kirsten

Sanna mina ord

Tröttare än tröttast

Publicerad 2011-11-07 15:18:06 i Livet med bebis,

Ni får snällt fortsätta att följa med på den här sömnresan, för den verkar inte ge med sig och då mitt liv just nu kretsar vid att få sömn så är det det jag skriver om. Inatt vaknade Thilde återigen när vi gick och la oss, ja jag skriver natt för i hennes värld är det natt. Jag försökte vagga och vyssja men det funkade inte. Till slut blev det att jag ammade ändå och så fick jag vagga och vyssja igen, slutligen en timme senare så sov hon. Jag kollar en sista gång på henne för att vara säker, då ser jag att Martin plötsligt rest sig upp. Blev totalt livrädd, trodde att han var ett spöke som skulle kidnappa mitt barn. Tror att jag somnade under den minuten jag la mig ner ;) Blev ju dessutom livrädd att han skulle råka väcka henne när jag väl fattade att det var Martin och inget spöke. Men hon sov gott. Men vaknade kanske vid 4 igen för att återigen vilja äta lite. Så mycket som den här tjejen käkar så fattar jag fakiskt inte hur hon kan vara så smal?!

Men efter den där måltiden vid 4 så somnade hon om och vaknade strax innan 7. Helt ok egentligen. Men jag skulle så gärna vilja att hon inte vaknar när vi väl går och lägger oss. Annars får jag kanske börja gå och lägga mig en timme tidigare själv så att hon somnat om lagom tills jag egentligen vill gå och sova ;) Fast då skulle hon ju aldrig vakna av att jag la mig.

Idag har vi varit i Kista och vi begav oss hemifrån vid 9, jag tänkte att hon då skulle hinna somna innan tunnelbanan kom. Men icke. Jag tänkte att hon skulle somna innan Monday Morning började. Icke. Jag vaggade henne i en timme och hon somnade inte. Jag böt blöja, hon somnade inte. Jag gav mat, hon somnade inte. Ögonen var knallröda och humöret på svaj. Hon var ju så trött, men ville inte sova. Men tillslut lyckades jag få henne att somna. En kvart-tjugo minuter senare vaknade hon av att hennes kompis blev ledsen. Så då var det vaket igen. Klockan 14, hemma där det var tyst och lugnt lyckades vi tillslut och hon sover fortfarande. Egentligen borde jag passa på att sova en stund jag med, men jag borde också baka den där kakan tills imorrn då hemmet invarderas av BVC-mammor.

Jag har i alla fall handlat årets 3:e julklapp. Thildes första två inhandlades i onsdags när jag beställde från Polarn, ja man måste ju hitta lite svepskäl till att få handla ;) Och idag köpte jag Martins. Jag började med den redan förra veckan också genom att messa med mamma och få henne att vara barnvakt. Jomenvisst ser ni, Martin och jag ska äntligen göra nåt skoj bara vi två. Eller ja, i detta fall kommer det vara flera 1000 till. Men det ska bli så kul och han har inte den blekaste om det. Men ni kan tro att det varit svårt att hålla tyst om detta och det är mer än en månad kvar...suck...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela