kirsten

Sanna mina ord

Pepparkakstryffel

Publicerad 2012-12-16 22:55:06 i Mat & Bak,

När jag fick den senaste Buffétidningen, ja den från november så fastnade jag för två recept. Tydligen så tyckte inte Thilde att de var nåt att ha för tidningen är spårlöst försvunnen. Till min stora lycka så finns faktiskt alla buffétidningarna på nätet, bra info va? Så här testade jag att göra deras julchokladtryffel med pepparkakskross. Smarrigt värre!
 
Pepparkakstryffel
 
Detta behövs:
1 1/2 dl vispgrädde
25 g smör
250 g hackad mörk choklad
ca 8 pepparkakor (jag behövde 9)
 
Så här gör du:
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Lägg chokladen i kastrullen och rör om tills smeten blivit jämn och blank. Låt svalna och ställ i kylen ca 1 timme. Krossa pepparkakorna i en mortel till små smulor. Forma chokladsmeten till runda bollar (jag fick kyla ner händerna emellanåt då smeten smälte väldigt fort och det var svårt att forma den annars) och rulla direkt i pepparkakskrosset. Förvara i kylen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kirsten

Kirsten, eller Christine för den som vill är 30 år gammal och är inflyttad Stockholmare sen 4 år tillbaka. Bor här tillsammans med mitt livs kärlek Martin och vår dotter Thilde som kom till världen den 9 april 2011. Här får ni följa vårt liv, från bebisprat till allt annat som handlar om mig och det jag gillar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela