kirsten

Sanna mina ord

Gott Nytt År!

Publicerad 2008-12-31 17:33:23 i Allmänt,

Stökar för fullt här hemma nu. Har fixat det som kan förberedas, så nu väntar jag bara på att Martin ska bli klar. Kommer att bli ett lugnt firande här. Känner mig så mätt på Nyårsaftnar som slutar i katastrof, man går in med alldeles för stora förhoppningar och så blir det bara pannkaka av allt. Vi bestämde oss för flera månader sedan att vi inte skulle hetsa iväg till Örebro för att fira, då vi ändå skulle jobba igår och i måndags. Känns som att det kanske inte bara är vi som kan förflytta oss för en gångs skull.

Så idag blir det jag och Martin och en av mina nygamla vänner som jag tog upp kontakten med i höstas. Blir lite middag, vin och rosa champagne som jag fick när jag fyllde 25. Kan inte bli så mycket bättre. Har spicat till en kladdkaka med marshmallows och sen det goda Mariannefluffet, till huvudrätt kommer det att serveras lite Thaiinspirerad mat. Sen har jag nog gått lite överstyr när det gäller snaxen med tanke på att vi endast är 3 personer. Men vad tusan, det går nog åt ;) Annars har vi bakissnax till imorrn. ;)

Hoppas att alla där ute får en fantastisk kväll och en bra start på det nya året!
   
     Så här såg det ut 2002

11 säkra tecken på PMS

Publicerad 2008-12-29 16:47:10 i Allmänt,

1.. Du vill utan anledning drämma mjölkpaketet i huvudet på expediten i snabbköpet.
2.. Din partners näshår liknar två uthängande julgranar.
 3.. Brösten känns som två meloner med ledgångsreumatism.
4.. Du är övertygad om att dina ungar måste ha blivit förväxlade med någon annans på BB.
 5.. Tårarna sprutar till konsumentmagasinet Plus.
 6.. Världens problem står inte i proportion till dina egna.
7.. Varuvagnens innehåll består till 95 procent av godis.
 8.. Du vill skiljas för att din man inte ser att du har toppat håret.
9.. Endast joggingbyxor sitter något sånär skönt.
10.. Ingen i hela universum förstår dig.
11.. Håret ser ut som ett mellanting mellan uttjänt golvmopp ochpiasavaborst.

 Ytterligare 10 säkra tecken på PMS

 1.. Alla runt dig har attitydproblem.
 2.. Du tillsätter chokladbitar i ostomeletten.
 3.. Alla dina jeans har krympt i tvätten.
 4.. Din man håller plötsligt med om allt du säger.
 5.. Du använder mobiltelefonen till att ringa upp alla bilar som har  "Hur kör jag?"-märken på kofångaren.
 6.. Allas huvuden ser ut som en inbjudan till boxträning.
7.. Du är säker på att det finns en Gud och han är man.
 8.. Du räknar dagarna till klimakteriet.
9.. Alla människor samarbetar för att driva dig till vansinne.
10.. Ibuprofenburken är tom och du köpte den igår.

Fråga: Hur många kvinnor med PMS behövs det för att skruva i en glödlampa?

 Svar: En. EN!! Och vet du VARFÖR det bara behövs EN? För att ingen annan i det här huset vet ens HUR man byter en glödlampa De vet inte ens att den är SLUT. De skulle sitta här i mörkret i TRE DAGAR innan de ens FATTADE det.

Och när de kommit på det skulle de inte ens hitta lamporna fast de varit i SAMMA SKÅP de senaste SJUTTON ÅREN! Om de som genom ett trollslag skulle hitta lamporna, skulle stolen de drog fram från rummet längst bort för att byta den FÖRBANNADE lampan FORTFARANDE stå kvar efter två dagar PÅ SAMMA FLÄCK!! OCH UNDER DEN SKULLE DEN
 HOPKNÖLADE KARTONGEN SOM DEN IDIOTISKA ?%&#& LAMPAN LÅG I LIGGA KVAR!
VARFÖR? FÖR ATT INGEN I DET HÄR HUSET NÅGONSIN BÄR UT SOPORNA!! DET ÄR ETT UNDER ATT VI INTE HAR KVÄVTS AV GIFTÅNGORNA FRÅN TRE METER SOPOR SOM TÄCKER GOLVET I HELA HUSET. OCH HUSET!! DET SKULLE BEHÖVAS EN ARMÉ FÖR ATT FÅ DET RENT... Ursäkta...hurvar frågan?


Hahahaha, hysteriskt roligt tycker jag. Det värsta är ju att det är helt sant. Man kan bli galen för mindre. Hahahahah!

Borde sova

Publicerad 2008-12-29 00:04:03 i Allmänt,

Jag är trött, en vecka i Örebro sliter mer på en än att vara hemma i Stockholm. Faktiskt. Ok, det är mer hets och stress i huvudstaden än vad det är i Örebro. Men när man kommer på besök så blir det mer stress för en själv. Man ska hinna dit för att träffa dem, när man väl är där sitter man och funderar på hur länge man hinner vara kvar innan man ska besöka nästa familj eller vänner. I Stockholm väljer man mer själv om man vill bli stressad eller ej och jag har valt det sista. Bara för att alla andra rusar runt som idioter kan jag faktiskt välja att gå lugnt. Inte för att jag gör det, men jag känner mig aldrig stressad själv.

Men det har samtidigt varit himla mysigt att vara hemma med familjen. Firat jul i dagarna 2 och sen en massa bus och lek däremellan med småttingarna. På julafton fick Martin den stora äran att agera tomte. Trots att barnen visste att det var Martin som skulle vara tomte så blev det stor skräck när han väl gjorde entré. Men den där masken han hade på sig var faktiskt riktigt läskig. Inga barn vågade sig fram för att ta emot ett paket av tomten utan det var föräldrarna som fick ordna med detta. Men när tomten sedan gått var den stora frågan när han skulle komma tillbaka, de är väl för roliga de små liven. :)

Juldagen firades hemma hos min familj. Jag var dessvärre inget roligt sällskap då jag lyckats få migrän och mina röda piller befann sig i sthlm. Grattis. Jag låg mest i en fåtölj och ojade mig och försökte få sova medan de andra lyssnade på Ainbusk på högsta volym. Lyckades ändå tillslut skrapa mina lotter och öppna mina paket. Kom dessutom iväg på inte mindre än två fester. Det var skoj. Mindre skoj att bli utskälld. Sen blev det en promenad hem i natten.

Annandagen var det dags för Lek och buslandet med de stora tjejerna. Det lös i ögonen på dem och de hade en rolig dag och det är det som betyder nåt. De pratar redan om nästa gång vi ska åka dit. Besöket på Donken funkade bra det med och Martin bevisade att han kommer bli den bästa pappan ever. Speciellt i barnens ögon. Bara att be snällt så köps det ny mat ;) På kvällen gick vi på bio och såg Australia, en himla bra film enligt mig. Vad det hånglande paret bredvid mig tyckte har jag ingen aning om.

Sen var det dax för Martins 25-års dag. Firades med middag hos Martins familj med tillhörande tårta som jag fick bygga ihop. Karin hade gjort grunden men jag fick ordna med resten. Lyx! Jag fick med andra ord göra tårtan i alla fall ;) Sen bar det av hem till min familj och en ny middag. Hur vi kunde vara hungriga när vi kom hem till Solna kan man ju undra? Kan ju bero på att man ätit hela dagarna?! Himla bra presenter fick han i alla fall. Men mest nöjd blev han över min, perfekt! Magnus Betnér, kan ju inte bli så mycket bättre eller hur ;)

Idag gav vi oss ut på lite shopping. Jag böt en klänning. Martin är så "snäll" så han alltid köper för små kläder åt mig, han går igenom min garderob innan och hittar nån gammal trasa och går efter den som man kanske inte använt på flera år ;) Men det var en klänning jag ville ha i alla fall, fast fel storlek och fel färg ;) Sen blev det en tunika och en kofta och jag betalade endast 160:- tycker jag var en bra deal. Fick även en tavla av Martin som jag velat ha ett bra tag. Han kommer med andra ord inte bara att bli en bra pappa en vacker dag utan även den bäste mannen ever!

Har kollat på film här med idag. Fick Mamma mia av min bror, eller vi ska kanske säga att jag såg den medan Martin lekte med min dator ;)

Nej, dax att knyta sig här nu tror jag bestämt. Börjar 8.30 imorrn och stänger klockan 17, sen en dag till och därefter väntar en vecka ledigt! Himla skönt det!

Vilken vecka!

Publicerad 2008-12-20 15:32:37 i Allmänt,

En  sak har jag lärt mig under min tid här i Stockholm, och det är att det är väldigt dumt att börja veckan med ett party. Dagen efter Tomterocken var inte alltför kul, var väl ingen som var direkt pigg då. Men nu var även vår julfest satt på en måndag. Och var man seg efter tomterocken, kan jag säga att man var mer död än levande denna tisdag. Usch, nog för att jag fått "sovmorgon" till nio istället för halv nio. Men ändå. My godness, tror jag var full hela dagen. Men det måste ju betyda att det var en rolig fest. Av alla bilder att döma som togs under kvällen så var det nog så med. Men kan det bli annat när det är schlager? Men att sedan själv vandra i natten var kanske inte mitt smartaste drag, men tuff som man är klarade man sig helskinnad hem ;)

Att börja dagen med ett glas apelsinjuice när man inte tål den drycken kan man också fråga sig varför man gör? Hur kommer man ens på tanken?! Kan vara som så att magen sa nej till vatten men gärna ville ha nåt sött...varför tog jag bara inte en fanta i kylen istället? Så min mage levde sitt eget liv när jag försökte att arbeta. När jag kom hem var jag ensam hela kvällen, skönt det, Martin hade julfest med sitt jobb. Skickade ett mess innan jag la mig, fick svar klockan 2 om att han skulle ta sig hem med taxi. Klockan 3 hade han inte kommit hem ännu, inte klockan halv fyra heller. Behöver jag säga att jag var LITE orolig?! Man hinner tänka en hel del, att han blivit rånad och nerslagen osv osv. Skickade ett nytt mess, men inget svar. Halv fem rumlade han in...onsdagen gick som ett töcken det med...

I torsdags slog bomben ner...jag frös, jag hade ont i kroppen. Jag ville inte alls vara med. Men höll ut hela dagen, men sa nej till fika och nej till handling. Ville bara hem. La mig och sov i 2 timmar. Men kände mig absolut inget bättre. Värre var att jag verkligen var tvungen att ta mig till jobbet igår. Men tjej som man är tog jag mig dit, jobbade tills de andra var på plats och färdig med sina visningar. Sen åkte jag hem. Kom hem till 11 och sov tills Martin kom hem klockan 17. Längesen jag var så sjuk. Eller hela den hör förbannade hösten har gått åt till att vara sjuk. Men det är nog så när man byter jobb, det är så många baciller som man inte är van med. För att inte tala om alla sjuka personer som åker med tunnelbanan, ja i den bemärkelsen att de är förkylda eller så.

Himla bra egentligen att min bror valde att komma hit idag istället. För idag är jag mer mig själv. Ögat rinner inte så mycket längre och jag känner mig någrolunda ok i kroppen. Har bara en mycket hes röst. Mamma frågade förut när hon ringde om jag hade hamnat i målbrottet, så ja då kan ni tänka er ;) Ska bli kul att träffa lillebror med. Har ju inte setts sedan i augusti när vi hälsade på honom.

Nej, ska fortsätta plocka lite här nu :)


Jeanette och jag

Julbak hos Pettersson/Karlsson

Publicerad 2008-12-14 00:11:52 i Allmänt,

Idag började vi dagen med att ta en rejäl sovmorgon. Vi har ett x antal timmar att sova igen. Men ändå ångrar man att man inte gick upp när man vaknade av klockan första gången. Men så kan det vara. Kom upp på stan riktigt sent med, letade efter kvitton för att kunna byta glas, samtidigt som det gick upp för mig att mitt playstation saknades. Kunde verkligen inte hitta det, vi visste att vi fick med oss allt från hembygdsgården förra veckan och att ingen av våra vänner ens skulle komma på tanken på att ta med sig det. Vi visste också att det sista stället vi sett det på var i taxin hem. Ringde mamma i panik och frågade om det stod där och det gjorde det! PUH!

Så vi blev lite sena idag, tog en tur på Söder, fick se Martins jobb och ett luciatåg. Stackars lucian hade stearin i hela håret, var faktiskt brunhårig med, därför syntes det så bra. Inhandlade present till bytet vi ska ha på jobbet på tisdag. Bara lite kvar som ska fixas med den :P

Åkte hem och åkte och handlade sen direkt hem för att börja julbaka. Blev pepparkaksknäck, chocolate crisps, chocolate crackels, lion bars och saffransbiscotti. Lovar att bjuda på jobbet på tisdag ;)  Med 5 sorter måste ju nån tycka om nåt, hehe! Tycker att det är kul att fixa och dona, men sen när det kommer till ätandet så glöms det bort och vi får slänga allt i mars. Så varför jag alltid envisas med att göra en massa saker kan man ju fråga sig om.

Tråkigast i år kommer vara att jag inte får fixa fikat till Martins födelsedag. Kommer ju vara hemma hos Martins föräldrar så jag antar att hans mamma kommer fixa det. Så himla trist, för jag har hittat värsta perfekta tårtan...Typiskt. Jag har hittat den perfekta presenten med, det är skoj. Vad som mer är skoj med detta är att de sänkt den med typ 500:- så kan jag ju köpa en massa andra roliga saker ju! Till honom så klart. Har även hittat en juklapp till honom, och eftersom en upplevelse är årets julklapp så är det det han ska få. Modigt av mig att skriva det här, men jag vet att han inte läser den här bloggen. Snopen jag skulle bli om han gjorde det nu. ;) men han vet ju i alla fall inte vad det är för upplevelse han ska få. Det kniper jag om!

Vi började julbaket med denna låt, en av mina absoluta favoriter. Det värsta är bara att den alltid spelas när det är något sorgligt som händer i filmer eller serier. Men den är bara så otroligt vacker, här i Peter Jöbacks tolkning. Enjoy!


Däckad kisse

Publicerad 2008-12-12 23:08:56 i Allmänt,

Usch, vaknade med ett litet knip i magen idag, men kände att Barry låg bredvid mig och kikade på honom emellanåt för att se så att han andades. Han gjorde det varje gång, puh! Ibland gosade han sig lite närmre med, kärlek på hög nivå. Blev lite sen till tunnelbanan med, ville kika och se så att det inte kom mer blod när han väl var uppe. Såg ok ut. Men det är vad mina tankar har seglat iväg till, räknat timmarna bara för att veta att Martin snart skulle vara hemma och kunna se och ringa mig för att berätta.

Har man en gång misst ett djur så snabbt som vi gjorde så tror man att det kommer hända igen, bara kissen låter lite annorlunda, eller ser lite ledsen ut. För det måste ju minsann vara ett tecken på att den inte mår bra. Man blir skadad helt enkelt.

Men när Martin kom hem så verkade han ok, och likaså när jag kom hem. Blev till och med mött i dörren av dem, precis som det ska vara. De har bara fått en dålig ovana och slinker förbi oss och ut i trapphuset. När man väl fått tag i den ena rymmer den andre och när man släpper den förste för att ta den andre så drar den förste igen ;)

Nu har han fått sig en tablett igen, 3 dagar kvar av kuren han fick. Ligger däckad i vår soffa. Men jag kan tänka mig att han behöver sova en stund :)

Bra gjort av Kevin i Idol med! Han är grym, var så att man själv satt där med tårar i ögonen. Jag brukar inte vara blödig, men va tusan. Grabben förtjänade detta. Coolt att ha bott i Sverige mindre än ett år, lärt sig svenska hur bra som helst och sen stå som vinnar i Idol. Inte många som skulle ha lyckats med det tror jag :)

Stackars Barry

Publicerad 2008-12-11 23:11:49 i Allmänt,

Den här dagen bara forsade förbi, jag minns att klockan ringde imorse, att jag återigen missade tåget, att en man skrek på min kollega i telefon, att det var lasange till lunch idag, att bullen på eftermiddagen var god. Sen satt jag på tunnelbanan igen. När jag kommit fram till Solna Centrum var jag tvungen att gå av, för vid Näckrosen skulle den inte stanna, på order av polisen. Jag som redan var stressad visste inte alls åt vilket håll jag skulle gå, men lyckades och Martin kom och hämtade mig halvägs. Underbare man!

När vi sedan kom hem ropade Martin på mig att jag skulle komma och det snabbt. Min första tanke var så klart att nån av katterna skitigt ner hela badrummet. Eller att krälade av mask i lådan, vilka tankar liksom. Men när jag kommer dit är det blod på golvet. Barry var den som orsakat det. Vände och vred på honom, men inget blod. Då fattade vi att det kom från kisset. Stackars då! Ringde veterinären och fick komma meddetsamma. Måste säga att det är en av de bättre sakerna med att bo i en stor stad. Det mesta är öppet längre! Åkte dit och de klämde och kände på hans mage och kollade tänder och tandkött och jag vet inte vad. Tydligen kan detta bero på att katten är stressad, att den hamnat i en ny miljö eller så. Det kan tydligen komma flera månader efter flytt med. Han fick lite medicin som han ska få i 5 dagar nu, och har det inte blivit bättre måste vi åka till ett större sjukhus för djur så att de får röntga honom.

Men redan nu efter den första dosen verkar han må bättre. :) Så håll tummarna! Klarar inte av att ett djur till ska bli sjukt. Jag dras snabbt tillbaka till den panik jag upplevde när Lilo dog för 2 år sen. Vill inte hamna i det tillståndet igen tack! Men det ska nog gå bra det här :)

Nej, dax att ta tag i bäddningen kanske...

The Killers

Publicerad 2008-12-10 20:42:58 i Allmänt,

Blev igår tipsad om ett bra band, känner att den här musiken passar mig alldeles utmärkt! Det är sväng samtidigt som det är relativt lugna låtar. Man kan liksom ha låten i bakgrunden utan att den stör, vilket svammel ;) Enjoy!


The Killers - Human

Helt galet trött!

Publicerad 2008-12-09 22:34:40 i Allmänt,

Har mycket sömn att ta igen från den gångna veckan, men vet inte riktigt när jag ska klämma in den stunden? Idag fick jag snällt säga till Martin att jag faktiskt inte alls orkade åka och träna. Tur för mig så kände han precis om jag. Vad han har gjort den här kvällen har jag däremot ingen aning om, han har meckat i köket. Står och löder och har sig. Äh, jag står bara och pysslar lite får man till svar när man frågar. ;) Ok, jag förstår precis...

Helgen blev i alla fall hur lyckad som helst, ett par missöden, men det är väl så när man ska leka festfixare. Alla blev mätta, maten räckte och vi har kvar för ett helt kompani! Men så blir det när man är orolig för att folk ska gå ifrån en hungriga. Festade till långt in på småtimmarna och det är väl precis så det ska vara när gamla och nya vänner möts. Synd bara att när man har festen så har man inte tiden till att snicksnacka med alla som man vill. Man går och plockar och donar mest hela tiden. Fyller på när det tar slut och tar bort en massa skräp som vuxna människor inte klarar av att själva slänga i soporna. Fascinerande!

Kom i säng vid 5-tiden, då hade vi städat merparten av lokalen, för att sedan gå upp vid 10 igen och fortsätta. Sen satt vi mest och segade hos mina föräldrar innan vi åkte vidare till Jerker och Viktor och degade lite till. Eller ja, alla utom Martin som fick leka med deras router som inte vill fungera som den ska. Sen hem och fika med Martins föräldrar. Vad hände egentligen med att kunna ta det lugnt när man är hemma? ;)

Nu när jag satt här i soffan kom jag på att jag skulle testa att göra en inbakad fläta på mig själv. En tjej på jobbet har det var och varannan dag och jag tycker att det är så fint. Plus att jag alltid blir så impad av folk som kan göra snygga uppsättningar på sig själva. Jag vet exakt hur man gör dem, men har aldrig testat på mig själv utan bara hjälpt andra. Men så tänkte jag att jag skulle testa ialla fall. Och det gjorde jag. Måste nog bara träna lite mer först, men är ändå rätt nöjd med resultatet.

Brittan

Publicerad 2008-12-01 21:06:33 i Allmänt,

Jag trodde väl aldrig att jag skulle säga det, men Britney Spears nya album Circus är riktigt bra! Härligt att det kan gå åt rätt håll ibland!

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela