kirsten

Sanna mina ord

Gott nytt år!

Publicerad 2007-12-31 16:28:05 i Livet,

Jahaja, så var den sista dagen för detta år här då! Fattar inte alls var det tagit vägen, men nu går vi mot 2008 istället. Kanske kan det bli ett bättre år, eller var 2007 egentligen så himla dåligt?! Bortsett från att vi inte hade nån sommar what so ever, ingen vinter för den delen heller. Men annars måste jag för egen del säga att det varit rätt bra. Var iväg på en del resor, trots att jag inte hade nån semester att tala om. Men den kommer ju nu, om bara några veckor ;)

Sitter här och velar, har jag verkligen valt rätt klädsel för kvällen eller om jag kanske bara skulle ta nåt annat skräp? Jag menar vad är egentligen denna kväll för nåt? Amatörernas afton brukar den kallas. Och jag tror faktiskt att det är så det är, det brukar aldrig bli som man planerat. Därför går jag in i denna afton med noll förhoppning. Två år i rad har det blivit kaos för min del, så min enda plan för kvällen är att ha skoj.

Hoppas i alla fall att alla ni får en riktigt trevlig kväll, vad ni än hittar på! Ska pallra mig iväg snart faktiskt, ska på lite förfest innan festen ;)

ÅH, jag kan inte välja...

Publicerad 2007-12-28 18:14:04 i Resor,

Större bild,SEC TRACK 65

Jag kan verkligen inte bestämma mig för vilken av dessa jag ska välja! Får panik! Snart är det ju dax att åka liksom, och jag kan inte välja vilken ryggsäck jag ska ta! Eller ja, köpa förstås. Den helsvarta är den jag drömt om längst, den som passade bäst från början, för att det inte fanns några andra att välja mellan förvisso. Var endast den som hade en löstagbar väska som man kan ha med sig in i planet och så. Men kände att den var för dyr, kostade då ca 2000:- Men å andra sidan är det en Haglöfs och de har ju riktigt bra väskor. Den andra med lite röda detaljer hittade jag med min kollega Ida på Stadium, den har allt det som den andra väskan har. Typ. Kanske inte lika bra bärsystem, men what the heck, som Mattias, Martins bror, sa så kommer vi inte att släpa på dessa väskor överdrivet mycket. Priset är betydligt billigare, ca 800:- för dammodellen och en mycket större extra väska. En tjejs dröm liksom. Men nu är det ju så bra att den andra svarta väskan är sänkt till 1500:- Åh, jag vet verkligen inte, vad skulle ni välja bara genom att kolla på dem?

Nu måste jag lägga på ett kol som vanligt! Har inte fixat till mig ännu och jag ska vara där om 40 minuter. Hehehe! Alltid en sån tidsoptimist ;) Bowling,middag och eventuellt utgång står på schemat med tjejerna från jobbet och inte att förglömma Simon ;) Han kommer att känna sig som en pimp idag. Heheh!

Julklappar 2007

Publicerad 2007-12-27 18:47:26 i Jul,

Tänkte visa vad jag fick i julklapp av min underbara familj och Martin och hans familj med förstås :)

image1421. Klänning från MQ, Lillebror
2. Högtalare till min Ipod, Martin
3. Smink, lillebror
4. Thailandskarta, M&P (mamma och pappa)
5. Batterier till högtalarna, Martin
6. Laddare till Ipoden, Martin
7. Lotter med vinst och pengar, M&P
8. Prova-på-golf, Karin Martins mamma, julklappsbytet
9. Bok Tröstaren av Karin Whalberg, Karin/julklappsbytet
10. Resehandduk, M&P
11. Bok Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson, M&P
12. Tapasset, M&P
13. Kruka för kryddväxter, M&P

En bra jul för min del. Men roligast är att ge tycker jag :) Speciellt till barnen, så kul att se glädjen i deras ögon över vad de får. Sen att de kanske glömmer bort dem efter en stund känns som att det kvittar. De har ju kul för stunden och det är ju precis så det ska vara i ett barns värld.

Tjejsnack v. 52

Publicerad 2007-12-27 18:19:22 i Tjejsnack,

Nyår


Var och med vilka ska du fira nyår?
Med några vänner här i Örebro


Har du några nyårslöften, vad?
Nej, inte direkt. Brukar aldrig bli så att man håller dem. Men kanske att bli en bättre människa, på så sätt att man värnar mer om vår jord och så.


Vad är det bästa som hänt år 2007?
Oj, mycket som varit bra det här året. Har inget som är bäst faktiskt. Men möjligen MIKA-konserten ;)


Vad är det sämsta som hänt år 2007?
Samma som ovan, mycket har vart kasst men inget som har vart sämst...


Vad förväntar du dig av år 2008?
Att det ska bli ett bra år!


http://mlilja.net/tjejsnack

God jul

Publicerad 2007-12-24 11:41:51 i Jul,

Hann klart med alla julklappar i år med. Var en hel del som var riktigt oroliga över att jag inte skulle det. Okej, okej, jag missade en och det är jag INTE stolt över. I Martins familj har vi julklappsbyte och det är till det jag glömde, men hey vad gör väl det om hundra år?! Kom på den briljanta idén att lillebror skulle få måla min klapp och det gjorde han! Bra idé eller inte? Kanske ska tillägga att Martin är mitt byte ;) Så det är ett eget presentkort, ja inget snusk nu, utan det han vill ha typ vantar och en halsduk eller så.

Hade glömt julklappsetiketterna med så fick dra ut i sista stund igår kväll och fixa det, trodde att vi hade det eftersom vi hade 3 rullar med papper...Aja, lyckades slå in allt i alla fall. Även om det inte var det lättaste...Spelade bingo gjorde vi med, var så attans nära att vinna 1000:- men inte då! Men det är väl som vanligt?

Idag bär det av till min familj, har redan vart där och chockat min familj. De trodde att deras klockor gick fel eftersom vi kom 2 timmar för tidigt ;) Hehe, men man vill ju inte gå dit med alla klappar och man vill ju inte åka bil i onödan ;) Men men, så är det. Nu måste jag lägga på ett kål känner jag. Nysduschad, men inte så mycket mer.

Hohohoho, Merry Christmas to everyone!

image140


Bilden

image141


Originalet

Riktigt huslig

Publicerad 2007-12-19 22:00:22 i Jobb,

Usch, börjar bli trött på detta nu. Känns som att den här kvällen aldrig kommer att ta slut! Började frosta av frysen här på jobbet när jag gick på mitt pass. Nu 7 timmar senare så är det fortfarande jättemycket is kvar i den. Står i valet och kvalet om jag ska lämna den så tills imorgon och hoppas på det bästa. Eller om jag ska stänga igen den och fortsätta imorrn, men det vet jag inte alls blir bra! Kommer att lukta riktigt illa där inne då och det har jag ingen lust med. Så jag gör nog alternativ nummer 1. Har värmt vatten och så fram och tillbaka, börjar bli riktigt yr av de varma ångorna och det har endast varit vatten i kokaren, jag lovar. Aja, det blir nog bra det här.

Annars har jag verkligen inget annat spännande att berätta...så himla segt på det här stället så nära jul! Men det är bara 2 dagar kvar att arbeta nu, kan inte vara så mycket bättre faktiskt. Behövs lite ledigt faktiskt. Nog för att jag är ledig snart igen, men i alla fall. Bra att jag kom på det nu, skulle ju ringa doktorn och kolla vaccineringen idag, men det glömde jag. Får helt enkelt göra det imorrn. Måste ju styra upp sånna saker med nu, och få det att gå ihop sig för Martin med. Åh, himmel och pannkaka vad jobbigt allt blev nu då! Endast 2 månader kvar nu! Precis på dagen faktiskt!

Ja, jag säger då det...

Publicerad 2007-12-18 22:16:18 i Livet,

Idag skulle jag och lillebror vara duktiga, vi skulle minsann handla julklappar! Men se det gick inte så bra det, för antingen fanns det inte eller också visste vi inte vad vi skulle hitta på eller så var det helt enkelt för dyrt. Varje år får vi varsin önskelista från våra föräldrar, mamma brukar ha minst 5 saker och på det gärna en miljon kronor, pappa däremot har samma tre saker varje år! Ja, det är helt sant, tre saker?! Det skulle ju vara himla smidigt kan man ju tycka, men det är det inte! Han önskar sig en skjorta, en långärmad tröja och en almanacka. Så vad är problemet kan man ju undra...

Jo, så här är det. Skjortor finns inte överdrivet många fina som jag och min bror kan komma överens om att köpa, så det brukar vi strunta i. En långärmad tröja, ja men det måste ju vara lätt tänker ni. Men där får den inte vara för tjock, den måste ha dragkedja eller knappar hela vägen så att den går att öppna. Kan ju inte vara så svårt eller hur? Men det är bara det att tjockleken har mycket stor betydelse, det man själv tycker är tunt tycker inte pappa är tunt...suck...sen almanackan då...ja, varför ska han ha den? Han använder den ca en vecka in på det nya året, sen faller den i glömska och hamnar bland alla andra papper. Så det känns så där skoj. Men jag och lillebror brukar därför hitta på lite eget. Köper lite dyrare och finare tröjor än vad pappa räknar med, så klarar vi den biffen.

Men det ska nog gå detta året med! Vi har ju kommit på en hel del och nu visar det sig att vi antagligen kommer att få våra löner redan på torsdagen. Kan ju inte bli så mycket bättre. Så nu gäller det bara att planera. Har ju liksom inte ens börjat med detta ännu! Men ingen direkt panik för detta ännu! Tar det med ro. Lillebror är mer nervös, för att sakerna ska ta slut, för att det kommer att vara tokmycket folk och så vidare ;)

Nej, nu får allt gästerna ta och pallra sig hit! Har en hel drös av dem kvar. Bådar inte gott det inte! Men vad ska man göra? Bara att vänta, vänta och vänta...

X-mas challange

Publicerad 2007-12-18 18:19:12 i Jul,


håhåååja, jag blev utmanad av Linnéa..
(en av de bloggarna jag läser varje dag...)
Lista åtta saker du önskar dig av tomten
och länka till den som du tog utmaningen från..

here we go;
1. Ryggsäck till Thailand
2. Handduk som torkar på ca 1 sek
3. mina samlar vinglas
4. CK klocka
5. fin och praktisk almanacka för 2008
6. Thailand Guide från Willma
7. Fin klänning från Spirit
8. Snyggt partylinne från MQ


There you go lillebror, lite att välja på ;) Mer kommer, I promise, fast du är ju dock inte miljardär ;)
jag utmanar alla..
för jag vill veta vad alla önskar sig och jag har så trist på jobbet!

Tjejsnack v 51

Publicerad 2007-12-18 18:11:58 i Tjejsnack,

Julen

Var och med vilka ska du fira jul?
På julafton blir det med min familj och Martin. På juldagen med Martins familj.


Köper du mycket julklappar, har du köpt klart eller har du några kvar?
Mycket och mycket, jag köper till min famij, Martin, Martins syskonbarn och sen har vi julklappsbyte på juldagen, så en extra där då.


Vad önskar du dig i julklapp?
Mycket som jag kan ha använding för i Thailand. Men sen en hel del hemmaprylar och så. Måste skriva klart önskelistan idag och skicka den till min familj...


Vad betyder julen för dig?
En högtid som man ska spendera med sina nära och kära. Var liksom mer speciellt när man var liten och så.


Har du gran, vilken sort och när ställer du in/klär den?
Har inte riktigt bestämt oss ännu. Tror att katterna kommer att riva den, så kanske. I så fall kommer den upp i helgen.

http://mlilja.net/tjejsnack

Vill hem och det nu!

Publicerad 2007-12-10 21:33:08 i Livet,

Men man får inte alltid som man vill, eller hur?! Nej, för här är det så lugnt att jag inte alls vet vad jag ska ta mig till! Har iofs en hel del att göra, men allt innehåller siffror och jag vill inte hålla på med det just nu. Så jag lägger ner de tankarna tills vidare. Chefens fru har ringt otaliga gånger ikväll, inte för att det gör mig nåt. Men sista gången frågade hon om han varit till nån nytta här under kvällen?! What?! Jag har vart här ensam hela tiden vad jag vet, nog för att han aldrig ringer upp och säger att han är i källaren. Men jag har ju själv varit där nere några gånger och där var det mörkt...han smet väl helt enkelt för att slippa vara hemma, vad vet jag? Men nyfiken blir man ju ;)

Har vart en hektisk helg, i fredags bjöd jag ju en vän på middag. Blev mycket lyckat, och du är alltid välkommen hem till oss det vet du nu hoppas jag :) Sen bar det upp på stan en sväng på lördagen för att hinna köpa presenten till Martins bror och då passade vi på att slå en koll i lite andra affärer med. Sen hem till Lillån för firandet. Himla trevligt måste jag säga och jag fick min bebisdos med. Alltid härligt! Förutom när fadern hittar på en massa knas som jag ska testa med henne...funkade inte...hehe... Fick även veta att jag ska bli "faster" i juni, massa mys ju!

Igår bakade vi julgodis, blev så himla smaskigt så jag ska ge er receptet sen. Men jag är ju som sagt på jobbet nu ;) testade dessutom bara den ena sorten igår. Sen skjutsade jag Martin till tåget eftersom han skulle till Umeå idag och var tvungen att vara på Arlanda vid sju imorse, så då åkte han till storstan redan igår. Sprang därefter upp på stan och lyckades hitta mina päron på Oh, helga natt. Sen direkt hem för att se på lite film och grejer.

Happ, så har den helgen förflutit med :) Två veckor exakt på dagen till julafton, helt sjuk faktiskt. Eller sicko som mitt nya ord heter, love it! ;)

Tjejsnack v 50

Publicerad 2007-12-10 18:19:41 i Tjejsnack,

Säkerhet/djur

Skulle djurpoliser vara bra att ha här i Sverige? Varför/varför inte?
Jo, men det skulle nog vara bra. Den vanliga polisen har ju liksom inte riktigt tid att kolla alla vanvårdade djur tyvärr.

Skulle du kunna tänka dig att bli djurpolis? Varför/varför inte?
Nej, jag är alldeles för blödig, så jag skulle aldrig klara av att se djur som blivit extremt vanvårdade!

Har du varit med om något djur som blivit misskött/vanvårdad, berätta kort?
Ja, mina grannars katt som de låter vara ute dagarna i ända utan att ha nån koll på när den kommer tillbaka och får då sitta ute i kylan och vänta på att de eventuellt släpper in henne...

 Vad betyder ett djur för dig?
Oerhört mycket, i alla fall mina två katter. :)

Tycker du att vår djursäkerhet i Sverige är bra? Finns det något som skulle göra den bättre, eller finns det något som du tycker är ren dynga?
Ja, jag tror väl att den fungerar hyfsat i alla fall. Om man bortser från alla idioter som tar kattungar bara för att de är söta när de är små, men sen när de blivit lite större bara släpper dem vind för våg.

http://mlilja.net/tjejsnack

Möte med brandkåren

Publicerad 2007-12-07 18:58:05 i Jobb,

Usch, vilken dag detta varit! Strulade till det för mig själv på jobbet, råkade bli kvar för länge så att jag knappt hann fixa med allt är hemma. Men lite smuts i hörnen har väl ingen dött av?!  Satt i min goda ro och läste en kompis resedagbok som just nu befinner sig i Thailand, trist att han åkte nu och inte sen när jag själv åker. Aja, anyhow så hör jag hur det bankar och tänker att fan får man aldrig spela nån musik i detta hus eller? Sänker lite snällt ändå och för att jag ska kunna koncentrera mig på läsningen. Plötsligt bankar det igen, fan! Blev ännu lite mer irriterad, så plötsligt ringer det på dörren och när jag går mot dörren öppnas brevinkastet. Men jisses tänkte jag, kunde han inte ha väntat två sekunder i alla fall. Trodde att det var Jerker som kom, och att han busade med mig. För när jag skulle öppna dörren gick det inte...

Då öppnar personen bakom dörren den själv och då ser jag 3 (?!) poliser och en brandman! Fan, tänkte jag hur får jag med mig katterna och hur får jag tag i Jerker och hur gör jag med allt annat? Bilder, dator, musik...maten...mycket som hann snurra där vill jag lova. Men det var ingen fara, det var nån granne rakt över oss som sett att det rök i nån lägenhet...och de måste ju komma ut då så klart. Han sa att jag inte behövde oroa mig och att inne hos mig såg det ju okej ut. Till grannen ville poliserna gå in, tror jag det, när han öppnar sin dörr för att gå in bara så stinker det i hela trappuppgången. Han bolmar som en annan skorsten, så antagligen är det det som grannarna sett. Snällt ändå. Men det är min största skräck! Vad skulle man ta sig till...måste nog allvarligt fundera på detta...synd bara att det inte var en snygg brandman eller nån snygg polis. Var en tjej i alla fall...aja...Utanför stod en brandbil, en ambulans och två polisbilar....action på öster vill jag lova!

Fick veta att mitt ex extramamma gått bort för en liten stund sen. Känns så där måste jag säga. Hon var en helt underbar människa! Kändes alltid så skönt att få komma dit istället för hem till hans riktiga mamma. Vet inte om jag ska ta kontakt heller och beklaga sorgen...känns fel det med. Men det är ju ändå rätt...Åh! Vila i frid!

Julbord/resa med jobbet

Publicerad 2007-12-05 20:23:21 i Jobb,

I fredags bar det då iväg till huvudstaden för lite julbord och show på China teatern. Himla trevligt att få komma iväg på en sådan tripp måste jag säga. Ledsamt att det blev som det blev med de tjejer som inte "fick" följa med. Men det ska vi snart ta och styra upp! Vet precis hur det känns att vara en i gänget men samtidigt inte!

Hur som helst så började resan vid jobbet och sen var det buss som gällde, utan uppehåll ;) Kom till hotellet, fick våra rum sen var det bara att stressa järnet! Lånade ut vår dusch så att de som ville duscha hann med det. Jag sprang som en jojjo mellan vårt rum och de andras, hjälpte till med håruppsättningar och jag vet inte vad :) Sen fick vi en stressad visning av hotellet. Lite trist att vi inte fick se några rum, men men så är det. Sen åt vi julbord på Lasse Maja, så himla gott var det! Lätt det godaste jag ätit! Efter det begav vi oss in till centrum för att möta pamparna som fick hänga med på showen. Såg Lena PH och Orup. Himla skoj och bra var det!

Efter showen bar det iväg till Karlssons, skoj att gå ut nån annanstans än hemma. Nog för att det var en hel del drägg där! :) Blev dock än rätt tidig kväll, vi skulle ju upp redan i ottan dagen efter för att åka iväg på ytterliggare en visning. Men sen bar det av hemåt och ett välförjänt stopp vid godisaffären :)

Nice, nedan lite bilder från spektaklet:

 Ida severar smörgåsar  Veronica och Sofia

 Helena och Berit  Jag och Ida

 Ida  Berit  Helena

 Veronica och Ida  Sofia och Britt-Louise

 Majda och jag  Catrin, Britt-Louise, Sofia, jag, Majda, Ida

 Jörgen, Berit, Kal, Lars-Olof, Karin, Birger  Majda och jag

Kal och Lars-Olof  Helena och Berit

 Orup och Lena Ph och pausunderhållnings-japanerna

 Nästan hela gänget samlat!

Förbannde jobbare!

Publicerad 2007-12-04 19:27:32 i Familj,

Usch, idag har det inte vart min dag! Gick upp tidigt, tidigt för att hinn gå på toaletten och fixa med att lägga tidningar över alla avlopp! Var tvungen att borsta tänderna med. Happ, klädde på mig och kollade på julkalendern som faktiskt är riktigt bra i år! Bäddade därefter ner mig igen och tänkte att det var lika bra att passa på att sova innan de skulle börja låta. Halv elva vaknade jag och kände att jag höll på att kissa på mig! Men jag kunde ju inte gå eftersom man inte får spola med vatten eller toaletten när de gör rent stammarna som de skulle göra idag hos oss. Försökte att hitta på massa saker att göra istället, men det var inte lätt för allt jag kunde tänka på var hur kissnödig jag var! Sen ser jag att de inte ens har kommit, gick ned och slängde soporna för att se om de kanske var på ingång åtminstonne, precis då kom de. Kutade upp för trapporna och in på toaletten ;) När jag kollade ut ut genom fönstren hade de kopplat in en massa, så min enda tanke var att jahaja, nu fick nån allt i huvudet ;)

Men jag tycker att det är så himla ruttet att de skriver en tid och kommer en helt annan! Borde inte få göra så! Var tvungen att springa iväg till ett möte på jobbet mitt i allt med. Fick verkligen springa eftersom jag varken fick ut min cykel eller bilen eftersom alla vägar var spärrade med en massa sladdar och jag vet inte vad. När jag väl kom hem var Barry helt utom sig! Stackare! Han skrek och jamade värre än nånsin.

Tur att vi fick ett sånt fint kort av Martins brorsdotter Julia, så här skrev hon:

Hej Martin, Christine och katterna och vovvarna (?) (Julia dikterar) Hur mår ni? Vad roligt att vi ska leka på lördag! Idag ska mamma och jag baka lussebullar, gott. Är katterna stora? Hur mår dom? Puss från Julia.

Det är ju bara så sött! Julia är en tjej som är helt orädd för katterna, de är de bsäta hon vet! Springer efter dem var de än tar vägen och skulle gärna dra dem i svansen så att de verkligen förstod exakt hur mycket hon tycker om dem. Ja, hon är bara för go´! Nedan tillsammans med sin favoritmorbror!

image111

Förtrollad

Publicerad 2007-12-04 18:58:29 i Tips!,

Var på bio igår, hade inga direkta förväntningar eftersom jag inte visste mer än att det var Disney och att den både skulle vara tecknad och på riktigt. Man kan ju tycka att det låter skumt, men det var det inte egentligen. Började som vilken Disneyfilm som helst för att sedan bli verklig eller vad man ska kalla det. Jag gillar verkligen Disney och detta var inget undantag. Kan absolut rekommendera denna till julhelgen om man gillar Disney!

image109

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela