Om du bara ska göra en sorts julgodis i år
Dags för jul igen och det innebär ju som bekant att jag gör en hel massa julgodis, kanske någon sort för mycket. Kanske...
I år testade jag en ny sort som jag hittade hos Jenny, dock råkade jag av misstag ha i 2 dl sirap för mycket och fyllde på med 1 dl grädde. Trodde det skulle gå väldigt illa, men icke! Nedan finner ni det korrekta receptet
Lakritsfudge
Du behöver :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram Marabou med saltlakritssmak
10 krossade turkisk peppar (jag tog nog 15-20 st)
Gör så här :
Koka upp grädde, socker och sirap i en stor kastrull. Låt det koka till 120 grader (jag kokade till 123-124) eller tills smeten klarar av kul-provet. Rör därefter ned honung, smör och hackad choklad. Rör tills du får en jän och fin smet. Häll upp i en form med bakplåtspapper i botten, vilket gör det enklare att få upp fudgen sedan. Häll de krossade karamellerna över och låt stelna och skär därefter i valfritt stora bitar.
Tips! Krossa inte pepparn och låt stå nån längre stund. För då har du en riktigt stor klump med kross ;)
Jag skojar inte, dessa var så förbaskat goda! Troligen det godaste jag gjort hittills!