kirsten

Sanna mina ord

Slog min tid

Publicerad 2009-05-27 22:15:05 i Allmänt,

Oj, vilka diskussioner jag och Martin haft de senaste dagarna. Dagen D var för mig igår, jag med mina trasiga knän skulle springa Vårruset. Jag satsade på en tid på 30 minuter, men Martin sa mer eller mindre att det skulle jag ALDRIG klara! Åh, vad man känner sig uppskattad då ;) Jag skulle ju minsann vara tvungen att springa en kilometer på 6 minuter. Jag kontrade med att han inte kunde säga att jag inte skulle klara det, för hur ska jag då klara mig under Vättern?! Plus att jag minsann skulle springa tills jag spydde. Härligt!

Jag sprang, mina ben la av flera gånger om, jag rushade, jag övade gåing och jag kom in i mål på 35 minuter. Ha! Känn på den du älskling! Jag tog alltså varje kilometer på 7 minuter. Endast en minut mer än vad jag var tvungen till. Ja, visst jag tog det inte på de 30 minuter jag skulle ha tatt detta lopp på. Men jag slog min tid från förra året med 4 minuter och 6 sekunder. Inte fy skam!

Nu ska jag ut och fortsätta min träning, ingen  träningsvärk fick jag så jag skulle vilja påstå att jag börjar bli någorlunda vältränad. Yeah! Om cirkus 2 veckor går det stora loppet. Ojojoj! Vi har dessutom anmält oss till ett nytt lopp. Tisdagen efter Vättern. Parloppet heter det, man springer då samma lopp men åt motsatt håll så man möts på mitten, förhoppningsvis. Sen räknas den totala tiden in som man tillsammans åstadkommit. Kan bli skoj! Då jäklar ska det gå på 30 minuter, så det så!

Mary Poppins

Publicerad 2009-05-27 19:44:09 i Allmänt,

Åh, vad jag känner mig nostalgisk! Vilken underbar film detta är :) Åh tänk om livet kunde vara så lätt. Knäppa lit med fungrarna så städar det sig av sig självt. Nice!

Nu jäklar!

Publicerad 2009-05-25 20:28:18 i Allmänt,

Tillsammans med dessa låtar kommer Vättern att gå vägen. Jag tror det verkligen! ;) Har en annan låt i min iPod som jag inte hittar nånstans, men den kom i en tung uppförsbacke och jag kände att tillsammans med Martin kommer det att gå. Jag vet det, för det måste det. Annars blir det inget med nåt!


Den sista låten tycker Martin att jag ska ha. Vet inte riktigt vilket tempo han vill att jag ska hålla dock...hahahha! Hysteriskt!

Tjejsnack #7

Publicerad 2009-05-24 19:28:37 i Allmänt,

Fåfänga


1. Hur ofta klipper du dig?
Alldeles för sällan! Fick till och med skäll av frisören sist! Men han var ju å andra sidan en idiot! Men ska nog ta mig en tid snart :)

2. Hur ser dina naglar ut?
Halvlång och målade. Funderar på att förlänga dem snart igen. Men rätt opraktiskt när jag cyklar så vi får se...

3. Hur ofta använder du make up?
Varje vardag i alla fall. Helgerna bryr jag mig inte så mycket. Beror ju på om man ska ut eller så för då vill man ju göra sig fin :) Men är rätt bra att låta huden andas.

4. Hur ofta köper du nya kläder?
Om jag klipper mig alldeles för sällan handlar jag kläder alldeles för ofta! Men det är skoj. Blir säkert nåt nytt varje månad ;)

5. Hur länge står du framför spegeln när du fixar dig?
Hm, beror på. Är det jobbmake så kanske 5 minuter som högst. Är det party tar det nog lite längre stund.

http://mlilja.net/tjejsnack

Slapp dag

Publicerad 2009-05-21 19:10:41 i Allmänt,

Jag gillar våren skarpt! Många lediga och slappa dagar, dagarna är dessutom ljusare längre vilket gör att det känns som man har mer tid. Bäst att passa på att njuta nu för nästa år finns det inte en endaste liten röd dag att glädjas åt förutom långfredagen och Kristi flygare. Härligt eller inte...

Idag skulle vi ha cyklat. Men när vi åkte iväg för att handla så var himlen svart. Jag har absolut inget emot att träna när det är trist väder, men jag ger mig gärna inte ut när det pågår. Men jag skulle aldrig vända hem bara för att det skulle börja regna. Så vi bestämde oss för att skippa det och ta en löptur när vi kom hem. Men tror ni att det har regnat på hela dagen?! Nej. Men löpturen blev av faktiskt. Är riktigt nöjd med min insats. Sist klarade jag knappt att springa en kilometer, men nu tog jag nästan hela sjön. Bra gjort, för jag har inte varit ute och sprungit sen dess heller och det var i påskas för er som undrar. Tänk vad mycket cyklingen har gjort! Jag hade tagit hela sjön om jag inte hade fått en yrselattack. Jag är verkligen en människa med en massa krämpor. Men istället för att ge upp och inte leva mitt liv har jag bestämt mig för att det ska gå. Det kanske bara tar lite längre tid.

Har planerat mitt lopp under Vättern idag med. Depå för depå. Varje sådan är en målgång! Sen har vi plöjt en jäkla massa Lost med. Blev till och med tvungna att dra oss till Webhallen för att köpa nästa säsong med. Ojoj. Det är sjukt spännande, fattar inte att vi la av med att se den ett tag där.

Mina funderingar håller jag för mig själv ett litet tag till :) Men det är inget allvarligt, jag lovar...

Snurrigt värre

Publicerad 2009-05-18 22:36:51 i Allmänt,

Började i fredags. Kände mig inte alls tip top. Det andra tyckte var skoj på jobbet, som jag i vanliga fall skulle ha flamsat med i kändes bara extremt jobbigt. När jag sedan inte kunde koppla telefonen och den hängde sig så orkade jag inte lösa problemet själv. Fick ringa och be om hjälp. Martin fick komma och möta mig vid tunnelbanan och jag höll på att svimma på bion under kvällen. Lördagen var helt ok. På söndagen kom det tillbaka. Fick gå ut från tvättstugan och ut på gården och djupandas. För allt bara snurrade, jag fick inte luft och jag mådde sjukt illa. Höll i sig hela dagen och hela kvällen.

Idag ringde jag vårdcentralen och bad om hjälp. Fick en tid med detsamma och var där en timme senare lite drygt. Efter 20 minuters testande av reflexer, hjärta och balansövningar fick jag gå hem med restriktionen att ringa dem om en vecka igen om det inte släppt. Tackar! Jag har levt med detta i 10 år, så nog ska jag kunna vänta en vecka till. Men jag vill gärna att läkare ser mer seriöst på detta. Jag vet att de gör det mer idag än då, men idag kändes det inte som det. Inte ens lite blod tog hon av mig. Kan tycka att det kan vara en smart idé när det kommer in en tjej med dessa problem men icke. Jaja, vi ger det en vecka till.

Igår var jag med om en cool sak förresten. Skulle upp på stan och shoppa lite. En station efter vår går det på en mamma i norsk folkdräkt och hennes två barn. Jag tyckte först bara att det var coolt med nån som var så uppklädd för att fira det i Sverige. När jag sedan kollade lite mer noggrant upptäckte jag att hon var en tjej som jag pratade en hel del med på Lunarstorm för en himla massa år sedan. Världen är bra liten ibland! Men jag vågade mig inte framför att säga hej.

Imorrn blir det jobb med. Skönt att inte behöva sitta hemma och fundera mer på snurrandet ;)

Tjejsnack #6

Publicerad 2009-05-18 16:04:27 i Allmänt,

Ditt hem


1. Hur bor du?
I en bostadsrätt, en 2:a påcirka 54 kvm. Lite litet, men det funkar

2. Hur ser det ut hemma hos dig?
En blandning av olika stilar. Svårt när man får tycke för olika :) Men så länge man trivs så...

3. Föredrar du nya eller gamla möbler, motivera gärna lite?
Jag gillar både och. Men har mest nytt, svårt att blanda. Känns som att man inte kan göra det. :)

4. Vad är du mest nöjd med i ditt hem?
Färgen i hallen ;) och balkongen!

5. Om du fick ändra en sak hemma hos dig, vad?
Ska snart börja renovera köket, är lite halvtråkigt så vi ska byta ut allt utom kyl-frysen som vi böt i höstas.

Vill du också göra en lista, Tjejsnack hittar du här.

Helg!

Publicerad 2009-05-16 15:30:17 i Allmänt,

Ännu en vecka har passerat. Förstår inte att det kan gå så snabbt? Men när det är helg hoppas man ju på att få sova, hela veckan går man och drömmer om att snart är det helg och jag ska få sova. Men vad händer när helgen äntligen är här? Jo, man vaknar i vanlig vardagstid och är superpigg. Precis vad jag ville ;) Lyckades dock halvslumra ett tag till, men blir så irriterad.

Idag kom vi äntligen iväg och tvättade av vår otroligt smutsiga bil. Så nu är den ren på utsidan i alla fall. Bara att ta hand om insidan en annan dag. Problemet är ju bara att de håller på och bygger om här ute på gatorna runt husen så det är grus och sjukt mycket pollen som drar runt i luften så den är nog snart grå igen. Så himla typiskt! Handlat mat, städat, bakat, slängt skräp, fixat det sista på balkongen ja det är lite av det vi hunnit med idag. Nu kommer snart Martins föräldrar hit för att inspektera bygget av golvet och för att fika lite. Sen kommer Gelinda och Hiwa hit för schlagerkväll, kommer bli nice det. För den gigantiska buffé av gottigheter klarar vi inte av själva jag och Martin.

Nej, ska kolla om jag kan torka av och dona lite mer innan de inspekterande ögonen kommer hit. Tror i alla fall att allt katthår, ja förutom det som sitter på kropparna, är borta. Annars blir det inte bra. Martins pappa är hyperallergisk mot katter, både fysiskt och psykiskt. Tur att man kan påverka det ena lite i alla fall ;)

Tjejsnack #5

Publicerad 2009-05-13 17:36:04 i Allmänt,

Snabbmat

1. Hur ofta äter du snabbmat?
Beror alldeles på förutsättningarna. Ibland ofta ibland aldrig. Beror liksom på vad som händer runtomkring. Om vi varit bortresta och kommer hem sent börjar vi inte gärna med att laga mat.

2. Vad äter du helst på Mc Donalds?
Har egentligen ingen faviriträtt där faktiskt. Beror på vad jag är sugen på. Antingen Kycklingburgare eller nuggets eller en BicMac.

3. Vad vill du ha på din pizza?
Gärna svamp och ananas!

4. Vad väljer du för kinamat?
Här är jag faktiskt allätare. Men väljer oftast nåt med kyckling eller räkor.

5. Kan du tänka dig att arbeta på något av ovanstående ställen, motivera gärna lite?
Jobbade på en Kinarestaurang i cirka 1,5 år. Var skoj, men det var svårt med språket. Skulle kanske inte välja att göra det igen faktiskt. Känns som att jag är klar med den delen av branschen.

http://mlilja.net/tjejsnack

Bryt ihop och kom igen

Publicerad 2009-05-12 22:52:31 i Allmänt,

Jag dog inte ute på min cykeltur. Det var bara det att den inte gick som jag ville och önskade. Så nu vet ni det. Jag vill också understryka att det absolut inte har med dålig kondition att göra, tyvärr kanske man skulle kunna säga. Eller egentligen kanske det är positivt. Jag skyller heller inget på att det under cirka 4 mil var konstant motvind, nog för att det var hysteriskt jobbigt och skulle kunna knäcka vem som helst. Men det gjorde det inte, jag kan ju inte säga att jag gillade det och det var inga barnvänliga ord som kom ur min mun. Nej, det är mitt knä som är boven i dramat.

Jag har försökt mig på att cykla Vättern 2 gånger nu och brutit loppet båda gångerna av samma anledning. Mitt knä har inte fungerat. Det låser sig och gör hysteriskt ont! Jag har tidigare som alla andra tagit detta som att jag varit otränad och att benet inte orkar på grund av det. Men när jag nu tränat och tänkt efter lite så drabbades jag av samma smärta när jag var i Thailand förra året. Kan inte direkt påstå att jag var direkt uttröttad då. Så nåt fel är det ju uppenbarligen. Nu har jag dessutom pratat med olika cykelmänniskor som gett mig samma tips. Sänk sadeln, håll fötterna riktade framåt under cyklingen, luta inte över knät över foten när du går med mera med mera. En av killarna berättade även att detta kan vara så pass illa att det krävs en operation för att få bukt på det. Låter mindre skoj, men är det vad som krävs så är det.

Jag behövde ett par dagar för att lugna mig och intala mig själv att jag är bra. Att jag kan. Jag behövde helt enkelt bryta ihop och komma igen. Inte så dumt faktiskt. Jag vet att det inte finns många som är så envisa som mig. Många skulle ha brutit loppet bra mycket tidigare än vad jag gjorde. Totalt cyklade jag 12,3 mil. 1 mil av dem var fram och tillbaka till Lillån där vi bodde och resten var loppet som var på totalt 15. Så hade det inte varit för knät hade jag tagit det, då jag var stark precis överallt annars. Besviken, men ändå stolt! Hur många cyklar 12 mil på några timmar liksom?

   

Nervös!

Publicerad 2009-05-07 22:05:54 i Allmänt,

Oj, om 2 dagar smäller det. Börjar undra vad jag gett mig inpå. 15 mil är ju ändå 15 mil. Tänk om jag måste bryta igen. Tänk om benet inte håller. Ojojojoj...Börjar nästan känna att jag inte vill. Men det är ju helt fel tänkande detta. Jag vet ju det, man måste vara mer positiv. Så nu tänker vi inte om, utan när. Tänk när jag cyklar in genom mål och allt har gått helt okej! Så! Mycket bättre.

Anledningen till att jag känner mig så osäker är för att benet inte är så bra som jag hoppats på att det skulle hinna bli. Idag köpte jag dessutom en sån där benmojäng som ska hålla benet varmt och ge det extra stöd. Problemet med denna var att det nästan gjorde ondare med den på. Så vad gör man då? Ok, nu testade jag den endast under ett par minuter. Kanske att det känns bättre när man har den på under loppet. Men jag undrar ändå lite, för man får endast ha den på i max 4 timmar. Hm, Vättern lär ta det 3 dubbla. Kaiko.

Borde egentligen packa eftersom lasset drar imorrn. Men varför vara i tid nu när jag aldrig börjar i tid annars? Bättre att stressa hem som en galning imorrn och göra det ;)

Ha en trevlig helg nu! Själv lovar jag att göra mitt bästa!

Dansa på min grav

Publicerad 2009-05-06 23:10:54 i Allmänt,

Lyssnar på musik varje dag när jag åker till jobbet, blir så mycket roligare att trampa då. Idag var det mycket Bo Kaspers. Me like.

Dåligt CH

Publicerad 2009-05-05 21:15:19 i Allmänt,

Usch, blir lite smått irriterad. Satt och kollade på dvd när pltösligt elen slogs ut. Handlade om cirkus 1 sekund. Men datorn stängdes ju ändock ner. Men det var inga problem, den startade ju om och så kunde vi fortsätta att kolla på våra avsnitt av Lost. Men 5 minuter senare så slogs kabelnätet ut. Tänkte väl inte så mycket på det då det brukar lösas riktigt snabbt. Nu har det snart gått 25 minuter och det är fortfarande myrornas krig i min TV. Så serierna jag ville se ikväll de verkar gå förlorade. Inte hela världen absolut inte, men det är trist när man planerat en skön TV-kväll.

Fick visst inte publicera detta innan, suck...

Praise you!

Publicerad 2009-05-04 22:33:32 i Allmänt,

Åh, denna låt är en av mina favoriter. Dels för att den är bra, men också för att den för med sig en massa roliga minnen. Jag och min bror kunde till exempel hela dansen, tränade in den och vek oss av skratt till den. Vi var speciellt duktiga på den del där de står böjda och håller armarna framför sig och liksom slår med dem i takt till musiken. För att inte tala om de underbara skutten! Hahha! Vad roligt!

Deklarera

Publicerad 2009-05-04 19:46:10 i Allmänt,

Det var så mycket som skulle göras i helgen att inte allt hanns med, men så är det. Verkar ju verkligen urbota korkat att städa bilen innan man har kört hem allt virke till balkongen till exempel. Så vi får ta det en dag i veckan istället. Var en skön helg i alla fall, inte så många måsten utan mest saker som man ville göra :) Blev en tur till Ekerö i lördags och en liten bit till, så vi hamnade på en 5 mil i alla fall. Inte illa pinkat. Kändes helt okej nästan hela turen. Har ett ben som inte vill och igår när vi köpte cykelställ pratade jag med killen som jobbade och bad om råd. Nu i efterhand känns det både klokt och oklokt.

Det kan nämligen vara så illa att det krävs en operation av knät. Känns ju så där lagom roligt. Han sa att jag skulle ge det 3 månader så att hans tränings- och inställningstips av sadeln skulle ge resultat. Tyvärr har jag inte 3 månader på mig för att göra detta. Yippie! Men det ska nog gå bra ändå. Ska nog ta med mig Martins balansplatta till jobbet och stå på den medan jag jobbar. Man skulle nämligen göra olika övningar på den, både genom att bara stå och sedan göra annat under tiden. Tror dock inte att han menade att man skulle jobba samtidigt ;) Kan vara som så att jag går fel med, fanns många anledningar. Så om ni ser mig gå lite konstigare än vanligt så beror det på att jag tänker på hur jag sätter ned fötterna.

Igår mös vi även med Martins brorsbarn, tills stora tjejen tröttnade och tyckte att det mesta var tråkigt. Vi har ju sånna stunder vi med när vi är trötta. Så då var det meningen att vi skulle deklarera, men det glömdes bort och när jag sen satt och kollade i almanackan på jobbet så stannade mitt hjärta ett tag. Men nu är det gjort. Tänker ju inte ge bort 3000 bara så där eller vad straffsumman var nu igen. Nej, i år är jag riktigt nöjd med återbäringen. Den får gärna ta och komma redan nu. Har börjat planera nästa års semester redan. Himla bra sparsätt detta ;)

  
Hej vad det går!                WOW! ;)                            Mitt andra jobb, kartläsare

 
Vi :)                                     Cyklarna ;)

Nej, nu ska vi äta. Bara Martin kommer hem med peston ;)

Tjejsnack #4

Publicerad 2009-05-03 20:50:31 i Allmänt,

Datorn


1. Finns du med på Facebook?
Japp, där finns jag.

2. Hur länge har du funnits i blogg/hemsideform?
Hm, sen 2007 tror jag.

3. Vad har du för startsida/sidor?
About:blank (Vill inte ha nån startsida)

4. Vad har du för skrivbordsbakgrund?
Bambugrenar.

5. Hur många timmar/dygn ägnar du åt datorn?
I och med jag arbetar med datorn som arbetsredskap på jobbet så kanske det dagligen blir en 10 timmar eller så.

http://mlilja.net/tjejsnack

Redan maj!

Publicerad 2009-05-01 13:04:01 i Allmänt,

Oj, vilken kväll det blev igår. Först letade vi efter vägen hem från mitt jobb som svägerskan tipsat om. Hittade den efter ett berg och en grusig svängande nerförsbacke. Tror att jag ska hitta en annan väg till vägen, för jag har mindre lust att leka bergsklättrare innan jag svänger mot döden. Men himla vacker väg var det, nära vattnet och inte lika mycket trafik. Att man sedan kommer upp på den mindre roliga vägen som cyklas varje dag är ju en annan fråga. Att vi har bosatt oss på ett berg känns inte lika roligt längre heller. Funderar och funderar på om jag inte ska byta tantcykeln mot racern, men jag är faktiskt för feg, dels för att jag kommer glömma att knäppa loss fötterna och sen för att jag inte har nånstans att ställa dyrgripen på när jag väl kommer fram. Är lite för trångt vid mitt skrivbord.

När vi kom hem fastnade vi först vid Top chef, men denna säsong är inte lika rolig som den förra där det var riktiga divor med som bara snackade en massa skit om varandra. Hur man nu kan tycka att det är kul att se på? Haha! Sen handlades det kött som jag aldrig mer kommer att välja i köttdisken för segare kött har jag aldrig smakat. Sen blev det film för hela slanten. Skönt att slippa all tonårsfylla. Valborg var skoj när man var 15. Idag går man mest och ojar sig över ungdomen idag ;)

Nu ska vi snart åka iväg och handla virke till balkongen, Martin ska bygga golv. Ska bli spännande att se hur det ska gå. För han ska minsann inte ha färdiga plattor och bara klicka i dem i varandra, nej han ska bygga det själv. Så då får han väl göra det då. Själv ska jag plantera blommor och sandpappra och olja in bordet. Sen kan sommaren komma.

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela