kirsten

Sanna mina ord

Nytt år, nytt liv

Publicerad 2010-12-31 15:53:14 i Livet,

Ytterliggare ett är på väg mot sitt slut, ett år som på så många sätt varit alldeles underbart! Vi började året med en resa till Mexico, min mamma har länge velat besöka det landet och när hon fyllde 50 2009 var det meningen att vi skulle åka då. Men stormar och tråkigt väder var inget som vi ville ha på vår resa så den flyttades och gick av stapeln i februari. Höll på att sluta i kaos då vädergudarna bestämt sig för att snöa in hela Sverige under natten och morgonen då de började sin resa mot Arlanda. Jag och Martin satt och häckade utanför incheckningen i över 2 timmar och jag kan säga att det inte bara var jag som var nervös för hur det skulle gå. Men på nåt sätt tog de sig fram och vi var bland de sista att checka in. 2 veckors ledighet i värmen var inte fy skam direkt. Vissa delar av resan hade jag väl kunnat skippat, men jag tror att det resluterade i nåt gott ändå. Kommer aldrig att glömma vårt bad med delfiner, det var verkligen en upplevelse!

När vi kom hem från resan väntade en tripp till Göteborg och Kents spelning. Åh, undebara lycka! De är fantastiska! Mys med kusinbarnet och fika med kusinen och de största bullarna vi sett! Inte ofta man tar med sig fikat som en doggy bag! Vi var på melodifestivalen i vanlig ordning och de platser jag tyckte såg ok ut när jag beställde visade sig vara nåt helt annat. Men stämningen på plats jämfört med den i TV-soffan slår ju det mesta. Vi var i Globen några veckor senare för att se Bounce uppträda, och ja de är bra eller var bra kanske man säger, men det var nästan mellanakterna som var bäst. Sommaren kom och det var dags för mer musik, Kent igen, en bra början på vår semester.

Vi fortsatte vår semester med att få ett plus på stickan och bara en sån sak är ju helt underbar! Efter flera månaders försök så plötsligt fanns det bara där. Hur gärna man än ville tro på det så kunde man inte göra det ändå. Det var dessutom så svagt i början, men som kusinens tjej sa ett streck är alltid ett streck! Ju längre vår semesterresa gick desto starkare blev strecken. :) Hemma igen så var hormonerna ett enda virr varr och att hålla dem i shack var inte lätt. Vi åkte till Uppsala för reggaefestival och det var det kallaste jag gjort. Men att sitta där och veta att nästa år så är kotten med oss gjorde det hela lättare. Att få köpa sitt första bebisplagg gjorde ju saken ännu bättre.

Vi hade en galen utekväll tillsammans och jag är så glad att vi kan ha så fruktansvärt roligt tillsammans. Martin är verkligen bäst på alla vis. Jag vet att jag sagt det förut, men en sanning kan sägas många gånger eller hur. Att han nu får visa prov varje dag på hur perfekt han är visar ju bara att jag valt rätt man i mitt liv. Det tålamod han besitter tror jag inte att många har faktiskt. Han skrattar mest när jag drar igång och det kan faktiskt få mig att lugna mig ett par hekto, för jag inser ofta då det bisarra i situationen. Han kommer nog få visa ännu mera prov på det där tålamodet under våren sen.

Året avslutas med en middag hemma hos Martins brors familj. Känns himla skönt att inte gå på nån avancerad fest eller så. Jag tycker verkligen inte om nyårsaftnar, de slutar sällan som man planerat. Så vad kan passa bättre än mys med två söta tjejer?

Det är dags för att börja ladda inför det nya året. För nästa år kommer att innehålla så mycket kärlek som det bara går. Jag tror att det kommer att bli alldeles alldeles underbart! Om 3 månader på dagen är kotten beräknad, men det skulle inte förvåna mig om den lill* väntar en vecka och snor sin mammas födelsedag som det var beräknat till förut. Men nej, jag tror att det faktiskt kan bli en marsbebis. För kottens skull hoppas jag det, då vi är väldigt många som fyller i april redan...

Gott nytt år allesammans så ses vi nästa år!

Sjukstuga

Publicerad 2010-12-28 22:36:55 i Livet,

Min förkylning vägrar att släppa taget. Men jag kämpar på ändå, inte mycket annat att göra. Igår var jag tvungen att harkla upp en sån där slemboll ni vet, något jag aldrig gör bland folk. Detta hände utomhus när vi skottade fram bilen och Martin undrade vad jag höll på med ;) Han trodde nämligen att jag stod och kräktes där för mig själv. Hahaha! Sikken syn! Mitt i snödrivan. På kvällen så blev Martin dålig igen...han var sjuk stora delar av förra veckan, frisk under julen och så nu lagom tills man ska börja jobba så drar han på sig flunsan. Men jag ska vara motståndskraftig har jag tänkt. Får se hur det kommer att gå. Tyckte så synd om honom när vi skulle sova och han bara låg med världens frossa. Så sumo reste sig och hämtade en filt :) Hjälpte ju inte så mycket, men det är ju tanken som räknas.

Att jag sen manade på honom som värsta morsan när jag upptäckte vid 4.30 tiden att han låg och kollade på tv och jag inte tyckte att det passade sig när man är sjuk det var ju faktiskt också av omtanke ;) Var ju mindre kul när klockan ringde och jag insåg att jag var tvungen att gå upp och gå till jobbet. Men det var kanske lika bra att komma bort från basiluskerna ett tag. Var ju inte överdrivet mycket att göra, men det är alltid kul att prata med kollegorna. Ringde lillebror med när jag såg att han skulle till ett köpcentrum i Öret där vi hittade en mysig dress till kotten i torsdags, men som jag inte köpte för att jag tänkte att jag lika gärna kunde göra det hemma igår. Men då fanns den ju inte...inte samma rea tydligen. Jaja, han fixade det men färgen vi ville ha var slut så det blev en grön dress istället.

När jag åkte hem passade jag på att hoppa av i Solna centrum, så slapp jag basiluskerna ett tag till. ;) Då hittade jag dressen i rätt färg :) Så vi kommer att ha en liten nallebjörn trots allt. Men jag tog den i en så pass stor storlek att den kommer att passa till hösten. Perfekt! Hittade lite annat smått och gott med. Jag menar jag kan ju inte köpa så mycket till mig, känns ju så onödigt så jag handlar till kotten istället. Åh, jag vill använda de små söta kläderna nu!

Katterna fick en leksak av mina föräldrar, kan ju kalla det för en julklapp. Då vår klösställning gått sönder så passade det bra. MEN, det är en förbannad jäkla boll på som är fylld med nåt som låter och det gör mig galen! Eftersom de gärna går upp mitt i natten och leker med den. Men men, man har nog snart vant sig vid det ljudet med :)

Ingen vanlig dag!

Publicerad 2010-12-27 22:49:56 i Familj,

Nehej, för det är den mest underbare och fine killen i världens födelsedag! Den har firats lugnt och sansat ;) Med sen frukost, barnmorskebesök, en sväng i Kista Galleria, mathandling, god mat och sist men inte minst en stor jäkla fruktsallad. Meningen var att jag skulle ha bakat en tårta till honom, han önskade sig en Williamstårta och jag sa att jag minsann inte är nån konditor. Då ändrade han sig och sa att han ville ha min pappas tårta. Det kände jag att jag kunde gå med på för den är busenkel. När vi sen skulle handla mat så frågade jag honom igen om han ville ha en tårta eller om han kanske eventuellt ville ha en fruktsallad. Ni som känner Martin vet precis vad han valde. Om han fick skulle han nog äta hela skålen själv med fruktsallad :) Hans present för den som undrar var att han fick välja precis vad han ville. Min plan var ju att ge honom Iron Maiden biljetter till Ullevi i sommar, men eftersom kotten inte är välkommen på den typ av tillställning så hamnade jag i ett vakkum. Det stod helt still. Så ja, han får välja exakt vad han vill. Undrar om jag var dum där ;)

Hos barnmorskan gick det också toppen. Fick börja mäta magen idag och allt såg ut precis som det skulle, låg exakt mitt i kurvan där man ska ligga så det känns underbart! Kul att veta att magen ser ut precis som den ska! Fick ta urinprov med och jag trodde inte att det skulle gå, men det gjorde det. Blodprov togs också och det såg ut som ett blodbad. Vart får jag allt blod ifrån? Järnvärdet var bättre, men hon ville att jag skulle fortsätta att ta tabletterna. Sa inget om att jag endast tar dem varannan dag. Men så länge allt ser bra ut så spelar ju inte det nån roll. Nästa gång vi ska dit får vi träffa en annan barnmorska för vår är minsann på semester, fusk tycker jag!

Imorrn är det dax för lite jobb igen. Kommer kännas konstigt att behöva ställa klockan och faktiskt gå upp när den ringer. Men det är ju kort vecka så jag tror inte att det ska vara några problem. :)

Årets andra vurpa

Publicerad 2010-12-26 23:30:10 i Jul,

Hemma efter en härlig julhelg i Öret med många bra och fina julklappar. Roligast måste ha varit Martins, lillbrors och mina föräldrars julklappar. På julafton fick jag av Martin en bakbok som heter "Kärleksmums" och serien "Solsidan" på box. På juldagen när julafton nummer två firades och jag satt där med mina paket fanns det 4 paket som var väldigt lika de två jag fått dagen innan. Mycket riktigt, så där satt jag i slutänden med inte mindre än 3 kakböcker och 3 boxar. Bra jobbat familjen! Men då var jag ju garderad i alla fall. Klantigast är ju att jag glömde Martins kvitto hos svärföräldrarna, men det tar hans bror med sig. Men jag hade ju tänkt byta det imorrn.

Igår innan vi skulle hem till min familj och fira så drog vi en repa på Mediamarkt och Elgiganten för att kika på TV till sovrummet, men inget föll oss på läppen. Men när vi gick däremellan så passade ju jag så klart på att dra en andra vurpa. Denna gång gick det bättre än förra gången eftersom jag gick och höll armkrok med Martin så han dämpade fallet rätt bra. Slog bara i ena knäskålen och sträckte det andra benet. Men om jag gått helt själv hade jag ju flugit all världens väg.

Imorse vaknade jag med huvudvärken från helvetet. Så jag kom upp vid lunch ungefär. Då fick jag veta att svärfar låg en trappa ner med magsjuka. Vad skoj! Vi som skulle fira Martins födelsedag och allt. Men den flyttades snabbt till hans syster istället, vilket resulterade i att hans mamma glömde hans present hemma ;) Hahaha! Men så kan det gå.

Imorrn väntar ett besök hos barnmorskan och så blir det nog lite rea på det. Sen ska vi så klart fira Martins födelsedag på riktigt eftersom det är imorrn han fyller. :)

2 siffrigt

Publicerad 2010-12-22 22:09:15 i Bebis,

När jag plussade för alla dessa veckor sedan så trodde jag knappt att det var sant! Jag var tvungen att kolla på stickan en miljard gånger, men jag fattade ändå inte. Att min lillebror kom till oss den dagen för att vara lägenhet- samt kattvakt gjorde ju inte saken lättare. För jag kunde ju inte prata nåt med Martin om det hela då ;) Men jag började direkt med att serva honom alla cidrar som stod i kylen, för de hade ju inte jag nån nytta av längre. Sen bar det av till Tunisien. Ytterliggare en utmaning då två fina vänner var med på resan. Hur skulle jag kunna dölja detta, inget vin till maten och en massa försiktighetsåtgärder. Det gick, men det var svårt. När jag sen började blöda sista dagen tänkte jag att hepp, jag hade fel. Men jag tyckte att det var riktigt märkligt att det kom så pass lite och att testet som jag tagit visat ett plus igen. Jodå, jag packade med mig ett test på resan. Hahah! Testade igen hemma och pluset fanns fortfarande där.

Det gjorde min bror med, och jag kände ju att jag inte alls var mig själv. Jag var bara irriterad och hungrig hela tiden och att fortsätta smyga igen var inget kul. Så tillslut åkte han hem och jag kunde vara mitt nya jag igen. Då drog vi iväg till Uppsala för att gå på konserter i dagarna tre. Jag har nog aldrig mått så dåligt i mitt liv. För det första, vet ni hur kalla nätter vi har i Sverige? Jag kan förstå att folk super ner sig totalt på festivaler och det är för att inte frysa rumpan av sig ;) Jag hade nog Martins alla tröjor på mig och dubbla jackor, filtar ja hur mycket som helst. Ändå frös jag. Magen rasade och jag kände inte att livet var på topp direkt. Och ständigt denna oro för missfall.

Veckorna segade sig fram, jag hade inte berättat nåt på jobbet och visst undrade de över mitt illamående och problem med att äta. Det var väldigt skönt den dagen jag lättade mitt hjärta. Ytterliggare ett ställe man kunde vara ärlig på och folk förstod att man kunde vara lite lättretligt. Att berätta för familjen var också skönt, men väldigt nervöst. Då vi både mindes deras tyckande och tänkande när vi skulle flytta ihop. ;)

Vi tog oss förbi den viktiga veckan då risken minskas för missfall. Vi tog oss till dagen då vi fick lyssna på hjärtat. Vi tog oss till dagen då vi fick se vårt underverk. Vi tog oss till halva tiden. Och nu mina vänner går inte tiden långsamt längre! Tycker att tiden bara svischar förbi. Idag är det tvåsiffrigt som gäller och imorrn välkomnar vi v 27. Det är 13 veckor kvar! Förstår ni, 13 veckor?! Det är ju inget alls. Min oro handlar inte alls längre om vår älskade kotte kommer att klara detta eller ej. Nej, det handlar om min egen oro. Förlossningen. Men med tanke på hur många som klarar detta varje dag så tror jag ju ändå eller nej, jag vet att jag kommer att klara denna del med. Har ju inte så mycket val...

3 dagar

Publicerad 2010-12-19 11:46:21 i Jul,

Igår var det en mysig dag! Bokspaning, lunch, bebismys och prat med goda vänner precis så som man vill ha en lördag! Jag fick med mig en julklapp hem, så nu är en person till avklarad på min lista. Varför har jag blivit tillsammans med en kille med jordens största släkt? Det är ju tur att vi delat upp det som så att man bara köper till den man får en lott på. Men sen finns det 4 små barn som önskar sig saker med, snart är de 6. Jisses! Hemma gick vi upp till grannarna som köpte den lägenhet vi var sugna på, de hade glöggmys och bjudit in alla grannar i trapphuset. Men jag måste ju erkänna att jag mest gick upp dit av nyfikenhet för att se vad de gjort, eftersom det bodde en gammal dam där innan och lägenheten såg ut som den gjorde för 40 år sen. Kan väl säga att de inte gjort så mycket mer nu. Bytt lite golv och så. Men blev ändå ganska chockad av att det faktiskt var trevligt! Grannarna är supertrevliga, kul att prata lite med de andra. Annars håller vi oss ju mest till Calle och Märta. Fick veta att en av damerna är gammal barnmorska, så till henne var vi varmt välkomna med frågor. Hon slog en blick på min mage och sa att du är runt v 28 va? Inte illa pinkat, då vi är i v 26 :) Hon älskar dessutom katter och berättade att hon ibland öppnar upp Pensionat Gyllene Svansen. Märta blev lite orolig och sa att du ska väl inte sno jobbet från mig nu ;) Söta ♥


När vi kom hem igen så började vi baka julgodis, hann med 3 sorter av 5. Allt verkar så himla gott, har 3 nyheter för i år med. Kommer bli skoj att se vad som får följa med till nästa år. Martin kom med en smart idé. Han tycker att jag och min bror tillsammans ska göra en bakbok. Jag bakar och donar och lillebror fotar. Kanske vore nåt, eller vad säger ni?

Idag fortsätter vi med baket, ska hinna köpa julklappar till mamma och pappa med. Ska bara komma överens med lillebror först. Jag har ju dock redan bestämt vad vi ska köpa, men lillebror är inte lika sugen på idén. Men det ska jag ändra på. Tar fram gravidhormonerna annars ;) Ska roa oss med att tvätta och mangla med. Alltid lika kul men ett nödvändigt ont! Idag är det dessutom 3 dagar kvar tills vi är nere på 2 siffrigt. Det närmar sig! Skoj!

Dumma gubbe!

Publicerad 2010-12-17 23:26:14 i Jobb,

Usch, vilka två helt idiotiska dagar jag har haft! Igår tappade jag allt som jag höll i, papper flög åt alla håll och bara för att det hände 2 minuter innan så var jag inte säker 2 minuter efter. Jag tappade yoghurten över hela tröjan två gånger, jag gick in i saker och ja dagen fortsatte så. Usch! Men jag tog mig igenom den i alla fall.

Idag var det en fredag som gud glömde. Jag fick inget vettigt gjort alls. Eller så kanske jag inte ska lägga fram det, jag fick massor gjort men det tog tid. Att nästan en timme gick åt till en gubbe som jag bara borde glömma med detsamma gör inte dagen lättare. Han ringde och lyckliga jag var den som tog samtalet, under 20 minuter fick jag lyssna på hans ljuva stämma. Han skällde, han gormade, han mjuknade när jag hjälpte honom med en del av bekymret och han avslutade med att vara lika galen och rabiat som när han ringde in. Han var en sån där människa ni vet som det inte går att diskutera med, alla andra har fel och han är den ende som har rätt. I hans värld vill säga. Har nog aldrig varit så matt efter ett samtal. Men att sedan få beröm och uppbackning av sina fina kollegor gör det mödan värt. Att han sedan ringde en gång till och betedde sig som ett svin mot en kollega gör ju att jag vet att det inte är mig det är fel på.

Kotten reagerade starkt på detta med. Lill*n sparkade och bökade. Jag antar att det var för att trösta sin stackars moder och visa att den fanns där för mig :) Eller så var den omåttligt stressad. Stackars liten! Efter denna timme fortsatte jag göra lite småklantiga saker så tillslut sa jag till chefen att jag inte kunde göra nåt mer dumt för nu skulle jag lämna bygget och han bara skrattade. Haha! Härlig fredag! Den avslutades på stan. Har nu köpt julkort, almanacka, almanacka till väggen, julklapp till bytet på tisdag, sprits till morgondagens julbak, presenter, julklappar till kidsen (dock saknas en) och så marshmallows även detta till baket. Jag känner mig nöjd med min fredag i slutändan ändå.

Nu ska jag sova för imorrn ska vi kika böcker och mysa med bebis och prata skit med vänner och sen ska det handlas en och en annan julklapp och så baka :) Busy busy!

En zombie till pojkvän

Publicerad 2010-12-16 21:46:40 i Familj,

Igår natt blev jag väckt av min käre sambo. Han låg och drog mig i handen och skakade och skakade och pratade väldigt mycket. Han grips plötsligt av panik och skriker "var är katten???" "Var är Barry" Sen börjar han slita i mitt täcke nere vid fötterna och fortsätter tjata om katten, klappar mina fötter och täcket. Jag börjar ju förstå att han inte är vaken utan att han sover och får honom att lägga sig igen och säger att Barry inte är i sovrummet och att jag gärna har mitt täcke ifred. Han verkar nöjd med det och lägger sig igen. Jag går upp på toa och när jag kommer tillbaka så ligger han fortfarande och pratar. Men nu om en av sina kompisar, han säger hans namn flera gånger och skäller på honom för att han inte spelar tv-spelet de tydligen spelar på rätt sätt.

Vad är det för fel på min karl egentligen? Pratar han inte i sömen är han ute och springer, alltså liggande i sängen. Inte konstigt att jag har sån taskig sömn numera... Han klagar i och för sig på att han sover dåligt han med, tror jag det så aktiv som han är ;) Men kanske är detta nån form av förberedelse för honom med inför det som komma skall?

Barnvagn, check!

Publicerad 2010-12-11 21:31:16 i Bebis,

Idag var vi uppe med tuppen för att vara oss. Ringde Kronan-butiken vid halv tio för att kolla om de skulle vara plats. Det skulle de. Men hon trodde att hon redan pratat med mig, haha. För det var en till Christine som skulle dit, minsann! Vi åkte iväg. Vi kollade, vände och bände. Körde ut i snön, packade in vagnen i bilen, drog av hjul, testade att byta ligg- mot sittdel. Jag var inte lika aktiv som Martin, men jag hade väldiga problem med att böja mig på de sätt som behövdes av förklarliga skäl. Men klarar Martin det så klarar jag det. Är inte det minsta rädd för det. När vi sedan står där så kommer ett tredje par, från Örebro! Enligt Martin en Hovsta-kille som han spelat tennis med. Ja, den här världen är bra liten.

Vi stod där tillslut och hade bestämt oss för att den här vagnen skulle vi ha. MEN, färgen var ett stort problem. Jag fastnade från allra första början för den gröna och jag har sagt hela tiden att det är jag som bestämmer. Ok, jag vet att det inte är snällt av mig, men det är jag som kommer köra runt med denna vagn mest. Men Martin ville ha en grå och den färgen är också riktigt läcker. Så där stod vi och funderade fram och tillbaka. Tillslut kom säljaren till vår undsättning. Hon berättade för oss att den gråa inte finns i lager och beräknades vara klar i början på februari. Valet blev inte så svårt då. Inte för att det inte skulle funka med att få hem en vagn i februari, men det betyder att den är populär och det betyder i sin tur att många har den. Därför blev det en grön :) Jag är skitnöjd! Så fantastiskt bra service var det också! De öppnar butiken för att några vill komma, de skickade med ett bäddset till vagnen, så nu finns täcke, kudde, påslakan, lakan och örngott. Vilken härlig dag! Nästa vecka har vi vagnen i vår ägo.

Nu ska vi kolla på film. Jag har valt en skräckfilm. Att jag aldrig lär mig...men vi får hoppas att den är sevärd ;)

Kottens kläder, so far...

Publicerad 2010-12-10 22:39:15 i Bebis,


Cool reggaebody med tillhörande mössa, kottens första plagg. Dock lite för stort, men kan kanske användas i Uppsala på festivalen i augusti nästa år :)


Traderavinster, Villervalla, P.O.P och Baby popeye

Mera vinster, Villervalla (behöver jag säga att jag älskar Villervalla?)

Cool kattbody och en cool stjärnbody från Kameleont (katten vet jag ej märke på i skrivande stund)

Lundmyr of Sweden, och en den stora kissen med i bakgrunden

Söta brallor från HM

Klart kotten älskar sina päron ;) från HM

Senaste inköpet, så mysig dress! Från HM

Hur söta är inte bebisstrumpor? Från HM

Behöver jag säga att vi gillar randigt? Eller det är egentligen Martin som är det stora fan:et men jag är ju inte sen att hänga på. Nästa plagg måste nog vara rutigt, för då matchar vi Martins garderob perfekt. Hahaha! Så skoj att handla dessa saker. Man hittar ju bara mer och mer varje dag!

Magen rör sig!

Publicerad 2010-12-10 18:49:53 i Bebis,

Åhhåjaja, äntligen fredag! Förstår inte vad det är som händer med fredagar. De börjar alltid lugnt på jobbet och man sitter där och kliar sig i skallen och undrar vad man ska hitta på för att få dagen att gå. Sen framåt lunch så händer det nåt och man har hur mycket som helst att göra istället och man undrar hur man ska hinna med istället. Knasigt det kan vara! Men på nåt sätt så går det alltid ihop sig ändå. :)

Jag blev skitsur igår när jag skulle dubbelkolla så att affären där vi ska köpa vår barnvagn är öppen imorrn, men nej, de hade tagit bort infon om att det skulle vara lördagsöppet! De enda tider som fanns kvar är mellan tis-tor kl. 10-17. Ok, vem är ledig då? Men jag mejlade dem imorse för att se om de skulle ta bort lördagarna för alltid eller om de skulle komma tillbaka. En kvar senare hade jag fått svar, de kommer tillbaka i januari men om vi ville var vi välkomna imorrn för en av tjejerna skulle ändå in och jobba. Det kallar jag service! Och eftersom vagnen endast finns där på plats eller via webben så kan vi ju inte åka nån annanstans för att spana in den igen. Nej, jag är supernöjd. Så imorrn är vi kanske en beställning av en vagn rikare!

När jag kom hem idag var det städat och klart. Jag älskar min man lite mer vissa dagar än andra. Igår låg han inte högt på topp, men idag då jäklar ♥ Så jag kunde bara dimpa ner i soffan och äta några godisbitar. Kotten älskade det tror jag. För det blev liv i luckan och det sparkades hejvilt. Syntes genom kläderna till och med. Så jag var tvungen att lyfta upp tröjan för att sitta och kika på den en stund. Varje gång jag bad Martin kolla så slutade den tvärt och när han fortsatte att spela tv-spel så började den igen ;) Buskorv! Men den blir väl som sina föräldrar antar jag, hahaha! Men det är helt otroligt hur mycket man kan fascineras av att magen rör sig eller att man ser en fot eller en hand som trycks ut. Lilla kotten vad du är efterlängtad!

Bitter

Publicerad 2010-12-08 20:34:45 i Livet,

Jag undrar varför det finns så många sura människor för? Idag på jobbet har jag blivit utsatt för diverse typer som man undrar vad de varit med om? Och varför ta ut den ilskan på nån som inte har med saken att göra+ Jag förstår inte sånt. När jag var inne och handlade på Konsum efter jobbet till exempel så kom det en man i sällskap med en av tjejerna som jobbade där för att fråga en av kassörskorna om pepparkakor. Hans sort fanns inte och det var ju förfärligt! Hur kunde de bara göra så mot just honom?? För de hade ju minsann haft de han gillade tidigare. Och så hotade han med att han om de inte tog in dem igen var tvungen att börja handla hos Ica istället. Min första tanke var bara att de kan ju ha tagit slut! Och det var väl knappast den tjejens fel att de inte fanns! Han hoppade sedan på nästa kassörska. Äh, larvigt! Baka dina egna kakor så får du dem som du vill!

När jag sen kom hem blev jag lite glad igen, tvp paket med kläder hade kommit hem. Men det ena var jag inte riktigt nöjd med. Fast jag gjorde en så bra deal så jag kan inte riktigt klaga. MEN så öppnade jag ett kuvert från Transportstyrelsen och tänkte medan jag öppnade att vad kan det här vara? I och med att vi numera färdas i en så kallad miljöbil så ska det inte kosta oss nåt att åka genom tullarna och så. När jag väl fått upp det så visar det sig vara en parkeringsbot, på den gamla bilen! Dock på ett datum då vi fortfarande hade den i vår ägo. Men jag har aldrig fått nån bot! Så vad är detta? Jag kan ju inte få en påminnelse på nåt jag inte fått. Blir arg! Martin är inte hemma heller så jag kan inte fråga honom. Åh! Men det bästa med Martin är att han är en jäkel på att ställa saker till rätta så han får nog ringa på denna om han inte vet med sig att han tagit boten och stoppat den i fickan. Jag blev dessutom så till mig att jag glömde blåsa ut mitt dagsljus så nu har jag eldat upp hela nummer 9. Nu är det jag som är bitter ;)

Rökning

Publicerad 2010-12-07 23:13:03 i Livet,

Imorse när jag åkte till jobbet så kom det på en kvinna som prompt var tvungen att stå precis där jag satt. Kändes nästan som att jag hade henne i knät tillslut. Men i alla fall, det var egentligen inte det som störde mig mest. Nej, det var hennes otroliga stank av cigarettrök. Just nu tror jag inte att det finns en värre doft. Jag undrar om de som röker fattar exakt hur äckligt de luktar? Jag tror inte det, för då skulle de aldrig fortsätta med skiten. Ok, jag är gravid och har ett luktsinne som en katt, men jag har alltid hatat just den doften. Min kära mor rökte under nästan hela min uppväxt, både min bror och jag hatade det och tyckte att hon var pinsam. Ingen av oss röker idag, big surprise va? Men min mamma slutade, hon lyckades efter väldigt många år av denna dumma ovana och idag är hon riktigt glad över det och vi är stolta över henne. För det var inte lätt.

Men som sagt, åkturen imorse var inte trevlig. Jag var redan illamående och så lägga till den där stanken på det. Usch! Men alla får ju så klart göra som de vill. Kom helst inte i närheten av mig direkt efter just nu bara ;)

Tidsbrist

Publicerad 2010-12-07 19:45:57 i Livet,

Hade en fantastisk helg i Öret. Problemet är bara att få tiden att räcka till till alla. Man flänger mest runt för att hinna med. Det roliga är att många ofta tycker att man ska ses lite spontant. Kan säga att det funkar inte! Man måste ha det inbokat från början för att det ska gå. Vi började helgen hos mina föräldrar, först med god mat på kvällen, Idol och en massa choklad. Sen på lördagen vankades det inhandling av mina skumtomtar :) hittade även pepparkakskola, så det kommer jag nog inte att baka i år. Sen bar det iväg till Marieberg för inhandling av present till Martins bror som skulle firas senare. Jag hittade även de kängor jag velat ha i många år men ansett att priset varit lite väl högt, men med svullna ben och en omöjlighet att få upp mina stövlar så var det ett måste. Plus att jag kommer att ha nytta av dem nästa år när kotten ska rastas. Plus att vi köpte små strumpor till kotten, det var vad jag hade planerat men när jag stod där så såg den sötaste lilla dress så den fick följa med den med.

På kvällen böt vi hem och åkte till Martins föräldrar där vi firade och firade, massa god mat fick vi och det var en trevlig kväll. Sällskapet bestod av inte mindre än 12 personer, tänk nästa år då är vi 14! Galet. Det är en stor familj jag kommit till, till skillnad från min egen. På söndagen vankades det söndagmiddag, även den sagolikt god. Är det nåt min svärmor kan så är det att laga mat och speciellt såser! Mycket gott! Tog en sväng på stan med innan vi skulle se O, helga natt. Alltid kul att strosa runt i sin gamla hemstad och se vad som har förändrats. Sen kollade vi på showen och jag måste säga att Moa var helt klart bäst! Kul att hon blev framröstad till årets lokalartist! Det var hon värd. :)

Var inget vidare väder att åka hem i. Snökaos kan man väl rätt och slätt kalla det. Vi höll på att bli prejade av en lastbil! Mindre kul, men han höll i sin tur på att bli prejad av en annan lastbil. Kan de inte bara köra i ett tempo de klarar av?! Hade en liten bestämd kotte i magen med, som prompt skulle sparka mig på urinblåsan. Ena stunden inte kissnödig, nästa panik! Busunge redan från början. ♥

De nya pjucken, Canada Snow från Scorett 1499:-

Jag lovar att det kommer upp bilder på kläderna med, ska försöka få med allt jag hitintills köpt då :) Men jag orkar inte fota dem just nu och HM hade inte dessa kläder på sin hemsida som jag köpte sist.


Vinterkyla

Publicerad 2010-12-02 22:05:16 i Vardag,

Man blir ju helt chockad över kylan som bara kom över oss. Fast när man tänker efter så var det ju så här det var förr när vi var små. Då kom ju snön tidigt och låg kvar länge länge. Det är ju trots allt december och då får man väl ändå säga att det är ok att snön är här och jag har hellre kallt och snön ligger kvar än att det slaskar och är snorhalt vart man än ska. Faktiskt. Men sen tycker jag inte alls att det är kul att behöva pälsa på sig massor, eller att skotta fram bilen. Men men, det är 16 veckor kvar tills det är mars ;) och så länge klarar vi oss väl?

Borde packa eftersom vi drar till Öret direkt efter jobbet imorrn. Men jag orkar inte. Dessutom brukar jag ju alltid vara ute i sista stund med det och varför ändra på nåt som funkar? Ska bli kul att komma hem en helg. Mamma ska baka pepparkakor på lördag så jag vet ju vad jag ska göra. Just det. ÄTA. DEG. Jag är ju inte som andra och tycker om själva pepparkakorna, inte om de är hemgjorda i alla fall. Nej, jag äter degen. Hahahaha! När jag och min bror var små så blev mamma alltid så arg på oss om vi åt degen för hon tyckte inte att det skulle räcka till kakorna då. Att vi alltid slängde en massa kakor i april det glömde hon nog. Hur som helst. Vi var ju inte helt dumma. Vi smög ner till kylskåpet i omgångar och sen snabbt upp till mitt rum och mitt dockskåp. Där gömde vi degen i små kastruller och vaser och ja allt som hade hål att fylla. Vi glömde dessvärre degen i vissa av byttorna så vi blev ju avslöjade rätt snabbt i alla fall. Tyvärr satt degen fast där den satt. Hahahah! Nu behöver jag inte smyga längre. Tror jag.

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela