kirsten

Sanna mina ord

Projekt Thildes rum

Publicerad 2012-12-30 23:21:18 i Life as we know it,

Det här med att inreda Thildes rum, som jag drömde om när vi bodde i tvåan, alla tankar om hur det skulle se ut och hur kul det skulle bli. I det verkliga livet när rummet väl finns, njae inte alls lika enkelt och kul. Jag är så velig med om hur jag vill att det ska se ut i slutänden och är så rädd att jag ska välja fel så det bara ser plottrigt ut. Jag vill att det ska vara enkelt, men ändå mysigt. Mycket fina saker, men ändå rent och städat.
 
När jag väl hittar nåt som jag känner att "Åh, där har vi det" ja, men då kostar det en förmögenhet. Ta tapeten till exempel. Kom som ett fint varurprovi en Mama-tidning och jag kände direkt att den ska vi ha! Martin gillade den också och när vi väl skulle till och köpa den kostade den visst över 600:-/rulle. Men vi hade ju bestämt oss.
 
För någon vecka sedan hittade jag drömlampan som verkligen skulle matcha den där fina tapeten. Gick in och kollade vad den kostade. En nätt liten summa på nästan 1700:- för en lampjävel! Martin sa nej för den som undrar. Igår såg jag att den skulle säljas på en outlet här i stan, så idag åkte vi dit. Jag hade fått en summa av Martin på 550:- om den kostade mer fick jag inte köpa den. Jag gick in i affären och kom ut tomhänt. Lampan kostade 600:- Martin försökte få mig att ändra mig, för till och med han tyckte ju då att det var okej om jag gick 50:- över budget. Men nej. Jag började att vela. Skulle ljuset verkligen vara så bra från lampan? Måste kolla i butiken igen. Dock var det ju sista dagen att kunna köpa den på outleten idag, men är det meningen att vi ska ha den i Thildes rum. Ja, då kommer den att hänga där tillslut.
 
I julklapp skulle Thilde få ett kök av oss. Men när vi väl kom till Ikea så var köket slut. Nya skulle komma inom ett par dagar. Så det blev inget kök. Då. Idag efter det misslyckade lampköpet var vi på Ikea igen. Döm om vår förvåning när både kök fanns (ok, vi hade kollat att det fanns innan denna gång) och det var nedsatt med 31% om man var Family-medlem. Kan man tro att det liksom var meningen att det inte fanns när vi skulle ha det för en vecka sedan?
 
Så nu har det där lilla, eller ja rätt stora rummet, både ett kök, ett skötbord och några blommor. Det tar sig. Imorrn kommer det även att finnas en hylla. Det är vad vi åstadkommit sen vi flyttade in i slutet av juli. Var hon leker? I vardagsrummet fast allra helst i köket, ja vårt kök alltså.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela