kirsten

Sanna mina ord

Galenpanna

Publicerad 2009-07-15 00:00:45 i Allmänt,

Jag är riktigt dålig med detta bloggande under min semester. Jag vet. Men semester handlar om att vara ledig och inte ha några som helst måsten. Därför undrar jag varför jag under min semester inte haft en enda sovmorgon? Nej, jag har varit uppe med tuppen varenda dag. Under min vecka i Åre lärde jag mig att barn inte alls har samma sovrutiner som mig. Nej, de vaknar hellre precis när alla vuxna precis somnat efter spelkvällar och liknande. Man jublar verkligen när skriken inte tystnar, man vet hur mycket deras föräldrar kämpar men ändå vill barnen inte somna om. Men ändå när man möter dessa gaphalsar på morgonen och de kommer springande emot en med armarna utsträckta för att få till den perfekta barnkramen så smälter man dirket. När man sedan hivat upp barnet i famnen och får den blöta pussen med, ja då är lyckan total. Det första jag tänkte på när jag vaknade i söndagsmorse på hotellet i Falun var just barnen :) Men att sen få somna om en stund till var rätt skönt det med.

Imorse var det dags att ta hand om tvätten från semestern, alltid lika skoj. Men för en gångs skull är allt uppackat på rekordtid. Men i alla fall, vi hade morgontiden vilket innebär att det tvättas mellan 7-11 och sen har man möjlighet till att torka tvätten i torkrummet i ytterliggare en timme. Maskinerna vi har är inte det minsta synkade så den ena blir klar jättefort och den andra är megaseg. Så man väntar in den nya maskinen så att man slipper gå ner flera gånger under en timme. Vid en halv 10 var vi nere för att hänga tvätten. Då stormar en tant in i tvättstugan, det är alltså två olika rum. Martin och jag kollar på varandra och undrar vad hon sysslar med så klart. Jag går in  och ser efter, då börjar hon ställa en miljard frågor om hur dessa maskiner fungerar och hur hon får igång dem, samt om det verkligen är sant att det inte finns nån torktumlare. Jag svarar snällt på alla dessa frågor och då går hon därifrån tillslut men lämnar en påse med tvätt. När vi har gjort vårt där så låser vi och går upp till oss igen för att invänta att nästa tvätt ska bli klar och går ner en sisådär tio i elva, alltså 10 minuter innan vi ska vara ute ur tvättstugan.
 
Då möter vi denna märkliga hemtjänstdam i trappen. Hon är helt hysterisk och fattar inte varför hon inte kan komma in tvättstugan?! Jag svarar att det kanske inte är så konstigt eftersom vi låst den. Då berättar hon att hon minsann fått veta att man kommer in med den nyckeln hon fått, men att det inte alls går som de sagt till henne. Kanske inte så konstigt eftersom det inte är samma nyckel kan man tycka. Men jo, hennes tant hade faktiskt sagt att hon kom in med den nyckeln som gick in till själva tvättstugan. Men så är det inte! Höll på att bli galen på kvinnan. Hade ju varit en sak om vi gått över tiden eller så, men det hade vi inte alls. Så jag var bara tvungen att säga till henne att man sedan har torkrummet i ytterliggare en timme efter det att tvättiden är slut. Men det förstod hon hör och häpna! Det var ju liksom en självklarhet att man skulle få tvätten torr efter att man tvättat klart. Fattar noll faktiskt. Jag menar hon fattar inte att hennes tid inte börjar innan 11 men att man har torkrummet i ytterliggare en timme är självklart?! Knasiga kärring!

Tror att det börjar bli dags att ta tag i våra planer på vårt badrum nu snarast! Så man kan få tvätta ifred utan galna hemtjänsttanter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela