En saknad receptbok
Jag har lyckats tappa bort två av mina kokböcker, den ena med smaskiga och lätta recept från Aftonbladets viktklubb, som jag kämpat med den boken. Testat recepten och om jag gillat dem har jag skrivit in dem för hand och klistrat in fina bilder på maträtterna. Sen en kladdkakebok, hann testa två av recepten i den den försvann den. Ingen aning om var men borta är den. För nu har jag ju hittat matrecepten i alla fall som tur är. Tänkte bjuda på ett av dem här, det recept som Martin saknat allra mest!
Indiska köttbullar i curry- och kokossås
Detta behövs:
400 g köttfärs (jag använder alltid nötfärs)
½ dl ströbröd
½ dl mjölk
1 ägg
2 tsk garam masala
2 msk mango chutney
1 tsk salt
2 msk olja
100 g finhackad gul lök
2 klyftor vitlök, finhackade
1 paprika i bitar
1 msk olja
2 tsk curry
2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
½ köttbuljongtärning (jag använder endast Renée Voltaires lantbuljong, så alltså ingen köttbuljongtärning)
2 tsk ketjap manis
Gör så här:
Blanda ströbröd och mjölk och låt det dra i cirka 10 minuter. Blanda ner nötfärs, ägg, garam masala, mango chutney och salt. Forma till köttbullar och stek i olja. (Jag slängde in dem i ugnen på 200°C i cirkus 30 minuter)
Sås: Fräs lök, vitlök och paprika i en stekpanna. Låt curryn fräsa med i någon minut. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljong och ketjap manis. Låt koka i några minuter. Servera med ris och en sallad.
Indiska köttbullar i curry- och kokossås
Detta behövs:
400 g köttfärs (jag använder alltid nötfärs)
½ dl ströbröd
½ dl mjölk
1 ägg
2 tsk garam masala
2 msk mango chutney
1 tsk salt
2 msk olja
100 g finhackad gul lök
2 klyftor vitlök, finhackade
1 paprika i bitar
1 msk olja
2 tsk curry
2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
½ köttbuljongtärning (jag använder endast Renée Voltaires lantbuljong, så alltså ingen köttbuljongtärning)
2 tsk ketjap manis
Gör så här:
Blanda ströbröd och mjölk och låt det dra i cirka 10 minuter. Blanda ner nötfärs, ägg, garam masala, mango chutney och salt. Forma till köttbullar och stek i olja. (Jag slängde in dem i ugnen på 200°C i cirkus 30 minuter)
Sås: Fräs lök, vitlök och paprika i en stekpanna. Låt curryn fräsa med i någon minut. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljong och ketjap manis. Låt koka i några minuter. Servera med ris och en sallad.
Bilden gör inte direkt maten rättvis, men det är gott jag lovar!!