kirsten

Sanna mina ord

Tjejsnack #31

Publicerad 2009-11-09 19:09:42 i Tjejsnack,

Brottslighet

1. Din åsikt om att göra en dokussåpa som handlar om kriminella ungdomar som får prova på hur det är att vara inlåsta? Serien hette Inlåst, och man behöver inte ha sett serien för att ha en åsikt.
Jag kan ju börja med att säga att jag inte såg på detta. Men visst det kanske kan få dem att tänka till, behöver kanske dock inte vara en dokusåpa om deta hela. Tycker kanske att det börjar bli lite för mycket sånt på tv. Alla vill liksom visa upp sitt liv och sin vardag. Men helt självklart är det viktigt att få dessa ungdomar på rätt spår.

2. Tycker du att det borde finnas övervakningskameror i skolan?
Ja, varför inte egentligen? Kan man undvika bråk och förstörelse så absolut! Men det är ju endast i korridorer och på allmäna platser. Inte toaletter eller omklädningsrum!

3. Din åsikt om att drogtesta 13-åringar?
Helt rätt. Åldern spelar ju inte så stor roll. Kan man förhindra nån från att få en dålig start så är det ju bara att testa på och visar det sig att personen är ren så vet ju alla om det :)

4. Vad är det mest brottsliga du har gjort?
Jag tror inte att jag gjort nåt kriminellt alls. Om vi inte ska räkna att gå mot rött och så.

5. Hur resonerar du om dödsstraff?
Oj, detta är en riktigt svår fråga. Men på nåt sätt så tycker jag ändå inte att man ska det. Jag menar är man bättre själv då? Jag kommer ju aldrig få tillbaka den som mördats och jag kommer ju aldrig få tillbaka personen i fråga. Jag tycker nog att det är bättre att de får leva och plågas. Att varje dag leva och påminnas om vad man gjort är ett värre straff än döden.

Plus att om man inte har tagit rätt person så är det ju väldigt hemskt!

Tjejsnack

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela