kirsten

Sanna mina ord

Lata dagar

Publicerad 2010-07-22 17:44:14 i Vardag,

Jisses vad man hinner bli förslappad! Har inte gjort mycket att skryta med de senaste dagarna. Inte för att det är fel, man ska vara lat när man har semester. Men planen var ju att försöka bege mig ut på morgonpromenader, dessa har bytts mot långa och sköna sovmorgnar, jag skulle också åka iväg på Friskis pass i parkerna, dessa hålls 4 dagar i veckan, jag har istället lagt mig i soffan på balkongen och läst. Som sagt, inget att skryta med. Men samtidigt tror jag att det behövs lite vila med. Annars skulle jag ha lyckats med alla mina planer. ;)

I tisdags begav vi oss upp på stan, Martin behövde ett par nya badbrallor, jag själv skulle inte ha nåt. Men visst om jag hittade nåt så fick jag köpa. Började med att hitta ett par jeansshorts, de kom med. Hittade en tunika som jag sneglat på i nya höstkatalogen, den kom med. Gick in på Gina, där de hade sin stora rea. Handlade en hel kasse med kläder där. Lite nya böcker. Ja, det var väl det. Martin fick med sig sina shorts hem han med, plus ett par linnen och en sjal. Härligt när man har såna dagar på stan.

Igår sträckläste jag en bok. Den var helt ok. Kanske lite simpel, men ibland behövs de böckerna med. Och idag har vi tagit hand om tvätten som vi tvättade igår och slängt ett års förbrukning av kartonger. Måste vara fint när lillebror kommer till huvudstaden. Himla tur att vi har honom, annars hade vi inte kunnat åka på nån resa. Eller jo, det hade vi. Men katterna hade mått så där av att behövas lämnas in på katthemmet igen. Nu ska jag bege mig till Långholmen med min skatt och se KENT! Så himla glad och tacksam för att vi får gå på detta. Tack! ♥

Det kallas semester

Publicerad 2010-07-19 19:33:44 i Livet,

I fredags hade jag nedräkning deluxe, gick till och med till systemet och köpte mousserande jordgubbsvin, för det skulle minsann firas att jag äntligen skulle ta semester :) Det var alldeles för sött, men ett glas slank ner utan problem. Lite rund under fötterna cyklade jag sedan hem. Hade en mycket slapp fredag eftersom tanken var att vi inte skulle åka hem mot Öret alldeles för sent på lördagen. Men så blev det inte direkt. Kom ifrån Stockholm vid lunch, men då hade vi å andra sidan åkt runt halva stan för att köpa en present till födelsedagsbarnet som skulle firas under kvällen. Presenten som gjorde succé för övrigt. För det var nåt hon har velat ha hur länge som helst, men aldrig tänkt på att önska sig. Härligt det kan bli.

Festen var riktigt rolig och hem kom vi inte förens runt 4-snåret på morgonen. Riktigt lyckat! Söndagen spenderades först med lillebror och Martin lagade hans dator. Sen begav vi oss till m&p´s husvagn. En riktig slapparsöndag. Var rätt skönt att inte lämna familjen förens rätt sent för en gångs skull. När man jobbar villman gärna hem så tidigt som möjligt så att man får en stund hemma innan det är dags för sängen. Men igår spelade det ju liksom ingen roll. Kollade på Sunes sommar och trots att det är flera år sen man såg filmen så kan man varje minut av den och varje rolig replik. :)

Idag bar det av till Vaxholm för sol och bad. Men det blåste mest och i vattnet var det inte varmt, så jag läste mest. I och för sig är det ju vad jag gör mest annars också, men men. Vi åkte även in till Vaxholm en sväng, köpte på oss lite röror, kräftstjärtar och räkor. Här ska det lyxas! Letade reda på en kompis café med, nu var hon inte där så det fick fikas utan henne. Gick ju bra det med och gratis blev det också. Härligt att ha vänner lite här och där.

Nu ska jag blanda till en liten fördrink och sen blir det käk!

Det närmar sig

Publicerad 2010-07-15 23:02:09 i Vardag,

Åh, snart är det dags för semester, en fjuttig liten arbetsdag ligger emellan. Kommer att gå fort hoppas jag! Men samtidigt känns det lite konstigt, för det är ju trots allt inte så där jättelänge sedan som jag var ledig sist. Men å andra sidan så har jag inte haft en ordentlig semester sen, ja hm det måste vara 7 år sen då. Knasigt det kan bli. Varje sommar tänker man att i år minsann då ska det vara ledigt och lata dagar. Men så börjar man plugga och viktigare blir det med pengar än att vara ledig, man sparar semestern för att kunna ta 2 månader ledigt för att kunna back packa, vilket gör att man går på knäna. Eller så byter man jobb och så försvann den semestern. Men nu, äntligen, 7 år senare alltså är det på riktigt. Ok, jag tog inga 4 veckor, tyckte jag kunde spara de 2 veckorna som finns kvar till en annan gång. ;) Jag är en jäkel på att spara med andra ord...

Imorrn händer inget, lite lathet på balkongen med en mojito kanske, men sen på lördag bär det först av till Öret, sen till Fellingsbro för födelsedagsfest och så stannar vi eventuellt där till på måndag. Beror sig på om vi får tag i våra grannar. Blir lite orolig då de inte öppnar... i denna värme så kan ju vad som helst att hänt med dem, usch hemska tanke! Sen händer ingenting och sen händer Kent :) Sen bär det av till Tunisien i en vecka och så lite lathet igen och sen är det dags för reggaefestivalen igen. Dessa tre veckor kommer att gå fort, tror ni inte.

Haha, förut hörde jag lite fel. Skyller det på att ljudet på TV:n var för högt
- Martin, varför har du så högt på. Man tror ju att man bor med en pensionär!
- Vad sa du?
- VARFÖR HAR DU SÅ HÖGT PÅ SA JAG!
- Jag vet inte, det var Barry (katten) som höjde
- Ursäkta?
- Jag vet inte sa jag

HAHAHAHAAH! Men man vet ju inte, kan de öppna dörrar och lådor så varför skulle de inte kunna höja ljudet på tv:n?

Denna värme!

Publicerad 2010-07-13 22:23:05 i Livet,

Jag älskar sommar och sol. Men detta börjar bli jobbigt! Speciellt när man fortfarande inte har nån semester, jag kan förstå att alla semesternjutare tycker att detta är underbart, man kan sola och bada varje dag. Precis som det ska vara! Men när man fortfarande arbetar, man måste på nåt sätt försöka sova i denna värme, det går tillslut men så vaknar man igen av att man badar i svett. När klockan sedan ringer mår man så illa av att man är trött plus att man är så varm. Man släpar sig till cykeln och trampar iväg, när man kommit 500 meter svettas man som en gris. Innan man kommit fram till jobbet har man tänkt idiot om säkert 40 människor som inte kan vett och etikett i trafiken! Väl på jobbet ska man härda ut i värmen, jag skojar inte om jag säger att det är 40 grader varmt. Slår mitt gamla jobb med hästlängder, hur nu det kan vara möjligt!? Jag tycker synd om mina kära kollegor som MÅSTE ha kavaj på sig, själv kryper jag in i mitt lilla krypin och kan glatt sitta i endast t-shirt. När dte är så här varmt finns det heller inget tålamod, man kan veerkligen bli galen på de som ringer in. Även om d bara har en helt vanlig fråga så tycker man att de tjatar ;)Jaja, det är tre dagar kvar. Sen är det semester :) och jag tror att det behövs!

Roligare än så här blev det inte idag.

Härliga sommar, äckliga ormar

Publicerad 2010-07-04 20:23:14 i Livet,

Vilken helg vi har haft hörrni! Den höll på att börja i katastrof för egen del då jag fick cykeln över mig när jag skulle ta ner den till källaren när jag kom hem. Men det blir så när man har lite för bråttom. Det gick bra, men det gjorde ont. Kvällen spenderades på bio. Kul med bio tycker jag. Såg tredje delen av Twilight, Eclipse. Helt okej, men filmerna är inte lika bra som böckerna. Men så är det väl alltid? Sen tycker jag att de är lite naiva, lite för barnsliga. Men det funkar.

Igår var vi på Grönan med Martins brorsdotter. Var en himla roliga om än väldigt varm dag. Det åktes karuseller för glatta livet. Helst skulle allt snurra och det var jag som fick äran att åka allt detta snurrande till Martins lycka. Själv var jag tillslut alldeles vimmelkantig. Lille frittfall föll visst på min lott med, ca 12 meter upp i luften var mer än tillräckligt för mig. Hualigen. Vad händer när hon ska upp i stora undrar jag? Blir det jag som ska tvingas med då med? Hoppas inte. Mitt hjärta klarar inte höjder. Resten av dagen spenderades på balkongen. Himla bra med bärbar dator. Filmer kan ses ute med :)

Idag tvättade vi. Vill aldrig mer ha ett sånt stort lass som vi hade för ett par veckor sedan. Så nu bokas det tvättider, innan vi får in en maskin här i lägenheten. Sen åkte vi iväg till en badplats. Går ju inte att göra så mycket annat i denna värme. Låg där i godan ro efter lunch och ett dopp, helt uppslukad av min bok. Kände att det blev lite kallt om benen, men tänkte att det kanske var nån unge som sprang förbi, eller att det var en glasspinne eller nåt. Men bryr mig inte så mycket om det. Plötsligt hör jag bara en massa skrik och tänker att nehej, inte en lugn stund här heller. Då upptäcker jag att det kalla är kvar och att det rör på sig...Vänder mig om och på mina ben ligger det en svart gigantisk orm!! Har aldrig blivit så rädd i hela mitt liv tror jag. Jag glömde alldeles bort att min bikini inte satt fast, skrek och viftade febrilt med armarna, lyckas få upp bikinin och den otäcka ormen är borta. Usch! . Som tur var, var det bara en snok. Eller ja, bara och bara...Är det nåt djur jag inte gillar så är det ormar. Jag menar det verkligen. Ormen lever och mår bra, tror att den faktiskt blev räddare än mig.

Dagens goda gärning är gjord med. Grannparet som låg bredvid oss på stranden glömde sin mobil i gräset när de gick. Lyckades spåra dem och en glad kille kom och hämtade upp den hemma hos oss. Nyinflyttade från Öret var de med, vet ni var de bodde när de bodde i Öret. haha, granne med oss ;)

Att denna dag resulterade i böter på 900:- det känns som peanuts. Boten betalades snabbt in och lika fort glömde vi bort den. Ett tips, ställ er aldrig längs med vägen om det är en gångbana bredvid som ni ställer er på med ena sidan av bilen...

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela