Pepparkakstryffel
När jag fick den senaste Buffétidningen, ja den från november så fastnade jag för två recept. Tydligen så tyckte inte Thilde att de var nåt att ha för tidningen är spårlöst försvunnen. Till min stora lycka så finns faktiskt alla buffétidningarna på nätet, bra info va? Så här testade jag att göra deras julchokladtryffel med pepparkakskross. Smarrigt värre!
Pepparkakstryffel
Detta behövs:
1 1/2 dl vispgrädde
25 g smör
250 g hackad mörk choklad
ca 8 pepparkakor (jag behövde 9)
Så här gör du:
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Lägg chokladen i kastrullen och rör om tills smeten blivit jämn och blank. Låt svalna och ställ i kylen ca 1 timme. Krossa pepparkakorna i en mortel till små smulor. Forma chokladsmeten till runda bollar (jag fick kyla ner händerna emellanåt då smeten smälte väldigt fort och det var svårt att forma den annars) och rulla direkt i pepparkakskrosset. Förvara i kylen.