kirsten

Sanna mina ord

En helg i julens tecken

Publicerad 2008-11-30 21:45:59 i Allmänt,

Ännu en helg är över och nästan tre förpackningar med näsdukar! Min näsa är så sönderskavd så den är alldeles röd och narig. Precis vad jag önskade mig, känner mig så het och läcker! Är ibland rätt glad över att ha arbetat på ett mindre hotell, man stannar inte hemma från jobbet om man inte är döende. I fredags masade jag mig iväg till jobbet, trots att stängningen låg på min lott. Höll mig kvar till dess med, trots att ögonen rann och min papperskorg fylldes med näsduk efter näsduk. Många tyckte att jag var dum, men sån är jag. Ska gärna ha 40 graders feber om jag ska vara hemma. Eller som sist, en tappad röst. Utan den kan jag inte göra mitt jobb som bokare, har ju inte tillgång till texttelefon heller.

Blev en tidig kväll i fredags, i säng direkt efter utröstningen i Idol men upp riktigt tidigt på lördagen. Då det stod handling på menyn. Det är inte lätt att handla till en fest inte. Är väldigt svårt att beräkna hur mycket som kommer att gå åt. Jag har ju lite med mig från mina hotell jobb då jag lagt upp frukostfat. Men det är en sak med hotellfrukostar och en med matgäster. Men jag tror och hoppas att ingen ska gå hungrig därifrån. :) På kvällen blev det filmkväll med SATC och V för Vendetta. Båda kan jag starkt rekommendera. När vi sett dem satte planerna inför festen igång. Oj, vad kul det ska bli att sätta dem i verket ;) Mer säger jag inte, haha!

Idag tog vi en snabbis på stan, jag kikade lite på vinterstövlar då jag pajade mina i måndags. Men hittade inte direkt några eller så tyckte jag att de var för dyra. Bra då att jag hittade ett par i Vagabonds skyltfönster efter stängning, billigt och bra ;) Köpte två nya skivor till mitt Singstar med, Schlager Hits och ABBA. Blir kanon det, ska testa ABBA sen tänkte jag. My godness. Köpte även lite polkagriskola på Lagerhaus, supergoda är de. Sen promenerade vi Strandvägen ner för att ta oss till Skansen som var vårt egentliga mål. Julmarknad och djur, massa mys! Åt årets första lussekatt och även lite brända mandlar. Mums! När vi kände oss klara där gick vi in på Grönan som även de hade marknad, mysigt där med. Spelade på chokaldhjul utan resultat, fick till och med trycka på stoppknappen ;) Det ni! Och trots det vann jag inte, dumt.

Drack varm choklad och åkte sedan över med båten för att ta en runda i Kungsträdgården med. Där hade stans alla poliser samlats med, avspärrat och grejer. Spännande. ;) Gick förbi NK för att kolla deras årliga skyltning. Sen var vi alldeles för trötta så vi åkte hem. Har varit ute hela dagen och vad man mår bra av det. Min förkylning tackade för det med ;)

Dax för en ny vecka med. Lite boxning men annars ska det bara lagas mat till festen och jobba :) Blir bra det. Här kommer lite bilder från dagen :) Enjoy!

    
  

Rockabilly

Publicerad 2008-11-27 22:42:07 i Allmänt,

Fasiken jag börjar bli gammal. Det är ett faktum! Efter att ha varit med på Tomterocken på jobbet i måndags har jag inte riktigt hämtat mig. Att jag ens kom upp i tisdags är enligt mig ett mysterium. Men det är som sagt ett tecken på att det är ålderdomen som stigit mig till huvudet. Förr kunde man vara uppe hela natten lång men ändå vara fräsch dagen efter :)

Festen då? Ja, den var helt underbar! Ett rockabillyband som spelade hyfsad bra musik, Ida du hade älskat det! Själv saknade jag ett par som dansade, typ jitterbugg eller lindyhop. Men man kan ju inte få allt. Jag missade dessutom all mat! Hur kan man göra det?! Drickat kom jag ju ihåg. ;) Spanade på en hel del kändisar. När Marie Fredriksson kom trodde jag att jag skulle dö! Herregud, hon tillsammans med Per Gessle, alltså Roxette var mina största idoler genom min barndom. De var de jag först hade på ett eget band med musik. Ja, det var stort! På scen fanns Mats Ronander och Sanne Salomonsen, grymt! Även coverbandet var bra.

Hade bestämt en tid jag skulle hem, men jag sköt på den hela tiden. Stackars Martin! Han var den störste hjälten som både skjutsade mig dit och sen kom och hämtade mig. Kan inte med ord beskriva hur mycket han betyder för mig! Inte alla som har en sån snäll man som mig har jag fått lära mig under dessa dagar. Nog för att det är rätt lätt att köra dit från oss, alltså till jobbet. Men i alla fall. Han satt uppe för min skull. Kärlek!

Har inte gjort nåt alls sen dess. Jag har varit helt död. Idag tog jag mig visserligen en promenix när jag kom hem. Martin är ute på galej idag och då är det inte så himla skoj här hemma. Katterna lever rövare och jag är snuvig och livrädd för att jag även ska ha dragit på mig magsjuka som går som en löpeld på jobbet. Man sitter liksom och känner efter, att är det inte nåt som känns knasigt med magen. Dumt! 

 I helgen blir det handling inför festen och kanske en julmarknad. Ska pynta till det lite här med :) Blir bra det!


Det alldeles underbara gänget!

Snöstorm

Publicerad 2008-11-23 21:18:33 i Allmänt,

Även denna helg har gått i ett rasande tempo. Visst jag har gjort massor, men jag bli ändå lika förvånad varje gång. I fredags gjorde jag inte så mycket annat än att komma hem och typ dö i soffan. Lagade visserligen lite mat innan min kollaps, men kikade på Idol och Bonde söker fru. Mer behövdes inte för att jag skulle tacka för mig.

Lördagen började som så många andra lördagar med att tvätta. Man måste ju ha lite rutiner i sitt liv eller hur. Sedan bar det upp till stan för att leta kläder inför måndagens festligheter. Fick lite tips och råd innan av vänner och mamma, men även av expiditer i affärerna. Så det slutade med att jag hittade både klänning, hårband och örhängen. Hittade även ett par skor, men ville fundera på detta över natten då jag som så många av er vet har väldigt många skor. Var i alla fall en himla bra dag på stan, hittade även en adventsstjärna, saffransskorpor och polkagriskola. Åkte hem och lagade mat och kollade på film, hann med både Se upp för dårrarna och Lock stock and two smoking barrels. Två väldigt bra filmer.

Idag gick vi upp väldigt tidigt för att vara oss. Åt frukost vid köksbordet, första gången sen vi flyttade hit. Åkte sedan till Kista galleria, efter att jag testat de skor jag har som skulle passa till detta evenemang. Men eftersom min tå fortfarande inte mår bra så passade inga av dem. Tro det eller ej. Men jag köpte i alla fall de skor jag såg igår, de passade bättre eftersom de är rundade i tån. De kostade vad jag visste 499:- men när jag betalade så gav jag 349:- för dem. Tack och bock. Jag passade även på att hoppa in till en frisör som kapade luggen på mig. Så blir jag ingen rockabilly nu så vet jag inte vad som skulle ha kunnat fixa den saken.

Har haft merparten av familjen P här med. Fikade, matade katterna med kattgodis, kollade på Hitta Nemo och bara mös. För ute vill man inte vara här i Solna. Träden viker och vänder på sig. Det viner inomhus och snön virvlar i luften. Men det är mysigt. När man är inne ;) Lillsnuttan kramade en av katterna och tyckte att det var fint med ett levande gosedjur, bra gjort av en 5 månaders bebis.

Vad gäller porrsurfing kan jag ärligt erkänna att jag aldrig gjort det, jag skulle inte ens åka dit på den frågan om jag fick den i Sanningens Ögonblick. Bilderna som jag ser är faktiskt från andra människor bloggar. Hursom helst, Martin hälsar att han inte behöver det själv heller, då han tycker att inte behövs eftersom han har mig. Fina du!

I love you!

Publicerad 2008-11-21 18:19:56 i Allmänt,



Jag är kär i den här låten för tillfället. De spelar den mycket på den radiokanal som jag tidigare tipsat om. Men man tänker oftast inte på vem det är som som gjort låten. När Martin kom hem en kväll så sa han att det fanns en jättebra låt av September och efter mycket letande och hjälp av min bror så kom vi på vad det var för låt. Att den sedan kom ut hösten 2007 är ganska komiskt. Att man inte hört den direkt förens nu!

Intima bilder

Publicerad 2008-11-19 21:45:54 i Allmänt,

Då vi numera har TV.n och datorn ihopkopplade som ett mediacenter har Martin inte lika mycket tid vid sin älskade dator. Lucky me. Men då brukar han ibland använda min istället, vilket för mig är helt okej. Ibland har han även sin egna jobbdator med sig hem så då är det ännu bättre. Nog för att man kan undra varför man ska behöva vara så anträffbar hela tiden? Tänk förr när man i de flesta familjer surfade på modem och man kanske fick en timme på kvällen efter 18 då det var som billigast. Nu står datorerna på 24/7.

Hursom helst så lånade han datorn igår för att skicka in en ansökan. Helt plötsligt hör jag ett illvrål och undrar vad det är frågan om.
- Vafan har du en bild på nån annans k*k på datorn för? Men vafan, det är ju en annan kille som sniffar på den med! Vafan!
- Ähuem, vad säger du älskling?
-Din dator, bild...
- Men snälla du, det är väl Gynnings bilder eller så.
- Ja men då så.


Förstår att ni undrar hur jag kan ha hennes bilder i MIN dator. Svaret är, jag vet inte. Jag får alla era inlagda bilder i min dator, eller ja i alla fall de som läggs ut i bloggar. De blinkar förbi i en liten bild vid sidan av mitt internetfönster. Himla fint när det är ens egna bilder eller så. Men jag kan förstå chocken hos min älskade när han ser en annan killes snopp i min dator. Jag skulle också undra. Så please, låt dessa bilder vara utanför era bloggar.

Trött och sliten

Publicerad 2008-11-18 20:08:22 i Allmänt,

Det här vädret måste verkligen bli bättre snart. Jag går i dvala snart! Blir bara svårare och svårare att få upp ögonen när klockan ringer. Då vi bor i en skog så är det alltid väldigt ruggigt i vår lägenhet. Detta gör att vi så klart drar upp värmen för att närmast panik sänka igen för att det blir för varmt. Kan liksom aldrig vara riktigt bra. Rätt skönt dock när det är sommar och man har det svalt och skönt :)

Foten börjar bli normal igen, haltar dock fortfarande och det är mindre skoj. Men den är inte svullen längre så man får på sig skor igen, men en vacker blå ton har den fortfarande. Igår lyckades jag dessutom slå i den igen. Grattis!

Helgen var annars toppen, hade kunnat vara lite roligare väder i och för sig men det är ju inget jag kan göra nåt åt har jag märkt ;) I lördags stod det handling på schemat, det viktigaste att få hem var Fanta och tacos. Då detta var beställt av Martins 3-åriga brorsdotter som skulle komma hit på middag. Blev succé. När det sedan serverades ostbågar till efterrätt var vi givna favoriter. Att vi sedan hade sparat en pärlplatta och pärlor som kom med reklamen så tindrade de där små söta ögonen igen. Om det är så lätt även sedan kommer jag och Martin vara de bästa föräldrarna. Man kan väl få önska eller hur. ;) Filmen Törnrosa visades med, som sedan lånades i söndags då den var så himla bra.

I söndags var jag upp på stan och kollade lite och tog en fika med en kompis. En helt lagom helg helt enkelt :) Nu är denna vecka redan inne på andra dagen. Jobbar enbart med grupper den här veckan då tjejen som annars gör detta är på semester. Inte ett dugg avis. Har sjukt mycket att göra och har alldeles för många obesvarade mejl. Usch! Men men, det är en dag imorrn igen så det är bara att kämpa på då :)

Nu visas det TV från Örebro så det måste ju ses. Så har ni inget för er, slå på 3:an och SOS familj. Undrar om även jag låter så där när jag pratar? Men då borde jag kanske inte höra hur de låter ;)

Klantmaja!

Publicerad 2008-11-13 22:39:03 i Allmänt,

Imorse tror jag att det hade varit bäst att jag hade stannat hemma. Började med att jag hade så förfärligt ont i magen, kändes som om den skulle sprängas typ. Men duktig som man är knatade man iväg ändå. Kom till jobbet, böt om och gick trappan upp som alla andra dagar. Jag åker ogärna hiss själv, och speciellt här då jag fastnat i den en gång. Men idag tror jag att det hade varit att föredra. Ramlade och slog i foten rätt rejält. Tänkte inte så mycket mer på det utan linkade in till vårt kontor. Jag menar det brukar ju gå över rätt fort, men dilemmat är att det inte alls gjorde det. Har bara blivit värre och värre under dagen. Så tillslut ringde jag till Vårdguiden för att få råd, de sa åt mig att åka in till sjukhuset meddetsamma. Jag väntade dock med detta tills jag slutade jobba och Martin kom och hämtade mig. Kom till och med in på kontoret och ledde mig ut som en annan gentleman ;)

Väl där fick jag komma in nästan meddetsamma, inget man är van vid från Örebro direkt. Doktorn med sin elev kom nästan direkt med när jag fått mitt bås. De klämde och kikade lite och sen fick jag ligga där i typ 30 minuter själv. Martin var ute och parkerade bilen och det fanns ingen mottagning inne på sjukan, fick tillslut iväg ett mess till honom och så kom han lagom tills jag skulle upp på röntgen. Gick himla smidigt där med.

Sen fick jag sätta mig ute i det första väntrummet och vänta, så i slutänden tog det lika lång tid som i Örebro i alla fall. ;) Men tror ni att de hittade nån liten spricka eller så då? Nej, så klart inte. Fick rådet att använda träskor då de har en hård sula och är mer stöd än andra skor och ta några alvedon när smärtan är som värst. Vet inte om jag ska skratta eller gråta? Jag kan alltså inte stöda på min fot, jag går på sidan av foten för att kunna ta mig fram de säger att jag ska ha skor som är tunga och har klack istället för att erbjuda mig ett par kryckor? Alvedon tar inte bort smärtan, den tränger igenom och det är det jag ska fylla mig med? En tjej som kom in med MAGSMÄRTOR gick ut på ett par kryckor?! Var är sjukvården påväg?

Eftersom jag lite kaxigt sa att jag inte behövde några kryckor när jag gick runt på sjukan blev alltså inte erbjuden detta när jag sedan gick därifrån. Dum som man är stod man inte på sig och sa att man behövde det. Jag är glad att Martin har kvar sina smärtstillande från sin operation och efter lite rådgivning av min kusins sambo så känns det OK att ta av dem. För annars kommer jag inte till jobbet imorrn.Vet dock inte vad jag ska ha på fötterna. Kommer få använda mig av Martin imorrn tror jag...som bärhjälp till tuben ;)

Ska ta foto på min fina fot med, hatar dock fötter, men måste ju visa den blå svullna skönheten ;)

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela