kirsten

Sanna mina ord

Mexico, here we come!

Publicerad 2010-02-18 21:24:54 i Allmänt,

Äntligen är dagen här! Dagen som planerats i all evighet känns det som. Ena stunden skulle vi åka då, nästa skulle vi åka sen för att slutligen bli nu. Äntligen! Känns helt galet underbart bra hörrni! 2 veckor i värmen istället för det här skittråkiga vädret. Jo, jag gillar snö, men jag börjar få nog. Ge mig vår och SOL framför allt. Mer snö, nej tack!

Ok, jag ser inte det minsta fram emot att alla de långa timmarna uppe i luften, jag ser inte fram att ställa om dygnet så radikalt, jag ser inte fram emot att vara uppe så många timmar i sträck. MEN, jag ser fram emot alla äventyr, bad, sol, träning (ja ni läste rätt, finns ett gym där som vi alla ska nyttja). Kommer bli underbart med all inclusive, bara att visa fram det lilla bandet så får man det man ber om. Här ska det lyxas! Men så är det ju, det är ju därför vi åker. För att fira Mami! Ok, hon fyllde i juni förra året. Men med stormar och orkaner så kunde inte resan bli av förrän nu. Lika glad är jag för det nu :)

Nej, om jag skulle ta och packa klart?! Varför vara i tid idag när jag aldrig är det annars? Vore ju dumt att bryta en fungerande trend. Men kläderna ligger så fint uppradade på golvet, nu är det bara skor kvar. Problem problem! Undrar om jag ska ha klackar med eller om jag ska skita i det. Tar jag med dem kommer jag inte att använda dem, tar jag inte med dem kommer jag att vilja ha dem en dag. Dumt. Man måste ju i och för sig ha ett par finskor med sig till middagarna. Men men, det löser sig.

Om ni vill fortsätta att följa denna strappats, gör det här, för jag kommer inte att blogga här under dessa veckor. Ni andra får helt enkelt vänta tills jag kommer hem då :) Vi ses om några veckor!

Tjej & killsnack #44

Publicerad 2010-02-17 21:11:37 i Tjejsnack,

Livet

1. Vem skulle du vilja byta liv med för en dag?
Jag tror inte att jag skulle vilja byta liv med en annan människa. Visst det vore ju coolt att se hur de lever och tänker. Nej, jag skulle nog hellre byta liv med en fågel. Tänk att kunna flyga! Ok, jag är skitskraj för att flyga i plan, men det skulle nog kännas helt magiskt att kunna flyga själv!

2. Vad skulle du göra om du fick byta liv en vecka?
Då kanske jag skulle vilja byta liv med en människa, man hinner ju med lite mer då ;) Nån rik sak så att jag skulle kunna resa en massa under denna vecka :)

3. Vad skulle du aldrig i ditt liv göra?
Vara elak mot nån medvetet. Mörda eller slå nån. Listan kan göras lång!

4. Hur tror du att ditt liv skulle se ut om du vann 50 miljoner?
Jag och Martin skulle bo i en större lägenhet, vi skulle resa massor, alla lån skulle vara betalda och livet skulle vara bekymmersfritt på den sidan :)

5. Den händelse i mitt liv som påverkat mig mest är…
När jag träffade Martin, finns inga ord som kan beskriva hur lycklig jag är för det. Låter larvigt, men så är det.

Tjej & killsnack

R.I.P

Publicerad 2010-02-16 22:56:32 i Familj,

Idag fick min första lilla kisse somna in. 18 år har hon levt med oss. Både på gott och ont, för argare och bitchigare katt har jag aldrig mött. Vissa dagar var man klivrädd för henne då hon utan minsta tecken kunde flyga på en och bita och riva. Medan man nästa dag hade en katt bredvid sig som mös och spann. Eller så kunde man resa sig från soffan och ha en stor spya över hela ryggen, eller torka husvagnsfönster från en rinnande nos. Eller alla de gånger man fått kuta som en galning efter henne då hon bestämt sig för att rymma en sväng, allra helst mitt i natten när det var som svårast att hitta henne.

Jag har heller aldrig hört en katt låta mer som en gris när hon blev arg. Eller alla de nätter då man legat sömnlös för att hon gått runt och gapat. De gånger man kom hem när man flyttat hemifrån och hon gick till attack direkt för att man varit borta så länge. Tror att man kan kalla det kärlek.

Hon lämnar ett riktigt stort tomrum efter sig. Jag trodde inte att jag skulle känna så starkt för detta. Jag har ju trots allt inte bott hemma på 7 år. Men säg den människa som inte skulle bry sig om en familjemedlem man haft de sista 18 åren försvann? Jag kan inte säga att jag känner nån. Men jag vet också att hon har det bättre där hon är nu, utan sin sjukdom och ålderdom. Nu är det Lilo som är bossen och du får helt enkelt lyssna på henne denna gång ;) Vi ses i Nangijala, min vän!

Julkatt
Lilla My, julen 2007

Alla hjärtans dag...

Publicerad 2010-02-14 22:31:44 i Familj,

...kan firas på många sätt. Jag är egentligen inget fan av denna dag, kan tycka att det är ett kommersiellt jippo och att man kan ge saker till den man tycker om vilken annan dag som helst på året. Brukar betyda lite mer då. Men det är så jag tycker och tänker. Detta år råkade det bli så att jag fick ett underbart fint halsband. Fast i och för sig fick jag det igår. Jag fick det för att jag supportat Martin under det gångna året, både genom att vara med i ett av loppen och för att jag sedan hängt med och stått och hejat efter kanten. "En ängel till min ängel" Behöver jag säga att smycket var en ängel? ;)

Idag då. Time för det sista loppet för Martin i hans klassiker. Han har inte stått på ett par längdskidor på kanske 10 år innan och aldrig direkt tyckt att det är en kul sport. Men nu när han varit tvungen att ge sig ut i spåret så har en gnista tänts och han har tyckt att det varit riktigt kul. Men att träna och sedan köra ett lopp är ju två helt skilda saker. Tränar man är det några personer till i spåret, kör man ett lopp är det några 100 kanske några 1000. Så var det idag. Det var trångt i starten kan man lugnt säga. Detta resulterade i att Martin blev fälld när han böt spår efter 1 km, han ramlade och landade på sin stav som naturligtvist gick av! När vi väl fick syn på honom efter 8 km var det av ren tur, annars hade vi missat honom och han hade fortsatt sin sista etapp i klassikern med en stav.

Men som tur var så såg vi honom och efter lite köpslående med en brytande åkare så lyckades vi ge Martin nya stavar. Men efter att ha åkt 7 km med endast en stav var han rätt seg. Men det är inte mycket som får honom att ge upp och det gör mig så förbaskat stolt över honom. Han tog sig runt de 6 milen och kunde ändå skämta och skoja precis som vanligt efter detta. Han är envis som få, men det är samtidigt en av hans allra bästa sidor eftersom han tar fram den envisheten och förvandlar den till ett jävlar anamma som behövs i sånna här sammanhang. Nej, en stor guldstjärna i kanten till dig älskling!


Paus i Jönköping, Vättern -09 Sommarens sämsta väder, men glädjen och orken fanns där hela loppet igenom


Laddar inför starten i Vansbrosimningen, 16 grader varmt i vattnet, men det gick

Martin under Lidingöloppet, mer eller mindre levande ;)

Engelbrektsloppet, en solig dag i februari, vädret kunde inte ha varit bättre!

ÄNTLIGEN!!!! ♥

PMS-monster

Publicerad 2010-02-12 19:52:28 i Allmänt,

Jag känner ärligt talat inte igen mig själv längre. Jag har under de senaste 10 åren käkat p-piller. Jag har redan från början sagt att jag efter 10 år skulle sluta för att jag inte ville äta det längre än så. Jag har alltså under dessa år bara varit proppad med hormoner och väldigt lugn och harmonisk. Kan man säga så? Nu är det som om jag blivit besatt av djävulen. Jag gormar och skriker och jag gillart inte! Kan inte den snälla och rara delen av mig komma tillbaka? Som tur är måste jag nog säga så har jag kunnat hålla tillbaka denna ilska på jobbet, inga gäster eller kollegor har drabbats av detta. Men tur i oturen så får Martin den slängen istället. Han sitter mest och tittar förundrat på mig när jag helt plötsligt lyfter tallriken från bordet och går och sätter mig i ett eget rum när programmet han vill se på tv inte faller mig i smaken. Eller när han tillslut säger att jag får ge mig, nåt han aldrig gör annars. Jag inser ju hur dumt detta är när jag ser i backspegeln.

Men när han ringer 3 gånger på 2 timmar och undrar över ett recept till maten när jag sitter på jobbet och det är kaos där, och jag inte har en aning om var och exakt på vilken sida i boken receptet finns. Jag menar visste jag inte det första gången lär jag ju inte veta det andra gången och absolut inte tredje gången! Förbaskade människa! Då går luften liksom ur en. Jag ser det som det yttersta beviset på att jag ska vara urkvinnan som ska sköta allt med järnhand, från vilket ställe jag än befinner mig på. Helst ska jag kunna rabbla receptet i huvudet samtidigt som jag guidar en gäst rätt. Morr!!

Very well. Det är helg, jag ska släppa min "obefogade" ilska och bara koppla av. Men jag måste även hinna hitta en liten gåva till Martin för att han på söndag kommer att ha klarat sin klassiker! Jag ska alltså stå ute hela söndagen och frysa rumpan av mig för hans skull. Tjoho!

Tjej & killsnack #43

Publicerad 2010-02-07 18:48:18 i Tjejsnack,

Skönhet
 

1. Skulle du kunna tänka dig att göra en skönhetsoperation, vad?
Njae, inte just nu i alla fall. Kanske sen när man fått de barn man vill ha och ammat dem klart. Men jag tror att man helt enkelt får lära sig att leva med det man fått.

2. På vilket sätt sköter du om din kropp på utsidan?
Jag smörjer mig så ofta jag kommer ihåg och jag brukar gå till SPA-tjejerna på jobbet och skrubba mig lite då och då. Då jäklar känner man sig fräsch! Alldeles mjuk och len.

3. Vad tycker du är INRE skönhet?
Att man har ett gott hjärta och villa andra väl.

4. Måste din partner vara snygg, eller räcker det om h*n har ett gott hjärta?
För att man först ska se en kille så måste det ju vara lite snygghet hos honom, annars skulle man ju aldrig försöka få honom på hugg. Men när just den första attraktionen försvunnit så måste det goda hjärtat verkligen finnas där.

5. Vad tycker du är sexigt hos en man/kvinna?
Utstrålningen! Har man inte den så faljerar resten.

Tjej & killsnack

7 år!

Publicerad 2010-02-02 22:49:40 i Familj,

Helgen bjöd på en tripp till Öret. Mys med vänner och familj och framför allt med min älskade Martin. Firade vår årsdag i söndags med att besöka kusin vitamin med familj i deras otroligt fina hus! Mycket avundsjuk där! Sen bar det hemåt och den underbart delikata middagen intogs på Donken i Enköping, vi körde dock på den Mexicanska stilen med El Maco. Heheh! Sen bara mös vi framför tv:n. Vi kommer att fira mer, på fredag ska vi äta här

Nu börjar nedräkningen till vårt 10-års jubileum, för då händer det grejer vill jag lova!

Tjej & killsnack #42

Publicerad 2010-02-01 23:22:20 i Tjejsnack,

Kändisar

1. Läser du någon kändisblogg, vems?
Nu vet jag väl egentligen inte om de kan kallas kändisar, för när jag tänker kändisar så är det personer som är t.ex. skådespelare, musiker eller liknande. Men jag brukar läsa Katrin Zytomierskas, Blondinbellas, Linda Rosings och ibland halkar jag in på andra. Mest bara för att det är kul att se vad de pysslar med.

2. Vilken kändis tycker du är en bra förebild, varför?
Oj, vad klurigt! Kommer inte på en endaste bara för det. Jag tycker att alla de som kämpar och gör bra saker med sitt kändisskap är bra förebilder. De som visar att man faktiskt måste arbeta för att ligga på topp.

3. Vem är en riktigt dålig förebild, av vilken anledning?
Alla som knarkar eller beter sig idiotiskt på andra sätt. Många yngre ser ju upp till dem och vill vara som de och det kan ju bli väldigt tokigt! Vi får ju oftas inte se baksidan av deras leverne.

4. Ska kändisar ha mer förmåner än andra, varför/inte?
Njae, alltså jag kan se fördelarna med att de har en del förmåner. Som t.ex att de får saker gratis, detta gör ju företagen i förhoppning med att de ska använda sakerna och rekommendera dem för oss "vanliga dödliga" och att vi då i vår tur köper sakerna just för att kändisen använder det. Men annars tycker jag inte det. De är ju precis som vi arbetande människor och vi får ju aldrig nåt extra för att vi arbetar på och kämpar varje dag.

5. Om du fick vara kändis för en dag, vilken typ av kändis skulle du välja, och varför?
Jag vill faktiskt inte vara känd. Inte en kändis i alla fall. Skulle hellre vilja bli känd genom mitt arbete och då skulle man ju bara vara det inom branschen jag jobbar i. Men annars skulle det vara kul att bara ha de ofantliga summor med pengar som de har för att kunna resa och leva gott utan att behöva spara i år och dar för att komma iväg. Fast å andra sidan, hur speciell skulle den resan kännas då?

Tjej- och killsnack

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela