kirsten

Sanna mina ord

Kent

Publicerad 2007-09-19 18:32:39 i Musik,

Jag har alltid gillat dem, så länge jag kan minnas i alla fall. Har vart på deras konsert en gång, VIP-biljetter hade jag till och med då. Rätt coolt egentligen. Men det har inte nåt att göra med att jag är helt fanatisk eller så på nåt sätt, utan det var min kusins kille som var chaufför åt dem under deras förra turné. Detta gjorde då att lyckliga jag fick två biljetter. Så bror och jag åkte till Jönköping för att se konserten. Loved it! Men som sagt, så gillar jag dem.

Till denna turné lyckades jag inte få några biljetter, det fanns när jag kollade första gången. Men eftersom min andre hälft inte alls tycker om dem, snarare hatar dem så tänkte jag liksom att det ändå inte var nån idé. Så jag struntade i det, andra gången jag gick in var de helt slut. Då kände jag liksom hur mycket jag faktiskt ändå hade velat gått. Sen i förrgår när vi ska gå och lägga oss säger Martin att han laddat hem två nya låtar till mig. Jaha, så snällt tänkte jag och undrade vad det var. Jo, Kents nya! Blev ju riktigt glad förstås :)

Igår när jag kom hem från bion så hörde jag en välbekant röst från steron. Trodde liksom inte att jag hörde rätt. Men min käre spelade låtarna helt utan att jag ens var hemma! Senare säger han att visst är de verkligen bra?! Öööuuhm svarar jag och att det liksom är JAG och inte HAN som tycker om dem. Men visst är det väl skoj att han för en gångs skull gillar nåt som jag gillar. Men nu känner jag ju ännu mer att jag skulle ju verkligen ha köpt de där biljetterna när de var så nära. Nu är de ju så långt bort...kanske släpps fler och kanske att det blir nån konsert. Men men...så är det.

Nu är det snart dax att pallra sig hem till svärisarna. Ska visst få middag där och en säck med äpplen. Martins mamma tror att jag är världens mest husliga tjej. Hon tycker att jag på fullt allvar med denna säck med äpplen ska koka mos! Jag?! Har aldrig gjort en sylt i hela mitt liv, ska jag då ställa mig och göra mos? Fick även gärna göra en äppelkaka ;) På söndag vill hon dessutom att jag ska följa med och plocka lingon. Börjar nästan gråta när jag tänker på det. Tycker så himla bra om henne, det är inte det, utan jag hatar verkligen att plocka bär. Tar ju sån tid. Aja, Martin räddar mig förhoppningsvis. Dessutom vet jag att jag sedan ändå kommer att få hennes färdiga sylter...så varför anstränga sig liksom...kommer ju inte att ta hem några lingon heller...aja...

Min man, Martin Stenmarck

Publicerad 2007-09-18 22:39:44 i Familj,

För lite drygt två veckor sedan var vi hemma hos Martins syster, innan de fick bebisen. Hans systerdotter på 3 år är ett stort fan av Martin Stenmarck, hon kör gärna enmansshower med Sjumilakliv och Gud nåde den som inte är med och lyssnar då! Hur som helst satt vi vuxna och pratade, lilltjejen satt och busade lite med mig och Martin satt med deras dator och fixade. Inget ovanligt när det gäller honom ;) Men som från ingenting så säger hon plötsligt:

E: Hörrudu Martin, jag måste bara få säga en sak.
Vi: Kollar upp lite...
E: Jo, alltså jag tycker faktiskt att du är lik Martin Stenmarck...

Jag är alltså tillsammans med en kopia av Martin Stenmarck, kan det bli så mycket bättre? Hehe, kanske inte lika kär i honom som lillstumpan, men fan killen är ju het. Tycker bara att det är så sött. Både hans syskondöttrar är helt betuttade i MIN man ;) Men det är jag som får med honom hem, haha. Ja, alltså jag menar alltså inte att Stenmarck är min, utan min Martin. Snurrigt värre...men så är det ;)

Trevlig helg

Publicerad 2007-09-17 20:08:27 i Livet,

Blev en rätt okej helg, trots att jag var så trött i fredags när jag kom hem från jobbet. Hatar verkligen det! Men så är det när man ensam sköter om allt. För det kan jag ärligt säga att jag gör, kan liksom inte kräva så mycket av Martin eftersom han har långa dagar som det är. Men så skoj är det inte, speciellt inte när man ska handla själv. Så himla tungt att släpa dessa kassar upp för trappen. Men jag blir ju rätt stark på kuppen ;)

I lördags visste vi inte vad vi skulle ta oss till. Dels så tvättade vi en massa, letade efter en borttappad kisse som nån galning låter vara ensam ute mitt inne i stan. Usch. Dessvärre kommer den inte fram längre och hon vi trodde ägde den verkar inte göra det :( Stackars kissen...Men sen fick vi hålla oss hemma. Min mage kollapsade, Martin var på väg att skjutsa in mig till akuten åtskilliga gånger. Men är man envis så är man, jag vet att det kanske inte är så smart. Men kan jag stå och gå så är det liksom ingen fara. ;) Aja, hade släppt i söndags så det var lugnt.

Då bar det av till Martins syster med familj. Fick faktiskt komma dit i torsdags med, så jag fick mysa med bebis lite! Så himla söt är hon! Och stoltare storasyster får man leta efter ;) Men igår blev vi bjudna på lunch och sen bjöd Martin och jag på fika. Blev många timmar där, men inte så ofta hela släkten ses på det viset, så det var skoj.

Väl hemma snickrade jag ihop skohyllorna vi köpte, för Martin lyckades inte få ihop sin ;) Och sen plöjde vi några fler avsnitt av Heroes :) I love it!

Välkommen!

Publicerad 2007-09-13 16:08:09 i Familj,

Välkommen lilla Lisa! Jag var inte helt ute och cyklade i alla fall. ;) Hon är visserligen ett helt dygn gammal, men ändå. Jag och Sara (Martins brors fru) satt och sa det igår precis när förlossningen ägde rum, att vem vet. Hon kanske är på g just nu och det var hon. Hur coolt är inte det på en skala? Hoppas bara på att jag hinner få se henne redan idag! Vill, vill, VILL!!! Om cirkus 1 timme får jag veta om jag får det eller ej :P

Bebis...

Publicerad 2007-09-13 09:14:53 i Familj,

Tror att det är en bebbe på g nu :P Spännande, spännande!!! Ring nång gång då! Jag vill ju veta!

Bra bok

Publicerad 2007-09-13 07:45:32 i Tips!,

Omslagsbild: ISBN 9789170013690, Stenhuggaren

Jag kan verkligen inte släppa den här boken! Så himla fantastisk bra. Kan verkligen rekommendera denna. Nästan så att man vill åka hem från jobbet bara för att kunna fortsätta läsa. Inte är det bättre av att jag endast har ca 5 sidor kvar. Men jag hann verkligen inte läsa klart imorse ;)

Vet att jag kanske inte läser dem i rätt ordning, men nästa blir nog hennes...

                                                                                                                                                                                                                                                
                                                                                                                                                                                                                                                                                    Omslagsbild: ISBN 9789170012631, Predikanten

Jag från England?

Publicerad 2007-09-12 22:35:56 i Jobb,

Jag måste bara berätta det roligaste ikväll. Kom in två hur mysiga gäster som helst och de checkade in och skämtade om ditten och datten. Frågade var de skulle käka och lite sånt. Gav de de bästa tipsen jag kunde, då de inte ville gå alltför långt heller. Sen kom den ene herren ner lite innan den andre, så han beställde en öl och började prata lite. Frågade vad man absolut var tvungen att se när man besökte Örebro. Berättade lite kort om staden.

Sen som från ingenstans så säger han att han bara måste fråga en sak. Absolut svarar jag. Då frågar han om jag bott i England nåt i mitt liv, dessa gäster var från London. Nej, svarar jag, och att jag endast besökt London ett par dagar. Då undrar han var jag lärt mig den perfekta engelskan! Que?! Jag, bra engelska? Hm, jo jag bodde ju på Irland ett tag svarar jag. Ja, kanske berodde det på det och att vi lär oss bra i skolan tyckte han. Mymy! Men det är alltid skoj med så  trevliga gäster! Mer av den varan tack!

Så de får göra min dag idag, inte surkärringarna från Gällivare i alla fall!

Testar runt lite

Publicerad 2007-09-12 19:59:40 i Jobb,

Uj, vilken körig kväll jag hade igår! Helt otroligt vad jag fick springa benen av mig! Blev fullt sånär som på våra två sviter. Kände mig riktigt duktig när jag faktiskt helt ensam sålde 20 rum under kvällen. Men samtidigt hann man ju inte vara det eftersom det hände nåt hela tiden. På det får man då lite "skäll" av husfrun för att man inte ringde och berättade att det var så fullt. Men var och när under min kväll skulle jag ha hunnit det?! Jag bara undrar, jag hade gärna ringt men som sagt, tiden fanns inte där! Egentligen är det ju inte mitt jobb heller att hålla reda på att det finns personal till hennes avdelning om man ska vara riktigt krass. Men snäll som jag är så är jag det inte ;)

Var och vägde mig idag, hela 0,9 kilo ner. Snart kommer jag inte att existera mer ;) Hehe, om det ändå vore så väl med viktnedgången. Tycker att jag går upp varannan gång ungefär ;) Men det får ta den tid det tar. Gick ju inte i en handvändning att gå upp de extra kilona heller.

Hade en riktigt trevlig kräftskiva i lördags med. Lovar att lägga upp lite bilder ;) Borde ta mig i kragen och lägga upp lite mer recept med. Men det får allt vänta tills imorrn. Så det så. Då är det äntligen aerobics med! I love it! Tyvärr är det sista gången med Siv, men jag antar att det är Bosse som tar över sen. :P

Ja, just det. Min rubrik blev ju inte så vettig här inte. Men testar och leker lite med vår nya dator på jobbet som jag blev ombedd att göra. Ser ut att funka riktigt bra! ;)

Tjejsnack v 37

Publicerad 2007-09-11 23:48:05 i Tjejsnack,

Ditt Internetliv

* Hur länge har du surfat runt/funnits på Internet med en egen sida?
Oj, har faktiskt ingen koll på det...


* Vilken/vilka webläsare använder du?
Beror lite på, kan använda både Explorer eller Opera. Har Martin använt datorn är det Opera, använder jag den själv är det Explorer.


* Vilken typ av sidor besöker dy oftast, vilka är dina favoriter?
Mest andra bloggar, men även facebook och resesidor. Åker ju liksom till Thailand snart ;)


* Hur ofta kollar du dina mail/din gästbok etc?
Beror på, min jobbmejl kollar jag några gånger/dag. Men annars kikar jag när jag har tid.


* Finns du på någon community eller något forum, vilken/vilka? Om inte, varför?
Jodå, jag finns både på Facebook och Lunarstorm. Men Lunarn har jag mest för att läsa några bloggar...


 http://mlilja.net/tjejsnack 

Jag, ett tekniskt geni

Publicerad 2007-09-08 16:54:06 i Livet,

Ja, man skulle nästan kunna tro det ibland. Men bara ibland ;) Man kan ju inte visa sina talanger allt för ofta, det blir så slitigt då. Hemma använder jag Martins kunskaper och muskler, varför ens försöka att lägga sig i här hemma liksom? Men igår behövde mina kära vän lite hjälp med att styra upp ett byte av en säkring, hade helt svart hemma stackarn. Jag menar vem ska behöva gå på toa med ett litet stearinljus till hjälp? Så klart att man hjälpte till då. Stolt som man var när man kom hem berättade man det för Martin, att jag minsann hade bytt en propp. Han kollade lite frågande på mig och undrade om det inte var en säkring jag bytt i proppen. Äh, svarade jag. Spelar rulle vad man kallar det, eller hur. Lyset fungerar och man kallar det ju faktiskt för ett proppskåp, så det så!

Idag eller ja, ikväll blir det kräftskiva för hela slanten. Nummer två inom loppet av en vecka. Får se var denna slutar. Kom ju på den bästa idén ever förut. Finns ingen el dit vi ska, vilket innebär att det inte finns nån kyl så att vi kan hålla drickan kall. Men hallå, tänkte jag, jag jobbar ju för tusan på ett hotell med ismaskin. Och då kan man ju fylla hinkar med is. Smart eller hur. Men tydligen tycker inte herrn däruppe det, för nu är det ju hur kallt som helst och en massa regn. Inte alls det jag beställt. Men det blir is i hinkar ändå, för nu har jag ju liksom styrt upp det hela! Ska bara åka förbi och hämta skiten med ;)

Happ, dax att börja klä sig. Ingen jädra aning om vad jag ska ta på mig. Kommer ju att vara hur kallt som helst ju!

Tjejsnack v 36

Publicerad 2007-09-06 17:20:59 i Tjejsnack,


I bakgrunden

* Vad har du för startsida när du öppnar Internet, och varför just den?
Jag har ingen alls, inställt så för att man ska slippa komma in på nån sida till att börja med.


* Vad har du för skrivbordsbakgrund i din dator, och varför just den?
Just nu har jag bara en förinställd tråkig bild, bara för att jag inte orkar lägga in nån roligare. På min bärvara är det samma, fast där har jag valt en finare bild ;)


* Vad har du för bakgrundsbild i din mobil, varför just den? Om du inte har sån mobil, vad skulle du vilja ha, varför?

Jag har även där en förinställd bild. Jag orkar liksom inte engagera mig i det.

* Vad ser du om du tittar ut genom närmaste fönster?
Ett annat hus ;)


* Vad hör du för ljud i bakgrunden?

Ja, förutom datorn så hör jag katterna som vandaliserar min lägenhet ytterliggare lite till ;) och lite bilar som kör utanför.


http://mlilja.net/tjejsnack

Kan jag mejla utan mejl?

Publicerad 2007-09-03 21:22:01 i Livet,

Blev ingen bra start på dagen, eller det blev det väl egentligen. Men jag hade tänkt att åka iväg till spåret och knallat nån mil, men jag blev kvar hemma i sängen istället. Kändes som att jag behövde det mer faktiskt. Har så ont i mina knölar på benen att jag inte kände att det var värt det. Vill ju liksom kunna stå på jobbet i alla fall. Hade dessutom tänkt att tvätta, men det glömde jag mer eller mindre bort men tog svängen förbi källaren när jag skulle hämta min cykel för att ta en tid på fredag. Men se det gick inte, var redan uppbokat och jag ska ju träffa Lisa på dagen så jag vet inte när vi ska kunna tvätta. Men hur som haver så såg jag då nåt som gjorde mig skogstokig! Har flyttat in en ny granne inunder oss, för det första har hennes bil stått i vägen varenda dag och det är väl okej om man ser dem bära och släpa. Men se det har de inte gjort, i fredags stod den där hela natten! I söndags stod den också bara där! 3 bilar var helt inspärrade under den tiden, fattar liksom inte hur man tänker då?

Sen nu då jag skulle boka tid för tvätt så har hon bokat upp varenda måndagkväll för resten av månaden! Man får boka två veckor åt gången. Jag vet att jag låter som en tjurig kärring, men vissa saker tycker jag att man ska respektera! Det är ju ingen bra start för denna kvinnas tid i detta huset. Kan nog få med mig Stefan på min hatpropaganda. Det var han förra gången och lite inflytande har han ju hos hyresvärden ;)

På jobbet igen då. Alltid lika härligt att vara här, speciellt när man inte är så glad på sina chefer. Men kände liksom inte för att ta upp nåt om det idag faktiskt. Spelar liksom ingen roll. Inte känns det direkt lättare när man får höra att människan försökt att få beröm för att hon åkte in, fast på andra tider än vad som hade hjälpt mig. Tänker inga glada ord just nu ;)

Var en dam här nere för en stund sen. Har liksom bara krånglat sen hon kom. Men hur som helst, nu skulle hon mejla, men hon hade ingen mejl att mejla från så då frågade hon mig hur hon skulle göra. Ja, men skaffa dig ett konto bara så kan du ju mejla fritt sen. Ja, men nej det behövde hon ju inte, för det hade hon ingen användning av för sen. Nehej, där ser man. Frågan är var hon skulle mejla?! När jag skulle hjälpa henne fick jag mina aningar om att hon inte riktigt förstod saker och ting, för när hon öppnade sidan stod det typ, logga in här för att se dina mejl. Men det är ju bara för dem som redan har ett konto, men jag tror att hon trodde att hon hade fått mejl då. För som sagt, hon har inte direkt alla hästar hemma...

Dessutom la telefonen av här, mitt i ett samtal. Man tackar för det. Ingen support finns det att ringa nu heller, för de stänger minsann 17.00 Känns som en väldigt bra support det. Blir galen på detta...

Har du en bebis i magen?

Publicerad 2007-09-02 21:03:36 i Livet,

Oj, vilken kräftfest det blev igår! Massa trevligt folk och en massa goda kräftor. Lite småtjafsigt och en hel del sing star! Men ibland undrar man vem som är äldst, jag och Martin eller resten av gänget. Vi är åldersmässigt yngst, men i sinnet tror jag att vi är äldst! Hahah! Skoj var det i alla fall, trots att jag åkte på storstryk i Singstar, jag som annars jämt brukar vinna ;)

Kom hem idag för att hinna besöka Martins syster en snabbis innan jag skulle in till jobbet. Hon har blivit kollosalt stor! Var beräknad till idag, så vilken dag som helst nu är de 2-barns föräldrar! Så himla spännande! Hoppas verkligen att de ringer oss med detsamma, även fast det skulle ske mitt i natten! Har inte träffat dem sen i april och vi bor nästan grannar, men det är så svårt att få tiden att räcka till hela tiden och när vi sen väl ska ses så är nån sjuk. Därför kändes det riktigt trist att få ställa in idag med...Hann ju med en kortis som tur var.

Ella var så glad över att få träffa oss och för en gångs skull var det jag som var mest populär och inte Martin. Hon ville att jag skulle vara med överallt och kolla på hennes nymöblerade rum, jaga henne, kittla henne och sen lite mys. Man får så mycket kärlek av ett barn så det är inte klokt egentligen. Men allt handlar om bebisar för henne just nu, helt plötsligt frågar hon mig:
E: "Christiiiiine, varför har du en bula på magen? Har du en liten bebis där inne?
C: Nej, Ella. Det vet du väl att jag inte har. Det får vänta lite förstår du.
E: Men är det alldeles säkert?
C: Ja, gumman det är alldeles säkert. Det är inte dax för en bebis för Martin och mig ännu.
E: Men då, har du en katt där inne då?
C: Men det vet du väl att katter får katter och inte vi människor.
E: Nehej, men då har du väl en väska där då.
C: Va?
E: Ja, en jättestor väska.

Haha, ja vad ska man säga. Tjejen är ju bara 3 år. Ska man helt enkelt tro att man är skitfet, eller att hon bara är insnöad på bebisar? Jag tänker tro på det sista, annars bryter jag nog ihop. Helt plötsligt känns det inte så speciellt att jag faktiskt gått ner 4 kilo. Men men... ;)

Orkar inte ens gå in på hur arg jag är för att jag får stå här idag...kan bara säga att jag har en hopplös chef.

Men nu är jag ju ledig på fredag istället och det gör att jag äntligen ska få träffa min saknade vän! Lovely! Imorrn blir det till att knalla i skogen med. Igår gick vi en mil där. Skulle ha gått idag med...men fick ju ställa in det med...så jag får försöka att knalla en mil till imorrn :)

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela