det med!

Fisk med gräslökssås
Detta behövs:
600 g vit fiskfilé
limesaft
8 dl gröna bönor
valfri mängd kokt potatis
Sås:
4 tsk flytande margarin
2 dl fiskbuljong
ca 8 tsk vitvinsvinäger
2 dl lättmjölk
8 tsk vetemjöl
gräslök, salt
Gör så här:
Pressa lime över fisken, krydda med salt och peppar. Lägg fisken i en ugnsfast form med lite vatten i botten. Lägg över aluminiumfolie och tillaga i ugn 200 grader, i ca 10 minuter (för mig tog det ca 25 min). Smält margarin, rör ner mjöl och späd med buljong och mjölk. Smaksätt med vinöger, hackad gräslök, salt och peppar. Låt sjuda i några minuter. (Jag fick späda med lite mer mjölk, blev på tok för tjockt) Servera med pressad potatis, gröna bönor och sås.
Detta var verkligen fantastiskt gott, speciellt såsen!

Röd sås till pasta
Detta behövs:
4 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
4 tsk olja
8 tomater
2 paprikor
8 tsk tomatpuré
4 msk pinjenötter
4 krm sambal oelek
salt, chilipeppar
8 msk matlagningsgrädde
valfri mängd fullkornspasta
Gör så här:
Hacka löken och fräs i oljan, tärna tomat och paprika och låt det fräsa med löken. Hacka nötterna. Mixa grönsakerna och lägg i en kastrull, blanda ner tomatpuré, nötter, sambal, grädde och kryddor. Servera med pastan och en sallad.
Själv tycker jag inte att detta blev supergott, men sambon min tyckte om det så jag tänkte att det kanske finns fler som gillar det.

Korvsås med hetta
Detta behövs:
400 g korv (max 3%)
4 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
ca 20 champinjoner
8 msk vatten
4 tsk flytande margarin
2 dl matlagningsgrädde (max7%)
2 msk tomatpuré
2 tsk osötad senap
4 krm sambal oelek
salt och peppar
6 dl kokt ris
Gör så här:
Dela korven i tärningar, hacka löken och skiva svampen. Stek korv, lök och svamp i margarinet och tillsett de övriga ingredienserna. Låt koka upp. Servera med ris och sallad.

Stekt kycklingfilé med örttzatziki
4 port.
Detta behövs:
4 kycklingfiléer
4 tsk flytande margarin
kokt potatis
4 stånd broccoli
salt & peppar
Örttzatziki:
12 msk matlagningsyoghurt
4 vitlöksklyftor
1 stor bit gurka
persilja, salvia, salt och peppar
Gör så här:
Blanda samman yoghurt, riven gurka, pressad vitlök, hackade örter och kryddor. Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i margarin. Servera med potatis, tzatziki och kokt broccoli.
Taget från Viktväktarna Power Start.
Detta var verkligen hur smaskigt som helst. Kan varmt rekommendera detta! Jag stekte även lite svamp till :P På bilden saknas dock potatisen!
Fisk med fänkål, vitlök och citron
Detta behövs:
1 stor bit purjolök
4 tsk flytande margarin
400 g vit fiskfilé
3 fänkålsstånd
4 vitlöksklyftor
4 tsk citronsaft
6 dl lättmjölk
8 tsk vetemjöl
2 buljongtärningar
salt & peppar
kokt potatis
sockerärtor, sallad
Gör så här:
Strimla purjolök och fänkål. Skär fisken i bitar och bryn i margarinet. Tillsätt vitlök, mjölk och smulad buljongtärning, Red av med vetemjöl och låt det bli varmt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera med potatis, sockerärtor och sallad.
Taget från Viktväktarnas PowerStart nr 1.
Detta var enligt mig inte direkt supergott, men helt klart värt att testa. Jag hade dessutom inte mjölk hemma så att
det räckte utan hade i lite matlagningsgrädde. Vitlöken krossade jag under en knivegg. Jag hade dessutom inga sockerärtor hemma utan tog endast en tomat till.

Krämig köttfärssås
Detta var bara hur gott som helst, hittade det här på nätet i en blogg, var bara tvungen att testa, gör det ni med vettja!
Detta behövs till 4 personer:
1 lök
1 burk tomatkross
3 vitlöksklyftor
fond efter smak tex viltfond med kantareller (Touch Of Taste) Snåla inte!
lite kinesisk soja
1 burk champinjoner, stora eller skivade
400 g nötfärs
1 pkt 200 g philadelphia extra light 5%
1 Milda Mat Extra
Valfri mängd fullkorns tagliatelle
Gör så här:
Stek köttfärs, svamp, lök, vitlök och rör sedan ned resten. Lägg den kokta pastan i en ugnssäker form och häll över köttfärssåsen och gratinera i ugn.